Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Favoriete opstelling Ajax

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Wat is jullie favoriete opstelling van dit moment met de spelers die er nu zijn?


Dit zou mijn team zijn nu en in de CL waar ik meteen Alvarez, Haller, Berghuis etc op scherp zet, dus wissel. Kudus is geblesseerd. Moge de beste spelen.

Neres - Tadic — Antony
Gravenb - Klaassen
———- Blind ———-
Nico ————----Mazraoui
—Martinez - Timber —
———Pasveer———-

Back-ups:

Steek, Rensch, Schuurs, Alvarez,
Kudus, Berghuis, Haller, Jensen, Rasmussen.

 

+2/-1

Uitgaande van de spelers die er zijn (want eigenlijk moet er in elke linie iets bij):

Gorter
Rensch - Timber - Martinez - Blind/Tagliafico
Kudus - Gravenberch - Klaassen
Antony - Tadic - Neres

Steek, Schuurs, Mazraoui, Alvarez, Berghuis, Haller, jong Ajax-gasten.

Gorter enkel en alleen omdat Steek en Pasveer kansloze projecten zijn (als tijdelijke back-ups voldoen ze), ken hem verder niet goed genoeg.
Mazraoui en Timber moeten de klik nog vinden, vond dat vorig jaar stabieler met Rensch - Timber. Al kan Timber gisteren ook een off-day hebben gehad en lag het niet zozeer aan de samenwerking met Mazraoui.

 

+1/-0

Tadic, Haller, Antony
Gravenberch, Klaassen, Álvarez
Blind, Martinez, Timber, Rensch
Stekelenburg

De wedstrijd tegen PSV bevestigt de opstelling welke ik al een tijdje in gedachten had. Stekelenburg moet weer spelen wanneer weer fit genoeg daarvoor. Álvarez rechtscentraal met Gravenberch linkscentraal, met Klaassen op 10, haalt het beste uit ons middenveld. Tagliafico is niet meer onomstreden en te wisselvallig. Blind vind ik het beste als linksback wat anderen ook mogen zeggen. Martinez verdient wel een vaste plek centraal achterin. Berghuis mag Antony uitdagen, wie na zijn eerste seizoen de nodige krediet heeft opgebouwd. Mazraoui maakte veel indruk in de voorbereiding maar wanneer het er weer omgaat, valt hij tegen met slordigheden en zie ik liever Rensch. Tadic is bet beste als onze linksbuiten met Haller als beste centrumspits. Het blijft bijzonder dat Timber nu al een langere tijd absoluut onomstreden is op zijn positie. Mijn complimenten. Niet meer hem op linkscentraal zetten om dan Schuurs rechtscentraal te gebruiken. Schuurs speelde voorheen zelf al linkscentraal voor ons en paste zich daar keurig op aan.

 

+1/-2

Gorter

Rensch
Schuurs
Blind
Martinez

Rasmussen
Gravenbergh
Alvarez

Antony
Haller
Tadic

 

+1/-0

Zou tevens mooi zijn qua voetbal en creativiteit als Eriksen gaat terugkeren. Dat geeft AJAX meer voetbal en verhoogt de concurrentie.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 09 augustus 2021 om 21:48:

(...) en verhoogt de concurrentie.En 'verhoogt' de verzekeringspremie.
Of doet de verzekering niet meer moeilijk bij dit soort risicogevallen?

 

+1/-0

Even dit oude topic opgevist. Heitinga is in zijn eerste weken vrij helder in zijn beslissingen. Kiest de logische weg en is duidelijk al aan het werken naar het vinden van een vaste basiself. In dat proces is de verdediging al een stuk stabieler gebleken, maar komen we voetballend (in de opbouw) nog flink tekort (zoals gisteren geïllustreerd tegen Union Berlin. Dat is vooral een kwestie van gebrek aan kwaliteit.

Desalniettemin kunnen we de lijn van Heitinga, simpele keuzes, verlaten en vanuit de pure Ajax-gedachte (uitgaan van eigen kracht met lef en risico) kijken of we iets kunnen bedenken dat voetballend misschien wel door de beugel kan. Daarbij is het eerste motto "de beste voetballers moeten het vaakst de bal hebben". Op dit moment zijn het o.a. Álvarez, Bassey en Taylor die het vaakst de bal krijgen toegespeeld bij de opbouw en helaas zijn zij overduidelijk niet onze beste voetballers.

Welke Ajacieden hebben het meeste voetballende vermogen? Ik denk Kudus, Tadic, Timber en waarschijnlijk Berghuis. Vier spelers, omdat je daarmee een ruit kunt vormen die het hart van het elftal gaan vormen. Dus daar beginnen we mee. Van dit kwartet is Timber de meest verdedigende speler, maar die heeft natuurlijk wat hulp nodig. Hij krijgt Bassey op links en Rensch (bij gebrek aan beter) op rechts. We bouwen op via het midden (vuistregel), dus Timber is de belangrijkste eerste man in de opbouw. Op doel overigens Rulli, tamelijk betrouwbaar.

De as van het middenveld is ingevuld met Kudus en Berghuis. Daar kan nog wel wat duelkracht en loopvermogen bij en Álvarez is daarvoor de man en hij speelt rechts van hen. Wie deze jongens op links kan aanvullen is lastig, kiezen tussen Wijndal en Taylor? Dan maar Wijndal? Tadic is ons aanspeelpunt voorin. Daaromheen wil je jongens met snelheid, diepgang en scorend vermogen. Dat zijn Brobbey en Bergwijn. En dat volmaakt mijn huidige basiselftal:

Gerónimo Rulli

Devyne Rensch
Jurriën Timber
Calvin Bassey

Edson Álvarez
Mohammed Kudus
Steven Berghuis
Owen Wijndal

Dusan Tadic (c)
Brian Brobbey
Steven Bergwijn

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 17 februari 2023, 19:31:18.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

RodyTur10 schreef op 17 februari 2023 om 19:24:

Even dit oude topic opgevist.

(...)

Gerónimo Rulli

Devyne Rensch
Jurriën Timber
Calvin Bassey

Edson Álvarez
Mohammed Kudus
Steven Berghuis
Owen Wijndal

Dusan Tadic (c)
Brian Brobbey
Steven BergwijnIk zou in dit stadium van de competitie niet meer met nieuwe formaties komen of spelers op nieuwe plekken uitproberen. De tijd van experimenteren is voorbij, je moet de komende 13 potjes winnen en daarbij voor zoveel mogelijk zekerheden en vastigheid kiezen.

Wat mij betreft zijn er drie spelers onomstreden:
- Rulli
- Timber
- Kudus

Ik begin met die op hun favoriete positie te zetten. Rulli hoeven we het niet over te hebben. Timber rechtscentraal achterin. Kudus speelt het liefst vanaf het middenveld, zet hem dus daar neer.

Naast Timber graag een kopsterke verdediger met snelheid. Dat wordt Bassey, want Álvarez is te traag. Backposities lijken me dan verder logisch: Rensch en Wijndal. Geen topverdediging, maar beter hebben we niet momenteel.

Dan het middenveld. Taylor stelt daar al een tijdje teleur, dus die knoop zou ik nu gewoon doorhakken: op de bank. Met Kudus heb je al één middenvelder staan die verdedigend/positioneel weinig toevoegt. Zaak dus om daar iemand bij te zetten die wat behoudender denkt, weinig balverlies lijdt, de opbouw kan ondersteunen en kan uitzakken richting verdediging. Wat mij betreft wordt dat Grillitsch. Taylor heeft deze rol onvoldoende ingevuld, Klaassen is een loper en andere opties met deze kwaliteiten zijn er niet. Berghuis wordt de derde middenvelder. Daarmee staat er best een oké middenveld, met flink wat internationale ervaring, lengte, voetballend vermogen en creativiteit. Je mist wellicht wat diepgang, dus dat moet elders in het team gecompenseerd worden. Maar hiermee kom je in ieder geval aan het voetballen en opbouwen. Álvarez, Taylor en Klaassen belanden daarmee op de bank. Daarmee heb je de meest beperkte middenvelder (Àlvarez) ook direct uit het elftal.

