Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Transfergeruchten 2019/2020

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

open/sluit de onderstaande quote:

Brasil schreef op 14 augustus 2019 om 21:42:

Is die Olmo alleen aanvallend of zou hij 'de Frenkie rol' kunnen spelen, samen met Donny en Daley op het middenveld??Op youtube-filmpjes - voor wat het waard is - lijkt het vooral een technisch begaafde dribbelaar met een goede steekbal. Speelt daarin ook wel beetje vanuit een Ziyech-rol op de flank. Weet niet in hoeverre hij ook defensief zijn mannetje staat zoals Frenkie afgelopen seizoen.. Ik hoop vooral dat Marin gaat groeien in zijn rol en dan met Daley een goede ‘dubbele 6 kan’ vormen. Of wellicht kan Alvarez die taak op zich nemen, aangezien hij ook bij het Mexicaanse elftal daar speelt?

 

+1/-0

Ik dacht dat Ajax klaar was op de transfermarkt? Als ze hem weten binnen te halen is dat knap werk. Want ik dacht gelezen te hebben dat Bayern Munchen achter hem aanzat.

Is een groot talent dus ik juich het toe.

 

+1/-0

Een inkomende toptransfer van een aanvallende middenvelder lijkt niet voor de hand liggend, tenzij VD Beek toch nog verkast. Of misschien wil Ten Hag toch weer met de punt naar achteren gaan spelen, en dan kan iemand naast Donny staan (Marin?).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

JeroenE schreef op 14 augustus 2019 om 23:15:

Ik dacht dat Ajax klaar was op de transfermarkt? Als ze hem weten binnen te halen is dat knap werk. Want ik dacht gelezen te hebben dat Bayern Munchen achter hem aanzat.

Is een groot talent dus ik juich het toe.Zeker een groot talent, maar de bedragen en constructies die genoemd worden (22 miljoen + 40% doorverkooppercentage) vind ik niet verantwoord, al moet nog blijken wat daarvan waar is.

 

+1/-0

Als Ten Hag met deze spelers blijft spelen op het middenveld beschikken we niet over genoeg voetballend vermogen. Ik zou zelf Ekkelenkamp eens uitproberen of Gravenberch maar kennelijk vindt hij die nog niet klaar. Of Noa Lang. Als de opties blijven bij Nous of Marin op het middenveld dan vind ik dat er een ' goeie voetballer' bij moet komen. We missen niet alleen Frenkie maar ook Lasse namelijk op dat vlak.
Dani Olmo is een absolute klasbak dus laat hem maar komen. Wat betreft de financiën laat ik het graag aan Marc Netto over, die heeft daar veel meer verstand van dan wij. Daar heb ik alle vertrouwen in.

 

+1/-0

Ik geloof niet dat Ajax een bod van 22 miljoen + 40% zou betalen.
Dat zou betekenen, buiten salarissen dat je, om quitte te spelen een speler voor minimaal 31 miljoen zal moeten verkopen.

 

+1/-0

Meestal gaat een doorverkooppercentage over de winst toch. €22m plus 40% over de winst bij een doorverkoop vind ik niet zo'n slechte deal. Zeker als je bedenkt dat zijn vraagprijs €35m-€40m is.

Zijn contract loopt nog 2 jaar door, dus als ze echt goed willen verdienen aan hem moeten ze hem deze zomer verkopen.

 

+1/-0

Mijn gevoel zegt dat Dani Olmo een geweldige speler voor het middenveld van Ajax is. Met Lasse Schöne en Frenkie de Jong zijn er twee creatieve spelbepalende middenvelders vertrokken en Hakim Ziyech speelt tegenwoordig als rechtsbuiten. Op dit moment is Donny van de Beek onze meest aanvallende middenvelder, maar ik zou hem liever op de 6 positie zien. Daar heeft Ajax een probleem.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Legendarisch schreef op 15 augustus 2019 om 11:48:

Meestal gaat een doorverkooppercentage over de winst toch. €22m plus 40% over de winst bij een doorverkoop vind ik niet zo'n slechte deal. Zeker als je bedenkt dat zijn vraagprijs €35m-€40m is.

Zijn contract loopt nog 2 jaar door, dus als ze echt goed willen verdienen aan hem moeten ze hem deze zomer verkopen.Beide vormen komen voor. Een doorverkooppercentage van 40% zou wel heel extreem zijn, kan het me ook haast niet voorstellen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Sjakie Meulemans schreef op 15 augustus 2019 om 12:42:

Mijn gevoel zegt dat Dani Olmo een geweldige speler voor het middenveld van Ajax is. Met Lasse Schöne en Frenkie de Jong zijn er twee creatieve spelbepalende middenvelders vertrokken en Hakim Ziyech speelt tegenwoordig als rechtsbuiten. Op dit moment is Donny van de Beek onze meest aanvallende middenvelder, maar ik zou hem liever op de 6 positie zien. Daar heeft Ajax een probleem.Olmo speelt als aanvallende middenvelder op de plek waar Donny bij ons speelt. Ja hij is weleens op de flank opgesteld, maar dat zijn uitzonderingen. Wel zwerft hij net als Donny naar de zijkant als dat toevallig zo uit komt. Hij is zeer goed in dribbelen, passen en het vinden van ruimte. Wat dat betreft vraag ik me af hoe goed zijn anticipatie is in verdedigend opzicht om de Frenkie rol op zich te nemen. Want zoals hij speelt is het eigenlijk zoals Frenkie maar dan 30m verder naar voren, waardoor zijn verdedigende kwaliteiten mij niet helemaal duidelijk zijn.

Hij scoort minder vaak dan Donny en ook minder assists. Ik zou Donny dan liever dieper laten staan.

 

+1/-0

Bayern Munchen kan bedrag toch makkelijk ophoesten, dat moet het probleem niet zijn geweest denk ik. Ik zie Ajax hem ook niet halen voor '10' want daar speelt Donny nu. vd Beek iets minder diep laten spelen zou kunnen en dan met Blind samen. Maar dan heb je dus weer Marin voor niets, geef die Roemeen iig nog wat tijd.

 

+1/-0

Ik weet niet zo goed wat ik van de interesse in (of zelfs het bod op) Dani Olmo moet geloven. Maar als het waar is, kan ik het wel begrijpen. We zien nu dat het elftal aardig wat tijd nodig heeft om zich te formeren als er 2-3 nieuwe spelers mee doen. Dit jaar ziet het er gunstig uit, maar volgend jaar kan je er donder op zeggen dat Ziyech, Neres, Tagliafico en van de Beek vertrekken. Olmo kan dan prima de plek van Van de Beek overnemen. Als hij dan al volledig is aangepast, is de terugval kleiner. Er is natuurlijk wel een risico, als Ajax de Champions League niet haalt of de groepsfase niet overleeft komen er minder inkomsten en worden de transferbedragen waarschijnlijk lager.

 

+1/-0

Volgens RTL Nieuws is Ajax dicht bij het vastleggen van Dani Olmo. Het Spaanse toptalent komt voor liefst 22 miljoen euro over van Dinamo Zagreb en tekent in Amsterdam een contract tot medio 2024. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Naast het bedrag van 22 miljoen euro heeft Dinamo Zagrab naar verluidt een doorverkooppercentage van liefst 40% bedongen op de aanvaller. Olmo begon in de jeugd bij RCD Espanyol en vertrok in 2007 naar FC Barcelona. Vijf jaar geleden maakte hij de overstap naar Dinamo Zagreb. Bij de Kroatische club wordt Olmo gezien als een toekomstige smaakmaker voor de Spaanse nationale ploeg.

https://www.rtlnieuws.nl/sport/voetbal/artikel/4816021/ajax-heeft-beet-en-haalt-dani-olmo-voor-22-miljoenlink

Dit bericht is gewijzigd op 16 augustus 2019, 12:32:59.

 

+1/-0

https://www.calciomercato.it/news/348337/milan_ultime_cm_it_la_dinamo_zagabria_spara_alto_l_ajax_e_olmo

Ajax schijnt 25 mln geboden te hebben, maar ze willen 40 mln vangen naar het schijnt. Wordt vervolgd.....of niet

Edit: Niet dus, Ten Hag geeft zojuist aan dat er geen spelers meer gehaald worden.

Dit bericht is gewijzigd op 16 augustus 2019, 13:12:22.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Spoon1984 schreef op 15 augustus 2019 om 21:49:

Bayern Munchen kan bedrag toch makkelijk ophoesten, dat moet het probleem niet zijn geweest denk ik. Ik zie Ajax hem ook niet halen voor '10' want daar speelt Donny nu. vd Beek iets minder diep laten spelen zou kunnen en dan met Blind samen. Maar dan heb je dus weer Marin voor niets, geef die Roemeen iig nog wat tijd.Hoop en verwacht dat we deze speler binnen halen. Olmo is in mijn ogen de ideale vervanger van Frenkie. Mazraoui en Marin hebben niet de klasse om de afstanden klein te houden, zijn beiden niet balvast genoeg en zijn niet in staat om het ritme te bepalen van het hele team. Indien Olmo niet komt dan vrees ik het ergste...zie TH niet overstappen naar een 433 met de punt naar achteren, simpelweg omdat Tadic, Donny en Ziyech ongeschikt zijn voor dit systeem. Zolang TH vasthoudt aan een 4231 dan zie ik het ook somber in voor Dolberg. Jammer dat TH in de voorbereiding niet is gaan experimenteren met meerdere systemen, denk dat hij toch iets te makkelijk dacht over het vervangen van Frenkie. Onze hele rechterkant is uit balans. Doordat de afstanden te groot zijn zwemt Blind en komt Donny ook minder goed tot zijn recht. Heel benieuwd naar de oplossingen en ideeën van TH in de komende weken.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Relv schreef op 16 augustus 2019 om 12:47:

https://www.calciomercato.it/news/348337/milan_ultime_cm_it_la_dinamo_zagabria_spara_alto_l_ajax_e_olmo

Ajax schijnt 25 mln geboden te hebben, maar ze willen 40 mln vangen naar het schijnt. Wordt vervolgd.....of niet

Edit: Niet dus, Ten Hag geeft zojuist aan dat er geen spelers meer gehaald worden.Wat is waar? Lult Ten Hag uit zijn nek? Als je zo stellig beweert dat er niemand meer bijkomt (zonder vertrekkers) ga je af als dat te toch spelers haalt. Twee mogelijkheden: of Ten Hag is oliedom met zo'n opmerking, of er komt inderdaad niemand meer.
Overmars zei ook al zoiets. Ik blijf het opmerkelijk vinden dat je accepteert dat je significant zwakker bent tov vorig seizoen.
Achterin zijn we op z'n best ietsje minder, middenveld is beduidend minder.
Een gotspe als je daar als steenrijke club genoegen mee neemt.

 

+1/-3

van der Sar en Overmars meldde dat er niemand meer bij komt of er moet iets geks gebeuren, dus een uitgaande transfer. @renemar het vertrek van de Jong en de Ligt vang je niet zomaar op met een zak geld. Als Alvarez wel een schot in de roos blijkt te zijn is dat een prima transfer. Een tweede de Jong loopt er niet rond. Dus zal Ten Hag moeten gaan kijken hoe hij wil gaan spelen want Blind of Marin kan niet zo indribbelen als de Jong dus kun je ook niet met een dubbele 6 blijven spelen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Spoon1984 schreef op 17 augustus 2019 om 07:37:

van der Sar en Overmars meldde dat er niemand meer bij komt of er moet iets geks gebeuren, dus een uitgaande transfer. @renemar het vertrek van de Jong en de Ligt vang je niet zomaar op met een zak geld. Als Alvarez wel een schot in de roos blijkt te zijn is dat een prima transfer. Een tweede de Jong loopt er niet rond. Dus zal Ten Hag moeten gaan kijken hoe hij wil gaan spelen want Blind of Marin kan niet zo indribbelen als de Jong dus kun je ook niet met een dubbele 6 blijven spelen.Natuurlijk van je De Jong en De Ligt niet een op een op. Maar dat wil toch niet zeggen dat je geld moet verkwisten aan middelmaat.
Tot nu toe constateer ik een goede aankoop, Martinez. Alvarez is afwachten. De rest is middelmaat. Al die mensen die zeggen dat je geduld moet hebben had ik willen horen als we tegen Paok hadden verloren. We krijgen veel meer tegendoelpunten. Zes in 4 serieuze wedstrijden. En daar zit fucking Emmen bij. Is toch ongelooflijk. De achterhoede is bij tijd en wijlen een puinhoop en het middenveld is een farce tov vorig seizoen. Totaal geen evenwicht.
Vandaag VVV zal wel lukken en ook klein duimpje in Europa zal geen probleem opleveren. Dan zal wel weer iedereen de polonaise lopen. Krijgen we daarna goede tegenstanders zul je zien dat we met de huidige selectie nationaal problemen krijgen en in Europa een lachertje worden.

 

+1/-1

Ik maak me er ook wel eens aan schuldig, maar tegenwoordig lijken we wel een beetje transfer verslaafd allemaal. Er moet zo veel mogelijk gekocht worden. Voldoet een aankoop niet meteen? Dan kan hij meteen bij het grofvuil en moet er iemand voor in de plaats komen. Het liefst twee zelfs, voor de zekerheid.

Op een gegeven moment moet je ook gewoon aan de slag gaan met de spelers die je hebt (gehaald), ze beter maken, het team beter maken.
Aan het begin van het votige seizoen stond er een team dat al een tijdje bij elkaar was en gewend was aan de trainer. Logisch dat we toen verder waren. Er zijn nu een hoop nieuwe jongens. Dus in vergelijking met een jaar geleden lopen we wat achter in dat proces. Ik heb er alle vertrouwen in dat je met de keuze uit Marin, Blind, Van de Beek, Eiting, Mazraoui, Noa Lang, Gravenberch en Taylor uiteindelijk weer een sterk middenveld kan smeden. Maar dan moet de staf daar wel even de tijd voor krijgen. Het liefst zonder dat we allemaal continu schreeuwen om AANKOOP, AANKOOP, AANKOOP.

Ik snap dat het spannend is, een nieuwe speler, met de hele hype die er omheen ontstaat. Tientallen nieuwsberichten per dag, skills filmpjes, compilaties, FM stats, Scoutingsrapporten van Twitter scouts, gelikte presentatiefilmpjes. Het is allemaal drugs. En daarom denk ik dat we moeten oppassen dat we er niet in doorslaan. Het is ergens jammer dat voetbal zo geworden is. Bij de presentatie van Hazard scandeerde het publiek de naam van Mbappe, geen enkele club kan meer iets op social media plaatsen zonder dat er in de reacties gevraagd wordt om een bepaalde speler. Het gaat af en toe nergens meer over.

Ik heb er vertrouwen in dat Ten Hag weet wat het team nodig heeft. Dat heeft hij bewezen. Als hij echt dringend een middenvelder nodig denkt te hebben, dan zorgt hij dat die er komt. Op dit moment ziet bij blijkbaar voldoende perspectief in de huidige groep en ik denk dat hij de tijd verdient om te laten zien dat hij dat juist ziet.

In Erik we trust.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

renemar schreef op 17 augustus 2019 om 08:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Spoon1984 schreef op 17 augustus 2019 om 07:37:

van der Sar en Overmars meldde dat er niemand meer bij komt of er moet iets geks gebeuren, dus een uitgaande transfer. @renemar het vertrek van de Jong en de Ligt vang je niet zomaar op met een zak geld. Als Alvarez wel een schot in de roos blijkt te zijn is dat een prima transfer. Een tweede de Jong loopt er niet rond. Dus zal Ten Hag moeten gaan kijken hoe hij wil gaan spelen want Blind of Marin kan niet zo indribbelen als de Jong dus kun je ook niet met een dubbele 6 blijven spelen.Natuurlijk van je De Jong en De Ligt niet een op een op. Maar dat wil toch niet zeggen dat je geld moet verkwisten aan middelmaat.
Tot nu toe constateer ik een goede aankoop, Martinez. Alvarez is afwachten. De rest is middelmaat. Al die mensen die zeggen dat je geduld moet hebben had ik willen horen als we tegen Paok hadden verloren. We krijgen veel meer tegendoelpunten. Zes in 4 serieuze wedstrijden. En daar zit fucking Emmen bij. Is toch ongelooflijk. De achterhoede is bij tijd en wijlen een puinhoop en het middenveld is een farce tov vorig seizoen. Totaal geen evenwicht.
Vandaag VVV zal wel lukken en ook klein duimpje in Europa zal geen probleem opleveren. Dan zal wel weer iedereen de polonaise lopen. Krijgen we daarna goede tegenstanders zul je zien dat we met de huidige selectie nationaal problemen krijgen en in Europa een lachertje worden.Exact 7 maanden geleden bij de hervatting van de competitie kregen we ook het ene doelpunt na het ander om de oren. Denk dat je toen ook zo zat te huilen.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Transfergeruchten 2019/2020