Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenDavy Klaassen brengt uitzinnige Arena in extase


Tijdstip
25 april 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 1


Davy Klaassen brengt uitzinnige Arena in extase; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Davy Klaassen brengt uitzinnige Arena in extase

(Gepost door Willy Rooyakkers)

De 35e landstitel kan Ajax niet meer ontgaan. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag in een intense topper met 2-0 van AZ en zijn daardoor alleen qua doelsaldo nog in te halen. Het was Davy Klaassen die in de tweede helft met twee voltreffers de Johan Cruijff Arena in vuur en vlam zette.

Wat een wedstrijd. De complimenten gaan ook uit naar AZ dat vooral in de eerste helft liet zien bij de betere ploegen van Nederland te horen. Misschien wel het best voetballende team na Ajax. De gastheren begonnen in de verwachte opstelling en probeerden meteen volle druk op de gasten te zetten. AZ trachtte hetzelfde waardoor er een intense en heerlijke wedstrijd ontstond. Er mochten eindelijk weer wat fans naar binnen, 7.500 om precies te zijn, maar die gedroegen zich alsof ze na anderhalf jaar weer eens waren losgelaten. En dat was in feite ook zo. Wat een geweldige sfeer en wat een onderstreping van de stelling dat voetballen alleen leuk is met fans op de tribune.
Het zo vermoeide Ajax perste er nog een keer alles uit, kreeg ook kansen. Zo kopte Sébastien Haller al snel vanaf twee meter op de uitblinkende keeper Marco Bizot. Haller werd de gehele wedstrijd fel op de huid gezeten door de defensie van AZ dat liet zien toch niet zo’n schooljongenselftal te zijn als waar men eerder voor was uitgemaakt in de media. Scheidsrechter Pol van Boekel liet wat dat betreft misschien wel teveel toe, dit tot woede van veel Ajacieden, maar het zorgde er wel voor dat er een heerlijk schouwspel ontstond. En AZ was ook gevaarlijk. Vooral als Jesper Karlsson aan de bal kwam gebeurden er vaak intelligente dingen. Gelukkig voor Ajax keepte Maarten Stekelenburg weer ijzersterk en had vooral Albert Gudmundsson het vizier niet helemaal schoongeboend. De eerste helft werd zodoende een gevecht van man tegen man en kansen over en weer. Ajax viel wat meer aan maar AZ was bij vlagen levensgevaarlijk.
Na de pauze veranderde het beeld. Waar Ajax het vandaan haalde is een raadsel maar de Amsterdammers beten op het tandvlees en gingen nog één keer tot de absolute bodem. AZ kreeg nog één kans via Gudmundsson, voorlangs, maar werd eigenlijk drie kwartier lang met de rug tegen de muur gezet door een tomeloos tekeer gaand Ajax. De Arena ging nog eens extra achter de ploeg staan, AZ begon te wankelen. Haller, hij kreeg de ene na de andere tackle te verwerken, kreeg een opgelegde kans toen Lisandro Martinez hem met een weergaloos balletje had bediend maar de Fransman knikte net naast de kruising. Ook Nicolas Tagliafico, door Ten Hag heel handig vanwege de aard van Calvin Stengs als een soort van extra aanvaller gebruikt vandaag, had pech dat Bizot zijn schot met wat geluk wist te keren. Even later was het echter toch raak. Tadic speelde in vanaf links, Haller liet slim lopen, waarna wie anders dan Davy Klaassen in het gat voor Bizot opdook en met links beheerst binnenschoof: 1-0.
De 7.500 fans produceerden vervolgens een oerkreet alsof het stadion tot de nok vol zat, wat een ontlading. Het was veelzeggend dat daarna niet AZ aanzette om gelijk te maken maar dat Ajax juist helemaal los was en de Alkmaarders alle hoeken van het veld liet zien. Er werd tot de laatste seconde volle druk gezet op AZ dat niet meer wist waar te zoeken. Ajax verzuimde lange tijd om de trekker over te halen, er waren kansen genoeg. Totdat de negentigste minuut aanbrak, Tagliafico een corner verlengde, en Klaassen bij de tweede paal opdook om de alles verlossende 2-0 binnen te knikken. Dit was het sein om het feest definitief los te laten barsten, Ajax pakt de 35e titel.


[video] Highlights | Ajax - AZ


Perez: 'Echt genoten van Ajax in de tweede helft'

De analisten Kenneth Perez en Ronald de Boer waren lyrisch over Ajax. Perez: "Ik heb echt genoten van Ajax in de tweede helft. Er was niets meer over van AZ, Tadic en Klaassen heel belangrijk. Tadic constant dreigend."

"Martinez, Alvarez, Tadic, Klaassen en Gravenberch bij vlagen heb ik opgeschreven", vult collega De Boer aan, "Elke halve bal was deze gasten maar ook voetballend he."

"Dat Klaassen weer twee keer scoort is geen toeval", besluit Perez, "Midstjo laat lopen en hij knikt binnen."


[video] Ten Hag: 'Die 1-0 van ons was een plaatje' | Reacties Ajax - AZ


Koopmeiners: "Felicitaties aan Ajax, zijn de terechte kampioen'

De leider van AZ, aanvoerder Teun Koopmeiners, kwam snel voor de camera. Zoals altijd had hij meteen een heldere analyse paraat. "Ik vond dat we ons voor de rust misschien tekort deden. Daarna was het over. Waar het aan lag? Het veld werd te groot misschien. Ajax is een topfitte ploeg, die vinden zo'n schema heerlijk."

Maar bovenal wilde hij dit kwijt: "Laat ik als eerste Ajax feliciteren met de titel. Ze zijn de terechte kampioen."


[video] Haller: 'Al bij de warming-up kreeg ik kippenvel' | Reacties Ajax - AZ


Dusan Tadic: 'Pak schaal, pak beker, pak alles'

Dusan Tadic is de ongekroonde leider van dit Ajax. "Pak schaal, pak beker, pak alles", lachte hij na afloop, "Dit is mooi, wij werken hier het hele jaar voor. Het is niet officieel maar het is daar."

De aanvaller toonde respect voor de tegenstander. "AZ is een goede ploeg, dat weten we. Maar wij wonnen en dat is mooi. We wisten dat we volle bak moesten gaan, tegen Utrecht was het niet goed."

En dan eindelijk weer fans erbij. "Voetbal zonder fans is niets. Dat hebben we vandaag weer gezien, wat een groot verschil. Je voetbalt voor de supporters, je maakt ze blij. En dan speciaal voor jouw club. Adrenaline!"


[video] Little afterparty with the fans


Ten Hag: 'Tegenstanders hopen op vermoeid Ajax maar juist wij konden bijschakelen'

Ajax-trainer Erik ten Hag bevestigde na afloop de aanstaande titel. "Nou ja we moeten het nog wel doen maar officieus is het binnen."

"We mogen hier wel van genieten", gaf hij toe, "Een 2-0 overwinning op AZ, de nummer twee van Nederland. We waren in de tweede helft beduidend beter, daarvoor was het in evenwicht."

Ok, waar lag dat aan? "Je begint met twee teams met een mooi spelidee. Beide keepers hadden mooie reddingen, in de rust pasten we wat aan. We gingen de linkerkant wat overloaden met Nico Tagliafico. Ja, voor de rust deden we dat ook maar was het te hectisch, nu brachten we meer rust. Het inbrengen van de frisheid van Nous en David deed de rest, toen kregen we kansen."

Volgens de trainer was naast de obvious uitblinkers Tadic en Klaassen ook Haller belangrijk. "Haller was heel balvast, prima. Teamgeest, spirit, mentaliteit en wilskracht kunnen we echter over het hele team zeggen. Tegenstanders denken dat wij na de rust vermoeid raken maar het tegenovergestelde is waar. Wij konden bijschakelen waar zij kapot gaan. Dit komt ook omdat ze daarvoor veel moeten investeren om ons tegen te houden. Maar vergeet niet dat we ook veelal gewoon goed voetbal laten zien."


[video] Ajax-supporters vieren officieuze landstitel


Davy Klaassen: 'Als we dit nog weggeven stop ik met voetballen'

Dé grote man vandaag was uiteraard Davy Klaassen. Ook hij denkt dat Ajax de titel niet meer kan ontgaan. "Ik loop normaal niet zo vooruit op dingen maar als dat nog zou gebeuren stop ik met voetballen haha. Ja, noteer dat maar."

"Ik vond ons vooral de tweede helft heel goed", geeft hij aan, "AZ is gewoon ook een goede ploeg maar na de rust heb je ze niet meer gezien. We deden het goed naar voren en als we de bal verloren hadden we deze meteen weer terug. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen denk ik."

En dat eindelijk weer mét publiek. "Ja, dat scheelt alles. Dat begint al tijdens de warming-up, je merkt het aan alles. Heerlijk."


[video] Klaassen stopt als Ajax de titel niet wint


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Davy Klaassen ('66)
Goal
2-0 Davy Klaassen ('90)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
7.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Karlsson ('42)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerAntony Matheus dos Santos


Ryan GravenberchDavy KlaassenEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezJurriën TimberDevyne Rensch


Maarten Stekelenburg

Wissels:

'65 David Neres voor Antony Matheus dos Santos
'65 Noussair Mazraoui voor Devyne Rensch
'85 Brian Brobbey voor Sébastien Haller
'90 Oussama Idrissi voor Dusan Tadić


Opstelling AZ

KarlssonBoaduStengs


MidtsjoGudmundssonKoopmeijners


WijndalMartins IndiLetschertSugawara


Bizot

Wissels:

'73 De Wit voor Gudmundsson
'78 Reijnders voor Karlsson
'90 Leeuwin voor Letschert


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (0-0)
 7 2-0 (0-0)
 7 2-0 (0-0)
 6 2-0 (1-1)
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 2-1 (0-0)
10  5 2-0 (1-0)
11  5 2-0 (1-0)
12  5 2-0 (1-0)
13  4 2-1 (1-1)
14  4 2-1 (1-1)
15  4 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.82. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Davy Klaassen (105 -> 5,0)
2. Edson Álvarez (32 -> 4,0)
3. Lisandro Martínez (21 -> 2,5)
3. Maarten Stekelenburg (21 -> 2,5)
5. Dusan Tadić (13 -> 1,0)
6. Ryan Gravenberch (10 -> 0,0)
7. Nicolás Tagliafico (9 -> 0,0)
8. Sébastien Haller (6 -> 0,0)
9. David Neres (3 -> 0,0)
10. Jurriën Timber (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
11. Antony Matheus dos Santos (0 -> 0,0)
11. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
11. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
11. Brian Brobbey (0 -> 0,0)
11. Victor Jensen (0 -> 0,0)
11. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
11. André Onana (0 -> 0,0)
11. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
11. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
11. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
11. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
11. Daley Blind (0 -> 0,0)
11. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
11. Devyne Rensch (0 -> 0,0)
11. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
11. Quincy Promes (0 -> 0,0)
11. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (0 -> 0,0)
11. Sergino Dest (0 -> 0,0)
11. Bruno Varela (0 -> 0,0)
11. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
11. Carel Eiting (0 -> 0,0)
11. Siem de Jong (0 -> 0,0)
11. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
11. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
11. Ryan Babel (0 -> 0,0)
11. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
11. Joël Veltman (0 -> 0,0)
11. Kik Pierie (0 -> 0,0)
11. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
11. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
11. Razvan Marin (0 -> 0,0)
11. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
11. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
11. Noa Lang (0 -> 0,0)
11. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
11. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb er een zwaar hoofd in. Bij Ajax is de pijp leeg, dat zie je gewoon. Eigenlijk gebeurde vorig jaar hetzelfde maar toen kwam corona die ons redde.
Leuk dat Ajax de punten binnen harkt ieder jaar, maar we zijn ook leeg rond april.
Gelukkig staan we ver voor nu. Voordeel is dat AZ ook wil voetballen en wij ook ruimte krijgen.
Persoonlijk vind ik Haller Ajax nu niet beter maken. Las een interview dat hij zijn vrouw en kind niet zag, die wonen nog niet in NL. Zo was dat bij Alvarez ook. Dat zal zijn spel nu dus benadelen.
Voor morgen Nog een keer vol gas! Dat gelijkspel tegen Utrecht kan nog wel eens voordelig uitpakken qua inzet.

Steek-Rensch-Timber-Martinez-Nico-Alvarez-Gravenberch-Klaassen-Antony-Tadic-Neres.
+4/-3

 
Lax (geschorst)
1 jaar geleden
Wat grappig dat je schrijft dat de pijp leeg is.
Vorige weg schreef ik nog dat Ajax op zijn tandvlees loopt en was je van mening dat ik bedoelde dat Ajax er niets meer van kon.
Sterk hoor!
+3/-1

 
Lax (geschorst)
1 jaar geleden
En toch kreeg ik bijval van anderen...
Lekker slapen straks.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Een foutje toegeven is niet Nico's sterkte punt
+3/-0

1 jaar geleden
Top van Ajax en AZ wat betreft minuut stilte. Zo eer je een grootheid, ook al was hij een PSV-er. Hij verdient dit.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Inderdaad.
En weer een flater van de KNVB.
+3/-2

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Is er voor Piet Keizer of Coen Moulijn destijds een landelijke minuut stilte geweest?
Toen Willy van der Kuijlen eind jaren 60, begin jaren 70 lekker in de luwte bij een provinciale subtopper wat Psv toen was zijn doelpuntjes maakte wonnen deze generatiegenoten Europacups en wereldbekers.
Het is netjes van Ajax maar voor mij hoef het niet, ik heb niks met Willy van der Kuijlen dus doet het me ook niks als ik morgen een minuut stil ben.
Gewoon iedere club zijn eigen helden laten herdenken dan krijg je ook nooit een discussie van die spelers was groter dus die verdient het wel en die niet.
+2/-3

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Als je niet wilt hoeft het ook niet, maar gelukkig denken ze bij Ajax er anders over. Respect heet zoiets, daarom ben ik blij dat Ajax (en ook Feyenoord) dit uit eigen initiatief wilden doen. Dat maakt deze clubs groot. ;)
+3/-0

maas1plas (geschorst)
1 jaar geleden
ik vraag mij af of Tadic in zijn contract heeft staan dat hij nooit gewisseld wil worden verschrikkelijk .
+2/-5

 
1 jaar geleden
Hahahahahahaha wat een onzin, kijk alleen al effe naar zijn statistieken dit seizoen: topscorer van Ajax in zowel doelpunten als assists!
+10/-0

 
1 jaar geleden
Grappig dat dat niet geldt voor een Haller, maar voor Tadic, die ook gewoon af en toe slecht speelt, wel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En wat is die Tadic weer slecht zeg, hoppa weer een assist!
Flikker toch op man!
+4/-0

Lax (geschorst)
1 jaar geleden
Gezien de winst van PSV op Groningen, de punten lekker aan AZ laten in belang van de tweede plaats.
Dan volgende week het kampioenschap.
+4/-8

 
 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ach, nog een prijs in de Kuip pakken in korte tijd kan nooit kwaad :-)
+8/-3

 
Lax (geschorst)
1 jaar geleden
Gaap... Nico, gaap...
+2/-8

 
1 jaar geleden
Ajax liever zien verliezen omdat PSV dan, mogelijk, geen 2e kan worden. Wat vind je daar nu zelf van Lax?
+6/-3

 
1 jaar geleden
Je schaamt je toch gewoon als Ajacied en voetballiefhebber voor dit soort opmerkingen.. Richt een anti PSV club op ofzo, maar doe niet net of je een Ajacied bent als je hoopt dat ze verliezen...
+4/-2

 
1 jaar geleden
Belachelijke reactie.

Ajax moet winnen en zo snel mogelijk kampioen worden.

Zorg daar eerst maar voor.
+4/-1

 
1 jaar geleden
Ja, wat kan ons nou schelen wat AZ en PSV doen? laat ze het lekker uitzoeken, proberen gewoon alles te winnen en zoveel mogelijk doelpunten maken in het restant van de competitie...Nadat je kampioen bent ga dingen uitproberen die waardevol kunnen zijn voor aankomend seizoen. Ga als kampioen naar Rotterdam en laat ze nog een keer zien wie de beste is.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax - AZ.

"Alleen spelers die op hun laatste benen lopen en toch nog een eindsprint inzetten worden uiteindelijk kampioen."

Oftewel:

Voorsprong, dan gelijk, dan voorsprong en dan aan de hand van één doelpunt een nog grotere voorsprong.

3-1, dan de boel vlot afhandelen en dan op naar de verlossende wedstrijd om dus het kampioenschap te pakken.

Want winnen is met winnen beginnen waar de ander stopt!

02:38 uur, tijd om te gaan slapen om in dromenland een glimmende schaal te zien!

:-)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als je maar geen gouden schaal ziet :-)
+1/-0

1 jaar geleden
Probeer eens Tadic op rechts en Neres/Athony of Idrissi op links. Tadic kan dan, beetje zoals Ziyech, met zijn sterke been (links) de bal inzwaaien en achter de verdediger leggen op op het hoofd van Haller. Wel strak en hoog en niet die laffe boogballen. Of is zit teveel out of the box gedacht?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Weet iemand nog uit zijn hoofd ;]
Dat Antony heeft gescoord?

Man o man, wat een voorspelbaarheid.
Beetje tof doen steeds... Lijkt wel de nieuwe Denilson. Maar wat weinig rendement.

Ga je man eens 4 x voorbij aan de rechterkant waar alle ruimte ligt...

Fuikvoetbal.
Overated.
Onnozel.
Dom.

Doe eens wat anders.

Ik zou Antony eens op links zetten een helft. Opdracht: ga je man zoveel voorbij aan de linkerkant en voorzet naar Haller, Tadic in de 16....

Falen van Ten Hag dat hij dit ziet of oppakt.

Vleugels zijn al maanden drama zo.
+2/-2

1 jaar geleden
Wat een geweldige tweede helft van ons aller Ajax. Bij de hand genomen door Klaassen, Tadic, Martinez, Tagliafico leggen ze AZ volledig lam en daarmee hun wil op. Ook Alvarez was goed en Haller speelde een sterke tweede helft. De 35e titel is officieus binnen, maar met 12 punten voor en een doelsaldo dat 33 beter is dan dat van PSV, kan er niks meer gebeuren. Ten Hag pakt voor de tweede keer de dubbel en staat daarmee in een heel select rijtje trainers die dat gelukt is. Alleen Hidding heeft er nog eentje meer. Hulde voor iedereen bij Ajax.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Puur resultaat: in 2021 3 x gespeeld tegen een sterk AZ.

0-1 AZ - ajax. (beker)
0-3 AZ - ajax
2-0 Ajax - az

Kunnen we verder niet over klagen.
Zeer goed.

Jammer dat er toch ook vandaag weer mindere zaken te vermelden zijn.

Maar met Blind, Mazraoui terug en in vorm kan het alleen maar beter worden.

Wie heel erg sterk is op de LCV is Martinez. Hij is weer een voltreffer.
Top aankoop.

Kan me voorstellen dat voor Davy Klaassen zijn terugkeer weer compleet is.

Bekerwinst
Titel
Uefa cup kwart finale gehaald
Weer CL gespeeld
Weer gespeeld in oranje
Weer gescoord in Oranje
Volgend jaar weer CL
Belangrijke goals en assist voor Ajax
Basisplek weer in Afc AJAX op de 10
Mee naar het EK?

Volgens mij is Davy de meeste gelukkige speler hij Ajax met Alvarez, Martinez, Stekelenburg...

En Tadic wint weer een dubbel. Zijn 2e.

Klaas Jan Huntelaar zijn 2e landstitel ooit.
+2/-1

1 jaar geleden
Gefeliciteerd allemaal!!

Lax sterkte met het verwerken van de overwinning. Nu word PSV 2e, balen zeg.
+4/-4

 
1 jaar geleden
Alle azijn nog steeds niet uitgepist? Wederom een prachtige analyse vooraf die nergens van klopte. Als je zo negatief blijft, ga dan lekker naar het feyenoord forum. Daar hebben ze ook geen verstand van voetbal. Ga eens achter je club staan of hou je mond.
+3/-3

 
1 jaar geleden
Haha lees is een keer goed. 1e helft had je 0-2 achter kunnen staan.
Wat gelukkig niet gebeurd is.
Is er maar 1 zuur en gefrustreerd hier Jacky.
+2/-5

 
1 jaar geleden
"Lees is goed"? Nederlands is, net als analyseren, niet je sterkste kant. Hou jij het maar bij zeiken en pissen. Liefst bij je club uit Rotterdam. Gelukkig heb ik wat meer verstand van voetbal, hart voor mijn club EN mijn lagere school afgemaakt. Eet nu je Liga maar op. Het is bijna bedtijd,
+3/-5

 
Lax (geschorst)
1 jaar geleden
Het zit je dwars hè? Laat je niet zo kennen man.
Ik heb een fantastische wedstrijd gezien met in de tweede helft een ijzersterk Ajax.
Had ik niet verwacht maar ik vind het wel knap.
Een waardig kampioen.
+3/-1

1 jaar geleden
Eindelijk weer wat publiek en wat een verschil levert dat op zeg! Heb echt een enorm effect gezien wat het had op de spelers van beide elftallen. Gevolg: de leukste en meest echte wedstrijd van het seizoen.

Eerste helft twee sterke en zeer gemotiveerde teams die het elkaar lastig maakten, waar de fouten vooral voor de kansen zorgden. Tweede helft was het verschil duidelijk. Hadden meer goals mogen of eigenlijk moeten zijn.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Het geen publiek, heeft vooral op 'publiek' spelers heel veel impact gehad.
Sommige spelers gaan beter spelen, sommige minder - door de druk.

Tevens zijn de laatste jaren de fans heel erg belangrijk geweest bij de wedstrijden uit en thuis. Presenteert Ajax nog beter.
+3/-1

1 jaar geleden
Verdiend kampioen. Ondanks de tegenslagen en de vele wedstrijden die veel energie kostten, toch met enorme voorsprong kampioen. Ook geweldig om weer publiek te zien. Volgende week hopelijk weer. Daarna goed en kritisch naar de selectie kijken. Dan volgend jaar op naar de 36e titel.
+3/-1

1 jaar geleden
Wedstrijd was van een hoog niveau. Eerste helft was AZ minstens gelijkwaardig, maar maakten de kansen gelukkig niet af. Tweede helft schakelde Ajax een tandje bij en was AZ gezien. Mooie en verdiende overwinning. Kampioenen!!
+4/-0

1 jaar geleden
Prima wedstrijd. Ik moest traantje wegpinken toen ik die juichende fans zag bij goals Klaassen.

Dat is wat Ajax met me doet.
+5/-1

 
1 jaar geleden
Het mooie is ook van deze titel dat ploegen als PSV, AZ, Fey, Vitesse sterker waren dan de jaren ervoor.

