Johan Cruijff ArenA
Champions League
RTL 7

Ajax in Champions League opnieuw onderuit tegen Liverpool; image source: Pro Shots

Ajax moet overwintering in de Champions League definitief uit het hoofd zetten. De ploeg van Alfred Schreuder was opnieuw niet opgewassen tegen Liverpool en ging in de eigen Johan Cruijff ArenA met 0-3 onderuit.

Ajax vloog uit de startblokken. Na twee minuten spelen kreeg de ploeg al een enorme kans, maar Steven Berghuis raakte de paal. De international was niet veel later opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn schot van afstand ging net naast het doel.

In de eerste helft was Ajax heer en meester en gezien het veldspel zou een doelpunt dan ook volkomen terecht zijn. Na goed druk zetten van Brian Brobbey kreeg uiteindelijk Dusan Tadic de bal voor het inschieten, maar zijn schot kon nog worden geblokt.

Langzaam ging de storm van Ajax liggen en vlak voor rust kreeg de ploeg de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Jorge Sánchez greep te slap in, Daley Blind had Salah uit zijn rug laten lopen en Remko Pasveer kwam onnodig uit. Met een subtiele beweging kon de Egyptische aanvaller eenvoudig voor de 0-1 zorgen, zodat niet Ajax maar Liverpool bij rust een voorsprong te pakken had.

Om nog kans te maken op overwinteren in de Champions League wist Ajax dat het in de tweede helft drie keer moest scoren. Die illusie was echter al snel verdwenen. Onnodig werd een hoekschop weggegeven en na een flinke dekkingsfout was de 0-2 een feit.

De definitieve nekslag volgde al enkele minuten later toen Liverpool ook nog de 0-3 wist te maken. Ajax probeerde in het restant nog wel aan te zetten en kwam ook nog tot een paar kansjes, maar het echte vertrouwen was verdwenen. Liverpool geloofde het verder ook wel met de wetenschap dat voor hen de overwintering een feit was, zodat de tijd langzaam verstreek en Ajax opnieuw onderuit ging.

De 0-3 nederlaag zorgde bovendien voor een negatief record. Voor het eerst in de clubhistorie kreeg Ajax in Europees verband in drie wedstrijden op rij minstens drie tegentreffers. Voor de ploeg van Alfred Schreuder wacht na de winter de Europa League. Dit wel met de kleine kanttekening dat het volgende week tegen Rangers FC theoretisch nog mis kan gaan. De Schotten zullen in eigen huis dan echter wel met vijf doelpunten verschil moeten winnen.

Dusan Tadic: 'Als we in de eerste helft hadden gescoord, was het een heel andere wedstrijd geworden'

In gesprek met RTL 7 gaf Dusan Tadic aan de nederlaag tegen Liverpool erg pijnlijk te vinden. "Wij waren in de eerste helft beter en hadden een paar goede kansen. Als we een van die kansen hadden gemaakt, was het een heel andere wedstrijd geworden", aldus Tadic.

Ajax raakte het overwicht van het eerste half uur echter kwijt. "Liverpool is natuurlijk een sterke ploeg", zo gaf hij aan. "Zij scoren een goal en daarna geven wij alle ruimte weg, maar als we in de eerste helft hadden gescoord, was het een heel andere wedstrijd geworden."

De aanvoerder was het gedeeltelijk met de opmerking eens dat Liverpool simpelweg te sterk was. "Als je over de hele wedstrijd kijkt misschien wel", zei hij daarop. "Maar zoals ik al zei, het zou een heel andere wedstrijd zijn geworden als we hadden gescoord."

Alfred Schreuder: 'We hebben een prima eerste helft gespeeld'

Alfred Schreuder was in gesprek met RTL 7 best tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hebben gewoon een prima eerste helft gespeeld, zeker de eerste 40 minuten", aldus Schreuder. "We krijgen twee of drie honderd procent kansen en daar moet je er gewoon één van maken. Op dit niveau is het heel belangrijk dat je die goal maakt als je de kans krijgt."

Volgens de trainer was er na de 0-1 nog helemaal niets aan de hand. "In de rust geven we ook aan dat we heel veel dingen goed deden", zei hij daarop. "We geven na de rust alleen heel onnodig een corner weg en die gaat er dan in. Dan wordt het tegen zo'n Liverpool heel lastig."

Schreuder was het niet eens met de kritiek dat Ajax te laag stond op het veld. "Dat heeft Ajax in het internationale voetbal veel gedaan. De eerste helft ging dat uitstekend", zo gaf hij aan. "Liverpool heeft geen kans gehad tot aan de 0-1. We hebben er van geleerd in de uitwedstrijd. Toen gaven we teveel ruimtes weg. Vandaag kun je met de rust gewoon 2-0 voorstaan, maar zij waren gewoon efficiënter. Daarin zie je de klasse van Liverpool."

Brian Brobbey: 'We gingen een beetje met ons koppie omlaag zakken'

In gesprek met RTL 7 was Brian Brobbey erg teleurgesteld na de nederlaag tegen Liverpool. "We wilden winnen, maar dat is uiteindelijk niet gelukt", aldus Brobbey. "De eerste 20 minuten waren echt top. Als je dan die twee kansen maakt, wordt de hele wedstrijd anders. Maar als je die kansen niet afmaakt, krijgen zij kansen en zij scoren wel."

Volgens de spits kwam de openingstreffer hard aan binnen de ploeg. "We waren de eerste 20 minuten echt veel beter", zo gaf hij aan. "Maar als je dan niet scoort, scoren zij wel. Zij hebben maar één kans nodig."

Het lukte Ajax niet meer om de rug te rechten. "Zij krijgen dan een goal uit een hoekschop en die derde was een goed uitgespeelde goal. Daarna was het wel klaar", zei hij daarover. "We gingen een beetje met ons koppie omlaag zakken. We moeten hiervan leren en op naar de volgende wedstrijd. Als we elke wedstrijd spelen zoals we nu de eerste 20 minuten speelden, gaan we heel ver komen."

Steven Berghuis: 'De wedstrijd viel uiteindelijk de kant van Liverpool op'

Steven Berghuis baalde in gesprek met RTL 7 na de wedstrijd tegen Liverpool. "Je laatste kans is verkeken op overwintering in de Champions League", aldus Berghuis. "De wedstrijd viel uiteindelijk de kant van Liverpool op. We zaten er goed in in alle facetten. We haalden een goed niveau en krijgen dan twee heel goede kansen. Salah scoort dan wel vlak voor rust, dat is het verschil."

Gevraagd werd waarom het voor Ajax zo moeilijk was om het nog om te kunnen draaien. "De wedstrijd viel gewoon de kant van Liverpool op", zo gaf hij aan. "In de rust was er nog niks aan de hand. Dan krijg je na rust een spelhervatting tegen en loopt het er bij ons een beetje uit."

Berghuis was het niet eens met de opmerking dat Liverpool uiteindelijk gewoon te goed voor Ajax was. "Dat denk ik niet", zei hij daarop. "Natuurlijk hebben zij veel kwaliteit, maar wij konden ons redelijk meten met hun. Het viel alleen hun kant op."

'87 Tsimikas voor Robertson

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 1-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Lorenzo Lucca (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Lucas Ocampos (0 -> 0,0)
12. Florian Grillitsch (0 -> 0,0)

1 jaar geleden
Ik hoop 3-1 maar vermoed het tegenovergestelde omdat ook Liverpool gaat profiteren van de enorme ruimtes die Ajax achter zich laat.
+2/-0

Zo lang Schreuder Blind blijft opstellen maken we geen kans. Keihard voor een ras Ajacied maar het kan echt niet meer.
Ik zou onderstaande 11 opstellen maar dat gaat nooit gebeuren.

Pasveer-Sanchez-Timber-Bassey-Wijndal-Kudus-Alvarez-Berghuis-Bergwijn-Brobbey-Concenciao
+4/-0

En un momento dado (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou Tadic (op LINKS!!!) laten staan en Bergwijn banken. 2e helft Bergwijn wellicht invallen voor Tadic. Verder wel met je eens over Blind. Kan prachtige passes geven, maar de laatste tijd is het verdedigend dramatisch slecht en wordt het tijd om eens wat anders te gaan proberen.
Ben ook heel benieuwd hoe Concenciao het gaat doen als hij eens wat meer tijd krijgt.

Maar eigenlijk verdient dit Ajax het niet om door te gaan in de CL. Hoop het wel maar denk dat de Europa League nog lastig genoeg wordt voor het huidige, nog steeds niet goed ingespeelde elftal.
+2/-0

Goede opstelling idd. Zoals un momento dado zegt kan je missch ook Bergwijn laten banken en Tadic op links. Maar goed we weten allemaal dat het weer dezelfde opstelling als altijd wordt dus met Blind en Tadic. Ik waardeer beide spelers erg maar het is nu tijd voor de nieuwe generatie om op te staan.
+2/-0

Van der Vaart zei het ook al. Blind ben Tadic horen niet meer in de basis. Een èchte Trainer had dat ook allang gedaan.
+2/-1

Laatste wedstrijd Schreuder?
+5/-2

Ik hoop dat we een puntje van Liverpool kunnen afsnoepen, dan is de EL na de winter veilig gesteld. Maar het zal een hels karwei worden, Liverpool mag dit weekend wel verloren hebben maar een weekend eerder wonnen ze wel van Manchester City.
+5/-0

Ik denk dat we van zowel Liverpool als Rangers gaan verliezen. Het Europese avontuur is helaas over voor dit jaar. Ik hoop graag dat we door kunnen bekeren in de EL maar we moeten eerlijk zijn dat we in Schotland niet van Rangers gaan winnen. Die spelen ook voor hun laatste kans om door te gaan en met het publiek erachter zie ik ons daar niet winnen, ook al was het 4-0 thuis voor ons.
+2/-5

Als Rangers geen resultaat haalt uit tegen Napoli dan mag je met 4-0 verliezen in Glasgow!!!
+4/-0

Ajax-Liverpool 1-0.
Rangers-Ajax 1-3.
+2/-2

Ajax - Liverpool: 0-2
Glasgow - Ajax 1-1 of 2-1

Overigens had ik even over het hoofd gezien dat als Napoli morgen wint van Glasgow dat we dan zo goed als door zijn. Met andere woorden we bekeren verder in de EL na de winter. Hoop dat het dan allemaal iets beter begint te lopen.
+2/-1

Voor zowel Ajax als Liverpool staat er veel op het spel en normaal gezien is Liverpool op dit moment de betere ploeg. Ze missen echter wel een hele karrevracht aan spelers daar, waaronder Thiago, Oxlade, Keita en Arthur op het middenveld. Het feit dat we vooral daar overlopen werden geeft me enige hoop dat het nu iets beter gaat gaan.

Daarnaast is Jota er niet en vind ik die Nunez nog niet top eerlijk gezegd, ookal is zijn kopkracht tegen Blind-Timber wel een kracht. Het zou lef zijn als Schreuder Wijndal opstelt t.o.v Blind, dan kan Bassey iets meer kopkracht brengen in het centrum. Daar zal hij wel weer mee wachten tot het al 0-2 staat.

Brobbey is wel een groot verschil t.o.v. de heenwedstrijd natuurlijk, dat geeft ons in ieder geval opties als we de lange bal moeten spelen.

Laten we hopen dat Berghuis het op zijn heupen heeft, dat Klaassen niet constant in de 16 loopt, maar ook meeverdedigt en dat Blind een goede dag heeft. Als Brobbey zijn kansjes krijgt en met Conceicao als wildcard zie ik nog wel wat mogelijkheden.

Ik heb er alvast zin in!

WZAWZDB!
+1/-0

Deze opstelling dat zat er heel dik in. We gaan dus een avondje toevalsvoetbal tegemoet.
Balans in het elftal of creatief vermogen naar de aanvallers toe hebben we met deze elf niet.
Het is dus hopen dat Berghuis nu ook eens tegen een topper top speelt ipv tegen Volendam of RKC. Hopen dat Klaassen zijn 1-0 dag heeft. Of hopen dat de voorhoede die wel degelijk klasse heeft het zelf kan opknappen vandaag. Hopen dat ze achterin wel een keer scherp zijn in een topper.
Het zou de eerste keer van het seizoen worden dat we in een topper top spelen. Niet zo vreemd met al dat gegoochel van Schreuder.
Hopen dat het toeval ons gunstig gezind is want de andere kant heeft meer klasse, meer balans en een veel betere trainer.
Maar soms is dat niet genoeg. We spelen thuis, volle Arena er achter en dan maar hopen met zijn allen dat het een keer lukt in een topper.
+1/-0

Als je in deze wedstrijd geen strijd kunt brengen dan is t over en uit ! Schreuder gaat bij 0-4 de laan uit
+2/-0

We gaan het zien. En inderdaad strijd.

Strijd betekent ook dat onze verdedigers op de helft van de tegenstander en bij balverlies, niet weer op een drafje achter de feiten aan terug lopen zoals tegen RKC. Schreuder moet dit gezien hebben. Als het vanavond weer gebeurt ga ik er vanuit dat er niks mee gedaan is.

Je kunt namelijk een keer verkeerd een bal raken of passen, maar zaken als strijd moet je als trainer altijd op orde hebben.
+1/-0

We zijn vleugellam, Tadic en Bergwijn brengen vooraslnog weinig.
+1/-0

Zeker geen slechte eerste helft hadden zelfs voor moeten staan. Jammer iets re veel onzuiverheden in passes die er toe zouden kunnen doen. En als de passes van Sanchez of Basey moeten komen weet je bij voorbast dat die niet goed genoeg zijn. Slechte scheids trouwens had al zeker twee gele kaarten voor Liverpool moeten trekken. Bergwijn op rechts heb je niets aan zoals ook is gebleken met Tadic en dan nu ineens een goal tegen met slecht verdedigen
+1/-0

Na de goal zakken we zwaar weg, pfff aanval van Liverpool ai wat laat Bergwijn zich opzij zetten zeg.
+2/-0

Te lief niet durven te killen voorzichtig aan Frank de Boer voetbal.

Het schijnt hebben aan de tegenstander ebt weer eens weg en boem ja hoor doelpunt.

Tadic is door Schreuder kapot gemaakt aan de rechter kant en mist daarom die kans, zo moeilijk is het niet.

Alfred is geen Ajax trainer, Bergwijn hoort niet aan de rechterkant en we hadden die keeper van Benfica op doel moeten hebben.

En nog zoveel meer mankementen wat maakt dat je nu, geheel onnodig, wordt weggespeeld.

Laat maar zitten! Helemaal als je niet voor de volle 100% durft te voetballen naar je onwijs goede en o zo mooie kwaliteiten.

Dat maakt het allemaal zo mooi onder Erik ten Hag in de Champions League. Schijt aan alles volle bak vooruit en aanpakken die tegenstander. No matter what!

Nu dus niet meer.

EDIT: Ik ben boos, geïrriteerd en gefrustreerd dus ik zeg van Alfred! You #$^&#% you're fired! Pack up your crap and leave! Now!

Wat een eerste klas dwaas hebben wij als trainer ja g***%%$e!

Zo!
+4/-0

Nog 0-4 en dan exit Schreuder! Hij is verantwoordelijk!
+3/-1

Schreuder zwijmt. 0-3 is net niet genoeg om te spreken van een wanprestatie.
+2/-0

Goede eerste 30 minuten en we zakken daarna weet door de ondergrens. We zijn het weer totaal kwijt . Begint met de restverdediging staan erbij en kijken er naar middenveld loopt alleen maar terug en de druk van de eerste helft op de tegenstander daar is niets meer van over. Internationaal is het dit seizoen uiterst pover met veel te veel tegendoelpunten. En dan nu het wisselen van Bergwijn en Tadic van kant . Slaat nergens op je blijft dan met 10 man voetballen. Wissel Klaassen snap ik wel
+3/-0

Nog een half uur en het staat al weer 0-3.Zoals ik al zei was hoop het enige wat ik had want realistisch was die hoop niet.
Het team is in alle topwedstrijden los zand, er zit totaal geen enkele lijn in. En wie is er verantwoordelijk ? Hamstra vind he een topprestatie die Schreuder levert en Schreuder vind het normaal zoals het gaat. Wat ik er van vind? Ik kom al 45 jaar bij Ajax en heb zulke nonstop afstraffingen in topwedstrijden nog nooit meegemaakt dus ik vind dat er ingegrepen moet worden. Die wedstrijden winnen tegen Volendam en RKC is mooi meegenomen maar dat mag geen graadmeter zijn voor Ajax.
Oei, en nu moet Brobbey er ook nog uit. Kan die trainer er niet uit?
+6/-0

Ik ben het met je eens, er zit totaal geen plan achter, een ieder loopt maar wat te doen. en liepen met de ziel onder de armen, Kudus had zo en zo eerder in moeten vallen voor Klaassen, die is goed als er druk op de tegenstander gehouwen wordt, maar om ruimte te creëren op het middenveld, is niet de speelstijl van Klaassen. Blind niet in de verdediging ,maar er net voor, daar is hij op zijn best. Jammer genoeg kan Bergwijn niet iets extra
brengen tegen topclubs. Ik zie het internationaal niet rooskleurig in met Schreuder, hij mist technisch vernuft.
+2/-0

Echt ik heb het wel gehad met deze trainer. Begin gvd met Kudus op het middenveld ipv Klaassen Nu haal je je spits eruit die nog kan anticiperen op en de creativiteit die je kunt gebruiken op het middenveld en die zet je in de spits. Hij blijft ook volhouden aan dir idiote opstelling van een rechterspits die rechts niets maar dan ook niets brengt. Eerst met Tadic en nu al weef een paar wedstrijden met Bergwijn. Een trainer van de tactiek van het toeval
+4/-1

Ik ben druk met wijven aan het ouwehoeren... Dat is interessanter dan dat op het veld in ieder geval.
+4/-0

En Tadic mag weer gewoon blijven staan he. Iedereen is rijp, maar hij mag blijven staan, tuurlijk.
+1/-1

Waarom blijven die trainers zo eigenwijs?? Kijk naar iedere uitzending bij Studio Sport. Altijd valt er een doelpunt bij een corner, omdat er niemand bij de paal staat. Einde discussie, bij iedere corner iemand langs de paal. Altijd staan er spelers doelloos in het veld bij een corner, zet 2 ervan bij de paal.
+2/-0

We moeten ons richten op de positieve dingen. We hebben vier minuten mogen zien met Kudus op 10 en Brobbey in de spits en wat mij betreft waren het vier fantastische minuten. In Rotterdam hadden ze er een DVD van gemaakt, dat is alles dat ik wil zeggen.
+5/-0

Volledig eens, maar wij Ajacieden zijn een roepende in de woestijn van Schreuder. Bergwijn moest ook eerder op links en Tadic banken….
+2/-0

Ik ben er helemaal klaar mee, no comments (zou Schreuder ook moeten doen). Hamstra heeft al onzin zat verkondigd.
+7/-0

Schandalige vertoning, totaal Ajax onwaardig tegen een Liverpool wat momenteel tegen iedereen verliest.
En dat word de aankomende jaren alleen maar erger, gif zwarte jaren komen eraan.
Psv en Feyenoord denderen over ons heen en wij verzinken weer in een onnozele machtstrijd van mensen zonder voetbalverstand
+5/-3

Nou dat hoeft niet, betere trainer en dan komt t goed! Ik ken er een begint met e B
+3/-0

Oh je bedoelt Peter B. Van de regen in de drup komen we dan.
De man die nergens zijn contract uitdient, bijna overal ontslagen word en nooit iets wint.
De man die het voor elkaar kreeg dat zelfs Feyenoord zomaar nog eens kampioen kon worden terwijl hij zelf een veel betere selectie had.
De man die al jaren teert op 2 wedstrijden, Schalke en Lyon thuis, alles behalve Europese topploegen maar het tegen die zelfde clubs met hetzelfde kamikaze voetbal in de uitwedstrijden alleen door een mirakel niet uit handen gaf.
De Andries Jonker onder de Europese trainers.

Overmars had afgelopen zomer met 10 miljoen in zijn kofferbak naar Rotterdam gereden en Slot opgehaald, had hem niks geboeid wat ze er daar van zouden vinden.
De mensen die er nu zitten durven niet eens aan dat idee te denken laat staan een keer bellen ofzo.
Om Ajax te redden moeten Van de Sar en Blind nu met 10 miljoen in de kofferbak naar Antwerpen rijden en er lak aan hebben wat de rest van Nederland daar van vind.
Overmars is nergens voor veroordeelt, de grootste fout in 20 jaar om hem bij het oud vuil te zetten.
+4/-0

Dit is toch met stip de meest waardeloze trainer sinds tijden die we rond hebben zien hobbelen in de ArenA.

Wordt er niet meer getraind op spelhervattingen? Wat te doen bij corners?

Schreuder OUT!!!
+2/-0

Ik vond Keizer nog iets erger, maar dat is smaak.
+2/-0

Van Gaal na het WK maar binnen halen.
+3/-0

Schreuder…. Ja jonge man zeg het eens …Blind nooit meer opstellen en Tadic alleen tegen nederlandse club uit het tweede rijtje opstellen !! Schreuder je maakt er een zooitje van !!! Och ja daar had ik geen erg in. Oprotten Aub
+1/-1

The morning after... Frustratie overheerst, maar ook het besef dat je met 15 tegendoelpunten werkelijk helemaal niets hebt te zoeken in de Champions League. Sterker nog, ik denk dat deze waardeloze trainer en dit uitgeholde team ook in de Europa League wordt afgeschminkt.

Als je zoals in het verleden met één doelpunt verschil van Inter of AC Milan verliest, denk je dat je nog goed hebt meegedaan en ben je blij dat je door mag in de Europa League. Van die 'blijdschap' is na handbaluitslagen als 1-6, 4-2 en 0-3 nu helemaal niks te merken. Dus wat dat betreft hoop ik dat de beleidsbepalers inzien dat het met deze trainer echt niet gaat lukken.

Overigens kan ik me niet herinneren dat Ajax ooit een goed vervolg heeft gegeven in de EL na uitschakeling in de groepsfase CL. Het zou me verbazen als dat nu wél gaat gebeuren. (De kansloze EL finale onder Bosz werd voorafgegaan door een mooie groepsfase EL, na uitschakeling in de voorronde CL)

Uithuilen, de bezem door de technische staf én selectie en zorgen dat je landskampioen wordt (wat me nog moeilijk genoeg lijkt). Meer zit er voorlopig niet in, al kán het misschien in het voordeel werken dat we straks een Quatar-pauze hebben.
+2/-0

De uitkomst van de wedstrijd was geen verrassing en laat zien dat het krachtsverschil te groot is. Positief was het 1e deel van de 1e helft, waarin je met wat meer geluk op 1 of zelfs 2-0 voor had kunnen komen. Berghuis had pech de paal te raken. Tadic deed het goed (in de slowmotion zie je de keeper de verkeerde kant op gaan) maar had pech dat een verdediger zich nog in de baan van het schot wist te gooien. Vlak voor rust ging Sanchez kinderlijk in de fout en volgt daaruit een doelpunt. Die klap kwam men niet meer te boven en dus liep Liverpool simpel uit naar 0-3. Iedere wedstrijd vind in Bassey beter worden. Rustiger aan de bal, goede ingrepen zonder overtredingen te maken. Opbouwend moet het nog wel beter. Ook Timber, Alvarez en Brobbey speelden goed. Sanchez vond ik tegenvallend en komt vooralsnog tekort. Taylor viel bedroevend slecht in (mist wedstrijdritme) en Berghuis zakte in de 2e helft ver weg. Ook Bergwijn speelde een heel matige wedstrijd. Sowieso was de rechterflank weer heel matig en aan die kant hebben we echt het meeste ingeleverd met het vertrek van Mazraoui en Antony. Op links liep het goed met Blind en Tadic en regelmatig Klaassen als tussenstation. Deze wedstrijd was feitelijk een oefenwedstrijd en volgende week moet er een resultaat gehaald worden in Schotland, iets wat op voorhand geen enkel probleem mag vormen, aangezien je met 3-0 mag verliezen en dan nog zeker bent van de 3e plaats.
+1/-2

Op links liep het goed met Blind en Tadic en regelmatig Klaassen als tussenstation.

Pardon, Tadic heeft werkelijk geen bal goed geraakt (werd ook door heel het elftal geslingerd) en Klaassen was vooral bezig de bal onder controle te krijgen en terug te passen.
+1/-0

Hebben we kennelijk niet naar dezelfde wedstrijd gekeken. Ik vond het zeker in de eerste helft goed lopen aan de linkerkant. Tadic weet altijd de bal vast te houden en dan te kiezen voor een goede voortzetting, waarin Klaassen vaak een rol speelde.
+2/-1

Kennelijk toch mijn reserve bril op gehad ja. Ik vond van Tadic (op zijn grote kans na) geen enkele dreiging uitgaan, sowieso waren we vleugellam want Bergwijn presteerde ook niets.
+2/-0

Dat laatste ben ik met je eens. Bergwijn valt erg tegen vanaf rechts, al kan in zijn verdediging gezegd worden dat het niet zijn positie is en er dus maar het beste van moet maken. Toen hij eenmaal weer op links stond, ging er meer dreiging vanuit. Er is nog werk aan de winkel, maar ben nog steeds hoopvol gestemd dat het allemaal wel goed komt. Niet zo zeer Europees, maar dat is wat mij betreft bijzaak dit seizoen. Op elkaar ingespeeld raken, nieuwe spelers laten wennen aan het Ajax spel en dan zorgen dat je via een volgende landstitel volgend seizoen een nieuwe poging kan gaan doen.
+2/-0

Kan iemand mij uitleggen waarom Ajax maximaal met 3-0 bij Rangers mag verliezen?

Bij een 4-0 nederlaag is het onderling resultaat gelijk. Het doelsaldo van Ajax is dan 8-19 en van Rangers 5-19. Dus Ajax heeft 3x meer gescoord en ze hebben beiden 19 tegentreffers, ik begrijp er geen hout meer van.

****edit**** heb het uitgezocht, Ajax mag gewoon met 4-0 verliezen in Glasgow. Laat die Humberto Tan maar geen CL presenteren want die praat toch alleen onzin.
+3/-0

Het gaat om het onderlinge resultaat .
+2/-0

Dat begrijp ik maar bij een 4-0 nederlaag is het onderling resultaat gelijk en toch moet er iemand door. Humberto Tan zei dat Ajax maar met 3-o mocht verliezen. Maar bij een 4-0 nederlaag is het doelsaldo van Ajax alsnog beter.