Transparent
Inloggen
Sluiten

Onderschatting ligt op de loer voor Ajax

4 oktober 2019 12:57

ADO Den Haag draait dit seizoen zeker niet lekker terwijl Ajax nog steeds ongeslagen is. Zelfs in zes Champions League-duels trok de formatie van trainer Erik ten Hag geen enkele keer aan het kortste eind terwijl ook al de topper bij PSV is afgewerkt.

Na de eclatante 0-3 zege in Valencia is het altijd zaak te waken voor al teveel euforie. Ondanks de fraaie goals en historische overwinning was namelijk ook nu weer te zien dat Ajax kwetsbaar blijft als men de bal verliest. Dan ligt er enorm veel ruimte voor de tegenstander om in te voetballen. Nog geen enkele wedstrijd slaagden de Amsterdammers erin om de opponent geen enkele opgelegde scoringskans te gunnen.

Wedstrijden bij ADO Den Haag zijn daarbij altijd apart. De vijandigheid richting alles wat uit Amsterdam komt kent er amper grenzen en ook dit jaar mogen de fans uit de hoofdstad niet meekomen. Het zorgt voor een raar en naargeestig sfeertje waar zelfs de ADO-fans niet blij mee zijn. De Hagenezen zitten momenteel in een slechte flow en hebben niets te verliezen. Vaak is dat een voedingsbodem voor een lastige middag uit Ajax-oogpunt. Het aanvangstijdstip van 12.15 uur en het spelen op plastic gras werken ook al niet echt mee in het voordeel van de gasten.

Het valt overigens weer te bezien wat voor keuzes Ten Hag gaat maken. Hij wil dat zijn 'kleedkamer een stuk groter is dan elf personen' en handelt daarnaar door meer spelers regelmatig minuten te geven. In die zin is het afwachten wie er allemaal aan de aftrap gaan verschijnen in de hofstad. Eén ding is zeker: Ajax kan het zich niet veroorloven om net voor de interlandbreak punten te laten liggen bij ADO Den Haag. Dat zou een serieuze domper betekenen.


Tags

ado hag loer onderschatting aanvangstijdstip aftrap amper daarnaar domper draait eclatante euforie flow fraaie gras grenzen gunnen handelt historische interlandbreak kleedkamer kortste kwetsbaar meekomen middag naargeestig oogpunt opgelegde opponent personen plastic raar scoringskans sfeertje slaagden topper valencia veroorloven verschijnen vijandigheid voedingsbodem

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws
Tagcloud

ado beek blind buitenspelpositie dest eredivisie feyenoord fier gouden gravenberch hag jong keijzer keizer knicks koen liam lidus marcel marokko neres nets onzin oranje pele promes rkc siem spelbos tadic