Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 51 pagina's: 1 2 3 4 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

open/sluit de onderstaande quote:

s0lido schreef op 25 juni 2024 om 19:40:

Bij de 3-2 van Oostenrijk staat Van Dijk daar als een laml*l en neemt niet eens de moeite om buitenspel op te heffen.Van Dijk doet de hele wedstrijd al niets. In de eerste helft als Nederland druk wilde zetten kwam er een middenvelder van Oostenrijk vrij die door een verdediger moest worden opgepakt. Maar Van Dijk doet dan niets en staat lucht te dekken.

De beste wedstrijd van Nederland in de voorbereiding was tegen Canada toen er wel succesvol druk werd gezet met Blind en De Ligt in het centrum die het begrip doordekken wel begrijpen.

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:


Oranje eindigt op de derde plaats in Groep D

Indien Oranje als derde eindigt, dan weet het nog niet meteen waar het aan toe is in de achtste finales. De nummer één van Groep B (Spanje), Groep C (momenteel Engeland) of Groep E (momenteel Roemenië) wacht dan. Lees hier hoe deze verdeling in zijn werk gaat.https://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/dit-zijn-de-mogelijke-tegenstanders-van-oranje-in-de-achtste-finales-van-het-ek/ar-BB1oQkPAlink

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 25 juni 2024 om 19:58:

Het voordeel is dat Nederland eruit ligt na de volgende wedstrijd. Ik dacht dat het na het seizoen van Ajax niet erger kon, maar Koeman dacht "hold my beer".Haha, vandaar ook dat hij geen Ajacieden opstelt. :D :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

3xA schreef op 25 juni 2024 om 20:09:

open/sluit de onderstaande quote:


Oranje eindigt op de derde plaats in Groep D

Indien Oranje als derde eindigt, dan weet het nog niet meteen waar het aan toe is in de achtste finales. De nummer één van Groep B (Spanje), Groep C (momenteel Engeland) of Groep E (momenteel Roemenië) wacht dan. Lees hier hoe deze verdeling in zijn werk gaat.https://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/dit-zijn-de-mogelijke-tegenstanders-van-oranje-in-de-achtste-finales-van-het-ek/ar-BB1oQkPAlink
Als je zo terecht afgaat tegen Oostenrijk, maakt het geen bal uit wie de volgende tegenstander is. Ze gaan zich echt niet ineens verbeteren.

 

+1/-0

De EK 1988-generatie is eigenlijk wel echt ongekend rampzalig qua trainers. Koeman, Van 't Schip, Van Basten, Gullit, het kan bijna niet erger. Oostenrijk maakte gewoon echt het spel tegen ons voor rust. Het is niet zo gek dat je op intensiteit en tempo wordt afgetroefd als je Veerman opstelt. Die zakte weer gruwelijk door het ijs tegen een fatsoenlijke tegenstander. Vervolgens zet je hem dan ook nog te kakken door hem vroegtijdig te wisselen, terwijl dat toch echt het goedmaken van je eigen fout is.

Als je kijkt naar de goals dan kwamen die ook vooral door individuele klasse tot stand, waar Oostenrijk schitterende teamgoals maakte. Kortom, dit resultaat en dit matige toernooi zijn vooral de schuld van Koeman, die weliswaar niet over Frenkie kan beschikken maar verder het beste team in jaren op kan stellen. Dan heeft zelfs De Boer het met minder materiaal nog beter gedaan. Vier goals in drie wedstrijden is bedroevend. Nu kom je waarschijnlijk tegen Spanje te spelen en is je enige echte hoop op een goed resultaat dat zij geen spits van formaat hebben.

 

+2/-0

Bij de vier beste nummers drie kunnen we Kroatië (2 punten, doelsaldo -3) vrijwel uitsluiten. Dus Spanje is onwaarschijnlijk. Kans is groot dat Nederland in de 8e finale tegen de winnaar van Groep E (België, Roemenië, Slowakije of Oekraïne) moet.

Saillant detail. Als Nederland die wedstrijd wint en Oostenrijk wint ook, dan spelen Nederland en Oostenrijk in de kwartfinale opnieuw tegen elkaar en weer in hetzelfde stadion! Bizar schema :D

En Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk zitten allemaal in dezelfde helft van het schema ook maf. Beetje zoals in 2010 toen alle favorieten elkaar uit het toernooi tikten en Nederland de relatief makkelijke route had naar de finale.

Je kunt nu bijvoorbeeld zo Oostenrijk-Zwitserland krijgen als halve finale aan de andere kant.

 

+3/-0

Waar we ooit pioniers waren met onze voetbalvisie, daar lopen we nu gruwelijk achter. En het erge is dat er nog mensen praten over de Hollandse School als leidraad, wat je eigenlijk dus nu kunt afdoen als de Hollandse Ziekte. Ik heb al een heel seizoen gekeken naar de Amsterdamse Ziekte onder Schip, het equivalent van het ‘Ajax Voetbal’, gerelateerd aan de Hollandse Ziekte.

Anno 2024 snapt men blijkbaar nog steeds niet dat er urgentie en intensiteit nodig is in je voetbal. Vandaag zagen we weer een wedstrijd waarin alles van dit ontbrak. Traag, ideeënloos en slap verdedigen op meters afstand, zonder in te grijpen. Devyne Rensch had hier prima in gepast.

 

+2/-0

Tja, waar zullen we eens beginnen. Ik haal graag nog pluspunten uit nederlagen maar dat is dit keer even zoeken.

- Oostenrijk komt 3x voor het doel en hij zit er 3x in. Ja, dat is lamlendig verdedigen, maar ook een dosis pech. Normaliter krijg je niet 3 goals tegen met dit spelbeeld. Neemt niet weg dat o.a. Geertruida, Schouten en Van Dijk verdedigend echt grote steken laten vallen.

- Interessant is dat Van Dijk in zijn analyse stelt dat ze te slap de duels in gingen, terwijl even later Schouten stelt dat ze juist te weinig in de duels kwamen omdat ze telkens te laat waren. Ik ben het meer met Schouten eens, maar vind het wel kwalijk dat Van Dijk als aanvoerder de vinger niet op de zere plek legt.

- Die duels waren namelijk helemaal niet het probleem. Het probleem is dat je in de eerste helft een keer of 40 de bal inlevert, en dat is niet overdreven. Memphis, Veerman en Reijnders (helaas, want vond ik tot vandaag de beste middenvelder) stonden echt bal na bal naar de tegenstander of over de zijlijn te knallen.

- Ik voel me net een langspeelplaat die blijft hangen, maar nog maar een keer: wat heeft Gravenberch misdaan dat hij geen kans krijgt? Dat middenveld is zó zwak, zó in disbalans. Zet er alsjeblieft eens iemand neer die een beetje balvast is en die een bal van A naar B kan krijgen. Reijnders viel als controleur enorm door de mand toen Simons op 10 ging spelen. Onbegrijpelijk dat Koeman daar niet op ingrijpt.

- De rol van Geertruida moet echt meer besproken worden. Koeman gaf in zijn analyse aan dat hij verwachtte dat de backs de zone/passlijn afdekken als de back van de tegenstander mee opkomt en dat de CV's dan doordekken. Prima. Malen voert dat uit. In de eerste 10 minuten komt die linksback van Oostenrijk 3x vrij te staan terwijl Geertruida in het centrum staat bij de linksbuiten. Malen voert zijn taak uit, maar staat voor lul want Geertruida verzaakt. Dan gaat hij de derde keer maar uit ellende mee terug en krijgt ie die bal tegen zijn voet. Maar dit is de schuld van Geertruida, die de afspraak niet nakomt.

- Geertruida mag vervolgens wel de hele wedstrijd blijven staan, terwijl Aké - die op links zijn taken uitvoerde en de rechtsbuiten goed onder controle had - eraf wordt gehaald. Onbegrijpelijk. Aké is het hele toernooi al één van je betere spelers. Als het niet loopt, laat dan een speler die wel goed functioneert - in godvredesnaam - gewoon staan. Ik ben fan van Van de Ven, maar dan wel centraal. Aan de zijkant is het Dumfries 2.0, en de 1.0 variant vind ik daar niet veelbelovend genoeg voor.

- Memphis legde een keer of vier, vijf een bal goed terug, maar: mag het een keer? Verder ook echt weer veel balverlies. Na zijn goal begon hij direct weer met irritante trucjes aan de zijlijn en zelfs op eigen helft. Ik ben en blijf klaar met deze gozer. Hoog tijd voor Brobbey of desnoods Zirkzee.

- Het is terecht dat Koeman een keer klop krijgt, maar het komt op het meest ongunstige moment. Nu moet er in de achtste finale geëxperimenteerd worden. Liever had ik met 4-0 op de broek gekregen tegen Frankrijk, dan had je in deze wedstrijd al iets moeten gaan doen. Ik verwacht niet dat ie het op de rit krijgt en denk dat het na de volgende wedstrijd over en uit is. Dat geldt dan ook voor Koeman als bondscoach - en daar ben ik dan opgelucht over.

- Malen even eruit lichten. Wel echt een lichtpuntje. Ja, ongelukkig begin en stond er lullig bij omdat Geertruida hem voor lul zette, maar de enige aanvaller met wat dreiging in de eerste helft. En wat kan het simpel zijn: tegenstander opzoeken, naar buiten kappen en voorgeven. Ik roep dit al jaren op dit forum: als je niet in de wedstrijd zit, zet dan een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts, laat ze hun back proberen uit te kappen en de bal voor te laten trekken. Je komt tot kansen, creëert wat gevaar, krijgt corners en komt zo in de wedstrijd. Het is soms zó eenvoudig, maar trainers maken het allemaal veel te moeilijk.

- Keepertje had een mindere wedstrijd. Kon niet heel veel aan de tegengoals doen, en hij redt je in de eerste helft nog één keer, maar het hield ook niet over. Afgekeurde goal van Oostenrijk mag hij nooit doorlaten, echt een blunder die gelukkig onbestraft blijft.

- Het belangrijkste issue heb ik in alle commentaren en analyses nog niet gehoord: je komt van achteruit gewoon niet aan opbouwen/voetballen toe. Je hebt geen voetballend vermogen vanuit de achterste linie. Van Dijk en De Vrij als centraal duo kan duels winnen en spitsen uitschakelen, maar je voetbalt er niet mee onder druk uit en lopende mensen zijn direct een probleem. Dit moet anders.


Dan de gebruikelijke vraag: hoe nu verder?

Het middenveld moest al op de schop en moet dat nog steeds. Veerman is nu voorbij, Koeman hakte ook nog even zijn nekkie eraf in zijn nabeschouwing. Die kun je niet meer basis zetten, zal met een enorm vertrouwensprobleem zitten. Achterhoede moet ook op de schop om aan voetballen toe te kunnen komen. Voorin zou ik alleen Depay wisselen want Gakpo speelt een redelijk toernooi en Malen heeft mij overtuigd.

Slag om de arm, want we weten de tegenstander nog niet, maar ik zou het zo gaan neerzetten:

Verbruggen
Frimpong, De Ligt, Aké, Maatsen
Reijnders, Gravenberch, Simons
Malen, Brobbey, Gakpo

Punt naar achteren, Gravenberch diep laten terugzakken tussen de twee CV's tijdens de opbouw. Backs hoog om op het middenveld overtal te creëren. Voorin kun je ook Zirkzee gaan gebruiken i.p.v. Brobbey, maar ik dicht Brobbey iets meer scorend vermogen toe. Je gaat met deze formatie met veel ruimte in je rug spelen, dus De Ligt als laatste man omdat hij sneller dan Van Dijk en De Vrij is. Van de Ven kan in plaats van Aké, maar die verdient gewoon een basisplaats vind ik.

Kan dit falen? Zeker. Maar als je niets verandert, ga je sowieso het schip in. Je had al iets moeten veranderen tegen Oostenrijk, maar dat heeft Koeman vertikt. Dus ja. De dood of de gladiolen.

 

+4/-0

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Grappig genoeg is Engeland nu volgens de bookmakers de favoriet om het EK te winnen. Ongetwijfeld doordat Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk in dezelfde helft van de knock-out fase zitten. Overigens is Engeland dus ook de volgende tegenstander van Nederland als Tsjechië niet wint van Turkije.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 25 juni 2024 om 20:47:

De EK 1988-generatie is eigenlijk wel echt ongekend rampzalig qua trainers. Koeman, Van 't Schip, Van Basten, Gullit, het kan bijna niet erger...Ik vind het niet fair om Van Basten in dat rijtje te plaatsen. Bij Oranje heeft hij het meer dan prima gedaan. Hij heeft doorgeselecteerd, durfde harde beslissingen te nemen (niet iedereen was het daar natuurlijk mee eens) met de focus op EK 2008. Helaas ging het mis in de knock-outfase, maar die wedstrijden tegen Italië en Frankrijk zijn mij nog altijd bijgebleven. Daarna heeft Van Marwijk -met hier en daar een verandering- ook de vruchten geplukt van wat Van Basten heft neergezet. Die heeft toen te lang vastgehouden aan dezelfde spelers met alle gevolgen van dien.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 25 juni 2024 om 23:39:

Grappig genoeg is Engeland nu volgens de bookmakers de favoriet om het EK te winnen. Ongetwijfeld doordat Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk in dezelfde helft van de knock-out fase zitten. Overigens is Engeland dus ook de volgende tegenstander van Nederland als Tsjechië niet wint van Turkije.


Oh, dat is inderdaad grappig en bedankt voor de bijhorende uitleg. Spanje en Duitsland maken de meeste indruk. Frankrijk is mogelijk een slapende reus.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 26 juni 2024 om 08:47:

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 25 juni 2024 om 23:39:

Grappig genoeg is Engeland nu volgens de bookmakers de favoriet om het EK te winnen. Ongetwijfeld doordat Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk in dezelfde helft van de knock-out fase zitten. Overigens is Engeland dus ook de volgende tegenstander van Nederland als Tsjechië niet wint van Turkije.


Oh, dat is inderdaad grappig en bedankt voor de bijhorende uitleg. Spanje en Duitsland maken de meeste indruk. Frankrijk is mogelijk een slapende reus.


Frankrijk speelt bij vlagen best goed, en komt ook tot kansen, maar scoort maar niet. Nu in 3 potjes 1 penalty en 1 eigen goal. Best opmerkelijk.

Ik heb nog even de analyses van Koeman teruggelezen en vergeleken. Hij zegt tegenstrijdige dingen. Eerst geeft hij aan dat hij wil dat spelers de juiste 'ruimtes verdedigen' (lees: zoneverdediging) en dat bijvoorbeeld Geertruida daarin verzaakte bij de 1-0. Dat kan ik volgen.
Vervolgens geeft hij aan dat spelers hun man laten lopen en er vanuit gaan dat een ander het oplost, met als voorbeeld de derde goal van Oostenrijk.

Het komt een beetje op mij over alsof een helder plan vooraf ontbrak en Koeman nu achteraf de argumenten bij de tegengoals aan het zoeken is. Feit is dat er in de eerste helft geen antwoord was op iets héél simpels dat de Oostenrijkers deden, namelijk een linksback hoog aan de zijlijn zetten en de linksbuiten naast de spits posteren. Als je daar 3, 4 keer tactisch mee wordt afgebluft, jezus zeg... dat is niveau Hoofdklasse.

 

+3/-0

Het hele elftal is compleet uit balans, te beginnen met het middenveld. Normaal gesproken kan Schouten mij wel bekoren maar dan moet hij wel genoeg afspeel mogelijkheden hebben. Snap ook echt niet waarom Gravenberch geen speel minuten krijgt en al helemaal tov een Wijnaldum.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

AFCA1103 schreef op 26 juni 2024 om 09:06:

Het hele elftal is compleet uit balans, te beginnen met het middenveld. Normaal gesproken kan Schouten mij wel bekoren maar dan moet hij wel genoeg afspeel mogelijkheden hebben. Snap ook echt niet waarom Gravenberch geen speel minuten krijgt en al helemaal tov een Wijnaldum.


Schouten en Veerman hebben het iedere keer laten afweten. Dan moet je gewoon voor Gravenberch en Reijnders als koppetje gaan, met liever Geertruida als backup dan Schouten of Veerman. Wijnaldum is een dissonant. Simons blijft over om het vertrouwen op 10 te geven. Mogelijk is Depay een alternatief voor die positie. Hij speelt beter met een andere spits op het veld dan wanneer hij de enige is.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 26 juni 2024 om 09:10:

open/sluit de onderstaande quote:

AFCA1103 schreef op 26 juni 2024 om 09:06:

Het hele elftal is compleet uit balans, te beginnen met het middenveld. Normaal gesproken kan Schouten mij wel bekoren maar dan moet hij wel genoeg afspeel mogelijkheden hebben. Snap ook echt niet waarom Gravenberch geen speel minuten krijgt en al helemaal tov een Wijnaldum.


Schouten en Veerman hebben het iedere keer laten afweten. Dan moet je gewoon voor Gravenberch en Reijnders als koppetje gaan, met liever Geertruida als backup dan Schouten of Veerman. Wijnaldum is een dissonant. Simons blijft over om het vertrouwen op 10 te geven. Mogelijk is Depay een alternatief voor die positie. Hij speelt beter met een andere spits op het veld dan wanneer hij de enige is.


Ik zou overwegen om met Aké (of eventueel Blind) in het centrum achterin te spelen en hem te laten inschuiven het middenveld in, om op die manier een overtal te creëren en het middenveld te versterken. Dat had je uitstekend kunnen testen tegen Oostenrijk. Gravenberch, Reijnders en Simons lijkt me het enige middenveld dat je nog kunt opstellen zonder ongeloofwaardig te worden. Ik moet wel zeggen dat Schouten niet onaardig speelde, maar hij doet ook niets bijzonders. Reijnders heeft dan in ieder geval nog wat loopvermogen en die steekbal op Malen. Had er dit toernooi al wel 2 moeten maken, dus dat is wat jammer.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 26 juni 2024 om 09:10:

open/sluit de onderstaande quote:

AFCA1103 schreef op 26 juni 2024 om 09:06:

Het hele elftal is compleet uit balans, te beginnen met het middenveld. Normaal gesproken kan Schouten mij wel bekoren maar dan moet hij wel genoeg afspeel mogelijkheden hebben. Snap ook echt niet waarom Gravenberch geen speel minuten krijgt en al helemaal tov een Wijnaldum.


