Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Ajax maakt het zichzelf onnodig lastig tegen zwak PSV maar wint nipt: 1-0


Tijdstip
2 februari 2020
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Ajax maakt het zichzelf onnodig lastig tegen zwak PSV maar wint nipt: 1-0; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax maakt het zichzelf onnodig lastig tegen zwak PSV maar wint nipt: 1-0

Gezien de eerste helft had Ajax met veel ruimere cijfers dan slechts 1-0 de papieren topper tegen PSV moeten winnen maar uiteindelijk, omdat er diverse grote kansen om zeep werden geholpen, werd het nog onnodig billen knijpen geblazen ook. De enige goal van de middag kwam op naam van Quincy Promes die tien minuten voor rust met een tegendraadse schuiver de uitblinkende doelman Lars Unnerstall wist te passeren. Ondanks de zege zat Ajax-coach Erik ten Hag na afloop met grote kopzorgen want zowel Joël Veltman, Quincy Promes als Ryan Babel vielen uit met pittige spierblessures.

Bij Ajax had Ryan Babel een basisplaats als centrumspits terwijl Carel Eiting op het middenveld een controlerend blok vormde met Ryan Gravenberch terwijl Donny van de Beek weer zijn oude positie van nummer tien mocht gaan innemen. Bij de gasten had nieuweling Ricardo Rodriguez nog geen basisplek gekregen van trainer Ernest Faber, de interim-coach die op papier koos voor een 4-3-3 opstelling. In de praktijk kwamen de Eindhovenaren amper van de eigen helft af. Vooral voor de pauze was het alleen maar Ajax dat voetbalde, het regende hele en halve kansen voor de Amsterdammers die in feite de zwalkende opponent op alle fronten overklasten. Na een geweldig balletje van Carel Eiting, die in de stijl van Hakim Ziyech richting tweede paal lepelde, was het Quincy Promes die van dichtbij de weergaloos reddende Unnerstall op zijn pad vond. Even later redde de Duitser opnieuw zeer knap met het linkervoetje toen Donny van de Beek per toeval een grote kans kreeg gepresenteerd.

Na een bombardement op het Eindhovense doel leek het alsof de goal voor Ajax niet wilde vallen maar nadat Unnerstall een bal matig wegtrapte was het Donny van de Beek die op veertig meter van de goal oppikte en een rush dacht te besluiten met een goal maar op het laatste moment gleed de naar binnen knijpende Denzel Dumfries de bal van zijn voeten weg. Helaas voor de PSV-er betekende dat wel een glaszuivere assist voor de goed gevolgde Quincy Promes: 1-0. Op dat moment was Joël Veltman al vervangen door Perr Schuurs, een gemis dat te dragen viel voor de gastheren. Op slag van rust viel echter ook doelpuntenmaker Promes nog uit toen hij bij de zoveelste veelbelovende kans op Ryan Babel wilde hakken en meteen aan zijn rechterhamstring voelde. Het lijkt er op dat de aanvaller, net weer terug van een kuitblessure, voorlopig kan toekijken. Lasina Traoré werd zijn logische vervanger.

Ajax ging met een klein katertje de rust in want naast de blessure van Promes was de 1-0 voorsprong slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Na de rust was het aanvankelijk weer Ajax dat de lakens uitdeelde en toonde Donny van de Beek zich te zelfzuchtig toen hij intelligent werd doorgestoken door Dusan Tadic. Van de Beek schoot in het zijnet waar Babel helemaal vrij stond bij de tweede paal. Toen ook laatstgenoemde nog uitviel moest Ten Hag helemaal een noodopstelling in elkaar gaan knutselen. De verwachting was dat Sergino Dest, één van de uitblinkers, rechtsbuiten ging spelen maar de trainer koos ervoor om invaller Noussair Mazraoui gewoon op de plek van Babel te posteren: linksvoor dus. Het werd steeds zwakker en zwakker in de Johan Cruijff Arena. Het eigenlijk kansloze PSV rook bloed want Ajax zakte steeds verder weg. Nu moet gezegd dat men ook aardig werd tegengewerkt door scheidsrechter Björn Kuijpers die de lachers op zijn hand kreeg door een glaszuivere strafschop weg te wuiven voor de Amsterdammers. Dest ging over het uitgestoken been van Oliver Boscagli maar tot verbazing van vriend en vijand zwaaide Kuijpers parmantig dat er doorgespeeld moest worden. Hierdoor bleven de gasten in de wedstrijd maar zij slaagden er niet in een kans uit te spelen.


