Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax strijdt woensdag in Klassieker om laatste kans op prijs dit seizoen

4 april 2023 09:06

Ajax lijkt alleen in het bekertoernooi nog kans te hebben om dit seizoen een prijs te kunnen pakken. Om in de bekerfinale te komen zal daarvoor woensdag afgerekend moeten zien te worden met Feyenoord. De huidige koploper van de Eredivisie heeft de halve finale bereikt door achtereenvolgens te winnen van PEC Zwolle, NEC en sc Heerenveen.

In bekerverband speelde Ajax acht keer eerder een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Ajax wist vier keer te winnen, inclusief de bekerfinale uit 2010 die over twee duels werd gespeeld, terwijl de andere vier keer Feyenoord de sterkste bleek. In 2019 speelde beide teams voor het laatst tegen elkaar in De Kuip voor de beker. Ajax won toen overtuigend met 0-3.

In competitieverband speelden beide teams dit seizoen al twee keer tegen elkaar. Het duel in Rotterdam eindigde in een 1-1 gelijkspel, terwijl vorige maand in de Johan Cruijff ArenA Ajax in de slotfase onderuit ging.




Tags

feyenoord bekerfinale klassieker arena bekerverband eredivisie heerenveen kuip pec

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos