Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax kan zondag al opnieuw landskampioen worden

6 mei 2022 12:06

Zondag kan het voor Ajax al zover zijn. De ploeg van Erik ten Hag krijgt dan de eerste kans om landstitel 36 aan de prijzenkast toe te voegen. Het moet dan zelf zien te winnen op bezoek bij AZ, dat vijfde staat in de Eredivisie. Ajax is dan echter wel afhankelijk van PSV. Indien de Eindhovenaren twee uur later hun jaarlijkse nederlaag tegen Feyenoord weer pakken heeft Ajax de landstitel te pakken.

Ajax speelde in de historie 43 keer eerder in Alkmaar tegen AZ voor de Eredivisie. Tot nu toe werd er 22 keer gewonnen, 11 keer gelijk gespeeld en 10 keer bleek de thuisploeg de te sterk. In het seizoen 1986/1987 werd met 1-6 de grootste overwinning behaald.

De selectie van AZ kent met Dani de Wit een speler met een verleden in Amsterdam. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam tot 14 officiële wedstrijden. Steven Berghuis speelde juist eerder voor AZ.




Discussieer mee op de forums


Tags

eredivisie landstitel alkmaar berghuis feyenoord hag historie prijzenkast

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom almada avila berghuis bergwijn besparen boomen brobbey elsimao forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten loonkosten mislintat passeren ramaj rensch sevic sosa stilstand sutalo tahirovic taylor vos