Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Ajax (v)

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Gefeliciteerd Ajax dames met een uniek resultaat! Bij de laatste acht. Nooit eerder door een Nederlandse vrouwenelftal geflikt. Ook een mooi interview van Spitse direct na de wedstrijd.

 

+7/-0

Echt respect voor die dames. Met een beperkt budget zo'n resultaat neerzetten tegen de grootmachten, kun je alleen maar een diepe buiging voor maken.
Hopelijk nu gunstig loten met een op papier zwakkere tegenstander, dan kan het sprookje misschien nog een ronde langer duren.

 

+2/-0

Ze hebben nu een tweeluik met Chelsea geloot. Zal een zware dobber worden, thuis is Spitse er niet bij.

 

+1/-0

Voor de wedstrijd tegen Chelsea zijn nu ook kaarten op Zuid 1 te koop. Buitenkansje voor de mensen die een keer op de F side willen staan. 😉

 

+1/-0

In de KNVB beker voor vrouwen heeft het talententeam het eerste team van Ajax geloot. Jong Ajax-Ajax dus. Eigenlijk wel jammer, ik had ze graag tegen feijenoord gezien. Die loten overigens ook hier thuis.

 

+3/-0

De Ajaxvrouwen hebben hun tegehanger uit de jeugd met 5-1 verslagen. De knvb had deze wedstrijd bij loting geregeld. Leuchter 3x en Tolhoek en Noordman 1x. Het doelpunt van Jong kwam van Van Koppen. Nu maar afwachten wat uit de loting komt rollen.

 

+3/-0

Na een kansloze nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Chelsea heeft het vrouwenteam in de return een verdienstelijk gelijkspel binnengehaald. Chasity Grant scoorde de 1-1 op aangeven van Tiny Hoekstra. Daarmee kwam wel een eind aan het CL avontuur van de vrouwen. Chelsea speelde niet met haar beste team in deze wedstrijd, maar alle speelsters die ze in het veld brachten zijn gewoon international van hun respectievelijke landen. Ook in het vrouwenvoetbal is Chelsea een bij elkaar gekocht team uit alle windstreken, met maar 1 speelster uit eigen opleiding in de startende formatie. Ajax startte met 6 speelsters uit eigen opleiding.

De vrouwen hebben nog 4 competitiewedstrijden voor de boeg, ze staan op dit moment 2e met 4 punten achterstand op Twente. Ook staan ze in de halve finale van de KNVB beker, waar ze een thuiswedstrijd tegen Feijenoord hebben geloot.

 

+4/-0

Vandaag hebben de Ajax vrouwen slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Tegen hekkensluiter Heerenveen werd met 2-1 verloren. Ajax was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, had het meeste balbezit, raakte paal en lat, maar stuitte op een keeper die de wedstrijd van haar leven keepte. Ondanks een voorsprong via een doelpunt van Tinie Hoekstra, werd Ajax in de 2e helft weggecounterd en verloor zo de aansluiting met Twente.

Met nog 3 wedstrijden te gaan is de achterstand nu 7 punten. Nu volgt er een interlandbreak, waarbij Grant, Leuchter en Spitse zijn opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Daarna wordt half april de binnenlandse competitie weer opgepakt met eerst de halve finale KNVB beker tegen Feijenoord op de Toekomst.

 

+3/-0

De Ajax vrouwen hebben de finale van de KNVB beker bereikt door een zwaar bevochte overwinning op Feijenoord. Na 40 minuten opende Tinie Hoekstra de score en leek Ajax op weg naar een makkelijke overwinning. In de 2e helft miste Ajax een paar kansen en uit het niets viel de 1-1. Ajax drong nog wel aan, maar een verlenging was onvermijdelijk. In de 1e helft van de verlenging poortte Grant haar verdediger en die kon haar alleen stoppen door haar vast te grijpen. Dit gebeurde in het strafschopgebied, Sherida Spitse schoot de gegeven penalty onberispelijk binnen. In de 2e helft waren er nog wat kansen over en weer, maar uiteindelijk trok Ajax aan het langste eind. 20 mei spelen ze de bekerfinale op een nog nader te bepalen locatie tegen de winnaar van Excelsior-Fortuna.

 

+3/-0

Vind het wel opvallend dat ze van de week een zestiger hebben aangesteld als nieuwe coach komend seizoen. Misschien is ze heel goed, geen idee. Sowieso ook best apart dat ze niet verder gingen met Bakker. Die maakte op mij toch wel de indruk een goede en talentvolle coach te zijn, en ze heeft ook echt gepresteerd met eerst een kampioenschap en dit seizoen ook wat onverwachte successen in de CL. Wellicht speelden er bepaalde randzaken of zo.

 

+3/-0

Dat Bakker is weggestuurd, is echt onbegrijpelijk. Als dit bij de mannen was gebeurd, was het maandenlang onderwerp van gesprek geweest. Die heeft uitstekend gepresteerd en wilde zelf door, maar is gewoon ordinair aan de kant gezet. Heel bijzonder en ook zonder degelijke uitleg.

100% dat daar iets persoonlijks heeft gespeeld. Een uitstekend functionerende medewerker die graag wil blijven, stuur je niet zomaar de laan uit.

 

+3/-0

Wat er precies speelt weet waarschijnlijk alleen Bakker zelf en de manager vrouwenvoetbal bij Ajax, Daphne Koster. Van wat er naar buiten is gekomen, lijkt het alsof de spelersgroep niet helemaal op 1 lijn zit met Bakker. Maar dat zijn geruchten. Helemaal zuiver is het niet. Hesterine de Reus ken ik ook niet, maar ze is een oud international met ervaring op trainers- en managersgebied. Als ze van meet af aan succesvol is, zegt iedereen dat het een goede keus is, mocht dat niet zo zijn dan heb je de poppen aan het dansen natuurlijk.

Leuchter zal zeker vertrekken, haar contract loopt af. Na de succesvolle CL campagne zullen ze zeker ook langskomen voor Grant, Van Gool en Van Eijk. Yohannes zal ook op alle lijstjes staan. Kan je weer opnieuw beginnen.

 

+3/-0

De wedstrijd van de vrouwen tegen AZ is gestaakt. In de 8 e minuut was er een botsing tussen Chasity Grant en AZ keeper Femke Lieftink, ver buiten het strafschopgebied. De keeper bleef na die botsing liggen. Er kwamen reanimatiekits het veld op, ambulances op het veld en spelers van beide teams stonden erom heen met doeken.

Na ruim een kwartier stond Lieftink weer en ze is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Aanvankelijk was de wedstrijd tijdelijk gestaakt, maar uiteindelijk definitief. Lieftink was stabiel toen ze van de Toekomst vertrok.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 april 2024, 15:05:53.

 

+2/-0

Een actie zoals je die veel vaker ziet, nu ging het helaas fout. Hoofdbescherming verplicht stellen voor keepers lijkt mij een goed plan.

 

+1/-0

Of voortaan spelen we bubble football, hilariteit verzekerd :):

https://www.youtube.com/watch?v=0d5g-T8AoUIlink

 

+1/-0

Het restant van de wedstrijd tegen AZ is vanavond op de Toekomst uitgespeeld. De wedstrijd werd hervat in de 9e minuut met aan beide kanten een vervanger. AZ had uiteraard de keeper vervangen en Grant was aan Ajaxzijde vervangen na haar salto mortale. In de 18e minuut scoorde Leuchter uit een vrije trap, gegeven na een overtreding op Yohannes. Vervolgens kwam er een spervuur aan aanvallen van Ajax, maar de keeper speelde een heldenrol en hield het doel verder schoon.

In de 2e helft was het in de 55e minuut weer raak via Leuchter. Ajax speelde frank en vrij, maar verzuimde de score verder op te voeren. Pas in de 79e minuut prikte Tolhoek de 3-0 op het bord. Dat was tevens de eindstand.

AZ deed zijn best om het spel van Ajax te ontregelen, door continu vast te houden, felle harde tackles op het natte gras, noem maar op. Vrije trappen werden er wel gegeven, maar echt optreden door middel van kaarten was er niet bij. Ik moet wel een compliment maken aan de 17 jarige vervanger van Lieftink, die keepte een uitstekende wedstrijd.

 

+2/-0

Hoe zuur kan een nederlaag zijn? De onnodige nederlaag in Heerenveen breekt Ajax nu zo goed als op. Twente verliest met 2-0 in Sittard en Ajax wint met 2-1 op de Toekomst van PSV. Hierdoor nadert Ajax de Tukkers tot op 2 punten. Ajax heeft voor de verandering een beter doelsaldo dan Twente, meestal is dat andersom. Mocht Twente punten verspelen thuis tegen laagvlieger Telstar en Ajax wint in de residentie van ADO, dan zijn de vrouwen alsnog kampioen.

Na 16 minuten nam Ajax de leiding door een schot van Nadine Noordam in de 16. Ajax verzuimde de score op te voeren en PSV werd naar mate de 1e helft vorderde steeds gevaarlijker, maar goed keeperswerk van Regina van Eijk zorgde ervoor dat het 1-0 bij rust was.

In de 2e helft grossierde Ajax in slordige passes, waardoor PSV steeds gevaarlijker werd uiteindelijk resulteerde dat in de 1-1 in de 70e minuut. Ajax kwam er vanaf dat moment bijna niet meer aan te pas, speelde vooral op de counter. 1 daarvan resulteerde in een scrimmige waarbij de warrig leidende scheids naar de stip wees wegens hands. Sherida Spitse benutte de penalty, waardoor het 2-1 werd. PSV drong nog wel aan, Ajax verzuimde de 3e te maken, ook niet in de belachelijke 6 minuten blessuretijd.

 

+3/-0

Ajax is er niet in geslaagd om de titel te prolongeren. Ondanks dat ze zelf met 3-1 hebben gewonnen in Den Haag, de overwinning van Twente op Telstar was voldoende om de titel naar Enschede te laten gaan.

Ado zette vroeg druk om zodoende het spel van Ajax te ontregelen. De betere kansen waren voor Ajax, Lily Yohannes kopte op de lat, maar er was een fout van Ado nodig om de 1-0 op het bord te krijgen. De bal werd tegen Chasity Grant geschoten, deze stuiterde voor de voeten van Danique Tolhoek en zij passeerde keeper Lorsheyd. Een paar minuten later kreeg Ado een penalty na een overtreding van Kay-Lee de Sanders. Loonen passeerde Regina van Eijk, die wel de goede hoek koos.

Ado begon de 2e helft furieus en creëerde een aantal kansen, raakte een keer de lat, maar ze kwamen niet tot scoren. In de 63e minuut kopte Lily Yohannes een vrije trap van Sherida Spitse binnen, Tiny Hoekstra krulde de bal nog op de lat alvorens zelf nog te scoren in de slotfase.

Er was naast de winst nog iets positiefs te vieren. Na lang blessureleed keerde Nikita Tromp weer terug in het elftal.

 

+3/-0

Ben benieuwd naar de kansen voor Tromp komend seizoen. Volgens mij is er nu met Tolhoek alweer een nieuwe talentvolle spits die zich aandient. En over aanvallend talent gesproken, Keukelaar viel me de laatste weken wel positief op in de samenvattingen. Een heel technisch vaardige speler.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 11 mei 2024 om 19:30:

Ben benieuwd naar de kansen voor Tromp komend seizoen. Volgens mij is er nu met Tolhoek alweer een nieuwe talentvolle spits die zich aandient. En over aanvallend talent gesproken, Keukelaar viel me de laatste weken wel positief op in de samenvattingen. Een heel technisch vaardige speler.


Tromp heeft de pech dat de beste speelster van het team op haar plek staat en ze heeft net wat te veel blessures.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Ajax (v)