Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax na bizarre avond wederom naar de bekerfinale


Tijdstip
5 april 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN


Ajax na bizarre avond wederom naar de bekerfinale; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax na bizarre avond wederom naar de bekerfinale

Ajax heeft opnieuw de bekerfinale weten te bereiken. De ploeg van John Heitinga won dankzij doelpunten van Dusan Tadic en Davy Klaassen met 1-2 van Feyenoord. Meest besproken moment volgde echter toen het duel gestaakt moest worden omdat Klaassen door een aansteker werd geraakt en de wedstrijd toch uitgespeeld moest worden.

Na enkele seconden werd de Klassieker al voor de eerste keer gestaakt. Vanwege een extreme hoeveelheid vuurwerk was door de vele rook een deel van het spelbeeld niet meer zichtbaar. Nadat het duel weer werd hervat kreeg Ajax via Mohammed Kudus een enorme kans, maar zijn kopbal was niet goed genoeg. Feyenoord kreeg vervolgens ook enkele kansen, maar het was Ajax dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Dusan Tadic maakte dankbaar gebruik van een misser in de defensie en zorgde daarmee voor de 0-1.

Na de openingstreffer gebeurde er weinig op het veld. Feyenoord was met een bal op de paal dicht bij de gelijkmaker, maar het duel leek af te stevenen op een 0-1 ruststand. In blessuretijd viel echter toch de 1-1. Ajax stond niet goed opgesteld toen Feyenoord het spel snel hervatte en Gimenez kon volledig vrijstaand voor de gelijkmaker zorgen.

Na rust was het al snel weer raak voor Ajax. Na uitstekend druk zetten en meerdere schoten was het Davy Klaassen die voor de 1-2 zorgde. De middenvelder werd uiteindelijk het middelpunt van de wedstrijd, maar dat kwam niet alleen door zijn doelpunt.

Een klein kwartier na de voorsprong ontstond er een opstootje op het veld. Vanaf de kant waar geen netten gingen werd met aanstekers gegooid en een van die aanstekers kwam vol op het hoofd van Klaassen terecht. Het gevolg was dat de middenvelder kampte met een hoofdwond en het duel voor uiteindelijk een half uur werd gestaakt.

De wedstrijd werd echter wel uitgespeeld. Klaassen viel echter al snel uit toen bleek dat hij niet verder kon vanwege de wond die hij op zijn hoofd had.

Feyenoord voerde de druk vol op en kreeg meerdere mogelijkheden. Met een bal op de paal was het wederom dicht bij een treffer. Er werden liefst acht minuten blessuretijd gegeven en dat werden er uiteindelijk zelfs elf. Ajax eindigde het duel wel met tien man vanwege een rode kaart van Kenneth Taylor, maar kwam zelf niet meer in gevaar en verzekerde zich daarmee opnieuw van een plek in de finale van de TOTO KNVB Beker.


KNVB: 'Krankzinnig dat spelers op het veld kennelijk niet veilig zijn'

De KNVB heeft via een statement op de officiële kanalen hard uitgehaald naar de gebeurtenissen in De Kuip. "Onlangs is een speler door een supporter geslagen en nu is er opnieuw een dieptepunt bereikt. Duizenden mensen gaan naar het stadion om de spelers te zien voetballen. Dan is het krankzinnig dat zij op het veld kennelijk niet veilig zijn", zo schrijft de voetbalbond. "Natuurlijk nemen clubs en organisaties voorzorgsmaatregelen, maar het begint bij de intenties van de daders. Als je niet voor het voetbal naar het stadion komt, maar om te rellen, blijf dan vooral weg: het voetbal, de clubs, de echte supporters en de spelers zijn beter af zonder jou."


'Ajax doet aangifte tegen gooier van aansteker'

De Telegraaf meldt dat Ajax aangifte gaat doen tegen degene die een aansteker gooide tegen het hoofd van Davy Klaassen. "Anders kan het OM niets ondernemen", zo geeft een betrokkene aan.

De middenvelder kon uiteindelijk de wedstrijd niet uitspelen.


