Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Oorlog Oekraïne

Deze normale topic is open en bestaat uit 14 pagina's: 1 2 3 4 ... 7 8 9 10 11 12 13 14

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 24 juni 2023 om 04:12:

open/sluit de onderstaande quote:

joris422 schreef op 22 juni 2023 om 10:58:

Ik weet snap precies waarom dit zo ingewikkeld is.

Deze oorlog is geen onderdeel van een groter conflict. De opkomst van China is mogelijk geweest doordat met name de EU 15 jaar heeft lopen slapen en de ernst niet heeft ingezien van de opbouw van de zijderoute. Hierover zijn meerdere Haags College's geweest. De opkomst van China is pas opgemerkt bij de EU toen KPN zijn infrastructuur met apparatuur van Huawei wilde uitrollen in plaats van Cisco. Toen pas realiseerde men zich pas hoever China al was doorgedrongen in onze zakelijke welvaart.

De oorlog tussen Ukraine en Rusland is doodsimpel. Poetin wil gezien worden als de grootste en invloedrijkste Rus die er ooit heeft geleefd, en hij denkt die status te bereiken door de Sovjet-Unie te herstellen.Ik vrees als Poetin van de troon gaat er een ander word geïnstalleerd met de zelfde houding; alles wat Westers is, vooral Amerikaanse multinationals en hun media buiten boord houden. Dat is al tijden het signaal, enfin,

Laten we blij zijn dat we in het Westen leven waar de grondwet iets fatsoenlijker in elkaar steekt dan Rusland en China bij elkaar aangaande mensenrechten, etc. Daar botst het vooral waar China de afgelopen jaren nog het meest zijn beklag heeft gedaan dat het Westen zich vooral niet met binnenlandse politieke aangelegenheden van andere landen moet bemoeien. Niet op het gebied van politieke kwesties, aangaande mensenrechten, godsdienst etc..

Daarnaast gaf China al eens te kennen dat de hegemonie van Amerika in de wereld die het na de Tweede Wereldoorlog verkreeg, de laatste vier decennia op dictatoriale wijze in stand werd gehouden door bepaalde politieke bewegingen in landen te subsidiëren, te creëren, en of te bewapenen. Wilde een land bijvoorbeeld om geopolitieke redenen niet meewerken dan was de kans aanwezig dat het zodoende van binnenuit omver werd geworpen middels een coup d'etat, Of werd het land met sancties en boycots klem gezet. In het slechtste scenario platgebombardeerd.

China vind dat Amerika zich in feite als supermacht anders moet gedragen. Vaart daarbij op sluwe wijze bewust een andere buitenlandse koers om zieltjes te winnen. Zo timmert China al wat jaren in menig Afrikaans land aan de weg om er de infrastructuur te verbeteren. Snelwegen en havens werden in rap tempo aangelegd met de uitleg dat het voor beide landen goed is voor de handel en wandel. Tegelijkertijd worden wij, het Westen, er op gewezen dat wij in het verleden er alleen maar zaten om er grondstoffen te plunderen. Het geld vertrok naar het Westen, de plaatselijke bevolking bleef des te meer in armoede achter. Daarbij werd de toon van China gezet.

Voor zover hier een kern van waarheid in kan schuilen klopt het in de regel wel dat menig supermacht in het verleden op de zelfde wijze opereerde. Wat dat betreft schelen we weinig van de Romeinen. Wil je de macht of hegemonie in de wereld bewaren zul je over het hele spectrum het spel moeten controleren. Dan moet je de sterkste zijn in alles en speelt het belang van grondstoffen een zeer belangrijk factor.

Voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur onder President Jimmy Carter, Zbigniew Brzeziński, schreef een aantal interessante boeken waarbij hij vooruitliep op toekomstige geopolitieke issues die voor de hegemonie van Amerika van enorm belang waren. Halverwege jaren negentig schrijft hij in één van zijn belangrijkste werken, 'The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives', dat met het wegvallen van de Sovjet Unie er een enorme goudmijn in Centrale Azië ligt. Volgens Brzeziński de grootste goudmijn aan grondstoffen in de wereld.

De Oekraïne word dan nog niet zozeer genoemd waar het niet dat het Oosten van het land over enkele zeer zeldzame grondstoffen beschikt waaronder titanium in een gebied die toeval of niet door de Russen word overheerst, de Donbass regio. Echter Brzeziński focust zich meer over Centraal Azië met een aantal landen rondom het Kaspische zee basin wat onder meer rijk is aan olie, en het gas, waaronder Azerbeidzjan, maar ook Oezbekistan, Kirgizië, Turkmenistan, Kazachstan en Tadzjikistan worden veelvuldig genoemd. Brzeziński ziet de hele regio als een schaakspel waar sommige landen het voortouw zouden moeten nemen om buurlanden naar het Westen toe te trekken, te overtuigen, desnoods uit te spelen met als doel het consolideren van de grondstoffen van Centraal Azië om de hegemonie van Amerika over de wereld nog beter te waarborgen. Of het Brzeziński hierbij menens is of niet blijkt mogelijk uit het feit dat hij schrijft dat Amerika niet alleen de grootste supermacht is, maar ook de allerlaatste supermacht die de wereld ooit zal zien. Zodoende werd de toon wel gezet. Zeker als Poetin of Xi zijn werk meegekregen heeft...

In de periode dat Brzeziński aan zijn boek werkte richtten Rusland en China de SCO op, de Shanghai Cooperation Organisation met als doel politieke en economische samenwerking met de landen in Centraal Azië. Voor Rusland was het vooral van belang dat de voormalige Sovjet landen in Centraal Azië niet onder de invloedsfeer van het Westen zouden komen te staan. Laat staan dat de NAVO in dat gedeelte van de wereld voet aan de grond zouden krijgen om militaire installaties te bouwen met wapens gericht op Rusland. China had zijn eigen belangen. Zo lag onder meer de nieuwe zijde route al op de tekentafel waar Centraal Azië de belangrijkste schakel is voor transport richting Europa, de Levant, Het Midden-Oosten en Afrika.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisationlink

Enfin, voor zover de oorlog in de Oekraïne hier niet direct onderdeel uit maakt van de topic maakt het wel onderdeel uit van een veel groter schouwspel. Bedankt overigens voor het KPN - Huawai verhaal. Zo zie je maar weer hoe de chinezen te werk kunnen gaan. Je zou het bijna niet verwachten maar creatief zijn ze zeker opdat China voor de toekomst des te meer in de gaten zal worden gehouden.

Eerlijk gezegd vrees ik Rusland een stuk minder dan China. Ergens is het jammer dat toen het Westen en Rusland op een aantal vlakken toenaderingen vonden uiteindelijk klapte. Deels terecht omdat de normen en waarden die we in het Westen met elkaar delen niet sporen met Rusland. Echter had een gezondere verstandsverhouding mogelijk voor een betere balans in de wereld kunnen zorgen waar Rusland voor meer balans had kunnen zorgen tussen supermacht Amerika en China. Die kans lijkt nu verkeken. Zien we ook dat door het conflict in de Oekraïne de spanningen tussen Amerika en China verder oplopen. Sommigen zien al een clash in het vooruit schiet? Word bijvoorbeeld Taiwan het volgende strijdtoneel? Het is een ander topic. Het heeft ook weinig zin om op dergelijke zaken vooruit te lopen, maar goed,

Het is laat geworden en ga stoppen voor zover ik enige moeite poog te doen om mijn visie te geven waar ik altijd weinig tijd heb. De groeten. Het ga jullie goed.Wat een enorme tekst.

Ik snap trouwens best dat de hegenomie van Amerika als wereldleider naar voren komt. Maar de wereld bestaat nou eenmaal niet uit alleen maar weldenkende mensen, en dus heeft de hegenomie van Amerika ook enorm bijgedragen aan de wereldvrede. Als één partij zoveel groter is dan alle andere partijen kijk je wel 3x uit voordat je wat doet. Als je 3 partijen hebt die ongeveer even groot zijn wordt het een zooitje en draagt dat zeker niet bij aan wereldvrede.

In onze Westerse beschaving gaan we er namelijk maar blind vanuit dat iedereen net zo denkt over onze manier van denken over geopolitiek, én dat onze manier van denken over democratie overal zou moeten werken.

Xi Jinping heeft de rol van China in de wereldpolitiek in twee dagen duidelijk gemaakt toen hij Poetin ontving. Xi JinPing had misschien in het begin even het idee dat er bemiddeling mogelijk zou zijn, maar na 48 uur praten met Poetin hoor je niets meer van hem. China heeft geen belang bij een globaal conflict omdat dit de opmars van het zakelijk imperium in de weg zit. Het militaire overwicht van Amerika interesseert ze echt geen biet.

Bij de oprichting van de Republiek China in 1949 hebben de machtshebbers uitgesproken dat de oprichting tot doel had binnen 100 jaar de grootste economische wereldmacht te worden. En iedere van iedere Chinees die in die periode leeft wordt verwacht dat hij of zij daar een grote rol in speelt en dat met toewijding doet. Ze zitten dus tijdens deze opgave helemaal niet te wachten op een militair conflict.

Net zoals wij Westerlingen ook steeds denken dat het Midden Oosten conflict om Israel draait. Dat doet het niet. Het hele Midden Oosten conflict draait om Iran en Saudi Arabie. Beiden willen de grootste machthebber worden in het Midden Oosten. Dat is ook precies waarom Amerika soms meer naar de een en dan weer naar de ander beweegt. Zo houd je ze beiden relatief stil. Het draait helemaal niet om Israel. Het Midden oosten en Noord Afrika kunnen prima leven met Israel, sterker nog in de meeste steden in die regio's zijn gewoon hele Joodse wijken die daar gewoon kunnen bestaan. Het gevaar instaat als óf Iran óf Saudi Arabie daar definitief de macht grijpt want kookt de snelkookpan snel over.

En al die groeperingen in Amerika die zich afzetten tegen de macht, je hebt het hier ook. Mensen willen liever alles voor zichzelf bepalen en als het ze uitkomt ook nog het liefst wetteloos kunnen leven.

Je hebt het trouwens ook in Rusland ;-)

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 24 juni 2023, 13:07:32.

 

+1/-0

Wat gaat dit voor onze ex-Ajacied Promes betekenen? Het ziet er naar uit dat het voor hem te gevaarlijk gaat worden om in Rusland te blijven...en terugkeren naar Nederland, dan wacht straf

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

klaaschat schreef op 24 juni 2023 om 16:55:

Wat gaat dit voor onze ex-Ajacied Promes betekenen? Het ziet er naar uit dat het voor hem te gevaarlijk gaat worden om in Rusland te blijven...en terugkeren naar Nederland, dan wacht strafTja, hij kan zich ook aanmelden bij die Wagner baas. Waarschijnlijk allebei zo maf als een deur of misschien was er al iets anders wat in het hoofd is geslagen?? Maar goed, het schijnt dat er ook wel eens onderzoek is gedaan naar de mentale gesteldheid van wereldleiders waarvan de uitkomst geloof ik was dat de meesten knettergek moeten zijn :D

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

joris422 schreef op 24 juni 2023 om 13:01:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 24 juni 2023 om 04:12:

open/sluit de onderstaande quote:

joris422 schreef op 22 juni 2023 om 10:58:

Ik weet snap precies waarom dit zo ingewikkeld is.

Deze oorlog is geen onderdeel van een groter conflict. De opkomst van China is mogelijk geweest doordat met name de EU 15 jaar heeft lopen slapen en de ernst niet heeft ingezien van de opbouw van de zijderoute. Hierover zijn meerdere Haags College's geweest. De opkomst van China is pas opgemerkt bij de EU toen KPN zijn infrastructuur met apparatuur van Huawei wilde uitrollen in plaats van Cisco. Toen pas realiseerde men zich pas hoever China al was doorgedrongen in onze zakelijke welvaart.

De oorlog tussen Ukraine en Rusland is doodsimpel. Poetin wil gezien worden als de grootste en invloedrijkste Rus die er ooit heeft geleefd, en hij denkt die status te bereiken door de Sovjet-Unie te herstellen.Ik vrees als Poetin van de troon gaat er een ander word geïnstalleerd met de zelfde houding; alles wat Westers is, vooral Amerikaanse multinationals en hun media buiten boord houden. Dat is al tijden het signaal, enfin,

Laten we blij zijn dat we in het Westen leven waar de grondwet iets fatsoenlijker in elkaar steekt dan Rusland en China bij elkaar aangaande mensenrechten, etc. Daar botst het vooral waar China de afgelopen jaren nog het meest zijn beklag heeft gedaan dat het Westen zich vooral niet met binnenlandse politieke aangelegenheden van andere landen moet bemoeien. Niet op het gebied van politieke kwesties, aangaande mensenrechten, godsdienst etc..

Daarnaast gaf China al eens te kennen dat de hegemonie van Amerika in de wereld die het na de Tweede Wereldoorlog verkreeg, de laatste vier decennia op dictatoriale wijze in stand werd gehouden door bepaalde politieke bewegingen in landen te subsidiëren, te creëren, en of te bewapenen. Wilde een land bijvoorbeeld om geopolitieke redenen niet meewerken dan was de kans aanwezig dat het zodoende van binnenuit omver werd geworpen middels een coup d'etat, Of werd het land met sancties en boycots klem gezet. In het slechtste scenario platgebombardeerd.

China vind dat Amerika zich in feite als supermacht anders moet gedragen. Vaart daarbij op sluwe wijze bewust een andere buitenlandse koers om zieltjes te winnen. Zo timmert China al wat jaren in menig Afrikaans land aan de weg om er de infrastructuur te verbeteren. Snelwegen en havens werden in rap tempo aangelegd met de uitleg dat het voor beide landen goed is voor de handel en wandel. Tegelijkertijd worden wij, het Westen, er op gewezen dat wij in het verleden er alleen maar zaten om er grondstoffen te plunderen. Het geld vertrok naar het Westen, de plaatselijke bevolking bleef des te meer in armoede achter. Daarbij werd de toon van China gezet.

Voor zover hier een kern van waarheid in kan schuilen klopt het in de regel wel dat menig supermacht in het verleden op de zelfde wijze opereerde. Wat dat betreft schelen we weinig van de Romeinen. Wil je de macht of hegemonie in de wereld bewaren zul je over het hele spectrum het spel moeten controleren. Dan moet je de sterkste zijn in alles en speelt het belang van grondstoffen een zeer belangrijk factor.

Voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur onder President Jimmy Carter, Zbigniew Brzeziński, schreef een aantal interessante boeken waarbij hij vooruitliep op toekomstige geopolitieke issues die voor de hegemonie van Amerika van enorm belang waren. Halverwege jaren negentig schrijft hij in één van zijn belangrijkste werken, 'The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives', dat met het wegvallen van de Sovjet Unie er een enorme goudmijn in Centrale Azië ligt. Volgens Brzeziński de grootste goudmijn aan grondstoffen in de wereld.

De Oekraïne word dan nog niet zozeer genoemd waar het niet dat het Oosten van het land over enkele zeer zeldzame grondstoffen beschikt waaronder titanium in een gebied die toeval of niet door de Russen word overheerst, de Donbass regio. Echter Brzeziński focust zich meer over Centraal Azië met een aantal landen rondom het Kaspische zee basin wat onder meer rijk is aan olie, en het gas, waaronder Azerbeidzjan, maar ook Oezbekistan, Kirgizië, Turkmenistan, Kazachstan en Tadzjikistan worden veelvuldig genoemd. Brzeziński ziet de hele regio als een schaakspel waar sommige landen het voortouw zouden moeten nemen om buurlanden naar het Westen toe te trekken, te overtuigen, desnoods uit te spelen met als doel het consolideren van de grondstoffen van Centraal Azië om de hegemonie van Amerika over de wereld nog beter te waarborgen. Of het Brzeziński hierbij menens is of niet blijkt mogelijk uit het feit dat hij schrijft dat Amerika niet alleen de grootste supermacht is, maar ook de allerlaatste supermacht die de wereld ooit zal zien. Zodoende werd de toon wel gezet. Zeker als Poetin of Xi zijn werk meegekregen heeft...

In de periode dat Brzeziński aan zijn boek werkte richtten Rusland en China de SCO op, de Shanghai Cooperation Organisation met als doel politieke en economische samenwerking met de landen in Centraal Azië. Voor Rusland was het vooral van belang dat de voormalige Sovjet landen in Centraal Azië niet onder de invloedsfeer van het Westen zouden komen te staan. Laat staan dat de NAVO in dat gedeelte van de wereld voet aan de grond zouden krijgen om militaire installaties te bouwen met wapens gericht op Rusland. China had zijn eigen belangen. Zo lag onder meer de nieuwe zijde route al op de tekentafel waar Centraal Azië de belangrijkste schakel is voor transport richting Europa, de Levant, Het Midden-Oosten en Afrika.

https://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisationlink

Enfin, voor zover de oorlog in de Oekraïne hier niet direct onderdeel uit maakt van de topic maakt het wel onderdeel uit van een veel groter schouwspel. Bedankt overigens voor het KPN - Huawai verhaal. Zo zie je maar weer hoe de chinezen te werk kunnen gaan. Je zou het bijna niet verwachten maar creatief zijn ze zeker opdat China voor de toekomst des te meer in de gaten zal worden gehouden.

Eerlijk gezegd vrees ik Rusland een stuk minder dan China. Ergens is het jammer dat toen het Westen en Rusland op een aantal vlakken toenaderingen vonden uiteindelijk klapte. Deels terecht omdat de normen en waarden die we in het Westen met elkaar delen niet sporen met Rusland. Echter had een gezondere verstandsverhouding mogelijk voor een betere balans in de wereld kunnen zorgen waar Rusland voor meer balans had kunnen zorgen tussen supermacht Amerika en China. Die kans lijkt nu verkeken. Zien we ook dat door het conflict in de Oekraïne de spanningen tussen Amerika en China verder oplopen. Sommigen zien al een clash in het vooruit schiet? Word bijvoorbeeld Taiwan het volgende strijdtoneel? Het is een ander topic. Het heeft ook weinig zin om op dergelijke zaken vooruit te lopen, maar goed,

Het is laat geworden en ga stoppen voor zover ik enige moeite poog te doen om mijn visie te geven waar ik altijd weinig tijd heb. De groeten. Het ga jullie goed.Wat een enorme tekst.

Ik snap trouwens best dat de hegenomie van Amerika als wereldleider naar voren komt. Maar de wereld bestaat nou eenmaal niet uit alleen maar weldenkende mensen, en dus heeft de hegenomie van Amerika ook enorm bijgedragen aan de wereldvrede. Als één partij zoveel groter is dan alle andere partijen kijk je wel 3x uit voordat je wat doet. Als je 3 partijen hebt die ongeveer even groot zijn wordt het een zooitje en draagt dat zeker niet bij aan wereldvrede.

In onze Westerse beschaving gaan we er namelijk maar blind vanuit dat iedereen net zo denkt over onze manier van denken over geopolitiek, én dat onze manier van denken over democratie overal zou moeten werken.

Xi Jinping heeft de rol van China in de wereldpolitiek in twee dagen duidelijk gemaakt toen hij Poetin ontving. Xi JinPing had misschien in het begin even het idee dat er bemiddeling mogelijk zou zijn, maar na 48 uur praten met Poetin hoor je niets meer van hem. China heeft geen belang bij een globaal conflict omdat dit de opmars van het zakelijk imperium in de weg zit. Het militaire overwicht van Amerika interesseert ze echt geen biet.

Bij de oprichting van de Republiek China in 1949 hebben de machtshebbers uitgesproken dat de oprichting tot doel had binnen 100 jaar de grootste economische wereldmacht te worden. En iedere van iedere Chinees die in die periode leeft wordt verwacht dat hij of zij daar een grote rol in speelt en dat met toewijding doet. Ze zitten dus tijdens deze opgave helemaal niet te wachten op een militair conflict.

Net zoals wij Westerlingen ook steeds denken dat het Midden Oosten conflict om Israel draait. Dat doet het niet. Het hele Midden Oosten conflict draait om Iran en Saudi Arabie. Beiden willen de grootste machthebber worden in het Midden Oosten. Dat is ook precies waarom Amerika soms meer naar de een en dan weer naar de ander beweegt. Zo houd je ze beiden relatief stil. Het draait helemaal niet om Israel. Het Midden oosten en Noord Afrika kunnen prima leven met Israel, sterker nog in de meeste steden in die regio's zijn gewoon hele Joodse wijken die daar gewoon kunnen bestaan. Het gevaar instaat als óf Iran óf Saudi Arabie daar definitief de macht grijpt want kookt de snelkookpan snel over.

En al die groeperingen in Amerika die zich afzetten tegen de macht, je hebt het hier ook. Mensen willen liever alles voor zichzelf bepalen en als het ze uitkomt ook nog het liefst wetteloos kunnen leven.

Je hebt het trouwens ook in Rusland ;-)
Zeker waar, en dat soort bewegingen gaan nooit werken. Complottheorieën schijnt al enige tijd een soort van mode verschijnsel te zijn. Soms kom ik er een paar tegen waarvan de ene nog idioter in elkaar steekt dan de ander, maar goed. Met de vrijheid van meningsuiting hoog in het vandaal mogen ze hun gang gaan zo lang er niet tot oproer en geweld word aangespoord.

Wat dat betreft heb ik destijds na de bestorming van het Capitool met
argusogen naar de gehoorde acrobaat gekeken. Q-anon heette hij geloof ik? De man haalt werkelijk van alles door elkaar. Gelooft dat politici en aliens samenwerken om Amerika van binnenuit kapot te maken, de Amerikaan tot slaaf. Het zal wel maar dat soort types trekken veel belangstelling. Het komt vaak door onvrede. Ik vermoed doordat onder meer de kloof tussen arm en rijk in Amerika enorm is toegenomen. Vijf jaar geleden heb ik met een vriendenclub een trip gemaakt langs een aantal steden aan de oostkust vanaf New York door naar Philadelphia en Washington. We schrokken vooral van de enorme aantal daklozen in het centrum. Het gros leek aan alles en nog wat verslaafd. Ze liepen stuk voor stuk half uitgeschakeld als een zombie bij. Het MKB in Amerika heeft dan ook harde klappen opgelopen afgelopen paar decennia. Dat veel multinationals vanaf jaren tachtig het bedrijfsleven naar lagelonenlanden in Azië verplaatsten heeft zijn uitwerking vast en zeker ook gehad.

In feite hebben wij 'het Westen' China (onbewust) een flink handje geholpen hoe ze er nu voor staan. In beginsel werd er nog lacherig over gedaan toen ze werden bestempeld als de kopieer-chinezen totdat het Westen overspoeld werd met goedkopere producten, er ingegrepen moest worden.

Ik ben het trouwens met je eens dat China 'Xi' niet uit is op een globaal conflict. Lijkt me ook niet verstandig want Amerika is de grootste supermacht en het
Westen technologisch verder. Maar ik merk wel aan alles dat Amerika China steeds meer als een concurrent begint te zien. Waarschijnlijk ook al als een groter gevaar ziet voor de toekomst om verder aan de stoelpoten van de Amerikaanse Hegemonie te zagen. Zo werd ASML onlangs exportbeperkingen opgelegd voor bepaalde hypermoderne apparatuur die China militair sterken kan maken. China heeft dan ook een enorm potentieel met 1.4 miljard inwoners.
Wat inhoud dat één op de vijf a zes mensen in de wereld een chinees is. De kans dat de eerste volgende smartass, een Nicola Tesla of Einstein in China word geboren is dan ook groot.

Met tijd en wijl luister ik wel eens naar Alexander Mercouris. Een schrijver uit Londen die na mijn mening vrij objectief en neutraal de situatie rond geopolitieke kwesties analyseert. Zodoende kwam ik er achter dat de Chinese oorlogsvloot inmiddels groter is dan de Amerikaanse. Is het land in staat om een keer meer wapens en munitie te produceren dan het Westen. Beschikt China over een enorm gedisciplineerd leger. Organisaties die zich bezig houden met padvinderij tot en met grensbewaking zijn verplicht twee jaar militair geschoold. Alleen van deze groep worden de beraming geschat op plusminus een miljoen manschappen. Maar goed, dat de Chinezen fit zijn zien we
overal terug. Neem de fabriekspleinen waar de werknemers voordat ze aan de dag beginnen een half uur aan kung fu doen, kata's lopen... Het is daar zo goed als ingeburgerd.

Dat de Republiek China in 1949 heeft afgesproken dat het binnen 100 jaar de grootste economische wereldmacht wil worden, wist ik niet. Dan zijn ze kennelijk aardig op weg in een tijd dat Westeres economen het er algemeen over eens zijn dat de Westerse Industriële Revolutie die ooit begon Engeland, ten einde is. We zien dus ook dat China met onder meer de nieuwe zijde route daar handig op in kan spelen.

Ik heb overigens verder niks tegen chinezen voordat ik daar straks weer op word aangevallen. Ik hoop wel op een betere samenwerking met China en dat ze de westerse grondwet gaan accepteren, meer democratie. Zoals bekend heeft Nederland invloed gehad op de Amerikaanse grondwet, Bill of Rights, met de acte van Verlatinghe. Dat moeten we vooral koesteren waar China slechts één partijstelsel kent.


''Net zoals wij Westerlingen ook steeds denken dat het Midden Oosten conflict om Israel draait. Dat doet het niet. Het hele Midden Oosten conflict draait om Iran en Saudi Arabie. Beiden willen de grootste machthebber worden in het
Midden Oosten. Dat is ook precies waarom Amerika soms meer naar de een en dan weer naar de ander beweegt. Zo houd je ze beiden relatief stil. Het draait helemaal niet om Israel. Het Midden oosten en Noord Afrika kunnen prima leven
met Israel, sterker nog in de meeste steden in die regio's zijn gewoon hele Joodse wijken die daar gewoon kunnen bestaan. Het gevaar instaat als óf Iran óf Saudi Arabië daar definitief de macht grijpt want kookt de snelkookpan
snel over.''

Ja, En zo leven er ook genoeg Palestijnen in harmonie met Israëliërs maar omdat het nieuws altijd de excessen aanhaalt, krijgen de meesten al snel een vertekend beeld. Verder schijnen er ook Israëliërs in Iran te wonen en werken. Er een goed leven op na houden zonder haat en nijd, maar verdraagzaamheid. Wat me overigens wel verbaasd heeft is dat China het gelukt is om het Saoedi-Arabische Koningshuis om de tafel te krijgen met Iran. Dat proces schijnt degelijk goed te zijn verlopen dat Iran voor het eerst sinds tijden weer een ambassade in Riyad mag openen.

Al met al, ben ik niet altijd met het buitenlandse beleid van Amerika eens maar soms kan het land denk ik ook niet anders. Amerika is helaas ook behoorlijk verdeeld. Dat het land door en door corrupt zou zijn vind ik te veel van het goede. Het onderwerp kwam des te meer aan de orde na de Bankencrisis van 2007/08. Wel dat er altijd iets tegen corruptie gedaan moeten worden maar dergelijke processen zien we dacht ik overal wereldwijd. Dat is niet specifiek iets Westers. De Amerikanen, hetzij Westerlingen die zwaar ontevreden zijn en roepen, is dit nou democratie? Tja, helaas ben ik de naam van de Senator kwijt maar hij gaf antwoord op deze vraag voor CNN; opdat Amerika nooit kan garanderen dat het begrip democratie tot de uiterste perfectie kan worden uitgevoerd, maar dat het wel taak aan ons allen is om de beste weg naar echte democratie te vinden.

 

+1/-0

weer wat meer bekend geworden over de situatie. Hier mijn analyse.

Prighozin had het plan al langer. Volgens Amerikaanse diensten al enkele maanden. Het Westen heeft deze coup niet gewild, men wil geen chaos in de machtsovername van een warlord als Prigjozin. Putin heeft veel rattenstreken geleverd maar met Prigho heb je best kans dat hij bv Iran direct kernwapens zou verkopen. Voor Oekraine is dat anders die vechten een excistentiele oorlog, die faciliteren elke instabiliteit van Rusland. De geruchten gaan al langer dat er contact was rond Wagner en Oekraine bij Bakhmut waar het Russische leger mogelijk verraden is. Prigjozins boodschap op alle RU tv kanalen lijkt me duidelijk met hulp van UA. Dat is een kunstje wat nogal wat coördinatie vereist. De boodschap die Prigjozin verkondigde was ook ten voordeel van UA (Oorlogsmisdaden en valse aanleiding).
Prigjozins manschappen hebben een dag voor de opmars al hun familieleden op de hoogte gesteld. Me dunkt dat de Russische diensten dat wel gemonitord hebben. Misschien wisten ze niey het exacte plan, wel dat er wat aankwam. Marco Rubio stelde dat het plan van Prigjozin zich concentreerde op Rostov om daar Shoigu en Gerasimov te pakken, dat is het militaire hoofdkwartier. De vogels waren gevlogen (waarschijnlijk doir de diensten tijdelijk op de hoogte gebracht). Toen is Prigjozin verder gegaan met de tocht naar Moscow. Ondertussen bezette hij wel Voronezh met zijn kernwapens. dat was de ultieme show of strength tov Shoigu en Gerasimov. Amerika heeft toen contact gezocht met Putin. Hij heeft daarna meer gegokt op Moscow, dat mag ons misschien vreemd lijken maat dergelijk opportunisme is in Rusland qua volksaard niet vreemd. Waarbij meespeelt dat je niet zomaar iets opgeeft.

Dat Prigjozin niet bang was van het RU leger is begrijpelijk. Zijn manschappen zijn beter getraind beter bewapend en beter gemotiveerd. Wat hem dus wel degelijk gevaarlijk maakte. Toch denk ik dat de voornaamste truc zat in een overschatting van hoeveel hij meekreeg (leger burgers diensten). Misschien speelde de euforie over hoe makkelijk Rostov viel wel mee. Persoonlijk denk ik ook dat er vanuit FSB hoek spelletjes met hem gespeeld zijn. Soort dubbelspel waarbij men de indruk gaf op zijn hand te zijn. I.i.g denk ik dat er vanuit FSB dreigementen zijn gekomen. Ik heb gespeculeerd over zijn familie en dan zou je zeggen waarom is je familie niet in veiligheid? Misschien had hij dat voor elkaar maar gold dat niet voor zijn leidingevende officieren in het Wagner bataljon. Je kunt nooit zo kort dag iedereen in veiligheid brengen, Rusland is een politiestaat met overal cameras waar alles gemonitord wordt. Dus mogelijk weigerden zijn officieren en soldaten ook wel. Prigjozins

Als het op vechten was aangekomen had Wagner best chaos kunnen geven en dan had je weinig aan de FSB gehad.

Lukashenko die zonder Russische steun al gevallen was zag de bui al hangen. De oppositie deed al een oproep. Kortom voor Belarus zou zelfs kortstondige instabiliteit van een paar dagen al te veel zijn geweest. Dus ook van die kant de oproep naar Putin waar Luka de bemiddelingsrol op zich nam voor eigen belang. Luka heeft toen iets eruit kunnen halen wat Prigjozins vel redde, anders had hij gewoon nog gevochten. Mogelijk heeft Prigjozin de bezetting van de kernwapens bij Voronezh wel gebruikt als ultieme bargaining chip voor zijn veiligheid. Putin kon escalatie niet riskeren daarmee omdat de NAVO dan wel eens in actie zou komen.

