Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal

Deze normale topic is open en bestaat uit 51 pagina's: 1 2 3 4 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 47 48 49 50 51

Ik wilde deze zomer Zirkzee naar Ajax halen, maar niemand leek het met mij eens te zijn. Nu zitten we met Akpom en Mikautadze opgescheept.

Stel je haalt in januari Rijkhoff...
Misschien is hij ook nog hoop voor Oranje.

 

+1/-1

Met Daley Blind, Stefan de Vrij, Wout Weghorst en aanvoerder Virgil van Dijk heeft Oranje zich geplaatst voor het EK.

Veel afwezigen, mede waardoor Oranje met een erg ervaren verdediging aankwam. Zal het komend EK het afscheidstoernooi voor dit viertal betekenen?

Het daaropvolgend WK zal mogelijk een nieuwe generatie Oranje te dag brengen. Ik denk dat hier zomaar iets moois uit kan bloeien.

 

+1/-0

Heb het altijd jammer gevonden dat Stefan de Vrij in Nederland nooit de erkenning heeft gekregen die hij verdiend.
Speelt bijna altijd een ruime voldoende, maar heeft niet die uitstraling zoals een Stam of een Van Dijk.
Als je gewoon rustig kijkt naar de prestaties dan hoort De Vrij gewoon bij de allerbeste verdedigers die Nederland ooit gehad heeft.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 25 november 2023 om 20:18:

Heb het altijd jammer gevonden dat Stefan de Vrij in Nederland nooit de erkenning heeft gekregen die hij verdiend.
Speelt bijna altijd een ruime voldoende, maar heeft niet die uitstraling zoals een Stam of een Van Dijk.
Als je gewoon rustig kijkt naar de prestaties dan hoort De Vrij gewoon bij de allerbeste verdedigers die Nederland ooit gehad heeft.Meer dan 60 interlands gespeeld, dat is natuurlijk ook niet niks en is ook een vorm van erkenning. De Vrij heeft de pech dat hij in de generatie met Van Dijk zit/zat, die vaak net iets hoger aangeslagen wordt/werd. Of dat terecht is, daar kun je over van mening verschillen.

Mocht Sutalo verkocht worden, dan zou ik een poging wagen De Vrij in de herfst van zijn carrière naar Ajax te halen.

 

+1/-0

Ik vind De Vrij vaak beter in Oranje spelen dan Van Dijk. Van mij mag Stefan de voorkeur krijgen boven Virgil. Erg consistent en voegt veel toe. Ik zou hem graag bij Ajax zien.

 

+3/-0

Ik zou Summerville een kans geven bij Oranje. Onze links- en rechtsbuitens zijn niet zo goed. Ook zou ik Zirkzee een kans geven.

Gakpo, Zirkzee, Simons
(Summerville, Brobbey, Malen)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 05 januari 2024 om 20:01:

Ik zou Summerville een kans geven bij Oranje. Onze links- en rechtsbuitens zijn niet zo goed. Ook zou ik Zirkzee een kans geven.

Gakpo, Zirkzee, Simons
(Summerville, Brobbey, Malen)


Eens, we moeten nu ook eens afscheid gaan nemen van de generatie Depay/Weghorst, die ik nooit overtuigend genoeg heb gevonden voor het oranje shirt.

Als er dan toch een niet meer dan redelijke aanval staat, laat het dan maar jonge spelers zijn die nog kunnen groeien. Jouw beoogde basislinie staat me wel aan. Je zou ook Simons op 10 kunnen zetten en Malen in de basis.

Overigens zou ik Kluivert onderhand ook gewoon gaan oproepen. Staat nu voor het derde seizoen op rij in de basis in één van de vijf grootste competities van Europa. Stats zijn nog niet heel overtuigend maar het is best een bruikbare speler op rechtsbuiten, waar we niet veel alternatieven hebben.

 

+2/-0

Jammer dat Ryan weer onder de lat staat bij AZ. Ik hoopte dat Owusu-Oduro een basisplek ging krijgen, maar ik was er al bang voor dat Ryan eerste keus bleef.

Ik zou Owusu-Oduro als derde doelman willen meenemen naar het EK in plaats van Bijlow, maar als Owusu-Oduro niet meer voor het eerste elftal van AZ gaat keepen gedurende het restant van het seizoen, dan is het essentieel gezien nog altijd een Jong AZ-speler. Dan blijft Bijlow de meest logische derde doelman achter Verbruggen en Flekken, aangezien hij naar verwachting acht weken geblesseerd is.

Noppert is gepasseerd bij Heerenveen, waar nu een ex-Ajacied onder de lat staat, dus hij valt sowieso af. Cillessen zou ik ook niet zomaar oproepen, maar de spoeling kan bij blessures erg dun worden. Olij is op zich een logische reserve optie bij blessures.

Aangezien we volgende maand tegen Schotland sowieso geen Bijlow hebben en Owusu-Oduro wel de afgelopen weken heeft mogen doen keepen, zou ik gewoon Verbruggen, Flekken en Owusu-Oduro oproepen wat betreft komende maand.

 

+1/-0

Ik vergeet zowaar Bizot...

Je kunt gewoon met Verbruggen, Bizot en Flekken naar het EK gaan. Bijlow als alternatief. Owusu-Oduro iemand voor in de toekomst.

Verder vraag ik mij af... we kunnen 4-3-3 spelen of met vijf verdedigers. Stel je stelt vijf verdedigers op en je wilt minstens twee opties per positie hebben, wie wil je als alternatief in de selectie hebben voor Maatsen? Maatsen verdient zeker nu een plekje in de selectie.

Hartman kan daar spelen. Hato? Is Aké of Van de Ven iemand wie daar eventueel uit de voeten kan? Jurrien Timber? Geertruida?

 

+1/-0

Ter afleiding van een somber Ajax een zoektocht naar een goede Oranje selectie voor het aanstaande EK in Duitsland. Met veel te veel goede én uitstekende verdedigers en een gebrek aan goede aanvallers, is het niet zo makkelijk. Wanneer iedereen fit is, denk ik momenteel aan:

1. Bizot
2. Flekken
3. Verbruggen
4. Aké
5. Botman
6. Brobbey
7. Van Dijk
8. Dumfries
9. Frimpong
10. Gakpo
11. Geertruida
12. De Jong
13. Koopmeiners
14. De Ligt
15. Maatsen
16. Malen
17. Reijnders
18. De Roon
19. Simons
20. Summerville
21. Timber
22. Timber
23. Van de Ven
24. Veerman
25. De Vrij
26. Zirkzee

Mis ik een belangrijke en/of goede speler? Overschat ik iemand?

We spelen afwisselend 4-3-3 en met vijf verdedigers, wat 5-3-2 of 5-2-3 kan zijn. Nog altijd goede opties, maar een 3-5-2 formatie kan ook interessant zijn:

Gakpo, Brobbey
Koopmeiners
Maatsen, De Jong, Reijnders, Frimpong
Van de Ven, Van Dijk (c), De Vrij
Verbruggen

Gakpo is onze beste aanvaller en Brobbey ontwikkelt zich goed. Simons op 10 is een optie en qua talent hoort hij daar, maar moet dat wel daadwerkelijk laten zien in Oranje. Koopmeiners speelt veel op 10 tegenwoordig voor Atalanta en hij kan goed druk zetten (pressie). De Jong en Reijnders zijn onze beste middenvelders. Frimpong is een geweldige rechtshalf geworden en Maatsen laat bij Dortmund nu ook goede dingen zien. Van Dijk is onze aanvoerder, dus jammer voor Botman. Van de Ven daagt Aké meer dan genoeg uit om een plekje en De Vrij vind ik nagenoeg altijd heel goed spelen voor Oranje. Verbruggen is onze doelman van de toekomst tevens het heden.

Bij PSV speelt een hele goede spits genaamd De Jong, maar hij heeft besloten om niet mee naar het EK te gaan.

 

+1/-0

Grotendeels met je eens, al zou ik De Roon niet oproepen en hem vervangen door Gravenberch. Ik zou daarnaast Kluivert overwegen mee te nemen, ook om gewoon iemand te hebben waarmee je eventueel nog kunt schakelen naar 4-3-3 als een wedstrijd daar om vraagt. In dat geval zou ik Geertruida thuis laten - die komt er niet tussen met alle andere verdedigers die je al hebt.

Simons staat bij mij basis op de plek van Koopmeiners. Verder zou ik Timber overwegen op de plek van De Vrij.

Dat we met 3 man achterin en 2 wingbacks moeten gaan spelen, lijkt me een no-brainer.

 

+1/-0

Even een overzicht gemaakt van maar liefst 65 spelers. En daar zitten heus een aantal namen bij waarbij menig commentaar op zal komen. Maar het is dan ook een hele losse voorselectie. Echter kun je gewoon constateren dat de bondscoach ontzettend veel keuze heeft. Met name achterin. Daar zijn basisspelers bij subtoppers in Engeland en Italië zoals Botman, Van Hecke, Veltman, Beukema en Karsdorp die vermoedelijk niet eens in aanmerking gaan komen voor de EK-selectie.

Ik heb dus ook maar meteen een EK-selectie van 23 spelers samengesteld die mij redelijk zou bekoren. Al zal Koeman (conservatief als hij is) meer routine inbouwen. Op sommige posities (doelman, linksachter, rechtsbuiten, spits) is de concurrentie wat minder groot. Desalniettemin heeft de bondscoach mijns inziens weinig reden tot klagen. Afgezien van Frankrijk en Engeland kan ik weinig landen bedenken met beter spelersmateriaal. Ondanks het matige spel van de voorbije maanden zou Oranje één van de kanshebbers moeten zijn op EK-winst!

Keepers: Mark Flekken, Bart Verbruggen, Justin Bijlow

Marco Bizot
Jasper Cillessen
Nick Olij

Verdedigers: Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Stefan de Vrij, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk, Micky van de Ven, Nathan Aké, Quilindschy Hartman

Lutsharel Geertruida
Ian Maatsen
Sven Botman
Daley Blind
Jan Paul van Hecke
Joël Veltman
Kenny Tete
Tyrell Malacia
Perr Schuurs
Sam Beukema
Rick Karsdorp
Hans Hateboer
Jordan Teze
Jorrel Hato
Devyne Rensch
Björn Meijer
Jeremiah St. Juste

Middenvelders: Frenkie de Jong, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders

Mats Wieffer
Quinten Timber
Ryan Gravenberch
Marten de Roon
Davy Klaassen
Azor Matusiwa
Jordy Clasie
Guus Til
Kenneth Taylor
Georginio Wijnaldum
Donny van de Beek

Aanvallers: Xavi Simons, Donyell Malen, Joshua Zirkzee, Brian Brobbey, Cody Gakpo, Noa Lang

Memphis Depay
Steven Bergwijn
Wout Weghorst
Crysencio Summerville
Calvin Stengs
Steven Berghuis
Luuk de Jong
Justin Kluivert
Arnaut Danjuma
Thijs Dallinga
Vincent Janssen

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28 februari 2024, 18:54:05.

 

+1/-0

Noppert zit op de bank. Mickey van der Hart keept daar al tijdje. Dan kan je beter Olij zijn naam op de lijst zetten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 28 februari 2024 om 18:44:

Noppert zit op de bank. Mickey van der Hart keept daar al tijdje. Dan kan je beter Olij zijn naam op de lijst zetten.Aangepast op jouw verzoek. Had Noppert erbij staan omdat die een recent verleden heeft bij Oranje.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 28 februari 2024 om 18:54:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 28 februari 2024 om 18:44:

Noppert zit op de bank. Mickey van der Hart keept daar al tijdje. Dan kan je beter Olij zijn naam op de lijst zetten.Aangepast op jouw verzoek. Had Noppert erbij staan omdat die een recent verleden heeft bij Oranje.


Noppert is behoorlijk afgezakt sindsdien. De toekomst ziet er wat rooskleurdiger uit. Verbruggen en Owusu-Oduro zijn nu nog erg jong. Ik hoop dat volgend seizoen Owusu-Oduro ergens in de basis mag keepen. Hij is de enige Eredivisie/KKD doelman wie ik goedkeur momenteel als opvolger van Ramaj, mocht hij ooit weggaan bij ons. Natuurlijk hoop ik dat we nog lang mogen genieten van Ramaj.

Wat betreft aanstaand EK zijn Verbruggen, Flekken en eentje tussen Bizot en Bijlow de meest logische drie. Cillessen heeft zich goed herpakt, dus hij is een alternatief bij blessures of vormverlies. Olij mag mee bij een blessuregolf. Eigenlijk heb je met Verbruggen een duidelijke #1 en de rest zijn backups, waarvan Olij een iets lager niveau heeft dan de rest.

 

+2/-0

Naam Club
Nathan Aké Manchester City
Marco Bizot Stade Brestois
Daley Blind Girona FC
Brian Brobbey Ajax
Memphis Depay Atlético Madrid
Virgil van Dijk Liverpool
Denzel Dumfries Inter
Mark Flekken Brentford
Jeremie Frimpong Bayer 04 Leverkusen
Cody Gakpo Liverpool
Lutsharel Geertruida Feyenoord
Quilindschy Hartman Feyenoord
Frenkie de Jong FC Barcelona
Teun Koopmeiners Atalanta
Matthijs de Ligt Bayern München
Donyell Malen Borussia Dortmund
Nick Olij Sparta Rotterdam
Tijjani Reijnders AC Milan
Marten de Roon Atalanta
Jerdy Schouten PSV
Xavi Simons RB Leipzig
Quinten Timber Feyenoord
Joey Veerman PSV
Micky van de Ven Tottenham Hotspur
Bart Verbruggen Brighton & Hove Albion
Stefan de Vrij Inter
Wout Weghorst TSG Hoffenheim
Mats Wieffer Feyenoord
Georginio Wijnaldum Al Ettifaq
Joshua Zirkzee Bologna

Geen grote verrassingen wat betreft de voorselectie, op Wijnaldum misschien na, maar het was reeds bekend dat Koeman naar hem ging kijken. Schotland en Duitsland zijn de tegenstanders.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 03 maart 2024 om 14:57:

Naam Club
Nathan Aké Manchester City
Marco Bizot Stade Brestois
Daley Blind Girona FC
Brian Brobbey Ajax
Memphis Depay Atlético Madrid
Virgil van Dijk Liverpool
Denzel Dumfries Inter
Mark Flekken Brentford
Jeremie Frimpong Bayer 04 Leverkusen
Cody Gakpo Liverpool
Lutsharel Geertruida Feyenoord
Quilindschy Hartman Feyenoord
Frenkie de Jong FC Barcelona
Teun Koopmeiners Atalanta
Matthijs de Ligt Bayern München
Donyell Malen Borussia Dortmund
Nick Olij Sparta Rotterdam
Tijjani Reijnders AC Milan
Marten de Roon Atalanta
Jerdy Schouten PSV
Xavi Simons RB Leipzig
Quinten Timber Feyenoord
Joey Veerman PSV
Micky van de Ven Tottenham Hotspur
Bart Verbruggen Brighton & Hove Albion
Stefan de Vrij Inter
Wout Weghorst TSG Hoffenheim
Mats Wieffer Feyenoord
Georginio Wijnaldum Al Ettifaq
Joshua Zirkzee Bologna

Geen grote verrassingen wat betreft de voorselectie, op Wijnaldum misschien na, maar het was reeds bekend dat Koeman naar hem ging kijken. Schotland en Duitsland zijn de tegenstanders.


Wijnaldum vind ik echt een gepasseerd station, evenals Memphis. Zwaktebod dat men weer bij deze garde uitkomt.
Ik mis ook Kluivert wel zo langzamerhand. Staat gewoon het hele jaar al basis in de Premier League, gister de openingsgoal gemaakt. Waarom niet een keer een plekje in de voorselectie?

