Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft het bijna altijd moeilijk in Eindhoven

20 september 2019 11:37

De aanstaande competitiewedstrijd van Ajax, uit bij PSV, is de laatste pakweg vier decennia traditioneel de moeilijkste van het seizoen voor de Amsterdammers. Daar zijn enkele redenen voor te bedenken. Ten eerste heeft PSV natuurlijk altijd de beschikking over een prima selectie. Er zijn zelfs jaren geweest dat ze beduidend beter waren dan Ajax, maar ook als dat net even andersom was hadden ze even goed nog voldoende kwaliteit om standaard in de top 3 mee te doen.

Daarnaast hanteert Ajax een speelstijl die de Eindhovenaren van nature goed ligt. Niet zelden werd een aandringend Ajax in het Philips Stadion door een inzakkende thuisploeg genadeloos weg gecounterd. Aangezien Ajax zich hier zelden aan aanpast, ook dit seizoen niet, kunnen de PSV-ers zich hier van tevoren op instellen en met de steun van het eigen publiek zich vastbijten in de tegenstander en er dan snoeihard in de omschakeling overheen gaan.

Gek genoeg heeft Ajax altijd veel minder moeite om bij Feyenoord succesvol te zijn dan in Eindhoven en andersom heeft PSV het steevast lastig in Rotterdam. Bij PSV speelt ook mee dat ze van nature Ajax zien als de grote vijand, dé rivaal. Dat roept iets extra's op bij de Brabanders, zeker bij de fans. Andersom is PSV voor de Ajacieden de belangrijkste sportieve concurrent van de laatste vier decennia maar de echte rivaliteit zit er meer richting Rotterdam.

Alles bij elkaar heeft er dit voor gezorgd dat Ajax in al die jaren zelden won in Eindhoven en nog meer zeldzaam waren de dagen dat de Amsterdammers superieur waren in het Philips Stadion. Alleen in het seizoen 1994/1995 (1-4) had PSV weinig in te brengen terwijl ook het duel van 2012/2013 (2-3) nogal pijnlijk verliep voor de gastheren. De laatste twee seizoenen werd Ajax in Eindhoven simpelweg vernederd door PSV dat vooral vorig jaar handig gebruik maakte van de zwaktes bij de tegenstander.

Er is Ajax dus alles aan gelegen om zondag weer eens een goed resultaat te boeken bij PSV. Makkelijk zal dat niet zijn want wie PSV - Sporting gezien heeft kan een beetje bedenken waar Erik ten Hag en zijn mannen voor moeten waken. De Portugezen waren technisch beter, hadden vaak de bal, maar werden zeker bij de 1-0 en 2-0 genadeloos weg gecounterd. Ja, dus zoals Ajax het ook zo vaak in Eindhoven is overkomen. De PSV-fans 'malen' niet om een inzakkend favorietenteam: als ze maar de grote rivaal uit Amsterdam op de pijnbank kunnen leggen. Ajax is dus gewaarschuwd.




Tags

decennia gecounterd nature rivaal aandringend aanpast favorietenteam feyenoord gastheren gewaarschuwd hag hanteert inzakkend inzakkende malen omschakeling pijnbank rivaliteit snoeihard speelstijl sporting superieur vastbijten vernederd vijand

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht