Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAjax komt niet door Utrechtse muur heen en incasseert wederom dé counter: 0-1


Tijdstip
3 oktober 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Ajax komt niet door Utrechtse muur heen en incasseert wederom dé counter: 0-1; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ajax komt niet door Utrechtse muur heen en incasseert wederom dé counter: 0-1

Ajax speelde weer eens een duel tegen FC Utrecht zoals het zo vaak deed de laatste jaren. Zelf kwam men niet door de defensie van de gasten heen om ook nog eens vlak voor tijd bij een spaarzame uitval het deksel op de neus te krijgen. Het was ex-Ajacied Django Warmerdam die bij een counter een vrije schietkans kreeg van een meter of achttien en diagonaal en laag uithaalde: 0-1.

Had doelman Remko Pasveer deze bal kunnen hebben? Misschien, maar het deed er weinig toe. Ajax had deze middag vooral zichzelf in de voeten geschoten. Het begon al met de opstelling want trainer Erik ten Hag verraste vriend en vijand door de al twee seizoenen uit vorm zijnde David Neres de voorkeur boven Antony te geven. Achterin speelde Nico Tagliafico terwijl Daley Blind in het trainingspak bleef. Vooral tegen een defensief sterk opererend FC Utrecht leek de nauwkeurige passing van Blind op voorhand al onontbeerlijk.
Toch had vooral Sébastien Haller het de gastheren alsnog snel gemakkelijk kunnen maken. Maar na een afgemeten voorzet van Dusan Tadic mikte de Fransman vanaf drie meter afstand hopeloos over het doel van de latere uitblinker Maarten Paes. Daarvoor had ook Neres al een aardige mogelijkheid gehad. Ajax voetbalde echter moeizaam, had het erg lastig met een tegenstander die de ruimtes en passlijnen constant dichthield.
De bezoekers kwamen er soms uit, al was dat erg sporadisch. Achterin had Ajax weinig te vrezen maar offensief gezien kwam men zelf ook niet aan voetballen toe. Utrecht zette telkens de centrale verdedigers vast en de middenvelders van Ajax hadden de vorm niet om los te komen van de overal kort zittende Utrechtenaren.
De rust brak aan met 0-0, het beloofde op dat moment al een moeizame middag te worden. Ajax zette wel aan en kreeg na ruim tien minuten een meervoudige grote kans. Eerst was het Haller die tot twee keer toe tegen Paes aan schoot waarna de rebound voor de voeten van Tadic viel. Ook de Serviër besloot echter op het lichaam van de zwaar geladen Paes. Utrecht bezondigde zich inmiddels uiteraard aan opzichtig tijdrekken waar scheidsrechter Bas Nijhuis weliswaar tegen op wilde treden maar eigenlijk alleen maar bereikte dat alles nog langer duurde. Een drievoudige wissel moest soelaas brengen. Davy Klaassen, Antony en Daley Blind kwamen voor de falende Ryan Gravenberch, Haller en opnieuw zwaar onder de maat opererende Neres. Er kwam wat schwung, zo kopte Klaassen net over. De gasten stonden onder zware druk maar bezweken niet.
De counter waarvan je wist dat die zou komen kwam en FC Utrecht sloeg meteen effectief toe. De bal ging naar de meegekomen Warmerdam die strak uithaalde: 0-1. Mohammed Daramy en Danilo kwamen nog, het werd chaotisch. Pas in de laatste zeven minuten zette Ajax de gasten echt met de rug tegen de muur. De bezoekers hadden alle geluk van de wereld dat bij diverse scrimmages de bal maar niet goed wilde vallen voor een Ajacied. De bal wilde er deze middag kennelijk niet in. Natuurlijk kreeg FC Utrecht op de counter nog een grote kans, de ruimtes waren inmiddels levensgroot, maar dat leed bleef Ajax bespaard.
Ajax miste deze middag wat geluk maar moet deze nederlaag natuurlijk vooral bij zichzelf gaan zoeken. FC Utrecht deed alles wat men kon en geoorloofd was volgens Nijhuis, en haalden verrassend drie punten weg. Een knappe prestatie.
Laatstgenoemde staat er om bekend dat hij veel toelaat, dat is zijn stijl. Waarom hij echter in de blessuretijd niet eens geel gaf na een woeste overtreding van Adam Maher zal altijd een raadsel blijven.