Voorin zou ik kiezen voor een spits die je zowel in de dekking kunt aanspelen als in de diepte kunt wegsturen. Daarvan hebben we er maar één en dat is Brobbey. Links voorin zit Bergwijn er al maanden niet lekker in. Ik zou daar voorlopig 'gewoon' voor Tadic kiezen. Je aanvoerder op het veld houden is wat waard, daarnaast heeft hij een goede wisselwerking met Wijndal, is hij balvast en heeft hij een goede voorzet in huis. Rechts voorin is er dan eigenlijk nog maar één optie en dat is Conceição, die ik gewoon het vertrouwen zou geven. Daarmee staat er een aanval met veel diepgang (Brobbey en Conceição) en scorend vermogen, verschillende types die elkaar aanvullen. Bergwijn belandt voorlopig dan op de bank, waarmee we een mooi wapen hebben om te laten invallen.

Je moet over een maand van Feyenoord winnen. Dat betekent dat het elftal tegen die tijd als een huis moet staan. Ik zou dus in de wedstrijden tegen Sparta, Vitesse, De Graafschap en NEC met deze formatie spelen, no matter what. Stoppen met elke week wisselen en spelers op plekken neerzetten waar ze liever niet spelen (Bergwijn op rechts, Àlvarez achterin, allemaal niet meer doen). Ik denk dat je op die manier de beste kans hebt om van Feyenoord te winnen, wat de beste mogelijkheid is om de titelstrijd open te breken.

Gerónimo Rulli

Devyne Rensch
Jurriën Timber
Calvin Bassey
Owen Wijndal

Steven Berghuis
Mohammed Kudus
Florian Grillitsch

Francisco Conceição
Brian Brobbey
Dusan Tadic (c)

 

+2/-1

Met mazzel winnen we nog eens van Feyenoord. Het spel was alleen weer dramatisch.
Geen enkele schakel in de opbouw waarmee we ons onder het pressiespel van Feyenoord konden uitspelen.
Echt heel slecht. De oplossing ligt ook niet voor handen.

Kudus of Tadic op '6' zetten eens proberen? Want nu kijken we per wedstrijd naar twintig kansloze lange ballen van Rulli.

 

+1/-0

De selectie begint vorm te krijgen. Van een aantal jongens weten we al dat ze tekort komen dus die mogen eventueel (tijdelijk) vertrekken, denk aan: Gorter, ASE, Wijndal, Taylor, Klaassen, Conceiçao. Er moet nog een nieuwe linksback komen en eigenlijk ook een creatieveling. Voor nu zou ik het zo invullen:

Diant Ramaj

Josip Sutalo
Benjamin Tahirovic
Jorrel Hato

Anton Gaaei
Mohammed Kudus
Silvano Vos
Steven Bergwijn

Steven Berghuis

Chuba Akpom
Carlos Forbs


Bank o.a: Rensch, Medic, Van den Boomen, Godts en Brobbey

 

+1/-0

Met de huidige selectie zou ik deze opstelling een kans willen geven:

Forbs, Bergwijn, Kudus
Akpom
Van den Boomen, Tahirovic
Avila, Hato, Sutalo, Gaaei
Ramaj

Bergwijn maakt ruimte voor Akpom wie tijdens het spel in spits positie komt, met Bergwijn wie overal en nergens is. Forbs is gewoon een linksbuiten nog altijd en ik denk dat hij daar veel meer zal laten zien. Dan blijft rechtsbuiten over voor Kudus.

Salah-Eddine is een amateur, dus noodgedwongen zet ik Wijndal op linksachter. Gorter valt mij wederom tegen, dus heb ik meer hoop voor Ramaj. Ook Rensch maakt mij niet blij, dus gok ik op Gaeei. Ik wens in ieder geval een nieuwe linksback.

Update: ik lees dat mijn wens is uitkomen. Avila komt naar ons toe. Avila erin; Wijndal eruit.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 augustus 2023, 23:16:33.

 

+1/-0

Klik hier om de spoiler te bekijken

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 10 september 2023, 15:03:51 door een mod.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Suavimani schreef op 10 september 2023 om 13:46:

Klik hier om de spoiler te bekijken


Met de huidige selectie is een 5-2-3, 3-4-3 in balbezit, m.i. inderdaad het meest logisch.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Suavimani schreef op 10 september 2023 om 13:46:

Klik hier om de spoiler te bekijken


Ik ga kritisch zijn: wie is de spelmaker?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 september 2023 om 19:31:

open/sluit de onderstaande quote:

Suavimani schreef op 10 september 2023 om 13:46:

Klik hier om de spoiler te bekijken


Ik ga kritisch zijn: wie is de spelmaker?


Meeste versnellingen en verplaatsingen moeten komen van Gaaei, Sosa en Mannsverk.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 16 september 2023 om 13:13:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 september 2023 om 19:31:

open/sluit de onderstaande quote:

Suavimani schreef op 10 september 2023 om 13:46:

Klik hier om de spoiler te bekijken


Ik ga kritisch zijn: wie is de spelmaker?


Meeste versnellingen en verplaatsingen moeten komen van Gaaei, Sosa en Mannsverk.


En welke spelmaker zorgt ervoor dat zij niet voor niets aan het rennen zijn?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 16 september 2023 om 15:15:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 16 september 2023 om 13:13:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 september 2023 om 19:31:

open/sluit de onderstaande quote:

Suavimani schreef op 10 september 2023 om 13:46:

Klik hier om de spoiler te bekijken


Ik ga kritisch zijn: wie is de spelmaker?


Meeste versnellingen en verplaatsingen moeten komen van Gaaei, Sosa en Mannsverk.


En welke spelmaker zorgt ervoor dat zij niet voor niets aan het rennen zijn?Maakt dat uit? Gaat er toch gewoon om dat ze lekker kunnen rennen? Laufpensum noemt men dat in het Duits.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 16 september 2023 om 16:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 16 september 2023 om 15:15:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 16 september 2023 om 13:13:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 september 2023 om 19:31:

open/sluit de onderstaande quote:

Suavimani schreef op 10 september 2023 om 13:46:

Klik hier om de spoiler te bekijken


Ik ga kritisch zijn: wie is de spelmaker?


Meeste versnellingen en verplaatsingen moeten komen van Gaaei, Sosa en Mannsverk.


En welke spelmaker zorgt ervoor dat zij niet voor niets aan het rennen zijn?Maakt dat uit? Gaat er toch gewoon om dat ze lekker kunnen rennen? Laufpensum noemt men dat in het Duits.


Als je wedstrijden wilt winnen, dan maakt dat uit, ja. Berghuis op 10. Of Veerman bij PSV. Van den Boomen bij ons op 8 ook een beetje. Pirlo vroeger bij Milan. Dat soort spelers heb je zeker één van nodig op het veld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 16 september 2023 om 19:48:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 16 september 2023 om 16:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 16 september 2023 om 15:15:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 16 september 2023 om 13:13:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 15 september 2023 om 19:31:

open/sluit de onderstaande quote:

Suavimani schreef op 10 september 2023 om 13:46:

Klik hier om de spoiler te bekijken


Ik ga kritisch zijn: wie is de spelmaker?


Meeste versnellingen en verplaatsingen moeten komen van Gaaei, Sosa en Mannsverk.


En welke spelmaker zorgt ervoor dat zij niet voor niets aan het rennen zijn?Maakt dat uit? Gaat er toch gewoon om dat ze lekker kunnen rennen? Laufpensum noemt men dat in het Duits.


Als je wedstrijden wilt winnen, dan maakt dat uit, ja. Berghuis op 10. Of Veerman bij PSV. Van den Boomen bij ons op 8 ook een beetje. Pirlo vroeger bij Milan. Dat soort spelers heb je zeker één van nodig op het veld.Mogelijk zit er voor Tahirovic ook een 10 in met de tijd? Hij gaf nog niet zo lang geleden een uitstekende bal af aan Kudus ala Pirlo. Juiste moment, juiste snelheid. Daar zat gevoel in. Kudus plukte de bal uit de lucht en rondde af.

Al met al zit ik nog steeds met een uitspraak van Mislintat in mijn maag en vraag ne af hoe jullie er tegen aan kijken; ''van over een maand of drie a vijf moet er een team staan.''

Well, hij heeft toch wel echt in de gaten dat hij bij Ajax Amsterdam is beland. Ajax in feite van meet af aan er moet staan en gaat voor de hoofdprijs. Ik vind het best een opmerkelijke uitspraak.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Ajax Forum » Algemeen Ajax forum » Favoriete opstelling Ajax