Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax vernedert in Johan Cruijff ArenA ook PSV


Tijdstip
24 oktober 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Ajax vernedert in Johan Cruijff ArenA ook PSV ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax vernedert in Johan Cruijff ArenA ook PSV

Ajax heeft zondag met grote cijfers de 'topper' tegen PSV weten te winnen. Het hoefde zelf niet eens groots te spelen door overtuigend met 5-0 veel te sterk te zijn. Steven Berghuis, Sebastien Haller, Antony, Davy Klaassen en Dusan Tadic zorgden voor de doelpunten.

In de openingsfase duurde het even tot Ajax op gang kwam. De bezoekers werden in de eerste minuten een paar keer gevaarlijk, maar Remko Pasveer kon eenvoudig redding brengen. Al snel nam Ajax echter de overhand en begon het eenrichtingsverkeer. Edson Álvarez zag een inzet net naast het doel gaan, maar het eerste schot op doel was direct raak. Na een uitstekende tegenaanval schoot Steven Berghuis hard de 1-0 binnen.

Niet veel later werd ook Antony gevaarlijk. De international van Brazilië zag zijn schot net naast het doel gaan. Na een half uur spelen kwam Ajax weer goed weg. Pasveer redde uitstekend op een vrije trap, maar omdat Ajax de bal niet weggewerkt kreeg volgde een rebound. Deze werd van richting veranderd en ging net over het doel.

Even was er een fase waarin PSV de overhand had, maar in de laatste minuten was het weer Ajax dat ten aanval trok. Berghuis was heel dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal werd notabene door Sebastien Haller van de lijn gehaald. Diezelfde Haller zag enkele seconden later een schot van hem geblokt worden. Ajax ging daarom met een volkomen terechte 1-0 voorsprong tegemoet.

In de tweede helft sloeg Ajax al snel voor een tweede keer toe. Haller kopte uitstekend binnen na een hoekschop en zette daarmee de stand op 2-0. Het duel waa daarmee al vroeg beslist. Helemaal toen al snel de 3-0 volgde na een treffer van Antony.

Het prijsschieten kon inmiddels beginnen voor de ploeg van Erik ten Hag. Davy Klaassen stond als invaller pas enkele minuten in het veld toen hij de 4-0 binnen schoot. In de resterende minuten tikte Ajax het duel vrolijk uit en dat leidde in de blessuretijd nog tot de 5-0 van Dusan Tadic, die zijn honderste doelpunt in de Eredivisie maakte.


[video] Payback time it was | Highlights Ajax - PSV


Steven Berghuis: 'Na de 2-0 had je ze soort van liggen'

In gesprek met ESPN gaf Steven Berghuis aan geen moment bang te zijn geweest dat Ajax niet hetzelfde niveau kon halen als tegen Borussia Dortmund. "Zo ga je niet nadenken. Je richt je gewoon op wat je moet doen", aldus Berghuis. "Dinsdag hebben we een heel hoog niveau aangetikt en dat moet je dan los laten. Je weet dat het niet makkelijk gaat worden om het weer te krijgen. Daar moet je veel voor investeren. In de eerste helft hadden we het bij fases heel moeilijk. Na de 1-0 liep het wel beter bij ons en na de 2-0 had je ze soort van liggen. Toen konden we naar 5-0 uitlopen."

De international lijkt helemaal los te zijn bij Ajax. "Dat is ook iets ongrijpbaars. Daar moet je ook in blijven investeren en hard blijven werken", zo gaf hij aan. "Natuurlijk geniet ik nu van het moment, maar het kan ook zo maar anders zijn."

Zelf opende Berghuis de score. "Het was een heel goede aanval. Onze patronen kwamen daarin echt terug", zei hij daarover. "Dusan komt door op links. Die aanval wordt dan voorbereid. Mijn positiekeuze, Haller die naar de eerste paal gaat en dan die terugtrekkende bal. Dan komt hij voor mijn linker en dat is mijn kwaliteit."


[video] Ten Hag: 'We wilden revanche en dat hebben we genomen'


Dusan Tadic: 'Mijn doel is pak schaal ieder jaar'

Dusan gaf in gesprek met ESPN aan dat het een goede dag voor Ajax was. "Het is lekker om te winnen", aldus Tadic. "In het begin ging het lastig. Zij kregen een paar kansjes. Dit gebeurde tegen Dortmund ook al. In de eerste tien minuten waren we wat verward. We moeten hierover gaan praten. Na de eerste goal werd het veel makkelijker."

De aanvoerder maakte uiteindelijk zelf zijn honderste goal in de Eredivisie. "Daar moet je helemaal niet mee bezig zijn. Dingen gebeuren vanzelf", zo gaf hij aan. "Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen en dat het publiek heeft genoten."

Tadic is bijna de meest scorende Serviër ooit in Nederland, aangezien Kezman tot 105 doelpunten in de Eredivisie kwam. "Hij was een fantastische doelpuntenmaker, maar dat is niet mijn doel. Mijn doel is pak schaal ieder jaar", zei hij daarover. "We moeten dat ook dit seizoen weer doen. Dat is onze plicht. We zullen het moeten doen. Het is zeker niet makkelijk, want PSV is een goede ploeg en dat geldt ook voor Feyenoord en andere teams. We zullen altijd scherp moeten blijven en altijd honderd procent moeten geven."


[video] Berghuis: 'Mijn kwaliteiten komen nu perfect tot uiting'


Erik ten Hag: 'Vandaag moesten we revanche nemen'

In gesprek met ESPN was Erik ten Hag zeer te spreken over de revanche die zijn ploeg had genomen. "Wij willen niet verliezen. We weten waar het aan lag, maar als je zo'n nederlaag lijdt, moet je nederig zijn", aldus Ten Hag. "Vandaag moesten we revanche nemen. We moesten ons na een moeilijk begin echt in de wedstrijd knokken. Dat is voor de ploeg ook goed om een mee te maken. Er zaten er een aantal totaal niet in de wedstrijd. Dat werd door PSV een aantal keer uitgebuit en wederom was Remko Pasveer uitstekend in die fase."

Via een geweldige goal opende Ajax uiteindelijk de score. "Dat was ook hoe wij het uitgedacht hadden. Een overloop op links waar Ramalho uit moest stappen. Die goal was een plaatje", zo gaf hij aan. "Daarna werd het makkelijker. Zeker in de tweede helft. Bij 1-0 gelooft de tegenstander er nog in, maar bij de 2-0 was het klaar."

Gevraagd werd of Ten Hag het ook als een persoonlijk succes ziet nu Sébastien Haller er op los scoort nadat er een beetje kritiek die er op hem was geweest. "Een beetje? Het was ongehoord veel zelfs", zei hij daarover. "Toen heb ik al gezegd dat hij rustig moest blijven en er een paar moest maken. Mentaal is hij ijzersterk en hij heeft ontzettend veel veerkracht. Ik heb het al zo vaak gezien. Het is ontzettend lastig om tegen hem te spelen. Hij heeft meer techniek dan iedereen vermoedt en hij is een ontzettend goede finisher."


[video] Superieur Ajax verslaat PSV met 5-0


Sébastien Haller Speler van de Week bij VI, Ajax heerst in Elftallen van de Week

Voetbal International heeft Sébastien Haller uitgeroepen tot Speler van de Week. De spits was een van de doelpuntenmakers tijdens de afslachting van PSV en werd net zoals Dusan Tadic en Steven Berghuis door VI beoordeeld met een 8.

Het is dan ook geen verrassing dat Ajax heerst in het Elftal van de Week van Voetbal International. Naast het drietal dat een 8 kreeg, kregen ook Remko Pasveer, Daley Blind en Antony een plekje in het elftal. In het Elftal van de Week van De Telegraaf staan zelfs zeven Ajacieden. In vergelijking met het team van VI staat Antony daar niet bij, maar wel Noussair Mazraoui en Jurriën Timber. Het Rotterdamse Algemeen Dagblad heeft weer eens een vrij aparte kijk op het voetbal en heeft met Mazraoui, Haller en Tadic maar drie Ajacieden gekozen. Wel is Ajax ook daar de hofleverancier.


Ajax biedt excuses aan voor spandoek tijdens wedstrijd

Ajax heeft tegenover PSV de excuses aangeboden voor het spandoek wat zondag bij opkomst van de spelers werd getoond. Dat heeft een woordvoerder van de club laten weten tegenover NU.nl. Tijdens de wedstrijd had algemeen directeur Edwin van der Sar dit ook al gedaan tegenover Toon Gerbrands. Ajax had akkoord gegeven voor het ontwerp, maar de uiteindelijke versie bleek op enkele punten hiervan af te wijken. De KNVB heeft in een reactie laten weten dat er nog niet is besloten of de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek zal starten.


Karakteristieken

Uitslag: 5-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Steven Berghuis ('19)
Goal
2-0 Sébastien Haller ('56)
Goal
3-0 Antony ('66)
Goal
4-0 Davy Klaassen ('76)
Goal
5-0 Dusan Tadić ('90)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
53.585 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien Haller Antony


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Daley BlindLisandro MartínezJurriën TimberNoussair Mazraoui


Remko Pasveer

Wissels:

'69 Davy Klaassen voor Steven Berghuis
'79 Mohammed Kudus voor Ryan Gravenberch
'79 Nicolás Tagliafico voor Daley Blind
'79 David Neres voor Antony
'88 Perr Schuurs voor Edson Álvarez


Opstelling PSV

ViniciusZahavi


BrumaVan GinkelSangaréGötze


MaxBoscagliRamalhoMwene


Drommel

Wissels:

'57 Vertessen voor Bruma
'72 Propper voor Van Ginkel
'72 Mauro voor Vinicius
'80 Teze voor Mwene


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (1-0)
 5 1-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 3-0 (1-0)
12  5 2-0 (1-0)
13  4 3-1 (1-0)
14  4 3-1 (1-0)
15  4 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.08. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Sébastien Haller (61 -> 5,0)
2. Dusan Tadić (46 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (29 -> 3,0)
4. Remko Pasveer (28 -> 2,0)
5. Antony (15 -> 1,0)
6. Daley Blind (12 -> 0,0)
7. Edson Álvarez (11 -> 0,0)
8. Jurriën Timber (5 -> 0,0)
9. Davy Klaassen (2 -> 0,0)
10. Lisandro Martínez (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Youri Baas (0 -> 0,0)
11. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
11. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
11. André Onana (0 -> 0,0)
11. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
11. Jay Gorter (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
11. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
11. Danilo (0 -> 0,0)
11. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
11. David Neres (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
11. Mohamed Daramy (0 -> 0,0)
11. Charlie Setford (0 -> 0,0)
11. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden (gewijzigd)
Als Ajax ook maar 50% van zijn niveau weet te halen van afgelopen dinsdag klappen we er met gemak overheen. Plus de sfeer die er zal zijn voorzie ik echt geen problemen.
Gisteren verplicht PSV (collega moest en zou het zien) gekeken.
Dat team hangt alleen maar op Gakpo en Mandueke, leuke counter aanvallers en dat is het. 0 creativiteit. Die Gotze kon het gisteren niet belopen en zat stuk na 70 minuten. Nu vielen Gakpo en Manueke geblesseerd uit. PSV is puur de counter. Monaco gaf de halve sector ook nog rust gisteren.
We hebben de counter van Dortmund ook kunnen liquideren dus van psv moet ook lukken. Die 0-4 voor de Cruijff schaal was natuurlijk geen krachtmeting gezien wij net begonnen waren.
Zondag gaan we het zien.
Zelfde basis als afgelopen dinsdag en het komt helemaal goed.
+3/-0

 
10 maanden geleden
B-elftal opstellen en.... nee hoor geintje. Sterkte 11 en ze maximaal op de kleuten geven. PSV krijgt waarschijnlijk al een cadeautje van 40 miljoen als ze tweede worden gezien de ontwikkelingen op de coëfficiëntenlijst. Die punten(ik heb niet de exacte cijfers) zijn denk voor 75% door Ajax behaald als het niet meer is. Als de eredivisie weer z'n handje ophoudt (solidariteit) mogen ze dat in Eindhoven gaan halen. En maar schreeuwen die clubs dat Ajax veel geld heeft. Nou dat heeft Ajax toch echt allemaal zelf verdiend.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Roep dat toch niet zo hard! Ze vinden ons toch al zo arrogant! :D
+2/-0

 
10 maanden geleden
Je hebt geen flauw idee hoe die lijst werkt, praat er dan ook niet over.
+1/-0

10 maanden geleden
Hoogste zege in de competitie 5-0, ok mij staat daarnaast nog een leuke bekerfinale bij, 1998 5-0 met een dansend Ajax tijdens de wedstrijd en na afloop :)
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Schandalig dat Serdar deze wedstrijd fluit. Hij is zo een scheids die wedstrijden kan verneuken. Enige die in mijn ogen in aanmerking komt voor zo een topwedstrijd is Makkelie. Daarna is het treurig gesteld met onze scheidsrechters.
+6/-2

10 maanden geleden
Natuurlijk is Ajax de betere ploeg die beter in vorm is maar de onderschatting spat er vanaf in deze voorbeschouwingen. Hoogmoed..............
Ook ik denk dat we gaan winnen alleen zullen we wel 100% geconcentreerd moeten zijn want voor je het weet loop je tegen een zeperd aan als je dat niet doet.
+6/-1

 
10 maanden geleden
Inderdaad, de wedstrijd tegen Feyenoord in 2019 zouden we ook wel effe winnen. Mede door RVP werd dat ook blamage.
+3/-0

 
10 maanden geleden
En nu een 5-0 met een superblije Tadic :D.
Tweede helft super, en eerlijk is eerlijk, de eerste helft begon het niet geweldig. Wat een fantastische week...Nu ben ik benieuwd of Ajax wedstrijden ook vanaf minuut 0 kan gaan domineren.
+1/-0

10 maanden geleden
Zondag wordt het gewoon weer een spannende wedstrijd. We hebben het meestal lastig tegen PSV net zoals zij het altijd lastig hebben tegen Feyenoord. Met de huidige vorm zouden het toch zeker 3 punten moeten worden. Als we winnen zullen zij het zeker weer op de kortere rust gooien die ze gehad hebben, maar daar kunnen wij helaas niks aan doen. Dus vol gaan voor een hoog resultaat.
+5/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Lekker boeiend hoe ze daar in Eindhoven de boel runnen. Je kunt steeds meer zien dat het van geen kant deugt. Het is allemaal natte vinger werk of met een ander zijn geld op goed geluk de boel voor elkaar zien te krijgen.

Ik zou nog respect hebben voor PSV als ze eens met een echte mooie voetbal visie kwamen. Fris aanvallend voetbal waar Nederland trots op kan zijn net zoals inmiddels Feyenoord. En dat de verschillen zo klein zijn dat Ajax, Feyenoord en dus PSV dan ook echt onder elkaar gaan uitmaken wie nou de beste is.

Dat dwingt respect af en daar heeft menig voetballiefhebber, welke club je ook aanhangt, dus respect voor.

Zijstraatje: Wij gaan het dit seizoen moeilijker krijgen met Feyenoord dan met PSV. Zo ver is dat wel duidelijk.

Goed. PSV.

Nee hoor inmiddels ieder jaar hetzelfde liedje. Hetzelfde gesodemieter.

En zodra ze door hebben dat het (weer) van geen kant van klopt met de vinger naar Amsterdam wijzen. Ga toch eens een cursus beleid maken en clubmanagement volgen zou ik zeggen.

Anyway. Punt van mijn verhaal en mark my words:

Ajax kan PSV zondag zogezegd (en sowieso tot aan de winterstop) de zowat alles beslissende tik toe brengen.

Dus als we wat makkelijker kampioen willen worden kunnen we aan de hand van de wedstrijd van zondag PSV letterlijk en figuurlijk op achterstand zetten.

Hoe groter de overwinning hoe meer voordeel we daar op de lange termijn uit halen.
+5/-0

 
10 maanden geleden
Was jij niet degene die hetzelfde plaatste bij de wedstrijd tegen Utrecht? Als Ajax deze wedstrijd zo zal benaderen dan kunnen wij een vergelijkbaar resultaat verwachten. Ajax kan van elke club winnen in de wereld met 100% scherpte, maar ze kunnen ook van elke club in de Nederlandse competitie verliezen met een gemakzuchtige benadering.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Hij plaatste het volgens mij ook tegen Sporting en Besiktas. Gewoon een supporter met veel vertrouwen :-)
+3/-0

10 maanden geleden
Gewoon weer iedereen bij de les zijn. Focus en scherpte beide voetjes op de vloer en wees eens wat meedogenlozer in het omgaan met kansen. Je maakt het jezelf als team een stuk makkelijker.
+1/-0

10 maanden geleden
'Mag gezien de huidige vorm geen enkel probleem zijn' is natuurlijk grote flauwekul. Een grootse vorm kan zomaar stoppen (tegen Utrecht) en ook zomaar weer aanwezig zijn (tegen Dortmund). Het is niet iets dat doorloopt, je moet het elke keer weer opbrengen.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik verwacht een lastig potje.
Niet vanwege PSV maar gebrek aan concentratie en laag tempo etc.
We winnen wel maar niet eenvoudig.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Winnen met minimaal 3 doelpunten verschil.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat kan maar hoeft niet eenvoudig te zijn.
+1/-0

10 maanden geleden
Op dit moment kan Ajax ,zeker in de nat. competitie , alleen van zichzelf verliezen .
+1/-0

10 maanden geleden
Kijk dat is nu met overtuiging en meedogenloos afmaken.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
En dit is dan geen geel voor overtreding van Max . Lekkere scheids hebben we weer . Meten met twee maten. Ah nu dan eindelijk wel
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
We staan 1-0 voor , maar we zijn er nog niet. We zijn niet bepaald scherp gestart en voor hetzelfde geld sta je binnen 5 minuten met 0-2 achter. De twee gele kaarten bij Ajax komen duidelijk voort uit gebrek aan concentratie. Verder zijn we onnauwkeurig en slordig. We maken het onszelf veel te moeilijk. We geven dit PSV ,wat echt een matig elftal op het veld heeft staan , de indruk dat er wat te halen is. Spelers die bij ons dinsdag top waren zijn vandaag een stuk minder.

Pasveer tot nu toe prima .
+2/-0

 
10 maanden geleden
Pure gemakzucht en onderschatting/zelfoverschatting.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Inderdaad, erg slordig. Gravenberch de 1e 10 minuten weer veel balverlies, herstelt zich later wat. Je moet een killer mentatiliteit hebben. Dat ontbreekt ons en breekt ons ook op in sommige wedstrijden.
+2/-0

10 maanden geleden
Eerste helft was niet goed, maar wel effectief. Tweede helft heer en meester. PSV had werkelijk niets in te brengen en werd bij vlagen compleet weggespeeld.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Eens, dit Ajax is zó goed en wij hebben de eer om er wekelijks getuigen van te zijn.
Wat een voorrecht.
+4/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Dikke vette glimlach en tevreden met 5-0.
De vernedering van PSV had groter uit kunnen vallen als we de gehele wedstrijd t niveau van dinsdag hadden gehaald. De kansen die PSV kreeg waren doordat Ajax niet scherp begon en veel te slordig balverlies leed. De tweede helft degradeerde Ajax PSV tot een club uit de onderste regionen uit het rechterrijtje. Ook een dikke pluim voor Pasveer. Ook vandaag wederom een paar belangrijke reddingen op belangrijke momenten. De invallers waren net als dinsdag geen verslechtering en dat is wel eens anders geweest !
+2/-0

reactie verwijderd

10 maanden geleden
Om eerlijk te zijn, blij dat Gapko en Madueke er niet bij waren! Eerlijk! Maar super trots!
+1/-0

10 maanden geleden
Ik vond het een beetje een rare wedstrijd, uiteindelijk win je met historische hoge cijfers maar tot de 2-0 bleef Psv behoorlijk dreigend zonder dat ze nou echt grote kansen creëerde.
Het leek wel of Ajax er een beetje met de handrem op speelde en hem erna de 2-0 pas afgooide.
Misschien ook wel tactisch ingegeven door Ten Hag van niet volle bak naar voren in de welbekende val van ze lopen.
Wat mij ook opviel is dat Psv verdedigend toch wel echt matig is, het staat regelmatig zo slecht, niet voor niks dat ze zoveel goals tegen krijgen.
Heb nog specifiek op de wereldkampioen zitten letten, voor het eerst dat ik hem live zag, futloos, op, mensen om hem heen begrijpen zijn voetbal niet.
Van Ginkel loopt ook op het tandvlees, misschien wel de slechtste man op het veld gister, die gaat ook nooit mee de oude worden kan het nu al niet meer belopen.
Van Berghuis wel weer enorm genoten, wat een gouden aankoop is dat toch geweest.
Bijna niet te verdedigen op zijn huidige positie, begin echt fan van deze jongen te worden.
Wie had dat een jaar geleden toch gedacht ;)
+2/-0

 
10 maanden geleden
''Van Berghuis wel weer enorm genoten, wat een gouden aankoop is dat toch geweest.
Bijna niet te verdedigen op zijn huidige positie, begin echt fan van deze jongen te worden.
Wie had dat een jaar geleden toch gedacht''

Ik niet. De eerste keer dat Berghuis door Ten Hag op 10 werd gezet omdat Klaassen niet kon spelen, zag je al wel dat hij snel openingen zag, en er snel op anticipeerde met een goede pass. Juiste moment afgeven, juiste balsnelheid etc.. Voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt een win win situatie. Met een aantal zware wedstrijden voor de boeg, met name CL, is dit een aangename luxe voor Ten Hag.
+1/-0

nieuws-redacteur 10 maanden geleden (gewijzigd)
We begonnen matig he? PSV deed het op z'n Utrechts door twee centrale aanvallers op te stellen waardoor de opbouw stroperig ging bij Ajax, dat was even zoeken geblazen. Daarnaast durfden ze ook zelf initiatief te nemen, mede door een wat slappe Nous in die fase (+ veel teveel balverlies op het middenveld bij vooral Gravenberch) kwamen er ook kansen voor PSV.
Echt hele grote kansen hebben ze niet gehad, die van Vinicius misschien uitgezonderd maar die voorzet had dusdanig weinig snelheid dat op flitsende wijze binnenkoppen best lastig werd.

Maar het zag er op dat moment niet zo goed uit, PSV had zich tactisch volledig ingesteld op Ajax (Götze en Bruma werden min of meer opgeofferd) en leek daar succesvol mee. We hadden geluk dat het geen 0-1 werd, dan wordt het toch een lastige pot.

Toch had Ajax uiteindelijk voor rust alsnog de betere kansen. Naast de goal van Berghuis (wat een genot is die jongen, dé spelversneller die we nodig hadden) waren er nog diverse behoorlijke kansen (Antony schuivertje net naast, Martinez bal van lijn gevolgd door rebound van Alvarez net naast, op laatste moment net paar keer bal geblokt Haller etc, de kopbal van Berghuis op rug Haller)

Maar PSV zat nog wel in de wedstrijd. Na de pauze kreeg Götze een behoorlijke kans en als daarna Vinicius wel een topspits was geweest had hij alleen kunnen afwerken. Na de 2-0 was het echter pijnlijk wat PSV liet zien.
Daar zou ik me als PSV-fan het meeste zorgen om maken. Het kwaliteitsverschil is er, dat weten we.....maar je kunt met mentale veerkracht veel goed maken. Na de 2-0 bleek echter dat het team volledig door de hoeven zakte. Dat zag er voor Eindhoven zorgwekkend uit.

Ajax had niet eens een superdag, nee. Zo viel weer op dat Gravenberch heel veel moeite heeft aan de bal als de intensiteit om hem heen hoog is. Hij zou er goed aan doen een jaartje of 2 bij te tekenen lijkt me. Waar kan hij zich beter ontwikkelen dan in dit bazenteam? Waar hij ook nog eens het vertrouwen krijgt? Nergens.

Bij een andere club had Ryan nu op het bankie gezeten.

Ajax is Ajax weer. Wat heerlijk.
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
De slordigheden van Gravenberch moeten er idd uit. Meen gelezen te hebben dat Ten Hag er al mee bezig is. Het is in ieder geval een tijd gaande dat Gravenberch soms erg slordig omgaat met passen, en/of creëren van kansen. Soms oogt het zelfs laconiek maar zal niet zijn bedoeling zijn. We hebben het wel over een 19-jarige natuurlijk maar gaat vast en zeker goedkomen;-)

Ps. Erg genoten van Tadic weer. Kleine momenten zoals Haller een bal rond de middencirkel richting Tadic trapte. Bal was niet haalbaar en verdween over de zijlijn, maar Tadic stond opzichtig met zijn handen boven zijn hoofd te applaudisseren omdat Haller de opening zag. Kijk, dat is de instelling. Geweldige Ajacied ook, Tadic:-)

Aan de andere kant heb ik weinig begrepen van de uitleg van Ginkel. Kennelijk kwam de nederlaag dermate hard aan dat hij een vaag verhaal begon over; dat ze op weg naar de Johan Cruijff Arena er vertrouwen in hadden op een goed resultaat. Volgens van Ginkel was dat gevoel gebaseerd op de gewonnen wedstrijd tegen Ajax eerder dit seizoen met de Johan Cruijff schaal.

Het zal wel. Maar heeft hij wat er de periode daarna gebeurde wel allemaal meegekregen dan?
+1/-0

10 maanden geleden
Ik snapte al niet waarom direct na het laatste fluitsignaal Maggie Macneal werd ingeschakeld ipv Kees Prins.

Maar Dat was een tikkie na naar de marketing en social media afdeling van psv.
Heerlijk dit soort dingen.
+3/-0