Davy Klaassen: 'Nu blijkt dat die netten de vorige keer toch niet zo'n slecht idee waren'

In gesprek met ESPN kreeg Davy Klaassen direct de vraag hoe het met hem ging. "Het gaat wel prima", zei hij daarop. "Uiteindelijk is het mooi dat we naar de finale gaan. Hier spelen zijn vaak gekke wedstrijden, maar dit hadden we niet verwacht."

Klaassen was het eens met de opmerking dat dit alle perken te buiten gaat. "Nu blijkt dat die netten de vorige keer toch niet zo'n slecht idee waren", gaf hij lachend aan. "Ik voelde op een gegeven moment iets, voor mijn gevoel best hard. Het deed ook wel pijn en ik had een gevoel van boosheid in me. Toen zei een speler van Feyenoord tegen me dat ik naar mijn hoofd moest kijken omdat er bloed zat. Ik wilde eerst naar de zijlijn, maar toen zag ik iedereen komen en was het duidelijk dat we naar binnen gingen."

De middenvelder had geen moment overwogen om niet meer te willen spelen. "Ik wilde niet weglopen. Dan hebben ze je en dat wilde ik niet toelaten", aldus Klaassen, die vervolgens ook reageerde op een opmerking dat mensen het goed zouden vinden dat ze terugkwamen in plaats van ze uit te fluiten. "Je hebt het over mensen die nadenken. Mensen die nadenken gooien niet met een aansteker."


John Heitinga: 'Lekker dat je weer eens een grote wedstrijd wint'

John Heitinga was in gesprek met ESPN vooral blij met het behalen van de bekerfinale. "We waren hier naartoe gekomen om de finale te spelen", aldus Heitinga. "De wedstrijd heeft iets langer geduurd dan gepland. Het begon natuurlijk al meteen in het begin."

De trainer van Ajax werd afgekapt toen hij een tactische analyse van het veld werd gegeven omdat de interviewer het wilde hebben over het incident met Davy Klaassen. "Dat is natuurlijk niet zoals het hoort. De scheidsrechter besloot terecht dat we naar binnen gingen en toen volgden we het protocol", zo gaf hij aan. "Voor mij was het het belangrijkste hoe het met Davy ging. Er werd vervolgens gesproken over de veiligheid en een afkoelingsperiode, maar voor mij was het belangrijkste de veiligheid van de spelers en of Davy verder kon."

De spelers wilden vervolgens zelf doorspelen. "Dat is uiteindelijk wel goed", zei hij daarover. "Feyenoord heeft het uiteindelijk ook goed gedaan met extra stewards en John de Wolf die het veld opging. Als de veiligheid gegarandeerd wordt en je weer verder kan voetballen... Het is alleen spijtig dat Davy na een paar minuten niet meer verder kon. Maar dan moet je aan oplossingen denken."

De avond van Heitinga was door het voorval echter niet verpest. "Als je wint niet nee", reageerde hij daarop. "Natuurlijk baal je van de situatie, ook met Kenneth die geschorst is voor de finale. Maar het is ook lekker dat je weer eens een grote wedstrijd wint, dat leefde ook een beetje. Feyenoord-uit is niet makkelijk en een ploeg in vorm, dus een groot compliment voor de boys. We kwamen hier naar toe om de finale te halen en die hebben we gehaald. Daar kijken we naar uit."


Gianni Infantino: 'Er is absoluut geen plaats voor geweld in het voetbal'

Via zijn persoonlijke Instagram-account heeft FIFA-voorzitter Gianni Infantino hard uitgehaald naar de gebeurtenissen tijdens Feyenoord - Ajax. "Er is absoluut geen plaats voor geweld in het voetbal, op of naast het veld. Gebeurtenissen als tijdens de Nederlandse halve finale tussen Feyenoord en Ajax met Davy Klaassen horen niet thuis in onze sport en onze samenleving", aldus Infantino. "Zonder uitzondering moeten in het voetbal alle spelers veilig zijn om de wedstrijd te spelen en ik roep de relevante autoriteiten op om ervoor te zorgen dat dit op alle niveaus wordt gerespecteerd."


Politievakbond ACP: 'Dit soort gedrag kun en mag je niet belonen'

De politievakbond ACP heeft geen enkel begrip dat de KNVB besloot om de Klassieker van woensdagavond uit te laten spelen. "Ze hadden een streep moeten trekken. Dit soort gedrag kun en mag je niet belonen. Onbegrijpelijk", aldus een woordvoerder van de politievakbond tegenover het Algemeen Dagblad.

