Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax na misser van André Onana klaar in Europa


Tijdstip
15 maart 2022
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Champions League
Televisiezender
RTL 7


Ajax na misser van André Onana klaar in Europa; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax na misser van André Onana klaar in Europa

Het Europees avontuur voor Ajax zit er alweer op. In eigen huis werd met 0-1 verloren van Benfica. De hele wedstrijd was Ajax de betere ploeg, maar na een misser van André Onana ging de enige bal van Benfica op doel direct raak.

Voor Ajax leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn. Direct vanaf het begin werd Benfica onder druk gezet en had de ploeg van Erik ten Hag de volledige controle. Na zes minuten spelen lag de bal bovendien al in het net toen Sébastien Haller scoorde, maar die treffer werd vanwege buitenspel van Dusan Tadic afgekeurd.

Desondanks bleef Ajax heer en meester. Edson Álvarez kreeg goede kopkansen, maar kreeg twee keer de bal niet op doel. Veel kansen bleven vervolgens uit. Alleen Steven Berghuis werd met een schot gevaarlijk.

In de laatste minuten voor rust probeerde Ajax nog een keer aan te zetten, maar was het niet zorgvuldig genoeg zodat beide ploegen zonder doelpunten het rustsignaal te horen kregen.

In de tweede helft was het direct Ajax dat weer op zoek ging naar de dikverdiende treffer. Via Tadic volgde er al snel een goede kans, maar zijn schot was net niet goed genoeg. Ook pogingen van Haller en Antony waren niet zorgvuldig genoeg, zodat de 0-0 maar op het scorebord bleef staan.

Benfica was tot dat moment zelf amper gevaarlijk geworden, maar kreeg een kwartier voor tijd net buiten de zestien een vrije trap. De Spaanse scheidsrechter trapte in een heuse schwalbe, maar uit die vrije trap werd wel gescoord. André Onana ging flink in de fout en Nunez profiteerde er dankbaar van door de 0-1 binnen te koppen.

Wat volgde in het restant was klassiek Portugees. Er alles aan doen om de wedstrijd te ontregelen en een scheidsrechter die daar nauwelijks tegen optrad. Het spel lag meer stil dan dat er daadwerkelijk gespeeld werd. Er werden zes minuten blessuretijd gegeven, maar dat deed bij lange na geen recht aan de tijd die verloren was.

Helemaal aan het eind leek invaller Brian Brobbey dé kans te krijgen om toch nog 1-1 te maken, maar hij werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel. Het zorgde er voor dat Ajax zeer onnodig al is uitgeschakeld in de Champions League.


[video] Highlights Ajax - Benfica


Dusan Tadic: 'We verdienden het niet om te verliezen'

In gesprek met RTL 7 gaf Dusan Tadic aan dat de nederlaag hard aan kwam. "Het is moeilijk om nu te praten en de juiste woorden te zeggen", aldus Tadic. "We verdienden het niet om te verliezen. We wisten dat ze gevaarlijk waren bij dode spelsituaties en counters. Die counters hebben we af kunnen stoppen, maar één vrije trap gaat er dan wel in."

Vooral in de eerste helft kreeg Ajax voldoende mogelijkheden om zelf te scoren. "Maar ook na rust hadden we een paar kansen", zo gaf hij aan. "Dit is echt ongelofelijk. Het is heel zwaar. Wij waren het betere team. In Europa gaat het steeds meer om dode spelsituaties en counters en zij scoren dan uit een vrije trap."

Tadic wilde het Onana niet persoonlijk aanrekenen. "Dat kun je bij niemand doen. We zijn een team", zei hij daarover. "We moeten samen blijven. Of je nu wint of verliest, je moet samen blijven."


[video] Blind na uitschakeling: 'Dat is topvoetbal...'


Daley Blind: 'In topvoetbal wordt het beslist op kleine momenten'

Daley Blind gaf in gesprek met RTL 7 aan dat de nederlaag tegen Benfica onterecht was. "Maar hoe moeilijk het ook is, in topvoetbal wordt het beslist op kleine momenten en veel op spelhervattingen", aldus Blind. "Dat is ook vandaag weer het geval geweest, want ik heb heel weinig op ons spel aan te merken."

De verdediger vond niet dat er naar de scheidsrechter moest worden gewezen, omdat hij makkelijk floot bij de vrije trap. "Uiteindelijk moeten we in de box ons mannetje staan", zo gaf hij aan. "Natuurlijk verwijt je het op dat moment de scheidsrechter, maar dit is gewoon pijnlijk."

Volgens Blind had Ajax het in de eerste helft zelf al af moeten maken. "We speelden echt goed in de eerste helft", zei hij daarover. "We waren echt op zoek naar de goal en hebben mogelijkheden gehad. Geen echte honderd procent kansen, maar ook in de tweede helft waren we daar naar op zoek. Je moet dan een beetje dat geluk hebben dat hij goed valt, maar we hebben echt wel meer verdiend. We hebben veel beter spel op de mat gelegd en Benfica heeft verder geen enkele keer op doel geschoten."


[video] Ten Hag: 'Het ontbrak aan genialiteit in de eindfase'


Erik ten Hag: 'We hebben Benfica totaal geneutraliseerd'

In gesprek met RTL 7 gaf Erik ten Hag aan dat hij een bitter gevoel had overgehouden aan de wedstrijd. "Je bent 75 procent van de speeltijd veruit de bovenliggende partij", aldus Ten Hag. "Je hebt kansen bij elkaar gespeeld en goed voetbal gespeeld, zowel aan de bal als defensief. We hebben de tegenTstander niks toegelaten en dan is het bitter als je dan toch niet wint."

Ten Hag vond niet dat hij zijn ploeg veel kon verwijteren. "Alleen kleine dingen", zo gaf hij aan. "Kleine fouten hebben heel grote consequenties. Niet alleen vanavond, maar eerder ook al in Lissabon."

De trainer was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter om een vrije trap te geven. "Er gebeurt niks. We weten dat ze er sterk in zijn en dan krijg je miscommunicatie tussen twee spelers", zei hij daarover. "We weten dat Benfica een heel goede ploeg is, maar we hebben ze totaal geneutraliseerd. Op die ene vrije trap na, maar die had niet gegeven mogen worden."


[video] Tadic vindt verlies Ajax ongelooflijk


Noussair Mazraoui: 'Het enige wat er mis gaat is dat we niet scoren'

Noussair Mazraoui gaf in gesprek met RTL 7 aan dat Ajax gewoon een goede wedstrijd had gespeeld. "Het enige wat er mis gaat is dat we niet scoren", aldus Mazraoui. "We hebben wel de mogelijkheden gehad. Je hebt soms wedstrijden waarin de bal er niet in wil, maar dan moet je de nul houden. Over de hele wedstrijd hebben we het fantastisch gedaan en dan komt er een kopbal uit een onterechte vrije trap die er in gaat. Het is onverdiend, maar dat is het leven af en toe."

In de kleedkamer na afloop was het erg stil. "We beseffen het nog niet, ondanks dat we zo speelden", zo gaf hij aan. "In de rust zeiden we nog dat we goed bezig waren. Zij wisten niet wat ze moesten doen met de bal en we hadden ze echt bij de keel. We moesten het alleen nog afmaken, maar dat is niet gebeurd."

Mazraoui ging ook nog in op de geruchten uit Spaanse media dat hij al rond zou zijn met Barcelona. "Er is nog helemaal niks rond. Ook nog niet bijna", zei hij daarover. "Je weet hoe de media is. Het is niet altijd waar."


[video] Ajax faalt opnieuw: Aanhaken bij de Europese top te hoog gegrepen


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Nunez ('77)
Scheidsrechter
Del Cerro Grande (Spa)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Benfica SL: Goncalo Ramos ('67)
Kaart
Ajax: Jurriën Timber ('83)
Kaart
Ajax: Daley Blind ('90)
Kaart
Ajax: Ryan Gravenberch ('90)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien Haller Antony


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezJurriën TimberNoussair Mazraoui


André Onana

Wissels:

'81 Brian Brobbey voor Steven Berghuis
'81 Davy Klaassen voor Edson Álvarez
'90 Mohammed Kudus voor Jurriën Timber


Opstelling Benfica SL

Nunez


EvertonWeiglGoncalo RamosTaarabtRafa Silva


GrimaldoVertonghenOtamendiGilberto


Vlachodimos

Wissels:

'46 Meite voor Taarabt
'72 Yaremchuk voor Everton
'90 Lazaro voor Gilberto
'90 Bernardo voor Goncalo Ramos


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 2-1 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 2 1-0 (0-0)
 2 2-1 (1-1)
 2 2-0 (0-0)
 2 2-1 (1-1)
10  2 1-2 (0-2)
11  2 2-1 (1-1)
12  2 2-1 (1-1)
13  2 2-1 (1-1)
14  2 1-0 (0-0)
15  2 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Lisandro Martínez (33 -> 5,0)
2. Jurriën Timber (25 -> 4,0)
3. Noussair Mazraoui (18 -> 3,0)
4. Ryan Gravenberch (16 -> 2,0)
5. Edson Álvarez (14 -> 1,0)
6. Niemand (7 -> 0,0)
7. Daley Blind (5 -> 0,0)
7. Dusan Tadić (5 -> 0,0)
9. Sébastien Haller (3 -> 0,0)
9. Davy Klaassen (3 -> 0,0)
11. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
12. Remko Pasveer (1 -> 0,0)
13. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Youri Baas (0 -> 0,0)
13. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
13. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
13. André Onana (0 -> 0,0)
13. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Jay Gorter (0 -> 0,0)
13. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
13. Antony (0 -> 0,0)
13. Danilo (0 -> 0,0)
13. David Neres (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
13. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
13. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
13. Charlie Setford (0 -> 0,0)
13. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
13. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
13. Youri Regeer (0 -> 0,0)
13. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)
13. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Przemysław Tyton (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Als het moet stond Ajax er dit seizoen.
Hoop zo dat we er morgen vol opklappen en met veel vertrouwen de klassieker in gaan.
Ondanks zijn slechte optreden zou ik Nico morgen opstellen. Morgen hebben we strijd nodig en gif.
Ik zou ook twijfelen of ik Klaassen zou opstellen ipv Berghuis.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Klaassen is na mijn idee al een aantal weken behoorlijk uit vorm. En dan zijn er nog een aantal die hun niveau niet halen waaronder Tadic en Blind. En of het dan eerst aan Blind lag waarom Tadic ook slordiger of minder scherp op de linkerflank is gaan spelen? of andersom?

Van Gaal gaf destijds aan (jaren 90) dat met grote wedstrijden het belangrijk was dat alle schakels top functioneerden. Iedereen moest fit en scherp zijn, en een aantal opdrachten goed uitvoeren. Als één schakel dan al minder was had dat volgens hem meteen nadelige invloed op de wedstrijd.

Waarschijnlijk destemeer voor Ajax omdat het tactisch op een zeer hoog niveau kan opereren als collectief. Eén van de reden waarom zelfs grote clubs als Bayern, Milan, Real Madrid etc.. in het verleden met een goed Ajax kinderlijk eenvoudig weg werden gespeeld.

Het is tevens de reden waarom van Basten een tijdje terug in Rondo aangaf dat het goed zou zijn dat jonge spelers langer bij Ajax blijven omdat het als collectief dan des te meer door kan groeien. Ajax nog gevaarlijker kan worden voor menig tegenstander.

Enfin, Ik hoop dat Ajax morgen de scherpte weer hervonden heeft waarmee het aanvang competitie begon. Bij Klaassen moet er dan ook meteen een knop om, en niet meer omkijken dat het minder liep de afgelopen weken. Daar win je geen wedstrijd mee.

Gaan voor de winst tegen Benfica. Ajax krijgt dan een mooie financieele bonus en het zal een enorme positieve boost geven aan de selectie voor de volgende wedstrijd. Kortom, morgen winnen kan automatisch ook betekenen om een mindere periode van verslapping mee af te sluiten.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Nu we eindelijk weer de vaste 10 veldspelers beschikbaar hebben, lijkt het me verstandig dat gewoon te laten spelen. Sinds dat niet kon is het allemaal bergafwaarts gegaan.

Dus hop, timber, mazraoui, Martinez en blind gewoon weer en afslachten met 5-0. Iedereen een paar ton wedstrijdspremie extra bij winst.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Een Tadic uit vorm haalt nog altijd een 6.5.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dat wel. Te minste zo goed als elke wedstrijd is Tadic betrokken bij een assistent waaruit gescoord word, en of pikt hij zelf een doelpunt mee.
+4/-0

1 jaar geleden
Ik weet het echt niet. Ajax speelt de hele competitie al erg wisselvallig zelfs binnen een wedstrijd. Zeer vaak slordig en gemakzuchtig, met als absolute dieptepunt de laatste 5 wedstrijden. Niet scherp en wedstrijden waarbij geen vuiltje aan de lucht leek toch uit handen of bijna uit handen geven. Het zou mij verbazen dat het vanavond ineens totaal anders is. Aan de andere kant ! Dan hoop ik echter wel dat de belangrijke spelers nu eindelijk een scherp zijn . De belangrijke spelers zoals Tadic, Blind, Berghuis en Anthony ( zeker Anthony wel dreigend maar niet of nauwelijks effectief de laatste wedstrijden ) als ze achterin dan het koppie erbij weten te houden zou het goed moeten komen, maar ja dat is als !
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik snap ook niet waarom het zo moeilijk is om 95 minuten geconcentreerd te blijven. 95 minuten per week (max 2x) je best doen voor een miljoenen salaris.
+2/-0

1 jaar geleden
Ondanks de mindere fase waar we wel degelijk in zitten verwacht ik een Ajax wat er vol op klapt en Benfica naar lucht laat happen. We zijn op oorlogssterkte en de CL avonden maken toch al weer een paar jaar iets extra's los bij de mannen.
+1/-1

1 jaar geleden
We zijn dreigend. Maar te onrustig, vooral in de laatste pass te onnauwkeurig nog.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Typische KO wedstrijd in Europa. Ajax krijgt kans op kans en de tegenstander een ticket voor de volgende ronde.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Vooral rond de zestien zijn we heel onzorgvuldig en missen we nauwkeurigheid. Met meer precisie hadden we tegen deze ploeg naar mijn mening zeker met 2-0 voor moeten staan
+3/-0

1 jaar geleden
Moeizaam, vooral het direct spelen blijft lastig het gaat over teveel schijven. De linkerkant ontbeert ook diepte. Tadic mist overzicht/energie wat hem de afgelopen jaren zo kenmerkte.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kan de bal tot twee keer voortrekken en wil toch eerst zijn man uitkappen en die tijd krijgt hij in deze wedstrijd niet. Hij blijft over hef geheel nog steeds belangrijk, maar mist tegenwoordig nogal eens snelheid in handelen en precisie. Elk jaar een stukje ouder , maar dus ook steeds iets minder.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit hadden we allemaal wel verwacht. Blij wanneer Onana weg is uit Amsterdam.
+2/-1

1 jaar geleden
Gewoon niet goed genoeg, veel te weinig doelgericht/gevaar etc
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Je kijkt er niet eens meer van op. Eerst de wanprestatie tegen Cambuur en RKC en tegen Benfica vergeet Ten Hag net als in de heenwedstrijd op tijd te wisselen. Een clown op goal, zeperd, einde oefening.

Zondag eerst maar zien te winnen van Feyenoord anders kan je die schaal ook gewoon wel vergeten.
+2/-0

1 jaar geleden
En dat was het dan weer. Weer volledig aan zichzelf te wijten. Tadic, Blind, Berghuis, Haller en Anthony de spelers waar het van moet komen geven zoals al een aantal weken niet thuis! Geen creativiteit, niet meedogenloos genoeg en vooral slordig en onzorgvuldig iets waaraan ik me niet alleen dit seizoen erger
+3/-0

1 jaar geleden
Wat een ongelooflijk geploeter, we zijn gewoon te licht voor de Championsleague, toen tegen Atalanta roemloos thuis onderuit, nu tandenloos tegen Benfica. Beide absoluut geen favorieten. Tja, kon ook niet anders met wat we de laatste wedstrijden in de eredivisie hebben laten zien.
+3/-0

1 jaar geleden
Niet goed genoeg. Je kan nu van alles zeggen, maar uiteindelijk te zwak om echt kansen te creëren; het waren vooral afstandschoten en stomme kopballen. Dit is Ajax-onwaardig. Je mist vandaag gewoon creatief voetbal.
+2/-0

 
1 jaar geleden
" (...) Je mist vandaag gewoon creatief voetbal."

Niet alleen vandaag.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Heb je zeker gelijk in hoor. Toch verwacht je weer wat beters omdat het een Europese wedstrijd betreft, maar man, wat was het kut. Eerste helft leek het er wel ergens op, maar als je eerlijk bent, waren het ook vooral afstandschoten en vooral gehaast.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Onana 1
Mazaroui 7.5
Timber 7
Martinez een 10 omdat die na het fluitsignaal een Portugees wilde neer meppen.
Blind een 4, dramatisch al weken.
Gravenbercht 6.5
Alvarez 8.5
Berghuis 5
Antony 4
Haller 4
Tadic 4
Zondag op je bek en het seizoen is klaar.
Brobbey bracht veel meer dreiging, is sneller en sterker dan Haller.
Ten Hag heeft ook geen plan B. Al 4 jaar niet.
+5/-0

Lax (geschorst)
1 jaar geleden
Doelstelling is gehaald. Dat werd vooraf al teveel benadrukt. Niets meer, niets minder en gewoon niet goed genoeg voor meer.
+3/-0

1 jaar geleden
Jammer dat het anti voetbal weer wint. Aan de andere kant creëerde Ajax ook bar en barweinig. Je hoopt toch dat zo'n wedstrijd er weer voor zorgt dat je in een flow komt. Het tegendeel is helaas waar. Als ze zo doorgaan,geven ze alle prijzen weg en dat is een grove schande.
+4/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
"(...) Als ze zo doorgaan,geven ze alle prijzen weg en dat is een grove schande."

Ja. Onmogelijk dat ze met dit voetbal PSV achter zich houden.

Een wedstrijd van Ajax is de gedevalueerd tot een heel triest en teleurstellend schouwspel.
+2/-2

1 jaar geleden
Na vanavond Onana's contract per direct onbinden. Zet maar de 17-jarige Setford op doel of wie dan ook.
+4/-2

 
1 jaar geleden
Dat roep ik al een maand. Die clown heeft in vier wedstrijden meer tegengoals gehad dan Pasveer in een heel seizoen. Kappen met die druiloor!
+6/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Alleen als het meezit en een beetje loopt speelt Ajax een leuk potje voetbal. Zodra dit niet is , is Ajax simpel te bespelen, gewoon wachten op de fout die toch wel een of twee keer gemaakt wordt en daarvan profiteren. Zelf de nul houden en Ajax voorin laten ploeteren . De zoveelste ploeg in successie die op deze manier van Ajax wint. Wat een gebrek aan creativiteit, precisie, daadkracht en voetbalintelligentie. Dit Ajax is zo voorspelbaar geworden !
De rest van de competitie gaat zwaar worden vrees ik met een grote vrees al voor as zondag
+3/-0

 
1 jaar geleden
" (...) Dit Ajax is zo voorspelbaar geworden ! (...)"

Ze zijn al een paar jaar heel voorspelbaar.

Alleen als ze allemaal op hun tenen lopen bereiken ze iets.
Maar je kunt niet 50 wedstrijden in een seizoen op de tenen lopen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Zwaar kloten dit zo te verliezen. Komende dagen begravenis stemming.
+1/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Niets beter om dit weg te spoelen met een ruime overwinning op Feyenoord!
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben bang dat Feyenoord ons straks op vechtlust aftroeft.
+2/-5

 
1 jaar geleden
Nee, dat kan niet. Zo sterk is Feijenoord niet dat ze het op die wijze kunnen winnen.

En dat is ook niet nodig. Inspelen op de zwakheden en tekortkomingen van Ajax is voldoende. Daarvoor hoef je geen duels aan te gaan.
Dat deden Willem II, Go Ahead Eagles, RKC en Cambuur ook niet.
+6/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik verwacht (of hoop) eerder dat er maatregelen worden getroffen. Ik hoop echt dat er doorgeselecteerd wordt en dan met name spelers als Tadic en Blind die m.i. ondanks hun inbreng de afgelopen jaren, nu echt over de hill zijn als je het moet hebben van snel positiespel (ze zitten een beetje op het niveau van Schöne in zijn laatste Ajax-jaar en die kon het toen niet belopen, wat dus het hoge niveau van toen aantoont). Ook het middenveld mag van mij op de schop. Vandaag was het pijnlijk om te zien dat je niet voetballend doorheen kan voorin en het moet hebben van afstandschoten en zwakke voorzetten. Ajax-onwaardig.
+3/-2

 
1 jaar geleden
Dat had maanden geleden al moeten gebeuren. Waarom zou het roer nu ineens wel om gaan? Ten Hag is altijd al koppig geweest, dat veranderd echt niet meer.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Er is ieder seizoen wat aan te merken op zijn [koppige] keuzes, bijv. Frenkie als CV (ging toen gruwelijk mis tegen PSV waardoor hij er eindelijk mee kapte) en daarna dat bullshit met Promes op 10, Labydad in de spits. Gelukkig(?) waren er blessures waardoor toen ook het roer omging, maar dit seizoen.. dwingt niets deze man ertoe dingen te veranderen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
" (...) maar dit seizoen.. dwingt niets deze man ertoe dingen te veranderen. (...)" (

Het vertoonde spel dwingt deze man er toe dingen te veranderen!
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Doet hij niet totdat spelers door blessures wegvallen of als de ploeg een keer echt hard op z'n bek gaat.. en dat gebeurt dit seizoen dus niet (in de ogen van Ten Hag).. er wordt alsnog vaak gelijkgespeeld of nipt en lelijk gewonnen.
+1/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
De eerste helft was nog wel een zeven. De tweede helft weer hetzelfde euvel. Helemaal geen creativiteit en dus geen kansen en een trainer die er naar kijkt en niets doet. Wachten tot het kalf in de put ligt en dan pas wisselen.
De enige die creativiteit heeft heet Kudus en die mag er een minuut voor tijd in. Hoe verzin je het, een f..... minuut. Gewoon weer zijn vaste wissel Klaassen voor Berghuis en Alvarez er uit. Gewoon 100 keer hetzelfde doen al werkt het 100 keer niet.
Het wordt tijd voor een trainerswissel en om wat creativiteit in te kopen. Of om ze er eens in te zetten als het niet loopt. Maar ja, al verliezen we 100 keer, dat zal deze trainer niet doen.
+8/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ten Hag zat te slapen. Dit zag je al van mijlenver aankomen. Ook weer typisch AJAX dat er uit een onterecht gegeven vrije trap een goal wordt gescoord. En die kop van Onana kan ik ook niet meer zien.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Niks onterechte vrije trap, die kan ie geven. Alvarez had em nooit moeten raken die idioot.
+5/-2

 
1 jaar geleden
Ik snap dat mensen gefrustreerd zijn over die vrije trap. Het was ook bijzonder licht allemaal, maar iedere supporters zal zich toch ook realiseren dat de vrije trap niet de reden is dat we verloren hebben. Dat hebben we toch echt aan onszelf te danken.
+6/-1

 
1 jaar geleden
Was gewoon een duel. Een onterechte vrije trap.
+4/-0

 
1 jaar geleden
"Niks onterechte vrije trap, die kan ie geven. Alvarez had em nooit moeten raken die idioot."

Precies. Dat amateuristische gekloot van dit soort beperkte spelers geeft de doorslag.

En als je als team goed bent verlies je het niet op een fout van de keeper.
Ik heb meer blunders van Tadic, Blind, Haller en Antony gezien in hun keuzes en akties, om er maar een paar te noemen.

En mag je als verdediger niet meer meespringen als een aanvaller op doel kopt?! :denk
+1/-4

 
1 jaar geleden
Zijk niet man,; hij had hem kunnen geven, hij had hem helemaal niet moeten geven !!! Wordt je weer genaaid door zo een kut scheidsrechter!!!!!!!!!!!
+2/-2

 
1 jaar geleden
Een overijverige grensrechter vooral. Die twee waren overigens sowieso bedenkelijk door telkens meteen te vlaggen bij centimters wel of niet buitenspel.

Ajax moet echter aan zichzelf wijten, komen kwaliteit te kort in de eindfase. En Ten Hag wisselt ook nog eens zijn ploeg kapot door naast Brobbey ook nog Klaassen te brengen. Toen was er geen voetbal meer.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kortzichtig capo. een Spaanse scheidsrechter, Portugees als tegenstander, die alles aanpakken om het spel te ontregelen. Die bolle Jan Boskamp gaf het juist aan, wat in Godsnaam deed ie daar. Ramos stond met rug naar de goal aan de zijlijn. Hij raak em licht en valt theathraal. Scheids fluit en bam...... Alvarez zat gewoon keihard fout hier om dan te beginnen over een scheids. !e helft redelijk 2e helft bijzonder slecht weer, zoals de laatste wedstrijden. Dat is dus structureel,niet het goed of slecht fluiten van een scheids! Daar loopt iedere ploeg wel eens tegen aan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
" (...) Wordt je weer genaaid door zo een kut scheidsrechter!!!!!!!!!!!"

Ik voel me vooral genaaid door onze eigen spelers en technisch verantwoordelijken!
+2/-0

1 jaar geleden
Geen 1 goede voorzet gezien van Antony of Tadic. De keeper van Benfica is gedurende hele wedstrijd niet getest. Ja, veel balbezit en heen en weer geschuif op het veld, maar er werd vrijwel niets gecreëerd. Benfica 2 kansen gehad, 1 goal. Zo gaat dat. Dan kan Tadic wel zeggen dat het onverdiend was, maar wat heeft hij nou precies gecreëerd vandaag? Hoeveel schoten heeft hij op doel gelost? 0. Hij had 1 goede kapactie en schoot vervolgens over. Eerste helft was goed, maar alleen maar halve kansen. Tweede helft ondermaats, net zoals de eerste wedstrijd, of tegen RKC of tegen Cambuur.
+3/-1

1 jaar geleden
Zondag herpakken tegen feyenoord maar wel zonder die clown in de goal graag.
+2/-0

maas1plas (geschorst)
1 jaar geleden
WANNEER ??? WANNEER ??? Wordt Tadic is gewisseld ??? Een drama samen met Blind. Ten Hag had na een uur al moeten wisselen en niet na 80 minuten. De linker kant met blind kan echt niet veel te traag samen zit geen snelheid en verrassing in hun spel. Onana een drama na zijn doping ook voor het land waar hij voor speeld. Ik hoop dat hij bij zijn nieuwe club op de bank komt die vieze rat. Het kan goed zijn dat we op het eind met lege handen zullen staan op alle gebieden. Ik hoop het niet !!! De komende twee wedstrijden Feijenoord en Groningen uit ben benieuwd
+1/-2

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik hoor niemand over deze super slechte arbitrage ,toen ik zag dat Spanjaarden deze wedstrijd gingen runnen, hield ik mij hart vast , er is namelijk geen goede scheidsrechter te vinden in Spanje en mijn gevoel is waarheid geworden. Hoe is zo een team winnaar geworden!! Onana rot lekker op!!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
" (...) er is namelijk geen goede scheidsrechter te vinden in Spanje (...)"

Hier heb je een heel sterk punt. Ik heb altijd de indruk dat ze daar andere regels hanteren, zo erg is het.

Maar als je net zo als Ajax de betere ploeg bent, verlies je niet door de scheidsrechter.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Ik heb op TV bijna niets gezien maar in stadion vond ik die scheids niet eens zo heel slecht fluiten.
+1/-1