Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax laat voorsprong glippen maar perst er alsnog een gelijkspel uit in Alkmaar


Tijdstip
8 mei 2022
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax laat voorsprong glippen maar perst er alsnog een gelijkspel uit in Alkmaar; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax laat voorsprong glippen maar perst er alsnog een gelijkspel uit in Alkmaar

Ajax domineerde grote gedeeltes van de wedstrijd in Alkmaar waar een erg defensief AZ vooral achter de bal aanliep. De Amsterdammers kwamen dan ook verdiend op 0-1 maar na de pauze zorgden twee grote fouten achterin, de eerste na dom balverlies van Sébastien Haller, ervoor dat de gastheren op voorsprong kwamen. In de slotfase redde Edson Alvarez met een rake kopbal tenminste nog een punt: 2-2.

De laatste dagen kwamen er berichten naar buiten alsof Noussair Mazraoui en Steven Berghuis weer fit genoeg waren om te spelen. Daarom was het verrassend dat beide spelers in Alkmaar op de bank moesten starten. Devyne Rensch mocht aan de bak als rechtsback tegen Jesper Karlsson terwijl Ten Hag er voor koos om Dusan Tadic een vrije rol achter de twee spitsen Brian Brobbey en Sébastien Haller te geven. Het moet gezegd: sinds lange tijd zagen de mensen in het uitverkochte AFAS Stadion weer eens een Ajax dat aanvankelijk prima acteerde.
Er zat schwung in het team, AZ werd compleet vastgezet. De gastheren hadden, net als tijdens de heenwedstrijd in Amsterdam, gekozen voor een ultra-defensieve tactiek maar kwamen eigenlijk nog steeds overal een stapje te laat. Ajax wist echter geen grote kansen af te dwingen. Scheidsrechter Dennis Higler liet heel veel toe waardoor eigenlijk geen enkele verdediger in een snelle kaartenlast verzeild geraakte. Iets wat altijd nadelig is voor de aanvallende partij.
Af en toen prikte AZ wat, vooral als Karlsson aan de bal kwam volgde er altijd wel een indraaiende voorzet of doelpoging. Het was vreemd om te zien dat de Zweed iedere keer met zijn rechterbeen mocht trappen, het is toch al jaren bekend dat hij constant binnendoor wil.

Maar het was vooral Ajax dat de toon zette. Maar ja: hoe schep je kansen tussen twee geparkeerde bussen door? Er waren genoeg momenten dat de laatste bal net niet goed was. Overigens speelde Tadic een prima partij maar was vooral weer Haller enorm ongelukkig aan de bal. Hierdoor stokte het telkens. Op het middenveld had Edson Alvarez het erg moeilijk qua handelingssnelheid als er wat druk op hem werd gezet. Vlak voor rust dan echter toch de goal. Eindelijk zocht men Brobbey in de diepte waarna hij handig klevertje Pantelis Hatzidiakos, daarvoor al grossierend in kleine en grotere overtredingen, van zich afschudde en met links leep over keeper Peter Vindahl heen lepelde: 0-1.
Na de pauze geraakte Ajax ook lange tijd niet in de problemen. AZ bleef namelijk slechts speculeren op een countertje dus als de gasten vast aan de bal zouden blijven dan moest het eigenlijk wel goed komen. Het baltempo ging echter wat teveel omlaag en voorin kon vooral Haller geen bal bij zich houden. Daar ontstond uiteindelijk ook de geheel onnodige gelijkmaker uit. De Franse Ivoriaan verspeelde klungelig het ronde leder waarna uiteindelijk Owen Wijndal op links kon opstomen waarna hij een prima voorzet losliet welke door Vangelis Pavlidis kon worden binnen geknikt: 1-1. Een prima countergoal vanuit Alkmaars oogpunt maar Haller mag daar nooit de bal zo makkelijk verspelen.
Ajax ging wisselen, mede omdat Brobbey niet verder kon. Hij voelde aan zijn linkerkuit, het is te hopen voor coach Erik ten Hag dat hij woensdag weer inzetbaar is anders is het seizoen nu al voor hem voorbij. En dan is het laatste restje diepte in het Amsterdamse spel ook meteen verdwenen.
Even later mocht Karlsson ook van de voor Rensch ingevallen Mazraoui makkelijk naar zijn rechterbeen draaien waarna bleek dat bij de tweede paal Hakon Evjen werkelijk helemaal vrij was gelaten. De aanvaller mocht vanaf vijf meter geheel vrij afwerken: 2-1.
Donkere wolken pakten zich samen boven Ajax dat zich even later echter weer oprichtte. Na een fraai aangesneden bal van Berghuis was het Haller die het presteerde om vanaf drie meter voor de goal alsnog over te tikken.
Vijf minuten voor tijd dan echter alsnog een belangrijke tweede goal. Na een corner was het Edson Alvarez die hard en krachtig de 2-2 binnen knikte. En Ajax ging op zoek naar meer, AZ kraakte maar bleef met kunst en vliegwerk op de been, zo moest er nog een kopbal van de Mexicaan van de lijn worden gehaald.
Door het gelijke spel in Alkmaar kan PSV bij winst bij Feyenoord tot op twee punten komen.


[video] Highlights AZ - Ajax


Vink: 'Mismatch Haller / Wijndal vond ik wel echt een grote fout'

Analist Marciano Vink constateerde na afloop dat Ajax na de rust minder goed speelde. "Het uitvallen van Brobbey was bepalend, toen viel de gevaarlijkste speler weg. Maar Ajax zat niet meer goed in de wedstrijd, de ruimtes werden groot en je zag vertwijfeling naar elkaar."

Hij constateerde ook een tactische blunder. "De mismatch Haller/Wijndal vond ik echt een grote fout. Je kunt niet verwachten van een speler als Haller, een spits, dat hij achter Wijndal gaat aanlopen. Dat vond ik gewoon niet handig."


[video] Blind rekent zich gelijkmaker AZ aan


Erik ten Hag: 'Uiteindelijk is 2-2 misschien wel de terechte uitslag'

Ajax-trainer Erik ten Hag stond vrij monter de pers te woord. "Wij dicteren de eerste helft, bij fases met vrij goed spel. Zolang wij de mensen maar op het middenveld hielden hadden we daar een man over. Daar hebben we een paar keer goed gebruik van gemaakt, we kwamen tussen de linies en ook achter de laatste lijn van AZ. Ik denk dat het een intense wedstrijd was met veel emotie. Een echte derby. Ik denk dat 2-2 misschien we de terechte uitslag was uiteindelijk."

Na de pauze werd het echter stukken minder. "We gingen teveel neutraal spelen, we liepen niet meer vrij om de bal te krijgen. We moesten ook veel langer aan de bal blijven, daar moeite voor doen. Daar kwam uiteindelijk ook de gelijkmaker uit. En ja dan valt ook nog de 2-1, daar moeten we gewoon blijven dekken. Dat mag niet gebeuren."

En de titelkansen? "We hadden het stuur in handen en dat hebben we nog steeds. We moeten de spirit hoog houden en erin blijven geloven."


Davy Klaassen: 'Gelukkig hebben we nog alles in eigen hand'

Davy Klaassen stond na afloop nog hevig te puffen. "Het was een zware wedstrijd in ieder geval", zegt hij eerlijk , "In de eerste helft deden we het wel aardig maar de eindpass ontbrak een beetje. In de tweede helft gingen ze iets hoger druk geven en hielden wij te weinig de bal. We kozen te snel voor de lange bal, verkeerde keuzes."

De middenvelder wilde er verder weinig woorden aan vuil maken. "De tweede helft was gewoon niet goed genoeg, het lijkt me duidelijk dat wij beter aan de bal moeten zijn. 2-2 is in ieder geval beter dan met 2-1 verliezen, het blijft spannend. Gelukkig hebben we nog alles in eigen hand, houden zo."


[video] Beest Brobbey schot in de roos voor Ajax: 'Hij heeft ze écht veel punten bezorgd'


Dusan Tadic: 'Krijgen twee makkelijke doelpunten tegen'

Dusan Tadic vond dat er bij de tegengoals beter verdedigd had moeten worden. "Je moet alles doen om die voorzet te voorkomen, dat was niet goed", zegt hij beslist, "Het is goed dat we nog de 2-2 maken. Tegen AZ is het altijd moeilijk om te spelen, is een goede ploeg."

De aanvoerder speelde in Alkmaar op tien, achter de twee spitsen. "Dat ging in de eerste helft goed maar na rust werd het natuurlijk lastiger. Na die twee makkelijke tegengoals werd de situatie erg moeilijk. Het is een lang seizoen, we hebben teveel lange blessures maar daar hebben andere teams ook last van. We moeten fit blijven en er alles aan doen voor 'pak schaal'."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Brian Brobbey ('42)
Goal
1-1 Pavlidis ('62)
Goal
2-1 Evjen ('75)
Goal
2-2 Edson Álvarez ('86)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Clasie ('72)
Kaart
Ajax: Davy Klaassen ('78)
Kaart
AZ: Pavlidis ('90)
Kaart
AZ: Wijndal ('90)

Opstelling Ajax

Sébastien HallerBrian Brobbey


Kenneth TaylorDusan TadićEdson ÁlvarezDavy Klaassen


Nicolás TagliaficoDaley BlindJurriën TimberDevyne Rensch


Maarten Stekelenburg

Wissels:

'66 Noussair Mazraoui voor Devyne Rensch
'66 Steven Berghuis voor Kenneth Taylor
'70 Mohamed Daramy voor Brian Brobbey
'82 Mohammed Kudus voor Daley Blind


Opstelling AZ

KarlssonPavlidisEvjen


ClasieDe WitMidtsjo


WijndalMartins IndiHatzidiakosSugawara


Vindahl Jensen

Wissels:

'88 Reijnders voor Evjen
'90 Aboukhlal voor Pavlidis


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (1-1)
 5 2-2 (2-1)
 5 2-2 (1-0)
 3 0-2 (0-1)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
10  3 0-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 0-2 (0-1)
14  3 1-2 (0-1)
15  2 1-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.27. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Brian Brobbey (43 -> 5,0)
2. Edson Álvarez (26 -> 4,0)
3. Kenneth Taylor (22 -> 3,0)
4. Jurriën Timber (18 -> 2,0)
5. Dusan Tadić (7 -> 1,0)
6. Nicolás Tagliafico (6 -> 0,0)
7. Davy Klaassen (4 -> 0,0)
8. Daley Blind (3 -> 0,0)
9. Steven Berghuis (1 -> 0,0)
9. Noussair Mazraoui (1 -> 0,0)
9. Maarten Stekelenburg (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. André Onana (0 -> 0,0)
12. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
12. Lisandro Martínez (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
12. Antony (0 -> 0,0)
12. Danilo (0 -> 0,0)
12. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
12. David Neres (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
12. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Przemysław Tyton (0 -> 0,0)
12. Liam van Gelderen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Ok jongens, als je dit potje wint kan je zomaar dit weekend al landskampioen worden. Come on!!! Ga er voor!!!
+7/-0

4 maanden geleden
De spanning stijgt! Bij winst kan de champagne koud, ongeacht wat er gebeurt in Rotterdam.
+5/-0

4 maanden geleden
Eerst zelf maar eens zien te winnen. Verder treft PSV zondag een Feyenoord dat zich donderdag een slag in de rondte heeft gewerkt. PSV zal gemotiveerder zijndan Feyenoord, niet in ons voordeel !
+5/-0

 
4 maanden geleden
Dus MOET Ajax winnen! Als dit ze niet motiveert, dan kan niks ze meer motiveren!
+4/-0

4 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Wij winnen, psv 2 2
+5/-5

4 maanden geleden
Oh ik hoop zo dat t niet alsnog helemaal fout gaat. Heb er echt een heel slecht gevoel over. Te spannend gewoon
+3/-1

4 maanden geleden
Morgen wordt in mijn ogen bepalend. Zolang PSV niet inloopt is het goed, anders kan je je echt geen misstap veroorloven.
+3/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ajax heeft zichzelf in een moeilijke positie gemanoeuvreerd. Door te veel wedstrijden niet thuis te geven en te veel onnodig puntenverlies te lijden is het op dit moment billen knijpen. Blessures, spelers uit vorm . Ik heb het al eens eerder in het seizoen aangegeven dat na weer een wedstrijd met onnodig puntenverlies op het eind van het seizoen eventuele blessures funest konden zijn. De wedstrijden van dit weekend kunnen wel eens zeer ongunstig voor ons uitpakken. Feyenoord staat vast op de derde plaats en kunnen geen 2e meer worden. Verder hebben die donderdag alles gegeven en zijn met hun hoofd al bij een Europese finale. Misschien geen aansprekende finale , maar ze staan er wel in. PSV ruikt bloed en zullen gedreven zijn om te willen winnen. Onze tegenstander AZ heeft na het verlies van Twente zicht op de 3e plaats , dus die zullen toch ook tot op het bot gemotiveerd zijn. Na vanmiddag zal veel meer duidelijk zijn, maar ik vrees met grote vreze dag we misschien wel voor de 5e x PSV de titel kado doen dat zou een Blamage en volstrekt onnodig zijn.
+4/-0

 
4 maanden geleden
Als aanstaand kampioen zelf winnen, daar ben je uiteindelijk ook kampioen voor, dan ben je de beste. En de beste moet gewoon winnen bij AZ, dan doen die andere uitslagen er niet meer toe. Zelfs niet als PSV met 0-10 wint in Rotterdam
+4/-0

4 maanden geleden
Iets zegt mij dat we er overheen klappen 1-4 Ajax.
+1/-1

 
4 maanden geleden
Dat zou wel heel mooi zijn 😊 maakt het ook weinig meer uit wat PSV doet vandaag...
+1/-0

4 maanden geleden
Als die opstelling van de telegraaf klopt moeten ze Ten Hag voor de wedstrijd nog ontslaan. Donder op met je 4-4-2.
+5/-2

4 maanden geleden
Ik ben absoluut geen voorstander van 4-4-2, ook niet als we straks dik winnen. Is Ten Hag nu al aan het experimenteren voor United ofzo? Normaal schuif je jongens door als er anderen wegvallen, maar je blijft 4-3-3 spelen! We spelen een Eredivisiewedstrijd, ploegen horen zich aan ons aan te passen, niet andersom, ook al mis je spelers.
+3/-2

 
4 maanden geleden
Winst is t belangrijkste. Met welk systeem interesseert me momenteel hoegenaamd niet . Landskampioen worden dat is het doel en de opdracht .Volgend seizoen kunnen we ons weer druk maken over in welk systeem we het beste kunnen of moeten spelen
+3/-0

4 maanden geleden
IJzersterk Ajax gezien in de 1e helft, waarbij AZ alleen maar speelt om niet te verliezen (zelfs na de fantastische 0-1 van wie anders dan Brobbey). Ajax moet in de 2e helft blijven doen wat ze deden en dan zal er vanzelf meer ruimte komen als AZ toch nog gaat proberen om daadwerkelijk een resultaat te halen.
+2/-1

 
4 maanden geleden
Klopt. IJzersterk, niks aan de hand.
+2/-2

4 maanden geleden
Het is slecht, maar we zijn wel beter.
Brobbey kosten wat het kost terugkopen.
+2/-0

4 maanden geleden
Sterk begin Ajax daarna werd het steeds slordiger om dan met een puik doelpunt de rust in te gaan. Staat bij een aantal Ajax spelers aardig spanning op. Ik hoop dat ze het hoofd koel houden en zich niet te veel laten provoceren. Rust in het koppie is nu belangrijk
+2/-0

4 maanden geleden
Lijkt erop dat ten Hag weer eens valium in de thee heeft gegooid. Wat een slappe hap na rust.
+2/-0

4 maanden geleden
Pffffff... Snappen die gasten niet dat deze wedstrijd je het kampioenschap kan geven?
+2/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Man man wat hebben veel spelers bij Ajax met name Haller ruzie met de bal. Een bal fatsoenlijk controleren is dermate moeilijk voor sommige. De slordigheden nemen hand over hand toe en dit is vragen om problemen en ja hoor daar gaan we weer , typ het net neer en we het is al raak.
+2/-0

4 maanden geleden
Waarom Taylor eruit... haller had eruit gemoeten natuurlijk
+3/-0

4 maanden geleden
Godverdomme zeg, stelletje klootzakken zijn het. Blij als dit seizoen voorbij is en een lading gasten opgerot is.
+4/-1

4 maanden geleden
Je staat giga voor lul met deze kut selectie.
+2/-2

4 maanden geleden
Jonge jonge , ja als je zo verdedigd ! Wat een slecht Ajax toch. Zeker de tweede helft wat een afgang. Klaassen. Blind. , Alvarez, Tadic, Haller, ik zie hier geen kampioen aan t werk. Lange halen gauw thuis, geen creativiteit laat staan voetbalintelligentie. Balbehandeling onder de maat en wederom ontzettend slordig. De bezem moet hoognodig door deze selectie. Afscheid nemen van een groot deel van deze selectie.
+3/-0

4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik maakte me onterecht zorgen. Niets aan de hand. Benieuwd of bepaalde figuren dit weer goed gaan praten. Het gaan nl. al maanden zo.
+5/-1

 
4 maanden geleden
Je bent al zo ver afgegleden dat deze idioterie geaccepteerd blijft worden
+6/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben één van de mensen die dit niet accepteert. Ik klaag er al maanden over, maar bepaalde figuren (ik kan ze geen Ajacied noemen) blijven het maar verdedigen omdat de 3 punten werden gepakt. Om hun geheugen op te frissen: we hebben de 2e seizoenshelft bijna alle mogelijke prijzen vergooid; geen CL, terwijl we verdomd goed begonnen, geen Beker en straks misschien geen landstitel met Vitesse uit nog op het programma.. 4-4-2 op het moment suprême, hoe de fuck verzin je het? Laffe gedoe. Geen vertrouwen in de jeugd, niks.
+5/-0

4 maanden geleden
En wederom lijden we onnodig puntenverlies en wederom tonen we pas als het zowat te laat is , de wil om te winnen. Ik baal hier enorm van. Ajax ook tactisch niet sterk.
+3/-0

4 maanden geleden
Schandalig, zowel qua instelling als taktiek weer, Hoe kun je nu Haller zo laten zwemmen. Wederom de 2e helft die ons bijna de nek om doet. Het vrij staan bij de 2-1 van AZ, man man man. En een zekere trainer zit dan maar met zijn magneetjes op een bord te schuiven. En dan nu iedereen roepen we hebben te in eigen hand, strijd gezien karakter getoont. Bah ik walg er van......!!
+4/-0

4 maanden geleden
Hele zooitje doorselecteren, dit kan echt niet meer.
+3/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Zo jammer dit, vergeet het maar dit jaar. Kampioenschap weer kado gedaan aan PSV. Ten Hag heeft het mooi verkloot de laatste weken, wat een klojo's
+1/-2

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
" (...) Kampioenschap weer kado gedaan aan PSV. (...) " 

Ze doen veel meer cadeau dan een kampioenschap.

Met het oog op de veranderingen in de Champions League, de bijbehorende inkomsten en dus mogelijkheden, is het zaak de komende twee seizoenen kampioen te worden.
De club die over twee jaar Champions League speelt gaat veel meer verdienen als nu.
Als PSV dat is, is de huidige (financiele) voorsprong van Ajax tegen die tijd verdampt.

De wanprestaties van nu kunnen grote consequenties hebben.
+8/-0

maas1plas (geschorst)
4 maanden geleden
SLECHT SLECHT wat is blind toch iedere week een DRAMA. laat de tegen stander voor zich komen komt ook geen centimeter van de grond af doelpunt is al vaker op deze manier voor gekomen dit seizoen. ik denk dat hij erin staat omdat zijn vader in het commissie zit. dit geld het zelfde bij het nederlands elftal. familie blind oprotten AUB
+3/-2

 
4 maanden geleden
Ik zeg dit al een tijdje Schuurs is de dupe van Blind hij dekt geen mens laat zijn directe tegenstander aldoor lopen, als je dat vroeger deed zat je op de bank
+1/-0

 
4 maanden geleden
Als je dat vroeger deed speelde je niet bij Ajax.
+2/-0

4 maanden geleden
Feyenoord staat nu al met 0-2 achter. PSV komt op zeker nu op 2 punten van Ajax. Woensdag kan Ajax dus zelfs het kampioenschap verspelen. Dit elftal heeft totaal geen vertrouwen en spirit meer. Ook nog eens veel blessures en PSV voetbalt met vertrouwen en de wil. Ajax heeft het dit seizoen te vaak onnodig laten Liggen. Ook vanmiddag weer. Mochten ze het kampioenschap mislopen dan heeft Ajax het volledig aan zichzelf te danken. Het kampioenschap op deze wijze weggeven aan PSV hakt er bij mij diep in Als ik een club het kampioenschap niet gun, dan is het PSV wel. Ook de trainer en het technische beleid, inkoop en verkoop hebben wat mij betreft dit seizoen gefaald.
+4/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Op zich heeft Ajax een prima elftal met genoeg jeugdspelers die het Eredivisieniveau aankunnen, maar we zitten met een koppige kut trainer die tevreden is met nipte resultaten, blind is voor het slechte spel en uiteindelijk het systeem dat heilig is voor Ajax overboord gooit omdat Haller koste wat kost opgesteld moet worden. Zou bijna denken dat het spelers zijn die dickpics in handen hebben van de leiding.
+4/-2

 
4 maanden geleden
"Op zich heeft Ajax een prima elftal met genoeg jeugdspelers die het Eredivisieniveau aankunnen (...) "

Dat hebben ze niet.
+4/-2

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Natuurlijk wel. Wij hebben een betere selectie in de breedte (inclusief jeugd) om op z'n minst het rechterrijtje weg te spelen, toch? Het zijn juist de kleine clubs waar we onnodig punten hebben verspeeld. Tenzij je Ten Hag ook als onderdeel van de selectie ziet, natuurlijk. Hij is degene die met domme beslissingen komt.
+4/-1

 
4 maanden geleden
En juist die kleine clubs staan in het rechter rijtje. Er zijn dit seizoen hoogstens een paar spelers bij Ajax die een redelijk constant seizoen hebben gespeeld en dat zijn Pasveer ( tot aan zijn blessure ) Martinez en Timber. De rest is veel te wisselvallig of blessure gevoelig geweest !
+4/-0

 
4 maanden geleden
" (...) Wij hebben een betere selectie in de breedte (inclusief jeugd) om op z'n minst het rechterrijtje weg te spelen, toch? (...) "

Een 'betere selectie in de breedte' is wat anders dan een 'prima elftal' zoals je eerder schreef.
+4/-1

 
4 maanden geleden
Ben nu ff te dronken man. En weer is het Feyenoord die mijn dag goedmaakt.
+5/-0

 
4 maanden geleden
Dat was je blijkbaar al toen je het schreef ... B)
+5/-0

 
4 maanden geleden
Niets is zeker in het voetbal. Dessers heeft ons zojuist naar het kampioenschap geschoten. Haller deed het niet.
+10/-0

 
4 maanden geleden
Ongelooflijk dit en wat een blunder van de scheids en Var, maar hierdoor is alles weer in het voordeel van Ajax gekanteld
+2/-2

 
4 maanden geleden
Hij draait toch zelf met z'n elleboog naar de bal toe? Alleen maar omdat 'ie bang is om de bal tegen zich aan te krijgen. De bal ging wel richting de bovenhoek. Lijkt me gewoon een penalty, ook al was het niet overduidelijk.
+4/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het ook een terechte pingel. Doordat de speler omdraait, komt de bal tegen zijn arm aan die op dat moment dus in een onnatuurlijke houding is en het lichaam van de speler daarmee een stukkie breder maakt. Als de bal niet tegen zijn arm komt, gaat het langs de speler heen, dus ja.

Voor de PSV'ers die het er niet mee eens zijn: Beeld je in dat het een Ajaxspeler is die daar de bal tegen zijn arm krijgt, wedden dat ze het dan wel terecht vinden? ;)
+4/-0

 
4 maanden geleden
Ik vind het erg lastig beoordelen, omdat de regels volgens mij elk jaar veranderen. Wat ik nu vind is het volgende: Alleen als de verdediger zich onnatuurlijk groter maakt, moet de arbiter fluiten. Tsja :) genoeg ruimte voor interpretatie.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Echt totaal onverwacht.... PSV speelde de eerste helft zoals je van Ajax verwacht dat ze zouden spelen... Meerdere keren heeft PSV juist de mazzel gehad, van de afgelopen 5 kampioenschappen zeker 3 keer, dus ook wel eens lekker dat hij nu naar ons valt.... Ook nadat we ons kampioenschap door corona eerder al door de neus geboord zagen worden.

Maar alvast gefeliciteerd allen. :)
+7/-0

 
4 maanden geleden
"Niets is zeker in het voetbal. Dessers heeft ons zojuist naar het kampioenschap geschoten. (...) "

Op basis waarvan is dat dan zeker?
+4/-3

 
nieuws-redacteur 4 maanden geleden
Inderdaad.
Ook Heerenveen wordt weer een zware bevalling. Zou me niets verbazen als we woensdag geen kampioen worden.
+1/-0

nieuws-redacteur 4 maanden geleden
Ook Heerenveen wordt woensdag billen knijpen. Let maar op.
+5/-2

4 maanden geleden
Hahahaha, wat zullen ze balen in Eindhoven 😂
+7/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Ja, die Schmidt ziet donker rood en paars van woede :D
+6/-0

 
4 maanden geleden
Zou toch een mooie carnavalsact zijn in Eindhoven...Schmidt als baron "Drommels drommels en nog een drommels, die vervelende Ajacieden hebben me weer te pakken genomen"
+5/-0

4 maanden geleden
Narrow escape...
Of gewoon voor half Nederland, Lucky Ajax.
+6/-1

4 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe is het mogelijk... Volgende week wéér een kans... Geef Haller dan maar een snipperdag.
Maar eigenlijk ligt het wel in de lijn der verwachting dat ze het voor de zoveelste keer gaan verkloten.
+2/-2

 
4 maanden geleden
We trekken 'm er tegen SC Heerenveen er wel uit.

Maar...

Als gevolg van wekenlang aanmodderen qua spel zal ook SC Heerenveen (!) bloed ruiken.

Wat is daar het gevolg van?

Dat het A: In eigen stadion (!) zelfs tegen SC Heerenveen dus spannend wordt

En B. Het een moeizame wedstrijd gaat worden en dat we dus in eigen stadion met pijn en moeite het kampioenschap over de streep trekken.

Mocht dit het scenario zijn / worden en
er zijn dan nog Ajacieden die vinden dat het kampioenschap glans heeft dan maak ik echt een diepe buiging voor je wat betreft optimisme en positiviteit.

Goed. Hoe dan ook, op naar woensdag! Ergens ben ik nog wel benieuwd ook.
+3/-0

 
4 maanden geleden
Heerenveen gaat nog voor de play-offs, dus die zullen er echt wel voor gaan. Ik hoop dat Ajax nu eindelijk eens gaat beseffen dat het een keer klaar is met al die mazzel...
+2/-0

4 maanden geleden
Als t aan mij ligt had ik ten hag vanavond persoonlijk verteld dat hij niet meer welkom is om nog langer op de bank te zitten. Non actief, koffertje mee en op t vliegtuig zetten naar manchester.

Als we het redden, met de nadruk op ALS, tegen Heerenveen, zijn we kampioen ondanks ten hag en dankzij dessers.

Blij dat ie oprot
+7/-6

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Had desnoods Reiziger samen met Heitinga doorgeschoven om het seizoen af te maken.. 4-4-2 eh, hoe de f*ck durft hij..
+4/-3

4 maanden geleden
JOHAN CRUIJFF WIE KENT HEM NIET.DAT OVER jOHAN Cruijff is maar een opzetje naar de fans die ozo gemakkelijk spelers laten vallen die een foutje maakt en daarom worden verguist.Ik zou geen Ajax fan willen zijn en het spreekwoord willen hanteren waar geschaafd wordt vallen spaanders. Daley Blind hoort in de hall of Fame ,Johan Cruijff wie kent hem niet.
+3/-4

 
4 maanden geleden
" (...) Daley Blind hoort in de hall of Fame (...) "

Daar is zeker wat voor te zeggen.
Ik acht hem echter te duur als portier of schoonmaker.
+2/-0

 
4 maanden geleden
Hoort in de Hall of Fame ja.

Op een sokkel want hij is net zo traag als een standbeeld.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Daar zeg je wat! Er zullen daardoor bezoekers zijn die denken dat zo'n standbeeld echt is.

Als dat extra inkomsten opleverd is het misschien toch een idee om hem in die 'hall of fame' te plaatsen.
+2/-0

 
nieuws-redacteur 4 maanden geleden
Ik had verwacht dat jij een snelle passer als Daley Blind wel zou kunnen waarderen. Ok, hij wordt nu wat minder, alhoewel je ziet dat hij CV stukken beter is dan als LB.....

Desalniettemin. Daley is een intelligente speler. Ik verwachtte dat jij dat kon waarderen.

Maar is je goed recht om dat niet te doen he.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Oh, maar ik waardeer hem ook wel.
En die tekst hierboven is wellicht wat overdreven ... B)

Maar ik vind het zeker geen bijzondere speler die er boven uit springt.
En dan bedoel ik niet boven dit elftal maar boven mijn eigen maatstaven.

En dat snelle passen? Dat zie ik veel te weinig.
+1/-0

 
nieuws-redacteur 4 maanden geleden
Snelle passer....ik bedoel eigenlijk een spelversnellende passer tussen de linies door.

Hij is niet super bijzonder omdat hij ook dingen mist in zijn spel. Al met al vind ik hem echter wel een ondergewaardeerde speler. Ik zou hem alleen geen linksback zetten.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Passing is snel, qua beweging lijkt het alsof hij aan de grasmat vastgelijmd zit. Zo vaak dat hij een voorsprong van meerdere meters heeft en de tegenstander nog eerder bij de bal is. En het lijkt iedere maand nog erger te worden. Voor een speler die toch al niet de snelste was moet dit gewoon einde carrière bij Ajax betekenen als je echt structureel een hoger niveau wilt behalen dan de matige ambitie om één keer in de twee seizoenen kampioen te worden.
+1/-0

4 maanden geleden
Next graag! Morgen weer een hele belangrijke wedstrijd.
+1/-0