Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenAverij tegen FC Utrecht (1-1) zet snel kampioensfeest Ajax op de tocht


Tijdstip
22 april 2021
Stadion
Johan Cruijff ArenA
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


Averij tegen FC Utrecht (1-1) zet snel kampioensfeest Ajax op de tocht; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Averij tegen FC Utrecht (1-1) zet snel kampioensfeest Ajax op de tocht

(Gepost door Willy Rooyakkers)

Ajax kwam donderdagavond in de eigen Johan Cruijff Arena tegen FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De gasten kwamen snel op voorsprong vanwege een dom weggegeven strafschop waarna Edson Alvarez na de pauze tenminste nog voor de gelijkmaker zorgde. Onder meer door een zeer dubieus afgekeurde goal van Davy Klaassen kwamen de Amsterdammers er niet meer aan toe om de winnende binnen te schieten.

Bij Ajax zat Davy Klaassen op de bank waardoor Mohammed Kudus eindelijk weer eens zijn opwachting maakte in de Amsterdamse basis. Dat werd geen onverdeeld succes en dan drukken we ons nog zacht uit. Tegen een zeer defensief ingesteld FC Utrecht legden de gastheren een veel te laag tempo aan de dag om voor enige verrassing te kunnen zorgen. Nu was dat niet heel erg want de bezoekers werden de gehele wedstrijd amper gevaarlijk. Ook al speculeerde men wederom, zoals tegen Ajax gebruikelijk is, op de snelheid van Gyrano Kerk in de tegenstoot. Een oliedomme actie van Nicolas Tagliafico zorgde er echter voor dat de mannen uit de Domstad alsnog in de gewenste zetel kwamen te zitten. Bij een vrij ongevaarlijk ogende situatie zette de Argentijn namelijk een even late als onnodige tackle in op Kerk die gretig over het uitgestoken been buitelde. Scheidsrechter Allard Lindhout zag er niet meteen een pingel in maar de VAR oordeelde anders. Simon Gustafsson zorgde vervolgens vanaf de stip beheerst voor 0-1 door Maarten Stekelenburg op het verkeerde been te zetten. Stekelenburg stond de gehele wedstrijd overigens kou te vatten, kreeg niets te doen.

Eigenlijk werden de Utrechters namelijk de gehele avond niet gevaarlijk wat de actie van Tagliafico extra zuur maakte. Ajax had zelf ook veel moeite om snel terug te slaan. Zonder Daley Blind duurt het toch allemaal net even wat langer qua inpassen van de bal en linies worden er al helemaal niet overgeslagen doormiddel van snelle verticale passes. Het ontbeerde aan de broodnodige creativiteit wat tegen zo’n tegenstander wel gewenst was. De Utrechters zetten eigenlijk heel simpel met een soort van ‘ijshoornformatie’ Ajax behoorlijk vast: achterin stond men met vijf op een rij, daarvoor drie man naar binnen geknepen en daar weer net voor twee spelers naar binnen geparkeerd. Als Ajax dan slecht combineert en veel teveel tijd nodig heeft wordt het lastig. Toch kreeg David Neres een dot van een kans maar in plaats van zelf af te ronden, alleen voor de keeper, wilde hij nog geheel onnodig Dusan Tadic aanspelen. De rebound, ook voor Neres, was blijkbaar net niet over de lijn geweest. Even later een prima kopkans voor de weer matig spelende Sébastien Haller maar doelman Eric Oelschlägel, af en toe ook best onzeker, redde hier goed.
Na de pauze zette Ajax zonder goed te spelen wél een tandje bij. FC Utrecht kraakte aan alle kanten, kwam amper nog van eigen veld af. Adam Maher kon in zijn favoriete kont-tegen-de-defensie positie heerlijk de balletjes bij zich houden zonder dat hij er echt iets mee hoefde te doen. Samen met Kerk speelde hij een belangrijke rol in Ajax te frustreren. Nadat Davy Klaassen en Antony waren ingevallen kwamen de bezoekers echter toch écht met de rug tegen de muur te staan. Klaassen leek al gauw voor 1-1 te hebben gezorgd maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog. De beelden leken echter uit te wijzen dat er geen sprake was van buitenspel, de voeten van Klaassen stonden op de vijf meter lijn en die van de Utrechter net daarvoor. De VAR gaf echter toch geen goal, een raar moment.
Vervolgens kopte Edson Alvarez tegen de kruising en verzuimde Tagliafico een open kans binnen te lopen (hij legde ook al terug, wat nergens op sloeg) waardoor het er steeds somberder ging uitzien voor de lijstaanvoerder. Na een van richting veranderde voorzet van Tadic dook Alvarez echter weer in de zestien op en deze keer was het wel raak omdat de Mexicaan met een halve sliding zeer attent wist binnen te tappen: 1-1.

Dik verdiend natuurlijk maar Ajax wilde meer. En de kansen kwamen, zo had Klaassen pech dat de doelman redde op zijn kopbal, maar telkens was er weer een been dat er tussen zat of de eindpass werd onzuiver gegeven. De Amsterdammers moesten genoegen nemen met een gelijkspel en zien daarom de voorsprong op PSV en AZ slinken tot twaalf punten. Eén zege in vijf duels volstaat om officieus kampioen te worden maar officieel zal dit waarschijnlijk komend weekend nog niet gebeuren. Winnen van AZ wordt in deze vorm al sowieso geen sinecure.


[video] Highlights | Ajax - FC Utrecht


Marciano Vink over afkeuren goal Klaassen: 'Bezopen.'

Analist Marciano Vink was na afloop duidelijk over Ajax ten aanzien van het komende duel met AZ. "Als ze zo spelen als vandaag krijgen ze het heel moeilijk", zegt hij resoluut, "AZ heeft namelijk wel het vermogen om tussen de linies te spelen en er overheen te komen. Ajax zal nog aan de bak moeten."

Over de wedstrijd tegen FC Utrecht: "Toen Klaassen en Antony kwamen zag je meer beleving en diepte. Ajax is niet blij met de 1-1 en Utrecht loopt met een big smile de bus in. Zij hadden ook geen aanspraak op meer want verdedigden alleen maar. Ajax kreeg nog genoeg goede kansen na die 1-1 maar de teruggetrokken bal was vaak niet goed."

Een domper denkt Vink. "Ja, je wil zondag met eindelijk weer wat fans op de tribune de titel winnen maar dat is nu anders. Aan de andere kant zullen de fans allang blij zijn weer te mogen komen."

Over de afgekeurde goal van Klaassen: "Bezopen."


Tadic: 'We waren niet klaar, niet honderd procent'

Ajax-aanvoerder Dusan Tadic wilde na afloop niets horen over de onterecht afgekeurde goal van Davy Klaassen. "Wij moeten focussen op ons spel, dat was niet goed", zegt hij, "De wedstrijd na zo'n bekerfinale is altijd moeilijk. We waren niet klaar, geen honderd procent. De eerste helft was heel zwak, we dachten te makkelijk."

Daarna ging het wat beter. "Ja, tweede helft was anders. Je weet dat Utrecht volle bak gaat, daar moet je de hele wedstrijd klaar voor zijn. Maar we hebben te weinig gebracht."

Hij baalt er niet expliciet van dat hij zondag waarschijnlijk geen officieel kampioen kan worden. "Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd, dat doen wij allemaal."


[video] Ajax moet kampioensduel mogelijk uitstellen na misstap tegen Utrecht


Ten Hag: 'Eerste helft was de instelling niet goed'

Trainer Erik ten Hag was na afloop helder in zijn analyse. "De eerste helft was niet goed, de tweede helft wel. Voor rust was de organisatie niet goed, vooral niet de pressingorganisatie: wie wat waar naartoe moet stappen. Desalniettemin hadden we ook voor rust voor moeten komen want Kudus moet op Neres spelen, Neres moet daarna scoren en ook Tadic. En zij krijgen een strafschop vanuit een ingooi, dat mag nooit. Na de rust heb ik een goed Ajax gezien dat Utrecht geen enkele kans meer gaf."

Maar de eerste helft was voor de trainer een bron van ergernis. "Ook aan de bal was het niet goed en de instelling was slecht. Je mag een bekerwinst vieren maar dan moet je de knop weer omzetten."

Kudus speelde erg slecht, dat vond verslaggever Hans Kraay. "Hij moet nog leren, in alle facetten. Maar hij ziet iedere week Klaassen spelen, dat komt wel goed", besluit Ten Hag.


Davy Klaassen: 'Dit zien die gasten in Zeist toch ook?'

Davy Klaassen zat op de bank, kreeg rust. Hij vond dat niet leuk. "Nee, nee, daar ben ik niet blij mee. Natuurlijk was ik er klaar voor toen ik erin moest, dat ben ik altijd. Ik wil altijd spelen maar uiteindelijk bepaalt de trainer."

Samen met verslaggever Kraay bekeek hij nog even de beelden van zijn afgekeurde goal. "Hoe kun je dit nou....", stamelt hij, "Dit zien die gasten in Zeist toch ook? Je ziet toch die witte lijn? Ik vind de VAR een goed ding maar hier denk ik alleen maar: gebruik je gezonde verstand. Je ziet het toch!".

Over de wedstrijd: "We lieten ons de eerste helft piepelen door Utrecht. Je weet dat zij komen om te vechten en dat is hun goed recht. Dan moet je daar tot op zekere hoogte in mee anders krijg je het lastig tegen ze."


[video] Ajax baalt van matig spel, ongelukkige Kudus & mogelijk uitgestelde titel


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Gustafson ('13, penalty)
Goal
1-1 Edson Álvarez ('70)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Mohammed Kudus ('53)
Kaart
Ajax: Nicolás Tagliafico ('87)

Opstelling Ajax

Dusan TadićSébastien HallerDavid Neres


Ryan GravenberchMohammed KudusEdson Álvarez


Nicolás TagliaficoLisandro MartínezJurriën TimberDevyne Rensch


Maarten Stekelenburg

Wissels:

'56 Davy Klaassen voor Mohammed Kudus
'56 Antony Matheus dos Santos voor David Neres
'81 Noussair Mazraoui voor Devyne Rensch
'81 Brian Brobbey voor Sébastien Haller


Opstelling FC Utrecht

BoussaidKerkGustafson


Van OvereemVan de StreekMaher


WarmerdamJanssenVan der MaarelTer Avest


Oelschlägel

Wissels:

'73 Elia voor Gustafson
'73 Mahi voor Boussaid
'84 Emanuelson voor Van de Streek


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (0-1)
 3 2-1 (0-1)
 1 3-1 (1-1)
 1 4-1 (1-0)
 1 3-1 (2-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-1 (1-1)
 1 3-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
10  1 3-1 (1-0)
11  1 3-1 (1-0)
12  1 2-1 (0-0)
13  1 4-1 (2-0)
14  1 3-1 (0-0)
15  1 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Edson Álvarez (49 -> 5,0)
2. Davy Klaassen (30 -> 4,0)
3. Antony Matheus dos Santos (19 -> 3,0)
4. Lisandro Martínez (10 -> 2,0)
5. Dusan Tadić (6 -> 1,0)
6. Jurriën Timber (5 -> 0,0)
7. Devyne Rensch (3 -> 0,0)
7. Maarten Stekelenburg (3 -> 0,0)
9. Niemand (2 -> 0,0)
9. Brian Brobbey (2 -> 0,0)
11. Ryan Gravenberch (1 -> 0,0)
11. Perr Schuurs (1 -> 0,0)
13. Sontje Hansen (0 -> 0,0)
13. Naci Ünüvar (0 -> 0,0)
13. Dominik Kotarski (0 -> 0,0)
13. Nicolás Tagliafico (0 -> 0,0)
13. Victor Jensen (0 -> 0,0)
13. Kenneth Taylor (0 -> 0,0)
13. André Onana (0 -> 0,0)
13. Lassina Traoré (0 -> 0,0)
13. Sébastien Haller (0 -> 0,0)
13. Mohammed Kudus (0 -> 0,0)
13. Zakaria Labyad (0 -> 0,0)
13. Jurgen Ekkelenkamp (0 -> 0,0)
13. Daley Blind (0 -> 0,0)
13. Kjell Scherpen (0 -> 0,0)
13. Noussair Mazraoui (0 -> 0,0)
13. Quincy Promes (0 -> 0,0)
13. David Neres (0 -> 0,0)
13. Sean Klaiber (0 -> 0,0)
13. Sergino Dest (0 -> 0,0)
13. Bruno Varela (0 -> 0,0)
13. Donny van de Beek (0 -> 0,0)
13. Carel Eiting (0 -> 0,0)
13. Siem de Jong (0 -> 0,0)
13. Juan Familio-Castillo (0 -> 0,0)
13. Danilo Pereira da Silva (0 -> 0,0)
13. Ryan Babel (0 -> 0,0)
13. Matthijs de Ligt (0 -> 0,0)
13. Joël Veltman (0 -> 0,0)
13. Kik Pierie (0 -> 0,0)
13. Klaas Jan Huntelaar (0 -> 0,0)
13. Benjamin van Leer (0 -> 0,0)
13. Razvan Marin (0 -> 0,0)
13. Hakim Ziyech (0 -> 0,0)
13. Kasper Dolberg (0 -> 0,0)
13. Noa Lang (0 -> 0,0)
13. Hassane Bandé (0 -> 0,0)
13. Oussama Idrissi (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Ik verwacht dat Ajax de stijgende lijn doorzet. Tegen AZ was het spel al stukken beter. Beetje bij beetje lijken wij uit dec-jan-feb diep doorheen te komen én met beperkte schade! Verlies tegen Fc Rente en gelijkspel tegen lampjes. Vooraf had ik ervoor getekend. Wel vaak met de hakken over de sloot gewonnen, maar dat dwing je ook af als aanstaande kampioen.
Neres wordt ook langzaam weer de oude en hopenlijk kunnen wij Kudus weer (op de bank) zien. Ondanks dat Utreg in vorm is heb ik heb er vertrouwen in. Vandaar ook mijn 5-0 voorspelling.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Nou, inmiddels is hij weer flink dalende. 😁
+1/-0

3 jaar geleden
Echt typisch weer zo n wedstrijd die lastig word. Heel de week bewierookt en dan een zeperd. Laten we Hopen van niet.
Utrecht altijd irritant.
Beginnen met aan de pot zoals tegen AZ.
Nico en Mazaroui even rust kan ook geen kwaad. Hoewel ik voorstander ben om Rensch te laten staan RB.
Mazaroui is te vaak geblesseerd.
+3/-1

3 jaar geleden
En ook bij de ajax-spelers met een Utrecht-verleden is iemand vergeten om Haller op het lijstje te zetten. Besmettelijk?
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals ten Hag zelf al aangeeft" als wij zondag niet goed zijn hebben wij een probleem " zorg van de spelers zal dus zijn, scherp vanaf het begin. Wegblijven uit de duels, dat wil zeggen, Utrecht is typisch een team dat tegen Ajax altijd de grens op zoekt en als de scheids het toelaat er overheen gaat. Tegen fysieke tegenstanders hebben we het nogal eens moeilijk, zeker als we niet scherp zijn. Ajax zal dus behalve scherp , een hoog tempo iin balcirculatie moeten brengen en nauwkeurig in passing moeten zijn, verder slordigheden waaruit in de omschakeling kansen weggegeven worden, moeten echt tot het minimum gebracht Worden, want die structurele slordigheid blijft een dingetje.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Allard Lindhout de scheidsrechter, kijk nou toch eens even!

Afgelopen weekeinde dus Super Sunday en toen was er een reportage op ESPN over held Allard Lindhout.

En mochten we zondag nog zo genaaid worden door Allard Lindhout;

Hij is en blijft een held!

Want:

Allard heeft in die reportage openhartig verteld over zijn onzekerheid in combinatie met zijn enorme overgewicht.

De beste man is maar liefst 35 kilo afgevallen!
Wat een prestatie van formaat!
Zo even hey!

Hulde!

Ik moest lachen want ja beste Allard is toch even op de tweede plek geëindigd (know your place little man, no offense) want ik heb er inmiddels 44 kg af gekregen!

Dus Allard, mocht je dit lezen, wat er zondag ook gebeurd; die eerste plek krijg je niet!

Ha ha ha!

Op naar Utrecht thuis.

Een forse puntenbrug bouwen is in de Johan Cruijff ArenA tegen Utrecht huis houden!

:-)
+1/-1

3 jaar geleden
Wtf is dit bericht over Onana ineens - zelfs ik begin nu te geloven dat er iets goed mis is binnen Ajax met al deze berichten!!
+2/-0

3 jaar geleden
Ik kan me niet voorstellen dat de wedstrijd doorgaat. Dak open: giga sneeuwbui, dak dicht: te dik pak sneeuw op het dak, hebben we eerder gehad.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Bedoel je toevallig met Frank de Boer toen er dus sneeuw vanaf het dak op hem viel en hij zo'n beetje alleen maar stoïcijns omhoog keek?

Dat was wel een bad ass move want er viel dus ook glas naar beneden...

:-)
+1/-0

3 jaar geleden
Ik ben benieuwd wie er morgen speelgerechtigd zijn en ook daadwerkelijk op het wedstrijdformulier staan.
+2/-0

3 jaar geleden
Mooi om de reacties van 3 maanden geleden te zien.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Lezen over de dip na de winterstop, wenkbrauwen fronsen en dan zien dat het oude berichten zijn :)
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Champions Leque ? Er doen dan steeds meer niet kampioenen mee dan landskampioenen. De naam dekt de lading allang niet meer.

Deze reactie hoort uiteraard bij een andere topic. Ik weet ook niett hoe die hier beland is.
+2/-0

3 jaar geleden
Wat een luxe dat je bijna kan kiezen waar je kampioen wil worden...
je zou stiekem denken aan de Kuip, maar anderzijds is het misschien maar beter van niet, en het beste dat je gewoon de titel wint in het Johan Cruijff stadion en daar de schaal krijgt.

2 x winnen!
+1/-0

3 jaar geleden
Maar gelijk goed de focus op de wedstrijd. Een zeperd na de bekerfinale zitten we niet op te wachten. Wedstrijd is overigens op ESPN 1 (het open kanaal en dus niet 2).
+1/-0

3 jaar geleden
Grappig. Ik denk er vandaag praktisch hetzelfde over als 3 maanden geleden.
+1/-0

3 jaar geleden
Eerst een enorme kans van Tadic , die hem niet verzilverd en nu een oliedomme overtreding die je van verre aan ziet komen en waardoor je ipv met 1-0 voorkomt 0-1 achter staat. Tsja
+2/-0

En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het ziet er niet uit. Ajax is aan het breien en Utrecht is in drie passes bij het doel van Ajax. Effe wat scherper jongens! Wat is er aan de hand? Utrecht wint bijna alle duels...
+2/-1

3 jaar geleden
Ajax is weer tenenkrommend slordig en niet scherp. Kansen zoals Tadic en Neres kregen moeten er op dit niveau toch echt in.
+2/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik had meer verwacht van Kudus, maar hij heeft nog niet laten zien waar hij voor zijn blessure toe in staat was. Het is rommelig en ongecontroleerd. Tadic vind ik wederom zeer zwak . Ajax mist duidelijk scherpte en voetbalt stroef en over zeer veel schijven , waarbij steeds weer een overvol midden gezocht wordt. Het moet scherper, nauwkeuriger en vooral zal er veel directer gespeeld moeten worden. Utrecht kan zich veel te makkelijk verweren. Gooi die bal eens eerder voor. Maak eens meer gebruik van de zijkanten.
+3/-0

3 jaar geleden
Kudus grossiert in balverlies, vooral laten staan, Haller nog niks gedaan blijft staan, Neres komt geen man voorbij blijft ook staan. Wtf is dit!!
+4/-1

 
En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden
Kudus is er nog lang niet helaas...
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Volgens mij is dit gewoon een doelpunt voor Klaassen. Hier worden we in mijn ogen genaaid.

Mijn visie wordt gesteund door het stilstaand beeld. De VAR zit te slapen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Utrecht gast stond dichterbij de goal dan Klaassen. Slecht dat je dat niet ziet als VAR.
+2/-1

3 jaar geleden
En dan 12 minuten voor tijd ga je eindelijk je spits vervangen die hoegenaamd niets maar dan ook niets heeft laten zien.
+3/-0

3 jaar geleden
Zie ik het verkeerd of is Haller gewoon een grote miskoop!?!?
+4/-0

3 jaar geleden
Sorry hoor maar ten Hag heeft dit echt verkeerd ingeschat. Klaassen en Anthony maken direct het verschil.
Zondag tegen AZ a u b zonder Haller. Ajax speelt zijn betere wedstrijden zonder Haller.
Ook nog genaaid door de VAR maar oké, soms zit het ook mee.
PSV Groningen 1 1
Ajax AZ 3-2
+2/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Robben komt tegen PSV ineens los en scoort een hattrick voor een winnend Groningen :D
+4/-0

3 jaar geleden
Onnodig puntverlies. Te veel spelers hebben het niet . Gravenberch, Taglafigo, Kudus, Neres, zeer matig. Haller en Tadic gewoonweg slecht. Te laat wisselen van spits. Ook onterecht, een zuiver doelpunt afgekeurd. De VAR had dit doelpunt moeten goedkeuren. Utrecht heeft gewoon schijtmazzel gehad. Laat onverlet dat Ajax al weken niet al te best acteert.
+3/-0

 
En un momento dado (geschorst)
3 jaar geleden
Het seizoen duurt te lang lijkt wel. Haller en Tadic op de bank a.u.b. tegen AZ. Voegen momenteel helemaal niets toe.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Volgens mij kwam de assist van Tadic!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat was dan ook het enige wat lukte en de bal werd volgens mij nog licht getoucheerd door een verdediger. Ik vind het reuze jammer dat Tadic niet bepalender kan zijn , zoals in zijn eerste jaar.
+1/-0

3 jaar geleden
Je verliest niet, daar is alles mee gezegd.
Wederoom een zeer slechte wedstrijd, geen diepte, geen snelheid met en zonder bal, geen technisch/tactisch vernuft. Risicoloos geschuif. Dichtlopen van ruimtes. Dit seizoen gaat voetballend te boek als zeer matig met de bekende nachtkaars. Tadic wederom bizar slecht, Haller bizar. Kudus bewijst wekelijks dat hij terecht geen basis materiaal is nu. Wat is het moyenne qua score uit de corners....????
+1/-0

3 jaar geleden
Ik zit met verbazing naar de uitleg over het afgekeurde goal te luisteren. Wat een bulshit. dus je wordt in feite genaaid door de grens en dat kan niet teruggedraaid worden door de VAR.
+4/-0

 
3 jaar geleden
Dat gezever over de VAR, laten we daar ons verre van houden, want we hebben dit seizoen zeker niet te klagen gehad mbt VAR. Het was gewoon zeer matig.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat dat laatste betreft ben ik het helemaal met je eens.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Nou, hoezo? Die VAR is er om dit te voorkomen, niet om dit te bewerkstelligen. Echt de wereld op zijn kop dit.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Het ultieme gaat dan misschien niet door dus thuis van AZ winnen en dan dus kampioen worden..

Tijd voor pessimisme? Nee!

Tijd voor optimisme? Ja!

Mooi man van een achterstand terugkomen dus een punt erbij en dan nog een paar te gaan en we zijn hoe dan ook..

Kampioen!
Wat niet is gaat dus zeker nog wel komen!

Niks PSV dit of dat met nadruk op dus aanstaande zaterdag..

En kampioenschap of geen kampioenschap, alle focus op het winnen van AZ in de eigen Johan Cruijff ArenA!

Dat is een fikse uitdaging en tevens het hoogst haalbare.

Maar wij zijn Ajax en we gaan altijd voor het hoogst haalbare!
😎👍
+2/-0

3 jaar geleden
Soms zit het mee (en dat heeft Ajax al een paar x gehad dit seizoen, ook in de beker tegen Utrecht bv) en soms zit het tegen zoals nu met een zuiver doelpunt van Klaassen, anders win je alsnog met 2-1!
Voor degene die naar Ajax-Emmen mogen alvast gefeliciteerd met het kampioenschap!
+1/-0

3 jaar geleden
Verliezen van AZ, zodat ze de tweede plek nog in eigen hand hebben en dan zorgen dat we kampioen worden in De Kuip. 2 prijzen in Rotterdam veiligstellen in 1 seizoen lijkt me geweldig.
+5/-1

3 jaar geleden
Geen probleem, leuk juist om tegen Feyenoord kampioen te worden! Have faith!!!
+3/-0

3 jaar geleden
De koek is echt een beetje op aan het einde van seizoen. Zonde.
+1/-0

 
3 jaar geleden
We lopen al tijdje op tandvlees, wat op zich niet gek is. Ik ben al weken blij met ieder punt, vandaag ook weer.
Ben er nooit 100% gerust op geweest, ook gezien programma nog. Daarom blij met gelijkmaker vandaag.

Ajax zit er doorheen, niet iedereen hier heeft dat door.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Klopt. De druk, de hoeveelheid, in korte tijd, nationaal, beker, Europees, interland heeft zijn tol geëist.

Sinds Blind weg is, zie je ook hoe belangrijk hij is voor het voetbal.
Blind en Tadic zijn het belangrijkst.
Waarvan ik denk Blind het belangrijkste op het veld qua voetbal, positionering, balcirculatie.

Zonder Hem ben je als Ajax een klasse minder. Kampioenenmaker Daley Blind.
Wordt zijn 6e titel. Eigenlijk 7e.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ja eens. Daley maakt het voetbal wat lichter, makkelijker. Daardoor ook minder krachten slopend.
Het is nu een beetje op al sluit ik niet uit, gek genoeg, dat we ons zondag nog eve oprichten om AZ van het veld te blazen.
+1/-0

 
3 jaar geleden
AZ winnen. En dan kijken hoe het ervoor staat.

Iedereen dacht Utrecht thuis wordt een makkie. Maar de eredivisie is helemaal geen makkie. Alleen als Ajax aan is als een banaan lijkt het een makkie.

3 punten zondag zou lekker zijn, AZ gaat wel keihard komen want ze hebben laatste 2 duels verloren.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ajax er door heen zitten?
Daar ben ik het totaal niet mee eens.

Hoe kan je er nou doorheen zitten als je net een prijs hebt gepakt?

Dat motiveert toch alleen maar en maakt ook nog meer hongerig om dus het kampioenschap te pakken?

Ik kan me nu nog goed herinneren dat Ajax ook gisteravond heel fris en fanatiek uitgespeelde kansen creëerde om dus meerdere keren te scoren.

Echter gebeurde dat door een gebrek aan geluk, inzet en scherpte niet.

Moraal van het verhaal:

Als je er doorheen zit heb je geen zin meer om goed (en vooruit) te voetballen en kun ook je niet meer goed (en vooruit) voetballen.

Die conclusie heb ik niet kunnen trekken.

Het is hetzelfde dat als de corona crisis straks voorbij is, we weer helemaal vrij zijn en toch zeggen van:

We hebben al zoveel gefeest, we zitten er door heen en dus we hebben geen zin meer om te feesten.

My point beeing:

Everything is going to be allright! Life goes on! Don't worry!

:-)
+1/-0

3 jaar geleden
Hele matige eerste helft, een veel betere tweede. Zat ook aardig tegen in alle opzichten. Maar dit is geen ramp, kampioen worden we toch wel. Nu waarschijnlijk tegen Emmen. Hoop voor iedereen dat daar wel paar duizend supporters bij mogen zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik heb het al eerder gezegd op dit forum, Ajax loopt op zijn tandvlees.
Elke club hoor je klagen dat het zo'n lang en zwaar seizoen, ons cluppie speelt verreweg de meeste wedstrijden, incl interlands.
Maar zolang de resultaten goed zijn, heb je nergens last van.
Dan wordt je uit de EL geknikkerd door Roma, terwijl je weet dat je de betere was en ook de beste kansen had.
Dat zuigt alle energie uit de spelers, wat ook logisch is.
Dat bleek al in de slechte bekerfinale waarin Vitesse gelukkig nog slechter was.
De wedstrijd tegen Utrecht, hetzelfde laken pak.
DE energie is weg, de motivatie is weg want die titel komt er toch wel met een straatlengte voorsprong.
Maar nog niet a.s. zondag tegen AZ, de week erop tegen Emmen moet het dan maar gebeuren...
+1/-0

3 jaar geleden
Ik vraag mij af. Of Tadic in zijn contract heeft staan dat hij nooit gewisseld mag worden !!!??? verschrikkelijk toch !!!???
+1/-1