De politie heeft uiteindelijk twee mannen gearresteerd. De persoon die de aansteker naar Davy Klaassen gooide en een man die aan het begin van de wedstrijd zwaar vuurwerk had afgestoken.


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Dusan Tadić ('14)
Goal
1-1 Gimenez ('45)
Goal
1-2 Davy Klaassen ('51)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
47.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Jurriën Timber ('18)
Kaart
Ajax: Kenneth Taylor ('38)
Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('48)
Kaart
Ajax: Dusan Tadić ('62)
Kaart
Feyenoord: Kokcu ('62)
Kaart
Feyenoord: Wieffer ('79)
Kaart
Ajax: Gerónimo Rulli ('90)
Kaart
Ajax: Kenneth Taylor ('90)
Kaart
Feyenoord: Lopez ('90)

Opstelling Ajax

Steven BergwijnDusan TadićMohammed Kudus


Steven BerghuisKenneth TaylorDavy Klaassen


Youri BaasEdson ÁlvarezJurriën TimberJorge Sanchez


Gerónimo Rulli

Wissels:

'61 Francisco Conceição voor Mohammed Kudus
'66 Brian Brobbey voor Davy Klaassen
'74 Calvin Bassey voor Youri Baas
'74 Jorrel Hato voor Steven Berghuis
'90 Florian Grillitsch voor Steven Bergwijn


Opstelling Feyenoord

IdrissiGimenezJahanbakhsh


KokcuWiefferSzymanski


HartmanHanckoTraunerPedersen


Wellenreuther

Wissels:

'68 Kasanwirjo voor Pedersen
'68 Bullaude voor Szymanski
'68 Paixao voor Jahanbakhsh
'68 Danilo voor Trauner
'82 Dilrosun voor Idrissi
'90 Lopez voor Hartman


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 7 1-2 (1-1)
 5 1-3 (1-1)
10  5 1-2 (0-1)
11  5 1-2 (0-1)
12  5 1-2 (0-1)
13  5 1-2 (0-1)
14  5 1-3 (1-1)
15  5 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Davy Klaassen (38 -> 5,0)
2. Gerónimo Rulli (20 -> 4,0)
3. Edson Álvarez (16 -> 3,0)
4. Dusan Tadić (10 -> 2,0)
5. Kenneth Taylor (4 -> 1,0)
6. Mohammed Kudus (3 -> 0,0)
7. Niemand (1 -> 0,0)
7. Jurriën Timber (1 -> 0,0)
7. Steven Berghuis (1 -> 0,0)
7. Jorrel Hato (1 -> 0,0)
11. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
11. Antony (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Daley Blind (0 -> 0,0)
11. Owen Wijndal (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
11. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
11. Calvin Bassey (0 -> 0,0)
11. Francisco Conceição (0 -> 0,0)
11. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
11. Youri Regeer (0 -> 0,0)
11. Youri Baas (0 -> 0,0)
11. Anass Salah-Eddine (0 -> 0,0)
11. Kian Fitz-Jim (0 -> 0,0)
11. Charlie Setford (0 -> 0,0)
11. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
11. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Jorge Sanchez (0 -> 0,0)
11. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
11. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)
11. Ahmetcan Kaplan (0 -> 0,0)
11. Christian Rasmussen (0 -> 0,0)
11. Silvano Vos (0 -> 0,0)
11. Olivier Aertssen (0 -> 0,0)
11. Jaydon Banel (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Het gevoel over het kijken naar deze wedstrijd is dubbel. Mijn Ajax hart zegt ; kijken, maar mijn verstand zegt ; niet doen , waarschijnlijk slecht voor het humeur, slecht voor mijn zenuwen en de kans op irritatie is niet ondenkbaar !
+5/-0

1 jaar geleden
In principe moet je altijd je club steunen, maar op dit punt is het pure zelfkastijding als je deze wedstrijd gaat kijken.
+5/-0

1 jaar geleden
Ik sta na elke teleurstellende pot te schreeuwen dat ik er klaar mee ben en dat alles kut is en ik niet naar de Arena meer ga dit seizoen.
Eindstand is dat ik zondag om 14.30 uur weer in de auto stap richting Amsterdam.
Is gewoon een verslaving kennelijk.
Voor morgen ga ik uit van een 3-0 ,nederlaag.
Fey heeft een betere trainer, het team is in vorm en de selectie is gemotiveerd tot op het bot. Daarbij zit het Fey ontzettend mee. Morgen gaan we sowieso 1x genaaid worden. Dat is Feyenoord.
Als Heitinga start met Sanchez mag die morgenavond zijn ontslag krijgen voor de wedstrijd.
Is Ajax onwaardig maar ik zou de boel dichtgooien morgen 5-3-2.
Laat Fey maar het spel maken.


