Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax aast zondag op revanche, maar dat mag gezien huidige vorm geen enkel probleem vormen

22 oktober 2021 00:43

Voor Ajax staat er zondag op papier weer een topper op het programma. Een naam die het echter gezien het niveau- en kwaliteitsverschil niet mag hebben, want zondag komt PSV naar de Johan Cruijff ArenA. Waar Ajax in een fantastische vorm zit met onder meer de voetbalshow tegen Borussia Dortmund is dat in Eindhoven een heel ander verhaal. In eigen huis werd het vernederd door Feyenoord, met veel moeite werd gewonnen van degradatiekandidaten Sparta en PEC Zwolle en donderdag ging het onderuit tegen AS Monaco in de Europa League, terwijl de Monegasken meerdere basisspelers rust gaven.

Eerder dit seizoen kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen in de Johan Cruijff Schaal. Ajax zat op dat moment nog vol in de voorbereiding en ging dan ook met 0-4 onderuit. Een extra reden voor de ploeg van Erik ten Hag om nu revanche te nemen. Maar zelfs toen was Ajax in een groot deel van de eerste helft heer en meester. Pas na een oliedomme rode kaart van Nicolás Tagliafico was het een gespeelde wedstrijd.

De wedstrijd van zondag zal de 66ste keer worden dat beide ploegen elkaar in Amsterdam treffen voor de Eredivisie. Tot nu toe wist Ajax 34 keer te winnen, speelde het 10 keer gelijk en verloor het 21 keer. De grootste zege is 5-0 en dat werd behaald in het seizoen 1964/1965. Ajax kent de laatste seizoenen bovendien een uitstekende balans tegen de Eindhovenaren, want van de laatste 14 edities werden er 9 gewonnen en werden er 3 gelijk gespeeld. Uiteindelijk gingen er 2 verloren.

Zakaria Labyad kan zondag weer tegenover zijn oude ploeg staan, want hij speelde eerder voor PSV. Assistent-trainer Michael Reiziger beëindigde zijn loopbaan als speler in Eindhoven terwijl Erik ten Hag enkele seizoenen als assistent-trainer voor PSV werkte. Keeperstrainer Anton Scheutjens vervulde diezelfde functie vijf seizoenen in Eindhoven.




Tags

revanche hag anton arena beeindigde degradatiekandidaten dortmund eredivisie feyenoord heer kwaliteitsverschil labyad michael monaco oliedomme pec reiziger scheutjens sparta tagliafico topper vernederd voetbalshow

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.274 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn beuker boomen brobbey elsimao eredivisie excuus forbs godts hato henderson hlynsson kaplan kiki kroes linksbuiten mislintat oranje passeren ramaj rensch schaduwspits sevic sosa stilstand tahirovic taylor vos