Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZeldzame fout André Onana doet Ajax de das om in Liverpool: 1-0


Tijdstip
1 december 2020
Stadion
Anfield
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
SBS 6


Zeldzame fout André Onana doet Ajax de das om in Liverpool: 1-0; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zeldzame fout André Onana doet Ajax de das om in Liverpool: 1-0

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Ajax kwam behoorlijk voor de dag bij het ‘grote’ Liverpool maar dolf in een gelijkopgaande wedstrijd uiteindelijk toch het onderspit doordat doelman André Onana dertien minuten na de pauze verschrikkelijk in de fout ging. De normaal zo betrouwbare goalie ging onder een ongevaarlijk ogende voorzet door waarna Curtis Jones ineens een leeg doel zag opdoemen. Vlak voor tijd miste invaller Klaas-Jan Huntelaar een opgelegde kans om Ajax alsnog naast de Engelsen te koppen. Doordat Atalanta Bergamo moeizaam met 1-1 gelijkspeelde tegen Midtjylland moet Ajax volgende week thuis van de Italianen winnen om door te gaan in de Champions League.

Speelde Ajax slecht op het legendarische Anfield Road? Nee, zeker niet. Speelde Ajax goed dan? Nee, dat ook niet want daarvoor toonden teveel spelers zich veel en veel te slordig aan de bal. Er waren echter een paar Ajacieden bij die wél indruk maakten. Vooral Ryan Gravenberch, Perr Schuurs en Noussair Mazraoui speelden een uitstekende partij. De gastheren waren gehandicapt maar konden uiteindelijk toch een meer dan representatief team op de strak geschoren wei van Anfield brengen. Ajax-coach Erik ten Hag had ervoor gekozen om Edson Alvarez in het team te zetten ten faveure van Zakaria Labyad waardoor hij duidelijk voor iets meer balans koos. De Mexicaan speelde vervolgens weinig opvallend maar dat is meestal een goed teken gezien de rol die hij had. Hij onderschepte aardig wat ballen, dat zeker wel.

Ajax had toch wat moeite met het hogere tempo dan wat men in de Eredivisie gewend is. Dit uitte zich in veel slechte passes en verkeerde keuzes. Liverpool zakte in en loerde constant op zo’n fout en wilde er dan snel uitkomen. Op die manier werd het een paar keer dreigend en raakte Curtis Jones met een fraai schot de binnenkant van de paal. Daley Blind was er weer bij maar kon niet terugkijken op een goede wedstrijd, in feite werd hij vooral overeind gehouden door zijn uitblinkende partner Perr Schuurs die zeer sterk voor de dag kwam. Schuurs was scherp, snel en sterk. Door een fout van Blind moest hij vlak voor de pauze een gele kaart pakken toen Sanio Mané ervandoor was.

Kreeg Ajax kansen voor de pauze? Nee, geen echte grote maar men was wel dreigend. De laatste pass was echter telkens onzorgvuldig en de vleugelspelers Antony en David Neres zaten niet in de wedstrijd. Wel was er een mooi schot van de prima spelende Mazraoui welke doelman Caoimhin Kelleher goed overtikte. Pas na de pauze werden de Amsterdammers serieus gevaarlijk. Na een voorzet van Neres had de wat ongelukkig acterende Davy Klaassen van dichtbij met het hoofd moeten scoren maar in plaats van richting lange hoek te schampen kopte hij bij de eerste paal steenhard naast. Even later een prima actie van Mazraoui, een rush die deed denken aan zijn goal bij Bayern Munchen, waarna Kelleher weer pareerde en Neres de kansrijke rebound tegen de buitenkant van de paal deponeerde. Ajax leek op zoek naar een goal maar deze viel heel ongelukkig aan de andere kant. Na een indraaiende voorzet vanaf rechts dacht Onana kennelijk dat de bal achterging maar hij had buiten de achter zijn rug geslopen Jones gerekend die vervolgens simpel binnentikte: 1-0.

Op dat moment kon een beetje volger van het internationale voetbal wel inschatten dat het heel moeilijk zou gaan worden voor Ajax want in grote ruimtes is Liverpool super efficiënt. Dat bleek ook want nu kregen de gastheren meer en meer kansen om Ajax pijn te doen. Zo moest Onana katachtig redden op een inzet van de ingevallen Robert Firmino. Ten Hag ging nog meer risico’s nemen en bracht Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Zakaria Labyad. Twee minuten voor tijd leverde dat dé kans op om op 1-1 te komen. Na een prima voorzet van Antony kon Huntelaar vanaf vijf meter vrij inkoppen, een ideale situatie voor de ervaren spits, maar tot ontsteltenis van alles en iedereen uit Amsterdam mikte hij recht op doelman Kelleher die zijn ploeg hier nadrukkelijk op de been hield.

Ajax verloor dus onnodig maar liet toch zien op een hoog niveau goed overeind te kunnen blijven. Maar ook werd duidelijk dat er op verschillende gebieden nog een laatste stap gezet moet worden. Volgende week heeft men in ieder geval in de eigen Johan Cruijff Arena nog steeds alles in eigen hand tegen Atalanta Bergamo.


Perr Schuurs: "Ik blijf nog paar seizoenen hier, wil prijzen pakken"

Perr Schuurs kon terugzien op een prima wedstrijd. "Ja, ik denk dat het goed ging. Nadat ik een gele kaart pakte moest ik iets afwachtender zijn, dat speelt dan in je hoofd." Toch bleef hij heel goed op de been, de verdediger lijkt steeds beter te worden. "Ik voel me nu comfortabeler, heb nu meer gespeeld op dit niveau."

Uiteraard overheerste echter toch ook de teleurstelling. Uitgerekend degene van wie je het niet verwacht, André Onana, ging de fout in. "Dat kan altijd een keer gebeuren, jammer dat het vandaag was." Volgende week wacht een echte finale tegen Atalanta. "We moeten komende weekend weer vertrouwen opdoen en ons dan goed voorbereiden. Alleen de drie punten tellen."

Deze week werd bekend dat Perr Schuurs in de belangstelling staat van ondermeer Liverpool. "Ik wil nog zeker een paar jaar bij Ajax blijven, dit is pas mijn eerste seizoen in de basis. Ik wil nog prijzen pakken. Ik ga gewoon zometeen mee naar huis, blijf niet hier."


Analisten Kieft en Derksen positief: "Ajax speelde uitstekend"

In de studio van SBS 6 had het duo Wim Kieft / Johan Derksen ook naar de wedstrijd gekeken. "Ik vind dat Ajax uitstekend speelde", zegt nestor Derksen, "Onana maakt die fout maar als hij weggaat heeft Ajax een probleem want ga maar eens een doelman zoeken van dit niveau. Nee, ze deden het goed, zeker als je bedenkt dat de twee vleugelspitsen niets goeds deden."

Wim Kieft legde als oud-spits de twee kopkansen onder de loep. "Davy Klaassen is al niet echt een kopper en vanaf die plaats is het onmogelijk de lange hoek te vinden. Huntelaar maakte een actie waaraan je kon zien dat hij een echte spits is maar had net het geluk niet. Een fractie eerder of later die bal raken en hij gaat er in de lange of korte hoek in." Over de buitenspelers had hij ook nog een mening. "Ze zijn allebei te bescheiden. Als je zo snel bent moet je er meer voor gaan."Erik ten Hag: "De gelukkigste heeft gewonnen"

Ajax-coach Erik ten Hag had een wedstrijd gezien waarin beide elftallen weinig voor elkaar onderdeden. "Er was evenwicht, de gelukkigste heeft gewonnen. Wij moeten ons verbeteren in details." Of Ajax nu gezakt is voor een examen? "We hebben verloren, dat is niet goed."

"Dat we verliezen door een fout van onze doelman, is bitter. Met een gelijkspel hadden we een betere uitgangspositie gehad, maar we weten nu wat we volgende week moeten doen maar we richten ons eerst op zaterdagavond.”


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jones ('58)
Scheidsrechter
Stieler (Dui)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Perr Schuurs ('42)
Kaart
Ajax: Daley Blind ('55)
Kaart
Liverpool FC: Wijnaldum ('70)
Kaart
Liverpool FC: Henderson ('90)
Kaart
Liverpool FC: Mané ('90)

Opstelling Ajax

David NeresDusan TadićAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchDavy KlaassenEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoDaley BlindPerr SchuursNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'69 Zakaria Labyad voor Edson Álvarez
'81 Lassina Traoré voor David Neres
'86 Klaas Jan Huntelaar voor Noussair Mazraoui
'86 Lisandro Martínez voor Daley Blind


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-0 (1-0)
 5 1-0 (1-0)
 3 1-3 (0-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 2-0 (1-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 2-1 (1-1)
 3 1-1 (0-0)
10  3 1-1 (0-0)
11  3 1-2 (0-0)
12  3 2-0 (1-0)
13  3 1-2 (0-0)
14  3 1-1 (0-0)
15  3 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Perr Schuurs (53 -> 5,0)
2. Ryan Gravenberch (46 -> 4,0)
3. Noussair Mazraoui (32 -> 3,0)
4. Davy Klaassen (7 -> 2,0)
5. Dusan Tadić (4 -> 1,0)
6. Edson Álvarez (2 -> 0,0)
6. Nicolás Tagliafico (2 -> 0,0)
6. Mohammed Kudus (2 -> 0,0)
9. David Neres (1 -> 0,0)
9. Kjell Scherpen (1 -> 0,0)
11. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
11. Bruno Varela (0 -> 0,0)
11. Joël Veltman (0 -> 0,0)
11. Kik Pierie (0 -> 0,0)
11. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
11. Carel Eiting (0 -> 0,0)
11. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
11. Quincy Promes (0 -> 0,0)
11. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
11. Siem de Jong (0 -> 0,0)
11. Daley Blind (0 -> 0,0)
11. Razvan Marin (0 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
11. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
11. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
11. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
11. André Onana (0 -> 0,0)
11. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
11. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Sergino Dest (0 -> 0,0)
11. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
11. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
11. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
11. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Ryan Babel (0 -> 0,0)
11. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Antony Matheus dos Santos (0 -> 0,0)
11. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Als Ajax wint en Atalanta verliest of speelt opeens gelijk staan we 2 punten los van Atalanta. Lijkt mij dus wel degelijk belangrijk. Hoef je maar puntje te pakken volgende week. En daarbij groepshoofd is ook belangrijk.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het enige verschil, wat de uitkomst ook is, is wat er gebeurd bij een gelijkspel tegen Atalanta. Haalt Ajax meer punten dan Atalanta vanavond, dan is Ajax volgende week door bij een gelijkspel. Haalt Atalanta meer punten dan Ajax vanavond dan zijn zij volgende week door bij een gelijkspel. Bij het zelfde resultaat vanavond gaat het om aantal onderlinge uitdoelpunten. 0-0,1-1, 3-3 en hoger Atalanta door. bij 2-2 gaat het om doelsaldo. Daar staat Ajax nu beter voor, maar dat valt na vanavond nog te bezien.

Ongeacht van het resultaat van vanavond gaat de winnaar van volgende week door. Alleen als Liverpool verliest van Ajax EN Liverpool niet wint van Midgetland kan je Liverpool er nog uitknikkeren, maar dat lijkt me heel vergezocht
+1/-1

2 jaar geleden
Of Ajax wint beide games uit bij Liverpool en thuis tegen Atalanta.. Of Ajax verliest van Liverpool en wint thuis van Atalanta.

Wat je niet wil is dat je thuis gelijk mag spelen, Ajax kan daar niet op spelen.

Beste is dat AJAX de laatste game 'moet' winnen. Beste voor AJAX, beste voor de fans. Ik wil geen wedstrijden meer zien dat ze proberen het gelijk te houden, want Ajax kan dat niet.

Tevens wil Liverpool zich keihard revancheren en morgen zich plaatsten. Die gaan 100 procent spelen. Ik geef Ajax 20 procent kans dat ze daar winnen. Liverpool als ze willen is nog steeds top 3 van de wereld. Ze kunnen iedereen verslaan, zelfs Bayern.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als hij morgen gaat beginnen met Neres, Tadic en Antony geef ik ons gewoon 50% kans. We zijn in vorm en Liverpool is dat niet. Ik verwacht sowieso een open aanvallende wedstrijd met meerdere doelpunten.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het begint steeds beter te draaien. In vorm vind ik een te zware term. Ajax in vorm had 5-0 van Midjeland gewonnen. Of uit bij Atalanta met 0-3.

Met de week gaat het beter...
Ik hou het bescheiden ;]
+1/-0

2 jaar geleden
Klopp is slim en praat Ajax alweer de hoogte in om zichzelf alvast misschien wat in te dekken. Maar ze zullen morgen messcherp zijn, Liverpool met A team dolt Atalanta uit met 0-5 net als Ajax bij Emmen.Liverpool is een levensgevaarlijk team.

Atalanta thuis is THE GAME, El grande finale straks voor dit team en Ten Hag.
Kun je die niet winnen, dan moet je eerlijk zijn dan is de Uefa cup voor nu beter en kan Ajax misschien nog wat moois neerzetten.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik hoop vanavond op een ouderwets champions league avondje van AJAX. Met ouderwets dominant en frivool voetbal. Ik hoop op een 1-3
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik hoop meer tegen Atalanta op een ouderwets CL avondje....
Waar Ajax die ploeg weg gaat spelen met
3-0.

Sorry...
Fantastisch als ze kunnen winnen vanavond, sure.... Maar liever next week.....
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat had ik al een keer eerder vermeld dat de wedstrijd tegen Atalanta gewonnen moet worden. Zodat we zeker zijn van overwinteren in de Champions league. Neemt niet weg dat ik hoop op een ouderwets champions league avondje. Begin nu al weer een beetje gespannen te worden. Ik wens je een prettige avond en 3 punten voor ons aller AJAX.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja eens, ouderwetse avondjes CL/ Europees zijn heerlijk.
En de spannings is soms om te snijden. Ik herinner me vorig jaar Chelsea uit nog...
Ik had het op een gegeven moment niet meer...ik kon letterlijk niet meer kijken.
Maar goed, dat was ook 1 van de meest bizarre games in tijden.

Fijne avond , geniet ze!
Shalom
+2/-0

2 jaar geleden
Voor het vertrouwen perfect als we niet verliezen. Tegen Atalanta moet het pas echt gebeuren volgende week!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het zou tevens wel een keer lekker zijn als we nu een keer
Athony- Tadic - Neres in de aanval kunnen zien. Gewoon benieuwd hoe dit fungeert.
En ook de boys zelf zouden dit waarschijnlijk gruwelijk vinden.

Maar Ten Hag kennende soms; misschien gaat hij wel gewoon voor Traore weer in de spits.


Antony-Tadic-Neres is wel een een CL waardige aanval, wat jullie?
Samba voorhoede.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Telegraaf morgen: "Ajax Klopt Klopp"
Of als Huntelaar scoort: "Klaas Klopt Klopp"
+1/-0

2 jaar geleden
Voel best wel spanning voor vanavond. Je moet deze wedstrijd eigenlijk winnen om het allemaal enigzins in eigen hand te houden. Al dat gereken is niets. Gewoon er voor gaan. Dus vanavond gefocust, niet slordig en voorin scherp . En in de omschakeling en bij standaardsituaties ook scherp zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Prima opstelling. In de praktijk denk ik dat Blind op het middenveld staat kan die mooi de Braziliaanse sambas wegsturen met steekballen.
+1/-0

2 jaar geleden
Als je als Ajax zo aanvallend, moedig gedrurfd speelt daar bij Liverpool en kansen krijgt, dan moet het team echt zichzelf gaan belonen met goals anders heb je er niks aan. Neres, Tadic, Antony laten te weinig aanvallend zien als ik eerlijk ben.
Klaassen speelt heel aanvallend, mooi om te zien maar ook gevaarlijk want soms is het middenveld helemaal open hierdoor.

De wijze waarop Ajax zich hier presenteert verdiend hulde, maar het is o zo gevaarlijk.

Als het allemaal iets scherper/nauwkeuriger wordt kan je hier zelfs winnen.
Ben benieuwd wat de staf gaat doen doen nog qua ingevigen.

Klaas Jan huntelaar misschien nog wel voor de winnende. Het blijft een droom van KJ en mij ;) Kom op Boys ga voor die 3 punten.
+1/-0

2 jaar geleden
Met een beetje pech sta je na 6 minuten achter met 2-0 door de structurele slordigheden die dit Ajax kenmerkt. Als Liverpool gevaarlijk werd , dan was het ook steeds door slordig spel van Ajax. In onze competitie heeft het 99 van de 100 keer geen gevolg , maar internationaal leidt het steeds tot onnodig gevaar. Op dit niveau kun je je onnauwkeurige passing niet te veel veroorloven, ook niet tegen een gehavend Liverpool. Het zal de tweede helft veel nauwkeurig moeten.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Klopt. Die fout van Klaassen was bijna dodelijk. Idem hoe Blind slordig was op de helft van Liverpool, waardoor die counter kwam. Het moet nog slimmer en nauwkeuriger.
+2/-0

2 jaar geleden
Niet gewend van Onana, maar dit is een flinke blunder die duur kan uitpakken
+1/-0

2 jaar geleden
Vleugels creëren ook nauwelijks gevaar. Net of ze geen snelheid durven maken.
+2/-0

2 jaar geleden
Terecht verloren vanavond.
Maar verder kunnen we vanavond ook afscheid nemen van de VAR. Als er niet meer terug wordt gekeken naar momenten die 300% rood zijn schiet mij maar lek dan.
Hou op met de slogan Fair Play en respect.
Ook als je als coach van de tegenpartij als een dwaasnek rondrent langs de lijn hoef je nooit meer ergens over te janken aub
+1/-0

2 jaar geleden
Klaas Jan had bijna zijn goal. Was awesome geweest.

Positief vind ik zelf, is dat Ajax de klus kan klaren volgende week door te MOETEN winnen van Atalanta. Dat is het beste voor Ajax. Ze moeten nu winnen, net als bij een echte knockout finale. Nu kunnen ze het laten zien. En als ze niet thuis kunnen winnen tegen Atalanta verdienen ze ook niet om door te gaan en is het beter dat ze door gaan dan in Uefa cup voor de hoofdprijs.

Gaat een echte finale worden voor de boys!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Jij denkt toch niet dat Atalanta dit laat schieten! Ik ben Ajacied, maar even reeel zijn ! Ajax had hier een gelijkspel moeten halen . Dan oke! Ze scoren in de eredivisie oke ! Dit is net even iets anders! Atalanta wordt O zo zwaar !
+2/-0

 
2 jaar geleden
Uhm Keizer, ik zeg niet dat Atalanta dit laat schieten. Wat ik zeg is dat Ajax volgende week MOET winnen. En dat is dit soort games 9/10 van de 10 x het beste.
Je moet winnen. En Ajax kan niet spelen op een gelijkspel, of op 0-0, 1-1.
Daar is dit team al helemaal nog niet vaardig in, laat staan ervaren teams zoals het Ajax van 1995, of 1972. Het is heel vervelend om te spelen wetende dat een gelijkspel genoeg is en de tegenstander moet winnen, zie Valencia thuis vorig jaar bv. Of Spurs thuis idem, die moesten scoren waar Ajax 2-2 prima vond.

Keizer, als Ajax door wil gaan in deze poule zullen in ieder geval 1 x moeten winnen van 1 van de grotere teams. Liverpool of Atalanta. Kunnen ze dat niet? Dan kunnen ze beter doorgaan in de Uefacup en gaan voor de titel.

Dit Ajax is helaas nog niet ver genoeg om in de kockout van de top 10 van Europa te winnen ben ik bang. Gaan ze wel door in de CL, dan is de kans 90 % dat ze er meteen uit gaan omdat dit team nog niet ver genoeg is met al die nieuwe spelers en jonge gasten. Ik hoop dat ze van Atalanta gaan winnen en dit moet ook zeker te doen zijn.
Atalanta is niet Liverpool, Bayern of Barcelona.

Ik schat de kans volgende week 60 % kans dat ze gaan winnen van Atalanta.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik hoop dat ze winnen, Schuurs gaat vooruit maar sommigen blijven stilstaan! Onana is te nonchalant, niet alleen vandaag ! Alvarez acuut verkopen is geen Ajacied! Toch domme keuzes ! Dezelfde opstelling tegen Emmen had mogelijk een positieve uitslag gehad
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tuurlijk maar das achteraf, Ten Hag is de coach en hij speelt wel tegen 1 van de beste teams van Europa, uit.

Met 4-3-3, met Antony, Neres, Tadic, Gravenbergh en Klaassen heeft Ajax al ontzettend veel aanvallende spelers. Dat moet genoeg zijn. Deze games zijn super moeilijk en details beslissen dit soort wedstrijden, plus Ten hag en staf zien de trainingen en wie echt fit is en fel. Ik vond Alvarez goed spelen en er was meer stabiliteit op het middenveld.

In deze game moeten Neres, Atony en Tadic gewoon veel meer laten zien.
Bijna niemand van hun heeft een man kunnen uitspelen, maar ze rennen wel fullspeed jagend op de bal. Dom. Die snelheid moeten ze gebruiken om spelers uit te spelen.

Mazraoui liet het zien, die speelt steeds beter en met heel veel flair en zelfvertrouwen. Met Mazraoui heb je opnieuw weer een aanvallende speler.
Dus ik snap Ten Hag wel, uit tegen Liverpool. Het lag niet aan Alavrez, het lag aan de vorm van de dag. En de vorm was goed, maar niet Juventus/real uit goed. Dan schiet Neres die bal erin en kopt Huntelaar de 1-2 erin.

Maar EFFIN...belangrijkste zoals ik al zei, is Atalanta thuis.
Wil je door? MOET je deze winnen. Heerlijk om dan in de kleedkamer te zitten als speler. 100 x beter dan: Jongens, gelijkspel is genoeg. Voor Ajax is dat een soort van onmogelijk iets. Dan weet je gewoon als fan dat ze weer het schip ingaan.

Kan Ajax niet winnen? Prima, verdienen ze de CL knockout niet.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Het is wel een beetje zo dat je Klaassen uit zijn actuele kracht haalt. Hij is niet meer de nummer tien van vroeger maar een controlerende speler. Alvarez deed wat je van hem verwachtte maar eigenlijk offerde Ten Hag nu ook Klaassen op. Dus twee posities werden minder, voetballend gezien.
Ik denk dat je beter voetbalt als Labyad op 10 had gespeeld en Klaassen in de controle. Davy moet het spel voor zich hebben maar vanaf die plek geeft hij meer flow. We waren zo slordig soms aan de bal.

Mee eens dat de buitenspelers aan het frikandellen waren, daar lagen mogelijkheden. En blijft zonde dat Kudus er niet. Met Klaassen en Gravenberch samen had je dan Liverpool echt pijn kunnen doen.

Gravenberch is nu al veel beter dan Wijnaldum.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap je Liam, maar het was een keuze. Een keuze van de staf voor meer stabiliteit en organisatie. Voor de Alvarez keuze en Labyad keuze valt beiden wat voor te zeggen.
Veel fans, kijkers weten achteraf natuurlijk het weer het beste. Als Labyad in de basis zou staan zouden sommigen weer beweren dat dit is omdat dit een vriendje is van Ten Hag en een dwaze keuze en speelt Alvarez krijgt hij daar weer kritiek op. Speelt Ekkelenkamp of Promes, idem.

Feit blijft dat Ten Hag, Kudus kwijt is anders zou die inderdaad gespeeld hebben.
Feit is dat het Ajax middenveld ( de drie spelers) nog lang niet op elkaar in gespeeld zijn op een manier zoals je als trainer wil bv bij Schone, Frenkie en Donny.
Of R. de Boer, Davids en Litmanen. Zoiets kost tijd en je moet hopen dat je zo'n top middenveld bij elkaar kan houden.

Ten Hag is zijn hele 2018-2019 middenveld kwijt + zijn Patron Hakim.
Dat is niet eenvoudig om weer opgetuigd te krijgen.
Desalniettemin speelde Ajax heel goed gister en gedurfd, was fel en won veel duels, creëerde kansen en hadden de 0-1 kunnen makkelijk.

De keuze voor Alvarez valt te verdedigen, maar ook te bekritiseren.
Als Frenkie, Schone, Donny er nog waren had hij niet gespeeld.
Als Kudus fit was had hij niet gespeeld.
Het is dus roeien voor Ten Hag om maar de beste keuze te maken.
Hij heeft Gravenbergh ontzettend veel vertrouwen gegeven, ondanks dat hij soms speelde als een dweil en het was Ten Hag die in hem bleef geloven waar ik hem allang wissel had gezet.

Om te beweren dat Gravenbergh NU al verder is dan Wijnaldum vind ik een ongeloofwaardige uitspraak. Wijnaldum heeft zich op het allerhoogste niveau bewezen in Engeland, in de CL (EC1 winst) en met Oranje. Daar kan Gravenbergh nog lang niet aan tippen.
+1/-0

2 jaar geleden
Zo veel slordigheden elke wedstrijd maar weer. Ik erger mij er dood aan. We geven de punten gedurende de hele CL efitie veel te makkelijk weg. Dat is toch ook een kwestie van kwaliteit. Zo onnodig allemaal. Nogmaals in de ned competitie kom je er mee weg en dat zegt ook alles over onze nationale competitie. Spelers worden echt niet beter van de " oefenwedstrijdjes" Leuk voor de statistieken steeds die grote uitslagen, maar beter zou het zijn om meer tegenstand te hebben. Onze voorhoede heeft het vanavond ook volledig af laten weten . Onze beste aanvaller was Masraoui, onze rechtsback notabene. En dan weer zo laat wisselen ,terwijl het zowel links als rechts vorrin niet loopt. Pff laat eugenlijk maar, ik heb er zwaar de pee in.
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Jammer jammer. Absoluut gelijkwaardig tot de goal. Beter zelfs op het moment van de goal.
En was het thuis Nico met een eigen goal, deze keer een afgrijselijke arrogantiefout van Onana. Buiten de achterstand haalde hij het vertrouwen wat Ajax op dat moment ten toon spreidde eruit. Dat vertrouwen ging meteen naar Liverpool, ook dat nog eens.
Bijna maakte good old Klaas Jan nog de gelijkmaker maar het mocht niet zo zijn. Toch denk ik gezien te hebben dat wij wel degelijk horen te overwinteren in de CL. De opdracht is duidelijk namelijk winnen van Atalanta en dan is weer alles mogelijk. Want als we geen wedstrijden kado gaan doen kan dit Ajax van iedereen winnen. Wel die slordigheden er uit want Liverpool had de wedstrijd na de 1-0 al lang kunnen beslissen.
+2/-0

 
Ik vind jou wel heel optimistisch.
Dit Ajax komt gewoon tekort tegen de absolute top van Europa en dat is natuurlijk geen schande maar wel de waarheid.
Ik vond Ajax slordig en best wel angstig spelen.
Volgende week word het een loodzware klus tegen die Italianen waar ik niet alle vertrouwen in heb helaas.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Als Ajax volgende week in vorm is en scherp kunnen ze Atalanta volgende week verslaan. Ze zullen echter wel een top game op de mat moeten leggen. Maar indien ze niet doorgaan, is het ook niet verdiend. En kunnen ze mooi voor de titel spelen in de Uefacup.

Wel verdiend Ajax en de coach weer ons respect. Ze hebben het gewoon goede gedaan.
Ik ben vooral blij met hoe Mazaroui terug is! Aanvallend en verdedigend!
Beter dan Dest.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax speelde inderdaad slordig. Angstig was de tactische wijziging die ten Hag doorvoerde. Waar normaliter de laatste weken Gravenberch met Klaassen verbindingsmannen zijn en Labyad best wel goed functioneerde achter de spitsen ging het nu om. Alvarez werd ingebouwd als extra zekerheidje wat hij verdedigend niet eens slecht deed. In de opbouw als verbindingsman was hij echter totaal onzichtbaar. Logisch want dat kan hij niet.
Klaassen stond tot nu toe ook helemaal perfect en moest nu opeens op 10 gaan spelen. Ook dat ging niet zoals in de laatste weken.
Het probleem was echter dat daardoor alle opbouw van het middenveld via Gravenberch moest verlopen. Uiteraard heeft de tegenpartij ook een trainer en die doorzag dit moeiteloos. Gravenberch werd zo kort gehouden dat de aanvoer naar de spitsen stokte.
Terwijl het dus de laatste weken zeker op het middenveld goed functioneerde was dit weer zo'n hoge hoed verzinsel wat op angst gebaseerd was en averechts werkte. En dan voor de wedstrijd zeggen dat Ajax zijn eigen ding moet doen terwijl je dat dus onmogelijk maakt met de opstelling. Ondanks dat was Ajax tot de goal gelijkwaardig. Daar baseer ik mijn optimisme op.
Tegen Atalanta zal de trainer zijn hoge hoed wel weer thuislaten en gewoon op de aanval gaan spelen. Zo hadden we ook die prachtige serie resultaten in uitwedstrijden neergezet. Helaas analyseren trainers de boel wel eens kapot en komen ze op cruciale momenten opeens met een opstelling waarin zelden of nooit gespeeld is. Terwijl dat op papier dan wel leuk lijkt blijkt dit in de praktijk zelden te werken.
Dus tegen Atalanta gewoon weer terug naar het oude middenveld zou ik zeggen. Hopelijk Onana dan ook weer in topvorm. Elk nadeel heeft wel zijn voordeel. Die blunder van hem heeft heel de wereld gezien dus de kans dat hij langer bij Ajax blijft is daardoor wel wat groter geworden.
+1/-0

2 jaar geleden
Veel te slordig weer. Ik zie ze volgende week echt niet winnen van Atalanta. Die weten namelijk wél hoe ze terug moeten komen van een achterstand. Jammer dat Ajax die effectiviteit nog steeds mist.
+1/-0

Lax (geschorst)
2 jaar geleden
Tsja foutje van Onana en Ajax raakt de paal.
Vorige wedstrijd thuis, ongelukkige eigen goal en Ajax raakt de paal.
De laatste tijd weinig gelukkige wedstrijden in de CL.

Ik vond Onana sowieso een rare indruk maken.
Als hij balbezit had, stond hij vaak al voor zijn centrale verdedigers.
Stond sowieso ver naar voren terwijl Blind ver naar achter speelde.

Volgende gewoon een lekkere ouderwetse, aanvallende pot tegen Atalanta.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Tegen een verdedigende Italiaans ploeg die aan 1 punt genoeg heeft. Wij geforceerd aanvallen. Ik zie het alweer gebeuren. Hadden we vorig jaar ook niet zoiets?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ja, ik denk ongeveer 5% kans dat Ajax dit over de streep trekt. De ploeg ontbeert kwaliteit en vooral de geslepenheid om dit soort wedstrijden te winnen als het erom gaat.
+3/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Atalanta is nou juist net niet een typische verdedigende Italiaanse ploeg.
+1/-0

maas1plas (geschorst)
2 jaar geleden
professor ten hag had eerder moeten wisselen---ten hag durft tadic niet te wisselen--- blind is op zijn retour zeker op snelheid.--- tadic is oude man aan het worden zeker europees
+2/-1

2 jaar geleden
Je kon in deze wedstrijd wel zien dat je Traore mist als aanspeelpunt. Ten Hag had eerder Neres of Anthony moeten wisselen en Tadic is als linksbuiten op zijn best. Toch ben ik best wel optimistisch volgende week mits al onze jongens de vorm hebben.
+2/-0

2 jaar geleden
Sommige hier doen net of Ajax is weggeblazen gisteren door die counter ploeg.
Ajax wint met 3-1 van Atalanta. Dat zijn echt geen hoogvliegers.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wordt sowieso lastig maar als we niet winnen verdienen we het ook niet. Of het moet zijn dat we enorm benadeeld gaan worden of veel pech gaan hebben maar in algemeen zeg ik: kun je deze pot thuis niet winnen dan ga je terecht naar de Europa League.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het is echt een zegen dat Ajax deze laatste game moet winnen.
Als coach en als speler. De opdracht is gewoon heel simpel. Winnen.
Met hoeveel boeit niet. 5-4. 1-0. 4-2. 6-5.

Het is hetzelfde wat Tottenham had in de rust toen ze 0-2 achter stonden.
Ze hadden alles al veloren, ze hadden alleen nog te winnen. Iedereen achten hun kansloos. Ze wisten dat ze alleen nog door konden gaan door simpelweg te winnen.
2-3 was genoeg voor hun. Harry Kane heeft ze dit in de kleedkamer ingepeperd bleek.
Die kwam in de rust naar beneden van de tribune.

Het op 2 gedachten hinken geldt nu in ieder geval niet voor Ajax.
Bij 0-0 in de 80e minuut waant Atalanta zich save, waar Ajax gewoon weet het enige wat geldt is winst. Ajax waande zich tegen Tottenham in de 93e save, 2-2 was genoeg en Tottenham had er niks aan en vocht tot de laatste seconde.

Laat het feit dat Ajax NU moet winnen de laatste wedstrijd in het voordeel zijn van Ajax, trainers en de fans. En als ze dit oprecht niet kunnen, thuis winnen van Atalanta Bergamo - do or die wedstrijd heb je niets te zoeken in de knock out van de CL. Dan heeft dit team in opbouw gewoon nog wat meer tijd nodig. Want iedereen ziet dat het team met de week beter gaat voetballen. Ze worden steeds constanter en spelers van het basisteam zijn terug van blessures en raken meer en meer in vorm.

Als je nou in 'deze' samenstelling nog 10 wedstrijden verder bent, zal je zien hoe meer automatismen en tikki takki in dit team gaat komen en hoe betere resultaten het team gaat boeken. Spelers als Antony, Gravenbergh, Traore, Schuurs, Mazraoui, Neres worden namelijk nog beter en dat zal ook zijn vruchten gaan afwerpen.
+1/-1