[video] Highlights Ajax - FC Utrecht


Kwakman: "Teveel spelers bij Ajax vandaag onder niveau"

ESPN-analist Kees Kwakman was van mening dat Ajax per saldo niet goed speelde. "Ajax was niet op vandaag, teveel spelers waren onder hun normale niveau. Utrecht heeft het prima gedaan."

Toch dacht ook de Volendammer lange tijd dat Ajax ging winnen. "Op een gegeven moment kwam Utrecht er helemaal niet meer uit en kreeg Ajax die driedubbele kans. Ook waren er corners. Ineens kwam echter die 0-1 en daarna moet ik zeggen heeft Ajax op een moment van Daramy na en wat chaos in de slotfase niet echt meer kansen gehad."

Was het een fout van Pasveer? "Dan ben je wel heel kritisch, als je dit een fout noemt. Hij gaat natuurlijk niet meer zo heel snel naar de hoek maar ik zou dit niet echt een fout willen noemen. Utrecht kwam eruit en scoorde meteen. Onana had deze waarschijnlijk gehad maar zo is de situatie nu eenmaal."


Janssen: "Je zag dat Ajax het moeilijk had met onze zonedekking, dan weet je dat je kans hebt vandaag"

FC Utrecht- aanvoerder Willem Janssen was uiteraard content met de zwaar bevochten zege van zijn team. Janssen: "We deden zonedekking over het hele veld. Dat betekende veel schuifwerk en de lijnen dichthouden. Dat deden we goed. Ajax had het daar moeilijk mee en dan weet je dat je in de wedstrijd zit. Als je dan zelf ook nog aan voetbal toe kunt komen kun je misschien winnen."

"Maar dan moet je ook het nodige geluk hebben natuurlijk. Maarten pakte een paar goede ballen, het was billen knijpen. Al met al kreeg Ajax ook weer niet echt veel kansen. Natuurlijk word je teruggedrongen maar dat is normaal."


[video] FC Utrecht doorbreekt positieve reeks Ajax


Jurriën Timber: "Gelukkig ga ik morgen naar Nederlands elftal, dan hoor ik mijn broer tijdje niet"

Jurriën Timber had de pest in. Verliezen van zijn broertje. "Gelukkig ga ik morgen naar het nederlands elftal, dan hoor ik hem een tijdje niet", lachte hij cynisch.

Over de wedstrijd dan: "We begonnen niet honderd procent en volgens onze trainer moeten we kansen afmaken. In de eerste tien minuten krijgen we er al twee, die horen er natuurlijk in te gaan."

Toch was het vooral ook stroperig wat Ajax liet zien. "Het was constant zoeken geblazen, het tempo lag te laag. Nee, het was niet best vandaag."


Klaassen: "Steven is een goede speler en hele goede jongen maar natuurlijk wil ik spelen"

Davy Klaassen speelde vandaag dertig minuten mee. Met een achterwaartse kopbal verraste hij nog bijna doelman Paes. "Ik maakte er het beste van, was niet echt een grote kans. In de eerste tien minuten kregen we er wel twee grote. We waren niet top vandaag, telkens zat er net een voetje tussen. Utrecht deed het goed, ze verdedigden prima en probeerden nog te voetballen ook. Maar ik vind wel dat wij van Utrecht moeten winnen."

Baalt hij niet van zijn reserverol? "Natuurlijk wil ik spelen, dat is logisch. Steven doet het hartstikke goed en is een hele goede jongen. Maar natuurlijk wil ik spelen. Nee, vandaag waren we niet goed. Het tempo was te laag en we slaagden er niet in zoals de laatste weken aanval op aanval op te zetten. Het zat er niet in vandaag."


Erik ten Hag: "Niet als, indien of maar....die twee kansen moeten binnen"

Coach Erik ten Hag vond zijn team vooral slecht beginnen. "De 100% focus en tempo was er niet, dan kom je uiteindelijk in de problemen en kun je tegen schade aanlopen. We stonden niet meteen 'aan'."

Toch had hij kansen gezien. "Ja, in de eerste tien minuten krijgen we er twee die gewoon binnen moeten. Niet als, indien of maar...deze moeten gewoon binnen. Dan loopt die wedstrijd heel anders en maak het je jezelf makkelijker. Overigens is iedereen hier samen verantwoordelijk voor, de gehele kleedkamer."

De coach loofde FC Utrecht maar zocht de schuld vooral bij zijn eigen team. "Onze creatieven bewogen telkens te laat of op een verkeerd moment. Dan kan Utrecht zo blijven spelen en het aanlopen. Ze stonden heel goed compact. Dit is een grote klap voor ons, dit komt aan. We moeten iedere wedstrijd scherp beginnen anders loop je tegen schade aan."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Warmerdam ('77)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
52.621 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Van der Maarel ('38)
Kaart
Ajax: Ryan Gravenberch ('50)
Kaart
FC Utrecht: Paes ('63)
Kaart
FC Utrecht: Maher ('67)
Kaart
FC Utrecht: Q.Timber ('79)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerDavid Neres


Ryan GravenberchSteven BerghuisEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezJurriën TimberNoussair Mazraoui


Remko Pasveer

Wissels:

'57 Antony voor David Neres
'57 Davy Klaassen voor Ryan Gravenberch
'57 Daley Blind voor Nicolás Tagliafico
'73 Mohamed Daramy voor Sébastien Haller
'80 Danilo voor Lisandro Martínez


Opstelling FC Utrecht

Douvikas


RamselaarVan OvereemVan de StreekMaherSylla


WarmerdamJanssenVan der HoornVan der Maarel


Paes

Wissels:

'61 Mahi voor Sylla
'61 Q.Timber voor Van de Streek
'80 Ter Avest voor Janssen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (0-0)
 2 1-0 (0-0)
 2 4-1 (1-1)
 2 2-1 (1-1)
 2 3-1 (1-1)
 2 2-1 (1-1)
 2 2-0 (0-0)
 2 2-0 (0-0)
 2 3-1 (1-1)
10  1 3-1 (2-0)
11  1 3-1 (1-0)
12  1 3-1 (1-0)
13  1 4-1 (1-0)
14  1 4-1 (2-0)
15  1 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.38. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Edson Álvarez (38 -> 5,0)
2. Lisandro Martínez (26 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (16 -> 3,0)
4. Niemand (15 -> 2,0)
5. Antony (9 -> 1,0)
6. Nicolás Tagliafico (4 -> 0,0)
6. Daley Blind (4 -> 0,0)
6. Jurriën Timber (4 -> 0,0)
9. Remko Pasveer (3 -> 0,0)
9. Jay Gorter (3 -> 0,0)
11. Sébastien Haller (2 -> 0,0)
11. Dusan Tadić (2 -> 0,0)
11. Danilo (2 -> 0,0)
11. Davy Klaassen (2 -> 0,0)
15. Mohammed Kudus (1 -> 0,0)
15. David Neres (1 -> 0,0)
15. Mohamed Daramy (1 -> 0,0)
18. Ar'Jany Martha (0 -> 0,0)
18. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
18. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
18. Youri Baas (0 -> 0,0)
18. Lisandro Magallán (0 -> 0,0)
18. Victor Jensen (0 -> 0,0)
18. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
18. André Onana (0 -> 0,0)
18. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
18. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
18. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
18. Ryan Gravenberch (0 -> 0,0)
18. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
18. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
18. Maarten Stekelenburg (0 -> 0,0)
18. Charlie Setford (0 -> 0,0)
18. Calvin Raatsie (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Als Ajax door gaat op de koers van afgelopen weken....7-0.
+3/-1

11 maanden geleden
Blij dat deze wedstrijd niet om 12:15 is, dan had het nog mis kunnen gaan. Nu komt het goed.
+1/-1

11 maanden geleden
Hopelijk tegen Utrecht weer de goede vorm van de laatste weken. Ik wil die Utrechters ook wel eens een keertje achter de bal aan zien rennen ipv te schoppen en het bloed onder de nagels van ons uit te halen. Gewoon vanaf het begin laten zien dat er absoluut niks te halen valt.
+2/-0

 
11 maanden geleden
Dat hebben ze dus niet gedaan . Ze hebben dd eerste helft zo gespeeld dat Utrecht steeds meer vertrouwen kreeg in het houden van de nul, door Utrecht in de kaart te spelen met trage opbouw en spel. Utrecht had alle tijd om zich verdedigend te organiseren en bij het verstrijken van de tijd steeg het vertrouwen en begon Ajax veel te laat te voetballen
+1/-0

11 maanden geleden
Ik denk dat door de uitslagen tot nu toe ,het vertrouwen in een goede afloop niet vreemd . Ik wil de beer echter nog nietbvillen voordat hij geschoten is . Utrecht heeft altijd tijdens de competitie een zeer goede periode. Ze staan op 2 pnt van de nr 2 en kunnen nogal eens een vervelende ploeg voor ons zijn om tegen te spelen. Ze willen tegen Ajax vaak het op fysiek laten aankomen en daar weten sommige spelers van Ajax moeilijk mee te handelen. Komt bij dat Nijhuis de scheidsrechter is. Niet al te min heb ook ik vertrouwen in een goede uitslag voor Ajax, maar of het makkelijk wordt ?
+2/-0

11 maanden geleden
Als Ajax maar vroeg in de wedstrijd weet te scoren heb ik er veel vertrouwen in.
+2/-0

11 maanden geleden
Haller zal massaal bediend worden en maakt er 6.
+2/-0

11 maanden geleden
Wel bijzonder dat Klaassen beetje uit de gratie valt nu. Zijn ze vergeten hoe goed, makkelijk scorend, en vechters mentaliteit onze mister 1-0 heeft?
+2/-0

 
11 maanden geleden
Dat kan zo zijn, maar sinds kort is er wel eindelijk wat meer balans op het middenveld. Vorig jaar hadden we dat amper.
+1/-0

 
11 maanden geleden (gewijzigd)
Uit de gratie? Nee. Hij zal zich terug moeten knokken in de basis. De tijden dat spelers verzekerd waren van een basisplaats zijn voorbij. Klaassen zal wel meer dan genoeg speeltijd krijgen dit seizoen, maar voor nu staat het elftal prima.
+2/-0

11 maanden geleden
Ik ben er nog niet gerust op, Ajax heeft het bijna altijd lastig tegen Utrecht en ze hebben ook nog eens een zeer behoorlijke ploeg die door veel analisten op de 3e plek werd voorspeld dit seizoen.
Daarna Heerenveen uit, iedereen doet of Ajax mijlen ver voor ligt op de rest maar voorlopig is het 1 verliespunt op Feyenoord en 4 op Psv.
Een must dus om de aankomende 2 op voorhand lastige potjes te winnen.
Met 4 punten voorsprong de wedstrijd tegen Psv in gaan, kijk dan kan je echt een directe uitdelen door het 7 punten te maken.
Maar het is wel een beetje des Ajax om dan net voor zo`n topwedstrijd even lullig punten te verspelen waardoor de tegenstander weer bloed ruikt.
+3/-1

11 maanden geleden
Met deze grote selectie, waar bijna iedereen fit is zou het echt een blunder zijn om nu weer met dezelfde 11 te beginnen.

Ten Hag kan makkelijk rouleren zonder dat er kwaliteitsverlies is of de overwinning in gevaar komt en het geeft de rest ook het gevoel dat ze er toe doen.

Met deze bank kan je alleen maar in je vingers snijden als je niet zo nu en dan rouleert.

Bij United vandaag zitten Ronaldo, Pogba, Sancho en de rest nu wissel. Nu ben ik geen fan van solksjaer maar dit geeft maar aan dat je moet rouleren anders kan er muiterij komen op het schip.

Kortom 3 spelers rouleren vandaag.
Dat zou ik doen in ieder geval.

Tagliafico, Neres, Kudus laten starten bv.

Je blijft in principe net zo sterk.
Tevens kan je ook Klaassen er eens weer in zetten.

Nou ben benieuwd...

Zou echt een fout zijn om met 3 competities niet te rouleren.
+4/-6

 
11 maanden geleden
Ja dus?

Wat een onzin.

Trouwens United stond gewoon op 1-0.....

Pas met Ronaldo etc erin... Werd het 1-1

Wat een onzin.

Met een grote bank moet je gewoon rouleren. Thuis tegen Utrecht kan dit prima.

Ajax is in vorm. United niet.
+1/-8

 
11 maanden geleden
Rouleren moet je doen tegen de kleintjes in de competitie en niet tegen de de Top 5/6, dat is vragen om stront.
+11/-1

 
11 maanden geleden
Dit dus. Rouleren on het rouleren slaat nergens op. Gewoon met je beste 11 blijven spelen tenzij spelers rust nodig hebben.
+8/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi dat Blind rust krijgt. Straks moet ie ook aan de bak bij Oranje. Verder ook goed dat Antony rust krijgt, die heeft heel wat wedstrijden in de benen sinds de OS en zag er tegen Besiktas niet zo fris uit als in zijn voorgaande wedstrijden. Twee begrijpelijke wijzigingen en rest lekker intact houden en gaan met die banaan.
+2/-2

11 maanden geleden
Nou Haller nog niet warm ? Hoe goed wil je ze dan voor krijgen. Had er in gemoeten !
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Er mag bij Ajax wat meer peper 🌶 in. Tot nu toe veel gebrei in een ontzettend laag tempo en veel verkeerde keuzes. Het zal echt beter moeten
+2/-0

11 maanden geleden
Geef die Danilo is de kans. Van de 6 kansen maakt Haller er 1.
En Nerres in de winter verkopen. Is echt helemaal de weg kwijt qua vorm
+2/-1

 
11 maanden geleden
Gravenberch en Tadic ( buiten de voorzet waaruit Haller had moeten scoren ook zeer matig
+1/-0

11 maanden geleden
En waar was de rechterflank verdediging ?
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
En dat krijg je dan als je het grootste gevaar wat we hebben op de bank zet om Neres ook wat speeltijd te gunnen. Lang 0-0 , Utrecht bijt zich vast in de wedstrijd en Antony is weliswaar weer heel gevaarlijk maar op de counter de 0-1 om de oren.
Net als bij M-U blijkt maar weer eens dat je NIET moet gaan rouleren tegen een gevaarlijke tegenstander. Na Ajax de minste tegen , na Ajax en Feijenoord de meeste gemaakt Utrecht en dan DE man in vorm 60 minuten op de bank. En hij had energie genoeg want werd alle wedstrijden gewisseld na een uur. Dikke blunder van ten Hag. Misschien val t de 1-1 nog maar het blijft een dikke blunder.
Het leek wel rouleren van Antony/Neres om de marktwaarde van Neres een beetje intact te houden want Neres raakt al een jaar geen knikker meer terwijl Antony tot nu toe dit seizoen niet te stoppen is. Blind/Tagliafico of Berghuis/Klaassen zou een verklaarbare roulatie zijn maar Neres/Antony was dom, dommer, domst.
Tadic en Haller zijn continu op en af maar Antony was de constante en gevaarlijkste aanvaller. Ik kan daar niet bij dat je die dan gewoon op de bank zet. Komt nota bene een interlandperiode aan.
+4/-1