Als iedereen fit is, zou ik op dit moment dit een mooie opstelling vinden:

Verbruggen
Frimpong, De Ligt, Van de Ven, Aké
De Jong, Simons, Gravenberch
Malen, Brobbey, Gakpo


Schaduwelftal:

Bizot
Geertruida, Timber, Van Dijk, Maatsen
Reijnders, Veerman, Schouten
Berghuis, Zirkzee, Kluivert

 

+1/-0

De volledige selectie:

Keepers: Marco Bizot, Mark Flekken, Bart Verbruggen

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij

Middenvelders: Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Jerdy Schouten, Quinten Timber, Joey Veerman, Mats Wieffer, Georginio Wijnaldum

Aanvallers: Cody Gakpo, Donyell Malen, Memphis Depay, Xavi Simons, Wout Weghorst, Bryan Brobbey

Blind wel, Van de Ven niet... opvallend weer hoe Van de Ven nooit een kans krijgt. Ik denk dat Blind niet hetzelfde zou laten zien als Van de Ven dat momenteel in de Premier League doet.

De Jong en Zirkzee zijn geblesseerd. Ook opvallend overigens: Wijnaldum is er weer bij.

Ik zou dit weleens willen proberen:

Gakpo, Brobbey, Malen
Simons
Veerman, Reijnders
Aké, Van Dijk, De Vrij, Dumfries
Verbruggen

Frimpong zou ik opstellen bij een 3-5-2, 5-3-2, 5-2-3, 5-4-1, 3-4-3 formatie. Niet bij een 4-3-3.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 18 maart 2024, 11:26:41.

 

+1/-0

Bizarre wedstrijd. Hoe je 4-0 hebt gewonnen, maar ook 0-4 had kunnen verliezen. Of 2-2 gelijkspelen.

Update: Koeman niet tevreden over de wedstrijd, maar verdedigt wel Depay en Wijnaldum.

Ik vergat te zeggen: zucht, bij de vrije trap wederom genomen door Depay. Hij en Wijnaldum...

Stelling: Veerman en Reijnders moeten allebei in de basis staan. Reijnders MOTM en Flekken goed gekeept.

Dit bericht is gewijzigd op 22 maart 2024, 23:12:19.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 22 maart 2024 om 22:41:

Bizarre wedstrijd. Hoe je 4-0 hebt gewonnen, maar ook 0-4 had kunnen verliezen. Of 2-2 gelijkspelen.

Update: Koeman niet tevreden over de wedstrijd, maar verdedigt wel Depay en Wijnaldum.

Ik vergat te zeggen: zucht, bij de vrije trap wederom genomen door Depay. Hij en Wijnaldum...

Stelling: Veerman en Reijnders moeten allebei in de basis staan. Reijnders MOTM en Flekken goed gekeept.Inderdaad bizar van Koeman. Vraag me af wat de achterliggende gedachte is om die twee zo te beschermen. Depay in de spits is geen slechte keuze, maar dan de opdracht meegeven simpel te voetballen. En ver weg te blijven bij vrije trappen.

Veerman hoeft voor mij niet. Laat het altijd afweten in top wedstrijden.

Reijnders absoluut in de basis.

Wijnaldum wegwezen. Alleen maar een stoorzender en zwaar op zijn retour.

Flekken eerste keeper bij gebrek aan nog beter. Degelijke en goede keeper, maar geen topper. Daarvoor maakt hij toch te vaak nog een fout.

Geertruida ook eruit. Modale speler en niet betrouwbaar genoeg.

Gakpo absoluut basis.

Simons wegwezen en nooit meer terugkomen.

Van Dijk daar twijfel ik over. Zie liever de Ligt en van de Ven in het centrum.

Vooralsnog Dumfries op rechtsback.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 51 pagina's: 1 2 3 4 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 ... 47 48 49 50 51

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » Nederlands elftal