Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » EK 2021

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Ik schakel net in...wtf...

 

+1/-0

Perez zegt dat de ambulance zonder sirene naar het ziekenhuis is vertrokken. Dan weet ik denk ik wel hoe dit gaat eindigen ...

 

+1/-0

Echt heftig zeg, ik hoop zo dat het weer goed komt met deze jongen. Prachtige voetballer en gewoon een aardige gozer.

 

+2/-0

Schijnt volgens de Deense bond bij bewustzijn te zijn. Mocht dat kloppen, dan lijkt me dat erg, erg goed nieuws.

 

+2/-0

Het verhaal dat Eriksen graag wilde dat ze door zouden spelen blijkt toch iets anders te liggen. Volgens de Deense bondscoach gaf de UEFA twee opties: nu uitspelen of de dag erop om 12:00. Zijn dus gewoon met de rug tegen de muur gezet door de UEFA, maar dat past natuurlijk niet in het mooi weer praatje van de UEFA.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 13 juni 2021 om 01:40:

Het verhaal dat Eriksen graag wilde dat ze door zouden spelen blijkt toch iets anders te liggen. Volgens de Deense bondscoach gaf de UEFA twee opties: nu uitspelen of de dag erop om 12:00. Zijn dus gewoon met de rug tegen de muur gezet door de UEFA, maar dat past natuurlijk niet in het mooi weer praatje van de UEFA.


Je hebt als bond en spelers altijd de optie om dat niet te doen. Niemand zou accepteren als Denemarken dan uit het EK zou zijn gegooid. En anders neem je een reglementair verlies. Who cares.

Maar ben voor alles veel benieuwder naar het herstel van Eriksen en waar dit vandaan komt na een leven lang gescreend te zijn, dan de toernooi resultaten van Denemarken of Nederland. Zonder dramatisch te willen klinken, is mijn toernooi al geslaagd als Eriksen hier zonder permanente gevolgen van afkomt. Ik dacht nl net als jij dat het de andere kant op ging en dan schiet Nouri door je hoofd.

Die familie zal dit nu ook allemaal herbeleven.

En wat zal er door het hoofd van Blind gaan. Na vorig jaar. En door de hoofden van De Ligt en Frenkie die dit bij Nouri hebben doorgemaakt.

Hopelijk komt er snel nieuw positief nieuws van Eriksen.

 

+2/-0

Ik ben nog steeds in shock. Maar de updates van de Deense bond geven wel goede hoop. Hopelijk heeft ie niet al te veel schade opgelopen en gaat ie nog een gelukkig en lang leven tegemoet, voetbal is nu van ondergeschikt belang. Hulde overigens aan de aanvoerder van de Denen. Wat heeft die gast gisteren geweldig ingegrepen.

De wedstrijd had verder gestaakt en een paar dagen later gespeeld moeten worden. Al was het zonder publiek. Dit had je de spelers niet mogen aandoen. Ze hadden namelijk 2 keuzes: dezelfde avond doorspelen of de volgende dag al vroeg om 12:00. Tsja, dan kies je op dat moment toch voor om er snel vanaf te zijn en dat hebben ze dus gedaan. Maar je zag dat ze er met hun hoofd echt niet bij de wedstrijd zaten.

 

+1/-0

Ik kan de tikkies terug niet meer tellen. Zet alsjeblieft Gravenberch erin. Kan tenminste een man uitspelen.

Dit bericht is gewijzigd op 13 juni 2021, 22:02:55.

 

+2/-0

Dit systeem werkt gewoon niet als je het spel moet maken. Zeker niet als je backs dan ook nog geen bal tussen de palen kunnen krijgen. Ik vind het echt belachelijk dat we zo voetballen. Wat vdVaart al zei, gewoon niet uitzenden als we 532 spelen tegen dit soort landen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 13 juni 2021 om 22:06:

(...) Wat vdVaart al zei, gewoon niet uitzenden als we 532 spelen tegen dit soort landen.Of niet kijken. Hoeveel staat het?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 13 juni 2021 om 22:39:

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 13 juni 2021 om 22:06:

(...) Wat vdVaart al zei, gewoon niet uitzenden als we 532 spelen tegen dit soort landen.Of niet kijken. Hoeveel staat het?Nou het is dus 3-2 geworden en volgens alle analytici speelden we FAN-TAS-TISCH! ...

Ik vond het volkomen ruk.

Je speelt in essentie met zes verdedigers + de keeper en je krijgt er twee om je oren. Lekker hoor die ingebouwde defensieve zekerheid. De enige zekerheid die je op deze manier krijgt is dat je nog steeds makkelijk doelpunten weggeeft en zelf amper nog iets weet te creëren. Ik dacht dat ik met Bange Bertje het ergste gezien had, maar ik had het helaas mis.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 13 juni 2021 om 23:29:

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 13 juni 2021 om 22:39:

open/sluit de onderstaande quote:

YAKUBU22 schreef op 13 juni 2021 om 22:06:

(...) Wat vdVaart al zei, gewoon niet uitzenden als we 532 spelen tegen dit soort landen.Of niet kijken. Hoeveel staat het?Nou het is dus 3-2 geworden en volgens alle analytici speelden we FAN-TAS-TISCH! ...

Ik vond het volkomen ruk.

Je speelt in essentie met zes verdedigers + de keeper en je krijgt er twee om je oren. Lekker die ingebouwde zekerheid. De enige zekerheid die je op deze manier krijgt is dat je nog steeds makkelijk doelpunten weggeeft en zelf amper nog iets weet te creëren. Ik dacht dat ik met Bange Bertje het ergste gezien had, maar ik had het helaas mis.Het is de eerste keer dat ik niet vrolijk ben na een overwinning van Oranje. Wat ongelofelijk slecht. Dit gaat echt helemaal niks worden dit EK.

 

+2/-0

Tja, volgens sommige media speelde Dumfries `weergaloos`... Dan ben je wel een beetje uitgepraat lijkt me. Als dit alles is wat je tegen Oekraïne op de mat kan leggen lig je er in de eerste knock-out wedstrijd gegarandeerd uit. Ook wel prima wat mij betreft.

 

+4/-0

Ik kan er ook niet vrolijk van worden. Het is natuurlijk geen geweldig elftal, maar het helpt niet als je gaat spelen op een manier die niet bij de spelers past. Je ziet ze gewoon zoeken en kijken naar elkaar. In plaats van defensieve zekerheid zie je dat ze niet weten wie ze moeten oppakken.

Oekraïne kon aardig vaak vrij simpel de bal rond laten gaan zonder interventie van Oranje. Geen gegroepeerde druk naar voren toe. Tussen de 3 centrumverdedigers en het middenveld lag te veel ruimte. Meermaals kon een speler van Oekraïne daar aan de bal komen en zo opstomen naar voren. Ik zag geen centrumverdediger uitstappen en geen middenvelder in de buurt. Daar kun je nog een keer mee wegkomen tegen een zwakke broeder als Oekraïne.

In de omschakeling lag aardig wat ruimte voor de tegenpartij. Moet je nagaan als je snelle counters hebt van Portugal of Frankrijk om maar iets te noemen. Dan wens ik je succes. Een speler als De Vrij bijvoorbeeld heeft moeite om de grote ruimtes te verdedigen. Bij de eerste tegengoal vind ik zijn rol kwalijk. Blind met zijn beperkte snelheid zal het eveneens lastig krijgen en beide linksbacks kunnen niet zo goed verdedigen.

Aan de bal vind ik het huidige Oranje ook niet best. Zeker niet in dit systeem. De backs staan over het algemeen zo diep dat ze de bal alleen breed of terug kunnen spelen omdat ze iemand in hun nek hebben hijgen. Dumfries wist daar nog een aantal keren aan te ontkomen. Toch blijft het een beperkte speler die veel te vaak aan de bal komt. Over links zie je helemaal geen gevaar van Wijndal of Van Aanholt. Deze spelers komen juist aanvallend in hun kracht als ze over de buitenspeler kunnen komen zonder bal. En dan profiteren van snelheid, loopvermogen (zo ook Dumfries).

De Roon kan in de weg lopen en een bal afpakken. De bal kan hij nog net van A naar B krijgen. Maar geen hoge handelingssnelheid, geen creatieve oplossingen. Het tempo gaat dus omlaag.

Frenkie en Wijnaldum zag je nog wel een aantal keren snel wegdraaien en naar voren opkomen. Wijnaldum vind ik vaak dramatisch in Oranje. Deze keer speelde hij goed.

Depay was te veel bezig met Depay B.V. totaal geen oog voor zijn medespelers. Terwijl hij aanvallend gezien de beste speler zou moeten zijn. Weghorst speelde naar zijn mogelijkheden.

Met de huidige invulling heeft Oranje nog steeds vaak de bal. De opbouw verloopt alleen langzaam en je hebt voorin geen fijne bezetting aan de zijkanten. Als je ziet hoe vol het centrum soms is dan begrijp je dat het lastig voor ze is om daar doorheen te combineren.

Eigenlijk zie ik over het geheel genomen veel twijfel. Willen ze nou vol op de aanval spelen en de tegenstander onder druk krijgen? Of willen ze teruggetrokken, compact spelen en snel counteren? In dat geval zou je dus nooit met Weghorst voorin spelen maar eerder met Depay, Gakpo, Malen, Berghuis.

Ach ja gewoon realistisch zijn. Het is al mooi dat ze op een eindtoernooi zijn en zeer waarschijnlijk de poule doorkomen.

 

+4/-0

Het is belangrijk deze poule te winnen. De kans is dan namelijk groot dat je pas in de halve finale een topland tegen komt. Landen als Tsjechie, Schotland, Zweden en Polen moet je wel kunnen verslaan. Je moet gewoon even mazzel hebben dat je niet de nummer 3 uit de Frankrijk/portugal/Duitsland poule tegen je krijgt in de achste finale. Wellicht kan Nederland zo in het toernooi groeien dat die defensieve zwaktes minder worden. Met De Ligt erbij wordt de verdediging er niet slechter op.
Kom op jongens, veel kritiek is terecht maar het mag toch wel wat optimistischer?

 

+1/-0

Dan speel je met 3 centrale verdedigers en niemand die instapt als er een tegenstander opstoomt. Was een paar keer mazzel dat Ukraine niet eerder schoot, want de vrijheid die hij kreeg bij de 2-1 kregen ze wel vaker. Niemand lijkt een idee te hebben wat hun taak is, wie wie oppakt. Echt een zooitje achterin.

 

+2/-0

Wat een hosanna-stemming overal. Dit was toch echt bijzonder matig, zowel met als zonder bal. Een normale tegenstander tikt je scheel met alle gapende gaten en het geen idee hebben wie wie te dekken etc. Aan de bal ook onwennig, traag en statisch. Leuke pot wel verder, juist door alle onkunde en het open karakter.

 

+1/-0

Duitsland is ook zo'n ploeg die standaard moet groeien in een tournooi. In Nederland zijn wij nogal eens jaloers op die opbouw, even los van het Duitse spel dan. Afgezet tegen de wedstrijd tegen Schotland lijkt het er op alsof Frank de Boer iedereen zand in de ogen heeft gestrooid. Het stond gewoon goed, en er zullen vast wel wedstrijden zijn waarin we met twee buitenspelers spelen.

De twee goals van Oekraïne vielen trouwens op het moment dat we 352 stonden ipv 532. Met een Aké die echt helemaal iemand stond te dekken. Als je dan toch geen man hebt, grijp dan in. Maar dit zijn gewoon afstemmings dingetjes die er gaandeweg wel uit gaan.

Ik ben het er ook niet mee eens dat het bagger was, Oekraïne is gewoon een goede ploeg. Het clubvoetbal is jarenlang voor vele Europese topclubs een plaag geweest, en daar plukken ze nu de vruchten van.

Dit bericht is gewijzigd op 14 juni 2021, 18:08:03.

 

+1/-0

Ik vond het ook geen slechte pot.
Deze overwinning zal het team goed doen.
Ook internationaal zijn er goeie kritieken op de wedstrijd dus zo slecht was het ook weer niet.
De Roon zou ik nooit opstellen en ik zou ook met Malen spelen ipv Weghorst.
Nu met vertrouwen naar de volgende wedstrijd.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

spelbos schreef op 14 juni 2021 om 18:27:

Ik vond het ook geen slechte pot.
Deze overwinning zal het team goed doen.
Ook internationaal zijn er goeie kritieken op de wedstrijd dus zo slecht was het ook weer niet.
De Roon zou ik nooit opstellen en ik zou ook met Malen spelen ipv Weghorst.
Nu met vertrouwen naar de volgende wedstrijd.


Eens met jou.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » EK 2021