Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Gelijkspel voor Ajax in Londen na bizarre arbitrale beslissingen


Tijdstip
5 november 2019
Stadion
Stamford Bridge
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Veronica


Gelijkspel voor Ajax in Londen na bizarre arbitrale beslissingen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Gelijkspel voor Ajax in Londen na bizarre arbitrale beslissingen

Ajax heeft dinsdagavond in een bizarre wedstrijd gelijk gespeeld tegen Chelsea. Het duel in Stamford Bridge eindigde in een 4-4 gelijkspel. Quincy Promes en Donny van de Beek wisten te scoren, terwijl Chelsea de bal ook twee keer in eigen doel werkte. Ajax eindigde het duel echter met negen man na rode kaarten van Daley Blind en Joël Veltman.

Het duel in Londen begon fantastisch voor Ajax. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of een vrije trap van Quincy Promes werd door Chelsea-spits Abraham van richting veranderd, waardoor Ajax al in no time de voorsprong te pakken had.

Ajax kreeg echter niet de tijd om te genieten van die treffer, omdat nog geen minuut na de treffer van Promes Chelsea een strafschop kreeg. Joël Veltman zette een sliding in, miste de bal en raakte de man. Jorginho profiteerde optimaal van het cadeautje en zette de stand alweer gelijk. Het duel ging vervolgens op en neer.

Chelsea leek na 13 minuten op voorsprong te komen, maar de treffer van Abraham werd terecht vanwege buitenspel afgekeurd. Enkele seconden later kreeg Dusan Tadic een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging over het doel. Ajax kreeg steeds meer de overhand en dat leidde na 20 minuten spelen tot de treffer van Promes. Hij kopte een schitterende voorzet van Hakim Ziyech in het doel en in tegenstelling tot twee weken geleden werd de treffer nu wel goed gekeurd.

Ajax bleef heer en meester. Het kwam al bijna op 1-3 nadat Abraham opnieuw een vrije trap verlengde, maar dit keer ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Dat Ziyech zich uitstekend op zijn plek voelt in de Champions League beweest hij tien minuten voor rust. Uit onmogelijke positie schoot hij een vrije trap ineens op doel en op fantastische wijze vloog deze via het gezicht van Kepa in het doel.

Direct na rust kwam de bal bij verdediger Zouma en hij kon vanaf eigen helft richting het doel van André Onana stormen. Hij passeerde vijf Ajacieden, maar zijn uiteindelijke schot ging hoog over het doel. Ondanks dat er maar één keer gewisseld was, leek er een compleet ander Chelsea op het veld te staan. In de eerste minuten van de tweede helft werd Ajax volledig overlopen. Onana wist knap te redden toen Abraham op doel schoot en Ajax ontsnapte toen Chelsea een overtalsituatie slecht uitspeelde toen het met vijf aanvallers tegen vier verdedigers kwam te staan. Ajax strafte dit zelfs genadeloos af door in de daaropvolgende counter genadeloos toe te slaan. Een assist van Ziyech werd door Donny van de Beek op knappe wijze in de verre hoek geschoten en de 1-4 was een feit.

Ajax had Chelsea volledig in de tang, al zag het na ruim een uur spelen de spanning wel enigszins terugkomen toen aanvoerder Azpilicueta de stand op 2-4 zette. De verdediger leek buitenspel te staan toen hij bij de tweede paal het beslissende tikje gaf, maar ook na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt goedgekeurd.

Tien minuten later nam het duel bizarre vormen aan. Daley Blind maakte een sliding, maar was te laat en haalde zijn man onderuit. Chelsea kreeg voordeel en het schot dat volgde kwam tegen de hand van Veltman aan. Het gevolg was dat Ajax in één keer met negen man kwam te staan. Blind kreeg vanwege zijn sliding een tweede gele kaart, terwijl Veltman een tweede gele kaart kreeg vanwege hands. Chelsea kreeg bovendien voor de tweede keer een strafschop en de 3-4 was een feit.

Noodgedwongen moest Ten Hag ingrijpen en haalde Neres en Ziyech naar de kant voor Perr Schuurs en Edson Álvarez. Twee minuten na de dubbele wissel was het al gelijk toen een rebound door invaller James in het doel werd geschoten. Met twee man minder op het veld leek Ajax te moeten vrezen voor een nederlaag. Chelsea leek ook op voorsprong te komen toen de bal weer in het doel ging, maar aanvaller Abraham raakte in die aanval de bal met zijn hand en volgens de sinds dit ingevoerde regels werd de treffer na tussenkomst van de VAR afgekeurd.

Ajax leek vooral te moeten denken aan zoveel mogelijk tijd zien te rekken, maar omdat Chelsea vol ten aanval trok, kwamen er ook een hoop ruimtes om te counteren voor de ploeg van Ten Hag. Álvarez was dicht bij de 4-5 met een goed schot, terwijl ook een poging van Noussair Mazraoui net werd gekeerd. In de laatste minuut leek Chelsea de bal voor het inschieten te hebben, maar Onana wist met een formidabele redding de bal te keren. In de vier minuten blessuretijd waren er nauwelijks kansen meer. Een schot van Batshuayi in de laatste minuut van de blessuretijd ging net naast het doel. Ajax hield daardoor toch nog een punt over aan het duel.


[video] Spektakelstuk in Londen: Samenvatting Chelsea - Ajax


Dusan Tadic: 'Het kan niet dat iemand onze wedstrijd kapot maakt'

In gesprek met Veronica was Dusan Tadic woedend over het optreden van scheidsrechter Rocchi. "Het kan niet dat iemand onze wedstrijd kapot maakt. We hadden alles onder controle", aldus Tadic. "Ik snap er niets van hoe je in dezelfde actie twee rode kaarten kan geven. De hele wedstrijd was daardoor anders. Ik snap er niets van."

Tadic ging verder: "De spelers moeten wel trots zijn. Het kan niet zo zijn dat we met negen man moeste spelen. We moeten woedend zijn. Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik moet het nakijken, maar volgens mij is dit helemaal niet mogelijk."


[video] Blind: 'Het was eerst een overtreding op mij'


Joël Veltman: 'Dit is een schande'

Ook Joël Veltman was in gesprek met Veronica totaal niet te spreken over het optreden van de scheidsrechter. "Ik had mijn handen gewoon netjes langs mijn lichaam", aldus Veltman. "Volgens mij is het ook zo dat een penalty wel genoeg is. Dan hoef je geen gele kaart te geven. Dit is een schande."

De verdediger wilde wel benadrukken dat hij het ook geen strafschop vond. "Nee, want ik hou mijn handen naast mijn lichaam", zo gaf hij aan. "Maar áls hij dan een penalty geeft, wat ik helemaal niet begrijp, is het zeker geen geel."

Veltman is uiteindelijk wel trots op zijn ploeggenoten die tot het einde vochten voor een punt. "Met negen man werd het lastig. Ze hebben het uitstekend gedaan en gevochten als leeuwen. Toch nog een puntje", zei hij daarover. "De poule ligt nu helemaal open met drie clubs op zeven punten. Complimenten aan de gasten, maar wij zijn honderd procent genaaid."


[video] Ten Hag: '1 moment zet hele poule op zijn kop’


Erik ten Hag: 'In twee wedstrijden Chelsea zijn een aantal beslissingen genomen die niet correct zijn'

In gesprek met Veronica was ook Erik ten Hag woedend over de arbitrage. "Twee wedstrijden tegen Chelsea en een aantal beslissingen waar je over kan twijfelen. Dan sta je hier maar met één punt, maar dat had heel anders kunnen zijn", aldus Ten Hag. "In twee wedstrijden Chelsea zijn een aantal beslissingen genomen die niet correct zijn. Er werd een overtreding gemaakt op Daley Blind. Hij werd getackeld en vervolgens maakt hij een overtreding. Dit ene moment zet de hele wedstrijd op zijn kop. Als je een VAR hebt, kun je dit tot deze beslissing komen. Twee rode kaarten en een penalty. Dit is waanzinnig."

De tweede gele kaart voor Veltman was voor Ten Hag ook belachelijk. "Hij kan zijn hand er niet afhaken", zo gaf hij aan. "Ik weet niet eens of het volgens de regels wel een penalty is, maar dit is geen gele kaart."

Ten Hag is zeer trots op zijn spelers. "Dit scenario kun je vooraf niet bedenken. We hebben een fantastische wedstrijd gespeeld. Dat maakt dit zo jammer", zo gaf hij aan. "Tot aan de 4-2 was het zelfs een geweldige wedstrijd en hebben we mooie goals gemaakt. Tactisch was het uitstekend. Uiteindelijk hebben we ook met negen man uitstekend gespeeld. We hebben nog aangevallen en kregen met Álvarez en Mazraoui kansen. Ik ben geweldig trots op deze ploeg."


[video] Schuurs denkt alsnog dat Ajax eerste wordt in groep


Daley Blind: 'De VAR en de scheidsrechter hebben gefaald'

Daley Blind kon in gesprek met De Telegraaf maar moeilijk bevatten wat er gebeurd was. "Deze wedstrijd komt zeker in mijn topdrie van meest krankzinnige wedstrijden. Ik was vol ongeloof en ben dat eigenlijk nog steeds", aldus een woedende Blind. "Ik heb de beelden bekeken en het lijkt me duidelijk dat er voor mijn gele kaart een overtreding op mij werd gemaakt. Hij nam mij mee in zijn val, opzet of niet. Daardoor kwam ik te laat."

Ook de gele kaart voor Joël Veltman en de strafschop die daarop volgde waren volgens Blind onterecht. "Met elf man hadden we de 2-4 uitgespeeld. We waren niet in paniek, er was niets aan de hand", zo gaf hij aan. "Maar de VAR en de scheidsrechter hebben gefaald. Dat was thuis niet anders."

Tot aan de dubbele rode kaart speelde Ajax een uitstekende wedstrijd. "4-1 voorstaan bij Chelsea doen niet veel ploegen. We hebben van achteruit opgebouwd, risico genomen en kwamen zo aan voetballen toe. Op alle vlakken waren we scherp. Dan is het nóg pijnlijker als je zo twee punten verspeeld", zei hij daarover. "De ballen vlogen net naast, Edson scoorde nog bijna de 4-5 en André hield ons op de been. Joël en ik zijn iedereen om de nek gevlogen. Complimenten dat ze het gelijkspel er nog uit hebben gesleept."


[video] Nijhuis over rode kaart Veltman: 'Ik vind het ook geen hands'


Dick van Egmond: 'Scheidsrechter handelde goed door de voordeelsituatie af te wachten'

In gesprek met Voetbal International geeft scheidsrechtersbaas Dick van Egmond van de KNVB aan dat Gianluca Rocchi correct handelde door eerst voordeel te geven na de sliding van Daley Blind. "Want meteen na de overtreding van Blind volgt een kansrijke situatie. De aanval van Chelsea wordt daarna onderbroken, omdat de scheidsrechter constateert dat Veltman hands gemaakt heeft", aldus Van Egmond. "Op dat moment besluit de scheidsrechter een strafschop te geven en volgt de bestraffing van Blind, voor de overtreding die hij even daarvoor maakte op Abraham. De scheidsrechter handelde goed, door eerst het voordeel af te wachten en vervolgens pas Blind te straffen voor zijn overtreding."

Van Egmond wilde echter niet in gaan of de straffen zelf terecht waren. Wel bespreekt hij de rol van de VAR. "De VAR heeft volgens mij op dat moment alleen een rol gehad in het beoordelen van de handsbal van Veltman", zo geeft hij aan. "Op deze manier wil ik duidelijkheid verschaffen over de manier waarop de voordeelsituatie zijn werk deed in deze specifieke situatie. Daarin heeft de scheidsrechter van dienst goed gehandeld."


[video] Onana: 'Ik ben heel erg trots op dit team'


Karakteristieken

Uitslag: 4-4 (1-3)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eigen doelpunt Abraham ('2)
Goal
1-1 Jorginho ('4, penalty)
Goal
1-2 Quincy Promes ('20)
Goal
1-3 Eigen doelpunt Kepa ('35)
Goal
1-4 Donny van de Beek ('55)
Goal
2-4 Azpilicueta ('63)
Goal
3-4 Jorginho ('71, penalty)
Goal
4-4 James ('74)
Scheidsrechter
Rocchi (Ita)

Kaarten:

Kaart
Ajax: Joël Veltman ('31)
Kaart
Ajax: Daley Blind ('33)
Kaart
Chelsea FC: Tomori ('42)
Kaart
Chelsea FC: Azpilicueta ('45)
Kaart
Ajax: Quincy Promes ('62)
Kaart
Ajax: Daley Blind ('68)
Kaart
Ajax: Joël Veltman ('68)

Opstelling Ajax

Quincy PromesDusan TadićDavid Neres


Lisandro MartínezHakim ZiyechDonny van de Beek


Nicolás TagliaficoDaley BlindJoël VeltmanNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'72 Perr Schuurs voor David Neres
'72 Edson Álvarez voor Hakim Ziyech


Opstelling Chelsea FC

PulisicAbrahamWillian


KovacicMountJorginho


AlonsoTomoriZoumaAzpilicueta


Kepa

Wissels:

'46 James voor Alonso
'60 Hudson-Odoi voor Mount
'87 Batshuayi voor Kovacic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 1-1 (0-1)
 3 1-1 (0-1)
 3 2-2 (0-1)
 3 1-1 (0-1)
 3 1-1 (0-1)
 3 1-1 (0-1)
 3 2-2 (0-1)
 2 1-1 (1-0)
 2 2-2 (1-0)
10  2 2-2 (1-0)
11  2 1-1 (0-0)
12  2 1-1 (1-0)
13  2 1-1 (1-1)
14  2 2-2 (1-0)
15  2 2-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Hakim Ziyech (112 -> 5,0)
2. André Onana (61 -> 4,0)
3. Quincy Promes (32 -> 3,0)
4. Noussair Mazraoui (26 -> 2,0)
5. Donny van de Beek (22 -> 1,0)
6. Nicolás Tagliafico (8 -> 0,0)
7. Daley Blind (7 -> 0,0)
7. Lisandro Martínez (7 -> 0,0)
9. Dusan Tadić (4 -> 0,0)
10. Joël Veltman (3 -> 0,0)
10. Edson Álvarez (3 -> 0,0)
10. David Neres (3 -> 0,0)
13. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
13. Bruno Varela (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Kik Pierie (0 -> 0,0)
13. Carel Eiting (0 -> 0,0)
13. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
13. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
13. Siem de Jong (0 -> 0,0)
13. Razvan Marin (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
13. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
13. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Sergino Dest (0 -> 0,0)
13. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
13. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
13. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
13. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
13. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
13. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Hier telt maar 1 ding en dat is simpelweg winnen en ik heb daar wel vertrouwen in. Als ze de wedstrijd net zo invliegen na het fluitsignaal als tegen Feyenoord en tegen PEC Zwolle en daarna vervolgens dit 90 minuten lang volhouden komt het echt wel goed. Wij zijn Ajax en wij zijn de beste.
+2/-0

8 maanden geleden
Deze wedstrijd is de ULTIEME test voor dit Ajax, Ten Hag en de topspelers die een jaar verder zijn. Feit is dat de beentjes weer op de grond zijn van de spelers, fans en journalisten. Chelsea is een Europees topteam, wat de Uefacup op zijn naam heeft en met Lampard en al die talenten een mooi elftal heeft staan. Misschien is er geen favoriet. Het wordt spannend tot de laatste minuut en iedereen bij Ajax moet 100 % geven en in vorm zijn. In deze wedstrijd zal blijken hoe ver het nieuwe Ajax is.
Ze hebben nu al een keer tegen elkaar gespeeld dus de analyses zullen veel meer uitgebreider zijn van de verschillende coaches en co.

Als Ajax DIT kan winnen, uit bij dit sterke Chelsea zonder eigen fans, kan Ajax dit jaar weer heel ver komen.

Pittig is wel voor Ten Hag weer voor een aantal lastige keuzes staat voor de opstelling en tactiek en het elftal nog niet zo draait als vorig jaar uit bij real, tottenham of Juventus.

Wordt een hele mooie uitdaging tegen een Chelsea dat in vorm is.

Gaat Ten Hag met Alvarez spelen op middenveld of begint hij bv met Martinez, Van de Beek en Zyech?

Ben benieuwd.

Succes mannen en iedereen veel plezier en shalom!
+2/-1

8 maanden geleden
Onana-Dest-Veltman-Blind-Tagliafico-Martinez-Vd Beek-Ziyech-Promes-Tadic-Neres.
Gaat heel zwaar worden maar niet onmogelijk.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Eens. Niks aan toe te voegen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Zou mooi zijn, maar ik ben bang dat Neres op de bank begint en Alvarez gewoon gaat starten. Zou jammer zijn, want Neres is in vorm.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Neres op de bank zetten zou een fout zijn. Tadic is de geen uit 'vorm'. Neres in de basis!
+1/-0

8 maanden geleden
Chelsea is goed in vorm de laatste tijd. Ik hoop op een overwinning van Ajax, maar het zal moeilijk worden. Een ding is zeker: Het wordt een mooie open wedstrijd met veel kansen en wellicht goals. Beide ploegen houden van lekker voetballen en doen niet aan onzin zoals "de bus parkeren"... Jammer dat onze jongens er niet bij kunnen zijn, maar desalniettemin ik kijk er naar uit.
+1/-0

nieuws-redacteur 8 maanden geleden
Heb zo'n idee dat het vanavond een soort van examen wordt betreffende deze fase van het seizoen. Chelsea staat namelijk momenteel ontzettend goed te ballen, horen zeker zeker bij de top 8 van Europa momenteel. Daarnaast is het een onaangename tegenstander qua speelstijl.

Laat Ajax vanavond zien mee te kunnen? Ik weet het niet, het middenveld is nog niet echt top in orde en achterin blijf ik mijn hart vasthouden met een Joel ipv De Ligt in vergelijk met vorig seizoen. Bovendien heeft Europa zich ingesteld op Tadic als spits.

Kan zomaar een fikse nederlaag worden vanavond maar Ajax is en blijft wel Ajax. Ze hebben vaker positief verrast. Mooie pot wel.
Om de laatste wedstrijd tegen Valencia alles in eigen hand te hebben moeten we wel minimaal 1 punt halen uit Chelsea en Lille-uit.
+1/-0

8 maanden geleden
Neres niet in de basis zetten is echt een verkeerde keuze. Ik zou hem sowieso in de basis zetten of het nou op de 10 is of de buitens. David speelt en David overtuigt ook continue in de grote wedstrijd. Dan maar Quincy even wissel en later laten invallen.
Kom op Erik, denk terug aan Real, Juve, Bayern en thuis tegen Feyenoord. Neres kan voetballen op een manier die maar weinig kunnen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik denk ook dat Neres dient te spelen. Een talent dat teveel wordt genegeerd. Zijn diepgang snelheid grilligheid en drive te scoren hebben we meer dan ooit nodig!
+2/-0

7 maanden geleden
Opstelling is bekend en ik denk dat hij naar mij en de meeste fans heeft geluisterd!
Ik vind het de perfecte opstelling. Mazraoui op rechts, Neres in de basis en Zyech op 10. Ten Hag komt gewoon met een super aanvallend en voetballend Ajax. Zeer gedurfd en Chelsea is ook al best aanvallend. Ben benieuwd, ben benieuwd. Ten Hag heeft in ieder geval wel ballen! Mooi voor Neres dat hij in de basis staat. Wat een game vanavond! Wat een game!
+1/-0

7 maanden geleden
Gaat niet makkelijk worden. Ajax heeft mij dit seizoen nog niet echt kunnen overtuigen. Vooral het middenveld baart mij zorgen, zeker in de omschakeling. Daarbij , Tadic blijft belangrijk, maar is nog niet de Tadic van vorig seizoen. Toen was hij veel bepalender. De spelers die tot nu toe bijna wekelijks hun niveau halen zijn Blind, Onana, , Ziyech, Tagliafico en Veltman is ook goed Bezig. Promess mag dan wel al aardig gescoord hebben. Ik heb nog dteeds mijn twijfels bij hem. Veel onnauwkeurige passes. We treffen een team in vorm en met zelfvertrouwen. Lampard heeft het aardig op de rit. Hopelijk van Chelsea kant sorake van onderschatting en weet Ajax als team de focus en het vizier op scherp te houden. Zeker de volle 90 minuten geconcentreerd blijven, want dat wil dit seizoen nogal eens vergeten worden en sluipt er gemakzucht en laksheid in het elftal. Zie de laatste wedstrijden tegen Feynoord en PEC. Veel te snel tevreden. Voor vanavond succes en hopelijk een uitstekend Ajax
+1/-0

7 maanden geleden
Ik mocht nog wel zeggen dat Veltman goed bezig was. Dit was weer zo'n ouderwets Veltmannetje, zo ontzettend dom.
+1/-0

reactie verwijderd

7 maanden geleden
Bij vlagen ouderwets subliem spel... 1-3... maar ik geloof het pas na negentig minuten...
+1/-0

7 maanden geleden
Lekker hoor zo een ploeg die wil meevoetballen. ;)
+1/-0

7 maanden geleden
In ieder geval een eerste helft warbij je op het puntje van je stoel zit. Twee goals waarbij het niet tegen zat en een uitstekende voorzet en prima afgemaakt ( ja hij staat wat dat betreft steeds op de goede plek) door Promees. Al krijgt het doelpunt van Ziyech mijn voorkeur, ondanks dat die goal op het conto van de keeper van Chelsea komt. We zijn er echter nog niet . We raken de bal iets te vaak weer even snel kwijt en dan zie je toch een blauwe golf op het strafschopgebied van Ajax afkomen. Voorlopig kan de verdediging nog op tijd ingrijpen, maar ik wordtver toch behoorlijk zenuwachtig van.
+2/-0

7 maanden geleden
Komende 20 minuten worden zeer belangrijk. Kan Ajax de angel er uit halen.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Even serieus dit... Hoe duidelijk kan een afgesproken fix zijn zeg? Had direct van dat veld af gestapt zeg... Opdonderen
+2/-0

7 maanden geleden
Dit is niet te doen met 11 tegen 9, Veltman wederom de schlemiel. Veroorzaakt 2 pingels waarvan de tweede wel erg dubieus. Maar goed Ajax liep te veel rerug en de druk van Chelsea werd steeds groter en dan zie met zo'n riante voorsprong dat Ajax toch weer iets te laks wordt.
+1/-0

7 maanden geleden
Even tot 10 tellen...
+2/-0

 
7 maanden geleden
Echt heh. Ik kon opeens niet meer kijken.En dan ook nog de 5-4. En die wordt weer afgekeurd....Bizarre game.
+1/-0

7 maanden geleden
Wat een schande.
+1/-0

7 maanden geleden
Laten we eerlijk zijn. Je staat 1-4 voor. EN dan dit. Ajax heeft dit over zich zelf afgeroepen. Hoogmoed. Arrogantie. Te weinig wijsheid. Net als tegen Tottenham.
Tuurlijk zit het tegen, 2 rode kaarten en een penalty is te bizar. Uberhaupt twee penalties tegen krijgen. Veltman leert niet van zijn fouten. Want die eerste penalty was echt zo dom. Hij is soms zo onbesuisd. Hadden we die Zuma maar.

Deze wedstrijd was te bizar. En dan ook nog zonder fans. Bizar.
1-4 voor staan tegen Chelsea en de commentator begint al weer tof te doen ( zo van, dit is in de pocket en Ajax gaat zo waarschijnlijk door) deed men ook tegen Tottenham. Om te kotsen die nederlandse arrogantie steeds, van 'hij is al binnen'.
Ook de grote jongens bij Ajax dragen te weinig de ploeg op bepaalde momenten. Donnie van de Beek vond ik best wel matig spelen. Te weinig duels gewoon aan gaan.

Mazraoui heeft zich weer in de basis gespeeld.
4-4. Annalyseer dit maar eens.

En nu tegen Lille zonder Blind en Veltman?
+1/-7

 
7 maanden geleden
Belachelijke post, over zich zelf afgeroepen??? Wat een bullshit, slaap lekker!
+6/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Mag je vinden, maar ik vind dat Ajax bij de 1-4 niet meer 100 % speelde, ze dachten dat ze er al waren. Supporters verlieten het stadion, Chelsea was lam geslagen en je zag dat een aantal bij Ajax dachten nu hebben we gewonnen. En dan roep je het op jezelf af dat Blind zijn tweede geel moet pakken. Waarom? Omdat Ajax veel te slordig was en dan moet je weer terug rennen en dan moet Blind die al geel heeft zo'n overtreding maken die hij eigenlijk helemaal niet mag maken met geel op zak. Want met een rode kaart breng je onnodig het team in gevaar. En Veltman en Blind hebben soms van dat soort akties.
+1/-5

 
7 maanden geleden
Dude, gaat het wel? Het enige wat we gezien hebben is 2 gestolen wedstrijden door de UEFA in het belang van Chelsea. Het is een schande en nog erger, ik voorzie precies zo'n situatie dat we na de komende 2 wedstrijden door deze beslissingen richting de uefa league mogen..... Volledig in lijn met wat we eerder meemaakten door o.a. Zagreb enzo
+5/-0

 
7 maanden geleden
Ik ben ook teleurgesteld over de arbitrage in beide wedstrijden...tuurlijk.
Overigens zijn er OOK twee goals afgekeurd van Chelsea en is het 4-4 gebleven.
Die van Abraham en die 5-4.
Als het echt omgekocht was of whatever, dan hadden ze Chelsea laten winnen.

Tuurlijk ben ik ook teleurgesteld.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Grappig dat een aantal hier mij belachelijk maken en ik keek zojuist op VI en hoe luidt het artikel van Piter Zwart:

"Vijf momenten waarop Ajax het duel met Chelsea uit handen gaf"

en verder:

"Na afloop van de krankzinnige 4-4 tegen Chelsea richt de woede van Ajax zich vooral op scheidsrechter Gianluca Rocchi. Dat gaat voorbij aan het feit dat Chelsea in de eerste 25 minuten na rust sowieso al steeds dreigender werd. Een tactische blik op de comeback van de ploeg van Frank Lampard aan de hand van vijf momenten."

Kortom, blijkbaar zijn er ook anderen die gezien hebben wat ik gezien heb.

Fijne avond.
Shalom
+1/-4

 
7 maanden geleden
Helemaal gelijk DonVito,
Ten Hag heeft helemaal niets geleerd van Tottenham vorig seizoen.
Nu, 2 dagen later alles een beetje bezonken is moet je constateren dat Veltman na zijn eerste gele kaart er af had gemoeten, en bijvoorbeeld Dest of Schuurs ingebracht had moeten worden.
Dan had je Martinez naast Blind kunnen zetten, Moes op de plek van Maretinez en Dest RB.
Ik wil niet zeggen dat het dan goed was gekomen want dat zullen we nooit weten.
Ten Hag blijft echter voor die 5e goal gaan terwijl je weet dat met name Engelse clubs op een gegeven moment alles of niks gaan spelen net als Tottenham vorig jaar.
Daar zit de zwakte van Ajax wat tevens de kracht is van Ajax. Aanvallen tot het eind. Dit is heel naief en kost je punten, en vorig jaar misschien wel de CL winst.
+1/-0

7 maanden geleden
Het is gebeurd. Ik kijk NOOIT meer na die omgekochte zooi van de UEFA. Verrek maar lekker in dat gekochte pluche. Vieze, gore teringbende. Ajax had verdomme massaal van het veld moeten stappen na die bullshit.
+4/-0

 
7 maanden geleden
Helemaal eens met het maken van een punt door van het veld te stappen
+1/-0

7 maanden geleden
Wat een bizarre hel...
+2/-1

7 maanden geleden
Erg zuur dit en nu zou je nog blij moeten zijn met een gelijk spel , want met 11 tegen 9 is eigenlijk zelfmoord. Ik heb toch ook wel zeer sterke twijfels met de beslissingen van de scheids. Want moet Veltman dan doen? Zijn arm afhakken? Hij wordt van dichtbij tegen zijn arm grschoten die hij langs het lichaam houd. Als dit de nieuwe regel is deugd hij niet. Aan de andere kant . Het is ook wel een beetje des Ajax tegenwoordig. Een comfortabele voorsprong en dan slordig en iet wat laks worden .te makkelijk de bal aan de tegenstander geven en je maakt de tegenstander zelf sterker. De verdediging kwam zo steeds verder onder druk te staan en dan kan het fout gaan, maar dat hij dan op deze manier fout moet gaan verzin je niet. We zullen wel weer een boete krijgen van de UEFA , te veel gele kaarten, maar de meeste kaarten waren toch duidelijk overtrokken , van beide zijden.
+2/-0

 
7 maanden geleden
De bal die tegen zijn arm komt wordt daarvoor nog door een teen van richting veranderd, waardoor hij tegen zijn arm komt
+1/-0

7 maanden geleden
De scheids floot inderdaad niet heel sterk, maar dit mag ons toch niet overkomen? 3 van de 4 cruciale gele kaarten waren totaal onnodig. Alleen de tweede gele kaart van Blind was een noodzakelijke (helaas mislukte) ingreep.

Veltman pakt in de eerste helft een domme kaart op een totaal ongevaarlijke positie en in de tweede helft hoort hij zijn arm achter zijn rug te houden, want de bal komt van heel VER, dat ziet zelfs mijn oma aankomen!
+2/-2

 
7 maanden geleden
Klopt, maar ook dit is blijkbaar structureel bij Ajax en dat heeft toch vaak te maken met een verslapping van de concentratie en te gemakkelijk denken.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Dit mag je gewoon niet overkomen met 1-4 voor staan. Ik zie daarom ook weer een gelijkenis met Tottenham thuis.
+1/-1

7 maanden geleden
#uefamaffia!! Ongekend dit. 2 weken terug genaaid en nu weer dit. Wie dit ontkent kan beter een andere hobby zoeken. Trots op onze jongens!!! Schuurs Alvarez stonden goed!
+5/-0

7 maanden geleden
Bij de 1ste geel van Veltman zei ik direct Alvarez erin. Hier had ten hag direct moeten ingrijpen. Helaas maar met 10 man hadden ze de winst denk ik wel binnen gesleept.
+3/-2

 
7 maanden geleden
Misschien heb je hier gelijk. Geel bij Veltman in de eerste helft CL, is misschien een veel te groot risico. Maar ja als Ajax 1-4 had gewonnen had geen haan er na gekraaid.
Maar je hebt een punt. Zeker.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Daarom stuurde die spaghettivreter er nog maar eentje extra af, om er zeker van te zijn...
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
UEFA maffia.... 2x achter elkaar opzichtig genaaid. En daarbij was deze wedstrijd wel het toppunt....
+3/-0

7 maanden geleden
Om de aandacht wat van de wervelstorm aan positieve / negatieve gedachten en gevoelens af te leiden;

Met zulke bizarre Champions League wedstrijden ben ik altijd wel benieuwd hoe Mister Ajax Sjaak Swart de wedstrijd heeft beleefd.

Tel daarbij op: Wat zou het mooi zijn geweest als Cruijff nog had geleefd!

Zou bijvoorbeeld zijn eerst volgende column vol felle kritiek op de UEFA hebben gestaan of zou zijn column vol bewondering richting dus Ajax hebben gestaan?

Ik houd het positief: deze wedstrijd zal ik echt nooit weer vergeten!

Dankjewel Ajax voor wederom een unieke Champions League avond!

:-)
+3/-0

 
7 maanden geleden
Johan die had die kerel tot op de enkels afgezaagd , als het regent dan zijn die tranen gegarandeerd van Johan
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Heel opzichtig eerst geen publiek (was echt niet nodig ik zie dingen die 100 maal erger zijn) en dan die scheids we weten allemaal dat italie het land van de maffia is , maar dit lag er wel heel dik op deze **** was enorm partijdig eerst werd blind gehaakt dat was overtreding 1 dat blind te laat was zie overtreding een en dan in een beslissing 2 maal rood , ik zou zijn bankrekening wel willen zien
+3/-0

7 maanden geleden
Is de regel niet, bij een 2e gele of directe rode kaart mag er geen voordeel gegeven worden?
Met andere woorden die pingel en rode kaart van Veltman doen er dan al niet meer toe.
Ook die 2-4 Is echt belachelijk, in Amsterdam tot op de millimeter nauwkeurig meten en als dat niet voldoende blijkt zetten we het beeld gewoon een fractie later stil en nu het overduidelijk wel buitenspel is zetten we die lijnen er niet op.
Hoppelijk wint Ajax van Lille en Valencia van Chelsea.
Maken we er thuis tegen Valencia een salonremise van.
+4/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Nee, zo is de regel niet. Als een overtreding een rode kaart oplevert mag er alleen voordeel worden gegeven als er een directe scoringskans is. Het zou me echter niet verbazen als Rocchi niet direct door had dat dit zijn 2e gele kaart zou zijn.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik hoop juist op winst van Chelsea met meer dan 1-0. Dan hebben we sowieso grotere kans om te overwinteren op basis van onderling resultaat (kunnen we bij wijze van nog 2x verliezen; weliswaar kleiner verlies tegen Valencia dan in Spanje gewonnen te hebben)
+1/-0

7 maanden geleden
We zijn wéér genaaid idd.
Maar, Veltman is voor mij nu echt passé.
Hoe kun je nou bijna op de middenlijn een totaal onnodige gele kaart pakken?
Je zag bij de gele kaarten van Chelsea al dat die klote Italiaan wel heel snel de kaarten trok. Dan hou je je toch in?
Veltman blijft dit soort domme acties maken en mag wat mij betreft verkocht worden aan psv of fijenoord.
Wat een ongelooflijke domme gast is dat.
Ik snap ook totaal niet dat je Veltman als centrale blijft opstellen en Martinez op het middenveld.
Waarom niet Martinez naast Blind, Dest RB (wat die jongen prima doet) en Moes in de rol van verdedigende middenvelder?
Kan er eigenlijk een officeel protest worden ingediend bij de UEFA naar aanleiding van de beslissingen van de scheids?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ehh... Ik snap dat je graag Veltman wil bashen, maar zowel hij als Blind kregen al kaarten vóórdat er een Chelsea speler bestraft werd hoor...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Nee hoor, ik wil niet perse Veltman bashen. Waarom zou ik?
Maar het is gewoon een aantoonbaar feit dat Veltman áltijd een risicofactor is met zijn onbesuisde acties. Dat Zyech ook een ´dingetje´ heeft in de vorm van riskant spel en balverlies is ook bekend. Het verschil zit em in de fatale afloop, en het balverlies ergens op de helft van de tegenstander.
Hoeveel domme kaarten mag Veltman nog pakken?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik ben het met je eens over Veltman, hij komt te kort voor het Ajax spel vooral op CL niveau.
+1/-0

7 maanden geleden
Het is echt heel simpel. Een fantastische pot met een terechte 2-4 stand en Chelsea dat alles of niets aan het spelen was waardoor Ajax terug moest. Niets aan de hand want we hadden er nog wel een gescoord en met eem pakmbeet 3-5 overwinning van het veld gestapt.
En toen was daar een vrije trap voor Blind die ook na de VAR niet gegeven werd. Echt een duidelijke overtreding. En als toetje een pingel met een tweede gele kaart die in deze situatie missschien een op de 50 keer gegeven zou worden. Overduidelijk namelijk geen opzettelijk hands en overduidelijk een overtreding op Blind. Een keer kan maar in een situatie twee keer het machtige Chelsea proberen de volgende ronde in te helpen is in mijn ogen geen toeval.Dat hele Italie zit nog steeds onder het juk van de maffia en Abraham is het vriendje van Poetin en die schiet ook rustig een rakketje af als hij boos is. Soort zoekt soort.Daarom ging de Ligt ook naar Juve. Riola is een boef en Juve is misschien wel de grootste boevenclub die er is. Daar gebeurt heel veel in donkere kamertjes net als bij de grote clubs die niet een vinger maar twee armen in de pap hebben bij die Uefa. Dus of die scheids en de VAR hadden allemaal de black out van hun leven of......................
+1/-0

 
7 maanden geleden
Goh, was jij er dan bij in die achteraf kamertjes van Juve?
Wat een onzin verhaal ..Allemaal complot theorieen die niet aan te tonen zijn.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Daarom is Juventus ook terug gezet naar de Serie B, omdat er niets te bewijzen viel. Mafia club.
+8/-0

 
7 maanden geleden
Oh ja natuurlijk Mike...dat was in eh...2004 als ik me niet vergis toch?
Is dus weinig actueel meer lijkt mij, tenzij jij ook zo iemand bent die vindt dat Nederland gestraft moet worden voor zijn slavernij verleden.
+1/-0

7 maanden geleden
Deze scheidsrechter is na deze wedstrijd schat hemeltje rijk geworden. Wat een walgelijke ventje zeg.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Heeft die scheids dan de lotto jackpot gewonnen???
De duivel scheit ook altijd op dezelfde hoop he...
+1/-0

7 maanden geleden
Rocchi the movie. Hier kan je wel vijf films uit halen.
+1/-0