Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Beter Ajax toont zich toch licht tevreden met gelijkspel in Eindhoven: 1-1


Tijdstip
22 september 2019
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Beter Ajax toont zich toch licht tevreden met gelijkspel in Eindhoven: 1-1 ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Beter Ajax toont zich toch licht tevreden met gelijkspel in Eindhoven: 1-1

Ajax kwam in de topper bij PSV in de tweede helft via een prima goal van Quincy Promes op een verdiende 0-1 voorsprong maar moest toch toezien dat de gastheren middels een flits van Donyell Malen weer de gelijkmaker wisten te produceren: 1-1. In de slotfase gaven beide teams blijk van tevredenheid over het gelijke spel en veranderde er in de score niets meer.

Toch had er vooral voor Ajax toch wellicht meer ingezeten. Coach Erik ten Hag had de 'verwachte' opstelling het veld ingestuurd met de weer fitte Donny van de Beek nog op de bank en Quincy Promes als voorste man op een middenveld met Edson Alvarez en Lisandro Martinez. Vanaf het begin af aan zakte PSV in eigen stadion in, vaak tot op eigen helft, en maakten de bezoekers het spel. Ajax deed dat echter wat behoedzamer dan normaal, beducht als de Amsterdammers waren op een scherpe counter. De omschakelmomenten waar PSV op loerde en normaal gezien ook enorm goed in is.

Zonder dat Ajax fantastisch speelde kwam men toch voor de rust tot een paar goede kansen waarvan die van Promes erin had gemoeten. Na een prima aanval was het de goed spelende Dusan Tadic die op maat bediende waarna de nummer tien van de bezoekers vanaf drie meter hard naast schoot. Ook was er nog een aardige kans voor Tadic zelf maar vanuit een moeilijke hoek wist keeper Jeroen Zoet te redden.

Aan de andere kant was PSV sporadisch gevaarlijk. Een paar keer verzuimde men om een tegenstoot goed uit te spelen, dat zou je als een kans kunnen zien. Ajax kwam vooral goed weg toen Mohammed Ihattaren, af en toe weer lekker spelend, de vrijstaande Denzel Dumfries volledig over het hoofd zag en voor eigen succes ging.

De rust brak aan met 0-0 waarna PSV even aanzette na de hervatting maar al snel was het Ajax dat de lakens weer uitdeelde al moest keeper André Onana nog wel weergaloos redden op een prachtig genomen vrije trap van Ihattaren. Zonder echt PSV met de rug tegen de muur te zetten waren het toch de bezoekers die het betere veldspel lieten zien en opteerden richting een voorsprong. Na ruim een uur spelen kwam deze uiteindelijk tot stand. Sergino Dest ging op rechts lekker door, bediende Tadic die weer goed klaar legde voor Promes waarna laatstgenoemde deze keer wel koelbloedig bleef en op knappe wijze met een lage schuiver de verre hoek wist te vinden: 0-1. Hierdoor bleef Promes een wissel bespaard want Donny van de Beek stond al voor hem klaar. Even later kwam Van de Beek toch maar nu was het David Neres, net als Hakim Ziyech teleurstellend acterend, die kon gaan douchen.

PSV moest nu wel gaan aanzetten maar kwam eigenlijk niet tot druk. Coach Mark van Bommel reageerde en bracht ondermeer Cody Gakpo in de ploeg. Dat betaalde zich uit want een handig balletje van deze invaller richting de snelle Malen zorgde ervoor dat het centrum van Ajax er achterin slecht uitzag en de ex-Ajacied simpel kon scoren: 1-1. Daar kneep Joël Veltman net te laat naar binnen en was het kassa voor de gastheren die daarna misschien meer zochten naar de winst dan Ajax maar een zege voor PSV zou echt teveel zijn geweest voor ze. Ajax gaf in de laatste twee minuten van de blessuretijd blijk van tevredenheid door de bal rond te spelen. PSV ging weer geen druk zetten, zoals de hele wedstrijd niet, waardoor het op 1-1 bleef steken.


[video] Highlights PSV - Ajax


Ronald de Boer ziet geen uitblinkers bij Ajax

Ronald de Boer, analyserend bij Fox Sports, had weliswaar een beter voetballend Ajax gezien maar ging niet uit zijn dak betreffende het vertoonde spel. "Dit is er niet eentje die zal blijven kleven nee. Bij Ajax liep niemand rond die echt dé ster was. Ajax bepaalde het spel maar het was niet des-Ajax."

Collega Kenneth Perez raakt niet uitgepraat betreffende de effectiviteit van PSV. "Het mooie van PSV is dat ze niet in de wedstrijd hoeven te zitten om toe te slaan. Het spel maken is niet hun kwaliteit maar dat hoeft dan ook niet."


[video] Promes: 'Had meer ingezeten'


Erik ten Hag: 'We hebben gedicteerd maar waren onvoldoende scherp in de box'

Ajax-trainer Erik ten Hag toonde zich na afloop voor de camera's van Fox Sports zeer tevreden over het vertoonde spel van zijn team. "We hebben gedicteerd en misschien wel zes behoorlijke kansen uitgespeeld. We waren alleen onvoldoende scherp voor de goal."

Toch overheerste tevredenheid. "Het totale verdedigen was uitstekend, PSV heeft geen echte grote kansen gehad. Die goal was een foutje, dan moet je gewoon meelopen. Dat had niets met tactiek of zoiets dergelijks te maken."

De verslaggever vraagt dan of hij vindt dat Ajax twee punten heeft laten liggen. "Dat is toch ook zo? We hebben aardig gespeeld, goed ruimtes gecreëerd maar we waren niet scherp in de box. We moeten ons spel aan de bal nog wat finetunen."


[video] Ten Hag: 'In de speelwijze een stap voorwaarts'


Daley Blind: 'Ik vroeg aan Gakpo: is het dat nu wat er op dat briefje staat'

Ook Daley Blind vond na afloop, net als zijn trainer, dat er meer had ingezeten. Maar ook hij was niet echt teleurgesteld. "Het was een aardige wedstrijd denk ik, zegt hij tegen Fox Sports, "waarin wij sterker waren in de eerste helft. Daar hadden we echt moeten scoren, we vonden vaak goed de flanken. Ik denk dat PSV over de hele wedstrijd misschien twee kansen heeft gehad."

De routinier gaf aan dat de tegenstander weinig verrassends in huis had. "Nee, we weten waar ze sterk in zijn. Ze zijn snel in de counter, dat is hun spel. Maar ik denk dat we dat goed gedaan hebben."

De goal van PSV viel seconden nadat Mark van Bommel wisselde en invaller Cody Gakpo een briefje meekreeg. "Nee, die goal viel niet door dat briefje", lacht hij, "Ik grapte nog tegen Gakpo zo van 'oh stond dat erop'. Nee, het was gewoon een prima goal, je weet dat Malen bloedsnel kan zijn."

Tegen het einde van de wedstrijd liep de linkspoot nog wat te trekkebenen. "Ik had last van mijn hamstring maar na wat wonderwater ging het beter", besloot hij met een vette knipoog.


[video] Onana vindt Ajax beter dan PSV


Mark van Bommel: 'In de eerste helft hadden we niets in te brengen'

PSV-trainer Mark van Bommel was tevreden met het puntje. "Als je halverwege de tweede helft met 0-1 achterkomt tegen dit sterke Ajax mag je blij zijn dat je terugkomt. Ik vond het echt mooi om te zien hoe ze dat deden. Erg knap na zo'n zware week." Toch was Van Bommel van mening dat zijn team goed bedeeld werd. "Voor rust hadden we niets in te brengen tegen Ajax. Dit kwam ook omdat onze centrale verdedigers niet doordekten op Promes. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd maar als je dan achterkomt mag je blij zijn nog terug te komen." Over de wissel en het veelbesproken briefje. "Zo'n wissel doe je omdat je iets teweeg wil brengen. Een tegenstander moet toch weer even wennen aan een ander type speler."


[video] Van de Beek baalt van gelijkspel: 'We hebben het onnodig weggegeven'


Donny van de Beek: 'Uiteindelijk is 1-1 bij PSV niet slecht'

In gesprek met De Telegraaf gaf Donny van de Beek aan een dubbel gevoel over gehouden te hebben aan de wedstrijd tegen PSV. "Als je 1-0 voor komt, moet je hem over de streep trekken, denk ik", aldus Van de Beek. "Het klopt dat we niet meer voor de 1-2 gingen, maar PSV speelde ook niet voor de winst. Waarom zouden wij geforceerd risico’s nemen? Dat is in mijn ogen helemaal niet nodig."

De middenvelder was het wel eens met de opmerking dat Ajax de morele winnaar van het duel was. "Maar ik was liever de echte winnaar geweest. En er zat ook meer in, want we kregen vooral in de eerste helft prima kansen", zo gaf hij aan. "De tweede helft maak je de verdiende 0-1 alsnog. Uiteindelijk is 1-1 bij PSV niet slecht. Al baal ik dat we de voorsprong weggaven. In de kleedkamer heersten ook gemengde gevoelens."

Volgens Van de Beek heeft Ajax geleerd van de wedstrijd in de Champions League van vorig seizoen. "Want in zulke duels word je een betere voetballer. Natuurlijk geeft het vertrouwen als je daar kunt winnen", zei hij daarover. "Al zijn we nu weer een stuk verder en is dit een nieuw seizoen. Maar als je het met de twee uitwedstrijden hiervoor tegen PSV vergelijkt, is dit natuurlijk een stuk beter. We zijn wat slimmer geworden en stonden goed. Toch vind ik dat we nog een aantal stappen kunnen zetten."

Van de Beek is positief gestemd over een nieuwe landstitel. "We moeten van onszelf eisen dat we kampioen worden. Maar dat zullen we zelf weer moeten afdwingen", aldus de international. "We kunnen dan wel kwaliteit hebben, het is aan ons om dat elke week te laten zien. We doen PSV te kort als we nu al zeggen dat we kampioen gáán worden, want dat is ook gewoon een sterk team met goede aanvallers. Het zal weer onze grootste concurrent worden."


John Rep: 'André Onana doet het echt uitstekend'

Volgens De Telegraaf-rapporteur John Rep heeft Ajax met André Onana een keeper waar het op kan bouwen. Dat bewees hij onder meer bij de vrije trap van Ihattaren. "Bij menig keeper zou dit een doelpunt zijn geweest, maar Onana pakt hem op bijzonder knappe wijze", aldus Rep. "Hij zet een muur van slechts drie man neer en weet dat de bal voor hem is. Die jongen doet het echt uitstekend."

Rep gaat verder: "Hij is atletisch en heeft geweldige reflexen. Dat hij zo goed is gaan presteren had ik een aantal jaar geleden niet verwacht. Toen ik hem destijds bij Jong Ajax zag keepen dacht ik: wat is dat voor snuiter? Je werd er niet warm of koud van, maar nu staat er echt iets."

De voormalig Ajacied heeft wel een punt van kritiek. "Hij moet echt ophouden met dat eeuwige tijdrekken. Dat heeft Ajax vorig seizoen de finale van de Champions League gekost", zo geeft hij aan. "Bij een voorsprong heeft hij er nog steeds een handje van om erg lang te doen over zijn spelhervattingen. Dat is vervelend en daar moet hij mee stoppen."


Opstelling Ajax

Hakim ZiyechDusan TadićDavid Neres


Quincy PromesEdson ÁlvarezLisandro Martínez


Nicolás TagliaficoDaley BlindJoël VeltmanSergino Dest


André Onana

Wissels:

'69 Donny van de Beek voor David Neres


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 7 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-1)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-1)
 5 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-1)
 5 1-1 (1-0)
10  5 1-1 (1-0)
11  5 2-2 (1-1)
12  5 1-1 (1-0)
13  5 2-2 (1-1)
14  5 2-2 (1-1)
15  5 1-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

Er loopt momenteel geen Man van de Wedstrijd verkiezing. Bij de volgende wedstrijd kan je weer meedoen.


