Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax verzoekt KNVB standpunt in te nemen over weigeren Ajax-supporters in Den Haag

4 oktober 2019 12:32

Via de officiële website heeft Ajax gereageerd op het nieuws dat er ook dit seizoen geen supporters van Ajax welkom zijn bij de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De club geeft aan verrast te zien door de mededeling vanuit de Hofstad. Normaliter vindt er een vooroverleg plaats en Ajax heeft bij ADO aangedrongen op een dergelijk overleg. Een antwoord kreeg de club echter niet en heeft nu dit besluit moeten vernemen.

Volgens regelgeving van de KNVB moeten clubs kaarten beschikbaar stellen aan de bezoekende club. Alleen de burgemeester kan besluiten dat er geen supporters welkom zijn als het op grond van de openbare orde niet verantwoord is en niet de club zelf. De afgelopen jaren heeft Ajax meerdere keren het initiatief genomen om in gesprek te gaan om weer supporters toe te laten, maar de Hagenezen dragen steeds nieuwe argumenten aan om dit af te houden.

Omdat ADO Den Haag zich niet wil of kan conformeren aan de regels van de KNVB heeft Ajax nu de voetbalbond verzocht een standpunt in te nemen.


Tags

knvb ado

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Ajax E-zine

Meer dan 36.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aandoen allereerst antennes betweter boa coordineren dubbelop dwtk fier gengar gotze koen luigitentorioabc natuur nederland opleggen overtreed potter rechter regeltjes schapen schudden shakur simpele smiley specie stropdassen verneuken wolf ziel