Putin heeft het leger bewust zo ingericht dat die niet zomaar een staatsgreep kan doen wegens de functionele indeling. Verder heeft Putin bewust niet ingegrepen in de polemiek tussen Wagner en leger al een tijd lang. Mogelijke reden is dat hij ze liever als vijanden van elkaar zag dan als verenigd met elkaar. Immers als Leger en Wagner samen zouden optrekken wordt een staatsgreep een stuk eenvoudiger.

Wat het oproer en de situatie rond Rostov duidelijk maakte - waarbij bepaalde legereenheden wilden deserteren naar Wagner en waarbij de burgerbevolking op hand van Wagner was - dat Shoigu en Gerasimiv als leiding impopulair waren.En dat vormt wel een risico voor Putin. het crimineel onderzoek naar Shoigu is een grap, in een kleptocracy verduistert iedereen geld. Maar het toont vooral aan dat Putin ook wel beseft dat Shoigu niet houdbaar is. Putin heeft Shoigu zo lang mogelijk bij zich proberen te houden want die zit al in zijn cirkel sinds 1999. Exemplarisch is dat de vervanger van Shoigu een oud hoofd beveiling van Putin is.

Prigjozin is dus verbannen, (het crimineel onderzoek naar hem in Ru is een duidelijk signaal : kom op RU bodem en je wordt opgepakt.) Klein voordeel voor Rusland is dat ze zo wel voor onstabiliteit daar aan de grens kunnen zorgen wat troepen weghoudt. Hoewel de Belarussische grens goed bewaakt wordt door UA.

Voor Oekraïne is dit een win. Wagner van het toneel of ten dele geïncorporeerd in Ru leger maakt Rusland zwakker. Putin wil privélegers nu strenger gaan reguleren wat ook een voordeel is voor UA. het zorgt dat mannen die niet in Ru leger dienen maar wel open stonden voor privélegers die stap nu niet meer zetten. Verder wijst alles erop dat Putin veel minder sterk staat, voornaamste win is in die zin dat het demoraliserend werkt voor de troepen aan het front.

 

+1/-2

Een geweldige video over de argumenten rond deze oorlog: https://www.youtube.com/watch?v=wjU-ve4Pn4klink

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

MacManus schreef op 07 juli 2023 om 21:05:

Een geweldige video over de argumenten rond deze oorlog: https://www.youtube.com/watch?v=wjU-ve4Pn4klinkJep, goede video. Mooi dat ie meteen begint met het aanpakken van het argument dat er gewoon onderhandeld moet worden. Dat leidt in vrijwel ieder scenario tot een uitkomst die het Kremlin wil, dus is dat feitelijk een pro-Putin standpunt.

Had iets meer aandacht voor moeten zijn dat het een heel slecht precedent schept met ook een situatie zoals China / Taiwan in het achterhoofd.

 

+2/-2

https://threadreaderapp.com/thread/1683803128053788672.htmllink Goed stuk over hoe Rusland neo Nazi's inzet.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:
Her is maar wat je een goed stuk vind. Maar sorry, ik vind het helemaal niks.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Precies wat ik denk @tackle. de wereld op zijn kop. Het idee alleen al dat ik via de media er continu maar aan moet geloven, in principe opgelegd krijg, dat een ander, hetzij een land niet spoort, was ik sowieso al klaar mee.

Sterker nog en volgens mijn berekeningen zijn degene die dit vinden zelf degenen die als eerste afgeleverd dienen te worden aan het Internationaal Strafhof in Den Haag. Een internationale strafhof die zich overigens ook al lang verkeken heeft omdat het net zo hypocriet schijnt te zijn geworden als zijn aangevers. Ook daar valt weinig eer meer te halen door de hele situatie. Ik sta ook niet raar te kijken dat de Brics landen hierop op eigenwijze anticiperen. Dat krijg je er dan automatisch bij kado.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 14:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?Ik vind deze vraag sowieso al raar. Noem bijvoorbeeld mij maar eens een oorlog waar winaars zijn uitgekomen? En in dit geval kunnen we denk ik ook de oorlog in de Oekraïne als een daadwerkelijke oorlog meerekenen omdat de berekeningen zijn dat er inmiddels meer dan 300.000 Oekraïners om het leven zijn gekomen waarbij na schatting 50.000 geamputeerd moesten worden. In dat geval nooit meer in actie zulen komen.

Als deze cijfers kloppen vraag ik me sowieso al af of je nog steeds voor bent om meer wapens te leveren zoals je toen vond? Zo ja, vind je het dan ook prima dat de NAVO nog meer wapens gaat leveren waarvan het merendeel uit de jaren 60 stamt?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 13 augustus 2023 om 14:33:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 14:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?Ik vind deze vraag sowieso al raar. Noem bijvoorbeeld mij maar eens een oorlog waar winaars zijn uitgekomen? En in dit geval kunnen we denk ik ook de oorlog in de Oekraïne als een daadwerkelijke oorlog meerekenen omdat de berekeningen zijn dat er inmiddels meer dan 300.000 Oekraïners om het leven zijn gekomen waarbij na schatting 50.000 geamputeerd moesten worden. In dat geval nooit meer in actie zulen komen.

Als deze cijfers kloppen vraag ik me sowieso al af of je nog steeds voor bent om meer wapens te leveren zoals je toen vond? Zo ja, vind je het dan ook prima dat de NAVO nog meer wapens gaat leveren waarvan het merendeel uit de jaren 60 stamt?WOII is een duidelijke oorlog met winnaars en verliezers. Vind jij dat Rusland consessies moet krijgen in de zin dat ze gebied dat ze veroverd hebben mogen houden?

Hoe meer wapens er naar Oekraïne gaan, hoe beter. Hoe zie jij dat dan?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 14:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?Is vernoemd naar Oetkin/Wagner. Duitse Componist Wagner. favourite componist van Hitler. Rechts extremisten. Zijn ongeveer 25.000 man. In de Ukraine wonen wel even iets meer neo Nazi's

Is dat dan een bewijs dat er in de Ukraine minder neo Nazi's wonen. Is toch gewoon algemeen bekend, alsook dat dit land door en door corrupt is. Hoe komt Zelenski aan zoveel geld? Niet door zijn carrière als komiek.

Nogmaals ik sta aan niemands kant, want een oorlog kent geen winnaars. Alleen maar verliezers. Er moet gewoon een vredesoverleg komen. Het is gewoon in en intriest dat er zoveel jonge mensen zijn gestorven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 15:59:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 14:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?Is vernoemd naar Oetkin/Wagner. Duitse Componist Wagner. favourite componist van Hitler. Rechts extremisten. Zijn ongeveer 25.000 man. In de Ukraine wonen wel even iets meer neo Nazi's

Is dat dan een bewijs dat er in de Ukraine minder neo Nazi's wonen. Is toch gewoon algemeen bekend, alsook dat dit land door en door corrupt is. Hoe komt Zelenski aan zoveel geld? Niet door zijn carrière als komiek.

Nogmaals ik sta aan niemands kant, want een oorlog kent geen winnaars. Alleen maar verliezers. Er moet gewoon een vredesoverleg komen. Het is gewoon in en intriest dat er zoveel jonge mensen zijn gestorven.Waarom is het zo belangrijk voor je of er in Oekraïne meer Nazi's zouden wonen dan in Rusland? En hoezo focus je je op het vermogen van Zelensky en niet op dat van Putin?

Er moet een vredesoverleg komen inderdaad waarbij Rusland gewoon zijn troepen terugtrekt. Ze hebben daar niks te zoeken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 16:17:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 15:59:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 14:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?Is vernoemd naar Oetkin/Wagner. Duitse Componist Wagner. favourite componist van Hitler. Rechts extremisten. Zijn ongeveer 25.000 man. In de Ukraine wonen wel even iets meer neo Nazi's

Is dat dan een bewijs dat er in de Ukraine minder neo Nazi's wonen. Is toch gewoon algemeen bekend, alsook dat dit land door en door corrupt is. Hoe komt Zelenski aan zoveel geld? Niet door zijn carrière als komiek.

Nogmaals ik sta aan niemands kant, want een oorlog kent geen winnaars. Alleen maar verliezers. Er moet gewoon een vredesoverleg komen. Het is gewoon in en intriest dat er zoveel jonge mensen zijn gestorven.Waarom is het zo belangrijk voor je of er in Oekraïne meer Nazi's zouden wonen dan in Rusland? En hoezo focus je je op het vermogen van Zelensky en niet op dat van Putin?

Er moet een vredesoverleg komen inderdaad waarbij Rusland gewoon zijn troepen terugtrekt. Ze hebben daar niks te zoeken.Je moet me niet de hele tijd woorden of denkwijzen gaan opleggen. Ik constateer gewoon dingen die feitelijk waar zijn en dan kom jij weer dat ik andere dingen moet zeggen.
Zou jij het normaal vinden dat Rutte na 14 jaar bijna miljardair zou zijn? Dat zou hij met zijn slaris niet kunnen zijn. Zelfs met moeite miljonair.

Ik ben nogmaals geen Rusland fan of knuffelaar, maar andersom ben jij wel een Rusland/Putin hater pur sang die geen ruimte laat om ook maar 1% toe te geven dat er bij de Ukraine ook genoeg niet klopt.

Waarom mag Finland nu opeens bij de NAVO. Puur eigen belangen van Amerika en om Rusland nog meer uit te dagen door tegen alle afspraken in niet uit te breiden tot aan de Russische grenzen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 16:57:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 16:17:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 15:59:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 14:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?Is vernoemd naar Oetkin/Wagner. Duitse Componist Wagner. favourite componist van Hitler. Rechts extremisten. Zijn ongeveer 25.000 man. In de Ukraine wonen wel even iets meer neo Nazi's

Is dat dan een bewijs dat er in de Ukraine minder neo Nazi's wonen. Is toch gewoon algemeen bekend, alsook dat dit land door en door corrupt is. Hoe komt Zelenski aan zoveel geld? Niet door zijn carrière als komiek.

Nogmaals ik sta aan niemands kant, want een oorlog kent geen winnaars. Alleen maar verliezers. Er moet gewoon een vredesoverleg komen. Het is gewoon in en intriest dat er zoveel jonge mensen zijn gestorven.Waarom is het zo belangrijk voor je of er in Oekraïne meer Nazi's zouden wonen dan in Rusland? En hoezo focus je je op het vermogen van Zelensky en niet op dat van Putin?

Er moet een vredesoverleg komen inderdaad waarbij Rusland gewoon zijn troepen terugtrekt. Ze hebben daar niks te zoeken.Je moet me niet de hele tijd woorden of denkwijzen gaan opleggen. Ik constateer gewoon dingen die feitelijk waar zijn en dan kom jij weer dat ik andere dingen moet zeggen.
Zou jij het normaal vinden dat Rutte na 14 jaar bijna miljardair zou zijn? Dat zou hij met zijn slaris niet kunnen zijn. Zelfs met moeite miljonair.

Ik ben nogmaals geen Rusland fan of knuffelaar, maar andersom ben jij wel een Rusland/Putin hater pur sang die geen ruimte laat om ook maar 1% toe te geven dat er bij de Ukraine ook genoeg niet klopt.

Waarom mag Finland nu opeens bij de NAVO. Puur eigen belangen van Amerika en om Rusland nog meer uit te dagen door tegen alle afspraken in niet uit te breiden tot aan de Russische grenzen.Ik stel je alleen maar vragen he. Heb jij een bron dat er in Oekraìne meer Neo-Nazis rondlopen dan in Rusland?

Opnieuw maak je een punt van Zelensky en Rutte, maar blijft Putin buiten schot. Waarom is dat?

Ik ben tegen Putin omdat hij andere landen binnenvalt, lijkt me niet zo heel moeilijk.

Rusland heeft ook met Oekraïne afgesproken dat laatstgenoemde zijn nucleaire arsenaal zou opgeven en dat Rusland in ruil daarvoor de territoriale integriteit van Oekraïne zou respecteren. Nou, dat is niet gebeurd. Vreemd genoeg hoor ik jou daar nooit over

Kun je trouwens aanwijzen in welk verdrag die afspraak dat de NAVO niet verder uit zou breiden is vastgelegd?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 15:46:

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 13 augustus 2023 om 14:33:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 14:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?Ik vind deze vraag sowieso al raar. Noem bijvoorbeeld mij maar eens een oorlog waar winaars zijn uitgekomen? En in dit geval kunnen we denk ik ook de oorlog in de Oekraïne als een daadwerkelijke oorlog meerekenen omdat de berekeningen zijn dat er inmiddels meer dan 300.000 Oekraïners om het leven zijn gekomen waarbij na schatting 50.000 geamputeerd moesten worden. In dat geval nooit meer in actie zulen komen.