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Leuk zo n analyse maar zegt niks. Als Ajax zijn niveau haalt lopen we er met ruime cijfers overheen. PSV schaamt zich niet door thuis op de counter re Spelen( dat je daar een seizoenskaart voor koopt???) Psv staat voor reactie voetbal. Schakel Bergwijn en Malen uit en er is niemand meer die kan voetballen, op Ilhataren na, dat is wel een groot talent! 1-4 Ajax met een ontketende Tadic en Ziyech!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Zie je nu wat drank met je doet
+2/-3

 
10 maanden geleden
Speciaal een account aangemaakt voor deze wedstrijd? Knap hoor.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dank je
+1/-4

10 maanden geleden
Eigen spel spelen, Malen dubbel dekken.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dubbele dekking heeft weinig zin, je kan beter zorgen dat de aanvallers van PSV geen bal krijgen.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Elke keer hebben we een grote bek voor deze wedstrijd en bijna elke keer gáán we op ons bek in Eindhoven, wat meer realisme met betrekking tot deze wedstrijd zou op zijn plaats zijn.
+3/-2

 
10 maanden geleden
Inderdaad Johan. Minder - 'voorpraten' - en in de rust...al denkende dat de overwinning binnen is, zie Tottenham thuis.

Speel gewoon goede wedstrijd. 100 % geven anders ga je er daar gewoon keihard af.
Ze hebben niets liever dan nu weer van Ajax winnen en laten zien, dat PSV weer Top is.
Ik snap PSV wel en Van Bommel. Ajax is nu favo op basis van afgelopen seizoen, CL en johan cruijff schaal. Het wordt gewoon zoals altijd een hele moeilijk pot.
Mooi zou zijn als men een wedstrijd ziet van hoog niveau met veel passie en strijd.
Een soort Liverpool - city waar de creme de la creme van NL laat zien dat het Nederlandse voetbal terug is.
+1/-0

10 maanden geleden
Martinez met het mes tussen zen tanden op Ihattaren zetten, niet aan de bal laten komen en ik denk dat je al een heel eind bent.
Alles bij psv begint bij die jongen, maar hij is nog erg jong en geen ervaring op het niveau van dit soort wedstrijden.
Als je voorkomt dat Ihattaren de ballen niet in de diepte kan geven wie moet dan een Bergwijn of malen nog lanceren?
Hendrix en Rosario hebben al grote moeite om een bal over 5 meter naar elkaar te spelen.
Dumfries knal elke poging tot voorzet op het moment de 2e ring in en die andere back is zo onzeker dat hij de middenlijn niet eens over durft te steken.
De kapstok Luuk de Jong waar Ajax het altijd lastig mee heb gehad is er niet meer dus dat plan B kan ook de prullenbak in.
Ik heb er veel vertrouwen in, Ajax heeft vanaf woensdag kunnen trainen, psv kan dit eigenlijk alleen vandaag, voor de media is psv een keer favoriet dus dat betekend dat ze het bij Ajax misschien een keer niet gaan onderschatten.
Rustig blijven, een beetje behoudend beginnen, geen blinde ballen inleveren en de wedstrijd binnen hengelen zal ik zeggen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Alle ballen op Tagliafico.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Helemaal eens met rood wit.
Mooi klusje voor Martinez wat je wel aan hem over kan laten.
Heel kort erop en idd zorgen dat die jongen geen bal krijgt.
Verder natuurlijk proberen zo snel mogelijk te scoren.
Ik heb er wel vertrouwen in dit keer, maar lastig blijft het wel natuurlijk tegen zo een vieze counterploeg.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Geen blinde ballen inleveren. Dat is nu net het makke van het Ajax van de laatste jaren. Ze kunnen zo ontzettend slordig zijn in de passing en hebben daardoor te vaak onnodig balverlies, waarbij iedereen op dat moment alleen op da aanval is gefocust en we in het mes van de counter lopen. Komt daarbij de soms hautaine gemakzucht. Kijk er de meeste tegendoelpunten maar op na. Uiteraard kan een tegenstander scoren , maar het merendeel van onze tegendoelpunten komt toch voort uit verslapping en of dom balverlies en een daarop volgende counter. Scherp zijn en scherp blijven en aub nauwkeurigheid in de passing en zeker scherp in de omschakeling.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nou, Martinez had wel regelmatig balverlies. Ik denk dat het daar niet altijd lekker zat vandaag. Indien Martinez de bal beter had bijgehouden... en Promes weghalen van de 10, was ook niet zo'n goede zet.
+1/-0

10 maanden geleden
Dit is waarschijnlijk de eerste PSV - Ajax die ik laat lopen. Succes, jongens! Zal de ploeg supporten in m'n slaap! #hangoverZzzZ
+1/-0

 
10 maanden geleden
Gewoon doorgaan waar je gebleven was.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Doen we!
+1/-0

10 maanden geleden
Mijn intuïtie zegt: we gaan winnen. Die jonge gasten van PSV gaan de boot in tegen zoveel ervaring. Ik hoop het ook, want anders slaap ik slecht vanavond... ;-)
+1/-0

10 maanden geleden
Gave wedstrijd tot nu toe. Zagen we dat elke week maar. Maar wel even winnen gaarne.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Leuke pot van beide kanten. Jammer dat de foute bal van Zoet niet keihard wordt afgestraft. We moeten wat scherper zijn voorin in het uitspelen van overtal situaties. Ik denk ook dat dit een wedstrijd is voor een echte spits, Huntelaar dus. De verdediging van PSV oogt fragiel, inclusief Zoet.

Verdomme! Die had toch moeten zitten, Promes. Man man wat een misser.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Menen jullie dit nu ? Spannend dat wel en vooral omdat het nog steeds 0-0 is, maar Ajax voetbalt erg voorzichtig en is bang voor de counter. psv wacht af tot Ajax fouten maakt. Ajax is wel de betere ploeg, maar dat komt ook omdat ze de betere ploeg mogen zijn. PSV loert alleen maar en zouden daar veel gevaarlijker in zijn als ze betere keuzes zouden maken. Tadis buiten een mooie actie en wat een zeker doelpunt van Promess had moeten zijn niet beoaald gelukkig en Neres is het echt even kwijt. Maar wie weet de tweede helft lukt het Ajax misschien PSV bij de strot te pakken door een vroeg doelpunt en anders maar 0-1 in de laatste seconde. Er is op dit moment maar een ploeg die iig wil voetballen en dat is Ajax en een ploeg die zelfs in eigen stadion afwacht. Hoop wel dat de corners van Promess iets hoger ingespeeld kunnen worden . Hij krijgt ze tot nu toe niet hoger dan borst hoogte.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Misschien is het de ambiance en spanning waardoor ik het een leuke pot vind.. 😅
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi uitgespeeld doelpunt. Maar als Ajacied kan ik ook genieten van die Ihattaren.. wat een speler zeg.
+1/-0

 
10 maanden geleden
2e helft is echt stukken minder dan de eerste, niet eens vergelijkbaar. Goal van die lelijke boeren viel ook echt uit se lucht, totaal onnodif
+2/-1

 
10 maanden geleden
Idd. PSV leek rijp voor de slacht, maar ja.. liggen ze ff te slapen en staat het ineens gelijk.
+2/-0

10 maanden geleden
Ajax moet wel blijven voetballen wilde ik net neertypen want we raakten de bal veel te snel kwijt door blinde ballen. En voor die blinde ballen moest nu net opgelet worden. Ook dat stomme tijdrekken haalt alleen jezelf uit t spel. En zie wat wordt ervweer slecht ingegrepen en ja hoor tegengoal. Zo jammer dit weer en zo onnodig. Ze willen het maar niet leren.
+1/-0

10 maanden geleden
,ik baal als een stekker, want dit was zo ontzettend onnodig. Na de 0-1 vergaten we gewoonweg te voetballen. We deden maar een ding en dat was het lage tempo er nog meer uithalen en dan die blinde ballen he. Zo 10 balken achter elkaar blind over de zijlijn of in de voeten van de tegenstander . De tweede helft buiten het doelpunt onze voorhoede niet gezien, waarbij Neres toch ondehand weer eens iets moet laten zien want die is echt al een tijd de weg kwijt. Er is nog genoeg werk aan de winkel bij dit Ajax, want man man ook bij dat tegendoelpunt wordt er weer slecht verdedigd.
+2/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan wel leven met een gelijkspel, maar dit is er wel één met een hele bittere nasmaak. Had meer in gezeten na de de voorsprong. PSV'ers leken het wel opgegeven te hebben.
+2/-0

10 maanden geleden
Leuke eerste helft met veel balbezit en grote kansen, slechte tweede helft. Ten Hag had na 5 minuten in de tweede helft meteen moeten wisselen, Neres was de hele wedstrijd niet best. Zyech speelt eigenlijk nooit goed tegen PSV. Tadic totaal niet effectief in de spits. Waarom geen Huntelaar brengen? Hoezo overwoog hij Marin? Ten Hag was net zoals Ajax het helemaal kwijt in de tweede helft.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Juist de wissel Beek Neres kantelde in mijn opinie de wedstrijd. Beek heeft geen bal fatsoenlijk geraakt en we verloren teveel te makkelijk duels van dit PSV. Keihard ingrijpen had de goal kunnen voorkomen aan de rechterzijkant.
+2/-0

10 maanden geleden
onana en desd waren de beste durft ten hag tadic en zyech niet te wisselen als ze slecht zijn ???
+1/-1

 
10 maanden geleden
Alvarez, Tadic en Ziyech waren dramatisch vandaag. Bommeltje wisselt goed, TH slecht. Ihattaren-Ajax 1-1.
+1/-1

10 maanden geleden
Als koploper naar Eindhoven en als koploper terug. Had meer ingezeten, jammer dat er zo slap verdedigd werd bij de 1-1.
+2/-0

10 maanden geleden
Wat een laffe counterploeg is Psv, maar dat we niet hebben wonnen hebben aan ons zelf te danken. Tadic, zyech, niet scherp. En vd Beek had in moeten vallen voor Alvares ipv Neres. we hadden met 1-3 moeten winnen gelukkig pakte Onanana weer schitterend een bal uit de kruising.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Die mensen kunnen geen trots, zo thuis tegen je grootste rivaal spelen.
Niks zelf proberen te creëren maar eeuwig wachten op een fout van je tegenstander, of ze nu tegen Ajax of Sporting spelen, Vitesse of Rkc het is altijd hetzelfde concept.
Is ook de grootse reden dat ze nooit een landelijke aanhang zullen krijgen, laat staan internationaal.
+2/-0

10 maanden geleden
Voorin waren we inderdaad niet scherp Eric, maar wat fine tunen betreft, dat mag ook in het terugverdedigen in de omschakeling en in de passing. Ik mag toch hopen dat je ook wel ziet dat we doelpunten toch te vaak " weggeven " en dat er te veel blinde ballen worden gegeven. Nogmaals je kunt een doelpunt tegenkrijgen is inherent met het risico dat Ajax en de spelers in het spel legt, maar kom op zeg ik heb dit seizoen tot nu toe toch sl een aantal tegendoelpunten zien vallen, waarbij van fatsoenlijk verdedigen geen sprake was. Veel te gemakkelijk
+1/-0

10 maanden geleden
Die wissel had niet gehoeven. promes deed het goed op 10, maar nadat Donny in het veld kwam had PSM nog meer grip op het middenveld. Donny liet gewoon zijn man lopen. Slechte wissel Ten Hag!!
+1/-0

10 maanden geleden
had moeten scoren promes moet niet denken dat alles om hem draait zo goed is hij niet.
+1/-0