Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenTrage opbouw en onbegrijpelijke keuzes Ten Hag zorgen voor verlies van bedroevend Ajax in Groningen: 1-0


Tijdstip
4 oktober 2020
Stadion
Hitachi Capital Mobility Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Trage opbouw en onbegrijpelijke keuzes Ten Hag zorgen voor verlies van bedroevend Ajax in Groningen: 1-0; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Trage opbouw en onbegrijpelijke keuzes Ten Hag zorgen voor verlies van bedroevend Ajax in Groningen: 1-0

Ajax kon het weer niet bolwerken tegen een, zoals verwacht, uiterst defensief opererend FC Groningen. De gastheren hielden voornamelijk tegen maar kwamen amper in de problemen omdat Ajax een extreem laag baltempo hanteerde. Meteen na de pauze leverde het eerste schot op goal van de thuisploeg meteen een goal op. André Onana redde nog uitstekend op de inzet van spits Jörgen Strand Larsen maar in de rebound toonde jongeling Remco Balk zich attent: 1-0.

Erik ten Hag kon niet beschikken over de revelatie van de eerste wedstrijden van het seizoen want Mohammed Kudus was ‘niet wedstrijdfit’. Edson Alvarez stond wel weer in de basis omdat de KNVB zijn rode kaart, opgelopen tegen Vitesse, had geseponeerd. De middenlinie werd aangevuld met Ryan Gravenberch, weer terug, en Quincy Promes. Vanaf de allereerste balomwenteling liep het vervolgens voor geen meter. Tegen een zeer gegroepeerd en defensief spelend Groningen hadden de gasten een snelle balcirculatie nodig maar het duurde allemaal hemeltergend lang. Vooral eerder genoemde middenlinie had telkens een handeling teveel nodig waardoor de gastheren de gaten makkelijk konden dichtlopen.

Toch waren er kansjes voor Ajax dat dus wel vaak de bal had. Na een voorzet van Dusan Tadic had spits Zakaria Labyad voor het inkoppen maar de Utrechter knikte recht richting doelman Sergio Padt. Ook waren er kleinere kansjes voor Edson Alvarez en Ryan Gravenberch waarbij het gelukje telkens een beetje ontbrak. Al snel bekroop een beetje Ajax-kenner het gevoel van: waarom geen Tadic in de spits en een echte spelmaker op tien? Het liep namelijk totaal niet. Dusan Tadic heeft niet meer de scherpte om diep te gaan maar is als negen, nu bezet door middenvelder Labyad, immers wel uitermate effectief. En Promes is levensgevaarlijk vanaf de zijkanten terwijl hij op het middenveld werkelijk niets goed deed. Groningen loerde ondertussen op de counter maar kon eigenlijk niet gevaarlijk worden.

Moeilijk middagje

Meteen na de pauze daalde het besef in dat het een hele lastige middag in Groningen zou gaan worden, zoals eigenlijk altijd. Na balverlies van Gravenberch, nog niet helemaal de oude, liet Larsen een diagonaal schot los dat Onana knap keerde maar Balk was sneller bij de bal dan Jurriën Timber en schoot de rebound binnen: 1-0. Ajax-coach Erik ten Hag besloot toen eindelijk in te grijpen en de fans gingen er goed voor zitten. Nu zou Tadic eindelijk in de spits komen en Promes op links. Tot eenieders grote verbazing kwam David Neres echter in de ploeg voor Antony die weliswaar niet goed in de wedstrijd zat maar al weken aantoont de beste aanvaller te zijn. Er veranderde dus verder niets aan het spel, sterker nog: Ajax ging alsmaar zwakker spelen. Groningen bleef, mede omdat scheidsrechter Dennis Higler structureel weigerde te fluiten voor de vele kleine overtredingen van vooral Matusiwa, steeds simpeler op de been en kreeg zelfs uitzicht op 2-0. Het spel lag vaker stil dan dat er gespeeld werd en Ajax oogde mat en slap. En vooral ook als een chaos, iets wat de coach zich mocht aanrekenen.

