Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoorder gooit alvast olie op het vuur

11 november 2004 09:26

Feyenoord-speler Karim Saidi heeft in Sportweek laten weten dat hij uitziet naar de Klassieker Ajax - Feyenoord, die komende zondag in De Arena zal worden gespeeld. Voor aanvoerder van der Vaart is hij alvast niet bang. "Hij gaat vaak voor zijn eigen kans en doet een beetje overdreven als hij aan de bal is", zegt Saidi over de Ajacied. "Ik moet hem fysiek aanpakken, zo te zien ligt daar zijn zwakte. Ik houd er wel van om tegen zo'n type speler te spelen. Liever tegen hem dan tegen Kuijt, want die blijft gewoon staan als je hem aanpakt. Vanaf de eerste minuut moet ik laten merken dat ik er ben."

Ook van Nigel de Jong is Saidi bepaald niet onder de indruk. "De backs van Ajax zijn goed, maar de verdedigers nemen veel risico. Vooral De Jong. Ik hoop dat hij dat tegen ons weer doet. Er zit iets fout bij Ajax. Zo te zien ontbreekt het daar aan teamgeest en solidariteit. Bij Feyenoord hebben we dat wel. Je proeft dat deze club graag wat wil winnen."

Het is de tweede keer dat de Feyenoorder zich op een dergelijke manier uitlaat over Ajacieden. eerder oordeelde hij al over Van der Vaart: "Individueel goed, maar hij voetbalt alleen voor zichzelf."

Kennelijk blijft het afzetten tegen Ajax een van de betere manieren om te kunnen scoren bij de achterban.




Tags

feyenoord saidi jong olie vaart vuur aanpakt afzetten arena karim klassieker kuijt nigel oordeelde proeft solidariteit sportweek teamgeest uitlaat zwakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior gaaei godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht