Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Transfergeruchten 2019/2020

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 7 8 9 10 11

Plaats hier alle transfergeruchten voor dit seizoen.
Bij verkoop van Donny, wordt er een opvolger van buitenaf gehaald? Of gaan we het intern oplossen?

 

+1/-0

Intern genoeg kwaliteit. Gewoon doorselecteren.

 

+1/-0

Van mij mag er nog wel een controleur bij gehaald worden, dan kan Marin de plek van Donny overnemen.

Zou dan wel spelers als De Wit/Ekkelenkamp/Labyad/Siem/Eiting eerst lozen waardoor de grotere talenten uit de jeugd (Gravenberch, Jensen, Taylor) de eerste back-up zijn.

 

+2/-0

Ik zou toch wel 1 topaankoop gedaan willen zien worden na het vertrek van Donny. Op zich ben ik pro jeugd een kans geven. Maar als je een bepaald niveau aan wil houden dan vind ik degene die het zouden kunnen opvangen nog niet ver genoeg (Lang, Ekkelenkamp, Gravenberch, Taylor, Jensen), of niet goed genoeg (Labyad, Siem de Jong, De wit). Het is niet zoals bij bijvoorbeeld het vertrek van Klaassen, toen Donny zelf meer dan klaar stond. Zo ver zijn eerdergenoemde talenten nog niet.

In de Nederlandse markt kom je al snel uit bij Propper, maar daar heb ik mijn twijfels over. Verder heb ik een beetje zitten brainstormen en kwam ik uit bij de volgende spelers: Sander Berge (Genk), Dominik Szoboszlai (Salzburg), Alena of Puig evt. huren/kopen met terugkoopoptie (FC Barcelona), Bruno Guimarães (Athletico Paranaense) en Evander (FC Midtjylland). Of als joker een wat meer onhaalbare en waarschijnlijke onbetaalbare Dani Olmo (Zagreb).

Of Bergwijn, en dan een van onze voorhoede spelers op de plaats van Donny (Tadic, Ziyech, Neres of Promes). Alleen weet ik niet of de balans dan goed is met alleen Blind als defensieve zekerheid. Marin is toch wat kwetsbaar nog wat dat betreft.

Mooie puzzel die Marc en de staf mogen oplossen.

 

+1/-0

Eiting - Was in de jeugd fantastisch maar wordt op basis van een bekerwedstrijd en de voorbereiding waarbij hij last van zijn knie had door velen al afgeschreven. Hoop alleen dat zijn blessure niet chronisch blijkt te zijn ...
Lang - Verdient op basis van de voorbereiding m.i. nu al de kans om bij de selectie te zitten ipv oa de Wit.
De Wit - Verhuren. Nog een seizoen op de bank of Jong Ajax gaat hij niet beter van worden.
Ekkelenkamp - Ik twijfel. Ziet er beter uit dan de Wit maar of het genoeg is ...
De Jong en Labyad verkopen of als dat echt niet lukt verhuren. Zijn niet beter dan de jeugd en staan talenten in de weg.

Berge gaat waarschijnlijk naar Fiorentina, de spelers van Barcelona hebben als de berichtgeving klopt aangegeven een huurperiode bij Ajax niet te zien zitten. Betwijfel of een permanente transfer dan wel iets voor ze is en of Barca daar überhaupt aan mee wil werken.

Wat spelers als Bergwijn betreft vind ik dat er nog al snel word geopperd om een aanvaller naar het middenveld te schuiven of om een aanvaller te halen als we weer een middenvelder kwijt raken terwijl we m.i. toch al te weinig spelers hebben die van nature middenvelder zijn en het vereiste niveau hebben. Ik ben bang dat we straks veel aanvallers en verdedigers hebben en het middenveld moeten vullen met spelers die daar niet het optimale uit hun eigen kunnen weten te halen.

 

+2/-0

Middenveld vind ik het zorgenkindje. Frenkie vervang je niet een op een. Je zult dus anders moeten gaan spelen. Voor zover mijn gezichtsgebied reikt zou ik Pröpper een goed middenvelder vinden. Vraag is ook of Blind op 6 blijft. Speelt daar prima maar ik denk dat het voor het team beter is als hij LCV speelt. Daar is hij ook goed.
Is natuurlijk de vraag wie er nog vertrekt. Zou me niets verbazen als Donny, Neres en Ziyech nog vertrekken. Dan moet Overmars zeker nog flink aan de bak. Hoop wel dat hij kwaliteit haalt en geen geld aan twijfelgevallen gaat uitgeven. Dat geld verdien je t.z.t. ook nog eens terug. Kijk wat de komst van Blind en Tadic heeft opgeleverd.
Nationaal zou ik dan voor Bergwijn en Malen gaan. Waarom? Hebben snelheid, techniek, zijn gewoon kwalitatief goed. Met een uitgekiend aankoopbeleid wordt je nog sterker.

 

+1/-0

Wie je ook haalt: Frenkie is niet te vervangen. Hij is misschien wel de beste middenvelder van de wereld en enig in zijn soort. Natuurlijk is Propper best goed maar je kunt ook Noa Lang de kans geven. Lang heeft alles om in ieder geval Donny te vervangen, als die ook gaat. Ik betwijfel of Donny echt naar Madrid gaat, ik denk dat ze Manchester United onder druk aan het zetten zijn. Pogba wil weg en United wil van hem af maar het gaat alleen om het bedrag.
Ik denk echter dat Ajax Propper haalt en voorin nog Bergwijn als Ziyech en / of Neres vertrekt. Reden is ook dat Overmars al heeft laten weten dat het aantal Nederlanders binnen de selectie op peil moet blijven.
Het is ook niet niks als je drie Nederlanders van rond de 20 tegelijk aan de absolute wereldtop verkoopt. Een unieke situatie. En dat voor een slordige 220 miljoen euro...

Maar theoretisch heb je zonder verdere aankopen nog steeds een heel aardig team hoor, ook als Ziyech ook nog gaat:
Onana, Dest, Alvarez, Schuurs, Tagliafico, Blind, Martinez, Lang, Neres, Dolberg, Promes

En dan nog: Marin, Ekkelenkamp, Gravenberch, Mazraoui

 

+2/-0

Dat denk ik ook. En wellicht kun je met een zak geld leuke ervaren krachten toevoegen in de komende 1 of 2 seizoen.
Noem een Alderweired, Vertonghen, Suarez.

 

+1/-1

Als Donny gaat zou ik gewoon Noa Lang de kans geven. Dat is Ajax. Geen Belg halen van 26 jaar oud in ieder geval. Je had in Nederland Michel Vlap kunnen halen maar om nu nog Van Aken te halen terwijl je Lang hebt en ook nog talenten als Gravenberch en Unuvar terwijl ook Labyad en Promes daar kunnen spelen....nou nee.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 07 augustus 2019 om 09:37:

Als Donny gaat zou ik gewoon Noa Lang de kans geven. Dat is Ajax. Geen Belg halen van 26 jaar oud in ieder geval. Je had in Nederland Michel Vlap kunnen halen maar om nu nog Van Aken te halen terwijl je Lang hebt en ook nog talenten als Gravenberch en Unuvar terwijl ook Labyad en Promes daar kunnen spelen....nou nee.Lang kan ik begrijpen. Maar Labyad, Promes, Unuvar en Gravenberch kiun je nu absoluut niet als optie zien. Labyad moet weg, Promes speelt als een natte krant en heeft daar vrijwel nog nooit gespeeld. De anderen zijn te jong. Kun je nooit een seizoen op vertrouwen. Of die Belgische jongen de oplossing is weet ik niet maar er moet iemand aangetrokken worden. Gezien de enorme berg geld hoop ik dat ze niet op de goedkope toer gaan maar voor echte kwaliteit.

 

+1/-0

Volgens Goal zou Ajax Antony van Sao Paulo willen overnemen, als vervanger van Neres. Is echt een geweldig talent.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ashby schreef op 07 augustus 2019 om 16:23:

Volgens Goal zou Ajax Antony van Sao Paulo willen overnemen, als vervanger van Neres. Is echt een geweldig talent.Zelfs nu Neres niet vertrekt zou ik het overwegen. Neres heeft hier ook moeten wennen en is volgend jaar m.i. ook weg net als Onana en Tagliafico met een soortgelijke regeling. Ik kan geen andere reden bedenken waarom hij anders nu zijn nog doorlopende contract zou verlengen.

Het is een hoop geld en je moet de afweging maken wat je verder in de selectie hebt en of die er volgend jaar al klaar voor zijn om de kar te trekken.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ashby schreef op 07 augustus 2019 om 16:23:

Volgens Goal zou Ajax Antony van Sao Paulo willen overnemen, als vervanger van Neres. Is echt een geweldig talent.Hardnekkig gerucht, tijdens de winterstop kwam deze naam ook al voorbij.

 

+1/-0

Als het bericht klopt dan is 30 miljoen wel een groot risico qua financiën
We hebben aardig wat in kas maar een Mickey scenario gaat er aardig in hakken!

 

+1/-0

Volgens Freek Janssen heeft AJAX i.t.t. geruchten geen interesse in Vanaken.

 

+1/-0

hij heeft al bijgetekend

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Als Vertonghen er ook nog bij komt moet ik aan de zuurstof B)

 

+1/-0

Vertonghen als LCV en Blind en Martinez (vond ik gisteren ook op het middenveld prima) op het middenveld achter Donny of, indien hij vertrekt, een creatieve middenvelder.

 

+1/-0

Vertonghen zit een keer niet bij de selectie en men denkt meteen dat hij terug komt naar Ajax? Vertonghen was vorig seizoen vooral basisspeler en volgens mij zelfs een aantal keer aanvoerder. Denk niet dat Pocchetino hem zomaar zal laten gaan, zeker niet door het aantal duels dat Spurs moet spelen en daarbij een ruime selectie nodig zal hebben. Daarbij heeft Ajax nu al de luxe om 15-16 spelers voor het eerste elftal op te kunnen stellen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 7 8 9 10 11

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Transfergeruchten 2019/2020