Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax houdt voorsprong niet vast en verliest de bekerfinale na strafschoppen


Tijdstip
30 april 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox


Ajax houdt voorsprong niet vast en verliest de bekerfinale na strafschoppen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax houdt voorsprong niet vast en verliest de bekerfinale na strafschoppen

Vandaag was de bekerfinale, waarin Ajax en PSV na het treffen in de competitie weer tegen elkaar speelden. De wedstrijd eindigde in 1-1 na 90 minuten, wat ook nog de eindstand was na verlenging.

De wedstrijd werd beslist na penalty’s, waarbij PSV aan het langste eind heeft getrokken.
Ajax mistte maar liefst 3 strafschoppen. Zowel Brobbey, Timber en Alvárez wisten de penalty niet binnen te schieten. Zo gaat ook deze prijs aan Ajax voorbij.

Bij Ajax keerde Alvárez terug van een schorsing en was Taylor afwezig wegens een schorsing.
Naast Alvárez mocht ook Brobbey starten ten opzichte van het treffen van vorige week. De terugkeer van Alvaréz betekende dat Calvin Bassey weer op de bank plaats mocht nemen en de basisplek van Brobbey betekende dat Tadic op het middenveld kwam te spelen.

Het eerste deel van de wedstrijd leverde weinig kansen op. Er was een mogelijk penaltymoment voor Ajax, maar Klaassen ging te gemakkelijk naar de grond. Een paar minuten later was er een moment dat PSV goed voor de goal van Ajax kwam, maar Luuk de Jong vroeg onterecht om een penalty nadat de kans was gemist door Simons. De eerste open schotkans was voor Bakayoko, maar die schoot de bal naast. De eerste gele kaart van de wedstrijd was net als vorige week voor Jorge Sánchez die op een onnodig moment een sliding maakte op Simons. De volgende kaart was voor Edson Alvárez die Simons stuitte.

PSV probeerde voor rust uit een vrije trap op 0-1 te komen, maar Branthwaite kopte naast. Direct hierna kwam Ajax op 1-0, Tadić tikte de bal door en Bergwijn kwam tot een schot wat via Branthwaite achter zijn eigen doelman Drommel ging. Daarna volgde er veel kinderachtig gedrag, wat Teze, De Jong en Bergwijn allemaal geel opleverde. In de blessuretijd zette Ajax nog aan voor een aanval, maar de pass van Berghuis die Brobbey moest bereiken kwam niet aan. Net als in de bekerfinale van vorig jaar werd er afgefloten voor de rust met een 1-0 voorsprong.

Bij Ajax was er één wissel in de rust, Devyne Rensch kwam in plaats van Jorge Sanchez.
Na rust dacht PSV op 1-1 te komen na doorkoppen van Sangaré en Ramalho die binnenschoot, maar zich hierbij wel in buitenspelpositie begaf. Hierna weer een kans voor de Amsterdammers, waarbij Brobbey door kon lopen na slecht ingrijpen van Teze. Hij kon vrij doorlopen op Joël Drommel, omspeelde de keeper, maar de bal ging binnenkant paal uit het doel. Vlak hierna kreeg Bergwijn een kans en hij schoot de bal over het doel.

Vlak voor het uur een dubbele wissel bij PSV, waar Hazard en El Ghazi in het veld kwamen en Til en Bakayoko mochten aflossen. Hazard werd bij zijn eerste balbezit direct welkom geheten door een inglijdende Rensch, die dat te hard deed volgens Higler en dus ook geel in ontvangst mocht nemen.
Halverwege de tweede helft lukte het PSV om wel op gelijke hoogte te komen. Luuk de Jong speelde de bal naar Xavi Simons die de zestien in dribbelde en de bal voorgaf, waar Hazard eerder bij de bal was dan de wegglijdende Rensch en zo PSV op 1-1 zette.

Binnen een minuut leek Ajax alweer op voorsprong te komen, maar Brobbey en Berghuis kwamen niet tot scoren. Uiteindelijk bleek Brobbey buitenspel gestaan te hebben, waardoor een treffer zou zijn geannuleerd. Hierna maakte Bassey zijn entree in plaats van Grillitsch.

