Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax na winst tegen APOEL Nicosia weer terug in groepsfase Champions League


Tijdstip
28 augustus 2019
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
Veronica


Ajax na winst tegen APOEL Nicosia weer terug in groepsfase Champions League; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax na winst tegen APOEL Nicosia weer terug in groepsfase Champions League

Ajax heeft opnieuw de groepsfase van de Champions League weten te halen. De ploeg van Erik ten Hag was veel te sterk voor APOEL Nicosia, maar liet het lang spannend en won uiteindelijk met 2-0. Edson Álvarez en Dusan Tadic waren de doelpuntenmakers.

Erik ten Hag koos er voor om zijn team volledig om te gooien. In vergelijking met de wedstrijd in Cyprus was zijn ploeg op liefst acht posities gewijzigd. Zo stonden onder meer Edson Álvarez en Lisandro Martinez centraal op het middenveld, terwijl Daley Blind een linie naar achteren was gegaan.

Ajax kreeg direct vanaf het begin veelvuldig de bal, maar had veel moeite om tot kansen te komen tegen het zeer defensieve APOEL Nicosia. Mede ook omdat er van achteruit geen voetbal kwam, bleven de Cyprioten aanvankelijk eenvoudig op de been. Ondanks dat Ajax een overmacht had qua balbezit. Het eerste schot op doel zou echter pas na 35 minuten volgen na een vrije trap van Hakim Ziyech, die wel direct voor veel gevaar zorgde.

Het schot van Ziyech leek direct het kantelpunt in de wedstrijd te zijn. Een paar minuten later kreeg Dusan Tadic een enorme kans na een uitstekende voorzet van Ziyech, maar zijn inzet ging tegen het zijnet. Twee minuten voor rust pakte Ajax echter alsnog de volkomen terechte voorsprong. Ook nu had Ziyech een groot aandeel. Uit zijn vrije trap liep Álvarez uitstekend weg en de Mexicaan kon zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax volkomend vrijstaand binnen koppen.

Vrijwel meteen na rust leek het weer raak te zijn en opnieuw was het uit een vrije trap van Ziyech. De kopbal van Nicolas Tagliafico kon door doelman Belec nog worden gekeerd, maar de rebound van Klaas Jan Huntelaar werd wel in het doel gekopt. De treffer werd echter na lang beraad afgekeurd door de VAR omdat Joël Veltman na de bal van Ziyech buitenspel stond. Ondanks dat hij totaal geen deel nam aan het spel, werd de treffer wel geannuleerd.

Er ontstond vervolgens een hectische fase in het duel. Enkele seconden nadat de treffer werd afgekeurd, mocht APOEL op de helft van Ajax een vrije trap nemen. De Cyprioten wisten de bal in het doel te krijgen, maar ook dit keer bleek er sprake van buitenspel. Nu was er echter geen VAR nodig om in te grijpen, maar was het voor de assistent-scheidsrechter al direct duidelijk.

Enkele minuten later was er weer een enorme kans voor Ajax toen een vrije trap snel genomen werd. De inzet van Ziyech kon door de doelman nog net worden gekeerd. Vervolgens werd Huntelaar niet veel later vrij voor de keeper gezet, maar ook dit keer wist Belec redding te brengen. Ondanks dat de Cyprioten moesten komen om nog kans te maken op een plek in de groepsfase van de Champions League was het Ajax dat de dienst bleef uitmaken op het veld. Het liet alleen lang na om het tweeluik definitief te beslissen.

Tien minuten voor tijd viel uiteindelijk toch de beslissing, nadat het duel vlak daarvoor even stil had gelegen omdat een supporter het veld op was gerend. Na een fenomenale voorzet van Huntelaar kwam de bal bij Tadic. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot vervolgens in de verre hoek binnen.

Ajax probeerde in de resterende minuten nog op zoek te gaan naar meer doelpunten, maar had het tempo flink omlaag gegooid omdat het duel toch al beslist was. APOEL Nicosia leek het ook al opgegeven te hebben. Ajax kreeg nog wel enkele kansjes, maar aan de 2-0 stand veranderde niets meer. De vreugde na het laatste fluitsignaal was enorm, omdat het miljoenenbal opnieuw bereikt was.