Tweemaal lat

Pas in de absolute slotfase kwamen er echte kansen voor de bezoekers. Eerst miste Quincy Promes een knap teruggelegde bal van Neres maar dat was geen verrassing want eerstgenoemde raakte het leder werkelijk geen enkele keer lekker deze dag. Daarna hadden de bezoekers ook nog de grote pech waar men om vroeg. Ajax drong aan maar Dusan Tadic kopte tegen de lat waarna de terugspringende bal door invaller Klaas-Jan Huntelaar opnieuw, maar dan nu snoeihard, tegen de diezelfde dwarsligger werd gekegeld. Er kwam liefst acht minuten bij, meer dan terecht vanwege het opzichtige tijdrekken en de vele wissels, maar Ajax was en bleef machteloos.


[video] Erik ten Hag wil (nog) geen posities wisselen


Ryan Gravenberch: "Het was gewoon dramatisch vandaag"

Ryan Gravenberch, weer terug, kon na afloop voor de camera's van Fox Sports ook geen echte reden geven voor het slechte spel. "Groningen-uit is altijd lastig maar we waren gewoon niet goed vandaag. Het was slap, eigenlijk was het gewoon dramatisch."

Over zijn eigen spel kon hij ook al niet tevreden zijn. "Nee, was niet creatief genoeg. Het liep gewoon niet." Toch bleef hij hoop houden. "Als die bal van Klaas erin gaat heb je nog tien minuten om alsnog te winnen maar dat gebeurde niet. Toen werd het lastig en ging Groningen met de 1-0 aan de haal."


Jurriën Timber baalt: "Is toch mijn man die scoort weet je"

Een lichtpuntje voor Ajax was het spel van Jurriën Timber. De vervanger van de licht geblesseerde Perr Schuurs deed het goed maar zelf had hij over de tegengoal goed de pest in. Timber, tegenover Fox Sports: "Het is toch mijn man die scoort weet je. Daar moet ik alerter zijn."

Over de wedstrijd zelf: "Snel vergeten en door. We creëerden hier veel te weinig, het was niet best." De verslaggever vraagt dan of hij denkt tegen een basisplaats aan te zitten. "Ajax 1 is een iets hoger niveau maar ik word goed geholpen door iedereen. Ik ga in ieder geval de strijd aan om een basisplek."


Fox biedt excuses aan voor walgelijke 'stadionspreekkoren'

FOX Sports heeft zondag bij monde van presentator Pascal Kamperman excuses aangeboden, nadat tijdens het duel tussen FC Groningen en Ajax kwetsende stadiongeluiden werden uitgezonden. Dit meldt De Telegraaf.

Door een 'menselijke fout' waren er in de eerste helft antisemitische spreekkoren te horen. Deze geluiden worden momenteel, bij gebrek aan echt publiek, vanuit de studio zelf bijgevoegd aan de beelden. Fox zegt een onderzoek in te stellen.


Erik ten Hag: "Over links kwam er nog wel gevaar vandaar Antony eruit"

Ajax-coach Erik ten Hag toonde zich voor de camera van Fox Sports logischerwijs ontevreden: "We hebben te weinig afgedwongen. We hadden totale controle over de wedstrijd maar naar voren toe was het karakterloos. In zo'n duel moet je scoren om ruimte te krijgen maar dan moet je wel investeren. Dat verzuimden we."

Er was veel onbegrip over het feit dat de trainer uitgerekend Antony wisselde. "Over links kwam er nog wel gevaar, over rechts niet. Er was alles bij elkaar te weinig beweging ten opzichte van elkaar. Dat het vandaag niet goed was is helder."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Balk ('49)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Ryan Gravenberch ('60)

Opstelling Ajax

Dusan TadićZakaria LabyadAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchQuincy PromesEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoDaley BlindJurriën TimberNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'55 David Neres voor Antony Matheus dos Santos
'68 Jurgen Ekkelenkamp voor Edson Álvarez
'68 Lassina Traoré voor Zakaria Labyad
'76 Lisandro Martínez voor Daley Blind
'76 Klaas Jan Huntelaar voor Noussair Mazraoui


Opstelling FC Groningen

BalkLarsenEl Messaoudi


Van KaamLundqvistMatusiwa


Van HintumItakuraDammersDankerlui


Padt

Wissels:

'69 Joosten voor Balk
'69 El Hankouri voor Larsen
'87 Poll voor Lundqvist
'90 Postema voor Van Kaam


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-2 (0-0)
 3 1-3 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 2 1-2 (1-1)
 2 0-2 (0-0)
 2 1-2 (1-1)
 2 0-2 (0-0)
 2 1-3 (1-1)
10  2 0-1 (0-0)
11  2 1-3 (1-1)
12  2 1-3 (1-1)
13  2 1-1 (1-1)
14  2 0-2 (0-0)
15  2 0-3 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jurriën Timber (41 -> 5,0)
2. Niemand (30 -> 4,0)
3. André Onana (17 -> 3,0)
4. Noussair Mazraoui (12 -> 2,0)
5. Lisandro Martínez (8 -> 1,0)
6. Dusan Tadić (5 -> 0,0)
7. Daley Blind (4 -> 0,0)
7. Ryan Gravenberch (4 -> 0,0)
7. Nicolás Tagliafico (4 -> 0,0)
10. Edson Álvarez (3 -> 0,0)
10. Klaas Jan Huntelaar (3 -> 0,0)
10. Quincy Promes (3 -> 0,0)
10. Jurgen Ekkelenkamp (3 -> 0,0)
10. Naci Ünüvar (3 -> 0,0)
10. Sean Klaiber (3 -> 0,0)
16. Perr Schuurs (2 -> 0,0)
16. Sontje Hansen (2 -> 0,0)
18. David Neres (1 -> 0,0)
18. Dominik Kotarski (1 -> 0,0)
18. Mohammed Kudus (1 -> 0,0)
18. Noa Lang (1 -> 0,0)
22. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
22. Bruno Varela (0 -> 0,0)
22. Joël Veltman (0 -> 0,0)
22. Kik Pierie (0 -> 0,0)
22. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
22. Carel Eiting (0 -> 0,0)
22. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
22. Siem de Jong (0 -> 0,0)
22. Razvan Marin (0 -> 0,0)
22. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
22. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
22. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
22. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
22. Noa Lang (0 -> 0,0)
22. Sergino Dest (0 -> 0,0)
22. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
22. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
22. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
22. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
22. Ryan Babel (0 -> 0,0)
22. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
22. Antony Matheus dos Santos (0 -> 0,0)
22. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
22. Davy Klaassen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik weet denk ik wel Ten Hag gaat doen, Labyad krijgt nog een keer 90 minuten de kans tegen Groningen en ik snap het ook wel als je daarmee nou eenmaal bent begonnen en je krijgt in 2 games, 2 rode kaarten en hij moet eraf dat je hem nog een keer 90 minuten laat spelen op de 9.

Maar gezien de aankomende CL en de flow waar je in wil komen als team zou ik zo gaan spelen. Oefenen met het team wat tegen Liverpool, Atalanta gaat spelen.
En sure als Kudus niet kan spelen, dan nu Gravenbergh.-----------------Onana---------------------.

Mazraoui---Schuurs ---- Blind -----Tagliafico.

-----------Kudus-------Martinez--------------.
----------------Promes-----------------------.

Antony-----------Tadic-------------Neres.
+2/-0

3 jaar geleden
Het moet maar eens afgelopen zijn, Ajax zal het klusje in Groningen moeten klaren zonder de bij gedachten van een moeilijke tegenstander. Ik heb Ajax 4 keer laten scoren dus een goed voorbeeld doet goed volgen.
+1/-0

3 jaar geleden
12.15 uur, uitwedstrijd, wind en regen en beton middenveld met Gravenberch en Alvarez en Labyad in de spits. Ik moet het nog maar zien. Martinez opeens in de pikorde gezakt m.b.t Alvarez?
+1/-0

3 jaar geleden
Als Ajax geen rode kaart krijgt is dit de ultieme check om te zien hoe het elftal er eigenlijk voor staat en wie in de basis hoort en wie niet.

We spreken straks ;)

Als Labyad er vandaag 2 in legt en 1 assist geeft zeg ik niks.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Ik denk dat Ten Hag nu zo snel mogelijk terug moet gaan naar zijn CL team, want dat gaat hij tegen Liverpool sowieso weer doen en de spelers kunnen beter daar aan gaan wennen. Dus Labyad eruit en de volgende opstelling:

-----------------Onana---------------------.

Mazraoui---Schuurs ---- Blind -----Tagliafico.

--------Klaassen-------Martinez--------------.
---------------- Kudus-----------------------.

Antony-----------Tadic-------------Neres.> Ik denk dat Tadic tegen Liverpool gewoon weer op zijn CL plek zal gaan spelen en dan zal dit waarschijnlijk de beste 11 zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Promes Is geen 10, Labayad geen 9 en Alvarez geen middenvelder. Wat een gepruts van ten Hag.
+4/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Twee wedstrijden met tien man gespeeld en nu met negen want in de eerste helft doen Promes en Labyad niet mee.
En ja hoor, geen wissels van de trainer, die volgens zichzelf altijd gelijk heeft. Geen Neres, geen Huntelaar. Zo hij heeft het voor elkaar, we staan 1-0 achter. Zou hij nu zien dat er toch echt iets moet veranderen?
Zo, onze topscorer er uit voor Neres en Labyad mag blijven staan. Mocht dit nog goedkomen dan is het zeer zeker niet aan de trainer te danken.
Staat die Labyad gewoon voor de derde keer buitenspel, heeft een grote kans gemist, verprutst een vrije trap en de topscorer van Nederland per gespeelde minuten blijft op de bank.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Ten Hag is echt een tactisch onbenul en geeft Labyad en Alvarez nog meer tijd om aan te kutten.
+4/-0

3 jaar geleden
Wat een enorme lul is Ten Hag: kut opstelling met nog kuttere wissels.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Zeer matig zelfs. Net als Labyad, Traore en Alvarez die eigenlijk helemaal niet in de selectie horen. Daarnaast Promes een drie vandaag, echt heel dramatisch wat die aan het doen was. En de coach ook een drie vandaag. Ondanks een selectie waar genoeg kwaliteit in zit deze wanprestatie neerzetten en voor de zoveelste keer geen plan B.
+4/-0

3 jaar geleden
Ten Hag, rot op met Labyad en wissel Promes eerder als hij zo kut speelt.
+5/-0

Bowser (geschorst)
3 jaar geleden
Rustig maar jongens,tis maar een spelletje
+3/-1

3 jaar geleden
Zonder Kudus en met Alvares op middenveld en Labyad in de spits ga je de oorlog niet winnen. Tijd dat Klaassen wordt binnen gehengeld. En Labyad en Alvares nooit meer opstellen.
+5/-0

 
3 jaar geleden
Gravenberch lekker verhuren die komt ook nog Te kort.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Verhuren inderdaad of gewoon langzaam steeds meer speelminuten geven. Nu krijgt hij opeens heel veel verantwoording waar hij nog niet klaar voor is. Ik begrijp sowieso niet waarom Martinez opeens niet meer op het middenveld staat. Die had toch echt best wel een goed jaar achter de rug en speelde als doorgeefluik wat nu Gravenberch moet doen.
Hopelijk binnenkort Kudus, Klaassen en Martinez als middenveld. Tenzij Promes weer zijn nivo haalt dan kan je daar mee rouleren.Maar wat Promes vandaag liet zien was bizar slecht.
En dan voorin gewoon Antony en Neres op de vleugels en Tadic in de spits. Kappen nou met die ten Hag uitvindingen. Heel Nederland ziet dat die niet werken maar hij kan er gewoon mee doorgaan. Daarmee hebben we vandaag alle clubs bloed laten ruiken.
+2/-0

3 jaar geleden
Verloren seizoen dit. PSV heeft wél een spits die kan scoren. Vorig seizoen hadden we ook nooit gewonnen, puur mazzel met afkappen van de competitie. Helaas heeft dat veel zwaktes gemaskeerd en daar gaan we nu de wrange vruchten van plukken.
+2/-4

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

3 jaar geleden
Man man man, waar heb ik naar zitten kijken ... ik ben echt helemaal klaar met die Ten Hag.
+4/-1

3 jaar geleden
Tjah, waar moet ik beginnen. Alleen Onana en Tagliafico haalde een voldoende vandaag. Mazraoui speelde met vlagen ok. Zoals ik al eerder had opgemerkt was het niet positief dan Alvarez zijn schorsing teruggetrokken werd. Voetballend een zeer matige speler en is daarnaast ook nog eens traag, wat doet zo’n speler bij Ajax en überhaupt op een middenveld? Ten Hag leert niet van zijn fouten. Promes is geen 10, Labyad is geen spits. Gravenberch is gewoon niet goed genoeg, te lage handelingssnelheid en ‘ziet’ het spelletje niet. Iedereen kon zien dat het niet liep, helemaal na de rust. Waarom grijpt Ten Hag niet eerder in? Waarom eerst 25 minuten aankloten? En dan Traore, wat een ergenis, het is gewoon een hele grote gespierde man, meer niet. Staat continu verkeerd, elke aanname gaat fout. En dan is het helemaal knap om met zulke spieren niet met de bal weg te komen in elk duel die hij aangaat. Huntelaar zou met zijn ervaring ook moeten weten dat de bal niet door het net heen moet als je 3 meter voor het doel staat, veel te onrustig!
+4/-0

 
3 jaar geleden
Dat Traore vorige week met tien man in de laatste minuten nog mocht invallen was al totaal van het padje. En vandaag liet hij maar weer eens zien dat zijn coach echt blind is want het was niet eens eerste divisie nivo wat hij bracht. Zou bijna zeggen zijn wij nu zo slim of is ten Hag.........
+2/-0

3 jaar geleden
Ik zal niet de eerste zijn; klaar met het Labyad experiment.
Zsm Klaassen halen voor het middenveld.
Tadic in de spits, Promes naar links.
Evt. Zirkzee huren van Bayern, zij willen hem ergens stallen.
Hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn.
+3/-0

3 jaar geleden
Daar in het Hoge Noorden

Daar In de Groene Kathedraal

Daar ging FC Groningen dankzij een tactisch meesterplan van Danny Buijs brutaal met de drie punten aan de haal

In het hoofd van Ten Hag zat geen plan
en dus ook geen goed stel hersens

Daarom is ie tenslotte ook kaal

Want

Elf Ajacieden speelden als een stel oude wijven

Tsja.

ls je geen zin hebt om te voetballen kun je beter in de kleedkamer blijven

Als zelfs Ten Hag dat niet wil toegeven is hij gewoon een mietje

Moet Ajax om 12:15 uur voetballen is het altijd weer hetzelfde liedje

Dus een groot deel van Nederland lacht zich nu kapot

Trouwens,

De spelersbus is nieuw dus sla hem maar verrot

Meer dan negentig minuten voetballen en wat betreft gemaakte doelpunten aan Ajax zijde
Staat de teller heel vernederend op nul

Oftewel

Het grote Ajax staat weer eens voor lul.
+2/-3

 
3 jaar geleden
Er is maar 1 die voor lul staat en dat ben jij zelf!
Sinterklaas is pas in december hoor 😜
+4/-1

 
3 jaar geleden
Beter met een origineel en dus een spontaan zelfgeschreven gedicht zogenaamd voor lul staan dan gewoon een standaard berichtje vol frustratie posten wat stikt van de typefouten.

Ik kan in ieder geval zeggen dat ik fanatiek aan mijn dichtkunsten heb gewerkt.

Jij komt niet verder dan twee nikszeggende zinnen en een emoticon.

Gezien je lage aantal bijdragen zegt dat ook wel voldoende.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Kappen met het dichten en of rijmen. Slaat nergens op. Maar dat is mijn mening.
+3/-3

 
3 jaar geleden
Gaat niet gebeuren
Laat ze beide maar zeuren

En dit droommiddenveld kan helemaal

niemand afkeuren:

------ Kudus ------

Klaassen --- Eriksen

Het probleem 'betonmiddenveld' opgelost
En al dichtend daarover even discussie uitlokken is heerlijke kost!
+2/-2

 
3 jaar geleden
Als die man wil dichten of rijmen, laat hem.
+1/-2

 
3 jaar geleden
Toch nog iemand die het snapt!

Dus even dichtend pak ik die flow!

Ja!

DonVito,
de man die aan tafel hoort te zitten bij Ziggo in dus het programma Rondo

Want

Met zijn fraaie berichten en dus goede gevoel voor vrijheid van meningsuiting

Steelt hij simpelweg op prachtige wijze de show!

En nu stop ik echt want FC Barelona - Sevilla kijken is ook belangrijk!

Kom maar op met die Barcelona haat..
(Nee, hoor grapje!)

:-)
+2/-2

 
3 jaar geleden
Ja als je niks anders te doen hebt in je leven door te kijken hoeveel reacties iemand geeft en op spelfouten van andere te letten vindt ik dat zwaar overdreven!
+3/-2

 
3 jaar geleden
Met dichten gaan we nooit prijzen winnen. Ajax is geen sinterklaas, droeftoeter.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Ik heb een droef droef droef toeter op mijn waterscooter..

Okay ON-TOPIC:

Nergens niet om maarre zoals vandaag met elf droeftoeters in het veld en één ernaast pakken we sowieso geen prijzen.

Zoals Cruijff zei: Ieder nadeel heeft zijn voordeel; ik heb in ieder geval een droeftoeter op mijn waterscooter!

Ha ha!
+1/-2

 
3 jaar geleden
Sneu mannetje, zit zeker hele dagen in je shithole, doelloze droeftoeter gedichten te maken voor je waterscooter. Enkeltje PBC. Zonder ajax ben je niks, als we kampioen worden dan mag jij vooraan komen hoor op het podium met je droeftoeter gedichten. Krijg je hopelijk wat bakken bier over je knakker heen.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Hmmm. Interessant. Iemand die erg negatief is en dus de aanval opent.

Wist je dat door negatief denken er serieus hersencellen af sterven?

Gezien je bericht had je daar toch niet al te veel van dus als ik jou was zou ik maar zuinig zijn op de hersencellen die je nog over hebt.

Verders:

Mijn gedichten zijn pure satire en je mag best weten dat ik als Ajacied en de buurman (een die hard Feyenoorder) er smakelijk om hebben gelachen!

Geldt ook helemaal voor jou berichtje.

Conclusie: ik heb (met Ajax als inspiratiebron) de hele dag vurig aan mijn dichtkunsten kunnen werken, aan de hand daarvan zelfs keihard gelachen met dus mijn buurman en daardoor ook het verlies van Ajax goed kunnen verwerken.

En jij bent onnodig hersencellen kwijt geraakt.

Who's the winner now?

I thought so.

ON-Topic: verklaar me voor gek en je mag gerust afleveren bij het Pieter Baan Centrum (ha ha ha) als ik zeg:

Ik kijk alweer uit naar AFC Ajax - SC Heerenveen!
Erik ten Hag gaat en moet het ook anders doen.

En daar laat ik het bij.
+1/-2

3 jaar geleden
SCHANDALIG !!! de slechste was weer TEN HAG !!! verschrikkelijk dat hij labyad steeds opstelt verhuur hen aan RKC of zoiets.is er binnen ajax geen man voor in de spits ??? marc dan wordt hoog tijd voor een echte spits te halen. en alveres ook niet meer martinez is toch beter. promes ook drama snap niet dat bij ned elftal komt. MISSCHIEN DAT TEN HAG NOG EENS BIJ UTREHT MOET SHOPPEN grapje. zo kom je in europa niet ver met dit elftal.misschien volgend keer met 10 man beginnen dan meer inzet hopelijk.twee keer met 10 man gewonnen ze denken makkie met 11 tegen Groningen. beetje naast de schoenen lopen.
+2/-0

3 jaar geleden
Ik vond de wedstrijd ongelofelijk slecht van Ajax-zijde. Geen passie bij de spelers. Meer ballen richting eigen goal gespeeld dan naar het vijandelijk doelgebied. Spelers lamlendig ongeïnteresseerd en een slechte opstelling door Ten Hag met dito wissels gefabriceerd. On Ajax en wederom op het moment dat er iets aan de horizon ontstaat zakt het gehele team door de bodem van hun kunnen. Een Klaassen mocht die komen zal vanwege zijn passieve handelen daarin geen verbetering bewerkstelligen. Kapitaalvernietiging wordt dit in het bedrijfsleven genoemd!
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
als deze aankoop door zou gaan , zou ik die ook niet begrijpen ,normaal gesproken zit het wel snor op het middenveld, voor dat geld haal je een redelijke spits. Gaat ten Hag Antony van het veld afhalen en zet Traore en Ekkelenkmp in ,die hebben zelfs nog niets laten zijn bij JAJ.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ter Hag met zijn vriendin in de spits ik houd me hart vast voor de andere utreg ik ben bang dat Ter Hag aandelen heeft (stiekem) van utreg .
De hele wedstrijd zie je toch dat Labyad hopeloos faalt laat zich te ver uit de spits zakken schiet hopeloos op 20 mtr afstand .
Er is slechts een optie en dat is Tadic in de spits links komt deze speler niet tot zijn recht al vind die pias van een trainerT van wel , over het middenveld zwijg ik maar anders trek de server het niet meer
+3/-1

3 jaar geleden
Je kan toch dit verlies tegen die ant voetballers (wat te begrijpen is) ook toeschrijven aan ten Hag ,te slechte tactiek en nog slechtere wissels ,hoe is het mogelijk om van Ekkelenkamp en Traore in te zetten, deze spelers (speciaal Traore!!) moeten snel verkocht worden, laat staan inzetten als je achter staat, deze wedstrijd is echt een blamage en ik hoop dat dit snel gaat veranderen , KOOP GVD NOU IS EEN GOEDE SPITS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+1/-0

3 jaar geleden
Davy Klaassen is t beste wat Ajax nu overkomt! Ten Hag je keuzes waren discutabel! Vanaf nu recht vooruit . Wij zijn Ajax!!!!
+1/-1

 
3 jaar geleden
Het ENIGSTE positieve van deze nederlaag is denk dat het - nu - gebeurd en dat Ten Hag goed wakker moet worden aangezien Liverpool, Atalanta er aan gaan komen en dan wil je goed voor de dag komen.

Het is wakker worden en goed gaan analyseren hoe je met het materiaal wat er nu nog is en bv Klaassen, dit team het beste kan renderen en wie niet in de basis horen @ op een andere plek moeten gaan spelen. Daarbij mag Ajax erg blij zijn dat Tagliafico en Onana er nog zijn.

Daarom denk ik uiteindelijk ook dat weer opnieuw het juiste kwartje moet gaan vallen bij dit 'nieuwe' team en Ten Hag en wordt hopelijk het basiselftal binnenkort iets zoals dit:

-----------------Onana---------------------.

Mazraoui---Schuurs ---- Blind -----Tagliafico.

----Klaassen-------------Martinez--------------.
----------------Kudus-----------------------.

Antony-----------Tadic-------------Neres.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Het is toch diep triest dat je een houthakker als Klaassen terug gaat halen..
Hotsknotsbegoniavoetbal..!
+2/-3

3 jaar geleden
Zowel op het middenveld als achterin komt ajax tekort. Ajax zou verschillende spelsystemen moeten kunnen spelen.
Tadic en Promes zo verschrikkelijk zwak.
Waarom wisselt Ten Hag deze twee niet.
+1/-0