Transparent
Inloggen
Sluiten

Groningen-uit voor Ajax de laatste jaren een van de lastigste uitwedstrijden

2 oktober 2020 10:23

Voor Ajax wacht zondag een uitwedstrijd tegen het moeizaam begonnen FC Groningen. De Trots van het Noorden ging onderuit tegen zowel PSV als FC Twente en wist in een zeer slechte wedstrijd nipt te winnen van ADO Den Haag. Het zorgt er voor dat de Groningers na drie wedstrijden terug te vinden zijn op de twaalfde plaats.

Gekeken over de gehele historie kan Ajax tegen FC Groningen en voorloper GVAV keurige resultaten overleggen in de competitie. Van de 53 voorgaande uitwedstrijden werden er 32 in winst omgezet, terwijl er 10 keer gelijk werd gespeeld en 11 keer werd verloren. In het seizoen 1966/1967 werd de grootste zege én meest doelpuntrijke overwinning behaald. Ajax was die dag namelijk met 3-8 te sterk.

De laatste jaren kent Ajax beduidend veel meer moeite met de Groningers. Er werd dan wel vaker gewonnen dan verloren, maar de laatste keer dat er met meer dan twee doelpunten verschil werd gewonnen in de competitie is al bijna 16 jaar geleden. In januari van dit jaar stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar en toen wist FC Groningen zelfs met 2-1 te winnen.

De selectie van FC Groningen kent ook meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Sergio Padt, Damil Dankerlui en Azor Matusiwa speelden allemaal in de jeugdopleiding van Ajax, al was Matusiwa uiteindelijk de enige die ook daadwerkelijk een officiële wedstrijd in het eerste elftal speelde. Aan de zijde van Ajax speelden Daley Blind en Dusan Tadic in het verleden voor FC Groningen.




Tags

groningen groningers matusiwa ado azor blind damil dankerlui doelpuntrijke gvav historie keurige nipt padt sergio tadic twaalfde twente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen brobbey chico conceicao consistente dest elsimao eredivisie forbs henderson kiki liverpool metz mikautadze mislintat mum ofzo porto ramaj sevic sosa steijn sutalo transferbeleid utrecht