Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Flink verzwakt Ajax verliest in laatste minuut in Alkmaar


Tijdstip
15 december 2019
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Flink verzwakt Ajax verliest in laatste minuut in Alkmaar; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Flink verzwakt Ajax verliest in laatste minuut in Alkmaar

Ajax heeft zondagavond de competitietopper verloren van AZ. De ploeg van Erik ten Hag ging met 1-0 onderuit in Alkmaar. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Ajax had voor het duel al een gevoelige tik die het moest verwerken. Naast Quincy Promes ontbraken vanwege blessures ook Sergiño Dest en Daley Blind, terwijl Nicolás Tagliafico op de bank begon omdat hij ook niet helemaal fit was.

In de eerste helft gebeurde aanvankelijk weinig. Ajax had het vaakst de bal, maar kwam aanvankelijk niet tot grote kansen. Omdat het achterin uitstekend stond, werd ook al het gevaar van AZ onklaar gemaakt. Vlak voor rust kreeg Donny van de Beek plotseling dé kans om Ajax op voorsprong te zetten toen Klaas Jan Huntelaar de bal breed legde. De middenvelder schoot de bal echter net naast het doel, waardoor het bij rust nog altijd 0-0 stond.

Snel na rust leek AZ een grote mogelijkheid te gaan krijgen toen Stengs de bal vrij voor het inschieten had. Tot opluchting van iedereen bij Ajax gleed hij echter weg, waardoor zijn inzet naast het doel ging. Ook Ajax kreeg al snel weer een grote kans toen doelman Bizot een voorzet van Hakim Ziyech losliet. Huntelaar kreeg de rebound echter niet in het doel.

Nadat beide ploegen een grote kans hadden gehad, ontstond weer het spelbeeld van de eerste helft. Ajax had vooral de bal, maar kreeg aanvallend weinig voor elkaar met alle spelers die ontbraken. AZ leek vooral bang te zijn voor de koploper en was vooral bezig met tegenhouden.

Een kwartier voor tijd werd Perr Schuurs plotseling gevaarlijk met een hard schot van afstand, maar Bizot kon dat schot keren. Enkele minuten later leek AZ op voorsprong te kunnen komen toen Wuytens de bal voor het intikken had. De Belg miste echter de bal zodat Ajax ontsnapte aan een achterstand. Het ging in de laatste minuut echter alsnog mis. Boadu zorgde na een hoekschop voor de 1-0 toen de spits de bal bij de eerste paal kon binnen tikken omdat Schuurs niet ingreep. Ajax probeerde in de paar minuten blessuretijd nog wel aan te zetten, maar op een kopbal van invaller Nicolás Tagliafico na werd er niets gecreëerd. Het zorgde er voor dat Ajax voor het derde duel op rij verloor en nu op gelijke hoogte staat met AZ. Het doelsaldo van de ploeg van Erik ten Hag is echter wel veel beter.


[video] Ten Hag: 'We moeten ons richten op Telstar'


Perr Schuurs: 'Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je gelijk speelt'

In gesprek met Fox Sports gaf Perr Schuurs aan enorm te balen van de nederlaag tegen AZ. "We hebben een aantal kansen gehad. We wisten vooraf dat AZ een heel sterke ploeg is. Als je dan niet kan winnen, moet je zorgen dat je gelijk speelt", aldus Schuurs. "Dat hebben we dan niet gedaan. Dat het dan in de laatste minuut gebeurt is extra zuur."

Het enige doelpunt viel uit een hoekschop waarbij Schuurs werd afgetroefd door Boadu. "Hij staat voor mij en kopt hem bij de eerste paal binnen", gaf hij aan. "Ik wilde voor hem komen. Ik kon er niet meer bij. Het werd voor hem dan makkelijk om binnen te koppen. Het gaat om de kleine momenten. Achteraf heb ik geen goede wedstrijd gespeeld, omdat je scherp moet zijn tot de laatste corner. Dat was ik niet."

Ajax miste tegen AZ een hoop spelers qua blessures. "We weten allemaal hoe we moeten spelen, wat we moeten doen en wat de trainer verwacht", zei hij daarover. "Natuurlijk misten we een aantal heel belangrijke spelers die elke week voor ons belangrijk zijn. Dat merkte je uiteindelijk wel, maar we hebben ontzettend veel kwaliteit. We hebben iedereen nodig en dat zag je vandaag wel. We moeten alleen niet kijken naar wie we nu missen dat we hier niet winnen. We hebben genoeg kansen gehad om het zelf af te maken. Dat hebben we niet gedaan."

