Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax Forum » Historie » Erik ten Hag

Deze normale topic is open en bestaat uit 89 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 85 86 87 88 89

Alle spelers ogen zo vermoeid. En dat zal er niet beter op worden de komende zware weken. En de tegenstanders ruiken bloed...

 

+1/-0

Je kunt er van alles op loslaten maar wat er nu gebeurt is ook wel degelijk een unieke samenloop van omstandigheden. Zoveel blessures op het verkeerde moment, telkens is de timing slecht qua beschikbare spelers. Gisteren waren Hakim, Quincy en Daley er weer bij maar je wist op voorhand dat ze niet wedstrijdfit waren. Dan wordt het lastig tegen AZ dat lekker makkelijk onder druk uitvoetbalt, zeker als het bij Ajax een zooitje is.

Ook uit bij AZ speelden we met een gelegenheidselftal. Alleen tegen Chelsea uit en Utrecht/Feyenoord thuis hadden we de basiself staan. 3 wedstrijden op een heel seizoen met het beste team kunnen spelen is nogal weinig. In eerste instantie verspeelde Ajax vervolgens in de competitie wat punten door ongelooflijke gemakzucht maar nu komt het vooral door onderbezetting.
Gisteren speelden we misschien wel met teveel linkspoten, er zat geen enkel overleg in het team. Je ziet ook dat je een Veltman gewoon mist, Mazraoui is ook gewoon beter dan speeldoos Dest. En Tadic is een oude man geworden, gaat niets meer vanuit. Achter hem heb je te weinig kwaliteit in de spits.

Alles bij elkaar faalt men nogal in Amsterdam momenteel. De titel is eigenlijk al niet meer te halen, we zijn een vroege koploper in een vlakke Tour etappe die al 20 kilometer voor de finish is achterhaald. Kansloos dus.

En ja dat Ten Hag dat simpele foefje van Slot (Koopmeiners breed naar links in de opbouw) niet wist op te lossen was gewoonweg schrijnend.

 

+2/-0

Quote:
“ ..........
Dat een Ziyech aan Overmars is opgedrongen door Piet Keizer (live-getuige), dat ze daarover twijfelden zette Bosz al aan het denken en het was Piet Keizer die zijn vriend Hans van der Zee aangaf dat de techniek van een aanvaller bij Ajax te weinig aan de basis stond.
Hans zei in september 2015 in het verenigingsrestaurant van het stadion in bijzijn van mij en twee kennissen en Piet dat hij meteen inzag waarom ze zeiden dat werkelijke techniek komt in bewegingsnatuur van een linksbenige die rechtsaf diagonaal snelt en radarogend linksaf denkt, zoals Piet Keizer was met Gerrie Muhren. Hans had David Neres op de korrel, Piet in zijn nopjes, vers achtienenhalf jaar oud. Hans ging hem actief scouten, en met uitdrukkelijke toestemming van Sao Paulo mocht Hans ook ontwikkelingscoaching op individuele basis aan hem geven. Ik bracht ze Bertrand Traore aan het verstand en zei dat Hakim Ziyech ook moest komen.
Per augustus 2016 was er nog geen groen licht, want hij kostte 10 miljoen euro en dat lag gevoelig voor Marc Overmars met de toezichthouders.

Ze waren het seizoen 2015-2016 samen met Celtic geëlimineerd in de EL Poule door Molde en Fenerbahce. Piet had gezegd dat Ziyech, Traore en Neres moesten komen. Marc durfde niet. Piet zei, haal dan tenminste Ziyech om te bewijzen hoeveel zo'n dieptebesteding de kwaliteit opvoert. Toen zich dat toonde, wilde Bosz Traore laten kopen en Neres ook. Toen werd de discussie dat ze maar 1 extra bedrag mochten opnemen in de winter, en kozen ze dat Neres werd gekocht. Traore was toch al bij Ajax, en Bosz dacht dat het voor zich sprak dat Traore na het jaar mocht blijven.

Toen speelden ze de finale in 2017 in Solna, koos elftalarchitect Kruzen niet voor Traore Neres Ziyech in de aanval, en nadat Traore met Dolberg en Younes verdronk, kreeg Kruzen het verwijt dat de dieptebesteding Neres niet was ingezet, dat Ziyech en Traore op het tweede plan speelden, niet genoeg dichterbij het doel, en dat bij wijze van een Traore ook gepasseerd ging worden mits hij in Ajaxhanden was. Er werd een geldzakenwaardediscussie gevoerd, omdat Bosz van Spijkermand en L'Ami afwilde en Bergkamp naar het academieproject wilde verzetten. Al met al werd toen besloten dat als straf Traore niet gekocht ging worden en als open provocatie en dat de seizoensevaluatie nog ging komen. De bespreking met Edwin van der Sar en Marc Overmars begon daarom al met een ijzige huid. Bosz eiste dat Kruzen niet meer te maken zou hebben met die gekke assistenten, als het minste gebaar van respect voor de Europa League finale en de 81 punten. Bergkamp had met Keizer en Van der Zee al geconstateerd dat de daadwerkelijke kwaliteit tegen Mourinho en Cocu te weinig afhing van de linksbenigen, die bracht enkel dat naar boven bij Sar en Overmars. Wat hij vergat te zeggen is dat hij en de overige assistenten evenmin en zelfs minder dan Kruzen, hebben aangedrongen op het weghalen van Dolberg en Younes, die juist alle voorspraak hadden van met name Bergkamp. Dus was Bergkamp zo verkeerd om opportunistisch Kruzen een hak te zetten na de misgelopen trofeeën, terwijl Bosz al over de rooie was over dat Traore niet kwam en al had laten weten aan een informerende club dat hij nog niet met Ajax tot een intentie over het volgende seizoen in overeenstemming was. Toen Bosz begreep hoe niet enkel alleen Traore niet doorging maar Kruzen aangevallen werd nadat de assistenten hen nooit hadden geholpen, was hij buiten zijn positieven en kon hij niet meer woorden uitbrengen over de dolksteek in de rug. Hij verliet de omgeving van het stadion met zijn telefoon aan zijn oor en de smoor tussen zijn tanden van de laffe werkcultuur bij Ajax, niet in de teamkleedkamer maar boven bij de hoge omes slim doen, Dat plotseling ook Bazoer verkocht was winter 2017, en Tete en Riedewald in zomer 2017 weggingen, was ook een doorn in het oog waardoor er gestookt werd.. Ik wist het al voordat Bosz werd aangesteld, en adviseerde via Jordi aan hem niet bij Ajax in te stappen, omdat de slangenkuil er was omdat met Frank de Boer alleen Orlando Trustful was vertrokken, toen ik dat hoorde zag ik af van verenigingsbezoeken, nadat ik al in de winter 2015 nav de gemanipuleerde ledenvergadering, al helemaal bij geboden vrijkaartjes besloten had om nooit meer naar het stadion te gaan samen met Tscheu Piet Johan.

Toen na instorting van Nouri en rond het tegenvallende presteren van de Spijkermand en Marcel Keizer, zakenvriend van Piet werd gevraagd om zijn mening vroeg zakenvriend van Piet aan Jeroen Slop of hij wilde vragen aan Marc en Edwin waarom ze op Marcel waren uitgekomen en weer terug bij af bij Spijkermand waren, en toen hoorde de zakenvriend van Piet van Jeroen dat Piet zijn feedback was ingebracht door Dennis Bergkamp en dat dit moest zorgen dat Piet meer kon zeggen. Terwijl Piet en Hans geen problemen met Kruzen Bosz hadden, behalve dat ze graag hadden verteld dat de linksbenigen voorin moesten spelen. Zo vond Slop uit dat zakenvriend van Piet nog kritischer over het jaar 2015-2016 was dan over 2016-2017, en dat Bergkamp had gelogen over de geestessteun en de samenspraak van Piet, en daarom nam de directie tenslotte het besluit om niet alleen Marcel maar ook Bergkamp en Spijkerman te ontslaan voor het onjuist voorspiegelen van de analyse van Piet. Overmars hoorde de geluiden aankomen en zorgde dat hij meteen al Ten Hag kon aankondigen en Schreuder voorgemasseerd werd, zelfs weken voordat de stekker uit Marcel consorten was getrokken. Dat Slop zich bleef melden bij Piet na de transfers van Traore en Ziyech en Neres was niet uit amicaliteit, maar uit informatiewinning om de toezichthouders te kunnen vertellen waar de koersgewijzigde wijsheid over voetbal uit voortkwam.

Toen de zakenvriend van Piet uitvond van de luiheid van Slop Overmars Sar ( s.o.s. in onze boeken ) , zei hij hen dat per 2019 Slop en het bestuur moesten gaan aftreden als dit binnenskamers gelaten kon worden. Het was voor mij reden om aan zakenvriend van Piet en Hans bij oudjaar 2017 ook met thema 2018 te adviseren om tenminste een linksbenige aankoop te eisen per transfertermijn, en ook de vorige zomer te gaan inhalen met een extra linkspoot. En om hem te attenderen dat Overmars onterecht via Freek Jansen liet uitgaan dat Bergkamp door inmengingen en invloed van Piet was ontslagen. Piet liet Freek Jansen horen dat hij kwaad was over de beschuldiging, en dat hij moest invullen dat Overmars en Sar hadden gefaald of dat hij nooit meer met hem ging praten. Dit maakte hij niet ervanen leidde ertoe dat Freek Jansen naar AD Sportwereld vertrok om anders dan alleen Ajax te mogen verslaggeven, waarbij hij Willem Visser ook verteld moest hebben waarom hij bij Piet niet meer binnen mocht, waarna Willem Visser hem in genade aannam en Willem zelf dan maar ging toespitsen op Ajax. Willem heeft nog met de familie Keizer gezeten, na zijn overlijden, om zowel AD, VI te laten verontschuldigen voor Freek Jansen en boden ze de autobiografie en in memoriam te willen verzorgen, als ze genade werd verleend. Na aarzeling van familie koos familie dus wel voor de genade richting pers. Zo was in zomer 2017 enkel Wober gehaald, kwamen in 2018 eerst per winter Tagliafico, in de zomer 2018 Blind, Jensen en Tadic, in winter 2019 Salahedinne, in zomer 2019 Rasmussen, Pierie, Fitz-jim, Martinez en Mendez. Afijn, ook Sanchez was link in zomer 2017 over de kwestie van Kruzen en trok de deur achter zich dicht. Nouri en Sanchez waren maatjes, meer dan je zou verwachten, dus Nouri was al verslagen voordat hij instortte, door het vertrek van Sanchez en dit maakte de instorting met het ook ontvallen van Traoree compleet. Dat Kluivert, Sinkgraven en Younes vertrokken een zomer later in 2018, had ook te maken met de vele tegenvallers in de communicatie, en niet alleen met geld en ook dat Wober ongewild werd in winter 2019 was raar. Dat Dolberg in een diepe dip kwam te zitten, had ook te maken met hoe je het elftalploegje inricht, waarin Dolberg geen vastigheid kreeg en die ging een succesjaar later toch ook weg, weer door absente communicatie.

In dat perspectief heb je nu dus de situatie dat Christian Poulsen met Dealy Blind de scepter zwaait als elftalarchitecten en Tenhag+Veltman+Ouaali de teambazen zijn, en zijn we net zo bezig als indertijd met elftalarchitecten Spijkermand+Bergkamp+Ouaali en teambaas Marcel Keizer. Er is geen lering getrokken bij de heersende bedrijfsleiders Sar en Overmars. Er komt een zootje misbaksels ongeveer net zo slecht als wat weg moest, terug in het toezicht en bestuur van Ajax. Het enige dat klopt is Lenderink, Mensing en Geelen, waardoor vergaderingen altijd in de tas van de heersende bedrijfsleiders Sar en Overmars is. Want wie weet en beweert het fijne over de wantoestanden (voormeld) aan Sar en Overmars hun kerfstokken? Schoongewassen handen,, vermeende onschuld!, Hogeschoolrokade.!. Reputatieherstellende communicatie.!! :P :denk :I ;)

Aldaar voorts ons lofwuivende zwijgen, aldus althans 99,5 procent van Ajax. :\(

(muv ons uiterst erudiet Ajaxsupporters forumledenbestand ;B B) :D :) )

.....Einde Quote....

@Luigi


Dank voor dit uiterst leerzaam inkijkje in de slangenkuil Ajax waar het wemelt van deksels op beerputten.. En vooral ego-centrisch onvermogen..
Helaas zijn er nog wat getuigenissen nodig van meerdere betrokkenen om waarheidsvinding en betrouwbare geschieds-schrijving van jouw info te maken ; want wat wel duidelijk is : de Omerta zit in de voetbalwereld (Ajax)nog dieper ingebakken dan in de Camorra in de Laars van Italië..

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 2 maart 2020, 16:32:32.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Hagmagweg schreef op 02 maart 2020 om 15:58:

Alle spelers ogen zo vermoeid. En dat zal er niet beter op worden de komende zware weken. En de tegenstanders ruiken bloed...Voetballers leven als koningen. Ze hoeven maar 1 of 2 keer per week een paar uurtjes echt presteren. Hoewel Ten Hag grotendeels het probleem is (het is nu overduidelijk dat hij een prima trainer is voor de subtop in Nederland), wil ik niet alles op hem afschuiven.

Wat moeten wij wel niet? Ik ben ook wel eens moe aan het einde van een werkweek, maar als ik zo presteer als zij dat momenteel doen op het veld, dan krijg ik flink op m'n donder.

 

+1/-0

Tactisch vind ik hem ook niet overtuigend. Op bepalende momenten maakt hij regelmatig fouten. Hij durft niet om hard in te grijpen of risico's te nemen. Als een tegenstander jou tactisch de baas is kun je met een reactie komen. Die blijft vaak uit, want ik zie Ajax in slechte wedstrijden de boel niet omdraaien. Het drukzetten tegen AZ leek bijvoorbeeld nergens op. Je kwam overal op het veld te laat.. en als een centrumverdediger doordekt en de rest volgt niet ziet het er nogal kinderlijk uit.

Verder was het duidelijk dat het minder zou worden zonder Frenkie en De Ligt. Dat de aankopen dan zo bagger zijn is heel teleurstellend. Alleen Martinez is een prima aankoop en dan speelt hij vaak nog niet eens op de positie waar hij voor is aangetrokken.

Toch vind ik het verschil tussen de eerste seizoenshelft en de huidige fase heel groot. In de CL hebben ze het niet slecht gedaan. Door arbitrale dwalingen verlies je de strijd met Chelsea en dat kost je uiteindelijk de kop. In de competitie 2x gelijk, de rest allemaal gewonnen en vaak met ruime cijfers. Daar zaten ook goede wedstrijden tussen. De afgelopen weken lukt het ze niet eens om kansen te creëren. De opbouw mislukt vaak met cruciale gevolgen. Je hebt met spelers te maken die net terugkomen van blessures die direct de kar moeten trekken. De vervangers van de geblesseerden bakken er allemaal niks van. Het is niet niks he...

Je verliest even Ziyech (de belangrijkste man), Promes, Neres, Blind. Vervanger Labyad begon net wat beter te spelen > boem direct een blessure eroverheen. Zelfs Veltman mis je nu, want Schuurs maakt gigantisch veel fouten. Niet alleen aan de bal. Ook tactisch en in de duels. Hij heeft geen idee wat hij doet.

Dest die aan het begin van het seizoen fantastisch speelde heeft nu veel moeite. Is niet gek. Pas zijn eerste volledige seizoen en dat gaat zijn weerslag hebben aan het einde van het jaar. Dit hebben we vaker gezien. Normaal zou je dan Mazraoui achter de hand hebben. Helaas heeft hij veel pech dit seizoen met blessureleed. Hij heeft geen lange reeks achter elkaar kunnen spelen en het leek niet op de speler van vorig seizoen.

Dat zijn even 7 spelers. Waarvan 3 belangrijke aanvallende krachten. Dan heb je nog Tadic die het hele seizoen als een natte krant speelt. Hij is nog aardig vaak betrokken geweest bij de goals. Alleen qua spel was hij niet overtuigend tot op heden.

Tja. De realiteit is dat je te ver terugvalt als je zoveel belangrijke spelers moet missen. Dat heb je kunnen zien aan PSV met Malen, Bergwijn en anderen die wegvielen. Daar bleef bar weinig van over.

Het vervelende is alleen dat dit een oogstseizoen had moeten worden. Want hierna vertrekken veel basisspelers en dan val je sowieso weer terug.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

liam schreef op 02 maart 2020 om 16:15:

(...) En ja dat Ten Hag dat simpele foefje van Slot (Koopmeiners breed naar links in de opbouw) niet wist op te lossen was gewoonweg schrijnend.Ik vind dat ook de spelers dat moeten zien.

En dan zijn er een aantal opties:
- zelf oplossen;
- kenbaar maken bij de trainer en vragen wat te doen.

 

+1/-0

Het bewijs staat hier in dit topic, heb al maanden geleden gezegd dat Erik gewoon geen toptrainer is, kreeg flink wat tegenstand van sommige forumleden maar de ogen gaan langzamerhand open. Ik vind het echt een flater van Overmars en Van der Sar om deze trainer aan te stellen, ben gewoon altijd tegen geweest. Dit seizoen wordt alles uit verband getrokken met alle gevolgen van dien. De man komt helemaal als een bezeten "know no" over. Hij wilde robots maken van zijn spelers maar ergens ging het mis. Een grappige uitspraak is van Blind "wij zijn mensen en geen robots". Tja dat zal Erik wel pijn gedaan hebben....

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 02 maart 2020 om 23:39:

(...) Een grappige uitspraak is van Blind "wij zijn mensen en geen robots". (...)Ik heb anders een sterk vermoeden dat Blind en kastje ingebouwd heeft gekregen,
waarmee hij op afstand bestuurd wordt ...

Door een arts met Feijenoord of AZ symphatiën ... :\(

 

+1/-0

Ach die kale is assistent trainer geweest bij PSV.... Dus tja.... Over die mispeer van Blind blijf ik ook duidelijk, Schuurs loopt veel te hoog in niemandsland, laat Boadu gewoon in zijn rug vrij lopen. Het is 100% de fout van Blind maar wat Schuurs doet klopt ook niet, waarom ga je in niemandsland lopen, terwijl de andere CV links compleet uit het centrum loopt.... Wilde hij opstomen om er in te koppen? Dest denkt ook zo, vd Beek ook zo.... Die gasten verdedigen nooit....

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 02 maart 2020 om 23:39:
(...) Een grappige uitspraak is van Blind "wij zijn mensen en geen robots". Tja dat zal Erik wel pijn gedaan hebben....Het bezien op een manier dat het Ajaxprobleem wijder is dan alleen Erik ten Hag,
Marc Overmars is de teambaas, doet alle budgetbemiddeling
Henk Veldmate is eindverantwoordelijke voor zoektochten buiten de club naar planbare toevoegingen
Miel Brinkhuis luidt het mediaframeverhaal
Erik ten Hag is de elftalmeester, doet het advies en is van het team dr mediavaandel
Christian Poulsen (eerste elftal) is samen met Said Ouaali (academie) de oefenarchitect, doen het beheer

Wie denk je dat van die vijf naar blijken het minste verstand van zaken heeft? Wie verlangt robots en niet mensen?

De conclusie dat Erik ten Hag haast aangekeken moet worden op opleidingsoorzaken, identificatie en selectiezaken, terwijl in realiteit hij relatief niet meer doen kan dan adviseren tussenin al die factoren, geeft mij weleens de kriebels hoe weinig wordt begrepen over wat Ajax hoe haar doorslag uit haar persen laat komen.

De afgezaagde conclusies zijn te simplistisch, Erik ten Hag is eerder een symptoom dan een kern van wanbeleid.

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 02 maart 2020 om 23:39:
(...) , ben gewoon altijd tegen geweest. Dit seizoen wordt alles uit verband getrokken met alle gevolgen van dien. De man komt helemaal als een bezeten "know no" over. Hij wilde robots maken van zijn spelers maar ergens ging het mis. (...)Kennelijk was hetgeen dat Schreuder en Kruzen met Ajax eerste elftal doen iets heel anders dan wat Ouaali, Poulsen, Spijkerman en Bergkamp zich voorstelden bij het ontwerpvak om een eerste elftal te laten etaleren. Maar ook die deden niet alles perfect.

Of moet het normaal gevonden worden dat een financieel en vakinhoudelijk herijkt Ajax niet echt herrijst als gigant, maar als klein duimpje wordt uitgeschakeld tm 2015 (sedert formeel door officieel toezicht geinstalleerde strategische onderzoeksgroep) door Getafe, Valencia, Chelsea, Tottenham, MUFC, Rostov, Molde en Fenerbahce? Nietsuper zijnde 8 teams binnen 50 maanden verantwoordelijk voor eliminatie van Ajax 1, is dat zogenaamd nog buiten de normstelling van de definitie wanbeleid? Is hier inderdaad de internationale (sub)topclub, of is hier simpel genomen een wispelturige middenmoter?

open/sluit de onderstaande quote:

dwtk schreef op 02 maart 2020 om 23:39:

Het bewijs staat hier in dit topic, heb al maanden geleden gezegd dat Erik gewoon geen toptrainer is, kreeg flink wat tegenstand van sommige forumleden maar de ogen gaan langzamerhand open. Ik vind het echt een flater van Overmars en Van der Sar om deze trainer aan te stellen (...)Ten Hag is degene die Ajax kon aanstellen als elftalmeester zonder moeilijke vragen + kritische kanttekeningen intern intercollegiaal, louter tot vervelens aan toe naar zn groep met een fatsoenlijk perspectief in wereldzegevoetbal op beroepsinstelling van atleten.

Echte kwaliteit verdraagt luchtfietsers niet.

Ik denk dat zelfs Ten Cate , S.Inzaghi , Zidane , Ancelotti , Ranieri , Flick , Gasperini, Favre, Klopp, Nagelsmann, Bosz of Guardiola als elftalmeester geen ene moer hadden kunnen doen met dit personeelslijstje van teamleiding. Een van die slimme soort elftalmeesters had nooit toegelaten dat Poulsen en Ouaali met ze mee mochten werken en op het trainingsveld de dienst uitmaakten, dat Brinkhuis de mediaframes inluidde, dat Overmars en Veldmate amper iets deden met de op feiten gestoelde waarheid over shitvoetbal.

En heb ik jullie al gezegd dat Hans van der Zee van Henk Veldmate, Marc Overmars, Edwin Sarvander tegenwoordig moet horen of hij zijn eigen deskundige contacten mag bijhouden in de voetballerij of dat die te negatief over Ajax hare teamleiding lult en Hans geen bezoekje mag afleggen?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 3 maart 2020, 08:51:34.

 

+1/-0

@Luigi

Tja , dat krijg je als je te graag op het bordes met AJAX wilt staan ; dan wordt je voetveeg van de incompetente elementen...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Luigi. Of David. Of weet ik veel.

De zinsopbouw die je gebruikt, de keuze voor het leggen van verbanden en de onmiskenbare verbitterdheid die in jouw stukjes naar voren komt, zorgen er voor mij voor dat ik je niet serieus neem als insider. En dat komt vooral door het laatste.

Als jouw probleem de interne structuur is zul je nog lang op je tanden moeten bijten. Ajax is beursgenoteerd en om die reden -voor de wet- gebonden aan een bepaalde structuur en interne geldstromen.

Jij vindt Poulsen niets, dat is prima. Ik ken Schreuder net zo goed als dat ik Poulsen ken, en van een afstand bezien heeft Poulsen 2 EL finales met Sevilla en een titel met Juventus behaald en verder bij Liverpool en Schalke gespeeld. Schreuder heeft twee periodes bij Feyenoord gespeeld en bij NAC en RKC.

Maar let op, dat zegt nog niets.

En voor de rest vwb jouw "inside" verhaal, valt het mij op dat je de 5e colonne er tussen uitlaat, waar Coronel Sr en Jr een enorme dubieuze rol speeld(en).

Zoals Robert Leon in zijn column aanhaalt:

" Ondertussen begint de ongrijpbare ‘Vijfde colonne’ op toeren te geraken. Dit militaire en politieke fenomeen bestaat naar verluidt uit ‘geheime aanhangers, verraders of sympathisanten van een vijand die klaarstaan om op het gunstigste moment toe te slaan. De term suggereert een georganiseerde samenzwering, die op instigatie van de vijand van binnenuit de weerstand probeert uit te hollen’. Bij Ajax is men niet onbekend met de quasi maffiose praktijk van deze Vijfde colonne. In de regel, achter de schimmige schermen als een soort Bilderbergconferentie waarin belanghebbenden een beslissing forceren. Het kan echter ook luidkeels, niets en niemand ontziend."

Dus, beste Luigi, of David, of weet ik veel: Wees compleet met je inside verhalen of niet. Maar als je essentiële zaken weglaat ben je een groep aan het manipuleren.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 03 maart 2020 om 09:41:

open/sluit de onderstaande quote:
Luigi. Of David. Of weet ik veel.Heb mij ook al eens afgevraagd of dit niet gewoon dezelfde persoon is. Als niemand anders je snapt, kan je net zo goed een tweede account aanmaken, zodat nog iemand je gelijk kan geven. :D

On-topic: nu moet Ten Hag gaan aantonen dat het een toptrainer is. Bij Go Ahead en bij Utrecht heeft ie het goed gedaan en vorig jaar was natuurlijk top, maar de eerste keer dat het niet liep (eerst maanden sinds zijn komt) wist ie de negatieve spiraal niet te keren, en nu lijkt ie weer geen antwoord te hebben op de mindere vorm van zijn spelers. Elke week een ander middenveld is in ieder geval niet de oplossing, probeer spelers eens in hun kracht te laten komen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 03 maart 2020 om 09:41:

open/sluit de onderstaande quote:
Jij vindt Poulsen niets, dat is prima. Ik ken Schreuder net zo goed als dat ik Poulsen ken, en van een afstand bezien heeft Poulsen 2 EL finales met Sevilla en een titel met Juventus behaald en verder bij Liverpool en Schalke gespeeld. Schreuder heeft twee periodes bij Feyenoord gespeeld en bij NAC en RKC.
Maar let op, dat zegt nog niets.
Je hebt het over hun tijd als beroepsvoetballers, ik heb het over hun tijd als beroepscoaches. Daarin is Poulsen kersvers en had Schreuder al bepaald graafwerk in de loopgraven van loopbanen verricht. En daarnaast heeft Schreuder een priveleven waar mee te verhouden valt voor vele mensen uit de groep, niet iemand van een gegoede komaf, desalniettemin prima hoogontwikkeld.

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 03 maart 2020 om 09:41:

open/sluit de onderstaande quote:
(...), de keuze voor het leggen van verbanden en de onmiskenbare verbitterdheid die in jouw stukjes naar voren komt, zorgen er voor mij voor dat ik je niet serieus neem als insider.
Als jouw probleem de interne structuur is zul je nog lang op je tanden moeten bijten. Ajax is beursgenoteerd en om die reden -voor de wet- gebonden aan een bepaalde structuur en interne geldstromen.
Jouw mate in hoeverre jij mij serieus neemt, zorgt evengoed voor een mate waarin jij serieus door mij wordt genomen. Ben wel benieuwd wat interessant jouw werkportfolio is van opdrachten, want misschien ben ik veel meer een nieuwkomer dan jij, maar dat lees ik nog niet af van dit eerdere bericht van jou.

Ik weet alles bedrijfstechnisch, doe dat soort technocratische klusjes zelfs voor wereldklasse professoren en diplomaten sinds 7 maanden, en ben al 14 jaar betrokken bij clubbeheer, waarvan laatste 8 jaar in beroepsclubs en laatste 3 jaar zelfs voor bonden en ministeries wereldwijd.

Ik kan niet miszeggen dat ingebakken verbitterdheid bij mij zit en dat ik mezelf niet als een insider langer uitgeef.

Lees: Als jij bij Ajax zou komen op uitnodiging, en jij geeft ze bekwaam lik op stuk over hun janboel op sportgebied, en de uitnodiging wordt respectloos steeds minder gezellig terwijl jouw routine toeneemt, er vanuit incompetentie op den duur zelfs toegangsontzeggingen en beroepsversperringen worden opgelegd versus jou, dan zou ik het gek vinden dat jij hypothetisch niet verbitterd zou geraken. Alle haalbare unica in prestaties vallen in duigen, er is geen budget je vergund, er is geen waardering je verleend, geen statuslidmaatschap. En je ziet dat alle hosanna is veroorzaakt op jouw onbeloonde account en alle oorzaak van tragedie in een hyperastronomisch beloningsaccount zit. Hoe voel jij je dan na 8 jaar? Kan toch niet anders dan verbitterd? Jij bent het alfamannetje onder de primaten, maar toch is er een samenzwering onder de primaten tegen alle natuurwetten in om je nul op galante gangbare rekesten terug te geven. Als jij mij dus was geweest, was je mits je raadzaam bent natuurlijk verbitterd, en als je radeloos in mekaar zat dan voelde je jezelf een fiasco of erger. Alles is in omstandigheid natuurlijk menselijke geworteldheid.

Zoals wijze regels soms leren:
Over de ene aarde is een regenbui voldoende om uit de bodem vegetatie te laten groeien,
over de andere aarde moet je eerst alle wortels uit de grond trekken en opnieuw zaden inzaaien en aquaducten bouwen aleer je uit die giftige bodem weer voedzaam voldoende compost en natuur met elkaar laat wisselwerken voor groeiende flora.

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 03 maart 2020 om 09:41:

open/sluit de onderstaande quote:(...)
Luigi. Of David. Of weet ik veel.

En voor de rest vwb jouw "inside" verhaal, valt het mij op dat je de 5e colonne er tussen uitlaat, waar Coronel Sr en Jr een enorme dubieuze rol speeld(en).

Zoals Robert Leon in zijn column aanhaalt:

" Ondertussen begint de ongrijpbare ‘Vijfde colonne’ op toeren te geraken. Dit militaire en politieke fenomeen bestaat naar verluidt uit ‘geheime aanhangers, verraders of sympathisanten van een vijand die klaarstaan om op het gunstigste moment toe te slaan. De term suggereert een georganiseerde samenzwering, die op instigatie van de vijand van binnenuit de weerstand probeert uit te hollen’. Bij Ajax is men niet onbekend met de quasi maffiose praktijk van deze Vijfde colonne. In de regel, achter de schimmige schermen als een soort Bilderbergconferentie waarin belanghebbenden een beslissing forceren. Het kan echter ook luidkeels, niets en niemand ontziend."

Dus, beste Luigi, of David, of weet ik veel: Wees compleet met je inside verhalen of niet. Maar als je essentiële zaken weglaat ben je een groep aan het manipuleren.

De zinsopbouw die je gebruikt (...) En dat komt vooral door het laatste.
Je hoeft mij niets te leren over de vijfde colonne en de zelfverklaarde verenigingsereleden die nooit iets hebben ontworpen voor het wereldzegevoetbal. Ik weet alles wat ik eerstehands vier jaar lang heb meegemaakt en soms nog doorgebeld krijg over huidige dingen, waar ik nu al ruim vier jaar bewust verder weg veilig vandaan zit.

Ja mijn zinsbouw kan ongetwijfeld allerlei associaties opwekken, maar mijn initialen zijn LM en ik geboren in 1992 met Nederlandse nationaliteit in een Nederlandse geboortestad. Weet niet of dat mens waarover jij praat, dezelfde feitelijke achtergronden hebben, in elk geval ben ik degene niet en ook niet anderen die je op bovenstaande staatsburgerfilters al kunt uitsluiten.

Succes en lees jouw verantwoordende gedachtegang graag eventueel, svp.

open/sluit de onderstaande quote:

Drie Kruizen 2.0 schreef op 03 maart 2020 om 10:43:

open/sluit de onderstaande quote:

Potter schreef op 03 maart 2020 om 09:41:

open/sluit de onderstaande quote:
Luigi. Of David. Of weet ik veel.Heb mij ook al eens afgevraagd of dit niet gewoon dezelfde persoon is. Als niemand anders je snapt, kan je net zo goed een tweede account aanmaken, zodat nog iemand je gelijk kan geven. :DDank voor de tip vriend

open/sluit de onderstaande quote:

DelCampo schreef op 03 maart 2020 om 09:16:

@Luigi

Tja , dat krijg je als je te graag op het bordes met AJAX wilt staan ; dan wordt je voetveeg van de incompetente elementen...You nailed it. :B B)

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 3 maart 2020, 11:48:00.

 

+1/-1

Luigi is geen David en daarmee is die discussie nu ook klaar.
Dat gevit op elkaar begint de spuigaten uit te lopen.

@LuigiTentorioABC: probeer, om de discussie voor een ieder leesbaar te houden en daardoor minder offtopic reacties te krijgen, een normale zinsopbouw te gebruiken. Ook voor jou, laatste waarschuwing.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Brasil schreef op 03 maart 2020 om 12:33:

Luigi is geen David en daarmee is die discussie nu ook klaar.
Dat gevit op elkaar begint de spuigaten uit te lopen.

@LuigiTentorioABC: probeer, om de discussie voor een ieder leesbaar te houden en daardoor minder offtopic reacties te krijgen, een normale zinsopbouw te gebruiken. Ook voor jou, laatste waarschuwing.Verstaan, begrijp het. Artistieke vrijheid mag niet te ver gaan, klopt.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Drie Kruizen 2.0 schreef op 03 maart 2020 om 10:43:

(...) nu moet Ten Hag gaan aantonen dat het een toptrainer is. (...)Nee, dat had hij in december moeten aantonen.
Hij heeft inmiddels iets anders aangetoond ...

open/sluit de onderstaande quote:

Drie Kruizen 2.0 schreef op 03 maart 2020 om 10:43:

(...) nu lijkt ie weer geen antwoord te hebben op de mindere vorm van zijn spelers. (...)o.a. bovenstaande dus.

Over zijn wisselbeleid is ook al van alles geschreven hier.
Dat kwam gisteren ook bij VI ter sprake. Volgens Johan Derksen heeft: ,,geen enkele wissel Ajax beter gemaakt".

En dan komen we bij de raakvlakken met Overmars & co., die verantwoordelijk zijn voor de middelmaat en miskopen waarmee Ten Hag moet werken.

open/sluit de onderstaande quote:

Drie Kruizen 2.0 schreef op 03 maart 2020 om 10:43:

(...) Elke week een ander middenveld is in ieder geval niet de oplossing, (...)Promes, Huntelaar, Babel, Tadic (uit vorm) zijn ook niet de oplossing.
Maar ja, je wordt toch geacht met 11 te beginnen ...

 

+1/-0

Gelezen op het internet:

Erik ten Hag heeft in de laatste 12 duels 31 wissels gedaan, ze hebben in totaal 12,5 uur gespeeld en hebben 1 goal en 1 assist gemaakt.

 

+1/-0

Wel, dat is gemiddeld wat meer dan 24 minuten per invalbeurt, bedroevend rendement. Eigenlijk snapt de teamleiding wereldwinvoetbal dan echt niet. Er moet 375 speelminuten ingevallen worden per 1 goal danwel 1 assist, ongeveer meer dan 4 volledige wedstrijden. :D :denk :I

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

LuigiTentorioABC schreef op 03 maart 2020 om 20:53:

Wel, dat is gemiddeld wat meer dan 24 minuten per invalbeurt, bedroevend rendement. Eigenlijk snapt de teamleiding wereldwinvoetbal dan echt niet. Er moet 375 uur ingevallen worden voor 1 goal danwel 1 assist. :D :denk :I


12.5 uur 2 acties...

Dat is 750 minuten 2 acties..... Dat is eens per 375 minuten. 750/31 is ook geen 24.... Misschien begrijp ik jouw logica niet dat zou kunnen.

Trouwens je laatste stukjes zijn meer leesbaar, misschien ga ik ze lezen in de toekomst.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 89 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 85 86 87 88 89

Ajax Forum » Historie » Erik ten Hag