Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax dankzij fenomenale Hakim Ziyech te sterk voor Lille


Tijdstip
27 november 2019
Stadion
Stade Pierre-Mauroy
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Veronica


Ajax dankzij fenomenale Hakim Ziyech te sterk voor Lille; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax dankzij fenomenale Hakim Ziyech te sterk voor Lille

Ajax staat met één been in de knock-out fase van de Champions League. De selectie van Erik ten Hag wist woensdag met 0-2 te winnen op bezoek bij Lille en heeft over twee weken genoeg aan een gelijkspel tegen Valencia om door te kunnen gaan. Met een doelpunt en een assist groeide Hakim Ziyech opnieuw uit tot de belangrijkste speler. Quincy Promes zag zijn naam ook terug op het scoreformulier.

Met de wetenschap dat Valencia en Chelsea gelijk hadden gespeeld, begon Ajax fenomenaal aan het duel. De eerste kans leverde na anderhalve minuut al de openingstreffer op. Na een uitstekende actie van Sergino Dest kwam de bal via Donny van de Beek, Zakaria Labyad en Dusan Tadic bij Hakim Ziyech, die direct uithaalde en een schitterende aanval bekroonde met de 0-1.

Het was vervolgens Lille dat de aanval zocht, omdat de Fransen met liefst vier goals verschil moesten winnen om nog kans te maken op Europees voetbal na de winter. Uiteindelijk leidde dat na een half uur spelen tot een enorme kans toen Lille er in een counter pijlsnel uit wist te komen. Oog in oog met André Onana werd echter hoog over geschoten.

Ajax maakte een vrij slordige indruk en ging mee in het spel van Lille, dat constant de fysieke duels opzocht. Het leidde tot veel overtredingen aan beide kanten, waarbij Noussair Mazraoui leek te ontsnappen aan een tweede gele kaart. Vlak voor rust viel Labyad bovendien geblesseerd uit met een knieblessure toen hij zelf een overtreding maakte.

Direct na rust greep Erik ten Hag nogmaals in en bracht hij Edson Álvarez voor Mazraoui. Het was nu Lille dat de eerste grote kans kreeg, maar voor een volledig leeg doel schoot nu Ikoné hoog over. Aan de andere kant kregen Quincy Promes en invaller Noa Lang goede mogelijkheden, maar zij raakten de bal net niet goed genoeg om deze tussen de palen te kunnen krijgen.

Mochten de Fransen nog enige illusie gehad hebben op een goed resultaat kwam daar na een klein uur spelen hardhandig een einde aan en het gebeurde haast op voor Ajax inmiddels vertrouwde wijze. Een fenomenale voorzet van Ziyech werd bij de tweede paal door Promes op knappe wijze in het doel gewerkt. Aan de zijde van Lille werd flink geappelleerd voor buitenspel, maar de aanvaller van Ajax bleek op het perfecte moment te zijn vertrokken en de treffer werd daarom ook volkomen terecht goedgekeurd.

De thuisploeg ging vervolgens wel op zoek naar de aansluitingstreffer. Het kwam daar ook dicht bij, maar door twee uitstekende reddingen in korte tijd van Onana viel die treffer niet. Vooral de tweede redding was van fenomenaal niveau. Een kwartier voor tijd volgde bovendien een curieus moment toen een jongetje het veld oprende en met een knuffel van Ziyech leek te krijgen wat hij wilde.

Niet veel later leek het voor Ziyech nog mooier te worden toen hij uit de kluts de bal voor zijn voeten kreeg en de 0-3 in het doel werkte. Hij bleek de bal echter eerst op zijn arm te hebben gekregen, waardoor de treffer na tussenkomst van de VAR werd afgekeurd. De bal op zijn arm gebeurde op zo'n vervelende manier dat hij daardoor met op het oog veel pijn zelfs gewisseld moest worden.

Ajax probeerde nog wel aan te zetten en te gaan voor nog meer treffers. Van de Beek werd met een hard schot op de buitenkant van de paal nog gevaarlijk, maar treffers vielen er niet meer. Een nieuwe zege was voor Ajax een feit. Een gelijkspel tegen Valencia op dinsdag 10 december is al genoeg om te overwinteren in de Champions League. Indien Chelsea op dezelfde dag in eigen huis niet weet te winnen van Lille gebeurt dat zelfs ook met een nederlaag.


[video] Samenvatting Lille - Ajax | 27/11/2019


Dusan Tadic: 'Dit is een belangrijke overwinning'

In gesprek met Veronica gaf Dusan Tadic aan dat de winst tegen Lille erg belangrijk was. "Maar iedere wedstrijd is belangrijk", aldus Tadic. "We hebben nog een wedstrijd te gaan tegen Valencia, waar we genoeg hebben aan een punt. Maar wij moeten altijd spelen om te winnen. Dit is een belangrijke overwinning."

De aanvoerder kreeg de vraag hoe moeilijk het duel tegen Lille was. "Het was lastig. Maar als wij ons eigen spel spelen, maken we het iedere tegenstander moeilijk. Dat hebben we op sommige momenten goed gedaan", zo gaf hij aan.

Tadic is erg blij met het spel van Hakim Ziyech en Quincy Promes. "Zij voelen elkaar heel goed aan", zei hij daarover. "Zij staan aan de basis van veel aanvallen en op die manier kunnen wij veel doelpunten scoren. De bal van Hakim op Quincy was heel erg mooi."


[video] Ten Hag: 'Content, maar niet bovenmatig tevreden'


Perr Schuurs: 'Het is fantastisch wat we hier hebben neer gezet'

Perr Schuurs keek in gesprek met Veronica terug op een goede wedstrijd. "Achteraf ben ik heel blij met de drie punten en ben ik überhaupt blij dat ik vanaf het begin het vertrouwen kreeg. Het is fantastisch wat we hier hebben neer gezet", aldus Schuurs. "De communicatie onderling gaat steeds beter, al blijft het soms nog wel lastig. Je moet in de restverdediging gewoon goed staan tegen zo'n tegenstander. Als je daar sterk in staat, wordt de wedstrijd een stuk makkelijker."

De verdediger was zeer lovend over het spel van André Onana. "Hij heeft bij 0-2 een heel belangrijke redding gemaakt", zo gaf hij aan. "Als het 1-2 wordt, wordt het meteen een stuk spannender. We mogen hem zeker wel bedanken vandaag."

Schuurs kreeg de vraag waarin hij zelf de afgelopen maanden gegroeid is. "Ik ben fysiek sterker geworden en ook sneller. Dat is ook wel nodig als je kijkt naar vandaag", zei hij daarover. "Ik ben heel blij en opgelucht dat het vandaag goed is gegaan."


Hakim Ziyech: "Ik heb niet het gevoel dat mijn arm gebroken is"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Hakim Ziyech: 'Ik heb niet het gevoel dat mijn arm gebroken is'

Na afloop van het duel tegen Lille kreeg Hakim Ziyech de vraag hoe het met zijn arm ging. "Ik heb nog best veel pijn. We moeten even kijken. Ik heb niet het gevoel dat hij gebroken is, anders kon ik hem helemaal niet meer bewegen. Maar ik heb wel moeite om hem omhoog te kunnen houden", aldus Ziyech in gesprek met Veronica. "Ik zei al meteen tegen de jongens dat het hands was. Ik raakte ook vol die verdediger en ik denk dat daardoor mijn arm een verkeerde beweging maakte waardoor ik de bal mee nam."

Ziyech zette Ajax al heel vroeg op voorsprong. "We begonnen goed. De eerste aanval was al gelijk een goal", zo gaf hij aan. "Zo begin je lekker aan de wedstrijd, maar daarna vallen we heel ver terug. We waren slordig en veroverden niet vaak de tweede bal. Zij speelden vaak de lange bal waardoor ze met hun sterke spitsen vaak de tweede bal hadden en ook gevaarlijk werden. Dat hebben we in de rust goed neergezet. Ze hadden in de eerste vijf minuten nog twee goede kansen, maar daarna hebben we de wedstrijd goed gecontroleerd."

De vleugelaanvaller kreeg de vraag waarom tegenstanders de ballen van Ziyech op Quincy Promes niet kunnen stoppen. "Ze zijn niet te verdedigen", zei hij daarover. "Die ballen zijn zo scherp aangesneden en hij loopt gewoon. Dat is denk ik niet te verdedigen. Ik weet al waar hij is. Ik moet alleen kijken waar de bal moet komen. Hij maakte hem ook weer schitterend af."

Ziyech werd ook gevraagd naar het moment dat een jongetje op hem af kwam gerend. "Natuurlijk kijk ik ook wel eens tv en zie ik bij andere dingen hoe het er ook aan toe kan gaan. Soms kan het er hard aan toe gaan. Nu was het een kleine jongen die denk ik zijn idool zag. Dat kan je ook op een normale manier doen", aldus Ziyech. "Ik heb hem gezegd dat hij sowieso mijn shirt zou krijgen na de wedstrijd. Ik was er net naar toe gelopen, maar toen was hij er niet. Ik heb hem daarom aan zijn vader gegeven."


[video] Noa Lang: 'Ik ben hiervoor gemaakt'


Erik ten Hag: 'We staan bovenaan in de groep, maar we zijn er nog niet'

Erik ten Hag gaf in gesprek met Veronica aan erg content te zijn na de wedstrijd tegen Lille. "We staan bovenaan in de groep, maar we zijn er nog niet. We hebben nog minimaal een gelijkspel nodig in de laatste wedstrijd, maar het is wel een uitstekende prestatie", aldus Ten Hag. "De uitvoering was wel heel erg wisselend. Op momenten verloren we de focus en de concentratie. Dat kan niet op Champions League niveau. Zowel in de eerste helft als in de slotfase van de tweede helft konden we het beter uitspelen."

Ten Hag ging verder: "Het was bij tijd en wijle hectisch, onnodig hectisch. We gingen onnodig lange ballen spelen, dat is niet goed. Ook in de omschakeling stonden we niet altijd goed in de restverdediging en we stonden ook niet altijd goed in de startposities. Dat kun je op Champions League niveau eigenlijk niet verloorloven."

De trainer van Ajax vond niet dat het aan de speelwijze van Lille lag dat zijn ploeg het soms lastig had om de ruimtes klein te houden. "Dat lag aan ons. We moeten daarin zeker nog een stap gaan maken", zei hij daarover. "Zij zijn zo fysiek sterk en zij brengen er zo veel snelheid in de omschakeling. Natuurlijk maken zij het soms ook hectisch, maar dan moet je je hoofd koel houden. Je moet langer aan de bal blijven en dan komen de ruimtes. Je kan dan achter hun middenvelders komen en dan kun je gevaarlijk worden. Dat hebben we een paar keer laten zien."

Ten Hag was erg te spreken over het centrum achterin. "We hebben aan het begin van het seizoen al gezien dat het een erg goed duo is", zo gaf hij aan. "Dat hebben ze vanavond nogmaals bevestigd."


[video] Ajax-fans vieren overwinning in De Eeuwige Jeugd


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Hakim Ziyech ('2)
Goal
0-2 Quincy Promes ('59)
Scheidsrechter
Brych (Dui)
Toeschouwers
48.612 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Noussair Mazraoui ('27)
Kaart
Lille: Reinildo ('29)
Kaart
Lille: Osimhen ('37)

Opstelling Ajax

Quincy PromesDusan TadićZakaria Labyad


Noussair MazraouiHakim ZiyechDonny van de Beek


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezPerr SchuursSergino Dest


André Onana

Wissels:

'45 Noa Lang voor Zakaria Labyad
'46 Edson Álvarez voor Noussair Mazraoui
'84 Siem de Jong voor Hakim Ziyech


Opstelling Lille

OsimhenYazici


BambaAndreSoumareIkone


ReinildoGabrielDjaloCelik


Maignan

Wissels:

'72 Araujo voor Bamba
'77 Sanches voor Andre
'82 Remy voor Yazici


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
 7 0-2 (0-1)
10  7 0-2 (0-1)
11  5 1-2 (0-1)
12  5 1-2 (0-1)
13  5 1-2 (0-1)
14  5 0-2 (0-0)
15  5 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.26. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Hakim Ziyech (99 -> 5,0)
2. Perr Schuurs (29 -> 4,0)
3. André Onana (26 -> 3,0)
4. Donny van de Beek (19 -> 2,0)
5. Quincy Promes (11 -> 0,5)
5. Lisandro Martínez (11 -> 0,5)
7. Dusan Tadić (3 -> 0,0)
8. David Neres (2 -> 0,0)
8. Lassina Traoré (2 -> 0,0)
10. Noa Lang (1 -> 0,0)
10. Niemand (1 -> 0,0)
12. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
12. Bruno Varela (0 -> 0,0)
12. Joël Veltman (0 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (0 -> 0,0)
12. Kik Pierie (0 -> 0,0)
12. Carel Eiting (0 -> 0,0)
12. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
12. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
12. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
12. Siem de Jong (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Razvan Marin (0 -> 0,0)
12. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
12. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
12. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
12. Sergino Dest (0 -> 0,0)
12. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
12. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
12. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
12. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
12. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
12. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
12. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
12. Jurriën Timber (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Gaat een hels karwei worden zonder Daley achterin. Maar we winnen hem toch!
+3/-0

3 jaar geleden
Hopen dat we winnen en dat Valencia ook wint van Chelsea. En dan gooien we het in de laatste wedstrijd op een akkoordje met de Spanjaarden.
+1/-2

3 jaar geleden
Met de schorsing van vooral Blind trekken we toch een jasje uit. Blind is op dit moment ontegenzeggelijk de man in vorm. Overzicht en passing zijn op dit moment uitmuntend. Ik ben reuze benieuwd hoe de opstelling gaat zijn en of we de klus kunnen klaren. Een overwinning is o zo belangrijk. Alleen als het gehele team in topvorm is maken we grote kans. het zal niet makkelijk worden , maar ik heb goede hoop. Het mag van mij al woensdagavond zijn.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik denk dat het goed komt. In uitwedstrijden zijn we onverslaanbaar. Zelfs zonder alleskunner Daley. Toch voel ik ook spanning. Dit soort wedstrijden zijn toch waar het om gaat. Nagelbijten en drie punten, is mijn voorspelling. Wij zijn Ajax.
+2/-0

3 jaar geleden
Benieuwd welke van onze spelers er dit keer door de UEFA met rood het veld mogen ruimen om ook te voorkomen dat we in de laatste wedstrijd winnen... Al hebben ze inmiddels genoeg laten zien dat ze dat ook wel met alleen de VAR voor elkaar krijgen....
+2/-1

 
Het is moeilijk om er niet weer kwaad om te worden, maar Jezus wat zijn we toch genaaid de laatste 2 wedstrijden.
We hadden al geplaatst moeten zijn en nu komt alles aan op de laatste wedstijd, bijna ongeacht het resultaat van woensdag.
Eerste worden is eigenlijk ook noodzakelijk voor het vervolg, als je kijkt wie je dan allemaal ontloopt in de volgende ronde.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Niet bijna.. het gaat echt om de laatste wedstrijd, want het verschil met Valencia zal niet meer dan 3 punten worden. Beste scenario is als beide clubs morgen winnen (Ajax en Valencia) en dus allebei aan 1 punt genoeg hebben in de onderlinge confrontatie in de JC Arena en dus 93 minutenlang de bal doelloos rondspelen tot randjes 16 :)
+2/-0

 
3 jaar geleden
Gewoon twee keer zelf winnen en is er geen gedoe. En zeker geen onsportieve ongein met 90 minuten lang de bal rond te spelen. Ik ga niet in de Arena zitten om een salonremise te aanschouwen. Ik kom voor een wedstrijd die op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Waarin ik word meegesleept door emotie en schoonheid van het spel. Ik kan nog steeds niet kijken naar de beelden van Tottenham thuis van vorig jaar (het doet nog steeds pijn), maar de trots die er ook was en de waanzin van de wedstrijd had ik niet willen missen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Normaal ben ik absoluut tegen, maar let's face it... Chelsea had er al uit gelegen zonder al die arbitrale dwalingen en ongein. Feitelijk herstel je deze dan.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Als het waar was dat er een groots complot tegen Ajax door de UEFA is, waarom werd de 5-4 van Chelsea dan afgekeurd? Sorry hoor, maar wat je zegt is en onwaar en wij zijn geen Calimero's, toch?

Wij zijn Ajax en wij plaatsen ons vanuit de kwaliteit die we hebben.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Complot niet, maar genaaid zijn we wel in de twee wedstrijden.
+5/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Genaaid..? En door wie dan..? Jij doelt op Dhr. Overmars die, in zijn onvergetelijke voetbalwijsheid, het verdomde om een direct inzetbare rechter-centrale verdediger te kopen..?
+1/-7

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
@ Delcampo> Ik snap je, maar anderzijds - soms zit het mee...soms zelfs ontzettend, en soms niet.

Kijk naar Tagliafico, Blind, Tadic, Sanchez, Promes, Martinez, Neres.

En soms valt het tegen, Mangalan, Orjulea, Cassiera, Van der Hoorn, Zimling.

Ik denk ook dat het gewoon tijd wordt dat Alvarez ook meer een kans gaat krijgen centraal. Hij is voor die positie gehaald.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je bent een heel aantal wedstrijden in eerdere jaren vergeten volgens mij. Wedstrijden waarin wij de kwaliteit hadden, maar toch steeds werden uitgeschakeld door dit soort idioterie, verzaken van andere clubs, momentjes in de laatste seconden. Als je nu niet doorgaat in CL dan is daar puur toe te schrijven aan wedstrijdleiding.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Als je niet door gaat, heb je te weinig kwaliteit getoond. In de eerste twee wedstrijden met het geluk aan onze zijde ruim gewonnen. De derde en vierde wedstrijd hebben we pech gehad. Alles bij elkaar middelt het uit. Gewoon vanavond 200% geven en voor spektakel gaan. Spelen om te winnen, bloed-zweet-tranen, en dan is het goed. Ik heb er vertrouwen in! Let's go!!
+2/-1

3 jaar geleden
Wedstrijd per wedstrijd bekijken. Nu is een volgende examen voor Ten Hag aangebroken. Lille uit. Zonder Blind, Veltman en Neres.

Wat zou het mooi zijn als we morgen als nog met 3 punten in de tas daar vertrekken.
Als dat zo is, dan is het elftal verder dan we misschien wel in augustus gehoopt hadden. En iedereen, waaronder ik praten veel over de opstelling,maar uiteindelijk denk ik dat we er ook staat ze gewoon alles moeten geven en het gras moet opeten.
Als Schuurs, Alvarez bv spelen, beter geven ze alles, want nu kijkt iedereen mee. Dit is geen Zwolle of RKC. Deze wedstrijd is na 1 punt tegen Chelsea(2x)super belangrijk.
En makkelijk gaat het zeker niet worden, want thuis heeft Ajax ook flink wat kansen weggegeven. Het wordt weer tijd voor de vedettes om dit team echt te dragen.
Hakim, Dusan, Onana, Tagliafico, Van de Beek en zelfs al Promes en Martinez doen het zo goed en leveren elke week!

Wie ook spelen, ik gun ze echt een hele mooie game.

Wat is het toch steeds genieten van de mooie Europese wedstrijden, iedereen kijkt er zo naar uit. Mooi, Cruijff zou er trots op geweest zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Nog 1 ding. Meedogenloos zijn, iets wat Schuurs graag zou willen zegt hij steeds. Is dat nou echt zo moeilijk om te trainen als prof verdediger, elke dag op het veld. Uit ervaring spreek ik dat het best wel trainbaar is, je moet alleen een knop omzetten in je hoofd. Het lichaam en het fysiek heeft hij. Nu een kwestie van knop om en gewoon meer er in knallen. En dan pak je maar eens een kaart. Schuurs zou in potentie beter moeten gaan worden dan Joel Veltman, als hij dat niet wordt dan ligt het echt aan hemzelf. De kansen liggen wide open nu voor hem, bij 1 van de mooiste en beste clubs van de wereld.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wel of niet meedogenloos voetballen zit tussen de oren en in het karakter. De mentale knop moet om, maar dat is nauwelijks trainbaar, tenzij een psycholoog wordt ingezet. Maar dat laatste is in het voetbalwereldje voor veel mensen not done.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Die knop omzetten als PROF - met voorbeelden zat, Stam, Ferdinand, etc etc moet toch niet zo moeilijk zijn? Je gaat toch als een Schuurs een Stam bellen bv voor wat prive sessies?

Meedogenlozer worden is makkelijker dan ballen spelen over 100 meter op maat zoals Hakim.

Schuurs is een prof, dit is zijn werk.

Veltman daarentegen groeit nauwelijks meer. Dit is gewoon zijn top.

Maar Schuurs 'zou' veel beter moeten kunnen dan dit.

Een pscyholoog of een prive trainer moet zo te regelen zijn.