De Alkmaarders zijn in de competitie op gelijke hoogte gekomen met Ajax. "Dit hoort er ook bij", aldus Schuurs. "We hebben nu twee wedstrijden op rij verloren in de competitie. We staan nog altijd bovenaan. Dat is wat we willen. We willen uiteindelijk kampioen worden en daar gaan we voor."


[video] Perr Schuurs maakte maar één fout tegen AZ


Erik ten Hag: 'Als deze wedstrijd een winnaar had moeten opleveren, was het Ajax'

Erik ten Hag gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de wedstrijd geen winnaar had verdiend. "Maar als deze wedstrijd een winnaar had moeten opleveren, was het Ajax", aldus Ten Hag. "Ajax had de beste kansen. Als je dan zo de wedstrijd uit handen geeft, dat mag niet bij ons gebeuren. We moeten in de spiegel kijken, want we maken in de slotfase een onacceptabele fout."

De trainer vond het vooral Perr Schuurs aan te rekenen dat AZ wist te scoren. "Hij moet daar voor zijn man blijven", gaf hij aan. "Dat is duidelijk. Perr speelde een uitstekende wedstrijd. Hij speelde heel erg sterk. Daarom is het zuur dat zo'n klein foutje hele grote gevolgen heeft."

Het is voor het eerst in de historie dat Ajax drie wedstrijden op rij verliest en zelf niet weet te scoren. "We hebben natuurlijk wel in de Champions League gespeeld tegen Valencia en nu ook weer een topwedstrijd, maar wij kunnen ook beter", zei hij daarover. "Iedereen weet wat onze problemen voorin zijn. Ook met deze bezetting hadden we moeten scoren, maar dat hebben we niet gedaan. We hebben wel de kansen gehad. Van de Beek op de paal, Huntelaar. Dat zijn echte kansen. In topwedstrijden krijg je niet veel kansen. Je moet dan superscherp zijn. Dat greintje geluk ontbreekt dan vandaag."

De suggestie van de verslaggever over een crisis werd direct weggewuifd door Ten Hag. "We hebben nog steeds een goed half jaar. We hebben heel goed voetbal gespeeld", aldus de trainer van Ajax. "We weten allemaal de problemen van dit elftal met de fitheid. Ze moeten heel snel weer fit worden, zodat we het elftal neer kunnen zetten zoals wij dat graag willen."


[video] Veltman: 'Gisteren hele dag boven de wc gehangen'


Hakim Ziyech: 'Het is zuur dat je hem in de laatste minuten nog tegen krijgt'

Volgens Hakim Ziyech was het duel tegen AZ een gelijkwaardige wedstrijd. "Daardoor konden zij op het einde nog toeslaan en wij dat vergeten", aldus Ziyech in gesprek met Fox Sports. "Het is zuur dat we spelers misten, maar daar heb je mee te dealen. Je mag dat niet als excuus gebruiken. Je mist vier of vijf spelers, maar je moet het gewoon doen met de spelers die je hebt."

Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel. "Het is zuur dat je hem in de laatste minuten nog tegen krijgt", gaf hij aan.

De international van Marokko had wel het gevoel dat Ajax in de tweede helft de bovenliggende partij was. "We hadden veel druk op de bal en hadden meer gevaar dan hun. Het is dan alleen de vraag wie er wel toeslaat", zei hij daarover.

Volgens Ziyech moet Ajax gewoon rustig blijven ondanks dat het nu drie keer op rij verloor. "Natuurlijk moet je die wedstrijden eigenlijk winnend afsluiten, maar dat gebeurt niet. We moeten ons niet gek laten maken. We staan nog steeds bovenaan en de competitie is nog lang. Alles wat ons gek probeert te maken, trekken wij ons niets van aan. Het wordt allemaal een beetje overdreven. Wij weten wat we willen en weten wat we moeten doen. Wij blijven gewoon rustig."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Boadu ('90)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
17.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Svensson ('59)
Kaart
Ajax: Hakim Ziyech ('69)
Kaart
AZ: Clasie ('80)
Kaart
AZ: Idrissi ('86)
Kaart
Ajax: Lisandro Martínez ('90)

Opstelling Ajax

Dusan TadićKlaas Jan HuntelaarHakim Ziyech


Razvan MarinDonny van de BeekEdson Álvarez


Noussair MazraouiLisandro MartínezPerr SchuursJoël Veltman


André Onana

Wissels:

'83 Nicolás Tagliafico voor Razvan Marin
'90 Lassina Traoré voor Noussair Mazraoui


Opstelling AZ

IdrissiBoaduStengs


KoopmeinersMidtsjoDe Wit


WijndalWuytensClasieSvensson


Bizot

Wissels:

'90 Aboukhlal voor Idrissi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-0 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
10  3 3-0 (2-0)
11  3 2-0 (1-0)
12  3 2-0 (1-0)
13  2 1-2 (1-1)
14  2 1-3 (1-1)
15  2 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Perr Schuurs (65 -> 5,0)
2. Lisandro Martínez (29 -> 4,0)
3. Hakim Ziyech (24 -> 3,0)
4. Donny van de Beek (13 -> 2,0)
5. Joël Veltman (11 -> 1,0)
6. André Onana (8 -> 0,0)
7. Niemand (7 -> 0,0)
8. Klaas Jan Huntelaar (6 -> 0,0)
9. Noussair Mazraoui (5 -> 0,0)
10. Dusan Tadić (4 -> 0,0)
11. Edson Álvarez (3 -> 0,0)
11. Razvan Marin (3 -> 0,0)
11. Lassina Traoré (3 -> 0,0)
14. Zakaria Labyad (1 -> 0,0)
14. Nicolás Tagliafico (1 -> 0,0)
16. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
16. Bruno Varela (0 -> 0,0)
16. Kik Pierie (0 -> 0,0)
16. David Neres (0 -> 0,0)
16. Carel Eiting (0 -> 0,0)
16. Quincy Promes (0 -> 0,0)
16. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
16. Siem de Jong (0 -> 0,0)
16. Daley Blind (0 -> 0,0)
16. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
16. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
16. Noa Lang (0 -> 0,0)
16. Sergino Dest (0 -> 0,0)
16. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
16. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
16. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
16. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
16. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
16. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
16. Jurriën Timber (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb er echt een hard hoofd in. Denk dat we blij mogen zijn met een punt. Lijkt wel of de swing er uit is. Veltman, Mazaroui Dest, het is allemaal het niveau niet wat we moeten hebben. Laten we Veltman Maar tegenover die Idrissi zetten en Schuurs en Blind centraal achterin. Mazaroui is een dromer en Dest is een mindere verdediger.Lang ook niet opstellen, heeft het gewoon niet. Dat zag je in jong Ajax al. Prima speler maar geen Ajax niveau. We missen een echte nr 9. Tadic houdt veel vast en geeft mooie balletjes maar is geen afmaker. Ik denk dat we zondag echt mega scherp moeten zijn. Er is voor Ajax geen mooiere manier om deze kut week af te sluiten met een driepunter in Alkmaar. Ik zou voor de ervaring gaan en hopen dat AZ moe is door gisteravond. Ik verwacht Promes er niet bij zondag.

Onana-Veltman-Schuurs-Blind-Nico-Martinez-Marin-vd Beek-Tadic-Hubtelaar-Ziyech.
+4/-1

3 maanden geleden
Morgen staat Ajax op. Linksom of rechtsom halen we een resultaat. Hopelijk met een klaargestoomde Promes op links.

De vervanging van Veltman door Schuurs mag van mij per direct, maar dat durft Ten Hag niet, dus het wordt weesgegroetjes bidden dat er geen "ongelukkige" penalty's of buitenspelacties te gebeuren staan, het handelsmerk van deze centrale verdediger.

En ik lees in de voorbeschouwing dat Mazraoui potentieel op het middenveld staat: niet doen! Hij heeft geen idee wat hij daar met de ruimte moet doen. Zet Marin daar neer, of Gravenberg of Ekkelenkamp of Eiting. Echte middenvelders dus.

Fijne wedstrijd allemaal, morgen!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ten Hag zou echt dom zijn om zo te spelen.
+1/-0

3 maanden geleden
Geef Perr Schuurs een kans. Veltman kan echt niet meer.
+1/-0

3 maanden geleden
In de eredivisie vandaag het belangrijkste dagje van de eerste seizoenshelft.
Van de competitie zo goed als beslissen tot 2 clubs die volledig terug in de race zijn, het kan allemaal vandaag.
Een gelijkspel in Rotterdam en een gelijkspel in Alkmaar daar teken ik op dit moment voor.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Winst Feyenoord en AJAX. Daar teken ik voor.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nou Feyenoord heb je al binnen. Want Berghuis is wakker geworden en PSV klop gegeven.
Mooie overwinning voor Fey en zeer pijnijk voor PSV en Bommel.
Van Bommel had uit het wak kunnen klimmen door afgelopen donderdag en nu te winnen + Fortuna. Maar 1-1 tegen Rosenborg en 3-1 Fey, is gewoon zo onder de maat.
+1/-0

3 maanden geleden
WTF geen Blind, Dest en Tagliafico....
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dit kan toch nooit wat worden?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Jawel, hou vertrouwen, El Nico... 👍
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Precies wat Az wil. In eigen stadion weer en dan Ajax niet in vorm zonder Blind Tagliafico, Neres, Promes, Labyad, Dest.

Als Ajax hier goed uit kan komen, neem ik mijn hoed af.

Az ruikt bloed en Ajax is vermoeid en toe aan rust.

Nou hopen dat gasten zoals Schuurs, Huntelaar, Marin, Alvarez zich van goede kant gaan laten zien.

Probleem is nu dat we na een super blok 1 en 2 ook blessures, schorsingen, en spelers hebben die niet op hun eigen positie spelen en spelers hebben die niet in hun vorm zijn.

Pittige opdracht.

Ik vind Blok 1 en 2 nog steeds super goed en het feit dat Ten Hag Ajax weer in de CL heeft gebracht (weer voorrondes) na een halve finale en lage motivatie nog steeds super goed, in het verleden liet Ajax het vaak liggen op dit soort momenten.

Ps: dit is een wedstrijd dat je Ekkelenkamp misschien er in gooit maar nee.
Marin...
+3/-0

 
3 maanden geleden
Het kan ook zo maar een nadeel zijn voor AZ dat ze nu MOETEN. Het is een jong team dat nu met druk en verwachtingen te maken krijgt. Wij moeten daar vandaag ervaring en gogme tegenover zetten. Misschien zit ik er faliekant naast, maar ik voel dat het kan. Ook
zonder de vaste elft tussen de lijnen.
+1/-0

3 maanden geleden
Met deze opstelling valt er vooraf niets zinnigs over te zeggen. Ik hoop dat de mannen die er staan ons gaan verrassen. Scherpte, zelfvertrouwen en focus om mee te starten. Daarna zien we wel wat het geworden is. Stiekem heb ik toch een goed voorgevoel... Kom op, mannen!
+1/-0

3 maanden geleden
Kansloos zonder Blind en Tagliafigo !!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dont worry... About a thing... 👍
+1/-1

3 maanden geleden
Als gasten als Veltman, Marin het bv nu weer niet waar maken dan ben ik eigenlijk best klaar met ze. Met Veltman ben ik eigenlijk al klaar al zou die vandaag op RB het waarschijnlijk wel okay doen - vermoed een 6.

Als Ajax dit kan winnen...zou dat super klasse zijn.

Vandaag please geen S. de Jong, maar Gravenbergh, Ekkelenkamp, Traore...als wissels...bij voorbaat dank.

Ik mis Labyad gek genoeg, die gast heeft het gewoon heel goed gedaan met 1 goal, 1 assist en 1 voor assist...
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
En wat verwacht je nu van Marin? Die jongen heeft was nieuw, heeft maanden amper gespeeld en moet nu tegen de goed voetballende nummer twee in de basis starten.

Veltman en Huntelaar vind ik veel erger met al hun ervaring. Schuurs bewijst iedere keer dat hij mag spelen dat hij beter is dan Veltman en nog veel beter kan worden want jonger maar zolang Veltman en Blind beschikbaar zijn gaat hij nooit de voorkeur krijgen. Huntelaar zakt gewoon door zijn hoeven heen, in een paar gevallen zelfs letterlijk. Was voetballend al nooit veel maar nu hij de spaarzame kansen die hij krijgt ook niet meer afmaakt voegt hij 0,0 toe.

Maar goed dit zou ten Hag waarschijnlijk "oplossen" door Siem te brengen, dus laat het maar gaan.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Waarom Siem zo afvallen!!??? Ik hoop dat hij de winnende maakt!!
+1/-2

 
3 maanden geleden
Ik hoop dat jij enig verstand van voetbal hebt. Als dat zo is dan zou je wel begrijpen waarom iedereen S. de Jong afgeschreven heeft.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik vind hem een sympathieke jongen die ik een boost gun!!! Er zijn er meerdere die door de mand vallen! Blind dit jaar niet meer in actie... Oeps dat zijn geen goede vooruitzichten!!
+1/-2

 
3 maanden geleden
Vind je ,Veltman tegen Valencia was erg slecht, maar vandaag stond hij wel degelijk zijn mannetje en was ook ook niet betrokken bij de tegen goal.
Ik begrijp niet waarom het geen hands was, dus pennalty voor Ajax,die Makkelie vind ik verre weg de slechtste scheidsrechter uit NL,die kut var durven ook niet tegen zijn besluiten in te gaan.
Ik vond het voor het seizoen al dat je er een goede spits erbij moet hebben, arme Huntelaar kan her niet meer aan in grote wedstrijden.
+1/-0

3 maanden geleden
Het plaatje is compleet. Ajax is letterlijk uit vorm en snakt naar rust en de winterstop. Hopelijk gaat dat zorgen dat iedereen weer ready en fris fruitig is want nu heb je Willem, Valencia en Az achter de kiezen.

En mag je met Az strijden om het kampioenschap. Nek aan nek.

Hele bayern gemiep is ook weer klaar want net als Ajax 10 punten voor staat zegt iedereen dat het klaar is en gespeeld en 3 weken later is het weer anders.

Uithuilen, vakantie, misschien nog 1/2 gerichte aankopen en de titel winnen en de Uefa cup.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hoe de fuck kan die schop op tadic geen rood zijn? Belachelijk
+3/-0

 
3 maanden geleden
Die schop heeft Ajax echt de wedstrijd niet gekost - zelfs zonder die schop is Tadic al een tijd uit vorm
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Deze wedstrijd heeft maar weer eens laten zien dat we het echt moeten hebben van goede dagen en een fitte selectie. Tadic had er al veel eerder af gemoeten, Huntelaar kwam niet in het spel en het middenveld kon niets naar voren krijgen. Het doelpunt is in mijn inzien een fout van Onana, die moet niet elke keer zijn doel uit willen rennen. Wat mij wel extreem stoort is het wissel beide van Ten Haag, hij durft gewoon niet om het spel om te gooien als het niet loopt, dat moet echt anders.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ajax zonder Promes en Neres is neerwaartse spiraal gebleken, zij brachten in dit elftal die nodig swung, diepte en goals die je met 4-3-3 gewoon nodig hebt.

Gelukkig zijn die gasten er straks weer bij.
+3/-0

 
3 maanden geleden
De hoekschop er voor stormde Onana ook al naar voren en was de korte hoek vrij. Dat was een waarschuwing. Kortom, de 1-0 had voorkomen moeten worden. Maar ja, soms krijg je niet wat je verdient: 0-0...
+1/-0

3 maanden geleden
Zonde, maar gestreden als mannen, dus ik kan niemand iets kwalijk nemen. Wel conclusies: Alvarez niet meer als middenvelder opstellen, Schuurs ondanks zijn fout bij de 1-0 het vertrouwen geven, en verder geen zorgen. Dit AZ gaat nog veel punten verspelen. Leuke ploeg, maar geen top.
+2/-1

 
3 maanden geleden
Ben bang dat we nog een aardige dobber gaan hebben aan AZ,tegen wie moeten ze punten gaan laten liggen... Het is namelijk de eredivisie. Daarnaast krijgen ze straks de gunfactor, van liever AZ dan Ajax. Dit zag je ook bij de kampioenschappen van FC Twente en Feyenoord.
+2/-0

3 maanden geleden
De wedstrijd verdiende geen winnaar. AZ is lucky en Ajax was slordig. Gelijk spel was op zijn plaats geweest, maar het is niet anders. Ajax moet zich focussen om nog 1 wedstrijd te winnen. Daarna de winterstop in en herpakken.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Onbegrijpelijk dat er niemand bij de binnenkant van de paal staan bij corners. Kijk alle corners maar na hoeveel doelpunten zijn er daardoor niet te voorkomen. In de lucht wordt je makkelijker geklopt en langs de palen verklein je de goal, dom dom dom. Ik eis verplichting ten alle tijden 2 man binnenkant paal bij corners.
+2/-0

3 maanden geleden
Enige pluspunt, Schuurs!!
+1/-1

 
3 maanden geleden
Okay, maar die goal was wel zijn fout...hoe hij zich laat aantroefen daar bij die corner, terwijl hij groter is?
+1/-0

 
3 maanden geleden
90 min de beste man. Die laatse minuut was indd niet best.
+1/-1

3 maanden geleden
Ik was er al bang voor. Ik had er van te voren rekening mee gehouden dat we zon klote week tegemoet zouden kunnen gaan na het verlies tegen W2 . We hebben dus duidelijk niet zo goed ingekocht met al onze euro's als iedereen wel dacht of iig hoopte. De aankopen en de bankzitters werken hard, maar het voetbal wordt er niet beter van. Als dan ook de sterkhouders het al een tijdje laten afweten, dan wordt het wel heel erg moeilijk. Een echte spits onbreekt nog steeds. ( niets ten nadele van KJ ) ook achterin is er dus blijkbaar geen echte vervanger voor de Ligt gehaald. De rechtsbackpositie is nog steeds problematisch. Het middenveld mist gogme en alles moet eigenlijk op dit moment van Ziyech komen. Als Blind dan ook nog eens afwezig is dan heb je wel erg mensen met een fatsoenlijk pass. Zijn onze jeugdspelers nu echt slechter dan hegene nu is aangekocht.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het helpt wel als je aankopen ook hun natuurlijke plek zet. Dat gedoe met Alvarez op het middenveld is waanzin. Je ontmantelt een goed functionerend trio (Ziyech, Martinez, van de Beek) en plaatst spelers uit hun kracht. Tja... gelukkig nog geen man overboord: gewoon koploper en voldoende potentie om iedereen de moeder te spelen - zie enkele weken terug...
+1/-0

3 maanden geleden
Het komt wel weer goed na de winterstop.
Tadic, Beek, Blind, Zyech, Nico, Neres zijn ook kapot van het afgelopen seizoen + nieuwe seizoen, landentoernooien. 2e helft gaat het weer draaien, let maar op.
Ten Hag weet toch al wat zijn ideale 11 is, dat scheelt.

Misschien nog een chille aankoop doen wat wissels laten vertrekken? Wie weet.
Overmars, doe je ding. Twee hele mooie prijzen zijn nog te winnen. Eigenlijk 3.
En nog een leuke prijs.

1. Uefa cup
2. Titel
3. Directe plaatsing e CL
4. Beker
+2/-0

3 maanden geleden
Met gelijk spel zou ik blij geweest zijn. Shuurs was wel goed jammer van dar foutje had de ligt in begin ook maar o nana was ook in de fout. Beslist geen crisses bij ajax tadic is al 4 weken echt niet goed. Vetman was vandaag niet de slechste slechste slechste schuurs nu de komende twee wedstrijden zeker opstellen daar moeten we toch naar toe en die jongen komt er zeker speelt de ballen ook heel goed in wordt een tweede de ligt
+4/-1

3 maanden geleden
@mino
Eens maar dan mag dat? Nee dus. Makkelie is een mongool
+2/-2

3 maanden geleden
Na afgelopen jaar zijn wij natuurlijk verwend. Maar op dit moment hebben we het probleem van te veel net-niet spelers. Veltman, Mazraoui, Alvarez, Marin, Ekkelenkamp, Labyad, Siem de Jong.. Deze spelers gaan geen verschil maken. Huntelaar is inmiddels alleen maar geschikt als pinchhitter, Tadic en Vd Beek zijn daarnaast al weken volledig uit vorm. Scorend vermogen terug naar 0, terwijl er afgelopen jaar juist veel doelpunten zijn gemaakt. Nu? 0 goals in drie wedstrijden! Zyech kon de afgelopen drie wedstrijden geen 1 keer de bal kwijt aan een voorhoede speler. Op dit moment is Schuurs de beste speler voor zijn positie, vandaag toch een dure dekfout gemaakt. Deze winter mag de spaarvarken van Marc er aan geloven, haal Vertonghen of Alderweireld terug en koop een extra buitenspeler en spits die er meteen staan. Desnoods Stengs en Boadu (waren overigens niet fantastisch vandaag), maar dan is AZ ook geen gevaar meer dit seizoen en speel je volgend jaar weer gegarandeerd CL (kampioen is direct geplaatst). Heb je meteen weer een garantie op hoge inkomsten volgend jaar.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Haal Boadu en Alderweirekd
+1/-2

 
3 maanden geleden
Alderweireld mijn God als er iemand over z'n top is, is hij het wel. Speelt als een krant, als hij al speelt.
+3/-1

 
3 maanden geleden
Had bij Ajax de mazzel met vertonghen naast zich, maar die gaat ons helaas geen niveau hoger brengen
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Net nog geluisterd naar imtervieuw met Ten Hag; het gaat de 2e seizoenshelft echt wel weer goed komen. Als je er over nadenkt is het logisch dat na het seizoen 2018-2019 waarin een bepaalde groep spelers ontzettend veel wedstrijd hebben gespeeld en eigenlijk geen zomer heeft gehad ivm met toernooien van landen, dat gasten zoals Blind, Nico, Hakim, Tadic, Beek, Neres er door heen zitten en rust nodig hebben want ze zijn maar doorgegaan meteen in de voorrondes. Vervolgens meteen eredivisie, CL. Dit is de terugslag.

Okay, het gaat helemaal goed komen. Begin 2e seizoen gaat Ajax weer helemaal terug komen, 100 %. En wie weet dat Ajax nog 1/2 spelers koopt.
Misschien slim.

Wat misschien wel lekker is, als Ajax bv ook een soort van Koller, Luuk de Jong, Bulykin, spits haalt om bv te pompen in de laatste 10 minuten/ corners. Eigenlijk hebben we die niet meer en zonder de Ligt heeft het team toch zijn beste kopper verloren.


Verder als iedereen fit is heeft Ajax met de reguliere basis een super goed team:

Maz - Schuurs/velt - Blind - Nico
Beek - Zyech - Martinez
Promes - Tadic - Neres


nu in de winterstop goed de wissels doorlichten en kijken wie weg kan/ en erbij kan komen die echt toevoegen zoals Promes.1. Een pinchhitter spits erbij
2. Topverdediger centraal
3. Buitenspeler
+1/-3

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Nou tja, ik denk dat Tadic geen spits is. Door Tadic in de spits te zetten krijg je gebrei voorin. En waar je hem dan wel moet zetten is een issue. Misschien moet Donny maar verkocht worden en een topspits er bij. Tadic is geen spits Tadic is eigenlijk een 10.
+1/-2

 
3 maanden geleden
Tadic is geen klassieke nr 9. True.
Maar op die positie heeft hij in het 4-3-3 systeem zichzelf laten gelden op de hangende 9 positie met Donny in zijn rug. En iedereen was happy.
Hij is zelfs in de top 10 gekomen beste aanvallers van de wereld. nr 20 beste voetballers van de wereld.

Tuurlijk als iedereen oververmoeid is, toe aan rust, blessures heeft wordt iedereen minder.

Tadic met een fitte Neres en Promes en erachter Donny en Hakim is gewoon super gevaarlijk.

Tadic fit en in topvorm kan gewoon prima in de spits, de kwestie wordt wie heeft Ajax als zijn alternatief om daar neer te zetten.

Maar het niveau van Veltman kan niet als CV. Alleen als RB.
En dan soms merk je dat hij steeds dezelfde fouten maakt.
En dat heeft niets met vermoeidheid of andere redenen te maken.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wanner heeft Ajax voor het laats een fatsoenlijke corner afgeleverd?
+2/-0

 
3 maanden geleden
De beste corners van Ajax de laatste 7 jaar kwamen steeds van Schone.
Die van Ziyech zijn van iets minder precisie. Daarnaast heeft Ajax na het vertrek van de Ligt nauwelijks meer goede, grote koppers.

Huntelaar lijkt het ook wat kwijt qua koppen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zou ontzettend dom zijn als Ajax geen toppers haalt in de winterstop. Je kunt ze anders wederom niet inpassen en klaarstomen om de 6 vertrekkende spelers straks te vervangen.
+2/-0

3 maanden geleden
Er loopt voldoende talent in de jeugd. Iedere aankoop moet daar te afgewogen worden.

Huntelaar is niet meer voor 90 minuten, de Jong kan niet meer.

Maar als je Traoré op de bank heb zitten, Hansen en Brobbey hebt moet je Boadoe dan kopen?

We hebben Gravenberg var rondlopen, Stengs is verder, maar Ünüvar wordt wereldtop.

En zo lopen er nog een paar toppers rond. Dit is het moment om door te selecteren aangezien je de ervaring voor de CL niet meer nodig hebt. Volgend jaar gaan er weer spelers weg en mindere kwaliteit kopen dan dat je al hebt dan ben je zo door die miljoenen heen.

Ajax heeft niet voor niets super talentvolle spelers in een vroeg stadium gekocht dus maak daar ook gebruik van ten Hag! En loop niet te janken om nog meer aankopen. Die komen er alleen als er niets beters in de jeugd rondloopt want dat blijft de levensader van Ajax. De Ligt en de Jong, beide jeugdspelers hebben ook de kans gekregen, als ze daar een Mexicaan of Argentijn voor hadden gekocht hadden we nu heel ergens anders gestaan.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ten Hag durft die jongens niet te brengen. Ik hoop dat er woensdag een paar spelen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ten Hag brengt ze denk ik alleen als ze echt goed zijn. De vraag is, zijn ze dat?
Ik wil overigens dat alleen jeugdspelers worden gebracht als ze echt goed zijn.
Als ze niet goed genoeg zijn, terecht dat ze niet gebracht worden.

Sinds Ten Hag er is, welke jeugdspelers heeft hij wel laten invallen/ of gebracht, of vertrouwen gegeven?

Wel ben ik het eens met dat S. de Jong voorbij is en niet meer moet invallen. Beker misschien.
Huntelaar scoort het ene moment twee keer tegen Twente en iedereen is blij. 3 weken later zakt hij door zijn hoeven heen.

Als het even onrustig is, is het een kwestie van rustig blijven - en objectief proberen te blijven.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Voor de rest van het seizoen zou ik zorgen dat de as en het middenveld vast staat:

Onana;
Blind-Schuurs;
Martinez-Van de Beek-Ziyech;
Tadic;

In geval van twijfel, deze as niet uit elkaar halen. Met Huntelaar in de spits krijg je gewoon een heel ander spelletje. Dat werpt wel de vraag op, of Ajax niet nog een "valse spits" nodig heeft in de A-selectie. Bij voorkeur eentje uit de jeugd.

Tagliafico, Mazraoui, Dest en Veltman kunnen dan de backposities prima bezetten en Alvarez is eerste reserve centraal achterin.

Op het middenveld heb ik nog steeds vertrouwen in Marin. Maar alsjeblieft geen kunstgrepen meer met Alvarez of Mazraoui. Zet dan de jeugdspelers uit Jong Ajax er in (Eitingh, Ekkelenkamp, enz) of, als deze aantoonbaar nog niet klaar zijn, haal hier alvast de speler die Ziyech straks gaat vervangen. Stengs bijvoorbeeld.

Voorin hebben we met Promes en Neres uitstekende flankspelers met diepte. Maar de spelers er achter hebben dat niet. En dat maakt het spelletje statisch en voorspelbaar. Dus misschien daar vanuit de jeugd spelers positioneren die die competenties juist wel hebben.

Conclusie: voetballende middenvelders en flankspelers met diepgang hebben we nodig - basisspelers en reserves. En een coach die ophoudt met experimenteren met spelers op posities waar ze zogenaamd multifunctioneel inzetbaar zijn.

Wat dat betreft is deze week goed en leerzaam geweest. De zwakke plekken in de selectie en de vaststelling van aangekochte kwaliteit zijn helder geworden. En we strijden overal nog voor. (ja, de CL is voorbij, maar de EL is ook een mooi podium, en vergeet niet, ondanks de mooie successen is het nog steeds geen vanzelfsprekendheid dat Ajax gewoon even overwintert tussen clubs die niet alleen rijker zijn, maar ook elk jaar nog rijker worden).
+1/-0