Ajax blijft steken op 1-1 tegen Feyenoord

14 november 2004
-
-

Ajax speelde na de moeilijke periode een heel behoorlijke klassieker tegen Feyenoord. De ploeg kreeg met de 1-1 te weinig en zal daardoor toch met gemengde gevoelens terugkijken naar het duel.

De eerste echte kans kwam pas na een minuut of twintig toen Babos een kopkans van van der Vaart teniet deed. Het was toch Ajax dat op voorsprong kwam. In de 27ste minuut gaf Anastasiou een mooie assist waarna vevrolgens Rosales hard inkon schieten. De Argentijn was dus opnieuw doeltreffend voor Ajax. Hij liet zijn tegenstander Mtiliga bij vlagen volledig staan.

Vlak voor rust kwam feyenoord ietwat tegen de verhouding in weer op gelijke hoogte. Nadat er verdeidgend niet goed werd opgetreden aarzelfde Kuyt niet en schoot hij met een volley de 1-1 binnen. Op dat moment had Ronald Koeman al twee keer moeten wisselen. Pienaar vroeg al snel geblesseerd om een wissel. De Jong was met zijn hoofd tegen die van Gyan aangekomen. De Jong ging met een hoofdwond van het veld. Gyan werd lang behandeld en kwam uiteindelijk met een veredelde tulband op zijn hoofd terug.

In de tweede helft ging de Ajax fanatiek op zoek naar de 2-1 en drukte het feyenoord terug. De Rotterdammers creerden op de counter ook wel hun kansen via het gevaarlijke spitsenduo. Bij Ajax liet onder andere Anastasiou en Rosales kansen op de 2-1 liggen.

Ajax had het meeste recht op de winnende treffer, maar miste aanvallend net het beetje extra om de zege echt af te dwingen. De ploeg bewees echter op de goede weg te zijn en het favoriet geachte Feyenoord in de hoek te kunnen zetten.

Bekijk voor een live verslag tijdens de wedstrijd van 'Sluk' de link hieronder naar het scorebord.

Gelijkspel brengt Ajax op ranglijst niet veel verder

Het gelijkspel thuis tegen Feyenoord brengt Ajax op de competitieranglijst weinig verder. De achterstand op PSV groeit daardoor tot 10 punten. AZ is nu nummer twee met vijf punten voorsprong op Ajax, Feyenoord blijft op een afstand van vier punten.

Koeman: we hadden meer verdiend

Ajax coach Ronald Koeman liet na afloop weten tevreden te zijn met het vertoonde spel van zijn ploeg. Over het uiteindelijke resultaat was hij minder tevreden. Volgens Koeman had zijn ploeg meer verdiend dan het gelijkspel. "Maar het spel van Ajax gaat duidelijk de betere kant op. We moeten nu doorgaan op deze lijn, dan zullen we nog dicht genoeg in de buurt van de top komen."

Een uitgebreidere reactie van Ronald Koeman lees je in De Telegraaf

Van der Vaart speelde hele duel met pijn

Als het aan aanvoerder Van der Vaart had gelegen was hij er al heel snel uitgegaan. De vroege blessures van Pienaar (die meermaals onderuit werd gehaald waartegen de scheidsrechter niet optrad) en De Jong (hoofdwond na botsing met Gyan) weerhielden hem daar echter van. "Het voelde dat als ik door zou gaan het misschien erger zou worden. Maar omdat er al twee wissels waren moest ik blijven staan. Voor zo'n wedstrijd heb je alles over en neem je meer risico. Ik heb daarom de hele wedstrijd met pijn door moeten spelen."

"Ik denk dat we een goede wedstrijden hebben gespeeld. We waren alleen een beetje ongelukkig. Met iets meer mazzel hadden we gewonnen. Maar ik denk dat we tevreden mogen zijn. We waren vanaf het begin gevaarlijk. Het was dan wel een mooie goal van Kuyt, maar en beetje onnodig."

Rosales krijgt een 8 voor optreden

De Argentijn Rosales was volgens de waarnemers van De Telegraaf / VI veruit de beste man van het veld. Hij kreeg als enige speler een 8 voor zijn optreden. De andere spelers kwamen daar niet een sbij in de buurt. Alleen Heitinga en Ghaly kwamen tot een 7.

'86 Loovens voor Ghaly

OFA.nl: AJAX - FeyenoordAjax Foto Side: sfeerverslag Ajax-fnoordF-side.nl: Ajax-feyenoord 1-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Ajax Netwerk Pool goed voorspeld.