Overigens Bogarde loopt daar ook rond en Reiziger en Poulsen konden ook goed uitdelen.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind het allemaal een beetje "uit zijn verband gerukt".
Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk zijn toch ook niet 100% meedogenloos? En je ziet toch ook bij Veltman dat je ook kunt overdrijven.
Ook een ander mooi voorbeeld. Nigel de Jong begon als een mooie technische voetballer (CL wedstrijden tegen Arsenal en kreeg veel lof van niemand minder dan Patrick Vieira), totdat hem verteld werd om meer meedogenloos te worden.
En we weten allemaal wat er daarna gebeurde, met als dieptepunt de WK finale in 2010, waar de scheidsrechter in de tweede helft en verlenging bijna alles in het voordeel van Spanje floot om zijn fout (geen rode kaart) goed te maken!
Is dat nu echt wat we voor Perr willen? Ja, misschien wat harder, maar meer dan dat ook niet lijkt mij wat beter.
+3/-1

3 jaar geleden
Hoor net weer een journalist Onana intervieuwen bij de NOS..
rara.....? "En aan het einde van het seizoen, ga je weg? "
Het seizoen is net begonnen! En dat voor een wedstrijd vragen.....
Het is toch ongelofelijk. Zeiken als spelers weggaan, maar in fact zijn er zoveel journalisten die niet verder komen dan CONTINUE DE HELE TIJD de zelfde vragen te stellen. Wees dankbaar dat Onana en al die anderen zijn gebleven zodat JIJ weer naar Lille mag of Lissabon. Zeg tegen hun dat je dankbaar bent dat ze er nog zijn IPV steeds dezelfde wegpratende vragen en insunaties. Ik walg ervan. Joep schreuder ook zo klaar mee.
+8/-0

moderator forum-beheerder 3 jaar geleden
Hopen op winst voor ons en Valencia. En geen gele kaart voor Martinez, Onana en Promes.
+3/-0

 
3 jaar geleden
We weten die uitslag al voordat we aftrappen. Valencia en Chelsea starten om 19:00 uur. Spannend!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Weet je, Ajax moet gewoon naar zichzelf kijken en winnen.
Ze hebben al 2 games niet gewonnen Europees, dus als ze echt zo goed zijn of zelfs beter dan vorig seizoen wat ik betwijfel, dan moeten ze het vanavond weer laten zien.
3 punten!
+1/-0

3 jaar geleden
Word is out, veel hadden het niet verwacht maar toch Martinez in centrum. Iets wat ik eerder al had geopperd, echter wel met Alvarez als combo. Wel apart dat Dest weer RB staat en Mazraoui naar middenveld. Hij had ook Mazraoui op RB kunnen laten en dan Alvarez met Beek en Zyech. Blijkbaar is Alavarez niet in vorm want hij wordt dubbel gepasseerd op de Vc en op de VM. Martinez achterin is misschien wel wijs want hij heeft snelheid, opbouw en de passing en kan meedogenloos iemand uitschakelen. Beter gaat schuurs het vandaag laten zien.

Vergeleken met de laatste weken speelt Ajax zonder Neres, Veltman, Blind en met Mazraoui op de VM en Dest RB. Toch weer wat vastigheden weggehaald.
Maar ik denk dat iedereen tegenwoordig op Ten Hag en staf vertrouwd, ze zullen het wel weten. En er kan altijd nog ingegrepen worden.
+1/-0

3 jaar geleden
Nou wat kunnen we zeggen. Heerlijke 0-1. Schuurs best goed. Mazraoui moet gewisseld worden helaas, had er al met rood af kunnen gaan. Alvarez voor hem.
Ajax heeft moeite om rust aan de bal te hebben. Het mag allemaal wat scherper. Super lullig voor Zakaria, want hij heeft gewoon erg goed gedaan tot nu toe. 1 assist, 1 goal en 1 voor assist bij Ziyech vandaag. Zo snel mogelijk deze wedstrijd dood spelen.

> overigens bij die mislukte vrije trap van Promes staan ze in 1 keer bij Onana voor de goal. Hoe is het mogelijk. Die onvolwassenheid moet eruit. Had 1-1 moeten staan.

Alvarez erin voor Mazraoui voordat we weer rood krijgen.
+2/-0

3 jaar geleden
In de rust de puntjes op de i zetten. Ajax speelt zelker de laatste 25 minuten onsamenhangend en slordig. Mazaraoui zal zeker gewisseld worden , dat is een tikkende tijdbom, dat is echt wachten op een tweede gele kaart, die hij eigenlijk al had moeten hebben. Verder is de G onder de maat , zeker bij Promess. Ballen over amoer twee meter zijn al zeer onnauwkeurig of te zacht. De bal wordt veel te snel weer onnodig ingeleverd door slechte passing en verkeerde keuzes. Ten Hag heeft heel wat te doen in de rust, want anders gaat het niet goed komen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik vond die gele kaart van Nous onterecht. Hij was eerder bij de bal en vervolgens schopt die speler van Lille tegen zijn voet aan. Die tweede overtreding was wel geelwaardig, dus die kan je tegen elkaar wegstrepen.

Moet er nu uiteraard wel uit. Speelt héél onrustig op het middenrif, en niet alleen vanavond...
+2/-0

3 jaar geleden
Mazraoui wisselen, Alvarez erin en 4-4-2 spelen. Tijd om eens een wedstrijd te "killen" en lekker uit te counteren.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Tadic speelt ook niet scherp. Tagliafico loopt steeds als linksbuiten. Ze denken het wordt hem allemaal wel.
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax heeft echt geluk en speelt het maar niet dood met 0-2.
Promes speelt matig. Lille had allang kunnen scoren. Ze geven veel te veel weg.
Kom op Ajax, beter dan vorig jaar? Denk het niet. Laat het maar gewoon zien en haal de volgende ronde. Nu eerst lille verslaan.

1 minuut later scoort Promes de 2-0. Netjes. Tsja. Weer Hakim en P. Nu de 0-3. en uitspelen. Huntelaar erin voor Dusan.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Overigens, wordt die Valencia game super lastig thuis. Valencia is een heel geslepen team wat nu maar 1 doel heeft. Winnen bij Ajax en ze gaan door, dus voor hun is dat echt een super finale. Ajax kan zijn borst nat maken. Op een gelijkspel kan je niet spelen, dus 100% voor de winst spelen.

Wauw. Valencia thuis gaat alsnog een super kraker worden ondanks de drie punten bij Lille. Hadden ze gelijk gespeeld, of verloren moesten ze winnen.

Kortom, Ajax moet thuis gewoon winnen. En voor rust met 3-0 zou lekker zijn.
Slaap lekker allen.
+2/-0

3 jaar geleden
Soms wat geluk, maar eigenlijk geen probleem voor een over het algemeen zeer slordig in de passing acterend Ajax. Ziiyech en Onana zorgen voor de 3 punten. Schuurs een verdienstelijke wedstrijd en Ziyech weer boven iedereen uitstekend. Vd Beek en Tadic vond ik matig en Promess ondanks zijn doelpunt ( ja hij staat weer op de goede plaats) vond ik errder slecht . Wat een onnodig balverlies leed hij en wat een onnauwkeurigheid in de passing. Ook te vaak voor zich zelf gaand. Noa Lang verdienstelijk ingevallen en Dest mag wel eens wat nederiger zijn. Zelfvertrouwen is prima en dat moet je ook hebben, maar bij hem is het bij het arogante af en zo goed is hij niet hoor. Maar goed iedereen weer hard gewerkt voor dit resultaat e n 0-2 in een uitwedstrijd is natuurlijk prima.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Tadic matig?? Gast serieus? Hoeveel ballen hij vast weet te houden. Sleuren, lopen, verdedigers bezig houden.
+5/-1

 
3 jaar geleden
Ik vond Tadic ook matig, ondanks 1 assist en zijn arbeid. Hij kan veel beter. Deze man kan als hij echt goed speelt, Real Madrid niveau aanraken. Dus eens, matig. net een 6.
Tadic kan veel beter. Sorry maar hij heeft zelf de lat hoog gelegd. Ondanks de goal van Promes, vond ik hem ook matig.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Ik ben een kritische fan dat vind ik van mezelf, maar dat mag en moet ook. De tadic van virig jaar was fenomenaal en dat heb ik dit jaar amper gezien van hem . Het zal deels komen door de plek die hem dit jaar is toebedeeld . Ook dit jaar is hij nog steeds belangrijk maar veel minder dominant dan vorig jaar. Het duurt nu allemaal net iets te lang , veelal net een beweging te veel. Waar hij. Vorig jaar veel directer speelde en ook kansen zag en hielp te creeren lukt hem dat veel minder. Hij heeft vorig jaar zelf de lart hoog gelegd en dan mogen we dit jaar minimaal hetzelfde verwachten zoals ik dat van alle spelers verwacht die vorig jaar belangrijk en zeer goed waren. Wat dat betreft maken Ziyech, Blind, Tagliafico en Onana dat verwachtingsoatroon wel waar. Maar he dat is hoe ik het zie .
+2/-0

