Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax maakt nog kleine kans op overwintering in de Champions League

25 oktober 2022 13:16

Voor Ajax staat woensdagavond de laatste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Champions League op het programma. Voor de ploeg van Alfred Schreuder wacht een clash met Liverpool. Ajax maakt nog een kleine kans om te overwinteren in de Champions League. Het moet daarvoor sowieso winnen van Liverpool en over een week ook van Rangers FC, terwijl de Engelse grootmacht ook moet verliezen van Napoli.

Ajax speelde in eigen huis twee keer eerder tegen Liverpool. In 1966 was de eerste keer en die wedstrijd staat bekend als de beroemde mist-wedstrijd. Ajax stuntte door met liefst 5-1 te winnen. In de groepsfase van de Champions League van 2020/2021 kwamen beide ploegen elkaar ook tegen. Liverpool wist toen met 0-1 te winnen.

In totaal speelde Ajax vijftien keer eerder in eigen huis tegen een Engelse club in Europees verband. Tot nu toe werd er zes keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en zeven keer werd er verloren. Vijf van die zeges werden echter in de jaren '60 en '70 behaald. Deze eeuw werd in 2012 gewonnen van Manchester City.
Tags

liverpool alfred clash eeuw napoli rangers schreuder stuntte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey farioli forbs frimpong gaaei hato jim jong kaplan kiki mislintat oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sutalo timber traore wilson