[video] Samenvatting | Ajax - APOEL Nicosia | 28/08/2019


Dusan Tadic: 'Dit was heel belangrijk voor ons'

Dusan Tadic gaf in gesprek met Veronica aan dat de opluchting in de kleedkamer heel groot was nu Ajax weer in de groepsfase van de Champions League zit. "Dit was heel belangrijk voor ons. Er zat veel druk op voor ons", aldus Tadic. "Deze wedstrijden zijn altijd moeilijk, maar met onze fans zijn wij sterker. Dit zijn altijd mooie dagen voor ons. Deze overwinning is voor iedereen van Ajax heel lekker."

Ajax had het wel lang lastig tegen de Cyprioten. "Zulke teams spelen altijd compact tegen ons. Ons veld was vandaag niet zo goed voor ons spel. Je moet altijd proberen om de eerste goal te maken om dan achterin meer rust te krijgen", zo gaf hij aan. "Onze speelwijze was goed vandaag. Voor tegenstanders is het lastig, omdat wij steeds wisselen van plek. Wij roteren meer in de ploeg en dan worden zij moe."

Tadic had opnieuw een groot aandeel in de zege door een doelpunt te maken. "Deze was belangrijk, omdat Ajax naar de Champions League moet", zei hij daarover. "Ajax hoort thuis in de Champions League. Daarin moeten ze ieder jaar spelen."


[video] Ten Hag na plaatsing: 'Dit was zeker geen vanzelfsprekendheid'


Hakim Ziyech: 'We gaan de Champions League in'

In gesprek met Veronica gaf Hakim Ziyech aan dat Ajax lange tijd geduldig moest blijven. "Je weet dat ze in het begin heel compact blijven staan. Dan moet je geduldig blijven en wachten op dat moment. Die kwam gelukkig net voor rust", aldus voor Ziyech. "Deze wedstrijd was heel belangrijk. Je moet hier als speler altijd naar streven en zeker als team. Dat hebben we gedaan. We gaan de Champions League in."

Ziyech stond tegen APOEL als nummer tien opgesteld. "Ik vul gewoon de posities in waar de trainer mij nodig heeft. Zoals vandaag op het middenveld. Daar doe ik mijn stinkende best", zo gaf hij aan. "Met Dusan en David wisselden we steeds een beetje af. De tegenstander breng je dan ook een beetje in de war en dat ging wel goed denk ik."

Vlak voor tijd werd Ziyech gewisseld, maar dat was vooral uit voorzorg. "Ik had een beetje kramp. Dan moet je geen risico nemen", zei hij daarover.


[video] Ziyech: 'Het moest gebeuren en is gelukkig gebeurd'


Erik ten Hag: 'We hebben de wedstrijd totaal gedomineerd'

Volgens Erik ten Hag gaat Ajax volkomen terecht naar de groepsfase van de Champions League. Dat gaf hij aan in gesprek met Veronica. "We hadden de totale controle over de wedstrijd en hebben de wedstrijd totaal gedomineerd", aldus Ten Hag. "Het verschil was alleen maar twee en heel lang maar één. Dan weet je dat het bij één goal weer moeilijk gaat worden. Zeker als het 1-0 staat is het lastig. Ze hoeven dan maar een mogelijkheid te krijgen..."

Ten Hag ging verder: "Ik moet de ploeg een groot compliment maken. Hoe ze organisatorisch gespeeld hebben en hoe gefocust ze waren. Heel gedisciplineerd, niets weggegeven en een paar kansen gecreëerd."

De ploeg was op veel posities gewijzigd en dat was Ten Hag goed bevallen. "We zijn op vrijdag begonnen met de voorbereiding op deze wedstrijd. We hebben nu eindelijk een keer kunnen trainen", zo gaf hij aan. "Je kan dan combinaties zien. Ook vanuit analyses uit de heenwedstrijd. We wilden per se Blind achterin hebben om daar toch het voetbal aan de gang te krijgen. Dat was een van de dingen die na een half uur in Cyprus totaal wegvielen."

Ten Hag was vooral lovend over het spel van Hakim Ziyech. "Hij was vandaag ontzettend belangrijk op de as van het veld", zei hij daarover. "In topwedstrijden moet je internationaal daar met een middenvelder spelen. Vandaag heeft hij ook weer laten zien. Hij heeft volgens mij heel weinig balverlies geleden en deed bijna altijd iets goed met de bal. Hij speelde heel creatief, had fantastische vrije trappen. Hij had ook een geweldige assist op Tadic, maar die kon hij jammer genoeg niet afmaken. Het was een buitengewone prestatie."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Edson Álvarez ('43)
Goal
2-0 Dusan Tadić ('80)
Scheidsrechter
Zwayer (Dui)
Toeschouwers
53.103 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('25)
Kaart
APOEL Nicosia: Mihajlovic ('30)
Kaart
APOEL Nicosia: Merkis ('34)
Kaart
Ajax: Joël Veltman ('45)
Kaart
APOEL Nicosia: Souza ('56)
Kaart
APOEL Nicosia: Jakolis ('62)
Kaart
APOEL Nicosia: Joaozinho ('69)
Kaart
APOEL Nicosia: Bezjak ('73)

Opstelling Ajax

Dusan TadićKlaas Jan HuntelaarDavid Neres


Lisandro MartínezHakim ZiyechEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoDaley BlindJoël VeltmanSergino Dest


André Onana

Wissels:

'87 Dani de Wit voor Hakim Ziyech
'89 Razvan Marin voor Edson Álvarez


Opstelling APOEL Nicosia

Pavlovic


BezjakSouzaMaticAl-Taamari


MihajlovicJoaozinhoIoannouMerkisJakolis


Belec

Wissels:

'64 De Vincenti voor Jakolis
'72 Vidigal voor Al-Taamari
'78 Hallenius voor Matic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
10  7 2-0 (1-0)
11  7 2-0 (1-0)
12  7 2-0 (1-0)
13  7 2-0 (1-0)
14  7 2-0 (1-0)
15  7 2-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Hakim Ziyech (114 -> 5,0)
2. Edson Álvarez (51 -> 4,0)
3. Sergino Dest (45 -> 3,0)
4. Daley Blind (28 -> 2,0)
5. Klaas Jan Huntelaar (20 -> 1,0)
6. Dusan Tadić (11 -> 0,0)
7. Lisandro Martínez (4 -> 0,0)
8. Joël Veltman (1 -> 0,0)
8. David Neres (1 -> 0,0)
8. Nicolás Tagliafico (1 -> 0,0)
11. André Onana (0 -> 0,0)
11. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
11. Maximilian Wöber (0 -> 0,0)
11. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
11. Daley Sinkgraven (0 -> 0,0)
11. Carel Eiting (0 -> 0,0)
11. Václav Černý (0 -> 0,0)
11. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
11. Lasse Schöne (0 -> 0,0)
11. Frenkie de Jong (0 -> 0,0)
11. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
11. Luis Manuel Orejuela (0 -> 0,0)
11. Kostas Lamprou (0 -> 0,0)
11. Dani de Wit (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
11. Rasmus Kristensen (0 -> 0,0)
11. Kaj Sierhuis (0 -> 0,0)
11. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Dennis Johnsen (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
11. Mitchell Bakker (0 -> 0,0)
11. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
11. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
11. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Bruno Varela (0 -> 0,0)
11. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
11. Kik Pierie (0 -> 0,0)
11. Razvan Marin (0 -> 0,0)
11. Quincy Promes (0 -> 0,0)
11. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
11. Siem de Jong (0 -> 0,0)
11. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
11. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik vraag mij af of Alvarez gaat spelen, lijkt mij wel toch. Ten Hag moet even niet zo koppig doen en lekker Blind weer achterin positioneren daar is hij op zijn best en balans achterin is wel noodzakelijk. Ohja en Erik, Klaas basis a.u b we hebben goals nodig!
+2/-0

4 jaar geleden
Blind achterin met Alvarez please!!!
Kj erin!

Verder...ik en velen hier hebben veel geluld over de opstelling.

Ik ga nu nog wat anders zeggen. Als het team morgen niet 100 % geeft, niet alles geeft speel je verder in de Uefa cup.

Die 'Cyprioten' zullen alles geven morgen. Logisch. Ze hebben niets te verliezen.
Elke leek ziet de zwakke plekken bij Ajax. Corners en hoge ballen. Wachten op de counter.

Morgen wordt een HEEL groot examen voor het team. Zonder Donny, Mazraoui, Schone, Frenkie en de Ligt.

Boeie of je zin had in deze game, deze voorronde. Als je hem niet over de streep trekt speel je straks tegen HJK helsiki, Djepr en Austria Wien ipv
Liverpool, Benfica en Sparta Praag.

You make your choise.

Als team verdedigen als team aanvallen.

Blind op zijn oude plekkie.

Ik hoop op een Van Gaal move.

Middenveld met Martinez, Ekkelenkamp en Hakim.
+1/-2

4 jaar geleden
Jongens, vandaag moet het gewoon !! Geen excuses meer , winnen gewoon of niet gewoon . Cruciaal om een onneembare veste te worden in t Nederlandse voetbal. Geef ze vandaag het nakijken !!❌❌❌
+1/-0

4 jaar geleden
Mijn laatste update ;)

Neres Hunt Tadic

---- Zyech -------
Martinez Labyad


Tagliafico Blind Alvarez Veltman
Onana


----------------------------------------------------------------------------
Labyad erin. Hij verdient de kans,. En is technisch twee klasse beter dan Marin.
Gun het die jongen. Kom op Erik, waarom haal je de man anders.

Ten Hag zal dit niet doen, daarvoor ligt er teveel risico in deze game.
Maar, spelers als dest, Scchuurs en Marin brengen ontzettend veel riscio met zich mee.
Blind weghalen uit het centrum ook.

Marin moet nu tegen zichzelf beschermd worden. Als je ZO slecht speelt als tegen Appoel, dan moet je even banken ern lekker invallen een paar wedstrijden als het 3-0 is. Dan kan hij even een assist geven of scoren.
denk aan Zlatan, Chivu, Blind in het begin. Even beschermen tegen zichzelf.
+1/-2

 
4 jaar geleden
Labyad??? Haha nee doe maar niet. Is toch bezig met Ado? Wilde hem huren.
+2/-1

 
4 jaar geleden
Tadic op rechts, Ziyech op het middenveld (gegarandeerd balverlies in de as), Labyad die aanvallend niet mee kan laat staan verdedigend ...

Hoe vroeg ben jij deze morgen al begonnen met indrinken? ;)
+1/-1

 
4 jaar geleden
Kom maar door met JOU opstelling vanavond Mike.......
niet die van ten hag....maar die van jou.....

ben erg benieuwd....
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Onana
Veltman - Alvarez - Blind - Tagliafico
Martinez
Marin - Tadic
Ziyech - Promes - Neres

Afhankelijk van de fitheid Huntelaar ipv Promes en Schuurs ipv Alvarez.

Promes heeft bij Spartak als valse spits gespeeld zoals Tadic dat bij Ajax doet. Evt. Huntelaar er in voor Promes later in de wedstrijd als er een doelpunt geforceerd moet worden.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Marin erin??? Nee, man. die man staat er de komende tijd niet meer in de basis....

Alvarez speelt zichzelf in de basis en als beek er weer instaat dan heb je al weer een redelijke middenveld.
Je ziet meteen dat er meer rust in het elftal is omdat Blind weer achterin staat.

Alvarez - Zyech - Martinez

en straks weer
Alvarez - Beek - Martinez

of Alvarez - Beek - Zyech
+1/-0

 
4 jaar geleden
Labyad? Een beetje vroeg aan de bier neem ik aan?

Labyad komt gewoon tekort, heeft geen wedstrijdritme en met hem, Martinez en Ziyech heb je een middenveld dat nog nooit heeft samengespeeld. Dat doe je gewoon niet. Al helemaal niet in zo'n cruciale wedstrijd.
+3/-1

forum-beheerder 4 jaar geleden
Labyad? Kans? Hoeveel? In jong verprutst hij het nog. Als we daar aan gaan beginnen is het einde inderdaad nabij.😉
+3/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hahahaha, iedereen denkt die is de weg kwijt hahahah. Met Labyad.....

Soms moet je iets doen wat niemand verwacht.

Voor iedereen die mij voor gek verklaard,

wel benieuwd wat jullie opstteling gaat worden vanavond?

Wie zet jij op het middenveld en in de verdediging.

Want geen Frenkie, Schone, Beek, of Mazraoui of Eiting.

Wie ga jij op het middenveld zetten dan? Even er vanuit gaan dat we Blind weer terug op de cv zetten.

Wie?

Marin? Die een 3 speelde op Cyprus?

Ekkelenkamp?
De Wit?
Martinez?

Wie dan?

Iedereem die weer met Marin aankomt sorry maar hoe respectloos is dat naar De Wit, Ekkelenkamp en Laybad.

Als Marin vanavond weer speelt bij jullie of Ten Hag, wanneer krijgen die gasten eens een kans?

Als Zyech overigens in vorm is, is hij een moter aanvallend en verdedigend.


Maar goed....kom maar op met jullie opstelling dan als het jullie allemaal zo goed weten...hahahaha


ps: mijn voetbalkennis zegt, en Ten hag heeft hem niets voor niets gehaald, dat deze man ontzettend goed kan voetballen.
Zie maar eens zijn twee goals tegen Onana in de Arena of zijn goal tegen Nac.
Zijn motivatie is laag, logisch ook. Bijna het hele jaar moest hij banken achter een legendarisch team.
Maar nu zijn we gasten kwijten en blessures, schorsing. En het team is nog niet in vorm.
Jong Ajax is niet de maatstaf deze gast is al veel ouder en zijn modjo is laag. Logisch ook. Hij is al heel lang prof.
Ik weet het , het is best radicaal. Maar ik zet hem vandaag erin.
Met de issues die we nu hebben kan hij zich echt in het elftal spelen. Frenkie is weg, Schone...Beek blessure.
Marin is een drama....

Nou....
Nu is het de kans voor hem op te staan.
En Louis van Gaal maakte soms ook dit soort keuzes, keuzes die je niet zag aankomen.
En soms pakken ze goed uit, en soms niet.
Vergeet niet dat je dit elftal moet weg voetballen en uit de duels moet blijven. Daar is Labyad uitermate voor geschikt.
DIt is ZIJN game.
Als je hem nu opstelt zou hij meer gemotiveerd zijn dan ooit. Stel. STEL dat hij speelt en scoort twee keer.
Of een goal en een assist. Wat dan?
+1/-1

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Hou op hoor met Ekkelenkamp, Labyad of de Wit. Er moet vanavond gewonnen worden. Die gasten krijgen ergens in het seizoen tegen Volendam uit vast wel minuten.

Volgens mij is Ten Hag er trouwens al uit en speelt Promes op 10. En dat kan prima.

Maar deze wedstrijd is er geen een om intern na te denken over respect naar de reserven.

Onana - Dest, Veltman, Martinez, Tagliafico - Alvarez, Promes, Blind - Ziyech, Tadic en Neres.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ik snap je gedachtegang. Maar hoe fit is Promes?
Overigens denk ik niet hij Promes op de 10 zet.

Dan op de linksbuiten of rechtsbuiten. Is logischer.
10 is meer iets voor hakim of Dusan. Overigens speel je weer zonder huntelaar.

En Blind staat weer op het middenveld......

Dest op de back, man o man wat viel hij ook slecht in tegen Appoel.

Ik ben niet overtuigd, ik snap je. Maar ik ben niet overtuigd.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Nou, dit is de opstelling zoals hij inmiddels genoemd word op de verschillende nieuwssites.

En als je iedereen wil wisselen die op Cyprus slecht speelde kom je bij Ajax 8 uit, met uitzondering van Onana.
+3/-0

 
4 jaar geleden
Het gaat er niet om wat Ten Hag gaat doen, of wat we denken dat Ten Hag gaat doen.

Het gaat mij er even om hoe jullie ZELF vanavond de opstelling zouden maken vanaf de start.

Als ik moet gokken wat Ten Hag gaat doen, dan kom ik natuurlijk ook op een ander elftal uit.

Ik vrees dat Blind misschien toch weer op het middenveld staat met Marin en Huntelaar er niet in staat. En dat zie ik, maar ik denk velen met mij, o.a. Koeman en Vaart als niet een slimme beslissing. Blind moet weer naar achteren.

Maar dan ben je er nog niet. Er moet een goed voetballend middenveld staan.

Vanavond ga je niet winnen op duelkracht of kopkracht, je gaat winnen op tactiek, snelheid en honger, kwaliteit.

Als je als een dweil speelt en je geeft niet alles en je hebt naast veltman meer zwakke schakels dan kom je al veel eerder in de duels.

Balbezit, balroulatie en de aanvallers (spits) in stelling brengen is sleutel.

Huntelaar is gewoon sleutel. Het gaat namelijk keidruk worden op de helft van Appoel eerste helft. Dus dat. Zo druk dat je een killer nodig heeft en als je een hoge bal geeft vanaf de zijkanten of van achteren dat er een spits is die wat ermee kan doen.

MIJN middenveld heb je dan Martinez in de Davids rol, die mensen kan slopen, tackelen. Minder risco op het middenveld namelijk als hij er tegen aan gaat. Blind centraal voor de balans en hij kan indribbelen.

Hakim op 10 voor het jagen, assists, schieten op de goal en de moter vanavond.
Ik kies voor Alvarez achterin met Blind, maar anders zou je Alvarez naast Martinez en Hakim kunnen zetten. Maar omdat bij MIJ Alvarez centraal achterin staat,
zet ik VOOR DEZE keer Labyad naast Martinez. Labyad is een soort Schone en kan
snel de bal verplaatsten, is technisch, super gebrand, kan vrije trappen van links nemen, corners en heeft een klik met Hakim o.a.

Waarschijnlijk durft Erik het niet aan..gaat hij kiezen voor de spelers die de laatste tijd er al instonden...

Als het maar niet MARIN is!!!

Promes is voor de 10 nog niet geschikt. Laat hem eerst maar presteren op de buitens.

Hakim en Dusan kunnen dit wel.
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn opstelling zou trouwens zijn:

- Onana -
- Mazraoui, Schuurs, Marinez, Tagliafico -
- Blind -
- Tadic, Marin, Ziyech -
- Neres, vd Beek, Promes

Inderdaad, zowel Ziyech als Tadic op het middenveld, Blind op 6 en vd Beek in de spits. Daar kan Donny het minste kwaad, en zonder balbezit kan hij zich terug laten zakken op het middenveld en speel je 352.

En nee, geen Huntelaar. Romantiek of niet, de man is 36.


Maar ja, vandaag kan dat niet :-)
+1/-2

 
4 jaar geleden
Potter dank voor je opstelling. Maar dat zijn 12 spelers. En Donny staat erin en Mazraoui.

?????????

Het gaat toch puur om vanavond?

Lees graag je correctie ;)
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Kom maar met jou opstelling dan @Daniella, zoals jij zou spelen vanavond....ben benieuwd.
+1/-0

4 jaar geleden
Prima opstelling van Erik ten Hag!
Huntelaar gaat scoren, ik voel het gewoon!

Voor de rest:
Plezier op het veld = plezier op de tribunes en dus nog meer aanmoedigingen!

Vamos AFC Ajax!

:-)
+2/-0

4 jaar geleden
Blind achterin - Martinez en Zyech op middenveld en Huntelaar in de spits. Zyech op 10.
Marin op de bank. Ten hag en ik hadden beide dezelfde opstelling ;)
Let maar op Alvarez gaat straks naar het centrum naast Blind.
Neres Hunt Tadic

---- Zyech -------
Martinez Labyad


Tagliafico Blind Alvarez Veltman
Onana
+1/-0

4 jaar geleden
Hopelijk heeft dit gehussel in de opstelling het beoogde effect.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Alvarez maar wisselen denk?

Edit: haha. Maar verder speelt hij echt wel dramatisch
+1/-0

4 jaar geleden
Meer dan terechte voorsprong. Ziyech strooit met mooie passes en is duidelijk in zijn element met Martinez en Alvarez die fungeren als stofzuiger. Veltman straks snel wisselen, anders speel je 20 minuten met 10 man ben ik bang. De scheids laat weinig toe en hij heeft al 1 gele kaart te pakken. Verder een leuke wedstrijd waarbij het veld nu wel goed breed wordt gehouden. Tadic speelt wel ongelukkig.. paar keer foute passes en een gemiste kans.
+1/-0

4 jaar geleden
Zyech de beste in de eerste helft. Tadic zeer matig zoals ook de nauwkeurigheid van de passing weer niet best is , veel te slordig. Verder soms slordig in balverlies en natuurlijk Veltman weer een gele kaart. Er wordt echter keihard geknokt en we staan met 1-0 voor en dat laatste is wel het belangrijkste. Ik hoop dat we in de rweede helft toch een minder slordig Ajax te zien krijgen en dat ze wat meer de bal het werk laten doen en niet steeds dat gebrei door het midden, daar staan al steeds zoveel Ajaxspelers en grieken . Ik hoop op een snelle 2-0 zodat de zenuwen misschien wat minder groot zijn.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Klopt Tadic speelt teveel op de automatische piloot. En Ten hag zal hem niet snel wisselen ook vanwege de band.

Maar Tadic en Neres moeten echt beter. Meer het verschil maken.

Wie weet komen ze er nog in...

Ik vermoed dat Promes wel gaat invallen.

Maar goed. Wordt nog een pittige tweede helft, want 1 goal en je bent eruit.

Vanuit de rust de 2-0 maken.
Liefst zo snel mogelijk en de wedstrijd dood spelen.

Dit is echt een Schone wedstrijd. Zijn specialiteit, kleine ruimtes.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat een fijne goal voor die Alvarez. Heerlijk dat heeft het team nodig. ZIjn eerste basisplek.
Het team speelt al een stuk beter.

Alvarez speelt zichzelf zo in de basis en er is weer iemand die een duel kan winnen en een kopduel. Wat het team nodig heeft.

Hopelijk tweede helft zo snel mogelijk de 2-0.

Persoonlijk zou ik nog even wachten hoe de tweede helft gaat, maar we hebben Promes en Traore hongerig en klaar staan.

Neres en Tadic zijn nog niet in topvorm. Daarnaast is dit niet makkelijke game. Ze spelen zo verdedigend.

Zyech op de 10 pakt al redelijk goed uit.

Huntelaar krijgt nog te weinig assists of voorzetten. Zo zie je maar weer hoe lastig het is als Ajax spits in dit systeem met zo'n verdedigende tegenstander. Daarnaast geven De buitens zelden op tijd een goede voorzet.
Neres kapt steeds naar binnen. Finidi en Overmars speelde hun man uit en gaven voor met hun beste poot.
Heel simpel. Kluivert of Litmanen tikte of ramden ze erin.

Zie dat nog te weinig.

Promes uitproberen op de rechtsbuiten en voorzetten geven in de 16 op KJ, Tadic of Zyech.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Het is trouwens Ziyech en geen Zyech.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Your missing the point ;)

gaat om de inhoud.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Snap ik, maar soms hoor je elkaar ff te corrigeren. Verder geen nare bedoelingen. ;)
+2/-0

 
4 jaar geleden
En die inhoud klopt gewoon niet. Je mist een letter. :P
+1/-0

 
4 jaar geleden
Mooi voor Alvarez dit heh Solidus?

Ik wist dat dit een winnaar is. Misschien nog wel beter naast Blind.

Veltman weet soms echt niet wat ie moet doen. rechtsback kan hij net aan.

Loopt teveel met de bal. Hij groeit niet meer door...

Maar goed, dankbaar dat hij er nog is. Toch veel ervaring al.
+1/-0

4 jaar geleden
Scheids is niet consequent wat gele kaarten betreft. De teen van Veltman zorgt er voor dat het tweede doelpunt van Ajax wegens buitenspel wordt afgekeurd.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nam verder geen deel aan het spel. Doelpunt onterecht afgekeurd.
+2/-0

4 jaar geleden
Dat moet een wonder zijn als die Grieken met 11 man het einde van deze wedstrijd halen. Veel te veel gele kaarten in beide wedstrijden
+1/-0

4 jaar geleden
Heer en meester op wat slordigheden na. Ziyech by far man of the match. Dit mag niet meer misgaan.
+2/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja deze rol lijkt voor ziyech wel lekker te zijn. Vind het tot nu toe meer solide ogen dan de potjes hiervoor. Wel tegen een Apoel dat werkelijk niks kan overigens..
+0/-0

 
4 jaar geleden
Appoel is echt geen ploeg die niks kan.
Dat zeggen we heel snel, maar Appoel haalde ook de kwarfinale van de CL paar jaar geleden..
Dit team kan echt wel wat.

Alleen ajax is 3 klasse beter, ALS ze 100 % geven.
+1/-0

4 jaar geleden
Ziyech de beste vanavond. Dat was de laatste wedstrijden iets anders. Tadic had niet zijn avond, maar scoorde wel een fantastisch en bevrijdend tweede doelpunt. Petje af voor Klaas Jan. Die gozer is nog steeds belangrijk. Jongeling Dest mag tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Jammer dat Ajax het zich zo moeilijk maakt door een te slordige laatste pass. Er kunnen zoveel meer kansen worden gecreeerd, maar wat is er door iedereen, zonder uitzondering hard geknokt voor dit resultaat. Respect.
+1/-0

4 jaar geleden
Wat vinden jullie van Huntelaar? Hoe moet hij gebruikt worden dit seizoen?
+1/-0

4 jaar geleden
Dit is gewoon weer een beetje zoals het hoort. Zoals Tadic zei, Ajax hoort hier thuis.
Het feit dat ze nu weer de voorrondes hebben overleefd gezien de context ( vorig jaar beter elftal + er was meer honger, en afgelopen jaar halve finale gehaald, dus hier helemaal geen zin in)

beschouw ik als knapper. Want het elftal staat nog helemaal niet en Ten Hag is nog zoekende naar de juiste 11.

MAAR....lichtpunt, het begint al steeds meer weer op het Ajax van vorig seizoen te lijken.
Al kan dat natuurlijk niet, want je mist gewoon 3 super ervaren en klasse spelers.

Daarom is het juist zo knap dat ze nu weer die voorrondes overleefd hebben.

Ten Hag heeft nu meer tijd om weer te kneden en te boetseren en Poulsen en Reiziger kunnen ook wat meer in hun rol groeien.
Hopelijk gaat die keuze ook goed uitpakken en zijn zei ook echt een meerwaarde.

Martinez, Alvarez zijn gewoon goede aanwinsten en staan er al meteen.
Dest deed het ook best goed. Mooi voor hem.
Dat Alvarez scoort is gewoon heel lekker voor hem.

Wel vind ik dat Ten Hag wel even 3 wissels er in kan gooien.
Traore en Promes zitten daar nog. Nu alleen de Wit en Marin...tsja...

Huntelaar en Neres en tadic hadden er op een gevgeven ook wel uitgemogen.

Maar goed ze zijn door.
En door ;)

Alvarez - Blind zal straks wel het nieuwe centrum worden.

Mazraoui, Veltman en dest moet gaan uitvechten wie RB wordt.

Middenveld kan straks worden:

-----------Onana-------------

? - Alvarez - Blind - Tagliafico

Beek, Zyech, Martinez

Promes, Tadic , Neres


en per game kun je wat switchen met Huntelaar, Traore, Marin, De Wit etc etc.
Speel je tegen hele sterke tegenstanders, Zyech weer aanval en dan iemand anders op het middenveld.Wordt wel weer een lekker teampje zo.
Alvarez wordt denk ik echt de vervanger van de LIgt. En hij kan het dragen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
We zullen zien.

Alvarez kan namelijk ook naast Blind waarschijnlijk heel goed spelen. Centre.

Anyway, Ten Hag mag dit uitzoeken.

Heeft ook te maken met de tegenstand en tegen wie je moet opboksen.

Manzukic, Lewandoski, grote spitsen, wil je liever Alvarez naast Blind voor de lucht duels.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het was (voornamelijk in de eerste helft) wel wat stilletjes in de prachtige Johan Cruijff ArenA.
Zou het de spanning zijn geweest?

Haha!

:-)

Scoren vlak voor rust; heerlijk!
Tadic; lekker afgerond!
Huntelaar; het was je echt gegund!

Mijn complimenten voor: technische staf en ook het hele team! Prima prestatie zo vroeg in het seizoen.
Waarom: In het verleden is het zo vaak mis gegaan en nu gaat het eindelijk weer goed.
Zoals het hoort!

Oftewel:
Geweldig! We zijn weer door...

en...
.....Lekker slapen en dus dromen van een nieuw Europees avontuur!

:-)
+2/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Het was (voornamelijk in de eerste helft) wel wat stilletjes in de prachtige Johan Cruijff ArenA.
Zou het de spanning zijn geweest?

Haha!

:-)

Scoren vlak voor rust; heerlijk!
Tadic; lekker afgerond!
Huntelaar; het was je echt gegund!

Mijn complimenten voor: technische staf en ook het hele team! Prima prestatie zo vroeg in het seizoen.
Waarom: In het verleden is het zo vaak mis gegaan en nu gaat het eindelijk weer goed.
Zoals het hoort!

Oftewel:
Geweldig! We zijn weer door...

en...

.....lekker slapen en dus dromen van een nieuw Europees avontuur!

:-)
+2/-0

4 jaar geleden
We zijn koploper in de Eredivisie, hebben de poulefase van de CL gehaald en moeten nog in vorm komen. Ook zijn we als fans nog altijd aan het discussiëren hoe het beter kan. Wat een luxe! Hopelijk kunnen we nu verder bouwen nu de druk om CL te halen weg is. Nu eerst zorgen dat we verdedigend goed staan en van daaruit werken naar meer creativiteit.
+2/-0