Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » EK 2021

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Als Ajax mee zou doen aan dit toernooi, dan zouden ze toch ook geen 532 gaan spelen? FdB heeft spelers tot zn beschikking waarmee die een team kan opstellen die bij ons allemaal in de basis zouden staan. Ik kan er ook niet bij, FdB, die met zijn pannekoekenmix in 2013 het Barcelona van Neymar en Suarez over de vloer kreeg, speelde toch ook gewoon 433.

Waarvoor zou je niet vanuit je kracht spelen, dat kan ook prima zakelijk en op resultaat. Het hoeft niet onnozel alle ballen naar voren en gaan met die banaan. Zelfs EtH past zijn tactiek aan op de tegenstander en laat zijn ploeg in balbezit vervolgens opbouwen een aanvallen op een manier waarop zij het gevaarlijkst kunnen worden. Zo heb je, afhankelijk van je tegenstander, verschillende spelopvattingen tijdens een wedstrijd.

Ik snap gewoon niet dat je hier naar kunt kijken en denkt: het gaat goed! De spelers lopen te ploeteren, ze kunnen elkaar niet vinden, de driehoekjes lukken niet, we komen standaard 2 man voorin te kort tijdens de aanval. We proberen op te bouwen, omdat dat in ons dna zit, maar de helft staat achter de bal. Het is schrijnend om te zien. Met dit materiaal kun je zoveel meer. We hebben eindelijk weer een fatsoenlijke ploeg, spelers waar enorm veel potentie in zit. Ik had er zo naar uitgekeken, en dan krijg je dit.

 

+2/-0

Spelen we 'op zijn Nederlands'? Nee, totaal niet. We spelen geen dominant combinatievoetbal maar, heel eerlijk, daar mist vooral onze voorhoede toch wat creativiteit voor.
We hebben de laatste tijd pech met de Oranje-lichtingen die uit balans zijn (wel de aanvallers, geen goeie verdedigers, etc.) en deze selectie mist, buiten de schuld van FdB om, gewoon wereldklasse aanvallers (wat had 't gescheeld als Ziyech voor NL had gekozen!). Sowieso mist Oranje al een aantal jaar breedte qua selectie, op vrijwel alle posities.
De tijd dat je Hasselbaink en Makaay thuis kon laten omdat je toch opties zat had die beter in het systeem pasten is gewoon niet meer.

Wellicht komt dat nog en krijgen we ooit nog een superlichting á la de Belgische die nu bijna op zijn eind is, maar voorlopig moeten we ons maar profileren als 'rottige toernooiploeg' - compact spelen, omschakelen en wedstrijden winnen.
Als we lekker willen gaan voetballen zoals de goeie ouwe tijd dan worden we sowieso door de Fransen, Italianen, Duitsers, Engelsen, Portugezen, Belgen en Spanjaarden opgerold.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 18 juni 2021 om 12:06:

(...)
Jammer dat De Boer het niet omdraaide tijdens de wedstrijd en 4-3-3 ging spelen met spelers die het spel breed hielden en de ruimte indoken. Dan hadden ze wellicht met 5-0 gewonnen, terwijl het nu maar karig en saai om te bekijken was. (...)De Boer?!

Spelers moeten op dit niveau zelf het inzicht hebben om te constateren tegen wat voor stumpers ze spelen. En zelf in het veld verantwoording pakken, onderling afstemmen en correcties uitvoeren.
Direct en op het moment dat er voordeel te halen valt. En niet wachten op overleg, afwegingen en een beslissing vanaf de zijlijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Calavaro schreef op 18 juni 2021 om 13:44:

(...)
Ik snap gewoon niet dat je hier naar kunt kijken en denkt: het gaat goed! (...)Dat snap ik dan nog wel. Ieder heeft zijn eigen inzichten en beleving.
Feijenoord trekt ook toeschouwers.

Maar ik ben inmiddels ook helemaal klaar met met risicoloos "tikkie breed", "tikkie terug" en kwaliteitsarme voetballers.

'Vroeger' keek ik alles maar tegenwoordig met 'televisie op demand' is het ideaal om zelf te kiezen wat je wil zien en wanneer.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 18 juni 2021 om 15:25:

open/sluit de onderstaande quote:

Bjorn121 schreef op 18 juni 2021 om 12:06:

(...)
Jammer dat De Boer het niet omdraaide tijdens de wedstrijd en 4-3-3 ging spelen met spelers die het spel breed hielden en de ruimte indoken. Dan hadden ze wellicht met 5-0 gewonnen, terwijl het nu maar karig en saai om te bekijken was. (...)De Boer?!

Spelers moeten op dit niveau zelf het inzicht hebben om te constateren tegen wat voor stumpers ze spelen. En zelf in het veld verantwoording pakken, onderling afstemmen en correcties uitvoeren.
Direct en op het moment dat er voordeel te halen valt. En niet wachten op overleg, afwegingen en een beslissing vanaf de zijlijn.Ik vond het ontnuchterend om te zien hoe ver oranje terugviel nadat Koeman vertrok, hoewel de laatste wedstrijden onder zijn leiding dacht ik ook al minder waren. Zal een samenloop van omstandigheden zijn geweest.

Maar een groep die zo homogeen is, had van mij wel iets meer een stem kunnen geven voor het vasthouden aan 4-3-3. Ze zijn allemaal zo volgzaam.

Maar goed, er zal hierna een coach moeten komen die echt gelooft in de hollandse school. Bosz lijkt me een logische kandidaat.

Overigens valt Wijndal me erg tegen. Ik mag toch hopen dat Ajax hem niet gaat halen joh. Als je ook ziet dat Timber op rechts kan spelen, terwijl op Ajax fora je bijkans weggehoond werd als je dat voor het begin van dit seizoen voorstelde, dan blijkt wel weer dat Ajax veel meer vertrouwen moet hebben in eigen jeugd voor zulke posities.

Beter een jeugdspeler de kans geven op zo'n plek en het geld investeren in een 10 of spits, dan bakken geld uitgeven aan een te lichte linksback.

 

+2/-0

Zo, Duitsland laat even zien hoe je een getalenteerde luizenploeg als Portugal bestrijdt. Vol druk en aanvallend spel over de flanken. En passant gelijk even de mythe dat voorzetten niet meer van het huidige voetbal zijn ontkracht.

En Jansma lekker voor lul zeg. Vooraf met vrij veel dedain over het Duitse elftal spreken en het gebrek aan kwaliteit, zie een Gosens zei hij expliciet en dat ze niet zouden winnen. Gosens blinkt uit en meerdere spelers van dit team maakten deel uit van een Bayern dat een tijdlang Europa de wil oplegde.

Prachtig dat Duitsland even aan de wereld - en aan Frank de Boer - laat zien dat aanvallen niet alleen loont, maar gewoon respect afdwingt.

 

+4/-0

Portugal verliest altijd van Duitsland, zoals wij altijd van Portugal verliezen....Die Mannschafft laat zich wel zien als titelkandidaat vandaag.

 

+1/-0

Even vooruitlopend op de tegenstander van Nederland in de volgende ronde. Allereerst een overzicht van de verdeling van de nr's 3 in de volgende ronde:

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2020#Combinations_of_matches_in_the_round_of_16link

Meest waarschijnlijke scenario's

Poule A: Zwitserland zeer waarschijnlijk door als nr 3 met 4 punten, maar door nog een kleine kans dat ze eruit gaan op doelsaldo of zelfs teveel gele kaarten!

Poule B: als Finland verliest van België => zwakke nr 3 (3 punten, negatief doelsaldo) en dan is het tussen Denemarken en Rusland wie doorgaat als 2e in de groep

Poule C: Oekraïne en Oostenrijk kunnen het op een akkoordje gooien, maar bij een kleine uitslag (verschil 1 goal) dan waarschijnlijk alsnog door op gescoorde doelpunten

Poule D: Tsjechië en Engeland zijn al vrijwel zeker, winnaar Kroatië-Schotland kunnen zich erbij voegen als waarschijnlijke nr 3 en door met 4 punten, waar Schotland wellicht moet opletten op het doelsaldo

Poule E: na de verrassende resultaten kan het nog alle kanten op in deze groep, voor Nederland vermoedelijk gunstig als Spanje wint van Slowakije en Polen niet van Zweden

Poule F: als Duitsland niet verliest van Hongarije en Portugal zich niet laat slachten door Frankrijk dan gaan de favorieten alle drie door


Meest logische combinaties van beste nr's 3

ACDF (niet B en E) => Nederland moet tegen nr 3 uit poule D

Kroatië-Schotland, bij winst Kroatië => tegenstander Kroatië of Tsjechië, afhankelijk van doelsaldo

bij winst Schotland => tegenstander Schotland (tenzij Engeland ruim verliest van Tsjechië)

Redelijke alternatieve combinaties

ADEF (Oostenrijk of Oekraïne eruit) => F3 (waarschijnlijk Portugal, maar misschien Frankrijk)
CDEF (Oos-Oek gelijk, Kroatië wint, Polen wint met 1 doelpunt verschil van Zweden, Portugal pakt minimaal een punt tegen Frankrijk) => E3 (Zweden)


Conclusie:

Als Oekraïne en Oostenrijk kiezen voor een salonremise een oogje toeknijpen ;). Stel een winnaar tussen Kroatië-Schotland, en als Polen dan mocht winnen van Zweden, dan is het te hopen dat Frankrijk wint van Portugal en dat zou de Portugezen meteen naar huis sturen.

Update 20-6

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 juni 2021, 20:33:50.

 

+2/-1

Gravenberch en Malen vanaf de aftrap. Hopelijk kunnen ze Frank van gedachten laten veranderen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 20 juni 2021 om 22:56:

Gravenberch en Malen vanaf de aftrap. Hopelijk kunnen ze Frank van gedachten laten veranderen.Ja, inderdaad meer voetbal, daardoor met duidelijke cijfers winnen van Noord-Macedonie. Ik denk dat met Malen en Gravenberch er beter gespeeld gaan worden. De statische Weghorst eruit en meer voetbal vanuit het middenveld.

 

+1/-0

Lijkt me nu wel duidelijk dat dit team onvoldoende snapt van 5-3-2, dat Malen moet spelen en dat Berghuis wel iets toevoegt met zijn trap. Wel slordig. Maar gewoon weer 4-3-3, want die kansen geven ze toch weg. Achterin gewoon meedogenlozer en scherper.

Dit bericht is gewijzigd op 21 juni 2021, 20:17:08.

 

+1/-0

9 punten uit drie wedstrijden is netjes. Het lijkt mij beter wanneer Blind van positie verandert, zodat de defensie minder kwetsbaar zal zijn, maar we wel van zijn kwaliteiten gebruik kunnen maken. Komt goed uit dat ik Van Aanholt een erg onzichtbare aanwezigheid vindt. In de eerste wedstrijd maakte hij een prachtige verdedigende actie, maar dat is alles ik mij kan herinneren van hem.

Depay, Malen
Wijnaldum
Frenkie de Jong, De Roon
Blind, Aké, De Ligt, De Vrij, Dumfries
Stekelenburg

Timber eerste stand-in voor De Vrij (wie eerste stand-in is voor De Ligt). Gravenberch maakte vandaag niet voldoende indruk om De Roon uit de basis te spelen, wie evengoed iemand was wie ik eruit had kunnen halen, maar ik weet dan niet voor wie zonder er achteruit op te gaan.

 

+2/-0

Wat is dat toch dat spelers, die het 5-meter-gebied naderen, een bal niet op goal durven afwerken maar hem breed tikken?

 

+2/-0

Dit is nu al de goal van het toernooi: https://streamye.com/v1NV7Wlink. Wat een knal zeg. Volgens mij zit die keeper van Rusland nu met een verkoudheid.

 

+1/-0

Stelling: als Gakpo inviel voor Promes, dan had Oranje met 5-0 gewonnen gisteren.

(Dat Gakpo dus op linksbuiten speelt en dan wanneer Gakpo inviel als #10 dat dat dan Klaassen of Van de Beek werd).

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 21 juni 2021 om 21:36:

9 punten uit drie wedstrijden is netjes. Het lijkt mij beter wanneer Blind van positie verandert, zodat de defensie minder kwetsbaar zal zijn, maar we wel van zijn kwaliteiten gebruik kunnen maken. Komt goed uit dat ik Van Aanholt een erg onzichtbare aanwezigheid vindt. In de eerste wedstrijd maakte hij een prachtige verdedigende actie, maar dat is alles ik mij kan herinneren van hem.

Depay, Malen
Wijnaldum
Frenkie de Jong, De Roon
Blind, Aké, De Ligt, De Vrij, Dumfries
Stekelenburg

Timber eerste stand-in voor De Vrij (wie eerste stand-in is voor De Ligt). Gravenberch maakte vandaag niet voldoende indruk om De Roon uit de basis te spelen, wie evengoed iemand was wie ik eruit had kunnen halen, maar ik weet dan niet voor wie zonder er achteruit op te gaan.


Blind moet zeker op 6, was mijn voorkeursopstelling. Was dit jaar opbouwend top, maar defensief veel zwakker dan de jaren ervoor. Lekker op 6 naast Frenkie, Wijnaldum ervoor. Die vind ik prima spelen trouwens, terwijl ik nooit kapot van hem was in oranje.

 

+1/-0

Slecht nieuws voor Luuk de Jong: knieblessure betekent einde EK
Hij hoopte dat de schade mee zou vallen, maar de knieblessure die Luuk de Jong dinsdag tijdens de training van het Nederlands elftal opliep, is toch zwaarder dan verwacht. De spits van Sevilla staat meerdere weken buitenspel en moet een streep zetten door de rest van het EK.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Dex77 schreef op 23 juni 2021 om 09:25:

Slecht nieuws voor Luuk de Jong: knieblessure betekent einde EK
Hij hoopte dat de schade mee zou vallen, maar de knieblessure die Luuk de Jong dinsdag tijdens de training van het Nederlands elftal opliep, is toch zwaarder dan verwacht. De spits van Sevilla staat meerdere weken buitenspel en moet een streep zetten door de rest van het EK.Dat is wel kut, wie moeten we als vervanger oproepen? Jan Vennegoor of Hesselink? Wie van de twee is beter denken jullie?

 

+1/-0

Gunstig pad naar de finale lijkt me. Dit zou toch gewoon een zekerheidje moeten zijn denk ik dan. De enige moeilijke landen die je kan treffen zijn ofwel Duitsland ofwel Engeland, 2 landen die nu niet bepaald top zijn.

 

+1/-0

Eerst maar eens van Tjechië zien te winnen.
De kritieken op het Nederlands elftal lijken mij niet verstomd ...

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 8 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8

Ajax Forum » Oranje & overige interlands » EK 2021