Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren nieuwe Technisch Directeur.

Deze normale topic is open en bestaat uit 110 pagina's: 1 2 3 4 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 106 107 108 109 110

open/sluit de onderstaande quote:

TADIC10 schreef op 28 januari 2023 om 21:24:

Hopelijk wordt de druk nu dusdanig opgevoerd op Edwin dat hij zelf opstapt óf met pek en veren de ArenA wordt uitgejaagd. Bah, wat een misselijke slappe zak.Het is gewoon wat het is. Amateuristische onkunde. En dan speelde er weliswaar een vacuum zoals Sar aangaf. Zo is het opmerkelijk dat een bedrijf waar honderden miljoenen euro's in omgaan, een RvC lid voetbalzaken anderhalf jaar lang zich maar inzetten voor Oranje.
Met het vertrek van Overmars ging het dubbel op. Kwamen ze des te meer in de problemen aangaande voetbalzaken.

Van der Sar heeft in zijn ogen goed gehandeld. Zijn best gedaan met hier er daar een verbale uitglider. Hij poogde met H2 het verschil te maken maar werd een dieptepunt in aankoopbeleid. De RvC heeft heel wat uit te leggen aan zijn achterban willen ze nog serieus genomen worden. Daar komt het op neer en dan zou het einde oefening betekenen voor van der Sar en Hamstra. Zij zouden zich niet meer mopgen bemoeien met het aankoopbeleid.

Klaas-Jan Huntelaar kan niks kwalijk worden genomen. Hij liep mee als stagair maar heeft weinig fatsoenlijks meegekregen. In feite is het diep triest. Johan Cruijff zag in alles opleiding ter verbetering. Huntelaar heeft met zijn stage niet het beste voorbeeld gehad. Zo hoog als Cruijff de lat legde qua jeugdopleiding etc; ''als er niks beters op De Toekomst rondloopt zul je een bepaalde speler met de kwaliteiten die je zoekt elders moeten halen'', daar hebben Algemeen Directeur, Sar, en tijdelijke TD, Hamstra, compleet gefaald.
==================

Het had zo mooi kunnen zijn als de organisatie goed op elkaar was afgesteld en communiceerde zoals Cruijff had voorgesteld. Dan hadden we afgelopen zomer zoals Keje Molenaar eerder aangaf een goede centrale verderdiger kunnen halen van de 200 miljoen euro aan inkomsten. Een speler waar het in de basistechnieken goed zit inclusief CL ervaring, en aanvoerderskwaliteiten.

Persoonlijk had ik afgelopen zomer Pavlidis en Zerrouki er bijgehaald in plaats van Ocampos, Grillitsch en Luca. Bij de eerst twee genoemden schuilt Ajax voetbal/kwaliteit, maar bij wat er gehaald is niet.

Dan hadden we mogelijk nog miljoenen bespaart ook. Stond er meer body op het veld richting een uitgebalanceerd team, waar de gebleven spelers veel meer aan hadden gehad. Hadeen we mogelijk in de CL niet voor gek gestaan maar zelfs overwinterd. In dat geval was er opnieuw sprake van + 50 miljoen aan CL inkomsten. Hadden we bij wijze van gratis en voor niks een wingback kunnen ophalen van beter niveau dan Sanchez en Bassey tezamen bij Inter Milan, Denzel Dumfries. Dan word er ergens met visie aan gebouwd en dan flans ik dit in elkaar in slechts 15 minuten.

Enfin, er is binnen een half jaar tijd enorm veel fout gegaan. Ik mag hopen dat aandeelhouders en dergelijke het meegekregen hebben, opdat er bij de eerst volgende vergadering met scherpte geeist word dat er voor de zomer een goede organisatie staat die Ajax verdient.

 

+2/-0

Conclusie:
Van der Sar heeft met het goedkeuren van de “1,5 jaar pauze van Blind”, het (te vroege?) ontslag van Overmars, het aanstellen van Gerry en KJH, de zelfoverschatting van Edwin dat hij Gerry en KJH wel even wegwijs zal maken in de wereld van technische directeur…….

………..Ajax eigenhandig naar de klote geholpen!

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

TADIC10 schreef op 29 januari 2023 om 12:28:

Conclusie:
Van der Sar heeft met het goedkeuren van de “1,5 jaar pauze van Blind”, het (te vroege?) ontslag van Overmars, het aanstellen van Gerry en KJH, de zelfoverschatting van Edwin dat hij Gerry en KJH wel even wegwijs zal maken in de wereld van technische directeur…….

………..Ajax eigenhandig naar de klote geholpen!Ja tot zover heeft hij aangetoond hoe je zoiets binnen het half jaar voor elkaar kan krijgen.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JCdeBest schreef op 29 januari 2023 om 12:40:

open/sluit de onderstaande quote:

TADIC10 schreef op 29 januari 2023 om 12:28:

Conclusie:
Van der Sar heeft met het goedkeuren van de “1,5 jaar pauze van Blind”, het (te vroege?) ontslag van Overmars, het aanstellen van Gerry en KJH, de zelfoverschatting van Edwin dat hij Gerry en KJH wel even wegwijs zal maken in de wereld van technische directeur…….

………..Ajax eigenhandig naar de klote geholpen!Ja tot zover heeft hij aangetoond hoe je zoiets binnen het half jaar voor elkaar kan krijgen.Om vervolgens gewoon z’n prestatiebonus te krijgen. Verwacht niets van de RvC. Het zijn de supporters en media die de druk op Edwin moeten opvoeren.

Als je hem ziet hakkelen bij een persconferentie kan ik me niet voorstellen dat hij heel sterk in z’n schoenen staat als supporters zich echt gaan roeren. :D

Kappen met die shit, Edwin! :D

 

+5/-0

Dat van der Sar deze functie heeft is hem niet te verwijten. Hij is natuurlijk begonnen als directeur marketing bij Ajax, maar toen stond al vast dat hij AD zou worden, wat natuurlijk een cruciale fout is geweest. Zoiets mag natuurlijk nooit beloofd/afgesproken worden. Zie je het bij een "normaal" bedrijf al gebeuren dat iemand na het behalen van zijn diploma zonder relevante werkervaring aangenomen wordt voor een directiefunctie, met de belofte dat hij over 3-4 jaar algemeen directeur wordt? Totaal idioot.

Wat mij nog het meeste stoort is dat hij totaal geen zelfkennis/reflectie lijkt te bezitten. Tijdens interviews en persconferenties staat/zit hij er altijd een beetje semi-arrogant en nonchalant bij, met zo'n blik van: En wie ben jij dan wel niet?. Terwijl iedereen kan zien dat hij het in zijn broek doet als er een microfoon onder z'n neus wordt gehouden. Hij heeft nooit een duidelijk, gestructureerd verhaal met een kernboodschap. Dit doet mij vermoeden dat hij zijn (pers)optredens niet (goed) voorbereid, en van zichzelf vindt dat hij het wel even "on the fly" kan doen. Je hoeft niet een heel verhaal in te studeren, maar bedenk van tevoren wel wat je wil zeggen en hoe je het gaat zeggen, in plaats van in iedere zin drie keer de woorden "inderdaad" en "eigenlijk" te gebruiken.

Er moet een sterke (ervaren) TD komen die de baas wordt op technisch vlak, net als Overmars was. Iemand met (Ajax)visie, die deze ook aan de staf, spelers en (potentiële) aankopen kan overbrengen, en de technische staf zowel intern als extern steunt en rugdekking geeft. Iemand die snapt hoe het spelletje werkt rond onderhandelingen, weet wanneer hij zijn poot stijf moet houden en wanneer hij juist iets toe moet geven. Ik vrees alleen dat Van der Sar die niet gaat aannemen. Slechte managers/directeuren nemen namelijk zelden sterke persoonlijkheden aan, omdat ze anders bang zijn dat ze aangesproken worden op hun zwaktes. Ik vrees dan ook dat de volgende TD een ja-knikker wordt, of een onervaren iemand, en dat we de komende 3-4 jaar internationaal verder gaan afglijden. Met samengeknepen billen op bezoek bij clubs als PAOK en Maccabi Haifa, met aankopen in de categorie Sigthorsson en van der Hoorn.

 

+6/-0

Weet je wat het probleem is? De vijver waar ze in vissen is niet groot. Ik bedoel: kijk naar de Nederlandse trainers. Nauwelijks geschikte opties. Bijna allemaal zijn ze mislukt en de opvolging van de categorie Van Gaal/Advocaat etc. is niet best.
Hetzelfde zie je bij de beleidsbepalers. Noem ze eens op.... oh ja lastig.

Je gaat weer de categorie krijgen van oud AZ/ oud Utrecht. Of een naam van Jordi Cruijff waar we te weinig van weten. Of Kluivert etc.

Nee.. het is helaas niet makkelijk en Overmars was destijds een logische keuze. Ook een Ajax verleden net zoals Van der Sar en De Boer.

Het gaat nu realistischer worden dat ze naar buitenlandse opties gaan kijken. Dan is de vraag of ze bij Ajax passen en ook hierheen willen komen. Want wie zegt dat het realistisch is? Communicatie is ook een stuk lastiger.

Ik ben alleen van mening dat zolang ze in de huidige situatie zitten ze beter niet te veel kunnen investeren. Want tientallen miljoenen weggooien terwijl je niet eens zeker bent van Champions League voetbal is een te groot risico.

Vergeet niet dat Ajax in de corona periode al verliezen heeft geleden. En dat was MET CL inkomsten. Geen CL volgend seizoen zou desastreus zijn. Het is 1 grote leegloop en zie dan maar weer eens kwaliteit binnen te halen. Kortom: naar de eigen jeugd grijpen!!!!!

 

+4/-0

Er zal komende zomer een hele sterke TD moeten zitten. Komende zomer zal er een hele sterke selectie geformeerd moeten worden. Het binnen halen van minimaal de tweede plaats is cruciaal ivm de verandering van de opzet CL ingaande 24/25. Als je die mist krijg je een enorme financiële klap met dito achterstand op sportief gebied.

Voorwaarden is dat we wel Portugal dit seizoen achter ons houden op de ranglijst.

 

+3/-0

Hakim Ziyech heel dichtbij een overgang naar PSG.

Al die mooie praatjes van hem altijd over dat hij alleen naar een club gaat als het 100% goed voelt, dat ie het niet voor het geld doet. Hij doet het dus wel voor het geld. Anders ga je niet als tribuneklant van Chelsea naar een nog betere ploeg waar je nog minder aan spelen toekomt.

 

+2/-1

Niet heel onverwacht ,maar denk dat dit de rustigste transferperiode is sinds tijden. Aan de ene kant hoop je op iets verrassends,aan de andere kant het besef dat dit wss het verstandigste is. Dus geen paniekaankopen cq verkopen.

 

+2/-0

Ja ze hadden wel mee mogen bieden op van de Belt bij Zwolle, is echt een topper.Dat heeft Slot goed gezien

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

T-Bag schreef op 31 januari 2023 om 04:24:

Niet heel onverwacht ,maar denk dat dit de rustigste transferperiode is sinds tijden. Aan de ene kant hoop je op iets verrassends,aan de andere kant het besef dat dit wss het verstandigste is. Dus geen paniekaankopen cq verkopen.


Ze hebben lang de tijd gehad om bij opvolgers van bepaalde spelers uit te komen toch? Dan is het teleurstellend dat het blijft bij het aantrekken van een nieuwe keeper. Terwijl het belang van CL voetbal reuzegroot is.

Zo is het onbegrijpelijk dat er GEEN vervanger is gekomen voor Antony. Conceicao is allemaal leuk en aardig maar dat is niet meer dan een jeugdspelertje die als invaller misschien iets kan laten zien. Absoluut geen basisspeler voor dit moment. En als je kijkt wat er uit zijn voorzetten/schoten/eindpasses komt dan is het gewoon teleurstellend.

Eigenlijk worden ze gedwongen om niemand te halen door alle recente miskopen. Want de aankoop van Sanchez zorgt ervoor dat je geen rechtsback gaat halen. De aankoop van Wijndal zorgt ervoor dat ze geen lb halen. Bassey en Kaplan samen 33 miljoen. 2 centrumverdedigers waar je tot nu toe weinig aan hebt gehad.

Er is geen echte concurrent voor Brobbey in de spits. Kudus zie ik niet als spits en Lucca is wel heel slecht.

Het middenveld is bovendien matig bezet. Want waar is de kwaliteit?

Hier werd lacherig gedaan om Gravenberch. Oh die scoort toch niet.... is men er nou nog niet achter hoe belangrijk hij eigenlijk was met zijn spel? Taylor kan dan vaker voor de goal komen... hij komt bij lange na niet in de buurt van Gravenberch.

Dus ja veel tekortkomingen. Puur door wanbeleid weten ze nu niet wat ze moeten doen. Clubs zouden maanden geleden veel geld over hebben voor Alvarez en Kudus. Ineens hoor je er niks meer over?!

Succes in de zomer want dit gaat heel zwaar worden.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Shogun schreef op 30 januari 2023 om 14:42:

Dat van der Sar deze functie heeft is hem niet te verwijten. Hij is natuurlijk begonnen als directeur marketing bij Ajax, maar toen stond al vast dat hij AD zou worden, wat natuurlijk een cruciale fout is geweest. Zoiets mag natuurlijk nooit beloofd/afgesproken worden. Zie je het bij een "normaal" bedrijf al gebeuren dat iemand na het behalen van zijn diploma zonder relevante werkervaring aangenomen wordt voor een directiefunctie, met de belofte dat hij over 3-4 jaar algemeen directeur wordt? Totaal idioot.

Wat mij nog het meeste stoort is dat hij totaal geen zelfkennis/reflectie lijkt te bezitten. Tijdens interviews en persconferenties staat/zit hij er altijd een beetje semi-arrogant en nonchalant bij, met zo'n blik van: En wie ben jij dan wel niet?. Terwijl iedereen kan zien dat hij het in zijn broek doet als er een microfoon onder z'n neus wordt gehouden. Hij heeft nooit een duidelijk, gestructureerd verhaal met een kernboodschap. Dit doet mij vermoeden dat hij zijn (pers)optredens niet (goed) voorbereid, en van zichzelf vindt dat hij het wel even "on the fly" kan doen. Je hoeft niet een heel verhaal in te studeren, maar bedenk van tevoren wel wat je wil zeggen en hoe je het gaat zeggen, in plaats van in iedere zin drie keer de woorden "inderdaad" en "eigenlijk" te gebruiken.

Er moet een sterke (ervaren) TD komen die de baas wordt op technisch vlak, net als Overmars was. Iemand met (Ajax)visie, die deze ook aan de staf, spelers en (potentiële) aankopen kan overbrengen, en de technische staf zowel intern als extern steunt en rugdekking geeft. Iemand die snapt hoe het spelletje werkt rond onderhandelingen, weet wanneer hij zijn poot stijf moet houden en wanneer hij juist iets toe moet geven. Ik vrees alleen dat Van der Sar die niet gaat aannemen. Slechte managers/directeuren nemen namelijk zelden sterke persoonlijkheden aan, omdat ze anders bang zijn dat ze aangesproken worden op hun zwaktes. Ik vrees dan ook dat de volgende TD een ja-knikker wordt, of een onervaren iemand, en dat we de komende 3-4 jaar internationaal verder gaan afglijden. Met samengeknepen billen op bezoek bij clubs als PAOK en Maccabi Haifa, met aankopen in de categorie Sigthorsson en van der Hoorn.Ik krijg het idee dat Van der Sar zelf TD wil zijn.
Dat zou ook verklaren waarom er al een jaar lang geen is aangesteld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 30 januari 2023 om 22:08:

Hakim Ziyech heel dichtbij een overgang naar PSG.

Al die mooie praatjes van hem altijd over dat hij alleen naar een club gaat als het 100% goed voelt, dat ie het niet voor het geld doet. Hij doet het dus wel voor het geld. Anders ga je niet als tribuneklant van Chelsea naar een nog betere ploeg waar je nog minder aan spelen toekomt.Het is niet dat hij de kwaliteiten niet heeft om op dat niveau veel te spelen. Kan goed zijn dat hij in Parijs meer speelt dan in Londen.

 

+2/-0

En de volgende zak hooi is onderweg in de categorie “ik ben Edwin van de sar en ik benader alleen maar mensen die net zo weinig gogme als ik hebben”: Dwight Lodeweges.

Dit is ook weer zo’n no no met een geiten wollen sokken uitstraling zonder Ajax DNA!

Lang leve het netwerk van Edwin (Gerry, KJH, Ruud Brood, Schreuder, Lodeweges, Meulensteen). Man man man.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

TADIC10 schreef op 01 februari 2023 om 08:16:

En de volgende zak hooi is onderweg in de categorie “ik ben Edwin van de sar en ik benader alleen maar mensen die net zo weinig gogme als ik hebben”: Dwight Lodeweges.

Dit is ook weer zo’n no no met een geiten wollen sokken uitstraling zonder Ajax DNA!

Lang leve het netwerk van Edwin (Gerry, KJH, Ruud Brood, Schreuder, Lodeweges, Meulensteen). Man man man.


Wie zegt dat al die namen uit de koker van Edwin komen? Eerst ligt alles aan Schreuder en nu hij vertrokken is ligt alles aan Van der Sar. Beetje makkelijk...

Overigens zeg ik niet dat hij goed genoeg is als AD voor Ajax. Het gaat alleen nergens over om hem van alles en nog wat te beschuldigen terwijl we het niet eens weten.

Ik denk ook echt dat ze geprobeerd hebben om een buitenlandse trainer aan te trekken maar dat ze gewoon vaak nee te horen krijgen. Wat betreft een TD zal dit misschien net zo verlopen.

Van der Sar ontslaan en dan? Wie moet het dan gaan doen? Iemand zonder voetbalachtergrond? Of het nu gaat om de AD, de TD of een trainer... het is een krappe markt. Dus ja het gaat even pittig worden de komende tijd.

 

+2/-0

''..wie moet het dan gaan doen?''

Volgens mij komen zo'n beetje alle directieleden van eredivisie clubs in aanmerking die het beter doen. Ik zie maar één uitzondering, FC Groningen.

Hopelijk ziet de RvC het ook maar heb ik zo mijn twijfels bij, want ook daar zit het niet lekker. Dubbel op dus.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 01 februari 2023 om 08:49:

open/sluit de onderstaande quote:

TADIC10 schreef op 01 februari 2023 om 08:16:

En de volgende zak hooi is onderweg in de categorie “ik ben Edwin van de sar en ik benader alleen maar mensen die net zo weinig gogme als ik hebben”: Dwight Lodeweges.

Dit is ook weer zo’n no no met een geiten wollen sokken uitstraling zonder Ajax DNA!

Lang leve het netwerk van Edwin (Gerry, KJH, Ruud Brood, Schreuder, Lodeweges, Meulensteen). Man man man.


Wie zegt dat al die namen uit de koker van Edwin komen? Eerst ligt alles aan Schreuder en nu hij vertrokken is ligt alles aan Van der Sar. Beetje makkelijk...

Overigens zeg ik niet dat hij goed genoeg is als AD voor Ajax. Het gaat alleen nergens over om hem van alles en nog wat te beschuldigen terwijl we het niet eens weten.

Ik denk ook echt dat ze geprobeerd hebben om een buitenlandse trainer aan te trekken maar dat ze gewoon vaak nee te horen krijgen. Wat betreft een TD zal dit misschien net zo verlopen.

Van der Sar ontslaan en dan? Wie moet het dan gaan doen? Iemand zonder voetbalachtergrond? Of het nu gaat om de AD, de TD of een trainer... het is een krappe markt. Dus ja het gaat even pittig worden de komende tijd.Lodeweges lag wel erg goed bij de spelers van Oranje, dat is wel een goed teken vind ik.

 

+1/-0

Nou Edwin, sla je slag.
Fledderus ontslagen bij Groningen, dit moet toch als een kansje van de buitencategorie voelen in jouw brede netwerk voor de positie van Technisch Directeur.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

TADIC10 schreef op 03 februari 2023 om 11:02:

Nou Edwin, sla je slag.
Fledderus ontslagen bij Groningen, dit moet toch als een kansje van de buitencategorie voelen in jouw brede netwerk voor de positie van Technisch Directeur.Die Fledderus is nu al zo arrogant als Jack Nicholsen in As good as it gets....

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

TADIC10 schreef op 03 februari 2023 om 11:02:

Nou Edwin, sla je slag.
Fledderus ontslagen bij Groningen, dit moet toch als een kansje van de buitencategorie voelen in jouw brede netwerk voor de positie van Technisch Directeur.Heeft wat mij betreft nog heel lang geduurd. Die RvC daar is dus ook niet veel waard. Wellicht beter om daar onze nieuwe technische commissaris te scouten zal Flappie denken! :\(

 

+1/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 110 pagina's: 1 2 3 4 ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 106 107 108 109 110

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren nieuwe Technisch Directeur.