Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax komt ondanks zeer matige tweede helft zonder kleerscheuren weg bij ADO Den Haag: 0-2


Tijdstip
6 oktober 2019
Stadion
Cars Jeans Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Ajax komt ondanks zeer matige tweede helft zonder kleerscheuren weg bij ADO Den Haag: 0-2; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax komt ondanks zeer matige tweede helft zonder kleerscheuren weg bij ADO Den Haag: 0-2

Ajax had het traditioneel weer niet makkelijk bij ADO Den Haag maar uiteindelijk werd er toch 'zakelijk' met 0-2 gewonnen. Klaas-Jan Huntelaar zorgde al snel voor 0-1 maar pas vlak voor tijd kon David Neres het duel definitief in het voordeel van de Amsterdammers beslissen: 0-2. Beide keren was het Hakim Ziyech, in de eerste helft ongrijpbaar, die voor de ragfijne assist zorgde.

Zo drie dagen na een Champions League-duel is het nooit lekker om vroeg op een regenachtige dag een uitwedstrijd bij een tot op het bot geladen ADO Den Haag te moeten afwerken. Ajax, ondanks deze wetenschap, begon toch weer slapjes maar het was Hakim Ziyech die zijn medespelers wakker schudde en het voortouw nam. Dat deed hij zowel in mentaal opzicht als met zijn voeten. Hij was het dan ook die na een geweldige actie Klaas-Jan Huntelaar in staat stelde om 0-1 te maken. Ziyech kwam krachtig naar binnen vanaf de rechterkant, hield het overzicht ondanks Hagenezen die aan zijn shirt gingen hangen, waarna Huntelaar de bal kreeg aangespeeld en prima aannam om ook nog eens koeltjes de verre hoek te vinden. Een prima goal.

Daarna verzuimde Ajax om het duel snel dood te maken. Er kwamen dotten van kansen voor Quincy Promes en Hakim Ziyech waarbij men het zelfs presteerde om met drie man alleen op de keeper af te gaan en toch niet te scoren. Aan de andere kant werden de gastheren, enorm hard werkend, echter ook gevaarlijk. Na een lange bal van Tom Beugelsdijk nam Michiel Kramer goed aan maar alleen voor doelman André Onana wist hij de 'Kat uit Kameroen' toch niet te verschalken. Ook Crysencio Summerville kreeg een kansje maar vanuit een moeilijke hoek raakte hij het zijnet.

Alles bij elkaar was het echter toch Ajax dat zich ernstig tekort deed met de 0-1 ruststand. Na de pauze veranderde het spelbeeld enorm. Het niveau van de bezoekers zakte naar een bedenkelijk peil. Eigenlijk bakten de Amsterdammers er helemaal niets meer van. De enige die zich in deze fase aan de malaise wist te onttrekken was Daley Blind die, ondanks vervelende Haagse liedjes aan zijn adres, als een veldheer de regie naar zich toetrok en zijn team voor echte schade behoedde.

Toen ADO Den Haag alle risico's ging nemen kreeg Ajax zoveel ruimte dat er wel een doeltreffende counter moest volgen. Na wederom een delicaat balletje van Ziyech was het David Neres die met zijn rechterbeen de trekker overhaalde: 0-2. De buit was hiermee binnen maar het spel was na de pauze zeer matig geweest. Aan de andere kant bleef men achterin toch ook wel betrekkelijk eenvoudig overeind.


[video] Highlights ADO Den Haag - Ajax


Erik ten Hag: 'Mooi om te zien dat ze elkaar wat gunnen'

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak na afloop voor de camera van Fox Sports van een 'zakelijke overwinning'. Maar over spel na de pauze was hij ook niet tevreden. Ten Hag: "Ik denk dat we halverwege met een verschil van drie op voorsprong moeten staan. We maakten we snel de eerste, dat was goed maar daarna moet je de tweede ook maken. Dan maak je het jezelf veel makkelijker in de tweede helft."

Dan, gevraagd naar de situatie waarin Ajax met drie spelers alleen op de keeper afging: "Misschien had Quincy zelf moeten schieten in dit geval maar het is ook wel mooi om te zien dat ze elkaar wat gunnen. Dat zit echt in deze ploeg." Toen ADO alles of niets ging spelen en een complete luchtmacht bracht was dat voor Ten Hag niet het sein om verdedigend te gaan wisselen. "We opteerden juist met David Neres voor snelheid. Dat betaalde zich uit."

Alles bij elkaar dus een tevreden trainer. "We sluiten Blok 2, zoals ik dat noem, prima af en we mogen zeer content zijn. Het team is groeiende, dat merk je. Maar we moeten zeker onszelf nog verder verbeteren. Zo kreeg ADO twee aardige kansen door inschattingsfoutjes. Dat hou je altijd maar je moet er voor zorgen dat we dan al verder op voorsprong staan. Dan kun je ook een keer iets laten aanbranden."


Michiel Kramer: "Blind probeerde mij een rode kaart aan te naaien"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Michiel Kramer: 'Blind probeerde mij een rode kaart aan te naaien'

Michiel Kramer staat niet bekend als de grootste Ajacied van Nederland, om het maar eens eufemistisch uit te drukken. Toch was de ADO-spits na afloop erg respectvol richting de Amsterdammers: "Je speelt tegen één van de beste ploegen van Europa, dat is niet niks."

Uiteraard baalde hij van zijn gemiste kans op 1-1. "Ik zag dat Onana uit zijn goal kwam maar ineens stond hij weer voor mijn snufferd. Ik moet daar natuurlijk gewoon scoren, mijn fout. Alles bij elkaar hebben we bij vlagen het echte ADO-voetbal laten zien, met veel strijd. Maar het was niet genoeg."

Wat opviel waren zijn vele duels met Daley Blind. "Hij probeerde mij nog een rode kaart aan te naaien vanwege een tikkie in zijn gezicht. Ik word zo vaak in mijn gezicht raakt."


[video] Huntelaar miste Ajaxfans in Den Haag


Daley Blind: 'Ik zat er lekker in'

Absolute uitblinker bij Ajax was Daley Blind. Vooral na de pauze was hij het die zijn hoofd koel hield toen het team er eigenlijk niets meer van bakte. "Ik zat er inderdaad lekker in, voelde me goed. Voor de rust moeten we minimaal drie keer scoren terwijl zij er ook eentje hadden kunnen maken. Na de pauze was het vooral knokken geblazen maar we stonden zo hoog dat ze amper in de zestien konden komen. Ik denk dat we al met al een solide overwinning hebben geboekt."

De verslaggever van Fox Sports confronteert hem dan nog even met de uitspraken van Michiel Kramer over het 'aannaaien van een rode kaart'. Blind, koeltjes: "Ja, hij zei de hele tijd dat hij veel minder mag dan anderen. Hij moet zich echter afvragen waarom hij die reputatie heeft. In de eerste helft liep hij ook weer door op Onana en de hele tijd staat hij met zijn handen omhoog. Niet slim natuurlijk. Ach, het hoort er allemaal bij."


[video] Blind over spreekkoren ADO-fans: ‘Die mensen moeten bij zichzelf te rade gaan’


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Klaas Jan Huntelaar ('10)
Goal
0-2 David Neres ('86)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
14.733 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Quincy Promes ('35)
Kaart
ADO Den Haag: Meijers ('37)
Kaart
ADO Den Haag: Kramer ('43)
Kaart
Ajax: Nicolás Tagliafico ('56)
Kaart
ADO Den Haag: Bakker ('61)

Opstelling Ajax

Dusan TadićKlaas Jan HuntelaarHakim Ziyech


Lisandro MartínezQuincy PromesDonny van de Beek


Nicolás TagliaficoDaley BlindJoël VeltmanSergino Dest


André Onana

Wissels:

'80 David Neres voor Quincy Promes
'89 Edson Álvarez voor Hakim Ziyech


Opstelling ADO Den Haag

GoossensKramerSummerville


BakkerMaloneImmers


MeijersPinasBeugelsdijkVan Ewijk


Koopmans

Wissels:

'70 Haye voor Goossens
'78 Ould-Chikh voor Bakker
'84 Necid voor Van Ewijk


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 6 0-2 (0-2)
 5 0-4 (0-1)
10  5 0-4 (0-1)
11  5 0-3 (0-1)
12  5 0-3 (0-1)
13  5 0-3 (0-1)
14  5 0-3 (0-1)
15  5 0-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.95. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Daley Blind (121 -> 5,0)
2. Hakim Ziyech (71 -> 4,0)
3. André Onana (32 -> 3,0)
4. Klaas Jan Huntelaar (17 -> 2,0)
5. Donny van de Beek (9 -> 0,5)
5. Lisandro Martínez (9 -> 0,5)
7. Joël Veltman (5 -> 0,0)
7. David Neres (5 -> 0,0)
7. Quincy Promes (5 -> 0,0)
10. Sergino Dest (4 -> 0,0)
11. Nicolás Tagliafico (2 -> 0,0)
12. Dusan Tadić (1 -> 0,0)
12. Niemand (1 -> 0,0)
14. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
14. Bruno Varela (0 -> 0,0)
14. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
14. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
14. Kik Pierie (0 -> 0,0)
14. Carel Eiting (0 -> 0,0)
14. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
14. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
14. Siem de Jong (0 -> 0,0)
14. Razvan Marin (0 -> 0,0)
14. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
14. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
14. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
14. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
14. Noa Lang (0 -> 0,0)
14. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
14. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
14. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
14. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
14. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
14. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Als Ajax gefocust is klappen we er vol overheen en moet het met rust geregeld zijn. Maar alles hangt en volstaat met focus.
+2/-0

10 maanden geleden
Hopelijk dendert de Ajax-intercity door.
+3/-0

10 maanden geleden
Men vergeet ook dat Ajax twee ballen op de lat had (Begin, & schot Zyech) en 1 op de paal, Martinez.

Dat er een speler internationaal eindelijk eens een penalty mist op Ajax is wel geluk, en lekker voor een keer.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Om eerlijk te zijn was de eerste bal op het aluminium sowieso afgefloten vanwege buitenspel. Verder heb je wel gelijk natuurlijk. Men focust wel héél erg op de gemiste kansen van Valencia.
+2/-0

10 maanden geleden
Het gaat niet om de kansen van Valencia. Het gaat om de trend dat het middenveld te veel ruimte weg geeft doordat ze positioneel niet goed staan. De eerste helft was Valencia voetballend beter. De tweede helft stond het middenveld beter en hebben we geflatteerd maar verdiend gewonnen. Het moet en kan beter.
+1/-0

10 maanden geleden
Ook deze wedstrijd moet gewonnen worden. Ik denk dat we tegenwoordig een team hebben waarin deze wetenschap Bij de belangrijkste spelers duidelijk zal zijn. Het zal niet de meest aansprekende wedstrijd voor de spelers zijn maar van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn. Belangrijk zal zijn dat bij alle spelers de voetjes op de grond blijven en men niet gaat zweven. Ik hoop wel dat we in dit soort wedstrijden de Tadic variant eens kunnen laten varen en met een echte spits starten. Verder een mooie taak voor Hakim, Blind en Tadic en ook Huntelaar en Nico om de medespelers scherp te krijgen voor deze wedstrijd. Scherp zijn en gefocust.
+2/-0

10 maanden geleden
CL voetbal paar dagen geleden, en nu kunstgras voetbal. Hopelijk geen blessures en wordt het niet al te zwaare wedstrijd. Ik hoop dat het regent.
+1/-0

10 maanden geleden
Appeltje eitje lijkt mij.
+2/-0

10 maanden geleden
Zucht, kunstgras. Ben benieuwd of ze voor de wedstrijden nog met handdoeken in de weer gaan om het veld zo kurkdroog mogelijk te maken. Sproeien zit er 9 van de 10 keer niet in. Hoe dan ook, zelfs op een slecht veld, zonder uitsupporters moet dit team afgeslacht worden!
+2/-0

10 maanden geleden
Poeh Hakim loopt prima te ballen, maar had het Ajax een stuk makkelijker kunnen maken door die 2 honderd procent kansen te verzilveren. Nu blijft ADO er in geloven en er een hoop enthousiasme en fysiek ingooien en je kunt dan pech hebben. Zowel in score verloop , maar ook qua blessures.
+1/-0

10 maanden geleden
Gebrek aan scherpte bij het afmaken ? Hakim, Promess, Dest ? We hebben al een aantal dilkke kansen gehad die er echt in moesten maar het staat nog steeds maar 0-1
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Lekkere open wedstrijd. Ik verwacht niet dat we de nul houden, maar met wat meer scherpte voorin hadden we er al 4 in liggen. In de tweede helft dan maar.

Ziyech geweldig bezig trouwens.

-edit-

Tweede helft valt behoorlijk tegen. Enorm grote gat op het middenveld. V.d. Beek zou zich wat meer moeten profileren als middenvelder door minder diep te staan en zich wat vaker aan te bieden.

En er wordt ook gewoon niet gewisseld..
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
De ondergrens is diep deze wedstrijd (tweede helft), geen bal kwam meer aan. Je loopt gewoon achteruit terwijl er juist druk moet worden gezet en met snelheid rol je die gasten zo op....
+1/-0

10 maanden geleden
De eerste helft was prima. Te weinig gescoord alleen. De tweede helft gingen sommige spelers 1-2 niveaus minder spelen. Promes bv. Uiteindelijk zakelijk afgemaakt. Op naar Chelsea!
+2/-0

10 maanden geleden
Inpakken en wegwezen.
Ik ben altijd blij als we deze wedstrijd weer hebben gehad.
Vind het altijd bijzonder hoe opgeladen ze daar en in Utrecht zijn als Ajax op bezoek komt.
Voor psv is het bij die clubs een standaard 'walking in a park' waar ze vrije doorgang geven met vaak belachelijke hoge uitslagen.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Niet alleen die clubs. Meer recent nog Groningen. PSV kreeg vrij baan en tegen ons liepen ze de ballen uit hun broek om maar tegen te houden. We waren, zijn én blijven de grootste club van Nederland, mede door dit soort gedrag. Het is soms vervelend dat tegenstanders meer geven tegen ons dan tegen concurrenten, maar soit.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Je hebt natuurlijk gelijk over Utrecht, maar vandaag was het toch echt ADO (same shit, I know) ;)

(Sorry voor deze post, heb je bericht verkeerd gelezen blijkbaar: "en" overgeslagen)
+2/-0

 
10 maanden geleden
PSV heeft weer andere angstgegners, waar wij een "walk in the park" hebben. Dit seizoen is het kwaliteitsverschil echter wel heel groot. We kunnen in uitwedstijden tegen het rechterrijtje alleen van onszelf verliezen. En zelfs dat doen we vrijwel niet meer, omdat er zoveel ervaring in de ploeg zit. Hoe Blind daar achterin vandaag op zijn gemakje stond te ballen is heerlijk om naar te kijken. Overigens met een goed spelende Martinez er net voor of er tussen; die leert positioneel snel bij. Goed bezig!
+1/-0

10 maanden geleden
Slechte wedstrijden moet je ook winnen, dit was er zo één. Blind man of the match. Ziyech een goede 2e. Op naar Waalwijk uit over 2 weken. Gelukkig geen kunstgras meer daar.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Heerlijk!! De wereld is mooi en hoe hij hoort te zijn: Ajax is oppermachtig, en Feyernoord verliest 3-1 van Fortuna!

Nu nog een vriendin die geen heks, is en het geluk is compleet :-)
+4/-0

 
10 maanden geleden
Ruilen? :)
+2/-0

 
10 maanden geleden
Sorry Solidus, ik heb niks om te ruilen, mijn laatste heks is bij het grofvuil gezet een paar maanden geleden...
+2/-0

 
10 maanden geleden
Een heks is inderdaad niet veel soeps, maar een fijn duivelinnetje is niet te versmaden... ;-)
+2/-0

 
10 maanden geleden
Bedankt voor de tip...!
+1/-0

10 maanden geleden
Ik heb de game niet gezien, maar wat mij tegenvalt is dat Neres weer op de bank zit. Ten Hag, waarom? Hij was onze gouden speler afgelopen seizoen. Hij verdient meer crediet. Dan zet je hem tegen Valencia op de bank (terecht) Zet hem tegen Ado er dan weer in? Neres heeft bijgetekend zijn loyaliteit naar de club getoond, meer dan een hele stel anderen, okay hij is niet in topvorm. Maar tegen Ado kon hij gewoon in de basis, Klaas Jan staat er ook in. En dan Neres WEER laten invallen in de 80e minuut.
Weer erg laat.

Nog een punt van kritiek: maar twee wissels.

Afgelopen woensdag tegen Valencia gespeeld. Hoezo, maar twee wissels?

Algemene kritiek: Ik vind dat Ten Hag te laat steeds wissels inzet en soms ook niet volledig de 3 van de 3 gebruikt.

Dit gaat nog een hele klus worden om iedereen tevreden te houden en respectvol met iedereen om te gaan.