Brobbey kwam via een goede actie tegen Branthwaite en Ramalho in vrije schot positie, maar schoot de bal naast de paal. Voor het laatste kwartier bracht Heitinga nog Conceição en Wijndal in voor Hato en Berghuis, waar Mwene in het veld kwam voor Teze aan de kant van PSV.
Simons kreeg een goede kans om PSV op voorsprong te schieten nadat Alvárez uitgleed, maar Rulli was alert en redde met de voet. In de resterende minuten bleven grote kansen uit en mochten we ons gaan op maken voor een verlenging in de bekerfinale.

De eerste helft van de verlenging gebeurde zonder veel opvallende zaken, Simons werd gewisseld voor Érick Gutiérrez. In de rust van de verlenging kwam Fábio Silva voor Luuk de Jong. Ook in de tweede helft van de finale gebeurde er weinig opvallends, behalve veel spelers die vermoeid waren en met kramp gingen zitten.

Hierna volgde de strafschoppenreeks waar Tadić en Godts raak wisten te schieten en Brobbey (over), Timber (lat) en Alvárez (gestopt) mistten. Rulli wist alleen de penalty van Ramalho te stoppen en Sangaré schoot op de paal. Hazard, El Ghazi en Fábio Silva schoten raak voor PSV.


Brobbey: "Het is balen, maar ik ben wel trots op de boy's"

Namens ESPN vroeg Hans Kraay aan Brian Brobbey wat voor avond hij had beleefd.
Brobbey sprak vooral over een bepalende avond, omdat Ajax had had verloren:
“Het is balen, maar ik ben wel trots op de boys.”

Over de gemiste kans op 2-0: “Ik wilde de bal door het midden schieten, maar hij kwam op de paal. Geen verklaring ervoor eigenlijk”.
Kenneth Perez merkte na de tweede helft al op dat Bergwijn de rebound van de paal nog binnen had kunnen schieten, maar dat hij al onderweg was om Brobbey te feliciteren.
Toen ook Brobbey dit kreeg voorgelegd gaf hij als reactie:
“Kenneth zei het inderdaad. Als hij kon omdraaien, kon hij ook nog een doelpuntje maken.
Als we tweede worden is het seizoen enigszins gered. Champions League moeten we sowieso halen, we gaan er voor.“


Heitinga: "Ik denk dat je trots kan zijn op de ploeg hoe ze voor elkaar hebben gevochten"

Ajax trainer Heitinga werd gevraagd te verwoorden hoe hij zich voelde:
“Gewoon kut, als je ziet hoe de ploeg gestreden heeft. Je krijgt de kansen, maar je benut ze niet. Je moet in de tweede helft de 2-0 maken. Als ik ga kijken naar de ploeg hebben ze een reactie gegeven. De winnaarsmentaliteit was zichtbaar, maar de tweede goal moet je maken. “

Over het harde spel en het vele gemekker op het veld zei Heitinga:
“Het zijn finales en uiteindelijk wil je die winnen. De grens werd van beide kanten opgezocht. Als je de wedstrijd in Eindhoven hebt gezien en nu is het verschil dat ik nu wel een ploeg heb gezien die voor elkaar wilt vechten.”
Toen Hans Kraay vroeg over hoe de tandem Tadić en Brobbey hem was bevallen reageerde hij:
“De samenwerking tussen Tadić en Brobbey was goed. Brian heeft het vandaag aangetoond en heeft veel kansen gecreëerd. Ramalho moest regelmatig doorstappen op Dušan en daardoor krijgen we Brian vrij. “

Hierna ging het over de penaltyserie en de drie gemiste strafschoppen. Heitinga zei daarover:
“Ik kan het niemand kwalijk nemen. Ze gaan achter de bal staan en nemen hun verantwoordelijkheid. Ik denk dat je trots kan zijn op de ploeg hoe ze voor elkaar hebben gevochten. Je hebt de kansen gekregen, maar je moet ze benutten. We hebben de mogelijkheden gehad en ik denk dat de jongens niets te verwijten valt.“

Heitinga sloot af met een blik op het slot van de competitie: “We gaan ons richten op de volgende. We willen Champions League spelen en dan moet je tweede worden. We zullen volle bak weer moeten gaan.”