11 maanden geleden
Wat een belachelijke beslissing om Antony niet op te stellen, je beste speler altijd opstellen als hij fit is.
+5/-1

11 maanden geleden
Neres, Blind, Haller alles fout gedaan wat fout kon gaan.
Lekker antony op de bank zetten, je gevaarlijkste aanvaller, min punten ook voor ten Hag.
Over Pasveer zeg ik niks meer. Als een zakhooi naar de grond.
+3/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
@DonVito Nog steeds voorstander van rouleren?
+7/-1

 
11 maanden geleden
Utrecht is geen kleintje, hebben we het vaker moeilijk mee. Daarom is de keuze om zonder Antony te starten een grote fout
+4/-0

 
11 maanden geleden
Ik heb mijn post aangepast, had het overigens tussen aanhalingstekens. Maar ik stelde hem de vraag omdat hij zo graag wilt dat Ten Hag rouleert, vanwege een brede bank.
+1/-0

 
11 maanden geleden
Zou ten Hag er wat van geleerd hebben want die is net zo eigenwijs als Don?
+3/-0

 
11 maanden geleden
Alle grote coaches zijn eigenwijs, Cruijff, Van Gaal, Guardiola, Michels.
Stel je niet aan en slik het verlies.

Het heeft met mentaliteit te maken. Concentratie teveel zweven...
Kijk hoe Mazraoui ingrijpt bij het schot?
Dan ben je er niet 100 procent bij.

Dit is alleen maar goed. Is iedereen weer met zijn beentjes op de grond.

Piere van Hooijdonk: dit Ajax kan de CL finale halen.....
+1/-5

 
11 maanden geleden
Ja ik ben nog steeds voorstander van rouleren.

Tuurlijk kan je nu puur zeggen om dit verlies dat je nooit moet rouleren, maar dat is scorebord journalistiek.

Dit is puur een offday.
Heeft niks er mee te maken dat 2 spelers uit de basis als wissel begonnen.

2 spelers, waar Tagliafico en Neres gewoon basisspelers zijn. Kijk als je 4 jeugdspelers er in zet en Labyad...

Maar alleen Neres en Tagliafico.
Spelers die sinds jaar en dag in de basis spelen.

Als je niet 100 procent speelt kun je dit soort wedstrijden verliezen.

Kunnen de journalisten en columnisten weer roepen Ajax toch niet onoverwinnelijk is, toch geen Bayern van Nederland?
Al die onzin steeds.
+1/-6

 
11 maanden geleden
Neres basisspeler in de vorm van het laatste jaar? Dat vind ik nu onzin.
+5/-0

 
11 maanden geleden
Ajax verliest vandaag omdat Neres in de basis start.....

Klopt je hebt gelijk.
+1/-6

 
11 maanden geleden
Dat schrijf ik helemaal niet. Ik schrijf dat het belachelijk is dat Antony er naast staat voor Neres. Maar laat maar want je doet weer wat je altijd doet, Je gaat dan weer meters tekst er in gooien. Al zou Ajax en M-U 20 wedstrijden rouleren en alles verliezen dan heb jij nog meters tekst waarom Neres wel degelijk moet spelen en Antony niet.
+7/-0

 
11 maanden geleden
Hij speelde toch weer dramatisch of niet soms?
+5/-0

11 maanden geleden
Wat een zeperd, geen diepte, geen afjagen, vastzetten etc. Tadic mag maar blijven kloten. Bij tegendoelpunt staan 3 spelers toe te kijken en Pasveer toont al weken aan geen betrouwbare keeper te zijn. Te laat tempo gezet en op karakter afgetroefd, zo des Ajax en ook Ten Hag niet sterk......
+3/-1

 
11 maanden geleden
Die Gorter is toch in ieder geval niks minder dan Pasveer.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Waarom rouleren die twee eigenlijk niet?
+2/-1

 
11 maanden geleden
Pasveer reageert te traag op de ballen die op hem afkomen. Zal wel met leeftijd te maken hebben. Ik zou Gorter maar de kans geven of gewoon Onana opstellen zodra dat mag.
+2/-2

11 maanden geleden (gewijzigd)
Je gaat in de eerste helft al in de fout, te traag e n te verl gebrei. Je weet dat Utrecht een moeilijke tegenstander en die speel je dan in de kaart. Utrecht krijgt alle tijd om de verdediging te organiseren en tijd om vertrouwen te tanken. Je gaat pas in de tweede helft voetballen maar dannis het eigenlijk wel te laat. Het spel wordt dan te gehaast en uit een counter krijg je dan de deksel op je neus. Waar was de rechterflank verdediging. Te veel spelers zeer matig tot slecht. Masaraoui, Berghuis, matig, Tadic, Gravenberch, Haller, Neres ronduit slecht.onterecht verloren ? Ik denk het wel , maar het ligt wel aan ons zelf. We missen toch echte meedogenloosheid voorin. Onze keeper
vind ik ook niet top
+2/-0

11 maanden geleden
Dat je gelijk speelt daar begon ik gedurende de wedstrijd al vrede mee te krijgen, had ik hierboven al voorspeld dat dit Utrecht heel lastig te verslaan is, helemaal op een net niet middag voor Ajax en een net wel middag voor Utrecht.
Dat vervolgens net als tegen Twente het enigste serieuze schotje op doel weer van buiten de 16 erin hobbel omdat je een belabberde keeper op doel heb staan is echt ongelofelijk.
+3/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Des Ajax!! Wat een afgang! En iedere x weer! Met Utrecht! Focus klopt niet
+4/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Naar mate de wedstrijd vorderde, hoog oplopende spanning.
Ik kon echt niet meer relaxt zitten en dat werd op een gegeven moment zelfs staan en ongeduldig ijsberen!

En dat bij een thuiswedstrijd in de Eredivisie; het kan verkeren!

Na het laatste fluitsignaal anti climax, teleurstelling en een leegte.

Een wat maakt het dit weekeinde ook allemaal nog uit gevoel.

Maar goed. Van negatief naar postief dus wat lichtpuntjes.

Lichtpuntje 1: Edson Alvarez, bijna overal te vinden om ontzettend veel vuil werk op te knappen. Je moet het maar kunnen, echt knap en daar ben ik echt heel erg blij mee!

Kanttekening: Als Edson ook nog wat beter leert voetballen, dus het aan durft om meer vooruit te voetballen en in de omschakeling de beslissende pass te geven dan hebben we echt een superspeler op ons middenveld!

Werk aan de winkel dus!

Lichtpuntje 2 en Man NA de wedstrijd: Erik ten Hag.

Neemt uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden, te analyseren, het probleem te benoemen en gelijk een oplossing aan te geven.

Goed bezig want dat biedt hoop op herstel dus beter.

Anyway. Het is gebeurd, klaar, over, ervan leren, beter worden en dan de bladzijde omslaan.

Op naar de grote Louis van Gaal show!
Naar mijn mening ook wel weer goed voor de afwisseling!
😎👍
+3/-0

11 maanden geleden
Utrecht krijgt de credits op tv. Hoezo populisme. Ze hebben hoegenaamd geen kans gehad met de rug tegen de muur gestaan en wonder boven wonder de nul gehouden, 1 counter met een afstandsschot dat binnen valt en voor de rest werd elke mogelijk gevaarlijke situatie uitstekend door ons verdedigd , op dat ene moment na waarbij dd hele rechterflank niet thuis gaf. Nee Ajax heeft wederom van zichzelf verloren. Gebrek aan meedogenloosheid voorin en te veel spelers die niet scherp waren en er te makkelijk over dachten , na een aantal goede wedstrijden en dito complimenten. We laten te veel kansen liggen , ook iets waar ten Hag regelmatig op hamert. Zeker op het niveau van wasrop Ajax wenst te acteren. Je kunt ( vorig jaar idem dito ) je kunt als spelers de zelfkritiek wel uitspreken over het missen van dikke kansen , maar als je er niets mee doet , ben je op een gegeven moment niet geloofwaardig meer.
+4/-1

11 maanden geleden
Gelukkig was het op de tribune nest gezellig en goed om veel bekenden te zien. Over de wedstrijd heb ik weinig positiefs te melden.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Het begint knap storend te worden dat Ajax zo enorm futloos aan een wedstrijd begint tegen een ploeg waarvan je weet dat ze je het lastig kunnen maken. Verloren van PSV, gelijk tegen Twente en verloren van Utrecht. Wordt dit weer zo'n seizoen dat er nauwelijks van het linker rijtje gewonnen wordt?
+1/-1

11 maanden geleden
Opvallend vond ik dat Ajax niet met zijn sterkste elftal begon. Misschien wilde Ten Hag Blind en Anthony sparen? of hadden ze lichte kwetsuren. Maar zoals anderen reeds schreven speelde ze Utrecht volledig in de kaart met VEEL te trage opbouw en ja de gemiste kansen. Utrecht werd geroemd in Studio 'Voetbal' echter geroemd waarvoor? Counter voetbal op z'n minst. En ik vond dat Daley wel gelijk had met zijn reactie na de wedstrijd tegenover de pers alhoewel het stelletje zwaar over betaalde (dit is een aanname) 'analisten' daar weer hun eigen draai aan probeerde te geven.

Toch blijkt het moeilijk te zijn om elke week en de laatste weken 2x per week de concentratie vast te houden. We gaan er maar van uit dat dit een klein dipje was in de competitie zonder AL te veel gevolgen.
+1/-0

11 maanden geleden
Weliswaar niet de beste wedstrijd van Ajax maar ik heb toch genoeg mogelijkheden gezien.
Kansen moeten gewoon scherper worden afgerond.
En als je dat niet doet, Pasveer is geen puntenpakker en krijg je de deksel op je neus.

Wel mooi voor de pers, nu zal Ajax er wel weer niets van kunnen...
+1/-0

nieuws-redacteur 11 maanden geleden
De kunst is om dit soort potjes dan niet te verliezen. Ajax slaagt er echter altijd in om vlak voor tijd ook nog die goal tegen te krijgen. Dat is fnuikend.
PSV trekt ze er vaak nog uit, Ajax krijgt nog juist de winnende tegen.

Vond Ajax redelijk spelen voor de rust. Gaven niets weg tegen een defensief ingestelde ploeg, een topploeg in Nederland feitelijk. Zijn niets minder dan Feyenoord of AZ in ieder geval. Alleen dat Ten Hag dan met Neres begint is echt ongelooflijk. David presteert echt al zo lang niets meer dat dit bij voorbaat al een kansloos plan was. Zou hij dat moeten van Overmars om transferwaarde te behouden? Echt belachelijk dit.

En als Utrecht zo in die zone staat, dusdanig dat we van achteruit precies moeten schuiven.....dan heb je echt Daley nodig.
Nico speelde niet eens slecht trouwens. Had dan Daley gebracht voor de falende Ryan, wat was hij allemaal aan het doen??? Volgens Jan Joost G is hij uitgeleerd in Nederland....nou JJ is in ieder geval nog niet uitgeleerd als journalist zullen we maar zeggen.

We hadden het al lastig maar in plaats dat Ten Hag zijn fouten repareerde zat hij met zijn hand in een olievlek te wrijven. Dan loop je inderdaad 'schade op'....Erik.
+1/-1

11 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou er toch maar eens hard over na denken om met Onana om de tafel te gaan! Stekelenburg oké maar die is ziek! Pasveer, zeg t zelf maar! Hoeft al niet meer hij gaat naar inter milaan
+1/-0