Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Erik ten Hag

Deze normale topic is open en bestaat uit 89 pagina's: 1 2 3 4 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 85 86 87 88 89

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 28 april 2021 om 11:45:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 15:33:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 09:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 26 april 2021 om 22:53:

Maar dat soort wedstrijden zouden TH en Bosz altijd verliezen.
Sorry, Van Gaal was fantastisch. Waarheid.
Maar je draaft hier weer iets te door.
Je bent zo goed als je spelers namelijk.

Ten Hag won ook van Juventus Real Madrid, Tottenham, Valencia, Lille uit. Stond 1-4 voor tegen Chelsea met een heerlijk elftal. Dat zijn geen kleine wedstrijden.


Ik hou ook van Bosz, maar Bosz is waarschijnlijk echt iemand die nooit de belangrijke wedstrijden wint. Omdat over Ten Hag 'ook' te zeggen gaat mij te ver.

Ten Hag heeft nu 2 dubbels gewonnen.
En 3 jaar achter elkaar Ajax op de 1e plaats gekregen.
JC Cruijff schaal.
Halve finale CL
Kwart finale uefacup
2x voorrondes CL doorgekomen


Bosz is iemand die nog steeds geen fatsoenlijke prijs heeft gewonnen.
Bosz is de Tottenham onder de trainers.

O en Liam heeft gelijk over F. De Boer.

3x liever Ten Hag dan F.boer als coach.
Sorry Frank.

Als coach lijkt hij alleen maar slechter geworden.

Als Ten Hag ooit vertrekt zou ik gaan voor Arne Slot, Arsene Wenger, of Pep Guardiola.


Dat er met de haren bijslepen van Frank terwijl de discussie totaal niet over hem gaat, zegt genoeg. Dan moet er iets worden bedacht om de prestaties van Erik wat minder bleek te laten afsteken kennelijk.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. Eerste halve seizoen om te janken, derde seizoen zo mogelijk nog erger, zowel in de eredivisie als in de CL als in de EL, vierde seizoen gemixt. In de CL zwak en zonder vertrouwen en branie gespeeld - zeker thuis - in de EL enkel tegen Lille goed, in de eredivisie na een recordaankoop een goede reeks neergezet. Met een peperdure selectie wederom en toptalent uit de jeugd.

Dat aspect is al vaker genoemd, maar blijft een lastig gegeven voor de TH-ers. Hij werkt met ongekende middelen en mogelijkheden. Dat maakt vergelijkingen met trainers er direct voor al ondoenlijk.

Anyway, Slot zal niet meer vrijkomen - merkwaardige keuze van hem trouwens tenzij ze iets van investeerders en een nieuw stadion of i.d hebben voorgehouden? - Bosz zou absoluut kunnen. Zou ik toejuichen. Je weet iig dat je thuis er weer opvliegt in plaats die potten uit te zitten zoals nu vaak.

Maar goed, de komende reeks wedstrijden wordt langzaam uitbollen. Benieuwd naar de plannen van Overmars op transfergebied.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. (Schipahoy)
Sorry man, maar je maakt jezelf best wel ongeloofwaardig door dit te zeggen. Ik vind Ten Hag ook niet briljant, maar dit is echt veel te negatief uitgedrukt.

Structureel onderpresteren terwijl je vanaf 2018 winter aangesteld wordt en dan dit kan overleggen:

Ajax

Eredivisie 2x 2018/19, 2020/21
KNVB beker 2x 2018/19, 2020/21
Johan Cruijff Schaal 1x 2019* 2018 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 HALVE FINALE CL behaald
* 2019-2020 1e geworden en CL voetbal (Geen landstitel of JC schaal, ivm Covid)
* 2021 KWART FINALE Uefa cup behaald5 prijzen gewonnen sinds zijn komt en CL halve finale behalen vandaag de dag met Ajax staat gelijk aan misschien ook 2 prijzen.
Bijna het onmogelijk waar gemaakt in 2019.

En dan nog de Landstitel van 2020 die gestolen is van hem en de club en een eventuele JC supercup wedstrijd.


Dat komt uit op 5 officiële prijzen - waaronder 2 dubbels -
een glorieuze Europese prestatie in de CL
een kwart finale Uefacup

+- 160 Miljoen verdiend met de club met CL voetbal behalen en CL overwinningen

En 2 prijzen die de club en de trainer zijn ontnomen om te behalen.

titel 2020
JC schaal 2020
--------------------------

En dan kom jij een paar dagen nadat de dubbel zijn gewonnen en Ajax met veel pech de halve finale van de Uefa cup niet gehaald heeft met:

" structureel onder presteren " ?


TOTAAL ONGELOOFWAARDIG - NIET OBJECTIEF WAARDEOORDEEL.


Hoop bla bla, waarbij de kern is dat je vooral een gedevalueerde eredivisie neemt om TH's wapenfeiten te vieren.


Dat zegt genoeg. Daar moet je objectief naar kijken. Tegen jou moet je het tig keer zeggen, maar dan nog absorbeer je het niet. De voorsprong in middelen is nog nooit zo groot en structureel geweest. Zelfs PSV, dat altijd wel de financiële slag aankon is op enorme afstand gezet. Die moesten hun beste spelers verkopen om hun begroting niet te zeer in gevaar te brengen. Zij moesten Bergwijn verkopen, wij konden hem kopen, maar gingen voor een ander...

Zie je de verhoudingen nu meer in perspectief? Ajax kan gewoon de Bayern rol aannemen, maar wil dat - gelukkig en terecht - niet. Maar anders kopen ze de concurrentie gewoon leeg.

Andere clubs kunnen talent laten doorstromen, maar kunnen geen Tadic, Blind en Nico aantrekken om meer ervaring, kwaliteit en niveau erin te brengen.

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.

Dan stellen titels en bekers echt veel en veel minder voor. Het is bijna gewoon je ding doen en dan eindig je bovenaan. Dat is een wezenlijk andere uitgangspositie als die Ajax heeft ingenomen met voorgaande decennia. Ook tijdens de gouden periode van Van Gaal had PSV een prima competitief team met kwaliteit en routiniers.

Het verschil is gewoon te groot en groeiende, al naar gelang deze situatie voortduurt. Het binnenharken van titels en dubbels is geen glorieperiode Vito, maar de norm.Dit kan wat mij betreft niet vaak genoeg benadrukt worden. Ajax heeft erg goed beleid gevoerd door in de jaren van de Boer de oorlogskas te spekken en zuinig met de middelen om te gaan, om in de zomer van 2018 het roer volledig om te gooien en aan elftallen te bouwen waar veel meer in geïnvesteerd in dan in de jaren ervoor. Dat sindsdien de prijzen nationaal gezien binnenstromen is leuk en mag ten Hag echt wel wat credits voor krijgen, je moet het immers toch nog maar gewoon doen, maar is eigenlijk niet meer dan een vereiste voor een trainer van Ajax.

Vorig jaar, waarin we qua punten gelijk stonden met AZ en alleen een beter doelsaldo hadden, vond ik dan ook een drama. Ajax kan wat alles betreft zeker 4x meer dan AZ dus als je na 22 wedstrijden niet meer punten hebt, doe je echt iets verkeerd.

Als Real Madrid in de Eredivisie zou spelen en na 22 wedstrijden gelijk met Ajax zou staan en alleen een beter doelsaldo zou hebben, zou dat niet tot complimenten voor de trainer leiden, maar tot ongenoegen. Zo moeten wij het ook zien vind ik, wat zo zijn de verhoudingen. Zoals Real Madrid zich tot Ajax verhoudt, verhoudt Ajax zich tot AZ.Vorig jaar was het inderdaad een drama. Vooral rondom die laatste beslissende CL wedstrijd en de periode (die te lang duurde) die daarop volgde. Ajax was toen volledig de weg kwijt en dat mag je de coach zeker aanrekenen.

Hij heeft echter ook veel goede dingen gedaan (Zoals DonVito, RojoCoko, Joe2020 etc ook terecht aangaven.

Ik vind Ten Hag zeker nog geen echte toptrainer. Dan had hij in 2019 all the way moeten gaan (finale) en vorig seizoen aan damage control moeten doen rondom / tijdens Ajax - Valencia waardoor de genante vertoning tegen Getafe ons bespaard zou zijn en AZ never nooit binnen acht punten was gekomen.

Ontegenzeggelijk doet hij echter ook veel dingen die de schijn opwekken dat we hier met een bijzondere trainer te maken hebben. Om nu te zeggen dat hij structureel onderpresteert is dan ook schromelijk overtrokken in mijn ogen.

Ajax is Ajax, legt de lat veel hoger dan welke Nederlandse club dan ook. Mooi! Alleen moeten we nu niet doen alsof Ajax een selectie heeft die de gehele Europese (sub) top even op een hoopje speelt. Dat is je reinste kolder. Ja, ook al kopen we een spits van 20 miljoen. Dat is namelijk in Europa een schijntje.

Erik krijgt van mij alles bij elkaar, tot nu toe, een zeven en een half.

We stelden tussen 2004 en 2017 geen ene ruk voor in Europa. Dan kun je een basisspeler van Southampton binnenhalen en een gewaardeerd selectielid van Man United, het blijft knap dat je dan op een gegeven moment Real en (vooral) Juve in eigen huis totaal vernederd. Die aanval in de tweede helft bij Juve, toen Hakim besloot met een gekraakt schot...dat was ongelooflijk. Wat waren we trots, kippenvel.

Zoals gezegd: hij is nog geen toptrainer. Daarvoor moet hij nog echt een serieuze doorbraak bewerkstelligen.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 11:25:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.Lees jij eigenlijk wel wat je zelf schrijft? Ten Hag presteert onvoldoende, en kampioen worden stelt vrijwel niks voor omdat het niveau op de Ajax training 1 of 2 trappen hoger ligt dan de concurrentie.

Daar is ie dan toch zelf verantwoordelijk voor!? Denk je dat de kaboutertjes er voor zorgen dat spelers als Timber, Rensch en Gravenberch zich zo ontwikkelen? Denk je dat het door het magische theewater in de kantine komt dat Edson zich ineens in het team weet te spelen en het "Europees" tactische spel begint te begrijpen? Vrijwel alle jonge talentvolle spelers onder Ten Hag ontwikkelen zich tot spelers die interessant zijn voor grote Europese clubs, maar laten we dat vooral niet aan TH toeschrijven.

En kom niet aan met dom gelul dat een spelersgroep intrinsiek goed genoeg is en dat een trainer niks toe voegt. Je hoeft maar een blik te werpen op het Nederlands elftal onder Koeman of De Boer om te zien wat voor wereld van verschil dat maakt.

Een berg goede spelers bij elkaar kopen en denken dat ze fluitend kampioen worden is bullshit. Zie de vele voorbeelden in de Premier League.

Daarnaast zal Ajax nooit het 'Bayern van Nederland' worden, of ze dat nou graag willen of niet. Om een echte Europese topclub te worden moet je 4/5 jaar aan een stuk de vaste kern bij elkaar kunnen houden. Dat gaat Ajax NOOIT lukken vanwege het enorme verschil in geld tussen Ajax en de Europese topclubs. Talentvolle spelers dienen zich gelukkig met regelmaat aan, maar worden ook net zo snel weer weggekocht.

Ten Hag moet ELK seizoen weer nieuwe spelers inpassen, nieuwe koppels zoeken en de daarbij horende afstemming bedenken, uitleggen en erin slijpen. Het lijkt wel alsof sommigen van jullie nooit gevoetbald hebben zeg. Je weet toch zelfs op een amateurveld hoe chemie tussen spelers groeit als een team lang samenspeelt?

Als Ajax de boel bij elkaar kan houden deze zomer en weer wat kwaliteit kan toevoegen aan de selectie zie ik Ten Hag zeker weer een nieuwe zegentocht in Europa aanvoeren.Als Schreuder er nog was geweest was dat volgens sommigen hier zijn verdienste geweest :)

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 28 april 2021 om 02:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 22:16:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 15:33:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 09:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 26 april 2021 om 22:53:

Maar dat soort wedstrijden zouden TH en Bosz altijd verliezen.
Sorry, Van Gaal was fantastisch. Waarheid.
Maar je draaft hier weer iets te door.
Je bent zo goed als je spelers namelijk.

Ten Hag won ook van Juventus Real Madrid, Tottenham, Valencia, Lille uit. Stond 1-4 voor tegen Chelsea met een heerlijk elftal. Dat zijn geen kleine wedstrijden.


Ik hou ook van Bosz, maar Bosz is waarschijnlijk echt iemand die nooit de belangrijke wedstrijden wint. Omdat over Ten Hag 'ook' te zeggen gaat mij te ver.

Ten Hag heeft nu 2 dubbels gewonnen.
En 3 jaar achter elkaar Ajax op de 1e plaats gekregen.
JC Cruijff schaal.
Halve finale CL
Kwart finale uefacup
2x voorrondes CL doorgekomen


Bosz is iemand die nog steeds geen fatsoenlijke prijs heeft gewonnen.
Bosz is de Tottenham onder de trainers.

O en Liam heeft gelijk over F. De Boer.

3x liever Ten Hag dan F.boer als coach.
Sorry Frank.

Als coach lijkt hij alleen maar slechter geworden.

Als Ten Hag ooit vertrekt zou ik gaan voor Arne Slot, Arsene Wenger, of Pep Guardiola.


Dat er met de haren bijslepen van Frank terwijl de discussie totaal niet over hem gaat, zegt genoeg. Dan moet er iets worden bedacht om de prestaties van Erik wat minder bleek te laten afsteken kennelijk.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. Eerste halve seizoen om te janken, derde seizoen zo mogelijk nog erger, zowel in de eredivisie als in de CL als in de EL, vierde seizoen gemixt. In de CL zwak en zonder vertrouwen en branie gespeeld - zeker thuis - in de EL enkel tegen Lille goed, in de eredivisie na een recordaankoop een goede reeks neergezet. Met een peperdure selectie wederom en toptalent uit de jeugd.

Dat aspect is al vaker genoemd, maar blijft een lastig gegeven voor de TH-ers. Hij werkt met ongekende middelen en mogelijkheden. Dat maakt vergelijkingen met trainers er direct voor al ondoenlijk.

Anyway, Slot zal niet meer vrijkomen - merkwaardige keuze van hem trouwens tenzij ze iets van investeerders en een nieuw stadion of i.d hebben voorgehouden? - Bosz zou absoluut kunnen. Zou ik toejuichen. Je weet iig dat je thuis er weer opvliegt in plaats die potten uit te zitten zoals nu vaak.

Maar goed, de komende reeks wedstrijden wordt langzaam uitbollen. Benieuwd naar de plannen van Overmars op transfergebied.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. (Schipahoy)
Sorry man, maar je maakt jezelf best wel ongeloofwaardig door dit te zeggen. Ik vind Ten Hag ook niet briljant, maar dit is echt veel te negatief uitgedrukt.

Structureel onderpresteren terwijl je vanaf 2018 winter aangesteld wordt en dan dit kan overleggen:

Ajax

Eredivisie 2x 2018/19, 2020/21
KNVB beker 2x 2018/19, 2020/21
Johan Cruijff Schaal 1x 2019* 2018 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 HALVE FINALE CL behaald
* 2019-2020 1e geworden en CL voetbal (Geen landstitel of JC schaal, ivm Covid)
* 2021 KWART FINALE Uefa cup behaald5 prijzen gewonnen sinds zijn komt en CL halve finale behalen vandaag de dag met Ajax staat gelijk aan misschien ook 2 prijzen.
Bijna het onmogelijk waar gemaakt in 2019.

En dan nog de Landstitel van 2020 die gestolen is van hem en de club en een eventuele JC supercup wedstrijd.


Dat komt uit op 5 officiële prijzen - waaronder 2 dubbels -
een glorieuze Europese prestatie in de CL
een kwart finale Uefacup

+- 160 Miljoen verdiend met de club met CL voetbal behalen en CL overwinningen

En 2 prijzen die de club en de trainer zijn ontnomen om te behalen.

titel 2020
JC schaal 2020
--------------------------

En dan kom jij een paar dagen nadat de dubbel zijn gewonnen en Ajax met veel pech de halve finale van de Uefa cup niet gehaald heeft met:

" structureel onder presteren " ?


TOTAAL ONGELOOFWAARDIG - NIET OBJECTIEF WAARDEOORDEEL.


Hoop bla bla, waarbij de kern is dat je vooral een gedevalueerde eredivisie neemt om TH's wapenfeiten te vieren.


Dat zegt genoeg. Daar moet je objectief naar kijken. Tegen jou moet je het tig keer zeggen, maar dan nog absorbeer je het niet. De voorsprong in middelen is nog nooit zo groot en structureel geweest. Zelfs PSV, dat altijd wel de financiële slag aankon is op enorme afstand gezet. Die moesten hun beste spelers verkopen om hun begroting niet te zeer in gevaar te brengen. Zij moesten Bergwijn verkopen, wij konden hem kopen, maar gingen voor een ander...

Zie je de verhoudingen nu meer in perspectief? Ajax kan gewoon de Bayern rol aannemen, maar wil dat - gelukkig en terecht - niet. Maar anders kopen ze de concurrentie gewoon leeg.

Andere clubs kunnen talent laten doorstromen, maar kunnen geen Tadic, Blind en Nico aantrekken om meer ervaring, kwaliteit en niveau erin te brengen.

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.

Dan stellen titels en bekers echt veel en veel minder voor. Het is bijna gewoon je ding doen en dan eindig je bovenaan. Dat is een wezenlijk andere uitgangspositie als die Ajax heeft ingenomen met voorgaande decennia. Ook tijdens de gouden periode van Van Gaal had PSV een prima competitief team met kwaliteit en routiniers.

Het verschil is gewoon te groot en groeiende, al naar gelang deze situatie voortduurt. Het binnenharken van titels en dubbels is geen glorieperiode Vito, maar de norm. Het is spijtig genoeg richting de Schotse competitie gegroeid, omdat clubs als PSV de slag niet tijdig hebben kunnen maken, om ook CL af te dwingen. Dat zal echt via een voorronde moeten, willen ze mee komen met Ajax. Of ze moeten een jaar briljant scouten.

Dan kun je wel vol ongeloof en hoofdletters statistieken lopen opsommen, maar die statistieken zijn enkel goed als het de uitgeholde eredivisie betreft.

In Europa is het één jaar goed geweest. Van de drie. Het derde seizoen was een drama. De overwinningen uit bij Lille en Valencia werden genoemd, maar waren zwaar geflatteerd. Er is qua veldspel 1 goede pot geproduceerd. En dat was toen TH na maandenlang eindelijk eens zijn koppigheid losliet en Alvarez van het middenveld haalde en Donny een linie terug liet komen. Waarmee het voetbal weer in de as kwam en er opgebouwd kon worden. Ook echt iets waar hij veel te lang aan vasthield.

Daarvoor was het puur Ziyech en een fantoomspeler als Promes die goals scoorden vanuit het niets. En dan een beschamende wedstrijd tegen Valencia, waar Ajax aan 1 punt genoeg had, zonder energie, zonder drive, zonder wilskracht en dare I say, zonder spelplezier thuis verliezen. Waarna een even teleurstellend tweeluik tegen Getafe volgde.

En dit jaar eigenlijk weer. Liverpool was bizar zwak: o punten. Atalanta had geen betere ploeg: 1 punt. Thuis verloren in de wedstrijd waar je ervoor diende te gaan. En weer niet vol druk erop, maar zoals vaker zo gedoseerd dat je je afvraagt of de urgentie was doorgedrongen.

Dan weer EL met enkel een goed optreden tegen Lille. Roma was een mindere ploeg dan Ajax. En als TH niet onderpresteert zoals ik stel, had hij doorgegaan tegen een mindere ploeg. En dan win je: o keer. Dan kun je wel over pech spreken, maar daar komt het wel op aan als je niet vol druk zet. Daar hebben ploegen als Roma juist moeite mee en dat is een tactiek waar Atalanta juist mee kan verrassen.

Gebruik dat wapen dan. Maar dan toch weer dat gedoseerde, waardoor je wel degelijk kansen krijgt, maar niet de trekker overhaalt en zonder overwinningen eruit vliegt tegen de mindere ploeg.

Dan is: onderpresteren. Een kwartfinale verandert daar niets aan. Die was enkel te danken aan twee overwinningen tegen een Deense dreumes en een goed tweeluik, thuis minder, tegen Lille. Geen Europese grootheid, maar op zijn dag een lastige ploeg.

Sorry, vind ik onder de streep niet op, maar onder norm. TH doet in de eredivisie wat hij moet doen, maar daarbuiten niet.


Ik vind dit ook niet echt bouwen aan een nieuwe topploeg. Dat bouwen doet vooral Overmars. Die mag weer kwaliteitsinvesteringen doen. Niet door beter veldspel of innovatie op het veld, waar Van Gaal wel toe in staat was zonder mega aankopen. Verschil - moet - er - zijn.
Ik snap je kritiek en ik deel die ook voor een deel.
Maar je maakt het zo negatief allemaal dat ik gewoon automatisch bijna hem ga verdedigen. Ik mis de nuance.


En zeggen dat hij 1 seizoen 'goed' gepresteerd heeft Europees en die prestatie is in het miljardenbal een halve finale CL.....

Dat je dat alleen maar 'goed' noemt vind ik ook weer zo summier. Sinds 1997 heeft Ajax niet meer in de halve finale gestaan.
En in 2019 is het veel moeilijker om daar te komen.

Dat zegt genoeg.

Uitstekend tot episch zou de juiste benaming moeten zijn voor een club die elk jaar moet vechten tegen 25 andere clubs met meer geld.....

Maar ik hoor het al, Ten Hag zie jij liever vanavond vetrekken dan morgen.

Duidelijk.De selectie van 2018-19 heeft de halve finale CL gehaald en ten Hag was daar trainer van. Sindsdien hebben we nooit meer twee generationele supertalenten tegelijkertijd in de ploeg gehad en sinds die twee weg zijn hebben we nog geeneens de knock-out fase van de CL gehaald. Dat soort spelers kan Ajax niet 1-op-1 vervangen echter we verwachten dan ook niet elk seizoen minstens de halve finale van de CL te halen, maar de knock-out fase van de CL bereiken was gezien de tegenstand de laatste twee seizoenen gewoon haalbaar. Zonder de Ligt en de Jong (balbezit en het spel verdelen) en dit seizoen Ziyech (creativiteit) zakt het spelbeeld weer terug naar een bedenkelijk niveau.

Als je elk seizoen één of twee van je sterkhouders verkoopt terwijl er flink geïnvesteerd wordt in vervangers en je hebt vervolgens iedere keer nog maanden nodig om je ideale elftal te vinden dan heb ik niet zo heel veel vertrouwen in de inbreng van ten Hag in het grote succes van 2018-19.Bijna alle teams wereldwijd zijn vaak maanden bezig als er spelers zijn vertrokken of zijn geblesseerd om weer in de beste samenstelling te komen die het beste werkt met de nieuwe spelers of reserves spelers. Gebeurd overal.
Verder, vervangers kopen die gasten zoals de ligt, de Jong of Ziyech vervangen is een utopie.

Een team op de juiste manier neerzetten voor de eerste x met nieuwe spelers die gekocht zijn of met wissels, en jeugd is veel lastiger dan de stuurlui aan wal altijd maar weer roepen.

Ps: wat sowieso het verlies van Dijk heeft gedaan bij Liverpool laat alleen maar weer zien hoe 1 speler het verschil kan maken.

De struggle die Liverpool al maanden heeft om dit op te lossen zegt genoeg. En dit met ontzettend veel spelers, middelen, top coach en wereld spelers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 28 april 2021 om 16:52:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 28 april 2021 om 02:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 22:16:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 15:33:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 09:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 26 april 2021 om 22:53:

Maar dat soort wedstrijden zouden TH en Bosz altijd verliezen.
Sorry, Van Gaal was fantastisch. Waarheid.
Maar je draaft hier weer iets te door.
Je bent zo goed als je spelers namelijk.

Ten Hag won ook van Juventus Real Madrid, Tottenham, Valencia, Lille uit. Stond 1-4 voor tegen Chelsea met een heerlijk elftal. Dat zijn geen kleine wedstrijden.


Ik hou ook van Bosz, maar Bosz is waarschijnlijk echt iemand die nooit de belangrijke wedstrijden wint. Omdat over Ten Hag 'ook' te zeggen gaat mij te ver.

Ten Hag heeft nu 2 dubbels gewonnen.
En 3 jaar achter elkaar Ajax op de 1e plaats gekregen.
JC Cruijff schaal.
Halve finale CL
Kwart finale uefacup
2x voorrondes CL doorgekomen


Bosz is iemand die nog steeds geen fatsoenlijke prijs heeft gewonnen.
Bosz is de Tottenham onder de trainers.

O en Liam heeft gelijk over F. De Boer.

3x liever Ten Hag dan F.boer als coach.
Sorry Frank.

Als coach lijkt hij alleen maar slechter geworden.

Als Ten Hag ooit vertrekt zou ik gaan voor Arne Slot, Arsene Wenger, of Pep Guardiola.


Dat er met de haren bijslepen van Frank terwijl de discussie totaal niet over hem gaat, zegt genoeg. Dan moet er iets worden bedacht om de prestaties van Erik wat minder bleek te laten afsteken kennelijk.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. Eerste halve seizoen om te janken, derde seizoen zo mogelijk nog erger, zowel in de eredivisie als in de CL als in de EL, vierde seizoen gemixt. In de CL zwak en zonder vertrouwen en branie gespeeld - zeker thuis - in de EL enkel tegen Lille goed, in de eredivisie na een recordaankoop een goede reeks neergezet. Met een peperdure selectie wederom en toptalent uit de jeugd.

Dat aspect is al vaker genoemd, maar blijft een lastig gegeven voor de TH-ers. Hij werkt met ongekende middelen en mogelijkheden. Dat maakt vergelijkingen met trainers er direct voor al ondoenlijk.

Anyway, Slot zal niet meer vrijkomen - merkwaardige keuze van hem trouwens tenzij ze iets van investeerders en een nieuw stadion of i.d hebben voorgehouden? - Bosz zou absoluut kunnen. Zou ik toejuichen. Je weet iig dat je thuis er weer opvliegt in plaats die potten uit te zitten zoals nu vaak.

Maar goed, de komende reeks wedstrijden wordt langzaam uitbollen. Benieuwd naar de plannen van Overmars op transfergebied.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. (Schipahoy)
Sorry man, maar je maakt jezelf best wel ongeloofwaardig door dit te zeggen. Ik vind Ten Hag ook niet briljant, maar dit is echt veel te negatief uitgedrukt.

Structureel onderpresteren terwijl je vanaf 2018 winter aangesteld wordt en dan dit kan overleggen:

Ajax

Eredivisie 2x 2018/19, 2020/21
KNVB beker 2x 2018/19, 2020/21
Johan Cruijff Schaal 1x 2019* 2018 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 HALVE FINALE CL behaald
* 2019-2020 1e geworden en CL voetbal (Geen landstitel of JC schaal, ivm Covid)
* 2021 KWART FINALE Uefa cup behaald5 prijzen gewonnen sinds zijn komt en CL halve finale behalen vandaag de dag met Ajax staat gelijk aan misschien ook 2 prijzen.
Bijna het onmogelijk waar gemaakt in 2019.

En dan nog de Landstitel van 2020 die gestolen is van hem en de club en een eventuele JC supercup wedstrijd.


Dat komt uit op 5 officiële prijzen - waaronder 2 dubbels -
een glorieuze Europese prestatie in de CL
een kwart finale Uefacup

+- 160 Miljoen verdiend met de club met CL voetbal behalen en CL overwinningen

En 2 prijzen die de club en de trainer zijn ontnomen om te behalen.

titel 2020
JC schaal 2020
--------------------------

En dan kom jij een paar dagen nadat de dubbel zijn gewonnen en Ajax met veel pech de halve finale van de Uefa cup niet gehaald heeft met:

" structureel onder presteren " ?


TOTAAL ONGELOOFWAARDIG - NIET OBJECTIEF WAARDEOORDEEL.


Hoop bla bla, waarbij de kern is dat je vooral een gedevalueerde eredivisie neemt om TH's wapenfeiten te vieren.


Dat zegt genoeg. Daar moet je objectief naar kijken. Tegen jou moet je het tig keer zeggen, maar dan nog absorbeer je het niet. De voorsprong in middelen is nog nooit zo groot en structureel geweest. Zelfs PSV, dat altijd wel de financiële slag aankon is op enorme afstand gezet. Die moesten hun beste spelers verkopen om hun begroting niet te zeer in gevaar te brengen. Zij moesten Bergwijn verkopen, wij konden hem kopen, maar gingen voor een ander...

Zie je de verhoudingen nu meer in perspectief? Ajax kan gewoon de Bayern rol aannemen, maar wil dat - gelukkig en terecht - niet. Maar anders kopen ze de concurrentie gewoon leeg.

Andere clubs kunnen talent laten doorstromen, maar kunnen geen Tadic, Blind en Nico aantrekken om meer ervaring, kwaliteit en niveau erin te brengen.

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.

Dan stellen titels en bekers echt veel en veel minder voor. Het is bijna gewoon je ding doen en dan eindig je bovenaan. Dat is een wezenlijk andere uitgangspositie als die Ajax heeft ingenomen met voorgaande decennia. Ook tijdens de gouden periode van Van Gaal had PSV een prima competitief team met kwaliteit en routiniers.

Het verschil is gewoon te groot en groeiende, al naar gelang deze situatie voortduurt. Het binnenharken van titels en dubbels is geen glorieperiode Vito, maar de norm. Het is spijtig genoeg richting de Schotse competitie gegroeid, omdat clubs als PSV de slag niet tijdig hebben kunnen maken, om ook CL af te dwingen. Dat zal echt via een voorronde moeten, willen ze mee komen met Ajax. Of ze moeten een jaar briljant scouten.

Dan kun je wel vol ongeloof en hoofdletters statistieken lopen opsommen, maar die statistieken zijn enkel goed als het de uitgeholde eredivisie betreft.

In Europa is het één jaar goed geweest. Van de drie. Het derde seizoen was een drama. De overwinningen uit bij Lille en Valencia werden genoemd, maar waren zwaar geflatteerd. Er is qua veldspel 1 goede pot geproduceerd. En dat was toen TH na maandenlang eindelijk eens zijn koppigheid losliet en Alvarez van het middenveld haalde en Donny een linie terug liet komen. Waarmee het voetbal weer in de as kwam en er opgebouwd kon worden. Ook echt iets waar hij veel te lang aan vasthield.

Daarvoor was het puur Ziyech en een fantoomspeler als Promes die goals scoorden vanuit het niets. En dan een beschamende wedstrijd tegen Valencia, waar Ajax aan 1 punt genoeg had, zonder energie, zonder drive, zonder wilskracht en dare I say, zonder spelplezier thuis verliezen. Waarna een even teleurstellend tweeluik tegen Getafe volgde.

En dit jaar eigenlijk weer. Liverpool was bizar zwak: o punten. Atalanta had geen betere ploeg: 1 punt. Thuis verloren in de wedstrijd waar je ervoor diende te gaan. En weer niet vol druk erop, maar zoals vaker zo gedoseerd dat je je afvraagt of de urgentie was doorgedrongen.

Dan weer EL met enkel een goed optreden tegen Lille. Roma was een mindere ploeg dan Ajax. En als TH niet onderpresteert zoals ik stel, had hij doorgegaan tegen een mindere ploeg. En dan win je: o keer. Dan kun je wel over pech spreken, maar daar komt het wel op aan als je niet vol druk zet. Daar hebben ploegen als Roma juist moeite mee en dat is een tactiek waar Atalanta juist mee kan verrassen.

Gebruik dat wapen dan. Maar dan toch weer dat gedoseerde, waardoor je wel degelijk kansen krijgt, maar niet de trekker overhaalt en zonder overwinningen eruit vliegt tegen de mindere ploeg.

Dan is: onderpresteren. Een kwartfinale verandert daar niets aan. Die was enkel te danken aan twee overwinningen tegen een Deense dreumes en een goed tweeluik, thuis minder, tegen Lille. Geen Europese grootheid, maar op zijn dag een lastige ploeg.

Sorry, vind ik onder de streep niet op, maar onder norm. TH doet in de eredivisie wat hij moet doen, maar daarbuiten niet.


Ik vind dit ook niet echt bouwen aan een nieuwe topploeg. Dat bouwen doet vooral Overmars. Die mag weer kwaliteitsinvesteringen doen. Niet door beter veldspel of innovatie op het veld, waar Van Gaal wel toe in staat was zonder mega aankopen. Verschil - moet - er - zijn.
Ik snap je kritiek en ik deel die ook voor een deel.
Maar je maakt het zo negatief allemaal dat ik gewoon automatisch bijna hem ga verdedigen. Ik mis de nuance.


En zeggen dat hij 1 seizoen 'goed' gepresteerd heeft Europees en die prestatie is in het miljardenbal een halve finale CL.....

Dat je dat alleen maar 'goed' noemt vind ik ook weer zo summier. Sinds 1997 heeft Ajax niet meer in de halve finale gestaan.
En in 2019 is het veel moeilijker om daar te komen.

Dat zegt genoeg.

Uitstekend tot episch zou de juiste benaming moeten zijn voor een club die elk jaar moet vechten tegen 25 andere clubs met meer geld.....

Maar ik hoor het al, Ten Hag zie jij liever vanavond vetrekken dan morgen.

Duidelijk.De selectie van 2018-19 heeft de halve finale CL gehaald en ten Hag was daar trainer van. Sindsdien hebben we nooit meer twee generationele supertalenten tegelijkertijd in de ploeg gehad en sinds die twee weg zijn hebben we nog geeneens de knock-out fase van de CL gehaald. Dat soort spelers kan Ajax niet 1-op-1 vervangen echter we verwachten dan ook niet elk seizoen minstens de halve finale van de CL te halen, maar de knock-out fase van de CL bereiken was gezien de tegenstand de laatste twee seizoenen gewoon haalbaar. Zonder de Ligt en de Jong (balbezit en het spel verdelen) en dit seizoen Ziyech (creativiteit) zakt het spelbeeld weer terug naar een bedenkelijk niveau.

Als je elk seizoen één of twee van je sterkhouders verkoopt terwijl er flink geïnvesteerd wordt in vervangers en je hebt vervolgens iedere keer nog maanden nodig om je ideale elftal te vinden dan heb ik niet zo heel veel vertrouwen in de inbreng van ten Hag in het grote succes van 2018-19.Bijna alle teams wereldwijd zijn vaak maanden bezig als er spelers zijn vertrokken of zijn geblesseerd om weer in de beste samenstelling te komen die het beste werkt met de nieuwe spelers of reserves spelers. Gebeurd overal.
Verder, vervangers kopen die gasten zoals de ligt, de Jong of Ziyech vervangen is een utopie.

Een team op de juiste manier neerzetten voor de eerste x met nieuwe spelers die gekocht zijn of met wissels, en jeugd is veel lastiger dan de stuurlui aan wal altijd maar weer roepen.

Ps: wat sowieso het verlies van Dijk heeft gedaan bij Liverpool laat alleen maar weer zien hoe 1 speler het verschil kan maken.

De struggle die Liverpool al maanden heeft om dit op te lossen zegt genoeg. En dit met ontzettend veel spelers, middelen, top coach en wereld spelers.Je hebt helemaal gelijk Don.
Toch moeten we niet te snel tevreden zijn, we zijn Ajax.

Vorig jaar was echt niet goed, vooral de balans in het team niet. En op een gegeven moment zakte men ook mentaal door de ondergrens. Je had een straatlengte voor kunnen staan op AZ. We verloren op een gegeven moment vijf van de zeven competitiewedstrijden. En we haalden Babel: toen ik hem tegen Sparta zijn eerste bal zag aannemen schrok ik me te pletter. Hij kreeg de bal halverwege de helft van de tegenstander en had deze pas op eigen helft onder controle....als je dan Noa Lang uitleent aan Twente en je komt met deze tractor op de proppen. Dat was toch wel echt een dikke fout van Overmars.

Verder eens.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 28 april 2021 om 16:57:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 28 april 2021 om 16:52:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 28 april 2021 om 02:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 22:16:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 15:33:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 09:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 26 april 2021 om 22:53:

Maar dat soort wedstrijden zouden TH en Bosz altijd verliezen.
Sorry, Van Gaal was fantastisch. Waarheid.
Maar je draaft hier weer iets te door.
Je bent zo goed als je spelers namelijk.

Ten Hag won ook van Juventus Real Madrid, Tottenham, Valencia, Lille uit. Stond 1-4 voor tegen Chelsea met een heerlijk elftal. Dat zijn geen kleine wedstrijden.


Ik hou ook van Bosz, maar Bosz is waarschijnlijk echt iemand die nooit de belangrijke wedstrijden wint. Omdat over Ten Hag 'ook' te zeggen gaat mij te ver.

Ten Hag heeft nu 2 dubbels gewonnen.
En 3 jaar achter elkaar Ajax op de 1e plaats gekregen.
JC Cruijff schaal.
Halve finale CL
Kwart finale uefacup
2x voorrondes CL doorgekomen


Bosz is iemand die nog steeds geen fatsoenlijke prijs heeft gewonnen.
Bosz is de Tottenham onder de trainers.

O en Liam heeft gelijk over F. De Boer.

3x liever Ten Hag dan F.boer als coach.
Sorry Frank.

Als coach lijkt hij alleen maar slechter geworden.

Als Ten Hag ooit vertrekt zou ik gaan voor Arne Slot, Arsene Wenger, of Pep Guardiola.


Dat er met de haren bijslepen van Frank terwijl de discussie totaal niet over hem gaat, zegt genoeg. Dan moet er iets worden bedacht om de prestaties van Erik wat minder bleek te laten afsteken kennelijk.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. Eerste halve seizoen om te janken, derde seizoen zo mogelijk nog erger, zowel in de eredivisie als in de CL als in de EL, vierde seizoen gemixt. In de CL zwak en zonder vertrouwen en branie gespeeld - zeker thuis - in de EL enkel tegen Lille goed, in de eredivisie na een recordaankoop een goede reeks neergezet. Met een peperdure selectie wederom en toptalent uit de jeugd.

Dat aspect is al vaker genoemd, maar blijft een lastig gegeven voor de TH-ers. Hij werkt met ongekende middelen en mogelijkheden. Dat maakt vergelijkingen met trainers er direct voor al ondoenlijk.

Anyway, Slot zal niet meer vrijkomen - merkwaardige keuze van hem trouwens tenzij ze iets van investeerders en een nieuw stadion of i.d hebben voorgehouden? - Bosz zou absoluut kunnen. Zou ik toejuichen. Je weet iig dat je thuis er weer opvliegt in plaats die potten uit te zitten zoals nu vaak.

Maar goed, de komende reeks wedstrijden wordt langzaam uitbollen. Benieuwd naar de plannen van Overmars op transfergebied.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. (Schipahoy)
Sorry man, maar je maakt jezelf best wel ongeloofwaardig door dit te zeggen. Ik vind Ten Hag ook niet briljant, maar dit is echt veel te negatief uitgedrukt.

Structureel onderpresteren terwijl je vanaf 2018 winter aangesteld wordt en dan dit kan overleggen:

Ajax

Eredivisie 2x 2018/19, 2020/21
KNVB beker 2x 2018/19, 2020/21
Johan Cruijff Schaal 1x 2019* 2018 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 HALVE FINALE CL behaald
* 2019-2020 1e geworden en CL voetbal (Geen landstitel of JC schaal, ivm Covid)
* 2021 KWART FINALE Uefa cup behaald5 prijzen gewonnen sinds zijn komt en CL halve finale behalen vandaag de dag met Ajax staat gelijk aan misschien ook 2 prijzen.
Bijna het onmogelijk waar gemaakt in 2019.

En dan nog de Landstitel van 2020 die gestolen is van hem en de club en een eventuele JC supercup wedstrijd.


Dat komt uit op 5 officiële prijzen - waaronder 2 dubbels -
een glorieuze Europese prestatie in de CL
een kwart finale Uefacup

+- 160 Miljoen verdiend met de club met CL voetbal behalen en CL overwinningen

En 2 prijzen die de club en de trainer zijn ontnomen om te behalen.

titel 2020
JC schaal 2020
--------------------------

En dan kom jij een paar dagen nadat de dubbel zijn gewonnen en Ajax met veel pech de halve finale van de Uefa cup niet gehaald heeft met:

" structureel onder presteren " ?


TOTAAL ONGELOOFWAARDIG - NIET OBJECTIEF WAARDEOORDEEL.


Hoop bla bla, waarbij de kern is dat je vooral een gedevalueerde eredivisie neemt om TH's wapenfeiten te vieren.


Dat zegt genoeg. Daar moet je objectief naar kijken. Tegen jou moet je het tig keer zeggen, maar dan nog absorbeer je het niet. De voorsprong in middelen is nog nooit zo groot en structureel geweest. Zelfs PSV, dat altijd wel de financiële slag aankon is op enorme afstand gezet. Die moesten hun beste spelers verkopen om hun begroting niet te zeer in gevaar te brengen. Zij moesten Bergwijn verkopen, wij konden hem kopen, maar gingen voor een ander...

Zie je de verhoudingen nu meer in perspectief? Ajax kan gewoon de Bayern rol aannemen, maar wil dat - gelukkig en terecht - niet. Maar anders kopen ze de concurrentie gewoon leeg.

Andere clubs kunnen talent laten doorstromen, maar kunnen geen Tadic, Blind en Nico aantrekken om meer ervaring, kwaliteit en niveau erin te brengen.

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.

Dan stellen titels en bekers echt veel en veel minder voor. Het is bijna gewoon je ding doen en dan eindig je bovenaan. Dat is een wezenlijk andere uitgangspositie als die Ajax heeft ingenomen met voorgaande decennia. Ook tijdens de gouden periode van Van Gaal had PSV een prima competitief team met kwaliteit en routiniers.

Het verschil is gewoon te groot en groeiende, al naar gelang deze situatie voortduurt. Het binnenharken van titels en dubbels is geen glorieperiode Vito, maar de norm. Het is spijtig genoeg richting de Schotse competitie gegroeid, omdat clubs als PSV de slag niet tijdig hebben kunnen maken, om ook CL af te dwingen. Dat zal echt via een voorronde moeten, willen ze mee komen met Ajax. Of ze moeten een jaar briljant scouten.

Dan kun je wel vol ongeloof en hoofdletters statistieken lopen opsommen, maar die statistieken zijn enkel goed als het de uitgeholde eredivisie betreft.

In Europa is het één jaar goed geweest. Van de drie. Het derde seizoen was een drama. De overwinningen uit bij Lille en Valencia werden genoemd, maar waren zwaar geflatteerd. Er is qua veldspel 1 goede pot geproduceerd. En dat was toen TH na maandenlang eindelijk eens zijn koppigheid losliet en Alvarez van het middenveld haalde en Donny een linie terug liet komen. Waarmee het voetbal weer in de as kwam en er opgebouwd kon worden. Ook echt iets waar hij veel te lang aan vasthield.

Daarvoor was het puur Ziyech en een fantoomspeler als Promes die goals scoorden vanuit het niets. En dan een beschamende wedstrijd tegen Valencia, waar Ajax aan 1 punt genoeg had, zonder energie, zonder drive, zonder wilskracht en dare I say, zonder spelplezier thuis verliezen. Waarna een even teleurstellend tweeluik tegen Getafe volgde.

En dit jaar eigenlijk weer. Liverpool was bizar zwak: o punten. Atalanta had geen betere ploeg: 1 punt. Thuis verloren in de wedstrijd waar je ervoor diende te gaan. En weer niet vol druk erop, maar zoals vaker zo gedoseerd dat je je afvraagt of de urgentie was doorgedrongen.

Dan weer EL met enkel een goed optreden tegen Lille. Roma was een mindere ploeg dan Ajax. En als TH niet onderpresteert zoals ik stel, had hij doorgegaan tegen een mindere ploeg. En dan win je: o keer. Dan kun je wel over pech spreken, maar daar komt het wel op aan als je niet vol druk zet. Daar hebben ploegen als Roma juist moeite mee en dat is een tactiek waar Atalanta juist mee kan verrassen.

Gebruik dat wapen dan. Maar dan toch weer dat gedoseerde, waardoor je wel degelijk kansen krijgt, maar niet de trekker overhaalt en zonder overwinningen eruit vliegt tegen de mindere ploeg.

Dan is: onderpresteren. Een kwartfinale verandert daar niets aan. Die was enkel te danken aan twee overwinningen tegen een Deense dreumes en een goed tweeluik, thuis minder, tegen Lille. Geen Europese grootheid, maar op zijn dag een lastige ploeg.

Sorry, vind ik onder de streep niet op, maar onder norm. TH doet in de eredivisie wat hij moet doen, maar daarbuiten niet.


Ik vind dit ook niet echt bouwen aan een nieuwe topploeg. Dat bouwen doet vooral Overmars. Die mag weer kwaliteitsinvesteringen doen. Niet door beter veldspel of innovatie op het veld, waar Van Gaal wel toe in staat was zonder mega aankopen. Verschil - moet - er - zijn.
Ik snap je kritiek en ik deel die ook voor een deel.
Maar je maakt het zo negatief allemaal dat ik gewoon automatisch bijna hem ga verdedigen. Ik mis de nuance.


En zeggen dat hij 1 seizoen 'goed' gepresteerd heeft Europees en die prestatie is in het miljardenbal een halve finale CL.....

Dat je dat alleen maar 'goed' noemt vind ik ook weer zo summier. Sinds 1997 heeft Ajax niet meer in de halve finale gestaan.
En in 2019 is het veel moeilijker om daar te komen.

Dat zegt genoeg.

Uitstekend tot episch zou de juiste benaming moeten zijn voor een club die elk jaar moet vechten tegen 25 andere clubs met meer geld.....

Maar ik hoor het al, Ten Hag zie jij liever vanavond vetrekken dan morgen.

Duidelijk.De selectie van 2018-19 heeft de halve finale CL gehaald en ten Hag was daar trainer van. Sindsdien hebben we nooit meer twee generationele supertalenten tegelijkertijd in de ploeg gehad en sinds die twee weg zijn hebben we nog geeneens de knock-out fase van de CL gehaald. Dat soort spelers kan Ajax niet 1-op-1 vervangen echter we verwachten dan ook niet elk seizoen minstens de halve finale van de CL te halen, maar de knock-out fase van de CL bereiken was gezien de tegenstand de laatste twee seizoenen gewoon haalbaar. Zonder de Ligt en de Jong (balbezit en het spel verdelen) en dit seizoen Ziyech (creativiteit) zakt het spelbeeld weer terug naar een bedenkelijk niveau.

Als je elk seizoen één of twee van je sterkhouders verkoopt terwijl er flink geïnvesteerd wordt in vervangers en je hebt vervolgens iedere keer nog maanden nodig om je ideale elftal te vinden dan heb ik niet zo heel veel vertrouwen in de inbreng van ten Hag in het grote succes van 2018-19.Bijna alle teams wereldwijd zijn vaak maanden bezig als er spelers zijn vertrokken of zijn geblesseerd om weer in de beste samenstelling te komen die het beste werkt met de nieuwe spelers of reserves spelers. Gebeurd overal.
Verder, vervangers kopen die gasten zoals de ligt, de Jong of Ziyech vervangen is een utopie.

Een team op de juiste manier neerzetten voor de eerste x met nieuwe spelers die gekocht zijn of met wissels, en jeugd is veel lastiger dan de stuurlui aan wal altijd maar weer roepen.

Ps: wat sowieso het verlies van Dijk heeft gedaan bij Liverpool laat alleen maar weer zien hoe 1 speler het verschil kan maken.

De struggle die Liverpool al maanden heeft om dit op te lossen zegt genoeg. En dit met ontzettend veel spelers, middelen, top coach en wereld spelers.Je hebt helemaal gelijk Don.
Toch moeten we niet te snel tevreden zijn, we zijn Ajax.

Vorig jaar was echt niet goed, vooral de balans in het team niet. En op een gegeven moment zakte men ook mentaal door de ondergrens. Je had een straatlengte voor kunnen staan op AZ. We verloren op een gegeven moment vijf van de zeven competitiewedstrijden. En we haalden Babel: toen ik hem tegen Sparta zijn eerste bal zag aannemen schrok ik me te pletter. Hij kreeg de bal halverwege de helft van de tegenstander en had deze pas op eigen helft onder controle....als je dan Noa Lang uitleent aan Twente en je komt met deze tractor op de proppen. Dat was toch wel echt een dikke fout van Overmars.

Verder eens.

check eens dit elftal Liam ( beetje random opgesteld) 2004-2005 begin.

------- Stekelenburg ---------

-----Heitinga--Escudé---Maxwell
Pienaar-----Galásek ----- Nigel de Jong

---- Sneijder--------------Van der Vaart

-------- Ibrahimović ------ Mitea* wat een klasse spelers. Op de bank: Babel, O brien, Lobbont, Grygera, de Mul, Van damme, de ridder, Obodai, Sonck, Sikora, Yakubu


Met Koeman als trainer en Van Gaal als TD.


En wat gepresteerd?

Ajax eindigde de competitie op een tweede plaats. In de Champions League werd de groepsfase niet overleefd en in de KNVB beker kwam Ajax niet verder dan de halve finale. In de poule verloren ze uit zelfs bij Macabi telaviv.

Met dit materiaal? Toch een drama.Jaar ervoor kwamen ze ook niet de groepfase door, wel werden ze kampioen.

Ajax speelde in het seizen 2003/04 in de Eredivisie. Ajax eindigde de competitie op een eerste plaats en werd daarmee voor de 29e maal landskampioen. In de Champions League werd de groepsfase niet overleefd en in de KNVB beker kwam Ajax niet verder dan de achtste finale.

Groepsfase met: Milan, Celta de vigo, club brugge.
Weer geen groepsfase door. Zelfs verliezen van Brugge en Celta.


Met die spelers?


Basisopstelling Ajax:
Lobonț; Grygera, Pasanen, Escudé, Van Damme; Galásek, Van der Vaart, Maxwell; Pienaar, Ibrahimoviċ, Sikora

Toch een drama.... ?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 28 april 2021 om 16:57:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 28 april 2021 om 16:52:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 28 april 2021 om 02:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 22:16:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 15:33:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 09:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 26 april 2021 om 22:53:

Maar dat soort wedstrijden zouden TH en Bosz altijd verliezen.
Sorry, Van Gaal was fantastisch. Waarheid.
Maar je draaft hier weer iets te door.
Je bent zo goed als je spelers namelijk.

Ten Hag won ook van Juventus Real Madrid, Tottenham, Valencia, Lille uit. Stond 1-4 voor tegen Chelsea met een heerlijk elftal. Dat zijn geen kleine wedstrijden.


Ik hou ook van Bosz, maar Bosz is waarschijnlijk echt iemand die nooit de belangrijke wedstrijden wint. Omdat over Ten Hag 'ook' te zeggen gaat mij te ver.

Ten Hag heeft nu 2 dubbels gewonnen.
En 3 jaar achter elkaar Ajax op de 1e plaats gekregen.
JC Cruijff schaal.
Halve finale CL
Kwart finale uefacup
2x voorrondes CL doorgekomen


Bosz is iemand die nog steeds geen fatsoenlijke prijs heeft gewonnen.
Bosz is de Tottenham onder de trainers.

O en Liam heeft gelijk over F. De Boer.

3x liever Ten Hag dan F.boer als coach.
Sorry Frank.

Als coach lijkt hij alleen maar slechter geworden.

Als Ten Hag ooit vertrekt zou ik gaan voor Arne Slot, Arsene Wenger, of Pep Guardiola.


Dat er met de haren bijslepen van Frank terwijl de discussie totaal niet over hem gaat, zegt genoeg. Dan moet er iets worden bedacht om de prestaties van Erik wat minder bleek te laten afsteken kennelijk.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. Eerste halve seizoen om te janken, derde seizoen zo mogelijk nog erger, zowel in de eredivisie als in de CL als in de EL, vierde seizoen gemixt. In de CL zwak en zonder vertrouwen en branie gespeeld - zeker thuis - in de EL enkel tegen Lille goed, in de eredivisie na een recordaankoop een goede reeks neergezet. Met een peperdure selectie wederom en toptalent uit de jeugd.

Dat aspect is al vaker genoemd, maar blijft een lastig gegeven voor de TH-ers. Hij werkt met ongekende middelen en mogelijkheden. Dat maakt vergelijkingen met trainers er direct voor al ondoenlijk.

Anyway, Slot zal niet meer vrijkomen - merkwaardige keuze van hem trouwens tenzij ze iets van investeerders en een nieuw stadion of i.d hebben voorgehouden? - Bosz zou absoluut kunnen. Zou ik toejuichen. Je weet iig dat je thuis er weer opvliegt in plaats die potten uit te zitten zoals nu vaak.

Maar goed, de komende reeks wedstrijden wordt langzaam uitbollen. Benieuwd naar de plannen van Overmars op transfergebied.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. (Schipahoy)
Sorry man, maar je maakt jezelf best wel ongeloofwaardig door dit te zeggen. Ik vind Ten Hag ook niet briljant, maar dit is echt veel te negatief uitgedrukt.

Structureel onderpresteren terwijl je vanaf 2018 winter aangesteld wordt en dan dit kan overleggen:

Ajax

Eredivisie 2x 2018/19, 2020/21
KNVB beker 2x 2018/19, 2020/21
Johan Cruijff Schaal 1x 2019* 2018 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 HALVE FINALE CL behaald
* 2019-2020 1e geworden en CL voetbal (Geen landstitel of JC schaal, ivm Covid)
* 2021 KWART FINALE Uefa cup behaald5 prijzen gewonnen sinds zijn komt en CL halve finale behalen vandaag de dag met Ajax staat gelijk aan misschien ook 2 prijzen.
Bijna het onmogelijk waar gemaakt in 2019.

En dan nog de Landstitel van 2020 die gestolen is van hem en de club en een eventuele JC supercup wedstrijd.


Dat komt uit op 5 officiële prijzen - waaronder 2 dubbels -
een glorieuze Europese prestatie in de CL
een kwart finale Uefacup

+- 160 Miljoen verdiend met de club met CL voetbal behalen en CL overwinningen

En 2 prijzen die de club en de trainer zijn ontnomen om te behalen.

titel 2020
JC schaal 2020
--------------------------

En dan kom jij een paar dagen nadat de dubbel zijn gewonnen en Ajax met veel pech de halve finale van de Uefa cup niet gehaald heeft met:

" structureel onder presteren " ?


TOTAAL ONGELOOFWAARDIG - NIET OBJECTIEF WAARDEOORDEEL.


Hoop bla bla, waarbij de kern is dat je vooral een gedevalueerde eredivisie neemt om TH's wapenfeiten te vieren.


Dat zegt genoeg. Daar moet je objectief naar kijken. Tegen jou moet je het tig keer zeggen, maar dan nog absorbeer je het niet. De voorsprong in middelen is nog nooit zo groot en structureel geweest. Zelfs PSV, dat altijd wel de financiële slag aankon is op enorme afstand gezet. Die moesten hun beste spelers verkopen om hun begroting niet te zeer in gevaar te brengen. Zij moesten Bergwijn verkopen, wij konden hem kopen, maar gingen voor een ander...

Zie je de verhoudingen nu meer in perspectief? Ajax kan gewoon de Bayern rol aannemen, maar wil dat - gelukkig en terecht - niet. Maar anders kopen ze de concurrentie gewoon leeg.

Andere clubs kunnen talent laten doorstromen, maar kunnen geen Tadic, Blind en Nico aantrekken om meer ervaring, kwaliteit en niveau erin te brengen.

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.

Dan stellen titels en bekers echt veel en veel minder voor. Het is bijna gewoon je ding doen en dan eindig je bovenaan. Dat is een wezenlijk andere uitgangspositie als die Ajax heeft ingenomen met voorgaande decennia. Ook tijdens de gouden periode van Van Gaal had PSV een prima competitief team met kwaliteit en routiniers.

Het verschil is gewoon te groot en groeiende, al naar gelang deze situatie voortduurt. Het binnenharken van titels en dubbels is geen glorieperiode Vito, maar de norm. Het is spijtig genoeg richting de Schotse competitie gegroeid, omdat clubs als PSV de slag niet tijdig hebben kunnen maken, om ook CL af te dwingen. Dat zal echt via een voorronde moeten, willen ze mee komen met Ajax. Of ze moeten een jaar briljant scouten.

Dan kun je wel vol ongeloof en hoofdletters statistieken lopen opsommen, maar die statistieken zijn enkel goed als het de uitgeholde eredivisie betreft.

In Europa is het één jaar goed geweest. Van de drie. Het derde seizoen was een drama. De overwinningen uit bij Lille en Valencia werden genoemd, maar waren zwaar geflatteerd. Er is qua veldspel 1 goede pot geproduceerd. En dat was toen TH na maandenlang eindelijk eens zijn koppigheid losliet en Alvarez van het middenveld haalde en Donny een linie terug liet komen. Waarmee het voetbal weer in de as kwam en er opgebouwd kon worden. Ook echt iets waar hij veel te lang aan vasthield.

Daarvoor was het puur Ziyech en een fantoomspeler als Promes die goals scoorden vanuit het niets. En dan een beschamende wedstrijd tegen Valencia, waar Ajax aan 1 punt genoeg had, zonder energie, zonder drive, zonder wilskracht en dare I say, zonder spelplezier thuis verliezen. Waarna een even teleurstellend tweeluik tegen Getafe volgde.

En dit jaar eigenlijk weer. Liverpool was bizar zwak: o punten. Atalanta had geen betere ploeg: 1 punt. Thuis verloren in de wedstrijd waar je ervoor diende te gaan. En weer niet vol druk erop, maar zoals vaker zo gedoseerd dat je je afvraagt of de urgentie was doorgedrongen.

Dan weer EL met enkel een goed optreden tegen Lille. Roma was een mindere ploeg dan Ajax. En als TH niet onderpresteert zoals ik stel, had hij doorgegaan tegen een mindere ploeg. En dan win je: o keer. Dan kun je wel over pech spreken, maar daar komt het wel op aan als je niet vol druk zet. Daar hebben ploegen als Roma juist moeite mee en dat is een tactiek waar Atalanta juist mee kan verrassen.

Gebruik dat wapen dan. Maar dan toch weer dat gedoseerde, waardoor je wel degelijk kansen krijgt, maar niet de trekker overhaalt en zonder overwinningen eruit vliegt tegen de mindere ploeg.

Dan is: onderpresteren. Een kwartfinale verandert daar niets aan. Die was enkel te danken aan twee overwinningen tegen een Deense dreumes en een goed tweeluik, thuis minder, tegen Lille. Geen Europese grootheid, maar op zijn dag een lastige ploeg.

Sorry, vind ik onder de streep niet op, maar onder norm. TH doet in de eredivisie wat hij moet doen, maar daarbuiten niet.


Ik vind dit ook niet echt bouwen aan een nieuwe topploeg. Dat bouwen doet vooral Overmars. Die mag weer kwaliteitsinvesteringen doen. Niet door beter veldspel of innovatie op het veld, waar Van Gaal wel toe in staat was zonder mega aankopen. Verschil - moet - er - zijn.
Ik snap je kritiek en ik deel die ook voor een deel.
Maar je maakt het zo negatief allemaal dat ik gewoon automatisch bijna hem ga verdedigen. Ik mis de nuance.


En zeggen dat hij 1 seizoen 'goed' gepresteerd heeft Europees en die prestatie is in het miljardenbal een halve finale CL.....

Dat je dat alleen maar 'goed' noemt vind ik ook weer zo summier. Sinds 1997 heeft Ajax niet meer in de halve finale gestaan.
En in 2019 is het veel moeilijker om daar te komen.

Dat zegt genoeg.

Uitstekend tot episch zou de juiste benaming moeten zijn voor een club die elk jaar moet vechten tegen 25 andere clubs met meer geld.....

Maar ik hoor het al, Ten Hag zie jij liever vanavond vetrekken dan morgen.

Duidelijk.De selectie van 2018-19 heeft de halve finale CL gehaald en ten Hag was daar trainer van. Sindsdien hebben we nooit meer twee generationele supertalenten tegelijkertijd in de ploeg gehad en sinds die twee weg zijn hebben we nog geeneens de knock-out fase van de CL gehaald. Dat soort spelers kan Ajax niet 1-op-1 vervangen echter we verwachten dan ook niet elk seizoen minstens de halve finale van de CL te halen, maar de knock-out fase van de CL bereiken was gezien de tegenstand de laatste twee seizoenen gewoon haalbaar. Zonder de Ligt en de Jong (balbezit en het spel verdelen) en dit seizoen Ziyech (creativiteit) zakt het spelbeeld weer terug naar een bedenkelijk niveau.

Als je elk seizoen één of twee van je sterkhouders verkoopt terwijl er flink geïnvesteerd wordt in vervangers en je hebt vervolgens iedere keer nog maanden nodig om je ideale elftal te vinden dan heb ik niet zo heel veel vertrouwen in de inbreng van ten Hag in het grote succes van 2018-19.Bijna alle teams wereldwijd zijn vaak maanden bezig als er spelers zijn vertrokken of zijn geblesseerd om weer in de beste samenstelling te komen die het beste werkt met de nieuwe spelers of reserves spelers. Gebeurd overal.
Verder, vervangers kopen die gasten zoals de ligt, de Jong of Ziyech vervangen is een utopie.

Een team op de juiste manier neerzetten voor de eerste x met nieuwe spelers die gekocht zijn of met wissels, en jeugd is veel lastiger dan de stuurlui aan wal altijd maar weer roepen.

Ps: wat sowieso het verlies van Dijk heeft gedaan bij Liverpool laat alleen maar weer zien hoe 1 speler het verschil kan maken.

De struggle die Liverpool al maanden heeft om dit op te lossen zegt genoeg. En dit met ontzettend veel spelers, middelen, top coach en wereld spelers.Je hebt helemaal gelijk Don.
Toch moeten we niet te snel tevreden zijn, we zijn Ajax.