[video] Highlights Ajax - PSV


Kenneth Perez: 'Wat was dit slecht'

Fox-analist Kenneth Perez was na afloop duidelijk niet enthousiast over het niveau van de wedstrijd: "Wat was dit slecht", was het eerste wat hij verzuchtte.
Later nuanceerde hij enigszins: "Misschien mochten we niet meer verwachten. PSV zit in een diepe crisis en Ajax heeft veel blessures, nu helemaal. Zij spelen ook niet best. Maar jongens, we hadden de lat gelukkig al naar onderen bijgesteld. Gelukkig maar."


[video] Ten Hag: 'We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd'


Donny van de Beek: 'Je wint hem, dat is goed'

Donny van de Beek toonde zich na afloop gematigd tevreden. Op de vraag van verslaggever Hans Kraay of hij opgelucht of tevreden was koos hij voor de tweede optie. Van de Beek: "Denk toch tevreden. In de eerste helft zag je weer goede dingen bij ons, alleen moet je jezelf meer belonen. Het was niet gek als het halverwege 2 of 3-0 had gestaan denk ik." Op verzoek van Kraay beschrijft hij zijn rol in de 1-0. "Keeper van PSV is zeer goed op de lijn maar met de voeten wat minder dus ik loerde erop. Ik dacht nog even aan meteen schieten maar speelde Hendrix uit. Natuurlijk dacht ik aan zelf afronden maar uiteindelijk deed Quincy het zeer goed."
Na de pauze werd het steeds minder bij Ajax, dat zag Van de Beek ook. "Ja, maar we kregen de kans op 2-0, dan maak je er meer. Je wint hem met 1-0, dat is goed. Hier krijgen we weer vertrouwen van."


[video] Knallende vuurwerkshow voor Ajax-PSV


Erik ten Hag toont zich 'uitermate tevreden'

Ajax-trainer Erik ten Hag, vandaag 50 jaar wordend, toonde zich na afloop opgelucht. Ten Hag: "Ik ben uitermate tevreden over de winst maar vooral ook de manier waarop. We hebben een ongelooflijke vechtlust laten zien en in de eerste helft speelden we zeer goed."

"Ja het klopt dat na de pauze de lucht er wat uitging maar we hadden ook heel veel gegeven en we spelen met veel jonge spelers." Minpunt was dat er drie spelers leken uit te vallen met spierblessures. Ten Hag ontkende echter dat het allemaal spierproblemen waren. "Alleen Promes is een spiergeval. Veltman heeft last van zijn knie terwijl Babel een kneuzing heeft vanwege een botsing met Unnerstall in de eerste helft. We zullen morgen kijken wat de diagnoses zijn, daar kunnen we nu nog niets over zeggen."


[video] Sergiño Dest: 'Voor mijn gevoel is dat een penalty'


Björn Kuipers na het zien van de beelden: 'Ik heb een voorkeur voor een penalty'

Scheidsrechter Björn Kuipers werd na afloop uiteraard getrakteerd op de beelden van het vermeende strafschopmoment tussen Sergino Dest en Oliver Boscagli.

Na het bestuderen van de camera-opnames moest hij toegeven dat er wellicht toch sprake was van een strafschop. Kuipers: "Vanuit mijn positie leek het alsof Dest echt dat been opzocht. Nu zie ik uit vanuit andere oogpunten en heb ik toch een voorkeur voor het geven van een strafschop. Ik zeg nadrukkelijk 'voorkeur' want ik vind het niet echt een grote fout om geen strafschop te geven."


[video] Traoré moest halsoverkop invallen tegen PSV


Ben Wijnstekers: 'Lisandro Martínez was de beste speler op het veld'

Volgens De Telegraaf-rapporteur Ben Wijnstekers was Lisandro Martínez in de wedstrijd tegen PSV de beste van het veld. "Martínez stond er als een leider en straalde uit ten koste van alles te willen winnen", aldus Wijnstekers. "Ik vind hem centraal achterin eigenlijk nog beter tot zijn recht komen dan op het middenveld. Hij weet de organisatie goed neer te zetten en straalt rust uit, terwijl hij op het middenveld nog wel eens aan het 'zwemmen' was."

Onder aanvoering van Martínez gaf Ajax nauwelijks een kans weg. "Die jongen is een echte overlever. Hij is fanatiek en zit er telkens kort op", zo geeft hij aan. "Zelden wordt hij uitgespeeld en anders maakt hij het op karakter vaak nog goed. Dat zag je op een gegeven moment bij een actie van de ingevallen Kostas Mitroglou. Die leek er langs en Martinez kon haast niet meer bij de bal, maar met zijn fanatisme wist hij het duel alsnog te winnen."

De Argentijn kreeg uiteindelijk een 7,5 voor zijn wedstrijd. "Hij was gisteren de beste speler op het veld", zegt Wijnstekers daarover. "Martinez leest het spel en is sterk in de dekking. Bovendien heeft hij een goede voortzetting in huis en gaan zijn teamgenoten naast hem ook beter spelen."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Quincy Promes ('34)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
53.055 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Schwaab ('6)
Kaart
Ajax: Dusan Tadić ('47)

Opstelling Ajax

Quincy PromesRyan BabelDusan Tadić


Ryan GravenberchDonny van de BeekCarel Eiting


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezJoël VeltmanSergino Dest


André Onana

Wissels:

'31 Perr Schuurs voor Joël Veltman
'45 Lassina Traoré voor Quincy Promes
'64 Noussair Mazraoui voor Ryan Babel


Opstelling PSV

GakpoLammersBruma


HendrixIhattarenRosario


BoscagliViergeverSchwaabDumfries


Unnerstall

Wissels:

'61 Mitroglou voor Lammers
'70 Rodriguez voor Boscagli
'81 Madueke voor Bruma


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 3-1 (1-1)
 5 2-0 (1-0)
10  5 2-0 (1-0)
11  5 1-0 (0-0)
12  5 1-0 (0-0)
13  5 2-0 (1-0)
14  5 1-0 (0-0)
15  5 2-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Sergino Dest (60 -> 5,0)
2. Donny van de Beek (38 -> 4,0)
3. Lisandro Martínez (34 -> 3,0)
4. Carel Eiting (32 -> 2,0)
5. Quincy Promes (17 -> 1,0)
6. Perr Schuurs (7 -> 0,0)
7. Dusan Tadić (4 -> 0,0)
8. Nicolás Tagliafico (3 -> 0,0)
9. Lassina Traoré (2 -> 0,0)
9. Niemand (2 -> 0,0)
9. Ryan Babel (2 -> 0,0)
12. Edson Álvarez (1 -> 0,0)
12. André Onana (1 -> 0,0)
12. Ryan Gravenberch (1 -> 0,0)
15. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
15. Bruno Varela (0 -> 0,0)
15. Joël Veltman (0 -> 0,0)
15. Kik Pierie (0 -> 0,0)
15. David Neres (0 -> 0,0)
15. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
15. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
15. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
15. Siem de Jong (0 -> 0,0)
15. Daley Blind (0 -> 0,0)
15. Razvan Marin (0 -> 0,0)
15. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
15. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
15. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
15. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
15. Noa Lang (0 -> 0,0)
15. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
15. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
15. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
15. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
15. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
15. Jurriën Timber (0 -> 0,0)
15. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
15. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Onana-Dest-Veltman-Schuurs-Tagliafico-Martinez-Vd Beek-Promes-Tadic-Traore-Babel.
Gaat gewoon een lastige pot worden. Ajax is ook niet in beste doen!
+2/-1

 
3 weken geleden
Schuurs??? Gaat Ten Hag nooit doen! En dat snap ik wel! Te riskant!!
+1/-0

 
3 weken geleden
Martinez moet op het middenveld. Is totaal gatenkaas op het middenveld. Martinez moet op het middenveld strijden.
Het middenveld werd tegen Groningen overlopen waardoor Martinez en Veltman de lul waren. Je zag de onzekerheid er van af spatten bij Martinez.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik zou het liefste ook Martinez op het middenveld zetten. Maar met Veltman heb je achterin al een onzekerheid; met Schuurs of Alvarez ernaast heb je er twee. Die hebben in Dubai hun kans niet gepakt.

Wat denk je hier van?

Onana;
Dest, Veltman, Martinez, Tagliafico;
Eiting, Van de Beek, Tadic;
Babel, Traore, Promes;
+1/-1

 
3 weken geleden
Ik weet niet zo goed of Eiting het al aankan in zo n topper. Aan de andere kant daar komen we op maar 1 manier achter.
Die gestoorde Hendrix zal wel weer op alles mogen schoppen wat los en vast zit.
+3/-0

 
3 weken geleden
Tja, hadden we Schöne nog maar ! Waren we uit de brand!
+4/-0

 
3 weken geleden
Grappig: die gedachte had ik eerder vandaag ook toen ik over de opstelling nadacht... :-)
+2/-1

 
3 weken geleden
Sterker nog, dan waren we nog meer uitgelopen! Nu loop je over een week misschien wel gelijk op met AZ of erger.
+1/-0

 
3 weken geleden
Tsja, het is roeien met de riemen....

dan zou ik zoiets doen, om voort te borduren op jou 11:


----------Onana-----------------
Mazraoui Veltman, Martinez, Tagliafico;
Van de Beek, Eiting
---------Tadic----------
Promes Traore, Babel

--------------------------------------------
Onder het mom van; een keer wat anders ;)
Babel op links, want Babel is het beste op links.
Tadic op 10, gewoon omdat het kan. Het gaat met hem niet zo lekker op buitens.
Promes op rechts.

En de opdracht is: Geef Traore in ieder geval 10 goede passes, voorzetten.
Hij moet bediend worden.

Nogmaals het is roeien.

En PSV moet verslagen worden thuis. Het moet.
+1/-1

 
De meest relaxte CL wedstrijd die ik dit seizoen gezien heb van Ajax was Lille uit.
Daar speelde Schuurs naast Martinez een dijk van een wedstrijd, voor 50.000 Fransen tegen een ploeg wat net zoals Psv bekend staat om zijn counters.
Ik snap niet dat Ten Hag daar niet verder op voortgeduurd heeft na het wegvallen van Blind.
De alle grootste onzekerheid in de selectie is Veltman, die moet je gewoon is op de bank zetten.
Eiting van de Beek en Gravenberch 3 jongens uit de jeugd die gewent zijn om in kleine ruimtes te spelen kunnen dat middenveld van Psv makkelijk hebben, ik bedoel waar hebben we het over? Rosario, Hendrix pfff
Tadic in de spits, Babbel en Promes op de flanken.
+2/-0

 
3 weken geleden
Dat was inderdaad een ijzersterke match van Schuurs. Ik ben ook fan van hem. Maar tegen AZ en in de wedstrijden in het trainingskamp had hij van die (helaas) fatale dekkingsfouten. Hij is niet 100% betrouwbaar. Nog niet. Daarom twijfel ik. Het mooiste zou zijn als hij eens 10 wedstrijden het vertrouwen zou krijgen. Maar Ten Hag is meer van de ervaring, blijkt.
+1/-0

 
3 weken geleden
Babel eruit. Tadic een linie naar voren.
Dan Alvarez erbij op het middenveld.
+1/-0

3 weken geleden
OFFtopic: Volgens een Spaanse krant was Frenkie de baas bij Ajax op het middenveld en bij Barca is hij meer een toeschouwer, 1 van de velen.

Frenkie, wat had je het toch goed bij Ajax. Je was de regisseur.
Frenkie kom gewoon maar weer terug, de deur staat volledig open voor je.
Frenkie we houden van je.
+1/-1

 
3 weken geleden
Don Vito weet je wat hij kost ? Onbetaalbaar! Gewoon weer te vlug vertrokken, maar dat is gewoonte geworden!
+2/-0

 
3 weken geleden
Thats not the point.

mijn punt is een punt van gevoel, emotie.

Frenkie, je had het zo goed bij Ajax.

Je was de veldheer bij Ajax, 1 seizoen. Je mocht doen wat je wilde.

Hij gaat Ajax nog missen.
+1/-1

3 weken geleden
Zoiets?

Onana;
Veltman-Schuurs-Martinez-Tagliafico:
Gravenberch-vd Beek-Eiting;
Promes-Traoré-Tadic
+1/-0

3 weken geleden
Dat gelul van Onana laatst: " Az is geen concurent"
Ze staan nu wel weer gelijk. En Ajax verliest bij hun. Al 2 seizoenen.

Wat een gelul, Andre. Jou uitspraak hangt bij hun in de kleedkamer.

Soms kan je beter maar zwijgen Onana. Niet alles hoef je te zeggen.

En het is ook gewoon onzin.

En dan zie ik later ook nog zo'n meerkeuze vraag hier op netwerk:

Az is geen echte concurent:
ja,nee, twijfel, weet ik niet...

Pfhhhh...
+2/-1

 
3 weken geleden
Onana is een fantastische keeper, echt een gouden zet van Marc. Helaas is hij niet de slimste want elke keer weer weet hij de tegenstander/concurrent extra te motiveren. Om over zijn domme tijdrekkaarten nog maar te zwijgen.
+1/-0

3 weken geleden
Vermoedelijke opstelling Ajax: Onana, Dest, Veltman, Martínez, Tagliafico, Gravenberch, Promes, Van de Beek, Tadic, Traoré, Babel.
Alleen maar aanvallend ingestelde middenvelders. Dat kan goed of slecht uitvallen. Maar hopen dat blind snel terug is en dan kan Martinez weer naar het middenveld.
+1/-0

3 weken geleden
Februari is een belangrijke maand met een aantal "vervelende" potjes in alle drie de competities waarin we nog actief zijn.

In principe niet goed uit de winterstop gekomen, Hakim valt geblesseerd uit en de rapen zijn eigenlijk gaar.

Morgen moet inderdaad gewonnen worden net zoals alle andere potjes in de eredivisie in de maand februari. Dan kunnen we op 1 maart AZ definitief op achterstand zetten.

Maar voor morgen ben ik er nog niet gerust op.

De eredivisie is al over de helft en we hebben slechts 3 verliespunten minder dan AZ, dus die zijn gewoon een concurrent, waarmee rekening moet worden gehouden.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
De logica zegt dat hij begint met de opstelling van na de wissels tegen Groningen.Onze trainer heeft weliswaar soms een gigantisch bord voor zijn kop maar heeft nu toch echt het lef niet volgens mij om weer dezelfde fout als tegen Groningen te maken.
Meestal wisselt hij Dest en Mazraoui af dus dat zal hij nu ook wel weer doen ook gelet op het feit dat Ajax door de lucht heel kwetsbaar is achterin. Dest, Tagliafico en Martinez zijn samen 2.12 meter groot en dat was te zien ook tegen Groningen.
+2/-0

 
3 weken geleden
Proficiat Ten Hag met je verjaardag! Trakteer ons maar op een overwinning❌❌❌
+1/-0

3 weken geleden
De zenuwen beginnen toch langzaam toe te slaan. Het blijft toch dat geniepig counterende ploegje uit Eindhoven dat op bezoek komt... Straks er bovenop knallen en ze alle hoeken van Arena laten zien!!

Fijne wedstrijd allemaal!
+2/-0

3 weken geleden
Jammer dat Babel de voorkeur krijgt boven Traore. Eigen talentvolle jeugd tegenover een speler die over 5 maanden weer weg is. Middenveld is tricky. We gaan het zien.
+1/-0

3 weken geleden
Ik laat me vanmiddag graag positief verrassen. Middenveld heb ik zo mijn twijfels over, maar toch wel over het hele team. De zogenaamde sterkhouders hebben tot nu toe niet of nauwlijks thuis gegeven. PSV gaat op de counter en zal het fysiek willen aanpakken. Met allebei heeft dit Ajax grote moeite. Met uitsraken, zoals wij hebben er vertrouwen in en andere opendeur intrappende uitspraken heb ik niet zo veel meer. Tot nu toe hebben die allemaal niet tot beter voetbal geleid of heeft men getoond inderdaad van zure lessen geleerd te hebben. Maar goed Ajax laat het maar zien.
+2/-0

3 weken geleden
Als je van dit PSV niet kunt winnen dan heb je van TD tot staf iets heel erg fout gedaan ..
( btw. Het omgekeerde is niet waar..)!
+1/-0

3 weken geleden
Wat is dat voor fysieke weerbaarheid... Veltman hamstring (?) en nu Promes ook (?)
+1/-0

3 weken geleden
Nog. minder diepgang op de vleugels...pff. WE moeten dit wel over de streep trekken zeg.
+1/-0

 
3 weken geleden
Hoeveel Don's hebben we wel niet op dit forum??? Ontopic: doordrukken Ajax, dit PSV is rijp voor de sloop!! (En niet alleen in deze wedstrijd)
+3/-0

 
3 weken geleden
Ik overweeg mijn naam te veranderen in Don Duivel, of Don Dilemma... 😁👍
+2/-0

3 weken geleden
Dit is het zwakste PSV ooit, ook qua inzet. Dat ze slechts met 0-1 achterstaan mogen ze Ajax dankbaar voor zijn en hierdoor leven ze nog. Het had natuurlijk al minimaal 3-0 voor ons moeten staan , gezien de mega grote kansen die we hebben gekregen. Ajax vergeet zichzelf een makkelijke middag te bezorgen, enerzijds door wat pech, de keeper voirkomt toch een paar zeer goede kansen, anderzijds wordt er toch wederom zeer slordig mer mogelijkheden tot grote kansen omgegaan , door miscomunicatie , of door slechte passing. Tadic wederom niet in de wedstrijd en Gravenberg is blijkbaar toch nog niet klaar voor het eerste. Maar goed ook een niet bepaald geweldig Ajax staat voor en de 3 punten binnenhalen is het allerbelangrijkste. Maar van deze wedstrijd wordt ik voorlopig nog niet euforisch, daar zijn beide elftallen te matig voor en zeker PSV veel te slecht.
+2/-0

 
3 weken geleden
Eens met Gravenberch; dit is nog 1 tempootje te hoog voor hem. Ekkelenkamp er in had gekund, maar na twee blessurewissels zal dat niet gebeuren op korte termijn.
+2/-0

3 weken geleden
Wat een wonder dat het maar 1-0 staat. Had natuurlijk al 4-0 moeten staan. Wat een kwaliteitsverschil hey!
+3/-0

3 weken geleden
Het zou mij niet verbazen , als al die blessures iets met het veld in de arena te maken zouden hebben. Voorlopig wordt het spel er niet beter op en lijkt het wel of sommige spelers voor zichzelf spelen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Resultaat: top.
Veldspel: matig.

Eiting: ja.
Gravenberch: nee.

Blessures: tja.
PSV: brandhout.

Gelukkig met de winst: dolgelukkig!!
+6/-0

 
3 weken geleden
True.

Verder, Tadic is nog steeds uit vorm.

Traore krijgt nauwelijks een goede bal om te scoren.

Mazraoui op de rechtsbuiten. Okay.
Linksbuiten slaat nergens op.

Ajax was weer heel matig.

Promes scoort weer...
Voor iedereen die hem steeds kraakt.
+3/-0

3 weken geleden
Veruit de slechtste wissel van de dag of van het seizoen: Mazzaroui op linksbuiten! Vragen om moeilijkheden en die kwamen dan ook door het angstige spel in de 2e helft. Zo onnodig!
+5/-0

3 weken geleden
Lag het aan mij of speelde Veltman foutloos tot zijn wissel?

En Martinez speelde zeer sterk vond ik.
Eiting vond ik ook positief. Op
+1/-3

 
3 weken geleden
Dat lag ook aan het tegenspel van PSV. Daar ging geen enkele dreiging van uit. Schuurs speelde ook foutloos daarna bijvoorbeeld.
+3/-0

 
3 weken geleden
Misschien, maar ik vond hem wel sterk tot zijn blessure. Wilde het even gezegd hebben.
Ik ben ook 1 van die eerste die kritisch op hem is.

Maar al met al, blij dat Veltman, Martinez goed gespeeld hebben.

Martinez laat zien dat hij en LCV en LM kan spelen bij Ajax.
Goede aankoop.
+1/-1

3 weken geleden
Geen penalty; en nog meer dat de Var niet Kuipers laat kijken. WAT SLECHT.
+1/-0

reactie verwijderd

3 weken geleden (gewijzigd)
Voor al de haters na Groningen uit (-2 en zo), Eiting erin bleek toch een beetje een juiste beslissing voor PSV he.Ver van perfect maar heeft toch zoals gezegd een goede pass in z'n benen.
+2/-0

3 weken geleden
Heb al vaker gezegd tadic aanvoeders band af nemen is na de wedstriijd tegen rkc te veel bezig met wijzen en praten en duim opsteken en mijnder met voetballen zijn spel
+2/-0

 
3 weken geleden
Theoretisch met je eens.

Maar ja Blind & Hakim staan niet op het veld...dus...nu niet handig.
Blind of Hakim zijn de logische kandidaten, na Tadic.

+ Ten Hag heeft een hele goede band met Tadic, begrijpelijk. Uitstekende prof.
Gaat hij niet zomaar doen. Tadic weet ook wel dat hij niet in vorm is.
Iedereen weet het. Ook bij hem is sprake van vermoeidheid. Je ziet het in zijn lopen.
Hij wil namelijk alles spelen, ook tegen Telstar, Spakenburg.

Dat soort wedstrijden moet Tadic rust houden.

Ten Hag moet hier met hem over gaan praten.

Tadic is op dit moment maar de helft van wat hij vorig jaar was.

Wanneer het kan moet tadic nu even rust krijgen.

Maar ja er is zoveel personeel te kort.

Lastige situatie voor Ten Hag en co en Tadic.

volgende game, lijst van afwezigen:

Neres, Babel, Ziyech, Blind, Veltman, Promes.
+ Frenkie, Schone, De Ligt. (7 spelers van vorig jaar ontbreken en Tadic en Maz zijn uit vorm)

Kortom, dit is gewoon lastig voor Ten Hag, voor iedere coach.

In de top zit het soms in details.

En de kalender in het voetbal is gewoon crazy. Dit zijn de consequenties en ik ben het wat dat betreft eens met Ten Hag.

Psv is gelukkig gewonnen. Nu komen nog een flink aantal lastige games.

Utrecht uit is nou ook niet een wedstrijd voor Tadic nu in zijn doen.
Toch zal hij weer in de basis staan. Want moet Ten Hag anders?
Men wil 3 punten.
+2/-0

 
3 weken geleden
Neres, Babel, Ziyech, Blind, Veltman, Promes afwezig?

Staat dat ergens?
Of ben jij dokter?
+1/-0

 
3 weken geleden
Nou Potter,
Die kans is zeer aanwezig denk je niet?

Neres, Blind, Hakim zijn er al een tijdje uit en Promes, veltman en Babel kunnen misschien ook niet spelen door hun uitvallen. Al kan ik dit nog niet weten daar heb je gelijk in.

True. Ik maakte een aanname.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik dacht dat jij altijd zo positief was.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
3 weken geleden
Bij mij is het glas halfvol en ik wil graag optimistisch zijn en heb vaak geloof.
Maar in dit geval is de kans groot dat die spelers allemaal ontbreken, das geen rare aanname.

Verder hoop ik op de Uefa cupwinst : )
Meer dan de titel.

Fijne avond Potter, shalom!
+1/-0

 
3 weken geleden
Update, Promes en Veltman zijn een paar er niet bij. Babel misschien deze week weer bij groepstraining.

Ik zat dus redelijk in de richting.
Ik vergeet het gemis van Labyad.
Ik was blij met hem hoe hij rechtsbuiten speelde die paar games.

Ziekenboeg voor Utrecht uit:
Neres, Labyad, Ziyech, Blind, Promes, veltman...

Babel?
+1/-0

 
reactie verwijderd

3 weken geleden
Volgens de media was deze topper een tobber. Maar ik als een fervent Ajax aanhanger ben van mening dat de punten belangrijker zijn dan het nu vertoonde spel. Utrecht is nu gewaarschuwd
het Ajax van nu is door de blessures niet meer te peilen en dus heeft Ajax niets te vrezen
+1/-0

 
3 weken geleden
Wat een onzin theorie. Maar goed ieder zijn mening.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik wist niet dat er een onzin theorie bestond, misschien moet ik het melden bij de Utrecht
trainer die de pers te woord stond en beweerde nou weet ik niet meer hoe ik moet gaan spelen tegen Ajax.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ajax is nooit te peilen. Daar ben ik na 40 jaar wel achter gekomen.
+1/-0