Ten Hag ga voorzichtig om met de diamant Neres, die in potentie beter is dan Promes.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Neres is dit seizoen duidelijk nog niet in vorm, vandaar dat hij wat vaker buiten de boot valt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Neres is in potentie beter dan Promes. Dat klopt. Maar hij is niet lekker in vorm, onze Braziliaan. Hij maakte een goede goal, maar hij verprutste in die tien minuten ook 2-3 100% kansen (op kansen). Dat zal Ten Hag op de training ook zien. Want een Neres op stoom, zie vorig seizoen in de CL, is uiteraard basisspeler. En Promes speelde dramatisch vandaag. Veel net-niet pasjes en balaannames, dus veel balverlies.

En qua wissels: Ten Hag is aan het bouwen. Dus hij probeert de beste 11 zoveel mogelijk in de gewenste rol op het veld te laten spelen. Plus dat het lang 0-1 bleef, dus dan ga je geen experimenten doen of talenten voor de leeuwen gooien. Eerst winnen, daarna komt de rest pas.

N.B. Haha: 4-1 in Sittard!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Tegen Valencia staat Ajax in de 67e minuut op 0-3!

Wanneer valt Neres in? 81e minuut.

Conclusie? Ten Hag wisselt te laat en geeft Neres te weinig tijd.

Hierna volgen nog twee wissels die ook veel te laat zijn. KJ & Siem. Tussen de 80e en 90e minuut.

tegen Ado staat Ajax de hele wedstrijd op 0-1

Wanneer valt Neres in? 80e minuut.

Is te laat. Neres voor Promes, Huntelaar, Zyech of Tadic wisselen maakt niet uit wanneer je aanvallend wisselt.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik vind de wissels qua timing meer dan verdedigbaar. In deze fase van het seizoen moet je inhoud en patronen opbouwen. Dat doe je niet door continu door te wisselen. Dus ok, let's agree to disagree... ;-)
+2/-0

 
10 maanden geleden
" En qua wissels: Ten Hag is aan het bouwen. Dus hij probeert de beste 11 zoveel mogelijk in de gewenste rol op het veld te laten spelen. Plus dat het lang 0-1 bleef, dus dan ga je geen experimenten doen of talenten voor de leeuwen gooien. Eerst winnen, daarna komt de rest pas. "

> Ik snap je punt over het bouwen. True.
> Experimenteren of talenten voor de leeuwen gooien gaat niet op voor Neres.
en eigenlijk ook niet voor Siem of KJ.
> Eerst winnen dan pas komt de rest. True. Dat betekend dus dat als je 3-0 voorstaat tegen Valencia of Lille, of whoever dat de rest van de guys ook tijd krijgen.

+ Ten Hag heeft de klus om de vrede te bewaren in de kleedkamer, als ex voetballer wat ik ben geweest moet je dus goed hier mee om gaan en niet je zelf ONNODIG slecht met spelers om gaan. Ik denk aan van Basten met seedorf, Van Bommel, Nistelrooij of Youness 88e minuut, of nu ook met Neres. Okay Neres verdient de bank gezien de context, maar wanneer je veilig bent, bv 0-3. Gooi hem erin.

+ wat Ten Hag nu doet met Labyad of gaat doen vraag ik me ook af. Als hij maar netjes en eerlijk met hem communiceert. Dat soort gasten willen eerlijkheid.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Je doet alsof je bij ieder gesprek in de kleedkamer aanwezig bent en spreekt dat hier uit als waarheid. Best irritant om eerlijk te zijn
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hey Bass80. Ik geef je de indruk dat ik weet waar ik het over heb? Als ex voetballer, en ex coach en jaren lang fan, bestuderen van mensen en luisteren naar topcoaches en spelers, hoe zei zaken beleven en hebben beleefd, waarom gingen zaken verkeerd of goed, durf ik ook te zeggen dat ik hier redelijk kijk op gekregen. Sorry, thats it bothering you. Ik beweer niet dat ik precies weet wat er gebeurd in de kleedkamer van Ajax, maar zaken inschatten kan wel degelijk. Overigens dat Ten Hag nu een extra moeilijke opdracht heeft om de vrede te bewaken met Neres, Tadic, KJ, Zyech, Donny en Promes o.a. ziet iedere voetbalkenner en mening analist heeft zich hier over uitgesproken.

Mijn visie waarom het met Dolberg niet gelukt is gaat veel dieper en is complexer te doorgronden en die heb ik hier ook al eens uiteengezet.

Sorry dat ik irritant overkom, dat is niet de bedoeling. Ik denk gewoon mee en geef mijn opinie over het gene wat ik denk dat ik zie.

Shalom en fijne dag
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik creëer de grootste, effectiefste en mooist functionerende teams voor de meest complexe multidisciplinaire projecten die ons land rijk is, maar ajb spreek me aan als ik hier op AN mijn mening als enige waarheid probeer door te drukken....

Je gaat er bij voorbaat al vanuit dat je het beter weet dan alle anderen hier.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Je overdrijft nu wel een beetje.

" Je gaat er bij voorbaat al vanuit dat je het beter weet dan alle anderen hier."

Zeker niet, maar gezien jou opmerking:

"Je doet alsof je bij ieder gesprek in de kleedkamer aanwezig bent en spreekt dat hier uit als waarheid. Best irritant om eerlijk te zijn".

Gaf ik mijn reactie.

En jou reactie op mijn opmerking vind ik vrij ongenuanceerd van je, want ik heb nergens beweert ook niet indirect dat ik denk precies weet welke gesprekken er gevoerd worden in de kleedkamer. Ook uit mijn reactie kan je niet zo'n gedachte destilleren.

Je maakt het te zwaar man.

Nogmaals, de vrede bewaren in de kleedkamer met de vele grote spelers is gewoon een hele pittige opdracht voor Ten Hag dit jaar. Iedereen weet dat.

En als Ajax 3-0 voorstaat of het nou tegen Lille, Ado of Valencia is,
de jongens die banken zoals bv Promes, Neres, Donny of Klaas Jan, zou ik vanaf zo'n stand gewoon laten invallen meteen. En niet gasten lasten warm lopen en ze dan 2 minuten speeltijd geven. Dan voel je als speler gepiepeld. We zagen het al eerder met Youness, die weigerde zelfs om in te vallen in de 88e minuut in de arena.

Als Neres gezien zijn vorm er zo nu en dan naast staat (hij scoorde wel weer twee keer de laatste tijd) dan hoop ik gewoon dat ten Hag voorzichtig met hem om gaat,
en niet zoals als tegen Valencia hem pas in de 81e e minuut laat invallen terwijl Ajax al sinds de 67e minuut op 0-3 staat. Neres moet er al mee dealen dat Ten Hag voor Promes kiest, maar hoe later je dan mag invallen hoe slechter een speler zich voelt. Dit is onnodig, want je staat al op 0-3. Daarnaast is het een aanvallende wissel en deze brengen in principe geen risico met zich mee.

Als Neres 10 keer pas in de 80e minuut mag invallen wanneer Ajax 2 of 3-0 voorstaat zul je zien wat dat met hem doet. Zelfde met Promes.

Fijne dag,
shalom.
+1/-0

10 maanden geleden
Ajax heeft in weze kinderlijk eenvoudig gewonnen van ADO. In de eerste helft een zeer goede Hakim en in de tweede helft een souvereine Blind. in de eerste helft had Ajax de wedstrijd moeten beslissn maar gebrek aan scherpte voor de goal voorkwam dat. Echter geen kind aan ADO en zowel als in de eerste helft als in de tweede helft konden een aantal Ajaxspelers zelfs een halve snipperdag nemen. Bij ADO zijn ze dik tevreden over hun spel . Die hebben in hun eigen ogen een fantastische wedstrijd gespeeld. Een kinderhand is blijkbaar snel gevuld.
+4/-0

10 maanden geleden
Ajax is typisch een top club dat zonder morren zijn wedstrijd afwerkt op het kunst grasveld. Alle spelers beseffen dat het spelen daarop iets anders vergt dan op een grasveld. Dus mijn cluppie heeft het weer goed gedaan.
+2/-0

10 maanden geleden
Toch een matte partij.
Tegen ADO kan je best wat reserve-spelers wat speeltijd geven.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Ja, en dan 1-1 spelen.
+0/-0

 
nieuws-redacteur 10 maanden geleden
Sterker nog: als Daley na de pauze niet nadrukkelijk was opgestaan hadden we gewoon 1-1 gespeeld. Nadat we met 1-4 de rust in hadden moeten gaan volgde namelijk een enorm zwakke tweede helft. Dat had zomaar verkeerd kunnen aflopen middels een kopballetje uit een standaardsituatie. Gelukkig bleef Daley koel.
+1/-0