In de winter stond iedereen nog heel dicht bij elkaar. Maar alles en iedereen is verslagen en elke aanval van PSV, AZ, fey, vit, is afgeslagen.

Knap.
+5/-1

 
Heel knap, op 10 januari stonden we na 20 minuten spelen virtueel 2 punten achter en werden we even helemaal weggeblazen.
Psv was heel de winterstop de hemel in geprezen en Ajax stond volgens alle kenners naar een dramatische decembermaand op instorten.
Als je dan nu 4 wedstrijden voor het einde 12 punten los staat met een doelsaldo wat bijna het dubbele is van de nummer 2 dan is dat heel sterk.
Voor volgend jaar staat het team ook al als een huis, we moeten nog officieel kampioen worden maar heb nu al zin in volgend seizoen.
Hoppelijk weer met volle stadion's
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja.

Heel knap.

Laatste 3 jaar:

3 x nr 1 geworden!
2 bekers gewonnen
Johan Cruijff supercup
4 x CL nu achter elkaar spelen
Halve finale CL gehaald
Kwart finale Uefacup
Heel veel goodwill wereldwijd
Heel veel omzet
Soms heel mooi spel


En door de goede prestaties van Ajax ook directe plaatsing en staat Nederland inmiddels weer op plaats 7 coefiencten, waar het in ieder geval hoort te staan.

Nu doorselecteren, 2 spelers verkopen?
Vermoed Onana, Tagliafico én een boel verhuren, verkopen. Afscheid Brobbey, Huntelaar.

En door bouwen aan een CL waardig team.
Trainer en assistenten evalueren. En samenwerking.

Bij supporters adviseren Overmars alvast wat gedachtes van mij.
+1/-1

1 jaar geleden
Ik probeer al 3 keer een reactie te plaatsen en steeds blijkt de reactie verdwenen, dan maar dit proberen, Iedereen proficiat
+1/-0

1 jaar geleden
We zijn dik, dik, dik en dikverdiend kampioen met een straatlengte voorsprong. Dit en ook nog eens met de 2e helft van vandaag in gedachten (met goed voetbal, dank je wel Johan) drink ik er nog maar één om het te vieren. Proficiat mede-ajacieden!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dit jaar weer dik en dik verdiend.

Zelfs AZ, PSV, fey kunnen niet anders zeggen.

En iedereen wil naar Ajax..

Wie je nu ook belt:

Berghuis, Itharren, koopmeiners...
Wie dan ook...
Mooie ontwikkeling.
+1/-1

1 jaar geleden
Uitblinkers vandaag. Martinez, Klaassen, Gravenberch, Taglafigo enne hoezo de pijp is leeg, of op het tandvlees. Ajax blijkt de meest fitte ploeg te hebben. Complimenten aan de verantwoordelijke trainers !
+1/-0

1 jaar geleden
Knap om vandaag nog een keer zo te vlammen. Nog even iedereen laten zien dat er hier niets te halen valt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zou lekker zijn, nog 1 x een klinkende pot.

5-0

Haller, Neres, Antony, Kudus, Traore
Op het scorebord :)

En Idrissi iets langer speeltijd geven dan 4 minuten. Dat vind ik niet tof van je Ten Hag.
+1/-1

1 jaar geleden
Uiteindelijk aan het eind van de rit de dubbel, dan doe je het gewoon goed. Of we ooit beter dan goed worden dat is zo afhankelijk van factoren. Toch moet voetballend (tactisch en technisch) beter kunnen denk ik zelf. Maar eerst maar genieten want successen moet je vieren.
+1/-0

1 jaar geleden
Davy heeft het ,ik mag zonder te overdrijven ,hij is 1 van de betere van Ajax en we mogen toch wel zeggen dat hij 1 van de belangrijkste speler is dat Ajax kampioen is ,hij is onmisbaar!!!
+1/-0