Bergwijn: "Het was teleurstellend eigenlijk"

"Hoe was het in de kleedkamer?" Die vraag werd Bergwijn gesteld toen hij voor de camera kwam bij ESPN. Hij reageerde: "Teleurgesteld, teleurstellend eigenlijk".

Over de 1-0 zei Bergwijn: "Ik heb hem nog niet terug gezien eigenlijk. Het maakt niet uit wie scoort, als hij er maar in gaat."

Ook bij Bergwijn kwam het onderwerp naar voren dat hij al juichte voor de bal van Brobbey die er niet in ging. Hans Kraay vroeg hem wat er gebeurde, waarop zijn reactie was: "Ik zag hem Drommel uit kappen, dus ik dacht dat hij er in ging en liep al naar hem toe. Maar aan Brian's gezichtsuitdrukking zag ik dat hij er niet in ging. Het is niet anders."

De laatste vraag van Hans Kraay was: "Kan het seizoen nog enigszins goedgemaakt worden?"
Bergwijn: "We moeten gewoon vechten voor die Champions League spot, dat is een must voor ons. Het is gewoon al een klote seizoen, maar als we dat niet redden is het nog erger. We hebben 100% een groep die elkaar kan oppeppen. We moeten als groep bij elkaar blijven en die vier wedstrijden vechten en dan gaan we het zien. "


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eigen doelpunt Branthwaite ('43)
Goal
1-1 Hazard ('67)

Opmerkelijk: Ajax verliest na strafschoppen

Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
51.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Jorge Sanchez ('30)
Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('37)
Kaart
PSV: De Jong ('43)
Kaart
Ajax: Steven Bergwijn ('45)
Kaart
PSV: Teze ('45)
Kaart
Ajax: Devyne Rensch ('60)
Kaart
PSV: Ramalho ('79)
Kaart
PSV: Simons ('90)
Kaart
PSV: El Ghazi ('92)
Kaart
Ajax: Owen Wijndal ('95)
Kaart
PSV: Van Aanholt ('120)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnBrian BrobbeySteven Berghuis


Florian GrillitschDusan TadićDavy Klaassen


Jorrel HatoEdson ÁlvarezJurriën TimberJorge Sanchez


Gerónimo Rulli

Wissels:

'46 Devyne Rensch voor Jorge Sanchez
'68 Calvin Bassey voor Florian Grillitsch
'75 Francisco Conceição voor Steven Berghuis
'75 Owen Wijndal voor Jorrel Hato
'115 Mika Godts voor Steven Bergwijn
'115 Silvano Vos voor Davy Klaassen


Opstelling PSV

SimonsDe JongBakayoko


VeermanTilSangaré


Van AanholtBranthwaiteRamalhoTeze


Drommel

Wissels:

'59 El Ghazi voor Bakayoko
'59 Hazard voor Til
'76 Mwene voor Teze


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (1-0)
 5 1-1 (0-0)
 4 2-2 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
10  3 2-1 (1-0)
11  3 3-1 (1-0)
12  3 2-1 (1-0)
13  3 2-1 (1-0)
14  3 2-1 (1-0)
15  3 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Gerónimo Rulli (20 -> 5,0)
2. Edson Álvarez (17 -> 4,0)
3. Brian Brobbey (15 -> 3,0)
4. Steven Bergwijn (9 -> 1,5)
4. Silvano Vos (9 -> 1,5)
6. Jorrel Hato (8 -> 0,0)
6. Mika Godts (8 -> 0,0)
8. Davy Klaassen (4 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
10. Jurriën Timber (2 -> 0,0)
10. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Dusan Tadić (0 -> 0,0)
12. Antony (0 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Daley Blind (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
12. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
12. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
12. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
12. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
12. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
12. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
12. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
12. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
12. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Na 3 verlies partijen op rij tegen PSV zou het wel weer eens tijd worden voor een overwinning. Ik ben helaas bang dat het niet gaat gebeuren. Het voetbal wat door dit Ajax op de mat wordt gelegd geeft geen aanleiding tot enige hoop.
+1/-0

