Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren nieuwe Technisch Directeur.

Deze normale topic is open en bestaat uit 109 pagina's: 1 2 3 4 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 105 106 107 108 109

Hoe het ook uitpakt, je kunt niet anders zeggen dan dat dit een move is met ambitie en lef van de technische leiding. Dit is gewoon niets minder dan een stunt (in de positieve betekenis van het woord).

En er is eindelijk weer eens iets "gelukt", ook niet verkeerd :). Eindelijk weer eens enigszins positief nieuws omtrent Ajax.

Chapeau voor de betrokkenen en laten we hopen dat dit een zet in de goede richting is. Eens met Sevic: aanvoerdersband per direct (of althans in de eerste wedstrijd dat hij kan spelen) naar Henderson natuurlijk!

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Sevic schreef op 18 januari 2024 om 08:34:

Nou, Henderson naar Ajax lijkt rond. Ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor:

a) Het aanvoerderschap van Bergwijn. Hopelijk is dat per direct verleden tijd.
b) De verdedigende organisatie. Heb goede hoop dat Henderson de boel wat beter kan gaan neerzetten.
c) De invulling van het middenveld. Wie gaat er plaats maken?

De gemakkelijkste oplossing zou zijn om Hlynsson eraf te halen, want de minst ervaren middenvelder. Probleem is dat het middenveld dan tergend verdedigend wordt.

Wat de oplossing op het middenveld ook wordt, je zit straks wel gewoon met 7 spelers voor 3 posities: Henderson, vdBoomen, Tahirovic, Vos, Taylor, Fitz-Jim en Hlynsson. En om nou te zeggen dat, afgezien van Henderson, één van die spelers met z'n recente prestaties met kop en schouders boven de rest uitsteekt...?


Alles behalve Hlynsson (erafhalen) makes sense to me, want Hlynsson is een #10 en de andere zes een #6 of 8.

#6+8:
Henderson
Taylor
Tahirovic
Fitz-Jim
Rensch, 1e keuze op rechtsback (noodoplossing)
Van den Boomen, geblesseerd
Mannsverk, geblesseerd
Vos, geblesseerd

#10:
Babadi
Hlynsson
Berghuis, 1e keuze op rechtsbuiten
Misehouy, JA*
Mazumbo, JA*

*gaan weg, dus hoeven niet per se speelminuten te krijgen in Ajax 1. Liever niet als een vertrek eenmaal bevestigd is.

Fitz-Jim, Taylor, een aanvaller... veel spelers kunnen ook eventueel op 10 nog.


Ter overzicht:
Babadi (#10)
Hlynsson (#10 backup bij komst Babadi)
(Berghuis, 1e keuze op rechtsbuiten)

Henderson (#8), Tahirovic (#6)
(Taylor en Fitz-Jim)

Ziekenboeg: Mannsverk, V/d Boomen en Vos.

Zal me niks verbazen als Taylor i.p.v. Tahirovic speelt. Het is ook even aankijken wat het beste koppeltje gaat vormen. Ergens verwacht ik nog wat meer rek in Tahirovic dan in Taylor.

Edit: Babadi toevoegen zou perfect zijn! En de drie geblesseerde middenvelders zou ik in principe allemaal nog een echte kans willen gaan geven om naast Henderson te spelen, zolang niemand die plek volledig heeft veroverd (zich eigen gemaakt).

Edit ii: Bergwijn is inderdaad niet de type om aanvoerder van Ajax te zijn. Ik hoop dat Henderson hier geschikt voor is. Spelers als Van den Boomen, Berghuis en de twee centrale verdedigers kunnen 2e, 3e etc. aanvoerder zijn achter hem. Of Bergwijn nu wel of niet verkocht gaat worden, zou ik sowieso hem ontlasten van de aanvoerdersband.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 18 januari 2024, 17:38:27.

 

+1/-0

Ik zie weer een artikel voorbij komen over drie Mislintat-aankopen te kunnen slijten nu al. Tahirovic, Forbs en Akpom in dit geval. Waarom leest dit als alle Mislintat aankopen zo snel mogelijk verkocht dienen te worden?? Sommigen zijn goede aankopen. Die doelman. En ik denk dat Akpom een best goede stand-in is voor Akpom! En ik denk dat Forbs en Tahirovic best wat talent/potentie in zich hebben!

 

+1/-0

Mislintat begint een soort martelaar te worden voor sommigen. Op een of andere manier ligt kritiek op zijn aankopen erg gevoelig.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 26 januari 2024 om 00:04:

Ik zie weer een artikel voorbij komen over drie Mislintat-aankopen te kunnen slijten nu al. Tahirovic, Forbs en Akpom in dit geval. Waarom leest dit als alle Mislintat aankopen zo snel mogelijk verkocht dienen te worden?? Sommigen zijn goede aankopen. Die doelman. En ik denk dat Akpom een best goede stand-in is voor Akpom! En ik denk dat Forbs en Tahirovic best wat talent/potentie in zich hebben!Bij sommigen begrijp ik het, anderen niet. Een speler als Jakov Medic gaat voor ons nooit een echte meerwaarde zijn. Maar daar was zijn transfersom ook naar, en vanuit de jeugd zie ik niet direct een betere. Maar vanuit de media worden de Mislintat aankopen inderdaad allemaal in een hokje geduwd, wat ik onterecht vind. Ik heb geloof in Ramaj, Sutalo, Tahirovic, Forbs, Sosa en Mannsverk. Akpom vind ik aardig als pinchhitter. Avila, Gaaei en Medic zouden wat mij betreft verkocht mogen worden, maar dan moet je er wel beteren voor terug kunnen halen.

Dit bericht is gewijzigd op 29 januari 2024, 09:16:01.

 

+5/-0

Dat is niet alleen vanuit de media hoor. Dat zie je hier op dit forum ook.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Shogun schreef op 26 januari 2024 om 14:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Kiki schreef op 26 januari 2024 om 00:04:

Ik zie weer een artikel voorbij komen over drie Mislintat-aankopen te kunnen slijten nu al. Tahirovic, Forbs en Akpom in dit geval. Waarom leest dit als alle Mislintat aankopen zo snel mogelijk verkocht dienen te worden?? Sommigen zijn goede aankopen. Die doelman. En ik denk dat Akpom een best goede stand-in is voor Akpom! En ik denk dat Forbs en Tahirovic best wat talent/potentie in zich hebben!Bij sommigen begrijp ik het, anderen niet. Een speler als Jakov Medic gaat voor ons nooit een echte meerwaarde zijn. Maar daar was zijn transfersom ook naar, en vanuit de jeugd zie ik niet direct een betere. Maar vanuit de media worden de Mislintat aankopen inderdaad allemaal in een hokje geduwd, wat ik onterecht vindt. Ik heb geloof in Ramaj, Sutalo, Tahirovic, Forbs, Sosa en Mannsverk. Akpom vind ik aardig als pinchhitter. Avila, Gaaei en Medic zouden wat mij betreft verkocht mogen worden, maar dan moet je er wel beteren voor terug kunnen halen.


Medic komt inderdaad tekort, sowieso. Gaaei heeft allicht potentie, maar voorlopig ook tekort. Avila, ja, die is nu geblesseerd, maar ik weet niet wat het met hem is: zó slecht voor ons geweest. Ik denk dat hij beter kan, maar dan niet bij Ajax?

Mikautadze leek totaal geen interesse te hebben zijn best te doen voor ons; op de training met z'n mobieltje, hoorde ik?

Hmpf

Ramaj: tegenwoordig dé aankoop van afgelopen zomer, want met hem hebben we eindelijk een doelman waarmee ik blij ben én hij is nog jong
Akpom: stiekem de ideale stand-in voor Brobbey gebleken óf om samen mee te spelen, aangezien hij zeker als invaller veel goals heeft gemaakt
Sutalo: mijn favoriete aankoop tijdens de zomer, maar stelt mij vooralsnog teleur met de hoeveelheid fouten
Sosa: onze beste linksback en hopelijk ontwikkelt hij zichzelf in verdedigend opzicht goed
Forbs: maakte begin seizoen juist van alle aankopen de meeste indruk op mij, maar de laatste tijd minder, hoewel ik nog altijd in zijn potentie geloof
Tahirovic: lijkt mij iemand met veel potentie, af en toe een goede goal of assist, maar verdedigend valt hij vaak nog tegen
Van den Boomen: als enige vrije transfer, niet het niveau wat we nastreven, maar heeft zijn goede momenten hier en daar
Mannsverk: na één halve wedstrijd direct geblesseerd geweest
Gaaei: komt verdedigend enorm tekort, maar is nog jong en aanvalled wel interessant
Mikautadze: verhuurd en heeft niks laten zien bij ons, maar misschien komt hij elders beter tot zijn recht
Avila: komt vooralsnog enorm tekort, langdurig geblesseerd, maar mogelijk een betere toekomst elders
Medic: komt tekort en kan beter op een lager niveau spelen

Zo ongeveer beoordeel ik de zomeraankopen...

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ewige-Blumenkraft schreef op 26 januari 2024 om 13:46:

Mislintat begint een soort martelaar te worden voor sommigen. Op een of andere manier ligt kritiek op zijn aankopen erg gevoelig.Er is echt helemaal niemand voor wie Mislintat een martelaar is. Het is meer dat sommigen zich verzetten tegen het sentiment dat alles dat die man gehaald heeft alleen maar slecht is en zo snel mogelijk weggetrapt dient te worden. Uiteraard ten faveure van onze eigen jeugdspelers die er ook niet zoveel van kunnen.

Ik zag zojuist wat fragmenten van dom en dommer (Kale en Kokkie) en daar komt dat ook weer heel erg naar voren. Dat in tegenstelling tot Henderson die nog net geen godheid is.

 

+4/-0

Twee dingen:

1. Het domste wat je nu kunt doen, is weer een halve selectie in één transferwindow vervangen. Dit soort enorme verschuivingen maken dat het proces steeds weer opnieuw moet beginnen. Dat soort geduld is er bij een club Ajax niet, waardoor er bij de eerste de beste mindere periode meteen weer een negatieve spiraal ingezet wordt.
2. Hoe vreselijk slecht de aankopen van die duitser ook zijn, je hebt ook bankzitters nodig die zich schikken in weinig speeltijd en gewoon hun best op de training doen. Te veel jeugdspelers en je krijgt gezeik.

Dus ik zou vooral niet té veel spelers té snel van de hand doen, maar dat over de komende twee-drie transferwindows spreiden en een handvol gerichte aankopen doen, à la Henderson.

Wel als de wiedeweerga Bergwijn verpatsen. En als het kan ook Taylor.

Dit bericht is gewijzigd op 27 januari 2024, 13:09:13 door een mod.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Mie Toe schreef op 27 januari 2024 om 11:04:

Twee dingen:

1. Het domste wat je nu kunt doen, is weer een halve selectie in één transferwindow vervangen. Dit soort enorme verschuivingen maken dat het proces steeds weer opnieuw moet beginnen. Dat soort geduld is er bij een club Ajax niet, waardoor er bij de eerste de beste mindere periode meteen weer een negatieve spiraal ingezet wordt.
2. Hoe vreselijk slecht de aankopen van die duitser ook zijn, je hebt ook bankzitters nodig die zich schikken in weinig speeltijd en gewoon hun best op de training doen. Te veel jeugdspelers en je krijgt gezeik.

Dus ik zou vooral niet té veel spelers té snel van de hand doen, maar dat over de komende twee-drie transferwindows spreiden en een handvol gerichte aankopen doen, à la Henderson.

Wel als de wiedeweerga Bergwijn verpatsen. En als het kan ook Taylor.Op zich met je eens, maar ik hink een beetje op 2 gedachten. Kampioen ga je dit seizoen niet meer worden, maar als we een goede reeks neerzetten en een beetje geluk hebben, kunnen we nog wel tweede worden en ons dus kwalificeren voor de Champions League. Dat zou, gezien het begin van dit voetbaljaar, echt een waanzinnige prestatie zijn. Als de techische leiding bij Ajax denkt dat de kans op plek 2 aanzienlijk groter wordt met nog 1 of 2 versterkingen, dan snap ik dat ze deze winter nog wat willen doen.

Echter, we moeten tegelijk ook kijken naar de langere termijn. Ajax moet met een 3- en 5-jarenplan komen waarbij strategisch wordt ingekocht/gescout op plekken die versterking nodig hebben. Daarvoor moet je alle spelers analyseren, van Ajax 1 tot de -16, en vervolgens kijken waar de zwakke plekken zitten. Je weet nu al dat Hato over 2 seizoenen weg is. Ga alvast contact leggen met ervaren opvolgers die dat gat kunnen vullen, of ga kijken naar de grootste talenten op die positie die nu 15/16/17 jaar oud zijn en leg ze alvast vast. We lopen al jaren te klooien op de rechtsbackpositie met onze slaapwandelaar Rensch, er is echt wel een back te vinden die (binnen een jaar) beter is.. en ga zo maar door.

 

+2/-0

Blijven Rulli, Gorter en Bergwijn alledrie voorlopig nog? Ik had meer geruchten verwacht.

 

+1/-0

Rijkhoff is officieel terug, heerlijk nieuws. Nu hebben we weer een goede spits voor Jong Ajax. Ik schat hem qua talent ook hoog in.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 01 februari 2024 om 23:02:

Rijkhoff is officieel terug, heerlijk nieuws. Nu hebben we weer een goede spits voor Jong Ajax. Ik schat hem qua talent ook hoog in.


Reken je niet te rijk. Hij was niet goed genoeg voor Dortmund II, mocht voor een fooi vertrekken en er stonden geen legio topclubs voor 'm in de rij. Ik laat me graag verrassen hoor, maar op basis van objectieve gegevens verwacht ik geen wonderen. Als dit een speler zonder Ajax-verleden was, was je dan even enthousiast geweest?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Sevic schreef op 02 februari 2024 om 04:42:

Reken je niet te rijk. Hij was niet goed genoeg voor Dortmund II, mocht voor een fooi vertrekken en er stonden geen legio topclubs voor 'm in de rij. Ik laat me graag verrassen hoor, maar op basis van objectieve gegevens verwacht ik geen wonderen. Als dit een speler zonder Ajax-verleden was, was je dan even enthousiast geweest?Ik was absoluut ook zo enthousiast geweest zonder zijn Ajaxverleden. Los van zijn achtergrond haal je voor een zeer lage transfersom een groot talent op een positie waar Jong Ajax het hele seizoen al geen spelers voor heeft. Als je denkt dat er geen grote clubs voor hem in de rij stonden dan heb je de situatie niet goed gevolgd.

De lage transfersom is het gevolg van zijn aflopende contract. Dortmund kon weinig meer doen hier. Je kan het vergelijken met de situatie van Idumbo Muzambo bijvoorbeeld. Een jeugdcontract van een jaar is vaak niet meer dan een paar ton waard.

Ik weet ook niet of je wel kan zeggen dat Rijkhoff niet goed genoeg voor het tweede van Dortmund was. Soms wordt een speler niet doorgeschoven omdat er ook nog andere talenten in teams boven hem zijn die ook speeltijd nodig hebben. Dan is het de makkelijkste oplossing om een speler uit te laten komen in een team waarvoor hij nog speelgerechtigd is. Feit is in elk geval dat Rijkhoff altijd heeft gepresteerd in Duitsland. Zijn cijfers liegen er niet om.

 

+1/-0

Hij had geen aflopend contract. Zijn contract bij Dortmund liep nog tot 2026.

 

+2/-0

Klopt ja. Hij wilde simpelweg vertrekken omdat hij niet de kans kreeg waar hij op had gehoopt (als de verhalen kloppen). Maar het is dus niet zo dat Dortmund hem voor een fooi liet vertrekken of iets dergelijks.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

thomas83 schreef op 02 februari 2024 om 20:41:

Klopt ja. Hij wilde simpelweg vertrekken omdat hij niet de kans kreeg waar hij op had gehoopt (als de verhalen kloppen). Maar het is dus niet zo dat Dortmund hem voor een fooi liet vertrekken of iets dergelijks.


Hij speelde niet zoveel omdat ze daar op zijn positie Paris Brunner hebben, een talent van het formaat Mbappé (of dat er ooit uit gaat komen is een tweede).

 

+1/-0

Ik zag die naam voorbijkomen, alleen zie ik nergens staan dat hij wedstrijden in het tweede elftal heeft gespeeld (als Dortmund een tweede elftal heeft). Hij heeft wel op de bank gezeten bij het eerste een keer, in tegenstelling tot Rijkhoff. Maar vaker nog hebben ze samengespeeld.

Hoe het ook precies zit, het lijkt me duidelijk dat Dortmund graag door was gegaan met Rijkhoff. Ik vind het een geweldige transfer, zeker voor dat bedrag. Je hebt nu voor de komende tijd een vaste spits voor Jong Ajax, en als er iemand vertrekt of geblesseerd raakt in Ajax 1 geeft het me een stuk beter gevoel om Rijkhoff op de bank te zien zitten dan Banel of zo.

 

+2/-0

Het tweede team van Dortmund speelt in de 3.Bundesliga. Rijkhoff heeft aan het begin van het seizoen daar vier keer op de bank gezeten, maar mocht toen niet invallen. Verder heeft hij dit seizoen in iedere wedstrijd van Dortmund U19 in de basis gestaan, tot afgelopen weekend. Dat was vrijwel iedere keer samen met Brunner.

Maar zowel hij als Brunner heeft nog geen minuut in de 3.Bundesliga mogen spelen en dat is de reden waarom Rijkhoff wilde vertrekken.

 

+4/-0

Is het, kijkend naar het elftal en vooral de defensieve kwetsbaarheid, geen optie om tegen goede tegenstanders iets anders te gaan spelen? Dan denk ik aan:

Brobbey

Bergwijn
Berghuis

Sosa
Taylor
Henderson
Rensch

Hato
Tahirovic
Sutalo

Ramaj


Dus eigenlijk met 5 achterin, waarvan 2 centrale verdedigers (Hato en Sutalo), Tahirovic daartussen als controleur (inzakken bij balverlies, en het middenveld in bij balbezit), Sosa en Rensch als wingbacks. Henderson en Taylor (Mannsverk of Vos) daarvoor om de driehoek met Tahirovic te maken voor de opbouw. En voorin de 3 vaste namen. Eventueel Rensch op de positie van Tahirovic (voor een betere opbouw) en Gaaei als wingback, en Hlynsson op de positie van Bergwijn. Wat meer zoals Leverkusen op dit moment speelt: https://www.youtube.com/watch?v=5ZHvgUxBcAglink

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 5 februari 2024, 10:38:31.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 109 pagina's: 1 2 3 4 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... 105 106 107 108 109

Ajax Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Supporters adviseren nieuwe Technisch Directeur.