Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax gaat gewoon door met imponeren in de Champions League: Valencia met 0-3 afgeslacht


Tijdstip
2 oktober 2019
Stadion
Estadio Mestalla
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Veronica


Ajax gaat gewoon door met imponeren in de Champions League: Valencia met 0-3 afgeslacht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax gaat gewoon door met imponeren in de Champions League: Valencia met 0-3 afgeslacht

Ajax heeft woensdagavond het magische Estadio Mestalla in Valencia muisstil gekregen door de plaatselijke CF op een 0-3 nederlaag te trakteren. Deze zege was dan wel enigszins geflatteerd want de gastheren kregen diverse kansen en misten ook nog een strafschop maar aan de andere kant hadden de Amsterdammers er ook wel zes kunnen maken. De goals werden gemaakt door Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek.

Ajax-trainer Erik ten Hag had ervoor gekozen om Edson Alvarez weer een plaatsje op het middenveld te gunnen waardoor David Neres naar de bank werd verwezen. Quincy Promes verhuisde namelijk naar de linksbuitenpositie. Ajax begon brutaal, met lef en flair. Al na een minuut of vijf leverde dat resultaat op: en hoe. Hakim Ziyech kreeg op rechts de bal en haalde ineens van een meter of dertig technisch weergaloos uit om de nauwelijks reagerende keeper Jasper Cillessen met een fantastische bal in de linkerbovenhoek te kloppen: 0-1. Een goal voor de eeuwigheid, wat een schoonheid.

Even waren de gastheren van slag maar al snel bleek dat het geen walk-over ging worden voor de bezoekers die daarvoor toch net even wat te slordig aan de bal bleken. Er werd regelmatig balverlies geleden en op die momenten toonde Valencia zich levensgevaarlijk. Over beide flanken denderde men er een paar keer overheen en dan lag er veel ruimte voor de Spanjaarden. Nadat Daley Blind al Maxi Gomez slim naar buiten had gedrongen en deze gedwongen werd om te schieten werd het even later toch penibel toen scheidsrechter Daniele Orsato, de hele avond nogal kwistig zwaaiend met kaarten, naar de stip wees. Edson Alvarez maakte een overtreding, weliswaar nadat de bal al was gespeeld, en de bal ging op elf meter van keeper Onana. Dani Parejo nestelde zich achter de bal maar mikte vervolgens meters over.
Even later lag de bal er aan de andere kant in. Na een prima actie van Dusan Tadic was het Donny van de Beek die eigenlijk wilde schieten maar op het laatste moment indirect voor een prima bal richting Quincy Promes zorgde die van dichtbij koelbloedig afwerkte: 0-2. De Ajax-fans maakten de dienst uit in Mestalla maar net voor rust werd er nadrukkelijk gezwijnd toen Valencia van dichtbij de paal raakte naast een kansloze Onana. Daarna had ook Ajax pech toen Ziyech met een fraaie boogbal de lat raakte en de vlammende rebound van Nico Tagliafico werd door Cillessen gekeerd.

Ook net na de rust zetten de Spanjaarden krachtig aan maar Ajax kwam ook nu met enig geluk door deze fase heen. Na een van richting veranderd schot was het Onana die met een weergaloze redding zijn ploeg overeind hield en daarna waren er ook nog hectische scrimmages die anders hadden kunnen aflopen. Ajax bleef echter overeind en kon zich al snel weer van de druk bevrijden. Halverwege de tweede helft volgde de definitieve beslissing toen Dusan Tadic met een delicate steekbal Donny van de Beek alleen voor Cillessen zette waarna de middenvelder, op een soortgelijke manier als destijds in Londen, het koel afmaakte en diagonaal binnenschoof: 0-3. Valencia geloofde er niet in en Ajax kon aan de gallery play beginnen. Er kwamen nog kansen zat om meer goals te maken maar dat lot bleef de gastheren bespaard. Van de Beek stiftte nog fraai maar de bal werd van de lijn gehaald, Lisandro Martinez teisterde nog de paal. Het maakte allemaal niet meer uit: Ajax won met 0-3 in Valencia en dat is een uitslag die weer heel Europa zal doorgaan.


[video] Samenvatting | Valencia - Ajax | 02/10/2019


Dick Advocaat: 'Is nu nadrukkelijk bewezen dat Erik ten Hag een uitstekende coach is'

Voor de camera van Veronica laat analist Dick Advocaat weten onder de indruk te zijn van trainer Erik ten Hag: "Het is nu wel nadrukkelijk bewezen dat hij een uitstekende coach is. Ik vond vooral de dominantie van Ajax in de laatste fase van de wedstrijd ongekend." De ervaren trainer is vooral blij voor heel Nederland. "Dit is een geweldige avond, een geweldige uitslag. En dat voor het gehele Nederlandse voetbal." Hij had ook nog een tactisch foefje gezien. "De buitenspelers stonden in opdracht van de trainers erg wijd, dat viel op. Normaal staan ze veel meer naar binnen."


[video] Onana: 'De tweede goal was cruciaal'


Van der Gijp: 'Wat een bal van Tadic'

Ook René van der Gijp had het in de studio van Veronica prima naar zijn zin. "Niet normaal, 3-0. Daar je teken je voor toch." Lyrisch was hij vooral ook over Donny van de Beek. "Wat een bal van Tadic weer he maar Donny van de Beek blijft maar lopen, blijft maar gaan. Echt goed afgewerkt weer, elke keer is hij weer weg. Voor hetzelfde geld loop je voor lul. Hij kan er gewoon vier maken vandaag, bizar." Natuurlijk zag hij ook dat Valencia had gehad. "Na afloop hadden we ze er gewoon eentje moeten geven. 1-3, vooruit."


Donny van de Beek: 'Druk zetten ging niet goed voor rust'

Donny van de Beek stond met een big smile verslaggeefster Helene Hendriks te woord. "Eerste helft kom je wel goed weg, zo eerlijk moet je zijn. Zij speelden heel goed voor de pauze, wij stonden met druk zetten vaak niet goed. In de rust hebben we dat doorgenomen. In het midden stonden er telkens een paar vrij, dat was voor mij niet te belopen. Na de pauze gingen we meer vanuit de man spelen en dat ging beter."

De verslaggeefster herinnerde Van de Beek nog even aan zijn goal in Londen toen hij tegen Tottenham Hotspur op identieke wijze scoorde. "Oh ja, dat klopt. Dusan en ik hebben een goede klik, ik deed nog even een schijntrap en werkte af. Daarna zaten zij er doorheen maar 0-3 is prima hoor. Daar teken je voor."


[video] Ten Hag: 'We hebben het afgedwongen'


Dusan Tadic: 'Sommige dingen moeten beter'

Dusan Tadic toonde zich blij na afloop maar bleef kritisch. "Sommige dingen moeten beter, dat gaan we analyseren." Maar de blijdschap overheerste. "We spelen in mooi stadion, in Champions League, in Spanje. En we winnen met 3-0, dat is heel mooi." Hij gaf toe dat Dani Parejo soms voor problemen zorgde. "Een hele goeie speler die Parejo." Tenslotte gaf verslaggeefster Helene Hendriks nog aan dat Dusan Tadic even Van de Beek herinnerde aan het feit dat hij had moeten afspelen. Een glimlachende aanvoerder: "Het is geen probleem. We hebben gewonnen."


Erik ten Hag: 'Hakim Ziyech was vandaag briljant'

In gesprek met Veronica was Erik ten Hag erg te spreken over de openingstreffer van Hakim Ziyech "We weten dat hij dit kan, maar uiteindelijk moest het team hem daar wel vrij spelen. We wisten dat daar ruimtes lagen en wij speelden er ook op, maar hij kan het ook geweldig afmaken. Dat hij daar toe in staat is en hij een fenomenaal linkerbeen heeft, is algemeen bekend. Vandaag was hij briljant."

In de eerste helft had Ajax het nog lang lastig met Valencia. "We hadden moeite met druk houden op het middenveld. Dat had ook de maken met de rechterkant. Daar moesten we door dekken, maar dat deden we niet altijd", zo gaf hij aan. "De halfruimtes kwamen daar vrij en Guedes kon daar de ruimtes benutten. We hadden daar moeite mee. We moesten soms sneller van achteruit doorstappen. Op een ander moment moest Álvarez sneller in die ruimtes komen om te verdedigen. Het was niet altijd even goed, maar Valencia is ook een geweldige ploeg met geweldige spelers. Doe je dat niet goed, heb je een probleem. We hadden het pas echt onder controle na tien minuten in de tweede helft na een paar geweldige reddingen van André."

Ten Hag baalde wel van de gele kaart die Quincy Promes pakte door tijd te rekken toen hij werd gewisseld. "Dat was niet verstandig en dat moet hij ook niet doen", zei hij daarover. "In het vervolg kun je zo'n speler gaan missen. We hebben iedereen nodig. We hebben kwaliteitsspelers nodig, omdat het heel dicht bij elkaar ligt. We hebben nu twee keer met 3-0 gewonnen, maar het kan ook een keer de andere kant opvallen. We moeten keihard voor de punten vechten om in de Champions League te overwinteren. Dat is wat we heel graag willen."

Uiteindelijk was de trainer van Ajax wel zeer tevreden over de wedstrijd en dat gaf hij na afloop ook aan in de kleedkamer. "We hebben een grote stap gezet, maar we zijn er nog niet", aldus Ten Hag. "Af en toe hebben we geluk gehad. Het had ook 6-3 kunnen worden. Uiteindelijk vind ik het wel een verdiende overwinning, omdat we goed gespeeld hebben. We hebben de kansen uitgespeeld en op de beslissende momenten hebben we toegeslagen. We hebben gevochten voor elkaar. We weten dat het nog beter moet in het verdedigen en in het pressen, maar dat zijn dingen voor de volgende wedstrijd."


[video] Blind stond voor het eerst als vader op het veld


Hakim Ziyech: 'Ik zocht de tegenstander op, ging naar binnen en schoot'

Hakim Ziyech werd na afloop in gesprek met Veronica gevraagd of hij een verklaring had hoe Ajax op deze manier had kunnen winnen. "We waren heel efficiënt in het kansen afmaken. We weten dat het niet onze beste wedstrijd was", aldus Ziyech. "We zijn als team ook heel sterk in de counter, terwijl we normaal altijd zeggen dat we een heel goed voetballende ploeg zijn. Vandaag hebben we ook laten zien dat we een goede counterploeg zijn. De goals zijn vaak counters. We waren heel efficiënt en wat we kregen maakten we zo goed als af."

De creatieveling gaf zelf uitleg bij zijn fenomenale treffer. "Het was een aanval van hun, maar Joël onderschepte de bal. Hij speelde mij op eigen helft in. Ik zocht de tegenstander op, ging naar binnen en schoot", zo gaf hij aan. "Ik zag niet waar Jasper stond. Ik zag wel dat de back naar buiten ging, zodat ik naar binnen kon en de ruimte had. Ik dacht ik zwabber hem gewoon en hij gaat er dan goed in. Ik mikte wel op die hoek, maar gelukkig daalde hij op tijd."

Ziyech was bovendien ook erg dicht bij een tweede magistraal doelpunt. "Die bal op de lat mocht er ook wel in", zei hij daarover. "Die krulde ik wat meer, maar daar moet je een beetje geluk bij hebben dat hij net onderkant lat gaat of dat hij net op tijd daalt. Het was wel jammer, want dan was het 0-3 met rust en ging je met nog een lekkerder gevoel naar de kleedkamer."


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Hakim Ziyech ('8)
Goal
0-2 Quincy Promes ('32)
Goal
0-3 Donny van de Beek ('67)
Scheidsrechter
Giallatini (Ita)
Toeschouwers
44.659 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Joël Veltman ('12)
Kaart
Ajax: Nicolás Tagliafico ('27)
Kaart
Valencia: Costa ('45)
Kaart
Ajax: Lisandro Martínez ('60)
Kaart
Ajax: André Onana ('62)
Kaart
Valencia: Lee ('72)
Kaart
Valencia: Garay ('76)
Kaart
Ajax: Quincy Promes ('81)
Kaart
Ajax: Daley Blind ('82)

Opstelling Ajax

Quincy PromesDusan TadićHakim Ziyech


Donny van de BeekLisandro MartínezEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoDaley BlindJoël VeltmanSergino Dest


André Onana

Wissels:

'80 David Neres voor Quincy Promes
'85 Klaas Jan Huntelaar voor Hakim Ziyech
'88 Siem de Jong voor Donny van de Beek


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 5 0-4 (0-2)
 4 1-3 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 1-3 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
 4 0-2 (0-1)
10  4 1-4 (0-2)
11  4 0-1 (0-1)
12  4 1-3 (0-1)
13  4 0-2 (0-1)
14  3 2-3 (1-1)
15  3 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Hakim Ziyech (107 -> 5,0)
2. André Onana (93 -> 4,0)
3. Donny van de Beek (35 -> 3,0)
4. Daley Blind (11 -> 2,0)
5. Lisandro Martínez (8 -> 1,0)
6. Dusan Tadić (7 -> 0,0)
7. Nicolás Tagliafico (5 -> 0,0)
8. Joël Veltman (4 -> 0,0)
8. Quincy Promes (4 -> 0,0)
10. Edson Álvarez (2 -> 0,0)
11. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
11. Bruno Varela (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Kik Pierie (0 -> 0,0)
11. David Neres (0 -> 0,0)
11. Carel Eiting (0 -> 0,0)
11. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
11. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
11. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
11. Siem de Jong (0 -> 0,0)
11. Razvan Marin (0 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
11. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
11. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
11. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Sergino Dest (0 -> 0,0)
11. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
11. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
11. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
11. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
11. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
11. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Ik vrees voor een heel moeilijke pot. Dit wordt een grotere test dan PSV en wij maken een instabiele indruk.
+1/-0

moderator forum-beheerder 2 jaar geleden
Hoezo maken wij een instabiele indruk, leg eens uit.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik ben het eens met Merijn dat dit een hele moeilijke pot wordt. Als Ajax dit kan winnen, dan vertoond Ten Hag echt een huzarenstuk, want in dit stadion winnen is en blijft gewoon ontzettend moeilijk. Inderdaad misschien wel een grotere test dan PSV. Maar ook voor Ten Hag wordt het weer een test, zeker met hoe hij het elftal neer zet.
Valencia zal veel beeld materiaal kijken van hoe Ajax speelt en hier op ingaan spelen. Tegen Chelsea winnen ze gewoon ondanks alle tumult en onrust. Dat is heel knap.

Ten Hag zal uitgaan van de kracht van dit team; een zeer interessante casus wordt nu welke elftal hij op de been gaat brengen.

Kiest hij voor het blok weer met Martinez en Alvarez? en daarvoor Promes, Donny of Hakim?

Of kiest hij voor Martinez en Van de Beek? en Daarvoor Hakim of Promes?

Zeker is bijna wel dat hij niet Alvarez - nu - naast Blind gaat brengen, omdat hij helaas dit nog helemaal niet uitgeprobeerd heeft. Echter Alvarez er naast laten,
is gezien zijn duelkracht, spaans sprekend etc en gezien zijn scorend vermogen - misschien niet een wijze move.

Keuzes moet Ten Hag maken nu.

Als ik zelf de opstelling zou maken zou ik zo beginnen.
Ook omdat ik alle aanvallende spelers erin wil en Alvarez en Martinez.


-------------Onana----------------
Veltman--Alvarez -- Blind -- Taglafico

Van de Beek -- Martinez
------Zyech-------
Promes--- Tadic -- Neres
+2/-0

2 jaar geleden
Hopelijk winnen we, maar met een gelijkspel ben ik ook tevreden.
+1/-0

2 jaar geleden
Het wordt inderdaad lastig, want Valencia is een goede ploeg. Maar ik heb een goed voorgevoel dat we onze Europese uit-status voortzetten. Mijn voorspelling is 1-2 winst. Qua opstelling denk ik dat Ten Hag vast houdt aan de zekerheden van de laatste weken. Dus Veltman-Blind in het centrum en Dest en Tagliafico als backs. En dan het middenveld-van-de-toekomst met Martinez en Van de Beek naast elkaar. Defensief is er misschien tijdens de wedstrijd een moment om Alvarez achterin te posteren, naast Blind. We gaan het zien. Iedereen een mooie wedstrijd gewenst!
+2/-0

2 jaar geleden
Valencia speelt ook voetbal, integestelling tot PSV. Wij winnen dit. Komt ruimte.
+1/-0

2 jaar geleden
Uit bij Chelsea winnen en uit bij Atlethic terwijl er een storm is bij de club.
Dit zegt genoeg. Ajax speelt vanavond tegen een ontzettend geslepen team.
Dit zijn de wedstrijden waar Hakim, Donny, Tadic en Neres etc het voor doen, maar nu moeten ze het ook laten zien.

Veltman krijgt vanavond echt een examen. Als hij dit doorstaat, behoudt hij voorlopig de Cv positie. Zo niet, dan zal Alvarez uiteindelijk daar komen te staan.

Ben benieuwd wie gaat banken. Alvarez, Promes of Neres.

Mooi dat Klaas Jan zo klaar staat om in te vallen. Deze wedstrijden vindt hij heerlijk.
+1/-0

2 jaar geleden
Als Ajax vanavond een goed resultaat weet te realiseren' dan ben je al een eindje in de goede richting. Al wil het nog niet veel zeggen , want de volgende wedstrijden kan alles weer anders zijn. Het lijkt mij dat Neres op de bank begint, want die heeft het al een tijdje niet. Verder blijft het zorg dat de passing nauwkeurig moet zijn en dan dat ze over het gehele veld scherp in de omschakeling zullen moeten zijn. Qua instelling zit het over het algemeen met dit Ajax wel snor al is slordigheid bij dit zelfde Ajax te vaak structureel. We zullen het zien. Ik heb er zin in.
+1/-0

2 jaar geleden
Opstelling is bekend...
Misschien voor de hand liggende opstelling van de staf?

Met het latino blok is er wel meer stabiliteit verdedigend dus dat is positief. Het fijne van dat Alavarez ook speelt is voor vrije trappen en corners aanvallend en verdedigend iemand die een luchtduel kan winnen.

Ik ben groot fan van Neres en hoop dat hij invalt en scoort.
Dit zal hem wel motiveren om zich weer te laten zien.
De concurrentie is groter dan ooit bij Ajax vooral aanvallend.
+1/-0

2 jaar geleden
tman man wat een goal !!!!
+1/-0

2 jaar geleden
Wel weer een zeer vroege gele kaart voor Veltman werr . Dat is roch echt een dingetje hoor!
+3/-1

2 jaar geleden
Tja domme overtreding en we komen goed weg. ajax moet het op het middenveld wel eerder aanpakken en de voorzeter uit zien te halen. Ze lopen op het middenveld te veel terug.
+1/-0

2 jaar geleden
Zwasr onder druk en dan toch de 0-2 scoren. Het zit tot nu toe niet tegen
+2/-0

2 jaar geleden
De ruststand is geweldig. Supergoal ook. Het spel is verdedigend gezien billenknijpend zwak. De ruimte tussen vleugelspelers en halfspelers is te groot en Vd Beek staat te diep. En die Valencia spelers zijn allemaal op de brommer. Maar Ten Hag zet het in de rust wel weer goed. En misschien toch Veltman preventief wisselen, want geel op zak. Op naar de drie punten!
+2/-1

2 jaar geleden
Met dit soort wedstrijden zit je roch op het puntje van je stoel. Wat een wedstrijd. Niet omdat het zo goed is, want Ajax veroolooft zich nogal wat slordigheden. Maar wat is het spannend. We Komen goed weg dat we 0-2 voorstaan, maar wat een doelpunten, zeker die van Hakim. Ik heb hem eerlijk gezegd wel eens slechter zien schieten😉 En voor hetzelfde geld flikt hij het nog een keer. Er was een moment dat je op een tegendoelpunt zit te wachten zo onder druk stonden we en dan valt de 0-2 ongelooflijk. Nog zo'n tweede helft !
+1/-0

2 jaar geleden
Wat is onze aanval toch ongelooflijk gevaarlijk. Verdediging blijft het zorgen kindje omdat Alvarez het niet Kan belopen. Die gozer moet op de plaats van Veltman.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Eens. En er moet een loper bij op het middenveld. Want nu worden we overlopen, bij vlagen. Ik ben er nog niet gerust op.
+1/-0

2 jaar geleden
Als je natuurlijk geen druk op de bal houd en je laat toch vrij makkelijk de voorzet komen dan vraag je om moeilijkheden en dan is het onvoorstelbaar dat we er nog geen tegen hebben. Dat middenveld van ons moet zich veel meer weren. En zeker de juiste keuzes in passes maken.
+1/-0

2 jaar geleden
Moet Onana toch echt afleren, want het is niet de eerste gele kaart voor tijdrekken. Heeft geen zin en onnodig geel.
+3/-0

2 jaar geleden
Ja jongens zeg t maar WAT EEN KNOTSGEKKE WEDSTRIJD !,!!
+1/-0

2 jaar geleden
Deze wedstrijd ga je echt niet snel vergeten. Niet omdat Ajax nu zo goed was , want er ging nogal wat fout., maar door het scoreverloo en het missen van de kansen door Valencia, want op een aantal momenten hebben we toch wel schijtmazzel gehad zeg. Man ,man , dat die gasten de bal er niet inkregen. Wij hebben trouwens ook nog een aantal dotten van kansen gehad. Wat me ook wel opviel is dat Ajax toch weer veel gele kaarten incasseerde. Aan de ene kant kun je zeggen ze gaan tot het randje en dat is wel eens anders geweestan de andere kant zit er wel veel domme en onnodige gele kaarten bij. Nu misschien nog niet zo'n probleem, maar verder op in het tournooi kan dat wel een probleem worden. Er gaan er op deze mannier veel op scherp staan bij ons en dat kan zeer vervelend zijn. Maar goed weer genieten van deze overwinning, geflatteerd of niet . Hakim de beste vandaag en een aantal goed genoeg, maar niet geweldig.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Behalve dan dat Onana de beste was vandaag. Wat een geweldenaar is dat!
+3/-0

2 jaar geleden
Geweldig resultaat...gefeliciteerd allemaal!
Valentijn Driessen kom er maar in.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Heee Nico, Valentijn hier. Ja, dat leek dus weer compleet nergens op vandaag he, met die Ten Hag?
+2/-0

2 jaar geleden
Het feit dat Ten Hag, eerst de voorondes heeft gehaald voor het 2e seizoen op een rij en dit terwijl het hele elftal geen zin had omdat ze bijna in de finale stonden van de EC1 en dan vervolgens 3 van je key spelers kwijt raakt, en ten derde eigenlijk nauwelijks voorbereiding heeft gehad met zijn beste spelers en dan nu de Europa cup 1 begint met 2 zeges en vooral deze uit bij Valencia. Ontzettend knap. Kan niet anders zeggen. Dit Valencia is gewoon een hele lastige, stugge, goede voetballende ploeg.

Heel knap gedaan. En Martinez en Alvarez die er nog maar net zijn, laten echt wat zien, wat 4-3-3 middenveld spelen bij Ajax, zo aanvallend is echt niet makkelijk.
Promes die weer scoort. Alleen Quincy, ga niet overdrijven met dat juichen.
Iedereen snapt je blijdschap, maar overdrijf niet.

Wat Hakim bij die 0-1 liet zien was gewoon heerlijk. Hij laat het weer zien.
En dan ook toch tegen Cillesen.

Ajax is weer Europese top. En dit terwijl men onze beste spelers heeft weggeroofd en heel Europa het elftal wilde leeg kopen.

Elke Europese overwinning van Ajax is gewoon heel knap.

Tadic had gelijk. Ajax hoort bij de beste 10 clubs van Europa.
Vorig jaar beste 4 van Europa en nu nog steeds misschien top 10.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Ik weet niet welke Alvarez jij ziet, maar ik ben allesbehalve onder de indruk vooralsnog. Kan niet met de omschakeling omgaan, vaak te laat, moeite met de juiste man pakken, etc
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Alavarez is er nog maar net heh? Vanuit Mexico. Ik zie hem keihard werken. Hij is een winnaar. Heeft een goede pass in de benen, gaat duels aan en wint soms. En heeft twee keer al Europees gescoord als verdedigende middenvelder, super belangrijke goals.
Kan het beter? Vast. Maar ik ben blij met hem. Sightorson speelde jaren bij Ajax, nooit een Europese goal. Alvarez is nog jong en zal beter worden net als Martinez.
Martinez speelt al heel goed, terwijl hij er ook nog maar net is. Ook uit ander continent gekomen. Kortom, ze doen het goed, de context, mee genomen.
+3/-0

Zo trots op mijn clubje!
Wat hebben we vanaf 2017 toch al een hoop memorabele Europese potjes mogen beleven.
+4/-0

 
2 jaar geleden
2016 Uefa cup seizoen was ook niet verkeerd. Toen begon het.
Kopenhagen, Schalke, Lyon was de opmars. Finale halen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Die wedstrijden waren ook allemaal in het kalenderjaar 2017... ;)
+1/-0

nieuws-redacteur 2 jaar geleden
Wat worden we toch weet ouderwets verwend ! Vorig jaar, en nu weer. Ongekend voor Nederlandse begrippen. Echt top.
+6/-0

2 jaar geleden
Smetje op gister; Neres viel te laat in. David Neres verdiende het dat hij bij de 3-0 stand mocht invallen. Ten Hag wacht tot de 80e minuut. Niet ok.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb de wedstrijd vandaag teruggekeken en vond ons wel heel erg volwassen spelen. Dodelijk effectief. Als een ploeg als PSV of Chelsea op zo een manier wedstrijden wint, noemt men het volwassen en worden ze geroemd om hun effectiviteit. Wint Ajax een wedstrijd op zo een manier, heeft men het vaak over geluk etc.

Dit was verre van geluk. Behoudens een bal op de paal en een gemiste strafschop had Valencia verder weinig te vertellen in de eerste helft. De 2-0 voorsprong was meer dan verdiend en er had toen al zelfs een derde doelpunt in gemoeten.
De tweede helft was begrijpelijk niet zo goed als de eerste.. het resultaat was er al en dan ben je als speler automatisch niet zo scherp meer en ga je eerder voor eigen succes of hou je je wat in met het oog op blessures of kaarten.

Ik had het idee dat het elftal nog een tandje kon bijschakelen als de situatie erom gevraagd zou hebben. Zag bij vlagen zeer vlotte en snelle combinaties van een zeer hoog niveau (al ging het af en toe ff mis).

De speelwijze van Valencia ligt ons in ieder geval wel. Chelsea lijkt ook afgestapt te zijn van hun geparkeerde bussen voetbal. Ik zie volop mogelijkheden om als eerste te eindigen in deze poule. We zijn na 2 wedstrijden in ieder geval favoriet om deze poule te winnen. Nu nog gefocust blijven en dit niet meer uit handen geven, want met een beetje pech ziet het er na de tweeluik met Chelsea heel anders uit.
+2/-0

Ro Van O (geschorst)
2 jaar geleden
"Afgeslacht". Zeker niet, verdiend gewonnen maar ook geluk gehad. Dit soort taalgebruik is infantiel en ongepast. Doe normaal.
+1/-1