Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax heeft een norm te handhaven

12 november 2004 08:34

Aanstaande zondag is het de 50ste keer dat Ajax en Feyenoord elkaar treffen in de Nederlandse competitie. 26 daarvan werden door de regerend landskampioen gewonnen, Feyenoord won 10 keer, en er werd 13 keer geklijkgespeeld. De laatste keer dat de Rotterdammers wisten te winnen was in 2003/2004, toen Feyenoord met een 3-4 overwinning de winst wegkaapte en daarmee voor het eerst in 14(!) jaar een Ajax - Feyenoord wist te winnen. In dat seizoen werd er door de ploeg van toenmalig coach Co Adriaanse twee maal van Feyenoord verloren. Vorig seizoen won Ajax met 2-0 door twee goals van van der Vaart. De aanvoerder scoorde via een voorzet van Mitea met een sublieme hakbal, vooroverduikend, en wist later te profiteren van een misverstand tussen Lodewijks en de inmiddels met pensioen gegane Van Wonderen, waarna de wedstrijd op slot werd gezet.

Vanwege de moeizame seizoensstart en het slechte spel van Ajax delen sommigen Feyenoord de favorietenrol toe. ,,Voor het eerst sinds jaren hebben wij mooie papieren en krijgen we goede kritieken", aldus Feyenoorder Dirk Kuijt. ,,De buitenwereld dicht ons zondag de betere kansen toe. We hebben ook heel veel vertrouwen en ruiken op een bepaalde manier bloed. Ajax heeft een moeilijke periode gehad. Of die overwinning bij Willem II de ommekeer is, moet nog maar blijken."

De Ajacieden hebben echter ontspannen naar het duel toe weten te leven. ,,Het was lekker om even drie dagen vrij te hebben", reageerde Nigel de Jong. ,,Even rust en geen voetbal. Dat had ik wel nodig, er is veel gebeurd de laatste tijd natuurlijk. Maar de sfeer is heel goed nu bij ons. Koeman heeft de boel op scherp gezet, door de bezem door de selectie te halen. Iedereen is scherp, dat was wel te zien op de training. Ik heb daarom veel vertrouwen voor het duel met Feyenoord."

Ajax heeft slechtere seizoen meegemaakt dan het huidige. Desondanks moet de Ajacied toch stellen: 'Hoe slecht het seizoen ook is, er wordt niet van Feyenoord verloren'. Dat is geen constatering, maar een norm.




Tags

feyenoord norm adriaanse bezem bloed constatering favorietenrol gegane geklijkgespeeld hakbal jong koeman kritieken kuijt lodewijks misverstand mitea nigel ontspannen pensioen seizoensstart slot sublieme vaart vooroverduikend wegkaapte wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht