Transparent
Inloggen
Sluiten

Laatste topper in Johan Cruijff ArenA moet voor definitieve beslissing in competitie gaan zorgen

24 april 2021 00:02

Zondagmiddag staat voor Ajax de laatste topper in eigen huis van het seizoen op het programma als AZ richting de Johan Cruijff ArenA komt. Spannend voor de competitie zal het niet zijn, want al weken is het niet meer de vraag of Ajax kampioen wordt, maar simpelweg wanneer de schaal uitgereikt zal worden. Gezien alle commotie die vorig seizoen ontstond en het feit dat AZ via de UEFA probeerde een ticket voor de Champions League te bemachtigen zal het wel beladen zijn.

Gezien de historie zal het duel normaal gesproken weinig problemen gaan opleveren. Ajax speelde 42 keer eerder in eigen huis tegen AZ voor de Eredivisie en wist liefst 33 keer te winnen. Het duel kende 6 keer geen winnaar en maar 3 keer wist AZ te winnen. De grootste zege werd behaald in het seizoen 1970/1971 toen met 8-1 werd gewonnen. Vorig seizoen ging het duel nog met 0-2 verloren.

Ajax speelde dit seizoen al vier keer eerder tegen AZ. In de interlandperiodes van oktober en november vorig jaar werd er besloten geoefend tegen de Alkmaarders. In oktober werd in Amsterdam met 1-1 gelijk gespeeld, terwijl een maand later met 3-4 werd gewonnen in Alkmaar. In januari troffen beide teams elkaar twee keer in korte tijd. In de TOTO KNVB Beker wist Ajax met 0-1 te winnen, terwijl anderhalve week later met 0-3 werd gewonnen voor de Eredivisie.

De selectie van AZ kent meerdere spelers met een verleden bij Ajax. Marco Bizot en Timo Letschert speelden beiden in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwamen niet tot het eerste elftal. Dani de Wit lukte dat wel. Hij kwam uiteindelijk tot 15 officiële wedstrijden.




Tags

arena topper eredivisie alkmaar bizot historie knvb letschert uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aertssen akpom barkas begeleiding berghuis bergwijn boomen chico conceicao elsimao forbs godts gooijer henderson hlynsson jong kiki metz mikautadze mislintat ofzo porto ramaj rensch sanchez sevic sosa steijn sutalo transferbeleid