Rulli-Rensch-Timber-Bassey-Alvarez-Baas-Klaassen-Berghuis-Kudus-Bergwijn Brobbey.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Mooi man. Voor mij als tv-kijker is het wat makkelijker om er ff klaar mee te zijn. Maar als ik de kans had om om de week in de Arena te zitten, had ik hetzelfde gedaan als jij. Hadden de spelers maar zo een passie als de fans die er elke keer weer gaan zitten.
+4/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Ga je niet kijken naar de wedstrijd?

Ze spelen namelijk in Rotterdam zonder uitpubliek.
+1/-1

 
1 jaar geleden
He sjaak, of zal ik zeggen John, het is inmiddels duidelijk dat je er alweer zit om te trollen. Nog wat inhoudelijks te melden? Bijv. hoe we zouden merken hoe goed Taylor is?
+1/-0

 
Sjakie8 (geschorst)
1 jaar geleden
Rensch speelt niet die is nog steeds te ziek.
+1/-1

1 jaar geleden
Ajax betere spelers maar Feyenoord een afgesteld team. Dat zal het verschil maken. Het is maar net hoe we er uitkomen want het kan zijn effect hebben met de laatste serie wedstrijden.
+1/-0

 
En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ajax betere spelers? Nou, daar heb ik dit jaar verdomd weinig van gezien 🙄
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou ja, uitgezonderd wat er gehaald is exclusief een keeper
+1/-0

1 jaar geleden
Naar de Klassieker kijk ik altijd. De Eredivisie ben ik wel klaar mee vanwege dat trage spel waardoor ik mijn club niet meer herken.
+3/-0

1 jaar geleden
Totaal geen vertrouwen in vanavond!
En ook niet in de rest van dit seizoen.
+3/-0

1 jaar geleden
Die opstelling ook weer……..
+1/-0

1 jaar geleden
K,t opstelling ik ben er bang boor . Geen uitsupporters bij Feyenoord -Ajax. Misschien dat er eens door de KNVB besloten moet worden dat Feyenoord zonder thuispubliek moet spelen gezien dat achterlijke gedoe met dat vuurwerk.
+2/-0

1 jaar geleden
Hoe is het weer mogelijk dat met 1 simpele steekbal er een 1 op 1 situatie onstaat waarbij Alvarez als een kleuter staat te schutteren.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je ziet het bij het doelpunt van feyenoord ook gewoon gebeuren. Wordt volkomen verkeerd 'druk' gezet. Keeper speelt op t middenveld iemand heel eenvoudig aan die alle tijd van de wereld heeft om jahanb.weg te sturen. Voorzet en dan staat het ook daar volledig verkeerd. De meest gevaarlijke spits van de eredivisie krijgt alle ruimte om binnen te kopen.

Gatenkaas is het.
+2/-0

1 jaar geleden
Boekel had al 3x geel moeten geven aan Fey, begint nu echt irritant te worden.
Zo lekker vrij ingekopt.
Bergwijn, Taylor ***** ze er alsjeblieft uit.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Geen enkele Ajacied haalt een voldoende. Het is ook nu weer gewoon bar slecht. Verdedidgend is het een lachertje. Uithuilen en zwaar opnieuwe gaan bouwen, want dit elftal heeft geen toekomst. Voetballend komen we zwaar tekort en fysiek lopen we heel seizoen al achter de feiten aan. Ook de geroemde Kudus doet weinig tot niets goed. Het middenveld komt snelheid te kort en wordt aan alle kanten overlopen. Wat betreft de arbitrage, wie weerstaat de druk van de Kuip.......
+2/-0

1 jaar geleden
Tenzij er toevallig nog 3 ballen voor de voet van Tadic stuiteren is de tweede helft een kansloze missie. Met deze verdediging kun je van niemand winnen.
+3/-0

1 jaar geleden
Wat een ongelovelijke bizarre flauwekul regel is dit nou weer? Een paar minuten wedstrijd stilleggen vanwege de ramadan? Gaan we straks ook rekening houden met spelers die pas de griep hebben gehad? Worden opgesteld maar een extra pauze aanvragen omdat ze zich nog wat slapjes voelen.

Kappen met die onzin. Als je je goed genoeg voelt om opgesteld te worden doorspelen en anders speelt degene maar niet.
+2/-0

1 jaar geleden
schandalig, Grijp nu eens in stelletje grafm*ng*len.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een klerelijers ook. Meteen kappen deze wedstrijd. Ook niet overspelen. Wat mij betreft nooit meer Feyenoord Ajax in de kuip met thuispubliek.
+2/-0

1 jaar geleden
Feyenoord 0-3 regulier verlies en een aantal wedstrijden zonder publiek. Klaar er mee Europees ook al gezeik net due supporters
+2/-0

1 jaar geleden
Geweldig gewisseld hoor John, al het voetbal is nu helemaal weg....
+1/-0

1 jaar geleden
Respect dat ze terug zijn gekomen om de wedstrijd af te maken. Winnen van feyenoord is sowieso altijd heerlijk. Bekerfinale, leuke (troost)prijs.

Voetbal was wel weer zwaar ondermaats. Er zit zó ontzettend weinig voetbal in deze ploeg.
+4/-0

1 jaar geleden
Nou gewonnen in mineur en dader opgepakt. Hopelijk krijgt deze persoon in plaats van een taakstrafje een echte straf. Ben helemaal klaar met dat softie beleid. Voor de wedstrijd je gezicht laten zien op het politiebureau slaat ook helemaal nergens op.

Gewoon 40 jaar opsluiten en de eerste volgende die wat flikt 50 jaar enzovoort.. Eens kijken of er dan nog iemand zo slim is om wat uit te halen.
+2/-0

1 jaar geleden
Het was niet goed maar ben trots op de strijders!!
En Fey blijft tokkie club vandaag weer bewezen.
KNFB was weer goed zichtbaar.
+4/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
10 kaarten getrokken waarvan 7 voor Ajax en 11 minuten 'blessuretijd'.. Wat bezielde die scheidsrechter??? Wilde hij nou zó graag dat toch Feyenoord ging winnen?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Feyenoorders roepen al jaren dat alle scheidsrechters voor ons fluiten. Dus wat dat betreft zegt het niet zoveel wie wat roept.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoe kan je nou die vraag nog stellen ,dat was toch duidelijk, die man moet weg!!!
+1/-0

1 jaar geleden
Misschien is het beter de finale dit jaar, maar ook de komende jaren, maar op een andere lokatie te laten spelen.
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Arne Slot zei het zonet heel treffend: Een deken van negativiteit.

Wel gek.

Ik sprak laatst met wat oudere mensen over de sterspelers van vroeger. Eén had zelfs Cruijff gezien en daaruit vloeide uit voort de prestaties het Nederlands Elftal uit de oude doos met de nodige ster en hoofdrolspelers. Wat een mooie herinneringen!

Het enthousiasme dat ze hadden, joh, wauw, wat een gaaf gesprek!

De goede oude tijd. Mijn punt hiermee is dit:

De tijd is gekomen om het eens over de supporters uit die tijd te hebben.
Iedereen kent de beelden. Zag dat er waanzinnig mooi uit of zag dat er waanzinnig mooi uit?

En moet je nu eens zien.

In plaats van gewoon stabiele continuïteit in het bezoeken van dus een wedstrijd of misschien zelfs een mooie verbeterende en moderne stijgende lijn in dus het stadionbezoek en alles wat daarbij hoort zijn we met zijn allen nu echt wel heel diep in het afvoerputje beland.

Respectloos en bewust aanstekers bewust en doelgericht naar spelers gooien zodat zelfs de wedstrijd moet worden stilgelegd, respectloos spelers klappen verkopen, bewust bekers met bier gooien gooien, vuurwerk afsteken zodat de wedstrijd wordt stilgelegd.

Ja, dat wordt wel een lang lijstje inmiddels. En dan kunnen er nog zeker wel een paar bij.

En, als een waar virus heeft zich een superlelijke traditie ontwikkeld, we geven het inmiddels allang door van generatie op generatie.

Zet dat nou eens naast de beelden van vroeger. Tot welke pijnlijke conclusie kom je dan?

Van wat we vanavond hebben gezien. Hoe kunnen we, door de tijd heen en dus hier in Nederland met zijn allen zover zijn afgegleden?

In het stadionbezoek. En dan voor nu met nadruk op de normen en waarden in het stadion tijdens de Klassieker.

Waar zijn, nu al geruime tijd, de uitsupporters immers gebleven? Dat zegt veel, zoniet alles.

Iets met een weiland en een bijl.

Iemand?

Is dit nou een mooie Klassieker?

Nee!

Is tijdens de Klassieker het voetbal bewierookt?

Nee! En trouwens, joh, dat zou inmiddels een verademing zijn!

Zijn we met deze ooit zo befaamde en mooie sport in Nederland de weg kwijt geraakt?

Ja!

Dan te bedenken dat het zulke mooie entertainment is dat ons telkens maar weer wordt gegund met alles wat erbij komt kijken.

Corona pakte voetbal lang van ons af.

Nou van mij mag Nederland bezet worden door de Russen met alle inktzwarte gevolgen van dien. Weg voetbal, weg leven, weg vrijheden die ons zo gestoord verwend maken en dan nog eens zien of we elkaar het licht niet in de ogen gunnen.

Onvoorwaardelijk respect met normen en waarden die een bevolking een identiteit geeft waar een ieder trots op kan zijn, die twee worden alleen geboren door lang af te zien, door samen tot echt alleruiterste te moeten gaan of zelfs daar ver overheen, door lange wederopbouw en door samen te werken om een land op te bouwen waar we met zijn allen weer van gaan houden. Dat laatste doen we nu al lang niet meer.

Het wordt hoog tijd dat we terug gaan in de tijd. Een hard reset. Wat mij betreft voor het hele land. Alles en iedereen.

Snap je nu de terugblik op de supporters van vroeger? Ik zeg: Als zij de maatschappij van toen waren dan zijn wij allang geen trotse Nederlanders meer.

Waarom? Nou zij snapten dondersgoed de waarde van voetbal en wij willen het maar niet snappen, ook maatschappelijk niet, dus pak het dan maar van ons af en pak dan gelijk ook maar alles van ons af.

Wij maar klagen dat qua voetbalcompetitie de Nederlandse voetbalcompetitie niks meer voorsteld en het overal om ons heen veel en veel groener is.

Nou kijk dan eerst maar eens naar hoe de supporters zich om ons heen gedragen.

Haal menig beroemde buitenlandse topwedstrijd er zo om ons heen maar uit.

Joh. Wij misdragen ons zelfs in het buitenland. Zelfs buiten het voetbal om. En net zoals met vele andere dingen: We lachen het maar weg. Achja, het hoort er inmiddels gewoon bij dus het zal wel.

Dat gebeurde toen we de ene kant op keken dan kijken we nu toch de andere kant op?
Zo kunnen we mooi weer over tot de orde van de dag. Lekker weer een gestoord verwend leventje leiden.

Deze, zeer waarschijnlijk roepende in de woestijn zegt dan ook van:

Weer een Klassieker die de prullenbak in kan. Om te kotsen!

Als lelijke randzaken het voetbal structureel beginnen te beheersen zijn de samenleving en het voetbal, volksport numero één, praktisch dood.

En morgen is niet vergeten. Morgen is, in dit geval, de nare de herinnering weten.

Iemand een telraampje?
+1/-1

 
1 jaar geleden
joh, wat een woorden allemaal, de realiteit is dat die kl 010 supporters zich zelf nergens kunnen beheersen, de haat is zo groot en dat wordt ervan kinds af aan erin geperst, daar is geen oplossing voor als de club een keer flink straffen, maar de KNVB durft niets .de pers durft niets ,de mensen aan talkshows durven niets ,ze hebben heel NL in de greep.
+1/-0

1 jaar geleden
Ten eerste , was Ajax zeer zwak, maar toch gewonnen tegen 13 man ,je kan die Lindhout toch wel beschouwen als (zelfs meer dan 1 tegenstander, ik hoop dat de KNVB toch wel in gaat zien dat deze man nooit meer een wedstrijd mag fluiten!!!!!!) en dan dat tuig wat ook in de zijvakken bevindt. Ajax had nooit naar het veld terug moeten keren ,dus ook een fout van leiding van Ajax. KNVB moet Feyenoord zeer zwaar straffen, ook met dat zware vuurwerk voor de wedstrijd en dan bedoel ik niet met een geldboete, maar met punten in aftrek, dat zal dat tuig leren.
+2/-0

1 jaar geleden
Na dat "vuurwerk" had je toch kunnen denken dat het mis ging gaan. De scheids laat in het begin van de wedstrijd alles toe en gaat dan ineens met kaarten gooien naar onze spelers. Ook de andere maakten fouten die een kaart verdiende maar blijkbaar heeft iedere scheids toch bang van de aanhang. En ik hoop dat de KNVB ook eens gaat nadenken en deze wedstrijden op neutraal terrein (zonder fans) laat spelen. Wat gaat er gebeuren met de finale? Weer naar dat stadion.
+4/-0

1 jaar geleden
Buiten dat het belachelijk is dat we de wedstrijd hebben uitgespeeld (je moet dat soort malloten geven wat ze verdienen: een wedstrijd zonder publiek!) was het echt niet om aan te zien kwa voetbal. Wat een armoe, niet te beschrijven. Eén lichtpuntje: het laatste halfuur werd er met het mes tussen de tanden de voorsprong verdedigd. Maar goed, hoe we 2 keer hebben kunnen scoren is mij nog niet helemaal duidelijk.
+3/-0

1 jaar geleden
Excessen zijn er altijd al geweest. Het zijn nu helaas geen uitzonderingen meer. Dat gooien met aanstekers is niet van vandaag of gisteren. We mogen blij zijn dat er over het algemeen vrijwel niemand erdoor gewond raakt. Ik denk ook dat het gros van de spelers hun schouders ophaalt als er weer met bier of aanstekers gegooid wordt. Wat mij echt tegen de borst stuit en ik walgelijk vind is dat bij de terugkomst op het veld van de Ajaxspelers nadat ze besloten hadden om de wedstrijd toch uit te spelen , dat dit gepaard ging met gejoel en gefluit ipv met applaus als teken van respect en waardering dat Ajax toch wil doorvoetballen en dat het op het moment dat Klaassen op de grond gaat zitten en aangeeft dat het toch niet gaat, ik op de achtergrond ol tv alleen lachende en zwaaiende mensen zie. Eigenlijk wordt met dit gedrag hiermee de actie van die aanstekergooier (s) niet afgekeurd maar goed gevonden. Ik vind dit echt te walgelijk voor woorden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat gedeelte heb ik een hele tijd geleden al losgelaten met het idee dat het ene voetbalpubliek het andere niet is. Ook nooit zal veranderen omdat ze het vermogen niet hebben na te denken.
+1/-0

1 jaar geleden
om een vb te geven hoe de haat tegen Ajax gekweekt wordt , ik heb een B&;B vlakbij de luchthaven in Costa Rica, ik moest een keurige familie (2 ouders en een jongetje van 10 jaar) wegbrengen naar de luchthaven, op gegeven ogenblik begon die jongen kots geluiden te maken, moeders schrok en begon een zak te zoeken, die jongen maakte alleen de kots geluiden omdat ik een vaantje van Ajax in mijn auto heb, die vader lachte en zij tegen zijn zoon, ik ga tegen je klasgenootjes zeggen dat jij bij een ajacied in de auto heb gezeten??
+2/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden
Ik lees net bij VI dat de KNVB nu heeft bedacht dat de wedstrijd vanaf nu definitief wordt gestaakt bij het gooien van rotzooi op het veld. Okee... En wat gaan we dan met de rest van de wedstrijd doen? Schrappen? Zou geen probleem zijn als Ajax met 1-2 voor staat. Maar wat gaat er gebeuren als Feyenoord met 1-0 voor staat??? Verliezen ze dan reglementair met 0-3? De KNVB is weer lekker vaag zoals altijd.
+1/-0