Transparent
Inloggen
Sluiten

Belangrijke week voor Ajax begint in eigen huis tegen Benfica

14 maart 2022 12:43

Deze week wachten er voor Ajax twee belangrijke thuiswedstrijden, te beginnen dinsdagavond tegen Benfica. In de achtste finale van de Champions League zal er na de 2-2 in Lissabon gewonnen moeten worden om naar de kwartfinale te gaan. De Portugezen hadden daarbij afgelopen weekend een slechte beurt, omdat ze in de competitie in eigen huis slechts gelijk speelden tegen laagvlieger Vizela.

In totaal speelde Ajax al negen keer eerder in eigen huis tegen een Portugese club, waaronder drie keer tegen Benfica. In totaal werd er vijf keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en vier keer ging Ajax onderuit. De balans tegen Benfica is twee zeges en een nederlaag.

In de kwartfinale van de Europa Cup 1 in 1969 was de eerste ontmoeting tussen beide teams. Ajax verloor in Amsterdam met 1-3, maar won de return in Lissabon met dezelfde cijfers. Destijds waren er nog geen verlengingen of strafschoppen, maar werd op neutraal terrein een beslissings wedstrijd gespeeld. In Parijs won Ajax met 3-0. Uiteindelijk kwam Ajax dat seizoen tot de finale, maar verloor van AC Milan.

Onder meer in 1972 wist Ajax de Europa Cup 1 wel te winnen. Dat deed het door in de halve finale Benfica met 1-0 te verslaan in Amsterdam dankzij een treffer van Sjaak Swart. In de kwartfinale had Benfica overigens nog Feyenoord met 5-1 vernederd.

De laatste officiële ontmoeting in Amsterdam tussen beide teams was in het successeizoen 2018/2019. Benfica was in de groepsfase van de Champions League een van de tegenstanders. Dankzij een treffer van Noussair Mazraoui in blessuretijd werd ook nu met 1-0 gewonnen.




Tags

benfica lissabon ontmoeting beslissings feyenoord laagvlieger mazraoui milan neutraal parijs successeizoen terrein verlengingen vernederd vizela

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei gisterenavond godts hato henderson hijbij hlynsson kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum rensch sevic sosa zucht