Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax na hectisch duel onderuit tegen PSV


Tijdstip
30 juli 2022
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Johan Cruijff Schaal
Televisiezender
Fox


Ajax na hectisch duel onderuit tegen PSV; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax na hectisch duel onderuit tegen PSV

Ajax is zaterdagavond onderuit gegaan in de Johan Cruijff Schaal. In de Johan Cruijff ArenA eindigde het duel in een 3-5 nederlaag. De doelpunten van Ajax werden gemaakt door Steven Bergwijn, Antony en Mohammed Kudus. Calvin Bassey werd met een rode kaart van het veld gestuurd.

Ajax nam vanaf het begin direct het initiatief. Al snel volgde via Antony de eerste kans, maar zijn schot ging net naast het doel. Gezien het veldspel kon de treffer echter niet lang uitblijven en na een kwartier spelen was het dan ook al raak. Steven Bergwijn stond volledig vrij en nadat hij naar binnen kwam, schoot hij op heerlijke wijze de 1-0 tegen de touwen aan.

Ook na die treffer bleef Ajax de betere ploeg en kreeg het kans op kans. Doelman Benitez wist een paar keer net een treffer te voorkomen. Qua spelbeeld was Ajax superieur ten opzichte van PSV, maar toch viel volledig uit het niets plotseling de 1-1. Gakpo kreeg alle ruimte om voor te zetten, waarna Til kon binnen koppen en letterlijk de eerste poging van de Eindhovenaren meteen raak was.

Even leek Ajax het kwijt te zijn. Gakpo kreeg nogmaals de ruimte om voor te zetten, maar dit keer kon Jay Gorter wel redden. In de slotfase kreeg Kenneth Taylor twee goede pogingen, maar ook die werden gekeerd. Ajax ging echter toch met een achterstand in de rust in. Gakpo kreeg in blessuretijd voor een derde keer alle ruimte om een bal voor te geven en opnieuw kon Til binnen koppen.

Snel na rust was het alweer gelijk nadat Antony uit een voorzet van Owen Wijndal voor de 2-2 wist te zorgen. Vlak daarvoor was er nog een tumulteus moment toen Wijndal geel krijg nadat hij Bakayoko onderuit werd gehaald en scheidsrechter Higler door de VAR naar de zijkant werd geroepen. In plaats van een rode kaart voor Wijndal gaf Higler echter een vrije trap aan Ajax omdat Bakayoko eerst hands had gemaakt.

Ajax nam weer de overhand en werd gevaarlijk, waarna Alfred Schreuder na een uur spelen voor het eerst wisselde en onder meer Calvin Bassey binnen de lijnen bracht. De international van Nigeria had enkele dagen geleden zijn werkvergunning ontvangen en mocht nu direct zijn officiële debuut maken. Binnen een minuut was hij direct belangrijk door na goed druk zetten een kans af te dwingen.

Het was echter toch weer PSV dat op voorsprong wist te komen. Gorter zat bij de 2-2 al mis en ging ook nu hopeloos de fout in bij een schot van Obispo. Het gaf Gakpo de mogelijkheid om eenvoudig voor de 2-3 te zorgen. Enkele minuten later volgde ook nog een vierde tegentreffer toen een schot van Til van richting werd veranderd. Beslist was het echter niet, want enkele minuten later zorgde Mohammed Kudus op knappe wijze voor de 3-4.

Het debuut van Bassey was uiteindelijk echter maar van korte duur. De verdediger kreeg na een harde tackle geel, maar na ingrijpen van de VAR werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd. Ajax probeerde nog wel aan te zetten, maar met een man minder werd het niet meer gevaarlijk. PSV kreeg alle ruimte om te counteren en kreeg enkele kansen om het duel te beslissen. In de blessuretijd volgde dan ook die vijfde tegentreffer en was het definitief voorbij.


Steven Bergwijn: 'Dit is natuurlijk gewoon een kut resultaat'

In gesprek met ESPN gaf Steven Bergwijn aan vooral blij te zijn dat hij eindelijk weer eens negentig minuten had mogen spelen. "Maar dit is natuurlijk wel gewoon een kut resultaat", aldus Bergwijn. "Ik had niet per se extra spanning. Ik had vooral zin om deze wedstrijd te spelen, om überhaupt weer te spelen."