 
3 jaar geleden
Tadic is super belangrijk voor dit team. Elke wedstrijd. Ook in de kleedkamer. Tadic is 1 van de mannen die hebben gezorgd voor de nieuwe standaard van dit Ajax en de nieuwe cultuur van een topclub. Al vanaf het begin zei hij wat ik ook zou zeggen als speler van Ajax: Ajax is een Europese topclub. En zo is het! Maar ik zie al een tijdje dat er wat scherpte bij hem ontbreekt in zijn eigen akties soms, of keuzes. En wat hij vorig jaar deed over een heel seizoen was bijna altijd scherp zijn. Ik denk dat als hij wat matiger is in zijn spel over de 90 min dat we dat mogen benoemen, dat vindt hij vast ook. Ajax was sowieso over grote gedeeltes van de game wat matig, maar het is ze vergeven met 3 basisspelers asfwezig, Labyad die uitvalt en Mazraoui niet op zijn eigen plekkie en dan ook nog gewisseld moeten worden. Gezien de omstandigheden goed resultaat. Maar Ajax had makkelijk 2 tegendoelpunten moeten tegen krijgen. Voorbeeld is hoe Ajax staat bij de vrije trap van Promes. Dat is gewoon amateur. Tegen een ieder goed team wordt je zo keihard afgestraft.

>> Feit is dat dit Ajax nog niet beter is dan vorig jaar, ondanks allemaal gebla-bla-bla van iedereen. Vorig seizoen was Ajax al 1 wedstrijd voor het einde geplaatst en speelde mooier en sterker veldspel. In de aanval is men alleen nog efficienter geworden en hebben spelers meer vertrouwen en branie dan ooit. Ajax kan gewoon super goed counteren ook. Maar er is nog flink wat werk aan de winkel.

Frenkie de Jong is 1 van de beste middenvelders van de wereld en die heeft men weggekocht. Dus logisch dat het veldspel iets minder is geworden. Maar goed, als iedereen weer terug is en de ideale opstelling weer staat kan er weer verder gebouwd worden aan dit mooie elftal, want Martinez, Ziyech en Beek doen het super goed op het middenveld. En Mazraoui is alleen geschikt als RB en speelde tegen Chelsea super.

Valencia thuis wordt gewoon een finale. Die zal op het scherpst van de snede weer gaan want zij kunnen zich gewoon nog plaatsen. Ik hoop dat Ajax beseft dat ze nu echt voor de winst moeten gaan en niets minder en de eerste helft met 2-0 mogen gaan rusten. Liefst 3-0. Mooi dat Ten Hag steeds weer nieuwe uitdagingen heeft met dit team. Nu moet Ajax een poule wedstrijd winnen door minimaal gelijk te spelen of te winnen terwijl de tegenstander winst nodig heeft. Mooie testcase weer tegen een goede tegenstander.

> Chelsea, Bayern, Juventus, Real Madrid werd er thuis niet gewonnen in de arena.
Dus mooi al die uitwedstrijden, maar wordt nu weer tijd voor een glorieuze overwinning voor de fans in de Johan Cruijff arena. En denken dat dit makkelijk wordt? Nope. Deze wedstrijd wordt moeilijker dan Valencia uit. Gelukkig is Blind weer terug.
+1/-0

moderator forum-beheerder 3 jaar geleden
Mensen meten aan goals en assists af of iemand wel of niet goed speelde. Tadic scoort wat minder maar speelde desondanks gewoon een heel goede pot. Is zeer belangrijk in ons spel.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Klopt, evenals van de Beek. Mensen die hem niet goed hebben zien voetballen, die hadden vast al wat glazen te veel op gisteren. Nico aas bijv niet best gisteren, als je daar wat op had aan te merken dan snap ik dat wel.
+1/-0

reactie verwijderd