Vorig jaar was echt niet goed, vooral de balans in het team niet. En op een gegeven moment zakte men ook mentaal door de ondergrens. Je had een straatlengte voor kunnen staan op AZ. We verloren op een gegeven moment vijf van de zeven competitiewedstrijden. En we haalden Babel: toen ik hem tegen Sparta zijn eerste bal zag aannemen schrok ik me te pletter. Hij kreeg de bal halverwege de helft van de tegenstander en had deze pas op eigen helft onder controle....als je dan Noa Lang uitleent aan Twente en je komt met deze tractor op de proppen. Dat was toch wel echt een dikke fout van Overmars.

Verder eens.
Vorig jaar, ja er is al veel over gezegd door iedereen, inclusief doormijzelf.
Ik zie een samenloop van omstandigheden, Liam.


1. Halve finalist, maar toch weer voorrondes moeten spelen (viel slecht)
toch weer CL gehaald.

2. Vermoeidheid chronisch opgebouwd door de laatste 2 jaar bij een aantal kern spelers. 2018-2019 waren er 70 officiële wedstrijden voor Ajax + andere toernooien landen teams, Copa/ Afrika/ interlands.

3. Blessures
4. Vorm verlies
5. Aantal nieuwe aankopen die nauwelijks uit de verf kwamen of het moeilijk hadden , of niet goed genoeg bleken.

6. Scheidsrechter beslissing die daadwerkelijk een hele wedstrijd hebben verpest uit Chelsea en thuis Chelsea, goal afgekeurd Promes, penalty niet gegeven.

7. Daley Blind zijn hart problemen
8. Met 10 punten niet doorgaan naar de KO CL (wat zelden gebeurd) (de andere 2 hadden 11)
9. Spelers die de leegte van Schone, De Ligt, Frenkie moesten laten vergeten.


Deze zaken spelen allemaal mee met of een team in een flow kan blijven of niet. En het werd duidelijk aan het einde van 2020 dat de flow verdwenen was.

Toch heeft Ajax wel een periode gehad dat ik ze echt steeds meer in vorm zag komen en in een flow van overwinningen en heel mooi spel.

Lille 3:0
Fortuna Sittard 5:0 (0:0)
FC Groningen 2:0 (0:0)
Valencia 3:0
ADO Den Haag 2:0 (1:0)
RKC Waalwijk 2:1 (0:0)
Feyenoord 4:0 (4:0)
PEC Zwolle 4:2 (3:1)
Chelsea 4:4
FC Utrecht 4:0 (3:0)
Heracles Almelo 4:1 (1:0)

Deze games kwamen achter elkaar, waarvan ik Ajax thuis tegen Feyenoord en Utrecht echt heel erg sterk vond spelen en beiden teams werden helemaal weggetikt. Alles liep lekker. Tevens had Ajax 3 x gewonnen in de CL poule. Hoe Ajax Chelsea op een gegeven moment de wil oplegde en 1-4 voor kwam zag je opnieuw wat een klasse dat team herbergde.

Deze fase was de beste fase van dat seizoen, daarna kwam er een samenloop van omstandigheden zoals ik die hierboven ook heb beschreven.

 

+3/-0

Voor mij is de analyse heel simpel wat er onder Ten Hag gebeurd is, zo maar wat zaken:

- Het verlies van Schone, De Ligt en De Jong is nooit goed opgevangen, er zijn spelers gekocht met hele andere kwaliteiten (we zijn nog steeds op zoek naar bijvoorbeeld een creatieve middenvelder)
- Er is veel te veel middelmaat aangeschaft, Bandé, Marin, Magallan, Labyad, Promes, Klaiber, zelfs Alvarez is gewoon geen Ajax speler (voor 15 milj. is er een betere "Ajax" 6 te krijgen)
- Er werd in 20/21 veel te lang vast gehouden aan 2x een 6 in de vorm van Martinez en Alvarez, kortom het hele middenveld lag open omdat ze te laag stonden en werd constant overlopen. We wonnen wel met 0-3 in Valencia maar 5-3 verlies was ook mogelijk geweest.
- Het constant vasthouden aan Promes en Labyad dit seizoen was zeer ergerlijk
- Huur Babel en Lang verhuren
- Jammer genoeg zit er een leventijdsbrug tussen Unuvar/Taylor en vrij gekomen posities
- Antony maakt het ook niet helemaal waar, veel te statisch in zijn acties
- Kudus begon sterk maar helaas lang geblesseerd geweest
- vd Beek die in 19/20 compleet uit vorm was en liet zien dat de rest goed moet spelen om zelf uit te blinken (dit breekt hem nu ook op)
- DE tandem de Jong en Huntelaar brengen bij een achterstand en pompen en verzuipen spelen
- En zo zijn er nog wel wat zaken te vermelden

Zoals ik zei vind ik Ten Hag een goede trainer maar geen topper. Hij blijft zijn hoofd aan dezelfde steen stoten, waar Van Gaal weleens tactische ingrepen had die geweldig goed vielen, toont EtH het tegenovergestelde.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28 april 2021, 19:08:50.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Tim1983 schreef op 28 april 2021 om 18:50:

Voor mij is de analyse heel simpel wat er onder Ten Hag gebeurd is, zo maar wat zaken:

- Het verlies van Schone, De Ligt en De Jong is nooit goed opgevangen, er zijn spelers gekocht met hele andere kwaliteiten (we zijn nog steeds op zoek naar bijvoorbeeld een creatieve middenvelder)
- Er is veel te veel middelmaat aangeschaft, Bandé, Marin, Magallan, Labyad, Promes, Klaiber, zelfs Alvarez is gewoon geen Ajax speler (voor 15 milj. is er een betere "Ajax" 6 te krijgen)
- Er werd in 20/21 veel te lang vast gehouden aan 2x een 6 in de vorm van Martinez en Alvarez, kortom het hele middenveld lag open omdat ze te laag stonden en werd constant overlopen. We wonnen wel met 0-3 in Valencia maar 5-3 verlies was ook mogelijk geweest.
- Het constant vasthouden aan Promes en Labyad dit seizoen was zeer ergerlijk
- Huur Babel en Lang verhuren
- Jammer genoeg zit er een leventijdsbrug tussen Unuvar/Taylor en vrij gekomen posities
- Antony maakt het ook niet helemaal waar, veel te statisch in zijn acties
- Kudus begon sterk maar helaas lang geblesseerd geweest
- vd Beek die in 19/20 compleet uit vorm was en liet zien dat de rest goed moet spelen om zelf uit te blinken (dit breekt hem nu ook op)
- DE tandem de Jong en Huntelaar brengen bij een achterstand en pompen en verzuipen spelen
- En zo zijn er nog wel wat zaken te vermelden

Zoals ik zei vind ik Ten Hag een goede trainer maar geen topper. Hij blijft zijn hoofd aan dezelfde steen stoten, waar Van Gaal weleens tactische ingrepen had die geweldig goed vielen, toont EtH het tegenovergestelde.
Tim, sommigen dingen die je hierboven noemt zijn de meesten het ook mee eens.
Ik ook.

Maar laten we niet vergeten wat ik net hierboven al aangaf,
in 2019-2020 kwam Ajax wel degelijk in een sterke flow van wedstrijden, waarvan ik persoonlijk de 4-0 tegen Utrecht, 4-0 tegen Feyenoord en de 1-4 tegen Chelsea voordat ze door de scheidsrechter werden benadeeld op een ongehoorde manier, Ajax erg sterk vond spelen. Als het een beetje mee had gezeten ga je met 10 punten gewoon door in de knockout.


Ja, er zijn fouten gemaakt. Maar bij nieuwe spelers halen ( is hier ook al 100 x gezegd) is meestal 1/ 2 spelers die je haalt een succes en de ander middelmaat of een miskoop. Dit is inherent bij alle clubs bijna. Overigens Babel huren had totaal geen risico en of het wat zou worden of niet, je kan hem er beter bij hebben dan niet. Al met al was zijn huurperiode een mislukking, maar het had ook beter kunnen uitpakken.

Vergeet niet Tim, achteraf kunnen we allemaal wel zien wie goed was en wie niet.
Dat zien Ten Hag en Overmars ook. Iedereen. Het gaat er om of je het oog hebt om het te zien voordat je een speler koopt. Dat zal altijd zo blijven. Dus achteraf het - het beste weten - kunnen we allemaal.Ten Hag heeft voordelen en nadelen. Maar Frank de Boer en Peter Bosz ook.
Natuurlijk hopen we als fans dat trainers leren van hun fouten of hun valkuilen zien. En dat is vaak een reis voor veel trainers. De ene trainer leert het wel, de andere niet. Als Ten Hag echt briljant was geweest dan was hij ook al weggekocht.

Toch moet je als Overmars keuzes maken en afwegingen maken.
En ik denk dat Overmars steeds beter wordt als TD en steeds meer leert.
Ik denk dat hij daarom zal pleitten om ten Hag nog 1 jaar in ieder geval te behouden. Vanuit Ajax, Overmars, Sar denk ik dat men heel erg tevreden is met hem.

De kans dat een club in het buitenland hem wil hebben is groter dan dat Ajax hem gaat ontslaan.

En Tim, als je Ten Hag wil ontslaan met wie ga je dan komen?
En is het ooit voorgekomen dat een trainer de dubbel heeft gewonnen bij Ajax,
maar is ontslagen?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 11:25:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.
Daarnaast zal Ajax nooit het 'Bayern van Nederland' worden, of ze dat nou graag willen of niet.Met het ";Bayern van Nederland" bedoel ik niet dat Ajax net zo sterk is als Bayern, maar vooral dat de verhoudingen met de andere teams in de competitie min of meer hetzelfde zijn. Als je Nederland met Duitsland vergelijkt, is het duidelijk dat je qua financien, mogelijkheden etc. Ajax met Bayern kunt vergelijken en PSV met Borussia Dortmund. En die worden ook bijna nooit meer kampioen, maar zijn meestal wel de best of the rest. Daarna komt er een sloot subtoppers waarvan het ieder jaar afwachten is wie nu hoge ogen gooit. Net zoals wij dat met AZ en Feyenoord (en in mindere mate Vitesse) hebben.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 28 april 2021 om 19:35:

open/sluit de onderstaande quote:

Tim1983 schreef op 28 april 2021 om 18:50:

Voor mij is de analyse heel simpel wat er onder Ten Hag gebeurd is, zo maar wat zaken:

- Het verlies van Schone, De Ligt en De Jong is nooit goed opgevangen, er zijn spelers gekocht met hele andere kwaliteiten (we zijn nog steeds op zoek naar bijvoorbeeld een creatieve middenvelder)
- Er is veel te veel middelmaat aangeschaft, Bandé, Marin, Magallan, Labyad, Promes, Klaiber, zelfs Alvarez is gewoon geen Ajax speler (voor 15 milj. is er een betere "Ajax" 6 te krijgen)
- Er werd in 20/21 veel te lang vast gehouden aan 2x een 6 in de vorm van Martinez en Alvarez, kortom het hele middenveld lag open omdat ze te laag stonden en werd constant overlopen. We wonnen wel met 0-3 in Valencia maar 5-3 verlies was ook mogelijk geweest.
- Het constant vasthouden aan Promes en Labyad dit seizoen was zeer ergerlijk
- Huur Babel en Lang verhuren
- Jammer genoeg zit er een leventijdsbrug tussen Unuvar/Taylor en vrij gekomen posities
- Antony maakt het ook niet helemaal waar, veel te statisch in zijn acties
- Kudus begon sterk maar helaas lang geblesseerd geweest
- vd Beek die in 19/20 compleet uit vorm was en liet zien dat de rest goed moet spelen om zelf uit te blinken (dit breekt hem nu ook op)
- DE tandem de Jong en Huntelaar brengen bij een achterstand en pompen en verzuipen spelen
- En zo zijn er nog wel wat zaken te vermelden

Zoals ik zei vind ik Ten Hag een goede trainer maar geen topper. Hij blijft zijn hoofd aan dezelfde steen stoten, waar Van Gaal weleens tactische ingrepen had die geweldig goed vielen, toont EtH het tegenovergestelde.En Tim, als je Ten Hag wil ontslaan met wie ga je dan komen?
En is het ooit voorgekomen dat een trainer de dubbel heeft gewonnen bij Ajax,
maar is ontslagen?


Ik heb nergens vermeld dat je hem moet ontslaan. Als hij gaat vind ik het best. Ik geloof terdege dat er trainers rondlopen die met dit materiaal en budget prestaties kunnen halen. Michels en Van Gaal kwamen ook uit het niks. Flick nam het bij Bayern ook over als eerst assistent zijn en won de CL. En wat dacht je van Simeone. Dus tja.....

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28 april 2021, 20:20:11.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Tim1983 schreef op 28 april 2021 om 20:08:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 28 april 2021 om 19:35:

open/sluit de onderstaande quote:

Tim1983 schreef op 28 april 2021 om 18:50:

Voor mij is de analyse heel simpel wat er onder Ten Hag gebeurd is, zo maar wat zaken:

- Het verlies van Schone, De Ligt en De Jong is nooit goed opgevangen, er zijn spelers gekocht met hele andere kwaliteiten (we zijn nog steeds op zoek naar bijvoorbeeld een creatieve middenvelder)
- Er is veel te veel middelmaat aangeschaft, Bandé, Marin, Magallan, Labyad, Promes, Klaiber, zelfs Alvarez is gewoon geen Ajax speler (voor 15 milj. is er een betere "Ajax" 6 te krijgen)
- Er werd in 20/21 veel te lang vast gehouden aan 2x een 6 in de vorm van Martinez en Alvarez, kortom het hele middenveld lag open omdat ze te laag stonden en werd constant overlopen. We wonnen wel met 0-3 in Valencia maar 5-3 verlies was ook mogelijk geweest.
- Het constant vasthouden aan Promes en Labyad dit seizoen was zeer ergerlijk
- Huur Babel en Lang verhuren
- Jammer genoeg zit er een leventijdsbrug tussen Unuvar/Taylor en vrij gekomen posities
- Antony maakt het ook niet helemaal waar, veel te statisch in zijn acties
- Kudus begon sterk maar helaas lang geblesseerd geweest
- vd Beek die in 19/20 compleet uit vorm was en liet zien dat de rest goed moet spelen om zelf uit te blinken (dit breekt hem nu ook op)
- DE tandem de Jong en Huntelaar brengen bij een achterstand en pompen en verzuipen spelen
- En zo zijn er nog wel wat zaken te vermelden

Zoals ik zei vind ik Ten Hag een goede trainer maar geen topper. Hij blijft zijn hoofd aan dezelfde steen stoten, waar Van Gaal weleens tactische ingrepen had die geweldig goed vielen, toont EtH het tegenovergestelde.En Tim, als je Ten Hag wil ontslaan met wie ga je dan komen?
En is het ooit voorgekomen dat een trainer de dubbel heeft gewonnen bij Ajax,
maar is ontslagen?


Ik heb nergens vermeld dat je hem moet ontslaan. Als hij gaat vind ik het best. Ik geloof terdege dat er trainers rondlopen die met dit materiaal en budget prestaties kunnen halen. Michels en Van Gaal kwamen ook uit het niks. Flick nam het bij Bayern ook over als assistent en won de CL. En wat dacht je van Simeone. Dus tja.....Okay dan is dat duidelijk ;)


Toch is er hier een groep die hem weg wil liever vandaag dan morgen.
Okay, dat mag...het is een vrij land, maar met wie ga je dan komen?


PS: ik vind overigens dat Ten Hag, Overmars zich aan elkaar verbonden hebben en als je dus ook een spits van 22 miljoen euro haalt (mag halen) dan zou ik het een
beetje gaar vinden als hij nu vertrekt.

Bij mij is het meer nu, laat het maar zien nu Ten Hag en Haller, Kudus, Antony, Gravenbergh, laat het nu echt zien komend seizoen.

En nu je de dubbel binnen hebt, selecteer door en maakt het team nog veel sterker zodat je wedstrijden als Roma, Atalanta, Valencia nu wel kan klaren. Zoals het hoort.


Even wat anders:

Tim, Liam, (anderen) wie denk je dat deze zomer gaan vertrekken?

En welke spelers zou jij nu als Overmars erbij halen om het team te versterken?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 11:25:

(...) Het lijkt wel alsof sommigen van jullie nooit gevoetbald hebben (...)Precies dit vraag ik me al jaren af bij veel beslissingen van Overmars & co.

Gevoetbald in de wereldtop, met de wereldtop, weten wat er mogelijk is met een bal, wat er nodig is op niveau ... En dan toch bepaalde spelers aantrekken.

Nah ja. De lijst met blunders en miskopen is hier al vaak gepasseerd. Die is wel op te zoeken.

 

+1/-1

Off topic en bedoeld voor geïnteresseerden.

In "Ajax, de complete werken", uitgegeven in de jaren 90 en bestaande uit 39 losse bladen (afleveringen) met een specifiek thema, hebben van Gaal en Michels ooit hun voetbalvisie gegeven, verdeeld over de bladen.

Deze uitgaven zijn tweede hands nog te koop, o.a. via Marktplaats.
Ze zijn zeer de moeite waard.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 28 april 2021 om 22:45:

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 11:25:

(...) Het lijkt wel alsof sommigen van jullie nooit gevoetbald hebben (...)Precies dit vraag ik me al jaren af bij veel beslissingen van Overmars & co.

Gevoetbald in de wereldtop, met de wereldtop, weten wat er mogelijk is met een bal, wat er nodig is op niveau ... En dan toch bepaalde spelers aantrekken.

Nah ja. De lijst met blunders en miskopen is hier al vaak gepasseerd. Die is wel op te zoeken.Ben heel lang heel negatief over met name Overmars geweest en tuurlijk, veel spelers lijken gewoon domme aankopen te zijn. De manier echter waarop we jaren gebouwd hebben aan een financiele reserve die we nu inzetten om de Eredivisie volledig te domineren is simpelweg erg goed. Kan er niks anders van maken.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

ElSimao2 schreef op 28 april 2021 om 19:46:

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 11:25:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.
Daarnaast zal Ajax nooit het 'Bayern van Nederland' worden, of ze dat nou graag willen of niet.Met het ";Bayern van Nederland" bedoel ik niet dat Ajax net zo sterk is als Bayern, maar vooral dat de verhoudingen met de andere teams in de competitie min of meer hetzelfde zijn. Als je Nederland met Duitsland vergelijkt, is het duidelijk dat je qua financien, mogelijkheden etc. Ajax met Bayern kunt vergelijken en PSV met Borussia Dortmund. En die worden ook bijna nooit meer kampioen, maar zijn meestal wel de best of the rest. Daarna komt er een sloot subtoppers waarvan het ieder jaar afwachten is wie nu hoge ogen gooit. Net zoals wij dat met AZ en Feyenoord (en in mindere mate Vitesse) hebben.Ja ik geloof daar dus niet in. Als je elk jaar je team opnieuw moet opbouwen, en je beste spelers moet vervangen, is het onmogelijk een hegemonie in te zetten zoals Bayern in Duitsland. Hoeveel geld je ook meer hebt dan je opponenten.
Je vaart wel lekker, maar overal ontstaan steeds gaten in je boot.

Er komt vanzelf weer een cyclus dat er in de zomer bij Ajax net 5 basisspelers vertrekken en PSV toevallig wel een seizoen de boel bij elkaar weet te houden.

Bayern heeft daar nooit last van. Die kunnen in principe 90% van hun team bij elkaar houden als ze zin hebben.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 28 april 2021 om 22:45:

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 11:25:

(...) Het lijkt wel alsof sommigen van jullie nooit gevoetbald hebben (...)Precies dit vraag ik me al jaren af bij veel beslissingen van Overmars & co.

Gevoetbald in de wereldtop, met de wereldtop, weten wat er mogelijk is met een bal, wat er nodig is op niveau ... En dan toch bepaalde spelers aantrekken.

Nah ja. De lijst met blunders en miskopen is hier al vaak gepasseerd. Die is wel op te zoeken.Hier kan ik helemaal niks mee. Gedurende mijn leven heeft Ajax geen betere TD gehad dan Marc Overmars. Of andere Eredivisieclub for that matter.

 

+6/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 28 april 2021 om 16:57:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 28 april 2021 om 16:52:

open/sluit de onderstaande quote:

Mike1976 schreef op 28 april 2021 om 02:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 22:16:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 27 april 2021 om 15:33:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 09:17:

open/sluit de onderstaande quote:

DonVito schreef op 26 april 2021 om 22:53:

Maar dat soort wedstrijden zouden TH en Bosz altijd verliezen.
Sorry, Van Gaal was fantastisch. Waarheid.
Maar je draaft hier weer iets te door.
Je bent zo goed als je spelers namelijk.

Ten Hag won ook van Juventus Real Madrid, Tottenham, Valencia, Lille uit. Stond 1-4 voor tegen Chelsea met een heerlijk elftal. Dat zijn geen kleine wedstrijden.


Ik hou ook van Bosz, maar Bosz is waarschijnlijk echt iemand die nooit de belangrijke wedstrijden wint. Omdat over Ten Hag 'ook' te zeggen gaat mij te ver.

Ten Hag heeft nu 2 dubbels gewonnen.
En 3 jaar achter elkaar Ajax op de 1e plaats gekregen.
JC Cruijff schaal.
Halve finale CL
Kwart finale uefacup
2x voorrondes CL doorgekomen


Bosz is iemand die nog steeds geen fatsoenlijke prijs heeft gewonnen.
Bosz is de Tottenham onder de trainers.

O en Liam heeft gelijk over F. De Boer.

3x liever Ten Hag dan F.boer als coach.
Sorry Frank.

Als coach lijkt hij alleen maar slechter geworden.

Als Ten Hag ooit vertrekt zou ik gaan voor Arne Slot, Arsene Wenger, of Pep Guardiola.


Dat er met de haren bijslepen van Frank terwijl de discussie totaal niet over hem gaat, zegt genoeg. Dan moet er iets worden bedacht om de prestaties van Erik wat minder bleek te laten afsteken kennelijk.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. Eerste halve seizoen om te janken, derde seizoen zo mogelijk nog erger, zowel in de eredivisie als in de CL als in de EL, vierde seizoen gemixt. In de CL zwak en zonder vertrouwen en branie gespeeld - zeker thuis - in de EL enkel tegen Lille goed, in de eredivisie na een recordaankoop een goede reeks neergezet. Met een peperdure selectie wederom en toptalent uit de jeugd.

Dat aspect is al vaker genoemd, maar blijft een lastig gegeven voor de TH-ers. Hij werkt met ongekende middelen en mogelijkheden. Dat maakt vergelijkingen met trainers er direct voor al ondoenlijk.

Anyway, Slot zal niet meer vrijkomen - merkwaardige keuze van hem trouwens tenzij ze iets van investeerders en een nieuw stadion of i.d hebben voorgehouden? - Bosz zou absoluut kunnen. Zou ik toejuichen. Je weet iig dat je thuis er weer opvliegt in plaats die potten uit te zitten zoals nu vaak.

Maar goed, de komende reeks wedstrijden wordt langzaam uitbollen. Benieuwd naar de plannen van Overmars op transfergebied.

Maar hij onderpresteert bijna structureel. (Schipahoy)
Sorry man, maar je maakt jezelf best wel ongeloofwaardig door dit te zeggen. Ik vind Ten Hag ook niet briljant, maar dit is echt veel te negatief uitgedrukt.

Structureel onderpresteren terwijl je vanaf 2018 winter aangesteld wordt en dan dit kan overleggen:

Ajax

Eredivisie 2x 2018/19, 2020/21
KNVB beker 2x 2018/19, 2020/21
Johan Cruijff Schaal 1x 2019* 2018 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 CL voorrondes gewonnen en CL behaald
* 2019 HALVE FINALE CL behaald
* 2019-2020 1e geworden en CL voetbal (Geen landstitel of JC schaal, ivm Covid)
* 2021 KWART FINALE Uefa cup behaald5 prijzen gewonnen sinds zijn komt en CL halve finale behalen vandaag de dag met Ajax staat gelijk aan misschien ook 2 prijzen.
Bijna het onmogelijk waar gemaakt in 2019.

En dan nog de Landstitel van 2020 die gestolen is van hem en de club en een eventuele JC supercup wedstrijd.


Dat komt uit op 5 officiële prijzen - waaronder 2 dubbels -
een glorieuze Europese prestatie in de CL
een kwart finale Uefacup

+- 160 Miljoen verdiend met de club met CL voetbal behalen en CL overwinningen

En 2 prijzen die de club en de trainer zijn ontnomen om te behalen.

titel 2020
JC schaal 2020
--------------------------

En dan kom jij een paar dagen nadat de dubbel zijn gewonnen en Ajax met veel pech de halve finale van de Uefa cup niet gehaald heeft met:

" structureel onder presteren " ?


TOTAAL ONGELOOFWAARDIG - NIET OBJECTIEF WAARDEOORDEEL.


Hoop bla bla, waarbij de kern is dat je vooral een gedevalueerde eredivisie neemt om TH's wapenfeiten te vieren.


Dat zegt genoeg. Daar moet je objectief naar kijken. Tegen jou moet je het tig keer zeggen, maar dan nog absorbeer je het niet. De voorsprong in middelen is nog nooit zo groot en structureel geweest. Zelfs PSV, dat altijd wel de financiële slag aankon is op enorme afstand gezet. Die moesten hun beste spelers verkopen om hun begroting niet te zeer in gevaar te brengen. Zij moesten Bergwijn verkopen, wij konden hem kopen, maar gingen voor een ander...

Zie je de verhoudingen nu meer in perspectief? Ajax kan gewoon de Bayern rol aannemen, maar wil dat - gelukkig en terecht - niet. Maar anders kopen ze de concurrentie gewoon leeg.

Andere clubs kunnen talent laten doorstromen, maar kunnen geen Tadic, Blind en Nico aantrekken om meer ervaring, kwaliteit en niveau erin te brengen.

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.

Dan stellen titels en bekers echt veel en veel minder voor. Het is bijna gewoon je ding doen en dan eindig je bovenaan. Dat is een wezenlijk andere uitgangspositie als die Ajax heeft ingenomen met voorgaande decennia. Ook tijdens de gouden periode van Van Gaal had PSV een prima competitief team met kwaliteit en routiniers.

Het verschil is gewoon te groot en groeiende, al naar gelang deze situatie voortduurt. Het binnenharken van titels en dubbels is geen glorieperiode Vito, maar de norm. Het is spijtig genoeg richting de Schotse competitie gegroeid, omdat clubs als PSV de slag niet tijdig hebben kunnen maken, om ook CL af te dwingen. Dat zal echt via een voorronde moeten, willen ze mee komen met Ajax. Of ze moeten een jaar briljant scouten.

Dan kun je wel vol ongeloof en hoofdletters statistieken lopen opsommen, maar die statistieken zijn enkel goed als het de uitgeholde eredivisie betreft.

In Europa is het één jaar goed geweest. Van de drie. Het derde seizoen was een drama. De overwinningen uit bij Lille en Valencia werden genoemd, maar waren zwaar geflatteerd. Er is qua veldspel 1 goede pot geproduceerd. En dat was toen TH na maandenlang eindelijk eens zijn koppigheid losliet en Alvarez van het middenveld haalde en Donny een linie terug liet komen. Waarmee het voetbal weer in de as kwam en er opgebouwd kon worden. Ook echt iets waar hij veel te lang aan vasthield.

Daarvoor was het puur Ziyech en een fantoomspeler als Promes die goals scoorden vanuit het niets. En dan een beschamende wedstrijd tegen Valencia, waar Ajax aan 1 punt genoeg had, zonder energie, zonder drive, zonder wilskracht en dare I say, zonder spelplezier thuis verliezen. Waarna een even teleurstellend tweeluik tegen Getafe volgde.

En dit jaar eigenlijk weer. Liverpool was bizar zwak: o punten. Atalanta had geen betere ploeg: 1 punt. Thuis verloren in de wedstrijd waar je ervoor diende te gaan. En weer niet vol druk erop, maar zoals vaker zo gedoseerd dat je je afvraagt of de urgentie was doorgedrongen.

Dan weer EL met enkel een goed optreden tegen Lille. Roma was een mindere ploeg dan Ajax. En als TH niet onderpresteert zoals ik stel, had hij doorgegaan tegen een mindere ploeg. En dan win je: o keer. Dan kun je wel over pech spreken, maar daar komt het wel op aan als je niet vol druk zet. Daar hebben ploegen als Roma juist moeite mee en dat is een tactiek waar Atalanta juist mee kan verrassen.

Gebruik dat wapen dan. Maar dan toch weer dat gedoseerde, waardoor je wel degelijk kansen krijgt, maar niet de trekker overhaalt en zonder overwinningen eruit vliegt tegen de mindere ploeg.

Dan is: onderpresteren. Een kwartfinale verandert daar niets aan. Die was enkel te danken aan twee overwinningen tegen een Deense dreumes en een goed tweeluik, thuis minder, tegen Lille. Geen Europese grootheid, maar op zijn dag een lastige ploeg.

Sorry, vind ik onder de streep niet op, maar onder norm. TH doet in de eredivisie wat hij moet doen, maar daarbuiten niet.


Ik vind dit ook niet echt bouwen aan een nieuwe topploeg. Dat bouwen doet vooral Overmars. Die mag weer kwaliteitsinvesteringen doen. Niet door beter veldspel of innovatie op het veld, waar Van Gaal wel toe in staat was zonder mega aankopen. Verschil - moet - er - zijn.
Ik snap je kritiek en ik deel die ook voor een deel.
Maar je maakt het zo negatief allemaal dat ik gewoon automatisch bijna hem ga verdedigen. Ik mis de nuance.


En zeggen dat hij 1 seizoen 'goed' gepresteerd heeft Europees en die prestatie is in het miljardenbal een halve finale CL.....

Dat je dat alleen maar 'goed' noemt vind ik ook weer zo summier. Sinds 1997 heeft Ajax niet meer in de halve finale gestaan.
En in 2019 is het veel moeilijker om daar te komen.

Dat zegt genoeg.

Uitstekend tot episch zou de juiste benaming moeten zijn voor een club die elk jaar moet vechten tegen 25 andere clubs met meer geld.....

Maar ik hoor het al, Ten Hag zie jij liever vanavond vetrekken dan morgen.

Duidelijk.De selectie van 2018-19 heeft de halve finale CL gehaald en ten Hag was daar trainer van. Sindsdien hebben we nooit meer twee generationele supertalenten tegelijkertijd in de ploeg gehad en sinds die twee weg zijn hebben we nog geeneens de knock-out fase van de CL gehaald. Dat soort spelers kan Ajax niet 1-op-1 vervangen echter we verwachten dan ook niet elk seizoen minstens de halve finale van de CL te halen, maar de knock-out fase van de CL bereiken was gezien de tegenstand de laatste twee seizoenen gewoon haalbaar. Zonder de Ligt en de Jong (balbezit en het spel verdelen) en dit seizoen Ziyech (creativiteit) zakt het spelbeeld weer terug naar een bedenkelijk niveau.

Als je elk seizoen één of twee van je sterkhouders verkoopt terwijl er flink geïnvesteerd wordt in vervangers en je hebt vervolgens iedere keer nog maanden nodig om je ideale elftal te vinden dan heb ik niet zo heel veel vertrouwen in de inbreng van ten Hag in het grote succes van 2018-19.Bijna alle teams wereldwijd zijn vaak maanden bezig als er spelers zijn vertrokken of zijn geblesseerd om weer in de beste samenstelling te komen die het beste werkt met de nieuwe spelers of reserves spelers. Gebeurd overal.
Verder, vervangers kopen die gasten zoals de ligt, de Jong of Ziyech vervangen is een utopie.

Een team op de juiste manier neerzetten voor de eerste x met nieuwe spelers die gekocht zijn of met wissels, en jeugd is veel lastiger dan de stuurlui aan wal altijd maar weer roepen.

Ps: wat sowieso het verlies van Dijk heeft gedaan bij Liverpool laat alleen maar weer zien hoe 1 speler het verschil kan maken.

De struggle die Liverpool al maanden heeft om dit op te lossen zegt genoeg. En dit met ontzettend veel spelers, middelen, top coach en wereld spelers.Je hebt helemaal gelijk Don.
Toch moeten we niet te snel tevreden zijn, we zijn Ajax.

Vorig jaar was echt niet goed, vooral de balans in het team niet. En op een gegeven moment zakte men ook mentaal door de ondergrens. Je had een straatlengte voor kunnen staan op AZ. We verloren op een gegeven moment vijf van de zeven competitiewedstrijden. En we haalden Babel: toen ik hem tegen Sparta zijn eerste bal zag aannemen schrok ik me te pletter. Hij kreeg de bal halverwege de helft van de tegenstander en had deze pas op eigen helft onder controle....als je dan Noa Lang uitleent aan Twente en je komt met deze tractor op de proppen. Dat was toch wel echt een dikke fout van Overmars.

Verder eens.Eens. Niet te snel tevreden zijn.
Ik ben dan ook zeker niet tevreden.
Zeker niet.

Europese glorie is voor mij veel meer waard dan een dubbel bv. Al weet ik dat CL voetbal zo belangrijk is financieel.
Roma niet eruit knikkeren en Atalanta er niet onder krijgen uit bv met 2-0 voorsprong zijn allemaal onnodige resultaten. Ajax had in de halve finale nu moeten staan. En dat was terecht geweest en konden zich meten met een heel stabiel United.

Velen zaken kunnen nog veel beter.
Op vele gebieden. Ik geef je zo een lijst ;]

Maar als het alleen maar negatief is hier op dit forum dan krijg ik echt de kriebels als de club net weer de dubbel gewonnen heeft en voor 4 jaar op rij de CL heeft behaald en in een korte tijd de Uefacup finale en de halve finale CL. De hele wereld laten zien hoe je nou eigenlijk mooi voetbal speelt. Iedereen was voor AJAX. En dat voor 1/6 van het geld wat real, Juve, spurs hebben.

Dit bericht is gewijzigd op 28 april 2021, 23:14:42.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 11:25:

open/sluit de onderstaande quote:

SchipAhoy schreef op 27 april 2021 om 19:54:

Ajax zit op 1 of 2 trappen hoger qua niveau op trainingen, in kwaliteit en intensiteit. Dat zie je als de een tempo hoger schakelen. Zowel tegen PSV als tegen AZ. Dat is geen oneerlijke blik naar TH, dat is een feit. Maar dan moet je wel durven kijken en analyseren zonder clubbril. Die we vanzelf opzetten.Lees jij eigenlijk wel wat je zelf schrijft? Ten Hag presteert onvoldoende, en kampioen worden stelt vrijwel niks voor omdat het niveau op de Ajax training 1 of 2 trappen hoger ligt dan de concurrentie.

Daar is ie dan toch zelf verantwoordelijk voor!? Denk je dat de kaboutertjes er voor zorgen dat spelers als Timber, Rensch en Gravenberch zich zo ontwikkelen? Denk je dat het door het magische theewater in de kantine komt dat Edson zich ineens in het team weet te spelen en het "Europees" tactische spel begint te begrijpen? Vrijwel alle jonge talentvolle spelers onder Ten Hag ontwikkelen zich tot spelers die interessant zijn voor grote Europese clubs, maar laten we dat vooral niet aan TH toeschrijven.

En kom niet aan met dom gelul dat een spelersgroep intrinsiek goed genoeg is en dat een trainer niks toe voegt. Je hoeft maar een blik te werpen op het Nederlands elftal onder Koeman of De Boer om te zien wat voor wereld van verschil dat maakt.

Een berg goede spelers bij elkaar kopen en denken dat ze fluitend kampioen worden is bullshit. Zie de vele voorbeelden in de Premier League.

Daarnaast zal Ajax nooit het 'Bayern van Nederland' worden, of ze dat nou graag willen of niet. Om een echte Europese topclub te worden moet je 4/5 jaar aan een stuk de vaste kern bij elkaar kunnen houden. Dat gaat Ajax NOOIT lukken vanwege het enorme verschil in geld tussen Ajax en de Europese topclubs. Talentvolle spelers dienen zich gelukkig met regelmaat aan, maar worden ook net zo snel weer weggekocht.

Ten Hag moet ELK seizoen weer nieuwe spelers inpassen, nieuwe koppels zoeken en de daarbij horende afstemming bedenken, uitleggen en erin slijpen. Het lijkt wel alsof sommigen van jullie nooit gevoetbald hebben zeg. Je weet toch zelfs op een amateurveld hoe chemie tussen spelers groeit als een team lang samenspeelt?

Als Ajax de boel bij elkaar kan houden deze zomer en weer wat kwaliteit kan toevoegen aan de selectie zie ik Ten Hag zeker weer een nieuwe zegentocht in Europa aanvoeren.Mooi en gepassioneerd geschreven.
Goed gezegd. Ik als voetballer en coach ben het er hier dan ook weer mee eens.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 23:04:

Hier kan ik helemaal niks mee. Gedurende mijn leven heeft Ajax geen betere TD gehad dan Marc Overmars. Of andere Eredivisieclub for that matter.Ik heb toch meer met Ton Harmsen. Die nam na slechte wedstrijden wat sneller maatregelen.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Fier Koen schreef op 28 april 2021 om 23:40:

open/sluit de onderstaande quote:

RojoCoko schreef op 28 april 2021 om 23:04:

Hier kan ik helemaal niks mee. Gedurende mijn leven heeft Ajax geen betere TD gehad dan Marc Overmars. Of andere Eredivisieclub for that matter.Ik heb toch meer met Ton Harmsen. Die nam na slechte wedstrijden wat sneller maatregelen.Ah, dat plaatst een hoop van je posts in perspectief.

 

+3/-2

Deze normale topic is open en bestaat uit 89 pagina's: 1 2 3 4 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 85 86 87 88 89

Ajax Forum » Historie » Erik ten Hag