Zelf opende hij tijdens zijn debuut voor Ajax de score. "Ik kreeg de bal van Owen. Hij ging er weer omheen, zodat ik naar binnen kon. Toen was het gewoon uithalen", zo gaf hij aan. "Hier train ik veel op. Hij zat er lekker in."

Uiteindelijk was Bergwijn wel teleurgesteld over de wedstrijd. "We begonnen nog wel goed", zei hij daarover. "Vooraf hebben we nog besproken dat we de ballen eruit moesten halen, maar dit is voetbal. Hier leren we van. Morgen gaan we de beelden bekijken en gaan we hier aan werken."


Daley Blind: 'Wij maakten goede goals, zij profiteerden van onze individuele fouten'

Daley Blind was het in gesprek met ESPN eens met de opmerking dat Ajax in de eerste dertig minuten uitstekend speelde. "We hadden de wedstrijd onder controle en kwamen goed op voorsprong. We maken een fantastische goal, maar vanuit het niets valt die 1-1", aldus Blind. "Vlak voor rust viel ook nog die 2-1, maar ik weet eigenlijk niet meer wat er gebeurde. Je moet die voorzetten gewoon eruit halen. Wij hebben goede goals gemaakt deze wedstrijd, terwijl zij geprofiteerd hebben van onze individuele fouten."

Volgens Blind was het dan ook niet terecht dat PSV won. "Ze waren niet de betere ploeg. Ook in de tweede helft begonnen we sterk en maken we een goede goal", zo gaf hij aan. "Toen die rode kaart viel, wisten we wel dat het nog heel lastig zou gaan worden."

Gevraagd werd aan de verdediger wat de afspraken waren bij de kopgoals, omdat Til twee keer uit de rug van Álvarez kon lopen. "Elke situatie is anders. De eerste goal was heel anders dan de tweede", zei hij daarover. "Je moet gewoon de voorzet eruit halen tegen een kopper als De Jong of Til. Je moet uiteraard gewoon jouw man volgen. Als er een middenvelder bij jou wegloopt, moet je meelopen. Loopt er een spits bij mij weg, ben ik daar verantwoordelijk voor."


Alfred Schreuder: 'Wat wij wilden, kwam er in de eerste vijfentwintig minuten echt uit'

In gesprek met ESPN was Alfred Schreuder tevreden over het begin van de wedstrijd. "Wat wij wilden, kwam er in de eerste vijfentwintig minuten echt uit", aldus Schreuder. "Het balbezit was goed, het druk zetten bij vlagen ook. We creëerden veel mogelijkheden en hadden de 2-0 kunnen maken. Die valt dan niet en dan valt die 1-1 uit de lucht."

Over het verdedigende deel was de trainer niet te spreken. "Als je vijf goals tegen krijgt, kun je daar natuurlijk nooit tevreden over zijn", zo gaf hij aan. "Het verdedigen bij die twee kopgoals was echt niet goed en dat hebben we in de rust ook aangegeven. Je moet eerst zorgen dat de voorzet niet gegeven wordt en daarna moet je gewoon jouw man verdedigen."

Nadat Ajax op 2-4 achter kwam, wist Mohammed Kudus weer de aansluitingstreffer te maken. "Het was geweldig hoe hij hem binnen schoot", zei hij daarover. "Het bevestigt de vorm waar hij in zit. Hij viel prima in."


'Veiligheidscoördinator overwoog duel stil te leggen vanwege spreekkoren uit uitvak'

De Telegraaf meldt dat Ajax - PSV op het punt stond om te worden stilgelegd. De veiligheidscoördinator van Ajax overwoog het duel te staken na overleg met de politie en PSV vanwege wanstaltige spreekkoren vanuit het uitvak richting Steven Bergwijn en ook Mohamed Ihattaren. De spreekkoren stopten echter op het moment dat de coördinator wilde ingrijpen, zodat er toch kon worden verder gespeeld.


Karakteristieken

Uitslag: 3-5 (1-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Steven Bergwijn ('15)
Goal
1-1 Til ('32)
Goal
1-2 Til ('45)
Goal
2-2 Antony ('54)
Goal
2-3 Gakpo ('65)
Goal
2-4 Til ('69)
Goal
3-4 Mohammed Kudus ('72)
Goal
3-5 Simons ('90)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
52.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Steven Berghuis ('41)
Kaart
PSV: Benitez ('41)
Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('45)
Kaart
PSV: Sangare ('71)
Kaart
Ajax: Calvin Bassey ('78)
Kaart
Ajax: Davy Klaassen ('79)
Kaart
Ajax: Devyne Rensch ('90)
Kaart
Ajax: Mohammed Kudus ('90)
Kaart
Ajax: Dusan Tadić ('90)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnDusan Tadić Antony


Kenneth TaylorSteven BerghuisEdson Álvarez


Owen WijndalDaley BlindJurriën TimberDevyne Rensch


Jay Gorter

Wissels:

'62 Calvin Bassey voor Owen Wijndal
'62 Mohammed Kudus voor Steven Berghuis
'72 Davy Klaassen voor Jurriën Timber
'72 Brian Brobbey voor Antony
'85 Perr Schuurs voor Kenneth Taylor


Opstelling PSV

GakpoDe JongBakayoko


TilVeermanSangare


MaxObispoTezeHoever


Benitez

Wissels:

'62 Saibari voor Bakayoko
'62 Ramalho voor Hoever
'72 Simons voor Gakpo
'72 Gutierrez voor Til
'89 Ledezma voor De Jong


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-4 (1-2)
 3 1-3 (0-1)
 2 2-3 (1-1)
 2 1-2 (1-1)
 1 3-2 (1-1)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (1-1)
 1 3-0 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
10  1 3-1 (2-0)
11  1 3-1 (1-0)
12  1 3-0 (1-0)
13  1 3-1 (2-0)
14  1 3-2 (1-1)
15  1 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Bergwijn (47 -> 5,0)
2. Antony (23 -> 4,0)
3. Mohammed Kudus (22 -> 3,0)
4. Kenneth Taylor (19 -> 2,0)
5. Niemand (6 -> 0,5)
5. Owen Wijndal (6 -> 0,5)
7. Edson Álvarez (5 -> 0,0)
8. Jurriën Timber (3 -> 0,0)
8. Dusan Tadić (3 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (3 -> 0,0)
11. Daley Blind (2 -> 0,0)
12. Francisco Conceição (1 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
13. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
13. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
13. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
13. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Hopelijk zijn ze niet te veel met de gedachten bij de wedstrijd tegen Almere City aanstaande zondag.
+8/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zit in ieder geval met mijn gedachten al bij vanavond. BBQ staat inmiddels al aan en de bier word over een paar uurtjes aangeleverd door een stel vrienden waaronder een eenzame Feyenoord supporter die alleen maar mee komt vanwege de versnaperingen. Dat beweerd hij te minste maar mogelijk is hij stiekem toch Ajax supporter;-)
+3/-0

1 jaar geleden
Pasveer-Timber-Bassey-Blind-Wijndal-Alvarez-Klaassen-Tadic-Bergwijn-Brobbey-Antony.
Lijkt mij prima om mee te starten.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Ik zou met Kudus starten ipv Klaassen
+2/-0

1 jaar geleden
Ik ben in Bali, is er iemand die weet hoe ik de wedstrijd kan kijken? Stuur een prive-bericht, svp. ;-)
+1/-0

 
1 jaar geleden
ESPN zendt voor het eerst op YouTube en TikTok live uit. Mogelijk kan je daar wat mee?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ha, wist ik niet. Misschien moet ik wel een vpn gebruiken omday het per land beschikbaar zal zijn. Dank.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Zou kunnen. Mogelijk dat ander hier meer van af weet?

Succes er mee;-)


Info live uitzending ESPN haalde ik van hun site;

https://www.espn.nl/other/artikel/_/id/8889916/vandaag-op-espn-de-wedstrijd-om-de-johan-cruijff-schaal-tussen-ajax-en-psvlink
+2/-0

1 jaar geleden
zet deze wedstrijd nog pasveer in het doel. en begin met GORTER TEGEN FORTUNA OF SPARTA LIJKT MIJ BETER
+2/-1

 
1 jaar geleden
Waarom? Je speelt nu een wedstrijd tegen PSV zonder risico punten te verspelen. Mooie mogelijkheid om Gorter aan het werk te zien toch?
+5/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens!

Gorter heeft in de voorbereiding een hele goede en hele solide indruk gemaakt dus op basis daarvan mag hij zeker starten.

En je moet toch een keer hem echt testen om te kijken waar die staat.

Zie ik hem tegen PSV een blunder maken? Nee.
Dus de risico's om hem te laten starten zijn vrij minimaal en het kan juist heel erg veel opleveren wat betreft zijn ontwikkeling.

Presteert Gorter ook tegen PSV heel goed dan krijgt hij, voor zichzelf en voor het team, eindelijk de gewenste bevestiging dat hij op topniveau meekan en de eerste doelman van Ajax kan worden.

En dat is echt een superwaardevolle winst zo aan het begin van het seizoen!

Krijgen we onverhoopt toch een doelpunt tegen dan is dat zoals wel vaker een fout van het gehele team.

Kortom:

Voor de draad ermee, kom maar op en laat het maar zien, Jay!
💪😎👍
+2/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Zie ik hem tegen PSV een blunder maken? Nee.Ik heb er wel een gezien.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Iedere jodokus kan zien dat Gorter geen topper is. Hij staat altijd al met zijn hoofd naar beneden gericht, gebogen in feite, straalt geen kracht uit, geen rust, hij heeft het gewoon niet. je kan dan PSV wel achteraan om je keeper te steunen het hele seizoen, maar als het missen van alle prijzen daar een gevolg van is, liever niet. Laat die jongen gewoon gaan, haal een nieuwe eerste keeper, Ciisseen het liefst, de NL11 keeper in je team is altijd okay, met die twee ouwe knarren erachter.

We hebben trouwens de hele voorbereiding veel doelpunten tegen gehad. Dan kan je zeggen verdedigen doen we met het hele team, zoals het excuus altijd is, maar een goede keeper organiseert zijn verdediging dusdanig dat dat invloed heeft op de resultaten. Gorter, misschien ooit een goede keeper, heeft nog vele jaren nodig.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat is dit ineens man? 30 minuten doet psv niet eens mee.....
+2/-0

1 jaar geleden
is rust blind en tedic wisselen blind komt geen 10 cm van de grond bij kopballen en veel te traag tadic kan geen druk zetten en ook te traag zet er kubus en brobby erin en laat tadic en blind voor taan op de bank
+1/-1

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

is rust blind en tedic wisselen blind komt geen 10 cm van de grond bij kopballen en veel te traag tadic kan geen druk zetten en ook te traag zet er kubus en brobby erin en laat tadic en blind voor taan op de bankZou je televisie eens op een andere zender zetten, eentje waar ze Ajax op uitzenden :D
+2/-2

1 jaar geleden
Tot de 1-1 zonder meer een goede wedstrijd van Ajax kant. Bij die 1-1 weer dezelfde fout als bij de eerste goal van Chakhtar. Een verdediger die alleen maar achteruit loopt en de aanvaller alle tijd geeft om iets te bedenken. Tegen Chakhar Timber die tien stappen achteruit doet en dus de speler laat scoren zonder een poging tot ingrijpen en nu Rensch die Gakpo alle tijd geeft voor de voorzet waaruit Til kan scoren.
Zelfs bij de amateurs moeten de verdedigers van mij het duel in. Dan maar uitgespeeld worden maar never nooit niets doen. Wie te vaak houd voor je houd voor je coacht mag dat naast mij op de bank komen uitleggen. Puntje van aandacht is heel zachtjes uitgedrukt. Dat puntje zorgt namelijk voor de ommekeer in de wedstrijd.
De 1-2 was een zwart moment voor Gorter want die kans waar hij al zo lang op wacht liet hij op die manier door de vingers glippen. Pasveer zal dus keepen tegen Fortuna.
+1/-0

1 jaar geleden
Het eerste gedeelte van de eerste helft zag er nog aardig uit , daarna nam de onnauwkeurigheid weer behoorlijk toe. Laten sommige spelers bij Ajax zich weer onnodig uit de tent lokken en laat Rench bij het eerste goal Gakpo veel te makkelijk voorzetten en bij de tweede moet gorter die bal hebben, zeker als je als keeper zo uitkomt. Anthony kan nog geen potten breken, hopeljjk de tweede helft wel. Rench komt te kort en waarom staat Tadic spits ? Om hem iig op te kunnen stellen ? Missen creativiteit op het middenveld. Taylor kan mij niet overtuigen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nu gaan we zien of Schreuder ballen heeft want hij hoort inderdaad Brobbey voor Tadic, Concecao voor Antony en Kudus voor Taylor of Alvarez te wisselen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Rensch is idd echt geen schim meer van voor zijn blessure eerder.
+2/-0

1 jaar geleden
Precies wat ik verwacht had! Gorter! Niet goed genoeg
+2/-0

 
1 jaar geleden
Jochie is hartstikke jong nog man. Met keepers altijd zo dat ze moeten groeien in hun zelfvertrouwen. En er is dan altijd een periode waarin dit soort dingen kunnen gebeuren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oja? Eerste prioriteit een goede ervaren keeper!!! En of Schreuder de goede trainer is betwijfel ik!!
+2/-0

1 jaar geleden
Ik heb wel gezien wie er iig niet de eerste keeper van het eerste wordt !
+1/-0

1 jaar geleden
En Tadic mag blijven staan . Jonge jonge !
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou, Schreuder laat nu al meer ballen zien als onze vorige trainer door volop te wisselen (al had het Tadic mogen zijn) en Kudus laat weer eens zien over uitzonderlijke klasse te beschikken.
+1/-1

1 jaar geleden
Gorter moet gewoon wekelijks gaan spelen, maar niet bij Ajax. Daar is hij nog niet klaar voor. Gewoon verhuren op een fatsoenlijk niveau en volgend jaar nog een keer proberen. Voor nu een eerste keeper halen, want alleen met Pasveer het seizoen in lijkt me niet verstandig.
+2/-0

1 jaar geleden
Gorter, Rensch,Blind, koop a.u.b 3 nieuwe.
+3/-2

1 jaar geleden
Onnodig verloren en wederom heeft Ajax het aan zichzelf te danken. Veel te onnauwkeurig. Niet scherp in de verdediging. Ook laten we onszelf veel te makkelijk intimideren en raken spelers dan het hoofd kwijt. En voor mij heeft de trainer geen balken . Laat Tadic staan terwijl hij er de gehele wedstrijd niets maar dan ook niets van bakt ! Dan gaat hij Anthony wisselen voor Brobey ipv Tadic
+2/-0

1 jaar geleden
Als je als trainer niet de zgn gevstigde orde durft te wisselen ga je een moeilijk seizoen tegemoet
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Verdediging is wel zorgelijk. We komen nog tegen meer grote spitsen en dan gaan we het echt niet redden met centrum Timber/Blind. Daar heb je naast Timber een Bassey nodig. Onbegrijpelijk dat toen Bassey er in kwam hij linksback werd gezet. Doe op dat moment Bassey centraal en Blind naar links. Rensch komt ook tekort tegen goede linksbuitens. Gorter is er nog niet aan toe.
+3/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Die Higler, wat een clown met al zijn kaarten. Nou ja, PSV de JC Schaal, Ajax de echte schaal ;-)
+5/-0

1 jaar geleden
Toch maar bv Flekken en Tete ophalen?
+2/-0

1 jaar geleden
Ajax - PSV de eigenlijke voetbal uitslag = 3-2 Van AJAX zijde 3 puntgaaf uitgespeelde doelpunten, van PSV zijde 2 uitgespeelde doelpunten, alhoewel je je twijfels kan zetten bij de ZEER slecht verdedigde 2e treffer van PSV. Die andere 3 doelpunten waren of geluk of een keepers/verdedigers fout. Maar uiteindelijk zal de uitslag de boeken ingaan en na jaren zal men niet meer weten HOE de wedstrijd is verlopen.

kanttekening, ik vind wel dat er in verdedigend opzicht Ajax flink te kort schoot, zeker als je tegen 2 lange kopsterke spelers speelt (de Jong en Til) maar goed een beetje meer slimme verdediger zorgt er gewoon voor dat ze niet kunnen koppen ! :-)

Rensch een zeer duidelijke onvoldoende, Tadic was redelijk onzichtbaar en Berghuis speelde een ZEER zwakke wedstrijd. Taylor was over het geheel de positieve uitzondering.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat is dit voor een psv reactie gast?
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik snap jou reactie niet helemaal waar doel je nou precies op? Aannames zijn juist de manieren om de feitelijkheden te omzeilen en onduidelijkheid te scheppen en jou aanname dat mijn reactie ook maar iets te PSV minded is slaat werkelijk als een tang op een varken. Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent na deze wedstrijd waar geluk (PSV) wint van voetbal-skills (AJAX) maar om nou zo pontificaal te reageren sorry ik zie er geen concrete toegevoegde waarde in. Als je nou mijn analyse op een feitelijke manier onderuit haalt of op inhaakt daar kan ik dan nog inhoudelijk op reageren ... Enfin ik hoop dat je je morgen weer wat beter voelt.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Het 'niet tegen je verlies kunnen' druipt van je statement af. Dat is echt een psv-houding en hoort hier niet thuis bij Ajax. Vind je het zelf niet een beetje zielig wanneer je beweert dat Ajax eigenlijk gewonnen heeft omdat er wat geluksgoals bij zaten bij psv? Dat heeft helemaal niets met analyses te maken, maar gewoon accepteren.

Ook die mindere fortuinlijke goals hadden niet mogen gebeuren als er fatsoenlijk gespeeld werd. Dat is niet gebeurd en daarom hebben we verloren. Uit je analyse had die beter kunnen komen dat we niet goed genoeg waren. Accepteer het, maar ga niet doen dat het oneerlijk was zeg. Oneerlijke dingen heb ik gezien bij sommige van de uitschakelingen in de CL. Dit was dat niet.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Kijk dat is nou een reactie bravo beter dan dat kleuter gedrag.

HOE jij informatie interpreteert is natuurlijk aan jou maar ga geen loze dingen roepen dat ik een PSV statement schrijf of niet tegen m'n verlies kan want dat is ook ZOO PSV. Als je de tijd had genomen om meer commentaren te lezen dan had je niet met zo een kort door de bocht reactie gekomen. Feiten liegen niet..maar als je het niet ziet zal je het ook nooit begrijpen oftewel Je gaat het pas zien als je het door hebt. En alsjeblieft reageer niet meer op mijn schrijven want dat heeft toch geen enkele nut meer omdat jou mening al vaststaat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Taylor begon anders erg slecht, slecht in de opbouw, zelf veel te snel schieten zonder het overzicht te behouden en niet te scoren uit goede kansen. Eind eerste helft toen hij meer naar voren kwam te spelen was hij beter of wanneer ij de verdediging kwam helpen in de tweede dramatische helft. Zeker geen uitblinker gisteren.
+2/-0

1 jaar geleden
Er valt veel, zoniet heel veel te schrijven over deze wedstrijd maar daar heb ik totaal geen zin in. Behalve om het volgende opvallende te schrijven waar ik 100% van overtuigd ben.

Als Schreuder de spelers zover krijgt dat ze het hoofd koel houden dus in de concentratie met overzicht blijven voetballen dan rollen we in de competitie weer iedereen op.

Inclusief (jawel!) PSV! Want dat had vanavond zeker ook kunnen gebeuren.

Het team moet dus duidelijk nog groeien naar volwassenheid en als dat eenmaal zover is kunnen sowieso alle Eredivisie clubs maar beter uit de ArenA weg blijven.

Zo. Op naar de competitie start en op naar de herkansing!
+5/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ben mij kapot geschrokken van de verdediging.
Rensch, Blind en Wijndal ze kunnen er geen klote van!! Over Gorter zeg ik niks, wat een drama.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Yep ik snap eigenlijk niet waarom Schreuder niet eerst kiest voor ervaring en rust in de verdediging m.a.w. Remko in plaats van Gorter. Zeker die 2e van PSV had voor de keeper moeten zijn.
+5/-0

 
1 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Ben mij kapot geschrokken van de verdediging.Ik niet. Dat heb ik hier al zo vaak gelezen dat ze te kort komen.
En van Blind heb ik dat al zo vaak gezien.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het eerste kleine half uur was er qua verdediging helemaal niks aan de hand. Ajax, hield het hoofd koel, zat vol in de concentratie, had vaak de bal al over de middenlijn weer terug en PSV werd dus gedegradeerd tot een veredelde middenmoter of nog erger.

Is PSV het eerste kleine half uur gevaarlijk geworden?

Nee.

Heeft PSV het eerste kleine half uur een doelpunt weten te maken?

Nee.

De problemen ontstaan als de intensiteit fors zakt, de afspraken niet meer worden nagekomen, Ajax passief terug begint te lopen en PSV laat voetballen.

En dat laatste, ja dat is niet zo handig he? Niet zozeer omdat het PSV is maar tegen iedere ploeg krijg je het dan moeilijk.

Dus als je bovenstaande problemen oplost door met veel intensiteit vooruit te blijven voetballen (dus ook qua drukzetten) is er helemaal niks aan de hand.

Tuurlijk glipt een ploeg er wel eens door heen. Maar ik kan me genoeg momenten herinneren dat PSV richting onze eigen 16 kwam maar dat de aanval (door hoge intensiteit) voortijdig werd afgeslagen.

Dus het heeft echt niet zozeer met de kwaliteit van de verdediging te maken maar meer hoe er als team wordt verdedigd.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb voor de wedstrijd al hier geschreven begin met pasveer en met gorter tegen fortuna kreeg reacties dat het gorter moest zijn. Blind mede schuldig aan 3 goals ze lopen hem er simpel uit en met kopballen (til ) staat hij steeds verkeerd en komt hij geen 10 cm van de grond die jongen is niet goed meer voor ajax 1. Het zelfde geld voor Tadic. Traag en grote draai cirkel zet jonge jongens in. En het lijkt erop net als bij ten hag dat blind en tadic nooit gewisseld worden hoe slecht dat ze ook spelen. Ik denk dat die 2 de dienst uitmaken bij de trainer en in de kleed kamer. Dit gaat op deze manier helemaal fout. Reageren kan altijd maar onthoud wat ik schrijf en we komen op het einde van de competitie hier wel op terug. Met die 2 kun je zeker europa niet in
+2/-1

1 jaar geleden
Met zo’n keeper en rechtsback kun je niet aankomen. Je weet dat Gakpo alles met rechts doet, zo’n voorzetje is makkelijk te voorkomen. Gorter heeft de 1-2 en 2-3 op zijn geweten, de 2-4 is 200% mazzel.

Aan de bal is Ajax twee klassen beter dan PSV dat feitelijk weinig in te brengen had.
Til haha…als hij hier had gespeeld waren wij niet vrolijk geworden.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Dus zijn de zorgen voor Ajax te overzien; gewoon Pasveer opstellen en een rechtsback contracteren (is Ajax al mee bezig). Verder heeft Ajax veel kwaliteit denk ik.
+4/-0

1 jaar geleden
Met name Gorter heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Toch nog maar een keeper halen? Die van Twente?
Verder zakte het niveau van velen ver weg, scherpte daar draait het om.
Blijft bij mij de vraag nog staan, is de man van 100M echt wel zo goed? Of kon hij excelleren door Mazraoui in zijn rug?
+2/-0

 
1 jaar geleden
De hele rechterkant werd vaak overgeslagen idd…
+1/-0

Het is jammer van het prijsje had hem graag gewonnen maar het voordeel is wel, we en dan vooral Schreuder kan wel wat met deze wedstrijd.
Als je hem simpel met 3-0 win waar het na een halfuur echt wel na uitzag is het één goednieuwsshow en is Ajax direct weer het Bayern van NL en tegoed voor de competitie.
Daar hebben we nu in ieder geval geen last van, Psv is voorlopig de favoriet en bij Ajax is er veel werk aan de winkel, hopelijk ook nog op transfervlak.
Een rechtsback is echt noodzakelijk, Nous had Gakpo die 2 pisballetjes echt nooit zo vrij laten voorgeven, met Martinez had Til geen kans gehad, over de keeper nog maar te zwijgen.
Het is natuurlijk zinloos om te praten over spelers die er niet meer zijn maar er is op 2 posities echt werk aan de winkel ervan uitgaande dat Bassey voor het centrum is gehaald en niet voor de LB.
Aanvallend is Ajax voor Nederlandse begrippen echt gruwelijk maar als het achterin lek is dan is het dweilen met de kraan open.
+4/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Gorter is er nog niet klaar voor.
+2/-0

1 jaar geleden
Rood voor higler,kamphuis en dieprood voor de partijdige commentator van fox (Mark van Rijswijk) die gaat lekker verder waar hij verleden jaar mee gestopt was. goed bezig fox.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Alvarez had vlak voor rust ook rood verdiend. Verder eens wat betreft de commentator. Wat een zielepiet.
+1/-0