Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kent dinsdag geen enkele druk tegen Liverpool

30 november 2020 15:38

Voor Ajax wacht dinsdagavond weer een heerlijk affiche. In een weliswaar leeg Anfield wacht de clash met Engels kampioen Liverpool, dat zelf bij een zege verzekerd is van overwinteren in de Champions League. Ajax zal geen enkele druk kennen, want ongeacht het resultaat in Engeland heeft het alles in eigen hand om volgende week tegen Atalanta te zorgen voor een plek bij de eerste twee in de groep.

Het zal de tweede keer worden dat Ajax in Engeland tegen Liverpool speelt. Op 14 december 1966 troffen beide ploegen elkaar ook al in Liverpool. Destijds eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel dankzij twee treffers van Johan Cruijff. Aangezien Ajax twee weken eerder tijdens de beruchte mistwedstrijd met 5-1 wist te winnen waardoor Ajax naar de kwartfinale van de Europa Cup 1 ging. Het Tsjechische Dukla Praag was daarin verrassend net te sterk.

Liverpool kent een hoop personele problemen. Zo zullen vanwege blessures onder meer Virgil van Dijk en Joe Gómez de wedstrijd van dinsdag moeten missen.
Tags

liverpool engeland affiche anfield atalanta clash dijk dukla gomez joe mistwedstrijd ongeacht praag virgil

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Ajax E-zine

Meer dan 35.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

afronding ajaciedkevin antony bag bazoer berghuis blind cafe eredivisie feyenoord fier fortuna hag haller hansen huntelaar jeroene jong kkd koen kruizen labyad neres pratto promes reltiet spelbos tadic tannane unuvar