1 jaar geleden
Mijn voorspelling:
Alvarez is terug en Taylor nu juist geschorst. Dat worden de enige wijzigingen. Heitinga laat ze exact hetzelfde spelen met voorspelbare afloop en vlucht na de wedstrijd wederom in excuses.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dus met alle respect….. Heitinga exit. (Assistent)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dan moeten we helaas hopen dat de beker niet wordt gewonnen, want dat zal voor de leiding genoeg reden zijn de polonaise te lopen en Heitinga te behouden als trainer...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Persoonlijk denk ik niet dat dit scenario zich zo zal ontwikkelen, Heitinga is exit. Ik vertrouw op verstandig besluit. (Met mijn vingers gekruist)
+3/-0

1 jaar geleden
Als Heitinga weer met Grillisch en Sanchez start mag hij wat mij betreft maandag zijn spullen pakken en vertrekken, dan ben je gewoon niet geschikt en zie je het gewoon niet. Verder ik heb ik 0,0 vertrouwen in deze wedstrijd. Normaal gesproken zou ik veel moeite steken in een kaartje voor de finale omdat het toch wel mooie dagen zijn. Deze editie laat ik voorbij gaan omdat ik mij helemaal kapot irriteer aan Ajax, op het veld maar ook zeker wat er in de ArenA gaanden is.
Ik zou als Heitinga zo starten:

Rulli-Timber-Alvarez-Bassey-Hato-Klaassen-Berghuis-Tadic10-Berwijn-Brobbey-Conceição .

Je hebt twee koppers nodig achterin en met Bassey en Alvarez heb je die. Verder is er diepgang nodig en die heb je met Bergwijn, Brobbey en Conceição.
Tadic op 10 omdat er niemans anders is (hoe triest)
Iemand enig idee of Kudus en Rensch dit seizoen nog in actie komen?

Verder ga ik uit van een gifzwarte zondag waarbij we weer met 2 a 3-0 klop krijgen. De gifbeker is diep en nog niet leeg.
Succes alvast zondag!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ben geen fan van brobbey liever een keer Bergwijn in de spits, ook al bakt hij er ook niet veel van . Vos op het middenveld veld in plaats van Berghuis?
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Brobbey creëerde zelf zondag 3 kansen en scoorde bijna 2x. Daar hou ik mij maar aan vast. In Bergwijn en Tadic heb ik momenteel 0 vertrouwen, hoewel Tadic zomaar opeens 3 asist kan geven.
Berghuis kan met 1 pass iemand voor de keeper zetten en is de enige met creativiteit. Vos zou ik niet in het diepe gooien nu. Debuut is al spannend al helemaal in bekerfinale zal de druk enorm voelen voor die jongen.
+3/-1

1 jaar geleden
Vandaag ff alle shit vergeten wat zich afspeelt binnen de club en gaan met die banaan.

Dagen van te voren hoop je uit frustratie dat de ploeg verliest als dat betekent dat mensen eindelijk vertrekken, maar nu de wedstrijd dichtbij is denk je: afmaken die boeren! Koste wat kost winnen, al is het met foeilelijk voetbal. Hup Ajax!
+2/-0

1 jaar geleden
Grillisch en Sanchez, Heitinga begrijpt het dus ook niet. Onbegrijpelijk!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Is net als Schreuder alleen maar bezig met de grote jongens te vriend te houden om zijn eigen hachje zo lang mogelijk te redden. Hebben beide niet door dat het blijven hopen op ongemotiveerde pseudo-vedetten juist hun ondergang betekend.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Goed. Voor wat het waard is met een korte inleiding:

Als Ajacied voel ik me nog steeds kut en het Ajax gevoel is nog steeds zo negatief dus om te kotsen.

De wedstrijd: Ik gun John Heitinga (en zijn gezin) na heel erg hard werken, en de rest van de technische staf, de beker. En, van wat ik lees over de trainingen, gun ik ook bepaalde spelers de beker.

Sorry hoor maar vooralsnog is niemand boven (lees: in de bestuurskamer) de beker of enige andere bekerglorie waard.

En dat zegt heel wat.

Dan de wedstrijd:

Doe het vooral samen, help elkaar, heb gewoon lekker plezier zonder angst en laat alles wat er gebeurd is los door simpelweg te bedenken hoe leuk voetballen is en wat je allemaal wel niet kunt met een bal.

Waan je ouderwets op een Amsterdams pleintje tegenover een groep oudere jongens die simpelweg voetballen op basis van rivaliteit en niet op basis van samen gewoon plezier maken.

Mocht je de beker winnen, zie het dan als flinke boost en als hele goede bevestiging dat die 2e plaats nog steeds binnen handbereik is.
+1/-0

1 jaar geleden
Goed. Voor wat het waard is met een korte inleiding:

Als Ajacied voel ik me nog steeds kut en het Ajax gevoel is nog steeds zo negatief dus om te kotsen.

De wedstrijd: Ik gun John Heitinga (en zijn gezin) na heel erg hard werken, en de rest van de technische staf, de beker. En, van wat ik lees over de trainingen, gun ik ook bepaalde spelers de beker.

Sorry hoor maar vooralsnog is niemand boven (lees: in de bestuurskamer) de beker of enige andere bekerglorie waard.

En dat zegt heel wat.

Dan de wedstrijdinstelling:

Doe het vooral samen, help elkaar, heb gewoon lekker plezier zonder angst en laat alles wat er gebeurd is los door simpelweg te bedenken hoe leuk voetballen is en wat je allemaal wel niet kunt met een bal.

Waan je ouderwets op een Amsterdams pleintje tegenover een groep oudere jongens die simpelweg voetballen op basis van rivaliteit en niet op basis van samen gewoon plezier maken.

Mocht je de beker winnen, zie het dan als flinke boost en als hele goede bevestiging dat die 2e plaats nog steeds binnen handbereik is.
+1/-0

1 jaar geleden
Klaassen loopt partij te kutten zeg.
En wat is die scheidsrechter weer blij dat die Alvarez geel kan geven.
+1/-0

1 jaar geleden
Ergeren jullie je ook aan die Luuk de Jong
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ha ja. Het is maar beter dat je geen flying kick mag uitdelen op het veld maar begrijp het helemaal. Dat gedrag van hem ook. Super irritante gozer op het veld.
+1/-0

1 jaar geleden
Om je te schamen hoe Ajax op het veld bezig is. Was de amfetamine gratis vandaag heren. Heeft Heitinga de karakter /strijdbaar kaart getrokken. Een schande. Ow ja we staan ook nog voor. Maar als Ajacied is het zoals dit hele seizoen al kommer en kwel.
+2/-0

1 jaar geleden
Daar waar je op 2 0 had moeten komen is het nu terecht 1 1. Ik zou niet weten hoe we dit nog gan moeten winnen want wat zijn we weer dramatisch slecht...
+4/-0

1 jaar geleden
Dit Ajax is slechter dan het Ajax onder Frank de Boer. Hoe heeft de clubleiding dit met zo veel geld kunnen presteren? Ik denk dat zelfs Ebecilio mee zou kunnen in dit elftal 🤣🤣😂
+3/-0

1 jaar geleden
Het is niet best wat ze laten zien, maar psv is gelukkig ook niet best. Zal wel penalty schieten worden
+1/-0

1 jaar geleden
De droom van Higler komt uit, hij is de beste man op het veld bij PSV!
+1/-0

1 jaar geleden
90 minuten bekerfinale, Ajax 0 schoten tussen de palen. Je enige goal is een eigen doelpunt. Je keeper is je beste speler. Dat somt het wel aardig op denk ik.
+3/-0

1 jaar geleden
Kan mij iemand vertellen waarom Klaassen maar blijft staan in dit elftal.
+2/-0

 
1 jaar geleden
We hebben niet beter ;-)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien omdat hij één van de enige is met inzet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inzet, dat is aandoenlijk....Hoort dat niet een basis item te zijn. Men moet inzet niet verwarren met tactisch en technisch talent/inzicht. Klaassen zijn tijd is voorbij, hij komt overal te laat, grijpt halfzacht of te laat in en koppen wordt ook steeds lastiger. Hij heeft veel betekent afgelopen jaren maar het houdt een keer op. Misschien worden er ook zaken van em verwacht die hij niet meer kan uitvoeren. Box to Box is niet meer te doen voor em.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Je zal wel gelijk hebben, maar hij speelt met hart en ziel voor Ajax en dat kan je van sommige anderen niet zeggen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij heeft inderdaad zijn ziel en zaligheid gegeven, laten we het daar op houden. Overall vind ik de fysieke conditie van de selectie om te huilen, gezien de vele krampgevallen.
+2/-0

1 jaar geleden
Brobbey voor de rest van het seizoen eerste spits. Speelt vandaag heel sterk, maar heeft zijn vizier helaas niet op scherp.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Eens, werk keihard krijgt tig schoppen.
Met Alvarez erbij hadden we nooit verloren vorige week 100% wat ruimt die veel op zeg.
+5/-0

1 jaar geleden
Alvarez is een BAAS….. lol, mooie aktie.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Hij kan zich liever focussen op dingen die ertoe doen, het nemen van pingels bijvoorbeeld. Pff, wat slecht zeg.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Eens, maar na die mooie actie, achteraf gelul.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond dat van Alvarez ook leuk (en onschuldig). Maar het complete elftal was met randzaken bezig vandaag.
+1/-0

1 jaar geleden
Ongeacht de uitslag nu kunnen we (alweer) concluderen:

Klaassen-over en uit
Tadic-helaas niet meer voorkomend in de renovatie plannen, misschien nog als reserve.
Timber- heel de wedstrijd verstoppertje gespeeld, zeker de 2e helft. Verkopen.
Sanchez- daar is genoeg over gezegd.
Bassey- wil em zien naast een sturende speler als Martinez
Bergwijn- verkopen
Brobbey- 10 wedstrijden laten staan en een echte kans geven
Berghuis- reserve, meer niet geeft niet thuis in grote wedstrijden.
Wijndal- verkopen
Rensch- wederom de schlemiel, verkopen, gaat niet beter worden en pech hangt aan hem.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je heb gelijk, Heitinga mag ook terug naar 2e plan. Heeft niet kunnen overtuigen om een homogeen elftal neer tezetten.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Heitinga assistent naast ervaren trainer. Guardiola heeft mijn voorkeur.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Allereerst Bassey, Sanchez, Luca en Grillitsch van de hand doen. Regeer en Baas zijn niet minder. Hato, Vos en Godts komen er aan.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een opluchting dat de wedstrijd voorbij is. Wat slecht van beide kanten, maar vooral van Ajax.
+3/-0

1 jaar geleden
Aardig diep gifbekertje...en seizoen lijkt zo lang te duren.
Zaterdag als aangeslagen wild tegen AZ...i rest my case
+3/-0

1 jaar geleden
Heitinga maakt er echt een sport van om in elke beginnerskuil te trappen die er maar is. Twee verdedigers een pingel laten nemen en het dan gek vinden dat ze missen. Juist een Bergwijn gaat ie dan wisselen. Op deze manier wil ik Heitinga niet eens als assistent bij het eerste. Beter gaat hij eerst eens een kleinere club trainen, want hij doet het nog slechter dan Frank de Boer en dat is een hele prestatie.
+4/-2

 
1 jaar geleden
Frank maakte ons 4 x kampioen, vergeten!? Geen gezeik meer Bosz in godsnaam kom !!
+5/-1

 
1 jaar geleden
Van Alvarez, timber en brobbey wist je al dat ze gingen missen. Alvarez kan allleen tegenhouden, die andere twee hadden al kramp en zijn to jong en druistig. Snap niet dat Heitinga dat niet in de gaten heeft. Het enige positieve van deze zondag is godts, samen met hlynson, vos en hato kleine lichtpuntjes van de jeugd die voor de rest geen reet meer voorstelt. Ik ben blij dat we een Duitse TD hebben die niets weet van het Nederlandse voetbal en waar Ajax voor staat. Het geeft me veel hoop voor de zomer en het nieuwe seizoen.
+5/-0

1 jaar geleden
Godts en Vos hadden veel eerder gebracht moeten worden. Klaassen speelde waardeloos en was daarnaast helemaal leeg. Bergwijn was ook al aan het begin van de verlenging op. Anders moet je se gewoon nog 5 minuten laten staan,zodat ze de pingel nu kunnen nemen.

Lichtpuntje deze wedstrijd: penalty van Godts. Op deze leeftijd zo de penalty binnen schieten. Daar hou ik van. Deze spelers gaan Ajax weer Ajax maken hopelijk.

Vandaag was het vechtvoetbal. Een hoop kleuters bij elkaar. Ajax onwaardig.
+5/-1

1 jaar geleden
Van die Alvarez meteen afscheid nemen. Als je zo een penalty neemt spoor je gewoon niet, wat wilde die nou in godsnaam.
Leek wel knikkeren en die Drommel nog denken dat die daardoor de held is. Ook vandaag weer geel pakken, blijft ook maar doorgaan.
+4/-1

Ik vond het vorige week al bij vlagen kansloos hoe de spelers zich gedroegen, maar vandaag kwam de overtreffende trap er bovenop. Totaal Ajax-onwaardig hoe er is gespeeld en vooral hoe de spelers zich gedroegen. Stuk voor stuk moeten ze zich volledig kapot schamen en zijn ze het shirt van Ajax op deze manier niet waard.
+3/-0

1 jaar geleden
We vergeten bijna dat we in één seizoen VIER KEER(!!!!!!) verliezen van PSV. En dat nog los van alle topwedstrijden (nationaal en internationaal) waarin we de onderliggende partij waren. Hoe gaan ze dit goedpraten?
+5/-0

1 jaar geleden
Seizoen was al over, nu helemaal drama. Niks gewonnen, geen CL.
Uithuilen en opnieuw beginnen. Hoop werk voor Misitlan...
Wel aan beide kanten zeikerds en theater, gelukkig nu ook psv daarop aangepakt en niet alleen Ajax.Godts goed de pingel binnen geschoten ondanks zijn leeftijd en de druk!
+4/-0

1 jaar geleden
Die penalty van Alvarez leek meer op een overspeelbal naar Drommel dan een schot. Laat Bosz naar komen en hopelijk kunnen we dan weer de weg omhoog inzetten.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En dat gebaseerd op 1 seizoen Bosz waarin we met vlagen leuk voetbal lieten zien maar op het moment supreme, het kampioenschap misliepen en door Mourinho tactisch werden kaltgestelt in de EL finale. De beste man heeft werkelijk waar nog niet fatsoenlijks gewonnen. Ik begrijp de fascinatie niet voor Bosz.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bekijk het zo: Als Bosz komt wil dat hoogstwaarschijnlijk zeggen dat Van der Sar vertrekt. Misschien komen er meer mensen die niet met hem konden samenwerken. Ik weet ook niet of Bosz de juiste trainer is, maar wie wel? Wat wel duidelijk is, is dat we behoefte hebben aan een schoonmaak.

Verder vind ik het feit dat hij nooit prijzen heeft gepakt een onzin argument. Bij Ajax kan iedereen prijzen pakken. Frank de Boer deed dat, Ten Hag deed dat. He, zelfs Jol pakte de KNVB beker met Ajax. Gisteren had zelfs Heitinga bijna een prijs te pakken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Maar dat is toch ook juist het requirement, kampioen worden met Ajax en alle prijzen pakken die je maar kan. Bosz begint steevast goed bij al zijn clubs, maar gaandeweg de reis wordt hij ook steevast ontslagen. Dat is geen incident meer maar een trend. En dat is geen positieve trend.
+2/-0

 
1 jaar geleden
I know, ik ken ook zijn track record.. Maar ik zou nu niet weten wie ze anders moeten halen.
+2/-0

 
 
1 jaar geleden
Hij zou denk ik wel een goeie zijn, maar is hij wel haalbaar? Nja, de club kan het in ieder geval proberen.
+2/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dus Bosz moet komen zodat vd Sar vertrekt!?

Ik denk niet dat dit soort korte termijn oplossingen Ajax echt helpt. Door deze denkwijze zijn we oa 4 jaar met BBB opgescheept.

Dat ene seizoen onder Bosz hebben we het attractieve voetbal volledig te danken gehad aan Dolberg en Traore. Maar we vergeten dat er in de voorronde CL volledig kansloos verloren tegen f*cking Rostov en nog meer kansloos verloren tegen Man Utd.
+1/-3