Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Spelers » Steven Berghuis

Deze normale topic is open en bestaat uit 28 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 24 25 26 27 28

Berghuis is een heel ander type dan Antony. Eerder een Ziyech of Tadic.

Ik vind het een prima speler voor ons. Hij zal niet altijd spelen maar wie wel? Op Tadic na dan.

 

+1/-0

Tot nu toe valt ie enorm tegen.
Hij is een speler die over het veld moet zwerven en zich niet moet beperken op 1 positie, Bij Feijenoord kon dat maar bij Ajax gaat dat niet, dus moet hij het voorlopig doen met invalbeurten en zich het Ajax speelstijl eigen maken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 06 september 2021 om 09:24:

Tot nu toe valt ie enorm tegen.
Hij is een speler die over het veld moet zwerven en zich niet moet beperken op 1 positie, Bij Feijenoord kon dat maar bij Ajax gaat dat niet, dus moet hij het voorlopig doen met invalbeurten en zich het Ajax speelstijl eigen maken.Berghuis is op zijn best met lopende spelers om hem heen. Dat is lastig met Tadic en Haller. Hij kan ook prima de plek van Klaassen overnemen.

 

+1/-0

Ajax speelt veel wedstrijden dus het is prima om zo'n speler achter de hand te hebben. Als Berghuis er voor kan zorgen dat Antony wat meer kan vlammen tijdens de topwedstrijden dan is er toch niks op tegen? Berghuis moet alleen niet zo zwak spelen als de eerste potjes.. als je al een beperkte actie hebt en geen topsnelheid.. zorg er dan op zijn minst voor dat je passing goed is.

 

+1/-0

Ik heb nu al 175 artikelen gezien met de titel dat Berghuis zich te verlegen en/of te lief gedraagt.

Daar ben ik het niet mee eens. Dat is gewoon zijn karakter en daar mag je best wel wat meer waardering voor hebben. Hij heeft de afgelopen wedstrijd op 10 gespeeld en twee assists gegeven, dus wat men hiermee wil bereiken...

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 14 september 2021 om 15:16:

Ik heb nu al 175 artikelen gezien met de titel dat Berghuis zich te verlegen en/of te lief gedraagt.

Daar ben ik het niet mee eens. Dat is gewoon zijn karakter en daar mag je best wel wat meer waardering voor hebben. Hij heeft de afgelopen wedstrijd op 10 gespeeld en twee assists gegeven, dus wat men hiermee wil bereiken...Als hij zich arrogant had opgesteld, zou er weer gezeikt worden dat ie zich nederig op moet stellen. Er is letterlijk altijd wat.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 14 september 2021 om 15:16:

(...) dus wat men hiermee wil bereiken...Op dit niveau moeten spelers assertief zijn, elkaar coachen en corrigeren als daar aanleiding voor is.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 14 september 2021 om 20:17:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 14 september 2021 om 15:16:

(...) dus wat men hiermee wil bereiken...Op dit niveau moeten spelers assertief zijn, elkaar coachen en corrigeren als daar aanleiding voor is.Dit geldt voor alle elf?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 15 september 2021 om 13:05:

Dit geldt voor alle elf?Ja.

 

+1/-0

Eindelijk zijn 1e voor Ajax en nog een leuke ook.

 

+1/-0

Fantastische goal vond ik, neemt hem perfect mee en werkt beheerst af in de korte hoek. Het gros van de spelers kiest voor de verre hoek en probeert op kracht af te ronden.

 

+1/-0

Call me a sentimental fool maar ik was woensdag vooral erg blij voor Steven Berghuis.

Die jongen heeft er echt alles voor over gehad om bij Ajax te komen. Mensen stappen daar gemakkelijk overheen maar als je op die manier bedreigd wordt als hij.....door figuren die echt onvoorspelbaar zijn, een waas voor de ogen hebben. En ook je familie wordt bedreigd.....

Dat is niet niks. En hij heeft er dat voor over om bij Ajax te komen. Dan kun je bij mij dus gewoon echt niet meer kapot.
Er zijn genoeg voorbeelden te bedenken van zgn echte Ajacieden die gratis uit contract zijn gelopen, de club kapot hebben laten vallen. Ik noem een P. Kluivert, Maxwell en later types uit de opleiding die niet wisten hoe snel te vertrekken voordat Ajax ook maar iets van ze kon profiteren op sportief gebied. Ik noem een J. Kluivert, Brobbey maar hetzelfde geldt ook voor Malen, Redan, Bouy, Kishna, Dest.....en misschien zelfs De Ligt hoewel we daar dik geld voor kregen. Over Onana zullen we verder maar helemaal niet hebben.

Nee, dan geef mij Steven maar. Die jongen was vroeger al voor Ajax, zie zijn jeugdfoto's, en wilde gewoon graag komen. Heeft ook niets met geld te maken. Hij kan in de zandbak het dubbele krijgen.
Daarnaast is zijn schoonvader miljardair. Hij komt op mij ook totaal niet over als een geldwolf. Hij heeft zelfs Raiola aan de kant geschoven als zaakwaarnemer. Persoonlijk denk ik, ik hoop dat haha, dat hij dit gedaan heeft omdat hij weet dat Mino een notoire Ajax-hater is en dat hij daardoor never in Amsterdam terecht zou komen.

Ik denk echt dat het zo gegaan is.

Persoonlijk heb ik daarnaast Berghuis ook altijd een hele goede speler gevonden die makkelijk het niveau van Ajax zou aankunnen. Als ik dan las of hoorde dat mensen twijfelden aan zijn capaciteiten ten aanzien van Ajax...haha, dan moest ik echt keihard lachen. Of nee, eigenlijk ergerde ik er me aan. Aan alles zie je dat hij gewoon een dikke versterking is.

Het is een bepaalde arrogantie onder de Ajax-fans om te denken dat de beste speler van Feyenoord niet goed genoeg is voor ons. Dat is natuurlijk gelul.

Anyway, Steven is bij ons en wat staat dat shirt hem goed. Hij heeft te maken met concurrentie van Antony, de Braziliaan die op de Olympische Spelen naar een epische vorm is gegroeid. Zoals hij tegen Sporting speelde is Antony klaar voor een transfer van 60-80 miljoen euro.

Steven speelde op 10, in mijn ogen deed hij dat fantastisch. Zelf was ik als speler ook een vergelijkbaar type als Steven. Ik speelde soms op 10 en dan weer als creatieve buitenspeler. Ik weet dat je oriëntatie heel anders is als je ineens weer in het midden staat. Je moet heel andere loopacties maken en tegenstanders komen van alle kanten. Het is vooral even wennen.

Als ik dan zie hoe hij dat nu al invult.....echt topklasse. Het is fijn om te weten dat we met hem en Klaassen twee spelers hebben die dat op hun eigen manier invullen. In interviews valt me ook telkens op hoe intelligent Steven over het spelletje praat. Hij heeft ook echt verstand van voetbal, iets wat je niet over iedere topspeler kan zeggen.

Ik gunde hem zooooooo een goaltje.......toen kwam dat moment in Lissabon. Tranen schoten in mijn ogen.....een geweldig moment. Voor Ajax, voor Steven Berghuis maar ook voor de supporter met enig gevoel in zijn donder.

Hij deed het op het podium waar hij dat wilde, die stage waar hij met Feyenoord nooit kwam.....he made it happen, zijn beloning was daar. En schreeuwde het uit. En de Feyenoord-fans konden alleen maar zwijgen.....ze wisten in hun hart dat Steven terecht bij ze was weggegaan.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 17 september 2021, 11:16:57.

 

+8/-2

Ik heb nog niet echt bijzondere dingen van hem gezien, zijn aanname bij zijn doelpunt was OK.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 17 september 2021 om 14:30:

Ik heb nog niet echt bijzondere dingen van hem gezien, zijn aanname bij zijn doelpunt was OK.Hij heeft overzicht en een goede traptechniek.
Maar daar moet hij veel meer mee doen. Hij onderscheid zich (nog) niet van de middelmaat.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

T-Bag schreef op 17 september 2021 om 23:03:

Presteert overall gewoon nog ondermaats, maar hij krijgt de tijd. Tis ook een grote stap natuurlijk ;-)Ik vind hem niet minder dan Klaassen. Goede assists tegen Zwolle, mooie goal tegen Sporting. Denk dat het best een goede en fanatieke speler is die je erbij kunt hebben.

Eens overigens met liam, dit is nou echt een speler met clubliefde.

 

+2/-1

Voor 4 miljoen per jaar wordt iedere speler in Nederland een speler met clubliefde. Of zijn er serieus mensen die denken dat hij overwogen had om bij Feyenoord te vertrekken voor een vergelijkbaar salaris?

 

+1/-0

Bij zijn eigen goal zag je over wat voor een techniek hij beschikt. De aanname was fenomenaal en de afronding uitstekend.

 

+3/-0

Heb hier eerder meerdere keren gelezen dat Berghuis er niet zoveel van kan. Koopje van het jaar. Absurd sterke selectie in aanvallend opzicht dit jaar.

 

+2/-0

Mooi voor Neres en Antony dat Berghuis eigenlijk veel beter tot z'n recht komt op 10. Alleen wat doe je als Klaassen en Kudus weer helemaal terug zijn? Laat je één van de twee concurreren op de 6 positie? Ben wel blij ik niet Erik ten Hag heet.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 28 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 24 25 26 27 28

Ajax Forum » Spelers » Steven Berghuis