Schouten en Veerman hebben het iedere keer laten afweten. Dan moet je gewoon voor Gravenberch en Reijnders als koppetje gaan, met liever Geertruida als backup dan Schouten of Veerman. Wijnaldum is een dissonant. Simons blijft over om het vertrouwen op 10 te geven. Mogelijk is Depay een alternatief voor die positie. Hij speelt beter met een andere spits op het veld dan wanneer hij de enige is.Het is jammer dat je twee "goede" oefenpotjes speelt met het middenveld wat totaal overlopen wordt wanneer het er echt om gaat. Veerman/Schouten kunnen het niveau niet aan wanneer het tempo omhoog gaat. Je mist dan een De Jong voor de verdediging of Koopmeinders op 10. Depay zou je daar kunnen proberen als hij wat meer energie in de wedstrijd weet te leggen zoals een Simons dat wel doet.

Naar mijn mening is Nederland voetballend (vooral op het middenveld) gewoon niet goed genoeg, wil je een kans maken om dit EK nog te winnen dan zou ik lekker 5-3-2 gaan spelen.

 

+1/-0

Top amusement dit.

Voor het toernooi in de media: Vrijwel geen Ajacieden!

Begin van het toernooi in de media: Geen Ajacieden, Ajax is dooohoooooooood! HA-HA!!!

Zullen ze dat nu nog durven schrijven?

Die bolle zorgt na twee jaar vol ellende bij ons toch weer voor een beetje relativering want om met redelijk talentvol spelersmateriaal, waarbij alleen nationaliteit een beperking speelt, ZO slecht te spelen dat is toch hogere kunst.

Een 4-0 tegen Frankrijk zou niets hebben gedaan, het is immers wel de vice-wereldkampioen hé!

Vliegen we er tegen Engeland of Belgie kansloos uit dan volgt er hetzelfde excuus om Koeman te laten zitten (heeft de KNVB überhaupt wel genoeg knaken om zijn contract af te kopen?). En al wordt hij ontslagen dan leert de recente geschiedenis ons dat de opvolger van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman heet.

Want bij de KNVB hebben ze nogal een beperkt smaakpallet.

Het enige wat dit toernooi maar weer eens bewijst is dat Oranje niet succesvol kan zijn zonder een aanzienlijke inbreng van Ajacieden zoals de geschiedenis uitwijst.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 26 juni 2024, 13:13:59.

 

+2/-0

Ik weet dat het partijdig klinkt als Ajacied, maar het is toch best vreemd dat we Blind (top seizoen gehad in Spanje), Gravenberch (Gewoon een Liverpool speler. Is niet van de Mickey Mouse competitie zoals Schouten en Veerman, en is niet de bejaarde Wijnaldum die in de zandbak speelt) en De Ligt (is toch gewoon beter dan De Vrij?) nog niet hebben gezien?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 26 juni 2024, 13:38:30.

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

3xA schreef op 26 juni 2024 om 13:32:

Ik weet dat het partijdig klinkt als Ajacied, maar het is toch best vreemd dat we Blind (top seizoen gehad in Spanje), Gravenberch (Gewoon een Liverpool speler. Is niet van de Mickey Mouse competitie zoals Schouten en Veerman, en is niet de bejaarde Wijnaldum die in de zandbak speelt) en De Ligt (is toch gewoon beter dan De Vrij?) nog niet hebben gezien?Zo gek is het niet.

Blind heeft vrijwel het hele seizoen als CV gespeeld bij Girona, slechts enkele keren op linksback.

Op Cv heb je nu De Vrij met Van Dijk staan.
Ake Kan daar nog spelen (Maatsen dan linksback)
Je hebt ook VD Ven en De ligt Nog als CV.

Blind staat op CV denk ik helemaal onderaan in de pikorde.

Persoonlijk zie ik liever de Ligt ipv De Vrij, maar er is enorme concurrentie op die positie dus dat is gewoon een keuze die is gemaakt.

Gravenbergh is bij Liverpool ook helemaal geen onbetwist of vaste basisspeler. Die zit enkel bij de selectie wegens blessures.

Kunnen het met sommige keuzes oneens zijn, maar heel gek is het ook weer niet.


Ik stoor me veel meer aan de situatie met Depay.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 51 pagina's: 1 2 3 4 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal