Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax treft dinsdag ploeg in vorm Chelsea

4 november 2019 09:54

Dinsdagavond wacht voor Ajax in de Champions League de uitwedstrijd tegen koploper Chelsea. De Londenaren zijn bezig aan een uitstekende reeks. De laatste vijf competitiewedstrijden werden allemaal in winst omgezet en momenteel staan ze op een gedeelde derde plaats.

Voor Ajax zal het de veertiende keer worden dat het in Engeland een officiële wedstrijd gaat spelen. Tot nu toe werd er drie keer gewonnen, speelde het vijf keer gelijk en verloor het ook vijf keer. Alleen gekeken naar deze eeuw weet Ajax echter veel betere cijfers te overleggen. Van de zes gespeelde wedstrijden werd maar één keer verloren. Twee keer was Ajax de sterkste ploeg en drie keer eindigde het duel in een gelijkspel. Afgelopen seizoen was Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League de laatste tegenstander die Ajax in Engeland trof. Ajax won toen dankzij een treffer van Donny van de Beek met 0-1. In het seizoen 2011/2012 werd met 1-2 gewonnen van Manchester United, terwijl Arsenal in het seizoen 1971/1972 met 0-1 werd verslagen.

Chelsea is als regerend kampioen van de Europa League bezig aan een nieuwe metamorfose. Mede door de transferban die de club kreeg vanuit de FIFA krijgt onder leiding van clubicoon Frank Lampard de jeugd nu volop de kans. Zo komen nu de zelf opgeleide Fikayo Tomori, Reece James, Masoun Mount en Tammy Abraham veelvuldig aan bod.




Tags

chelsea engeland arsenal beek eeuw fifa fikayo james lampard masoun metamorfose mount reece tammy tomori tottenham transferban

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom begeleiding berghuis bergwijn bertjek boomen brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior forbs gaaei godts hato henderson kaplan kiki liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa steijn sutalo zucht