Als deze cijfers kloppen vraag ik me sowieso al af of je nog steeds voor bent om meer wapens te leveren zoals je toen vond? Zo ja, vind je het dan ook prima dat de NAVO nog meer wapens gaat leveren waarvan het merendeel uit de jaren 60 stamt?WOII is een duidelijke oorlog met winnaars en verliezers. Vind jij dat Rusland consessies moet krijgen in de zin dat ze gebied dat ze veroverd hebben mogen houden?

Hoe meer wapens er naar Oekraïne gaan, hoe beter. Hoe zie jij dat dan?Ja, de Tweede Wereld oorlog... Laat dat nou een van de weinige oorlogen zijn waar de meesten mensen vonden dat het een goede zaak was om de wapens op te pakken. De oorlog in de Oekraïne is een totaal ander verhaal maar goed, mogelijk ben jij die buurman die morgen denkt ik pak de wapens op en vertrek naar het front?

Ik begrijp verder je insteek wel aangaande consessies maar daar doen de Russen niet meer aan mee. Vertrouwen in het Westen is er wel geweest maar daar is niks meer van over. Geldt overigens ook voor de aangesloten Shanghai Corporatie en de Brics landen.

Metname de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Lavrov, heeft zich hier veelvuldig over uitgesproken. Ook over het feit dat Amerika sinds na de Tweede Wereld oorlog meer dan honderd soeverrijne landen heeft aangevallen waarvan een aantal dubieus waren omdat er sprake van opzet zou zijn. Vraag het verder niet aan mij want de Amerikanen hebben het er vandaag de dag nog over. Zogenoemde hot topics waar metname de Vietnam oorlog en Irak nog steeds onderwerp van discussie is.

Maar goed. Als jij vind dat er nog meer wapens naar de Oekraïne moeten gaan dan wens ik je er veel succes mee. Mijn vraag alleen is hoeveel Oekraïners er nog voor opgetrommeld kunnen worden? Nog in staat zijn om enigzins te vechten. Laat ik het daar maar bij houden voor zover het er na uitziet dat het Russische leger oppermachtig is op eigelijk alle fronten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 17:56:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 16:57:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 16:17:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 15:59:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 13 augustus 2023 om 14:05:

open/sluit de onderstaande quote:

tackle schreef op 13 augustus 2023 om 13:32:

open/sluit de onderstaande quote:
Dus neo Nazi's die hun eigen broeders in de Ukraine aanvallen :denk.

Als er in één land veel neo Nazi's rondlopen is het wel de Ukraine.

Ik kan heel veel materiaal plaatsen die wel een andere kijk op deze oorlog hebben, alleen mond dat uit in een zinloze discussie, want een aantal posters hier willen er niets van weten dat de Ukraine, Zelenski, minstens zoveel schuld hebben aan deze oorlog.

Amerika speelt wederom weer een zeer kwalijke rol in dit conflict. En Europa laat zich wederom meeslepen in het zoveelste conflict in de wereld.

En nee ik ben geen Rusland of Putin knuffelaar en ook geen ontkenner.Waarom denk je dat PMC Wagner, de meest effectieve component van het Russische leger, een Duitse naam heeft?

En daarnaast, als je iedereen zwaar bekritiseert behalve Rusland en Putin wek je al snel de indruk dat je aan hun kant staat. Laat me je dit vragen: wie wil je dat de oorlog wint?Is vernoemd naar Oetkin/Wagner. Duitse Componist Wagner. favourite componist van Hitler. Rechts extremisten. Zijn ongeveer 25.000 man. In de Ukraine wonen wel even iets meer neo Nazi's

Is dat dan een bewijs dat er in de Ukraine minder neo Nazi's wonen. Is toch gewoon algemeen bekend, alsook dat dit land door en door corrupt is. Hoe komt Zelenski aan zoveel geld? Niet door zijn carrière als komiek.

Nogmaals ik sta aan niemands kant, want een oorlog kent geen winnaars. Alleen maar verliezers. Er moet gewoon een vredesoverleg komen. Het is gewoon in en intriest dat er zoveel jonge mensen zijn gestorven.Waarom is het zo belangrijk voor je of er in Oekraïne meer Nazi's zouden wonen dan in Rusland? En hoezo focus je je op het vermogen van Zelensky en niet op dat van Putin?

Er moet een vredesoverleg komen inderdaad waarbij Rusland gewoon zijn troepen terugtrekt. Ze hebben daar niks te zoeken.Je moet me niet de hele tijd woorden of denkwijzen gaan opleggen. Ik constateer gewoon dingen die feitelijk waar zijn en dan kom jij weer dat ik andere dingen moet zeggen.
Zou jij het normaal vinden dat Rutte na 14 jaar bijna miljardair zou zijn? Dat zou hij met zijn slaris niet kunnen zijn. Zelfs met moeite miljonair.

Ik ben nogmaals geen Rusland fan of knuffelaar, maar andersom ben jij wel een Rusland/Putin hater pur sang die geen ruimte laat om ook maar 1% toe te geven dat er bij de Ukraine ook genoeg niet klopt.

Waarom mag Finland nu opeens bij de NAVO. Puur eigen belangen van Amerika en om Rusland nog meer uit te dagen door tegen alle afspraken in niet uit te breiden tot aan de Russische grenzen.Ik stel je alleen maar vragen he. Heb jij een bron dat er in Oekraìne meer Neo-Nazis rondlopen dan in Rusland?

Opnieuw maak je een punt van Zelensky en Rutte, maar blijft Putin buiten schot. Waarom is dat?

Ik ben tegen Putin omdat hij andere landen binnenvalt, lijkt me niet zo heel moeilijk.

Rusland heeft ook met Oekraïne afgesproken dat laatstgenoemde zijn nucleaire arsenaal zou opgeven en dat Rusland in ruil daarvoor de territoriale integriteit van Oekraïne zou respecteren. Nou, dat is niet gebeurd. Vreemd genoeg hoor ik jou daar nooit over

Kun je trouwens aanwijzen in welk verdrag die afspraak dat de NAVO niet verder uit zou breiden is vastgelegd?Je moet niet de hele tijd wedervragen stellen.

Amerika valt geen andere landen binnen samen met haar bondgenoten? Dat gebeurt frequenter dan dat Rusland dat doet.

Zoek maar eens op youtube Scott Ritter onder andere onthullingen over Zelensky.

Verder laat ik het hierbij. Ik wil het vooral over voetbal hebben. Wij komen er toch niet uit.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 14 pagina's: 1 2 3 4 ... 7 8 9 10 11 12 13 14

Ajax Forum » Maatschappelijke discussies » Oorlog Oekraïne