Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax boekt verdiende maar arbitrair omstreden zege in Eindhoven


Tijdstip
23 januari 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax boekt verdiende maar arbitrair omstreden zege in Eindhoven; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax boekt verdiende maar arbitrair omstreden zege in Eindhoven

De topper tussen Ajax en PSV leverde te weinig goed voetbal op maar alles bij elkaar was het de ploeg die dat het meest verdiende die met de winst ging strijken: Ajax. Over de winnende goal van Noussair Mazraoui (1-2) zal echter nog lang worden nagebabbeld want in de opbouw naar de prachtige treffer toe was de bal bij Daley Blind wellicht over de zijlijn geweest. Voor de pauze had Brian Brobbey voor 0-1 gezorgd waarna Mario Götze voor de gelijkmaker tekende. Ajax mag zich nu weer koploper van de Eredivisie noemen.

Natuurlijk ging het na afloop constant over die dubieuze tweede goal van Ajax. En dat was ook te snappen want het betekende een erg omstreden en belangrijk moment. De regel is echter dat de bal volledig over de lijn moet zijn geweest en de VAR van dienst, Rob Dieperink, kon dat kennelijk niet constateren. Omdat de grensrechter niet gevlagd had restte leidsman Danny Makkelie vervolgens niets anders dan om naar het midden te wijzen. Kwam Ajax hier goed weg ? Zeker weten. Was de zege onterecht? Nee, want gezien de spelopvatting van PSV hadden de gastheren amper recht op een goed resultaat. Trainer Roger Schmidt besloot namelijk tot een soort van catenaccio, liet zijn team op eigen helft inzakken. Als koploper in een thuiswedstrijd.

Onzuiver

Ajax toonde zich vervolgens weer eens van zijn meest onzuivere kant. Natuurlijk was het lastig om door die hechte linies heen te breken, zo werd het bijvoorbeeld Mazraoui bijna onmogelijk gemaakt om aangespeeld te worden. Maar er waren ook genoeg momenten dat de bal wél degelijk kon worden ingespeeld en dan gebeurde dat vaak zo onzuiver dat het pijn deed aan de ogen. De angst voor een Eindhovense onderschepping, en daarmee dus de counter, zat er kennelijk diep in.
Er kwamen dan ook amper kansen. Na een indraaiende vrije trap van Steven Berghuis kwam de weifelende doelman Joël Drommel wel goed weg dat de bal tegen de lat belandde. Aan de andere kant was er een schotkansje voor Joey Veerman maar de nieuweling richtte recht op Remco Pasveer.

Na een half uur ging Armando Obispo keihard voor de bal in een duel met Brian Brobbey die daarbij ogenschijnlijk zijn knie wat verdraaide. De spits hobbelde echter nog verder maar al gauw liet Ten Hag Danilo warmlopen. Brobbey besloot echter toch nog mee te hinkelen toen Dusan Tadic, na de eerste goede aanval, er op links vandoor was. De afgemeten voorzet werd vervolgens door notabene de geblesseerde aanvaller binnen geknikt: 0-1. Een koddig moment want hij kon niet eens meer normaal juichen, het leek er zelfs op alsof zijn blessure door de kopbal verergerde.

Dat Ten Hag Danilo bracht viel te prijzen maar de Braziliaan liet vervolgens wederom zien waarom hij op een exit bij Ajax aan het afkoersen is. Niet goed genoeg. Het maakte Ajax nog wat meer tandeloos tegen een PSV dat simpelweg amper wilde voetballen. Toch was er ineens een kans toen Olivier Boscagli van dichtbij kon inkoppen vanuit een corner. Gelukkig voor Ajax mikte hij recht op Pasveer.

Labbekakkerig

In de tweede helft verwachtte iedereen een Eindhovense storm maar die bleef nadrukkelijk uit. Men zakte nog steeds in, liet de bal aan Ajax en hoopte dat de Amsterdammers een foutje zouden maken in de opbouw. En zie daar: na ongeveer een klein uur spelen was het zover….Jurriën Timber ging wat labbekakkerig in de fout waarna PSV de bal over twee schijven bij Götze kreeg die vervolgens prima van de met geel belastte Edson Alvarez wegdraaide en op beheerste wijze de linkerbenedenhoek vond: 1-1.
Ajax eindelijk met de remmen los
Misschien ging PSV nu doorstomen? Nee, het was juist Ajax dat ineens écht begon te voetballen en PSV minutenlang volledig wegspeelde. Er kwamen grote kansen voor Steven Berghuis en Ryan Gravenberch maar deze werden op jammerlijke wijze verprutst. Ook PSV kreeg kleine kansjes waarbij de meest kansrijke voor Ritsu Doan was. Al vallend besloot de Japanner ook al teveel door het midden waardoor Pasveer makkelijk kon redden.

Schitterende goal

Ajax was de betere ploeg, had meer recht op de zege maar het leek op een gelijkspel af te stevenen. Totdat een kwartier voor tijd Daley Blind op links een bal net binnen hield (blijkbaar) en na een aardige combinatie Noussair Mazraoui vanaf een meter of achttien de bal voor zijn linkervoet kreeg. De rechtsachter treuzelde niet en schoot vervolgens met zijn verkeerde been prachtig binnen: 1-2. Een schitterende goal van de speler die later geblesseerd moest uitvallen na een duel met Doan.
Toen kwam echter de hele discussie op gang of de bal bij Blind wel of niet uit was geweest. Eerlijk is eerlijk: met het blote oog leek het er verdacht veel op maar de VAR kon er blijkbaar geen 100% zekerheid over geven. En dan geldt de regel dat de beslissing van de grensrechter overeind blijft staan.
In de slotfase was het veelzeggend betreffende de intrinsieke krachtsverhoudingen dat PSV geen enkele vuist kon maken. Ondanks liefst tien minuten toegevoegde tijd (wel heel erg veel) kwamen de Eindhovenaren niet verder dan een paar scrimmages voor de neus van Pasveer. Aan de andere kant had Danilo moeten scoren toen Tadic hem bediende vanuit een counter en ook Berghuis kreeg een behoorlijke kans op 1-3. Uiteindelijk was die derde goal niet nodig om de drie punten mee naar Amsterdam te nemen.


[video] Highlights PSV - Ajax


Brian Brobbey: ‘Daley speelde naar Dusan, ik dacht: ik moet nog even gaan’

Ondanks zijn snelle blessure speelde Brian Brobbey vandaag wederom een belangrijke rol door de 0-1 voor zijn rekening te nemen. “Ja, ik zag dat Daley naar Dusan speelde, ik dacht: ik moet nog even gaan”, zegt hij moeizaam glimlachend na afloop.
De aanvaller liep namelijk een knieblessure op. “De binnenkant van de knie doet veel pijn. Ik voelde meteen dat het niet goed was. Toen ik eruit ging werd het ook stijf. Nee, het is geen kruisband of zoiets…”

Het betekende alweer de zoveelste assist van Tadic op Brobbey, en dat binnen een week. “Ja, dat is de derde van Dusan. Ik voelde veel pijn toen ik erheen liep, maar ik ben nooit te laat he. Nu vanavond lekker thuis en morgen checken.”


[video] Mazraoui na prachtgoal: 'Ziyech stuurde me direct een berichtje'


Erik ten Hag: ‘De twee goals waren plaatjes’

Ajax-trainer Erik ten Hag toonde zich uiteraard een blij man. “Ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn, zeker de manier waarop. We wilden uit de chaos blijven door rustig aan de bal te zijn en dat is gelukt. Uiteindelijk creëerden we daardoor een aantal grote kansen en de twee goals die we maakten waren plaatjes.”
Toch was het verre van een makkelijke middag in Eindhoven. “PSV leunt achterover, loerend op de omschakeling. We hadden verwacht dat ze iets hoger druk zouden zetten maar dat deden ze niet. Ze deden het soms met de drie spitsen in schermen. Na rust lieten we ons toch één keer vangen en dan weet je dat ze dodelijk kunnen zijn. Maar ik was blij om te zien dat mijn ploeg de rug rechtte en het initatief terug pakte. Vervolgens creëren we met Gravenberch twee keer en Berghuis drie honderd procent kansen.”
Uiteindelijk viel de tweede goal toch. “Dat was niet alleen een schitterende uithaal maar ook een schitterende aanval. Of de bal over de lijn was? Moeilijk te zien, mijn gevoel zegt net niet maar de grensrechter heeft het beste zicht. Hij staat loodrecht op die lijn. Die goal had ook al eerder kunnen vallen overigens.”


[video] Ten Hag: ‘Ik moet de spirit en onverstoorbaarheid prijzen’


Roger Schmidt: 'Geef die beker maar meteen aan Ajax'

PSV-trainer Roger Schmidt was uiteraard een teleurgesteld man. Hij baarde opzien door, als trainer van een topclub, langs de kant tegen de vierde man het volgende te snauwen: "Ach, geef die beker maar meteen aan Ajax.'

De druiven waren enorm zuur. "Ik zag meteen dat die bal over de lijn was", benadrukte de ziedende Duitser.

Ook Marco van Ginkel was vrij duidelijk: "Dat is makkelijk te zien toch?". Cody Gakpo sloot zich hierbij later bij aan. "We hebben gevochten en om dan te verliezen door zo'n dubieuze goal..."


[video] Mazraoui over zijn toekomst bij Ajax en zijn goal tegen PSV


Perez en Bruggink: 'Mazraoui was de beste'

Ook Kenneth Perez en Arnold Bruggink hadden het uiteraard over de bal wel of niet over de zijlijn in opbouw naar de 1-2. "Wat een schitterende goal", zegt Bruggink nog logischerwijs als de aanval volledig wordt afgespeeld.

Collega Perez was er zeker van dat de bal over de lijn was geweest maar begreep tegelijkertijd wel de VAR: "De VAR is hier waardeloos, je kunt niets doen. Het is een fout van de grensrechter. Er is geen 100% duidelijkheid maar 90% is voor mij ook genoeg."

Beide analisten waren lyrisch over Noussair Mazraoui: "Hij was de beste", volgens Perez, "En over vier maanden transfervrij."


Noussair Mazraoui: ‘Kans dat ik bijteken is nihil, misschien vijf procent’

Volgens ESPN-verslaggever Vincent Schildkamp speelt Noussair Mazraoui wekelijks als een soort van ouderwetse rechtsbinnen. Hij kreeg alleen in Eindhoven weinig kansen om zich in te schakelen, PSV schermde hem goed af. “Tot op een paar momenten na”, zegt de matchwinnaar, “En dan moet je er staan.”

Vervolgens maakte hij dus de luid bejubelde 1-2. “Ik wist dat ik met links moest gaan schieten, anders zou ik mijn kansen verkleinen. Ja, er was een moment aan de zijlijn, dat is me niet ontgaan. Dat maakt mijn goal echter niet lelijker toch?”
Over de wedstrijd. “Het was een vechtwedstrijd. Een duel waar je geen slechte aanname kon hebben want dan zat er meteen iemand bovenop. Dat resulteerde vervolgens in nog meer balverlies, er was geen ruimte voor slordigheden.”

Over zijn toekomst was hij vervolgens, eigenlijk voor het eerst, ineens erg duidelijk. “De kans dat ik nog bijteken is nihil. Zeg maar vijf procent. Je moet het nooit uitsluiten maar….”


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Brian Brobbey ('34)
Goal
1-1 Gotze ('53)
Goal
1-2 Noussair Mazraoui ('74)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Edson Álvarez ('24)
Kaart
PSV: Obispo ('27)
Kaart
PSV: Mauro ('79)
Kaart
PSV: Gutierrez ('82)

Opstelling Ajax

Dusan TadićBrian Brobbey Antony


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezJurriën TimberNoussair Mazraoui


Remko Pasveer

Wissels:

'36 Danilo voor Brian Brobbey
'70 Davy Klaassen voor Ryan Gravenberch
'90 Devyne Rensch voor Noussair Mazraoui


Opstelling PSV

Gotze


GakpoVeermanGutierrezVan GinkelDoan


MauroBoscagliObispoTeze


Drommel

Wissels:

'63 Mwene voor Van Ginkel
'87 Bruma voor Doan
'87 Zahavi voor Veerman


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  5 1-2 (1-0)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-2 (1-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 1-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Noussair Mazraoui (43 -> 5,0)
2. Dusan Tadić (32 -> 4,0)
3. Brian Brobbey (28 -> 3,0)
4. Lisandro Martínez (9 -> 2,0)
5. Jurriën Timber (8 -> 1,0)
6. Daley Blind (5 -> 0,0)
7. Remko Pasveer (3 -> 0,0)
7. Antony (3 -> 0,0)
7. Edson Álvarez (3 -> 0,0)
10. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
10. Ryan Gravenberch (2 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
12. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
12. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
12. Youri Baas (0 -> 0,0)
12. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
12. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
12. Victor Jensen (0 -> 0,0)
12. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
12. André Onana (0 -> 0,0)
12. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
12. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
12. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
12. Jay Gorter (0 -> 0,0)
12. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
12. Danilo (0 -> 0,0)
12. David Neres (0 -> 0,0)
12. Davy Klaassen (0 -> 0,0)
12. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
12. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
12. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
12. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
12. Charlie Setford (0 -> 0,0)
12. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)
12. Kristian Hlynsson (0 -> 0,0)
12. Youri Regeer (0 -> 0,0)
12. Amourricho van Axel Dongen (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Wij zijn echt op alle fronten 2 klasse beter. Zie hier echt geen problemen in Eindhoven. Alleen oppassen op de counter, meer kunnen ze daar niet.
1-4 Ajax.
+2/-0

 
2 jaar geleden
De stemming is weer omgeslagen. Voor de winterstop konden we er niets meer van. Ik zeg 0-3.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
PSV mist een paar spelers meer maar roep het niet te hard. De grootste tegenstander kan namelijk alleen maar Ajax zelf zijn. Oppassen dat ze niet verslappen.

Opdat ze niet weer alles in de gemakkelijke versnelling laten gaan. Geld ook voor de directie. Je ontkomt er ook moeilijk aan want de doelstelling om een x aantal maal per 5 seizoenen kampioen te worden is al gehaald. De buit is binnen terwijl PSV genoeg redenen kan bedenken om niet weer als tweede te eindigen.

Bolthrower houdt het op 0-3. Ik denk eerder 1-2 en hoop dat Berghuis de traditie in ere houd door opnieuw tegen PSV te scoren.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Tadic, Brobbey, Antony, zal de opstelling waarschijnlijk zijn. Berghuis op 10 en ik kan niet wachten to Ajax scoort
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb het over de doelpunten makers. Niet over wie er in de aanval staan.
+1/-0

2 jaar geleden
Dit is de wedstrijd dat wij moeten laten zien de #1 te zijn. Als we niet winnen, is het niet meer in onze eigen handen en hebben we het zelf af laten weten (kampioen worden in stijl).
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is dus een thuiswedstrijd voor PSV wat, zoals ik het zie, alleen maar een nadeel voor hun kan zijn.

1.

Gaat PSV druk zetten en meevoetballen om Ajax het voetballen onmogelijk te maken zijn ze heel snel gezien.

MITS

Er door Ajax een 100% overtuigend en dus dwingend hoog tempo wordt gehanteerd.
Zo ongeveer hetzelfde als tegen Excelsior Maassluis in de beker.

2. Gaat PSV inzakken en loeren op de counter (wat ze in een thuiswedstrijd eigenlijk niet kunnen maken) dan heeft Ajax het logischerwijs wel wat moeilijker maar heeft PSV simpelweg de verdedigende kwaliteiten niet om de boel dicht te houden.

De winst of misschien zelfs grote winst hangt dus af van hoe gemotiveerd en scherp Ajax op het veld verschijnt.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Thuiswedstrijd inderdaad ja, maar zonder publiek. Misschien voor PSV een goede reden om toch achterin te blijven hangen en te counteren, met het idee dat 0-0 ook genoeg is om de koppositie te handhaven.
+1/-0

2 jaar geleden
Een ding is zeker , dat je het tegenwoordig nooit zeker weet wat voor wedstrijd Ajax er van maakt. Het kan met dit team alle kanten op . Van prima spel tot tenenkrommend slordig en gemakzuchtig. Ook vandaag kan Ajax eigenlijk alleen van zichzelf verliezen. We hadden op dit moment PSV al op een bijna onoverbrugbare afstand moeten zetten.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik verwacht een spannende wedstrijd maar door het grote aantal spelers dat PSV mist verwacht ik winst voor Ajax.

Off-Topic. Een tip voor Ajacieden die naar Benfica-Ajax in Lissabon willen. Losse tickets zijn hier te bestellen: https://www.voetbalreistips.nl/benfica-ajax-tickets/link
+1/-0

2 jaar geleden
Slechts anderhalve wedstrijd is er voor Brobbey nodig geweest om weer geblesseerd te raken.
+3/-6

 
2 jaar geleden
"De koning is dood, leve de koning": Danilo laat het maar zien.
+3/-1

 
2 jaar geleden
En daar kan hij wat aan doen? Beiden gaan vol het duel in, waardoor een stevige botsing volgt.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Slechts anderhalve wedstrijd heeft Brobbey nodig gehad om er 3 te maken. Blessure was overigens heel ongelukkig en ook een beetje te wijten aan die blinde lamlul van PSV.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik heb zelf op vrijwel identieke wijze mijn binnenste knieband flink beschadigd. Zelf met de binnenkant voet het duel in terwijl de tegenstander met de wreef helemaal vol uithaalt met de bal er precies tussenin. Al was het Jaap Stam maar dan raak je geblesseerd aan je knieband. Heeft dus niets te maken met blessure gevoeligheid.
Ik hou het bij dankjewel Brian dat je terug bent en tot nu toe in 100 minuten drie keer voor ons scoort waaronder de 0-1 uit tegen PSV. Hopelijk komt de terugkoop in orde.
+5/-0

2 jaar geleden
Voor diegenen die live kijken:

Ajax moet aan de hand van een paar goede aanvallen en dito kansen de schroom van zich afgooien, de aanvallende smaak te pakken krijgen en daardoor dus het gevoel krijgen dat er wat te halen valt.

Eén doelpunt die Ajax maakt en ik schat zo in dat de ploeg daardoor echt wel los is.

Update doelpunt Ajax:

Goed bezig Brian! Ga nu maar lekker douchen! You earned it!
😎👍
+4/-0

2 jaar geleden
Wat speelt PSV laf. Natuurlijk verbaast het me niet, maar fuck.. hoe kun je fan zijn van zo een club. Brobbey held! Nu nog wat gas geven voor een grotere voorsprong.
+3/-0

2 jaar geleden
Povere eerste helft van beide kanten . Voorzichtigheid troef. Kijkend naar het spel van Ajax valt dat zeer tegen. Veel verkeerde keuzes en het spel mist creativiteit en precisie. Anthony niet in de wedstrijd en bezondigd zich zelfs aan hautain gedrag terwijl zijn spel daar geen aanleiding toe geeft. Gravenberch onzichtbaar . Berghuis op de vrije trap en een actie na niet gezien . Mazraoui zwak . Tadic met een prima voorzet waaruit t doelpunt kwam toch weer belangrijk maar verder zeer onnauwkeurig. Hopelijk een betere tweede helft , want die wordt nog zwaar en moeilijk.
+3/-2

2 jaar geleden
Ook dit is weer zo Ajax he. Op deze manier een doelpunt weggeven . What the F. En dan nu dat schieten van Gravenberch , totaal geen overtuiging ik ben zo klaar met deze speler.
+3/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Even serieus he. Kan die Ryan aub de komende 2 mnd oefenen op afwerken op doel?! Bizar elke kans die die jongen krijgt wordt knullig verprutst.
+4/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zeg dat wel. Mogelijk moet zijn radar beter afgesteld worden
+1/-0

2 jaar geleden
Wat zal dat toch een pijn doen bij Klaassen om Gravenberch een heel seizoen lang elke keer maar weer rond en in de zestien meter te zien falen terwijl juist Klaassen daar zo verschrikkelijk belangrijk was voor Ajax.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Hoe kan Ten Hag daar zo'n blinde vlek voor hebben?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Op papier zou Gravenberch een creatieve speler moeten zijn, dat is Klaassen absoluut niet. Echter dat creatieve komt er bij Ryan niet uit. Ik weet het , hij is nog jong, maar op dit ontbeert hij handelingssnelheid, doelgerichtheid , daadkracht en voetbal intelligentie alsmede die absolute wil
+4/-0

2 jaar geleden
Of deze bal nu telt of niet . Dit is afwerken . Kan Gravenberch wat van leren
+5/-0

2 jaar geleden
Mooi en houden zo. Mazrauoi 1-2;-) En maar hopen dat hij bij Ajax blijft
+2/-0

2 jaar geleden
Ook Brobbey en Haller missen genoeg kansen , maar als Danilo deze had gemaakt dan had hij zichzelf en Ajax een grote dienst bewezen. Nu leuk dat je tegen de amateurs 4 x scoort , maar het maken van dit soort kansen , daar gaat het om.
+7/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe slecht t ook was . Er verdiende maar een team de winst en dat was Ajax. Nog belangrijker de 3 punten zijn voor ons en we staan weer waar Ajax hoort . EERSTE
+5/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dik,dik,dik en dik verdiend gewonnen.
Zo laf weer die spelopvatting weer van die lui.
Je staat bovenaan, speelt thuis en dan 4 middenvelders en nul druk zetten met je grote praat van full-gass voetbal.
Het is de reden dat er nooit een fatsoenlijk iemand buiten Brabant ooit fan word van die club.l
Kunnen ze lekker heel de week janken over een bal misschien 2 mm over de lijn, prachtig!
+4/-0

2 jaar geleden
Hoe slecht t ook was . Er verdiende maar een team de winst en dat was Ajax.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Heerlijke overwinning. Dat gejank van Schmidt maakt het mooier.
+5/-0

2 jaar geleden
Prima resultaat.
Teleurstellende wedstrijd en uitslag.
+4/-4

2 jaar geleden (gewijzigd)
Slecht voor de gemoedsrust deze wedstrijd, maar we winnen, dus zijn we blij. Timber blijf ik dit seizoen zwak aan de bal vinden. De rest knokte voor wat het waard was, maar heren iets meer voetbal intelligentie kan ik toch wel verwachten. Dan speel je wedstrijden zoveel makkelijker/rustiger uit....
+7/-1

 
2 jaar geleden
Precies. Die tegengoal ontstaat ook doordat Alvarez niet in staat is een voetballende oplossing naar voren te creëren en de bal uit onmacht weer terug speelt. Terwijl hij nog tijd heeft ook.
+3/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Niets mis mee op dat moment, iedereen voorin stond zo een beetje in de dekking (voor Alvarez begrippen, tis geen voetballende wonder, ben ik mee eens). Het was geen moeilijke bal naar Timber. En juist omdat die wel naar een voetballende oplossing zocht ging het mis. Heel soms moet je het gewoon simpel houden.
+2/-0

2 jaar geleden
Geen beste wedstrijd van Ajax op een paar vlagen na. Volgens mij was de bal ook over de achterlijn. In dit geval bleek de grensrechter bepalend.

Tot slot zeer beladen wedstrijd. Zoals voorspeld stond er veel op het spel en dat zagen we terug op het veld. Je zag het na afloop ook aan de spelers terug. Die zijn nu nog aan het feestvieren.

Ajax gefeliciteerd. Mooi was het niet maar uiteindelijk en als we verder kijken niet minder dan welverdiend;-) Drie punten erbij. Ik herhaal, trois points!
+2/-0

2 jaar geleden
Volledig terecht gewonnen tegen deze counter ploeg. Dat het discutabel is deze winst is nog mooier voor het calimero complex.
Gravenberch mag echt ff paar weken banken voor Klaassen. Dat Ajax Veerman niet kocht is vandaag wel duidelijk geworden waarom niet.
We zijn weer koploper en dat telt.
Nu 2 weken herstellen!
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Flauwekul verhaal wat Roger Schmidt allemaal beweerd. Ajax heeft uiteindelijk gewoon een betere selectie. Zie de onderlinge resultaten, punt

Daarnaast ben ik verheugt dat het toch goed gaat komen met Mazraoui. Ik zie in in ieder geval een mooi compromis.

Mazraaoui is na eigen zeggen na 16 seizoenen bij Ajax toe aan iets anders en dat is begrijpbaar. Vervolgens gaf hij te kennen niet onwillig tegenover een langer verblijf bij Ajax te staan, waarmee word aangegeven dat er nog steeds te praten valt. (Dat zou ik ook doen in zijn positie)

Het compromis geld zo lang Marc Overmars geen goede opvolger gevonden heeft t/m het moment logisch genoeg het contract van Mazroui bij Ajax afloopt.

Een dergelijke compromis houdt in dat Overmars en Mazraoui een nieuw contract tekend tot 2024 waarbij Mazraoui de eerste volgende zomer, of winterstop mag vertrekken na keuze. In ruil hiervoor accepteert Ajax de salarsiseisen die Mazraoui stelt.

Een dergelijk compromis zorgt er in ieder geval voor dat de voetbalclub Ajax geen trotse verliezers zal kennen. Met het geld dat Ajax aan een volgende speler uit de eigen jeugd kan verdienen kan dan weer verder geinvesteerd worden in de jeugdopleiding van Ajax.
+2/-0

En un momento dado (geschorst)
2 jaar geleden
Heerlijk om zo te winnen in Eindhoven. Wel uit, niet uit, dit keer worden de regels goed toegepast. Niet goed te zien = niet uit. De volgende keer krijg Ajax weer rood of PSV een onterechte penalty mee. Vandaag zat het mee, maar soms zit het tegen.
+4/-0

2 jaar geleden
Wat loopt de pers (Joep Schreuder) weer te zuigen bij de PSV'ers?!
Ze krijgen dat VAR-moment in de schoot geworpen. Als Blind die bal goed aanneemt is er niets aan de hand.

En wie is die speler die zo staat te zwaaien bij Blind? Van Ginkel?
Als hij blijft verdedigen en Blind niet door laat lopen kan Blind de bal op Danilo niet geven.
Daar gaat het voor PSV fout in die situatie.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens, en uiteindelijk denk ik dat het het belangrijkste is dat Ajax - en zie mij nou Nederlands praten met 2x het het - maar het belangrijkste is in dit geval dat Ajax zich niet weer als een gemakkelijke verhuurclub, hetzij verkoopclub laat gelden.

Die boodschap mag wat mij betreft in rap tempo de wereld uit geholpen worden alvorens we de volgende keer weer iedereen die bij Ajax betrokken is te kort doen.

Eerder had Marco van Basten dit al aangeven. En ik begrijp dat niet alle Ajax supporters dit al te serieus nemen omdat hij als trainer van Ajax niet al te lekker uit de verf kwam, maar hij wist wel hoe er gevoetbald en gescoord moest worden.

Vandaar mijn oproep dat ik ook zie dat als Ajax en over enige tijd een goed team bij elkaar weet te houden. Het des te meer vanzelfsprekend is dat ze de eerst volgende keer wereldkampioen kunnen worden.

In dat geval is Marc Overmars de eerste aan zet en ik wens hem veel succes.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Een cruciale zege natuurlijk. En ook een terechte ! Vond Ajax zeker niet goed spelen, veel te onnauwkeurig vooral. Maar als je PSV ziet moet je er toch niet aan denken dat zij kampioen worden? Echt genant die spelopvatting.
En die bal leek uit maar VAR valt niets dat verwijten als je dat niet met zekerheid kunt aantonen. De grens heeft het beste zicht.

Daarna volgt er nog een fraaie combinatie over drie stationnetjes dus dat PSV hier weer alles aan ophangt is zeer typisch. Blind had ook helemaal geen voordeel hierbij.

Ik vrees voor de knie van Brobbey, binnenband verrekken kan zo vier weken rust betekenen.
En bij Nous is elke tikje een risico op maanden afwezigheid.
+2/-0

2 jaar geleden
De witte chinees gisteren bij studio voetbal "Ajax heeft mazzel dat het alle lastige uitwedstrijden zonder publiek speelt" en dan vervolgens feyenoord noemen. 😂😂😂
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Dat voordeel had PSV volgens Van der Vaart ook:
,,Als er publiek had gezeten waren die gaan fluiten bij dit kakzakkenvoetbal."
+2/-0

 
2 jaar geleden
Raf was gisteren (aan het) genieten bij SV.
+1/-0

2 jaar geleden
Als ik de commentaren van de psv supporters zo lees. Krijg ik het gevoel dat ze zich bestolen voelen. Volgend jaar misschien de nieuwe mascotte van psv. Calimero ipv Foxy 😂
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb me destijds als Ajax supporter aardig bestolen gevoeld toen de ene na de andere Ajacied door PSV werd gekocht, dus ik neem alle commotie omtrent een bal wel/niet over de lijn met een korreltje zout.

Daarnaast wil ik er aan toevoegen dat Ajax de betere ploeg was. Voorgaande wedstrijden meegenomen en als we PSV coach Roger Schmidt mogen geloven, het zijn zijn woorden, niet de mijne, kan de beker (schaal) alvast naar Amsterdam. Onbedoeld of niet? De boodschap staat.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Haha idd. Ze speelden dan ook een geweldige pot, creëerden kans na kans en de 2-1 hing dan ook in de lucht.. en toen werden ze in Eindhoven wakker.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ha ja. Bedankt voor de beelden!

En wat een mooi en belangrijk doelpunt was dit van Mazraoui. Lijst dit moment wat mij betreft maar alvast in voor de club van 100 foto galerij:-)

Ps. Misschien beseft Overmars dan ook dat wat meer salaris zo'n slecht idee nog niet is. Word vervolgt...
+2/-0

2 jaar geleden
Met het zien van de beelden/uitleg, de bevestiging. Meteen salarisverhoging meegeven voor twee jaar verlenging contract Mazraoui, en mocht er nog een optie zijn als Gravenberch daadwerkelijk weg wil? Ziyech asap terug halen.

Ook al verdient Ziyech bij Chelsea meer, maar het blijft niet om aan te zien hoe hij daar op een tweede plan mag presteren.

Mochten er supporters zijn die hier niks in zien? Prima, maar ik heb voor het volgende seizoen alvast de rechtsback en een middenveldpositie ingevuld.

En dan lopen er nog een paar toppers rond. Timber onder andere. Zijn contract mag wat mij betreft binnenkort ook opgewaardeerd worden. Ik noteer het maar alvast voor het geval voorals er straks weer een topper gratis de deur uitloopt.
+1/-0